VI: Ziyech rekent op CL-duel met Benfica

BVeenstra, 18-10-2018 om 10:15, 28342 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Voetbal International schrijft donderdag dat Hakim Ziyech erop rekent van de partij te kunnen zijn tegen Benfica. De Amsterdammers spelen op dinsdag 23 oktober tegen de Portugese opponent in de Champions League.

Het weekblad schrijft daarnaast dat het begin deze week nog onduidelijk was of Ziyech tijdig hersteld zou zijn voor de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen van aankomende zaterdagavond. 'Ajax zal geen onnodig risico nemen met Ziyech', valt te lezen.

Ziyech raakte in de laatste wedstrijd (tegen AZ, 5-0) voor de interlandperiode geblesseerd aan zijn rechterbovenbeen. Uit onderzoek bleek dat het 'slechts' om een verrekking ging, waardoor de Marokkaans international er sowieso niet lang naast zal staan.

Nouri, de belofte van Henk Spaan is nu verkrijgbaar via de AjaxShop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Heerenveen uit is echt zo'n levensgevaarlijke pot die we kunnen verliezen als we niet gefocussed zijn. Dan sta je acht punten achter ....
0 0
Gijsje
Ik ben bang dat Heerenveen hier erg onderschat wordt.
1 0
Sampaoli
Ook zonder Ziyech en Nous kunnen wij van Heereveen winnen hoor. Kristensen en Van de Beek zijn waardige vervangers. Toch lekker, zo'n brede selectie. Kristensen, Wöber, Eiting, Labyad en Huntelaar kan je tegen vrijwel elke Eredivisie club inpassen. Als Sinkgraven, Bandé, Cerny en Veltman terugkomen van blessure en als Johnsen, Sierhuis of Bijleveld weet te verassen is de selectie al helemaal overvol.
0 -1
Minsc
Van harte gefeliciteerd, u bent het 1000ste lid van de 'verassen' club! Maak 50 euro over en u krijgt gratis een woordenboek, alvast veel plezier ermee gewenst.
0 0
Sampaoli
Prachtig, zeer content met deze prachtige kans om mijn woordenschat uit te breiden. Dit alles aangeboden door de alwetende Minsc, ongelooflijk. Dit was alles wat ik mij nog kon wensen, nu kan ik met alle rust mijn nachtrust pakken.
0 0
Radie125
010 lijkt mij het belangrijkste op dit moment
1 -4
Ozymandias
De wedstrijd tegen Heerenveen lijkt me momenteel het belangrijkst. Daarna de wedstrijd tegen Benfica. Daarna de wedstrijd tegen Feyenoord. Daarna de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, etc..
3 0
433metdepuntnaarlinks
Het mooie is, er is gewoon niks aan de hand. Natuurlijk willen we allemaal dat Ziyech elke wedstrijd meedoet maar je kan hem gewoon best een keer missen. En door kleine blessures en schorsingen komt Ajax misschien nog wel meer in zijn kracht, Eiting, Donny, Wober, Dolberg en noem ze maar op, allemaal zijn ze 100% gefocust en als ze er moeten staan, staan ze er ook gelijk. Je kunt ze moeiteloos inpassen, weten wat er gevraagd wordt en onderling kunnen ze va positie veranderen omdat iedereen elkaar aanvoelt. Natuurlijk is het een gemis als een speler er voor een langere tijd niet bij is (zeker een Ziyech) maar op korte termijn kan bijna elke plek opgevangen worden. Verder heeft ten Hag ook een heel dossier vol met nuances en veranderingen in opstellingen die allemaal goed uit kunnen pakken en aangepast kunnen worden per tegenstander, zonder dat ons veldspel in de basis verandert. Of we nu met een Tadic als valse spits spelen, twee echte CV's in de Ligt en Wober, met Blind/Schone op CVM spelen, Donny/Neres/Ziyech/Tadic op 10 of een Frenkie die in het centrum staat ... Alles heeft voordelen (en ook wel nadelen) en kan zo constant aangepast worden naar het inzicht welke opstelling en tactiek het beste zal werken.

Door die luxe kun je ook gewoon een Ziyech wat extra rust geven en had je de Jong ook gewoon niet per sé nodig tegen Bayern. Dat verraadt wel een stukje van de klasse van de hele selectie.
7 -1
Stone020island
Vriend we staan 5 punten achter
3 -6
433metdepuntnaarlinks
Ja 5 punten. Lets break that down: PSV uit ... We gaan geen excuses opgooien dat de Ligt geblesseerd was want ook met de Ligt kun je die pot gewoon verliezen. Zeer kut, heel zonde maar als we realistisch zijn, PSV uit kun je gewoon verliezen hoor. Dan Heracles thuis, je speelt lullig gelijk in een periode waar CL op het spel staat. Speel je die pot nog 100x dan win je hem 90x en per seizoen heb je altijd een paar potjes waar je verdient te winnen en het lukt niet of je krijgt een lullige goal tegen. Bad luck, dat gaat PSV ook nog wel een paar keer gebeuren en ons ook echt nog wel een keer.

5 punten, het is wat! Wij hebben Vitesse uit ook al gehad, AZ al gehad. PSV heeft het hele rechterrijtje al gehad ... VVV, PEV, Fortuna en een zwak leeggeroofd Utrecht ... En ook nog met pijn en moeite langs bijvoorbeeld Fortuna ... Die gaan ook nog wel een paar keer op hun bek.

En dan nog iets, als je zonder Ziyech niet van Heerenveen kan winnen, waar hebben we het dan nog over. Je zou Ziyech niet eens moeten meetellen in de selectie aangezien hij van de zomer al zo goed als verkocht was. En dan hadden we de selectie gehad zoals die is op dit moment zonder Ziyech. En ook dan had je 3de in de CL groep moeten worden, kampioen en minimaal een finale plek in de beker. Dus met Ziyech moet je dat helemaal kunnen bewerkstelligen.
5 0
Libero
Vriend, een seizoen kent 34 ronden plus beker plus CL/EL plus interlands. Wel zo fijn dat we waar nodig spelers rust kunnen gunnen/geen onnodige risico's hoeven te nemen en aan het eind van de rit niet op ons tandvlees hoeven te lopen, toch?
3 0
Lazell
Scorebordjournalistiek.
2 0
ghouleseddik
Als Ziyech, Mazraoui en Schöne niet kunnen spelen:

Onana, Kristensen, de Ligt, Wöber, Tagliafico; Blind, Frenkie, van de Beek; Neres, Dolberg, Tadic.

EtH zal overigens wel voor Eiting kiezen.
2 -1
Jaridebeste
Eiting is volgens mij ook geblesseerd.
0 0
Web
Zo zou ik ook spelen.
Ik denk ook het beste middenveld als Schone wel fit is, maar die doet het ook erg goed.
1 -1
Web
Niet laten spelen tegen Heerenveen, er komen drie belangrijke wedstrijden aan, Ajax kan zich via Benfica verzeker van CL voetbal.
Ook afstand nemen van Feyenoord in de competitie.
0 -2
ELNINO
Komt er ooit nog een wedstrijd waarbij het mogelijk is om de sterkste elf op te stellen?
1 -1
MeerscheHeld
Neres rechtsbuiten, Donny op tien. Ziyech missen is altijd een aderlating, maar is wel op te vangen
1 -1
Marcao
Lekker rust geven. Overwintering CL is veel belangrijker. En daarnaast, die schijtmazzel van pisvee zal gauw eindigen en dan kruipen we fijn naar de eerste plek in de ED.
5 -2
DeMeervanweleer
Als Frenkie, Blind en vd Beek het middenveld vormen en Tadic een Neres de flanken voorin, moet het ook goed komen. Ben wel een beetje bang dat TH Labyad gaat brengen, maar misschien verrast hij ons positief.
1 -4
AjaxGLM
Iets soortgelijks werd ook gezegd bij de blessures van De Ligt en De Jong. Ga er eigenlijk vanuit dat die tegen Benfica ook niet speelt. Als dat toch het geval is, is het een meevaller.
1 0
MSwertz92
Geen risicos nemen, GK: Onana LB: Tagliafico LC: Wober RC: De Ligt RB: Mazraoui(als die fit is) CM(6): Blind LAM: Frenkie/Donny RAM: Donny/Frenkie LW: Tadic/Neres CF: Dolberg RW: Neres/Tadic
1 0
daancruijff14
Je weet dat we met de punt naar voren spelen en dus geen ‘6’ en 2 aanvallende middenvelders hebben? Dat betekent een 10 (Donny) en Frenkie en Blind erachter
0 0
daancruijff14
Je weet dat we met de punt naar voren spelen en dus geen ‘6’ en 2 aanvallende middenvelders hebben? Dat betekent een 10 (Donny) en Frenkie en Blind erachter
0 0
daancruijff14
Je weet dat we met de punt naar voren spelen en dus geen ‘6’ en 2 aanvallende middenvelders hebben? Dat betekent een 10 (Donny) en Frenkie en Blind erachter
0 0
gi0vanni
Goed punt.
0 0
Redrum
Dit begint nu wel echt heel vervelend te worden allemaal. De afgelopen weken hebben we elke wedstrijd een belangrijke speler moeten missen en komende zaterdag gaan we dus ook weer Ziyech missen. De breedte van onze selectie wordt meteen flink getest, maar misschien is dat juist ook wel weer goed. Ben benieuwd naar de opstelling van zaterdag.
6 0
Lazell
Alleen met de blessure van De Ligt zijn we in de problemen gekomen. Zonder blessures had Donny niks gespeeld, of was Wöber niet boven komen drijven.
0 0
AjaxAmsterdam
Ik ben ook vooral benieuwd hoe Ajax voor de dag gaat komen na de afgelopen interlands. Ajax zat daarvoor in een goede flow en het spel werd steeds beter.

Ik denk dat Neres wel op rechts gaat spelen, alleen het middenveld blijft voor mij wel een raadsel.
Mijn gevoel zegt wel dat Eiting weer eens gaat spelen, dus een andere speler rust gaat krijgen
met het oog op aankomende dinsdag.
0 0
Libero
Eiting is bij Jong Oranje vertrokken met knieklachten, lijkt me onwaarschijnlijk dat hij speelt.
0 0
AjaxAmsterdam
Nee mij dan ook niet. Dit was mij even ontgaan!
0 0
Redrum
Neres rechts, Tadic links, Dolberg spits. Dan Schöne en Blind controlerend en Frenkie aanvallend daarvoor. Dan hoop ik dit maar.
2 0
Gijsje
Zie hem toch ook graag tegen Heerenveen.Puntverlies is dodelijk.
0 0
gi0vanni
Hem tegen Heerenveen onnodig uit zien vallen is zeker geen ramp? Als het niet gaat dan gewoon Neres op RV.
0 0