De Ligt speelde rol in zomerse transfers Ajax

BVeenstra, 10-10-2018 om 13:15, 60451 views, ELF Voetbal Magazine |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Matthijs de Ligt heeft in de afgelopen zomerse transferperiode een rol gespeeld in het transferbeleid van Ajax. Dat vertelt de aanvoerder van de Amsterdammers in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

Het medium vraagt zich af of De Ligt bij de directie heeft aangedrongen op versterkingen. 'Laat ik duidelijk zijn: dat wordt van hogerhand bepaald. Maar in die gesprekken met de directie krijg je de kans om namens de groep dingen aan te geven. En volgens mij is daar gehoor aan gegeven.'

De Ligt sprak namens het team met de directie en in die gesprekken heeft hij 'gewoon' geprobeerd om het team te helpen. 'De belangrijkste taak van de aanvoerder is om het team te versterken. Dat kan op veel manieren: door de sfeer in de groep te verbeteren, zorgen dat de tactiek wordt verbeterd of dat er nieuwe spelers worden gehaald. Op dat laatste vlak was een rol voor mij weggelegd.'

'Geen paniek bij directie'

In de kranten viel in de afgelopen zomer het ene na het andere gerucht te lezen. De Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, David Neres en André Onana werden allemaal genoemd bij Europese topclubs. Toch raakte de directie niet in paniek. 'Die mensen zijn ook niet van gisteren. Zij weten ook dat de meeste geruchten uit de lucht gegrepen zijn. Ze weten echt wel wat er speelt en wat er niet speelt. Volgens mij moeten we gewoon naar de realiteit kijken. En dan blijkt dat de directie de selectie niet alleen goed intact heeft gehouden, maar zelfs heeft weten te versterken.'

De Ligt geeft tot slot aan dat binnen de spelersgroep onderling niet is afgesproken om gezamenlijk te blijven bij Ajax. 'Geloof me, iedereen trekt zijn eigen plan. En op een gegeven moment kwam het erop neer dat ieders plan bij Ajax lag.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Is de Ligt zaakwaarnemer geworden?
0 0
RobbertB
Die jongen die groeit en groeit maar door. "Als aanvoerder.." dit dat zus zo. Ik hoor het hem zeggen.

19 jaar en 2 maanden oud hè. Wat een baas.

Koning op het veld. Ajacied in zijn hart. Alsjeblieft Ajax, geef deze jongen net als Blind en Tadic een "Premier League"-salaris i.c.m. een contract tot 2023 als hij toezegt tot en met seizoen '20/'21 te blijven.

Begin seizoen '21/'22 is hij net een paar maanden 22 jaar. 3 Seizoenen aanvoerder van Ajax geweest, met nationale en hopelijk ook Europese hoofdprijzen. (Reserve-)Aanvoerder van Oranje, met 30 tot 40 interlands achter zijn naam. Zijn transferbedrag verbreekt dat seizoen alle records voor een verdediger. En zijn nieuwe club bouwt de defensie om hem heen. Hij gaat door en wint alles wat er te winnen valt en wordt sinds Cannavaro de eerste verdediger met een gouden bal.

Dat vind ik een mooi scenario.
3 -1
SjonnieV
Wat mij al even bezig houdt is de vraag of De Ligt op de hoogte was vh gesprek van Ten Hag en Tadic. Hij schiet daar toch een beetje onder zijn duiven. Eerst het opeisen en volharden in de nummer 10 op zijn rug. Hij zal waarschijnlijk ook de aanvoerdersband hebben gevraagd. Dat ging te ver... maar dat gesprek is toch iets dat je in overleg (en waarschijnlijk) met De Ligt zou voeren. Wat denken jullie? Is hier een ondergronds dingentje?
0 0
Finidi en Nwanko
Laten we zijn invloed op de transferperiode nou niet overdrijven. Na het afgelopen seizoen was het overduidelijk dat er iets moest gebeuren. Dat ziet Mark Overmars ook wel zonder de inbreng van Matthijs. Spelers mogen altijd hun zegje doen. Al is het maar om achteraf te kunnen zeggen dat je hun die kans hebt gegeven.
1 0
Joseph
Opeisen en volharden in de nummer 10 op zijn rug? Tadic kreeg nummer 10 omdat Ziyech weg wilde, dat was vragen en toegekend krijgen.

Het schijnt dat hij bij de onderhandelingen met Overmars ook de vriendin van Frenkie wilde. Wat denk jij, is Tadic de hele club kapot aan het maken?
1 -2
Caelintroy
Hhhhhhhhhhhh, mooi dit, ga stuk:)
0 0
Ajax4life16
Neejoh. Je gaat veel te ver. Dat Tadic nummer 10 wilde(wat overigens heel vaak gebeurd in voetbal) betekent ook niet fat hij meteen de aanvoerdersband wilde. Niemand is zo arrogant om dat te eisen.
0 0
Welja
Ik weet wel waarom het Technisch Hart Ten Hag aangesteld heeft. De gesprekken hieronder zijn niet meer te volgen.
0 0
witchmaster11
jongens maak er hier geen kleuterklas van met die minnen en plussen , een fijne site en een volwassen site dus trek je leer er uit
0 -3
Bloedgezellig
Het plan is,dat er geen plan is, en er komt niet 1 geen 2 maar 3 zakken met geld langs.
0 -12
Robeerke
HG belde ze zijn geïnteresseerd in je azijnzuur
9 0
KlaasJanDolberg
Wat een aanvoerder op zijn 19e al! Komt erg volwassen over, topper
12 -1
Joseph
Hopelijk kan dezelfde formule komende zomer opnieuw uitgevoerd worden. 1 speler laten gaan, dat zal dan ongetwijfeld Ziyech worden, en dan nog 1 of 2 goede aankopen doen. Beetje dromen over Alderweireld of Vertonghen om naast de Ligt neer te zetten..
1 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Jaja en dan komt Suarez terug zeker?
0 -1
Joseph
Dat zie ik niet zo snel gebeuren met een contract tot 2021.
0 0
gras
Je hoort toch gewoon keer op keer bevestigd worden wat ook over TH werd gezegd in de laatste seizoenshelft: tactiek was niet goed, wisselwerking met groep was niet goed. Dat De Ligt schermde met Raiola, was voor mij destijds al een teken dat hij transfers wilde afdwingen.

Door deze gesprekken is TH bijgedraaid. Zowel qua tactiek als qua afstemming met de groep.

De kritiek was gewoon volkomen terecht op hem. Nu doet hij het goed / redelijk goed. Good for him, maar vooral voor Ajax. Blijf erbij dat kwaliteit van de groep, samen met de huisstijl, die Bosz er weer in heeft gekregen voor het huidige spel zorgen. TH moet vooral managen en die eigenwijsheid, zoals in spelerskeuzen met Frenkie en Blind centraal of Neres op links, onderdrukken. Lukt hem dat, dan maakt deze groep je kampioen. Lukt hem dat niet of deels, zoals tot nu toe, sta je op achterstand.
5 -13
Kuningast
Nu we weer een paar keer hebben gewonnen mag je natuurlijk niet meer kritisch zijn van die scorebordsupporters die niet verder kijken dan hun lange neus, maar je hebt volkomen gelijk.

Hij is er na 10 maanden eindelijk in geslaagd om leuk voetbal op de mat te leggen maar met zoveel goede en creatieve spelers heeft dat veel te lang geduurd.

Pas in de laatste 2 potjes kan je zeggen dat hij de sterkst mogelijke opstelling maakt.
Toch vrees ik dat hij straks Blind weer achterin gaat zetten met zn eigenwijze hoofd.
1 -5
Web
Mocht dat zo zijn? Blind naast De Ligt is een prima centrum, al zie ik hem liever als controleur op het middenveld.

Ajax heeft Europees prima gespeeld, ook voor Bayern, die wedstrijd was extreem goed.
Vitesse uit was ook erg goed
4 0
Babangida83
Precies. Kuningast kan zich enkel nog de twee laatste wedstrijden van Ajax herinneren, denk ik. Wat was Blind goed thuis en uit tegen Kiev zeg. Dat was zo ontiegelijk belangrijk...
1 0
RusselWestbrook
Je moet toch wat als je vanaf dag één hebt zitten janken op ten Hag. Dan ga je ineens allemaal dingen verzinnen, net als Valentijn Driessen.
5 -3
Libero
Dat er nog steeds zoveel uit die dikke duim van jou komt, ik vind het knap.
3 0
ETM
Ten Hag heeft duidelijk naar spelers geluisterd en dat heeft t spel goed gedaan. Maar hoe de vork precies in de steel zit daar hebben we bij mijn weten geen informatie over gekregen.
Het huidige spel doet me daarbij niet aan het spel onder Bosz denken. Zowel in balbezit als zonder bal niet. De overeenkomst is dat ik het prettig kijken vind.
Tuurlijk is het spel ook anders omdat de basis flink gewijzigd is. Onana, De Ligt, Schone, Ziyech, Vd Beek (soms) Dolberg (soms) zijn over. Maar de opbouw en het drukzetten en het systeem als uitgangspunt zijn absoluut anders.

Qua kritiek terecht of niet. Dat verschilt enorm. Veel van de kritiek slaand op afgelopen (half) seizoen is terecht. Sommige kritiek slaande op dit seizoen is terecht. En veel kritiek slaande op dit seizoen slaat de plank flink mis ;)
4 0
Web
Wat ben jij een ongeloofijli zuur pruim geworden.
De haat zit zo hoog.
Neres op links was niet om aan te zien tegen Bayeren, hij hoorde bij de beste drie spelers
Frenkie en Blind hebben naast De Ligt meer dan uitstekend gespeeld in het centrum.

Maar goed jij hebt bij de gesprekken gezeten, en ik niet
5 -2
Kuningast
Blind voegt geen zak toe in de verdediging. En zeker niet voor dat prijskaartje.
1 -3
Tinus
Dit is regelrechte flauwekul wat je nu zegt. Blind naast matthijs is top, dan heb je een centrum dat wat kwaliteiten betreft prima op elkaar is afgestemd. Namelijk een uitstekende verdediger die heel aardig kan voetballen naast een uitstekende voetballer die heel aardig kan verdedigen. Dat hebben ze wel bewezen intussen. Blind naast De Jong vind ik echter geen goede combinatie in de verdediging, je moet tenminste één verdediger in het centrum hebben. Gelukkig ging het tegen een uitermate zwak AEK nog goed.
En hou nu eens op over dat prijskaartje, iedereen weet dat ajax teveel heeft betaald. Maar alsof dat meeweegt op welke positie hij moet spelen.
1 0
Web
Hij heeft Ajax in het verleden ook heel veel opgebracht
0 0
gi0vanni
Toch was het eerste puntverlies niet nodig. Laten we dat maar op het WK steken want een voorbereiding met alle spelers zat er niet in. Maar eigenlijk has ik van de spelers meer verwacht de eerste wedstrijd.

Gelukkig hebben ze het goed opgepakt. Indien Ziyech niet kan spelen hebben we Neres nog dus ik ga er vanuit dat Ajax het goede spel vast kan houden.
0 0
NoPants
Even wat vraagjes aan jou he, niet door deze comment maar door wat ik ongeveer van jouw reacties opsteek.

Denk je dat jij deze groep kampioen zou maken als hoofdcoach?

Heb jij ooit een voetbalteam van enige relevantie (spelers ouder dan 16) gecoached?

Denk jij dat professionele coaches zoals ten hag er meer kijk op hebben dan jij?

Gewoon benieuwd. Maar je zal wel niet reageren, dat is makkelijker..
3 -1
godenzonenssuper
Helemaal eens.
0 -2
Web
Wat hoop jij dat het FOUT gaat met Ajax.
Dit voetbal van Ajax is niet iets beter dan onder Bosz, maar mijlen beter.
2 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat kan jij zeuren zeg. Je lijkt Jonk zelf wel. Alles heeft met de kwaliteit en ervaring te maken. Dat is nu in balans. Overmars mocht eindelijk inkopen.
2 -1
BarcoVanMasten
Met de dag maakt deze De Ligt meer indruk. Niet alleen vanwege zijn solide kwaliteiten als speler, maar ook als aanvoerder, als mens en als Ajacied. Ik weet nog dat ik bij onder 17 ging kijken, waarbij de ogen vooral op Nunnely gericht waren. Ik kende aardig wat talenten uit de jeugd, maar had nog nooit van De Ligt gehoord, en na die wedstrijd bleef hij me altijd bij. Toen al nam hij zijn team op sleeptouw als een soort natuurlijke leider, en mooi om te zien dat hij dat zo doorgezet heeft.
Nog zo jong en al zoveel wijsheid, met een geweldige inbreng voor de club. Ik ben normaal niet zo van het hypen van spelers, maar als hij zo doorgaat dan wordt hij echt een hele grote.
8 0
RaynoFischer
Deze hype is meer dan terecht ook ;)
Deze jongen gaat gewoon tot de beste Nederlandse verdedigers aller tijden horen, heeft echt alles, zowel de kwaliteiten als de juiste mentaliteit
Blessurevrij blijven en het komt goed
8 0
CR14FF
Precies!
1 0
Rentokill
Behalve Justin. Die had geen eigen plan. Raiola had helaas een ander plan met hem. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me afvraag of hij het had gered in de huidige selectie. Neres en Tadic zijn van een andere klasse.
0 0