De Ligt is fit: 'Kan Ten Hag geruststellen'

BVeenstra, 17-10-2018 om 07:30, 15313 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Matthijs de Ligt denkt dat Ajax-trainer Erik ten Hag bondscoach Ronald Koeman zo ver heeft gekregen dat de keuzeheer van Oranje de aanvoerder van Ajax in de oefeninterland tegen België al in de rust wisselde. Ajax wacht een belangrijke en zware periode en om die reden kan Ten Hag iedere speler maar al te goed gebruiken.

'Ook de club heeft de komende periode zijn verplichtingen. Onze trainer heeft het toch zo ver gekregen dat ik een helft mocht spelen', vertelt De Ligt in gesprek met Voetbal International. De verdediger kan het ook wel begrijpen. 'We hebben natuurlijk veel gespeeld en Ten Hag hoopte dat de bondscoach voorzichtig zou zijn. Volgens mij is dat met anderhalve wedstrijd wel gelukt. Natuurlijk wil je wel doorspelen, maar de trainer bepaalt.'

De Ligt kan Ten Hag in ieder geval geruststellen nu de interlandperiode voorbij is. 'Ik ben blij dat ik de interlandperiode fit ben doorgekomen. De komende periode wordt fantastisch, daar kijk ik naar uit.' Ajax speelt aankomende zaterdagavond uit bij SC Heerenveen en daarna wachten duels met Benfica (twee keer) en Feyenoord.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Zo. En dan nu weer Ajax. Ik heb het voorgevoel dat we voor de winterstop nog koploper zullen zijn en zullen blijven.
0 0
Zuiderling
Blijft de vraag over : Hoe is Frenkie de interlandperiode doorgekomen ??
1 0
Web
Hij zat op de bank gisteren, en deed met de warming-up mee.
Ik denk dat hij niet speelde uit voor zorg
Anders zat hij op de tribune.
0 0
Marcw1972
joh die kreeg gewoon rust. Toch wel aardig van Koeman dat hij hiermee rekening heeft gehouden. Ook De Ligt speelde maar een helft. Prima, Koeman!
0 0
Rentokill
Voor Donny was t juist goed dat hij speelde.
1 0
Redrum
Eindelijk weer Ajax dit weekend. Ik vind het maar niks die interlandbreaks. Leuk dat Oranje weer resultaat weet te boeken, maar het voetbal is niet mijn ding. Koeman is een resultaatcoach pur sang en dat heeft dit Oranje ook nodig, maar vermakelijk is het niet. Geef mij maar gewoon Ajax. Er komen nu zware weken aan, hopen dat iedereen weer een beetje fit is.
8 -1
Web
Ik vind het maar niks die Interlands, oefenwedstrijden waar je iedereen de vriend wil houden, door maar raak te wisselen. Vind ik ook niets

Maar kwalificatie wedstrijden zijn wel leuk, niet altijd even goed.
De spelers doen niks liever, ben jij geen Nederlander?
Dit vind ik zo vreemd, want jij bent niet de enige.
1 0
Ajax#1900
Ik vind het ook best leuk als er iets op het spel staat en er leuke spelers hun kansen pakken zoals de laatste tijd, maar ik denk dat mensen ook doelen op dat kansloze carnavalspubliek en mensen met meningen die verder niks met voetbal hebben.
2 0
FlyingDutchMan
Komen weer héérlijke weken aan, met twee keer per week ons aller Ajax!!
10 0
KlasseLasse
als we 2x per week winnen zijn het heerlijke weken inderdaad haha
11 0
Ronaldinho020
Ja anders is de stemming snel omgeslagen hier
0 0
AlexIbarra
En terecht toch?
Als we begin november 10 punten achter staan en 3e in de CL ipv 1e, kan ik moeilijk blij zijn.

Eerst Moet je 3x winnen, dan kun je bij Benfica evt. gelijkspelen.
2 0
Jaridebeste
Gelukkig maar! We hebben je hard nodig Matthijs!
2 0
Bocarra
Dat heeft ten Hag dan goed gedaan. Maar ik blijf het bagataliseren van de voorronde wedstrijden en de te korte vakantie van de WK- gangers door Koeman belachelijk vinden.
7 -1
Libero
Koeman kan natuurlijk nooit toegeven dat hij luistert naar zo'n verzoek van een clubtrainer. Uiteindelijk heeft hij de Ajacieden in de wedstrijd waar het kon gespaard, no biggie.
4 0