De Jong: 'Ik ben fit genoeg om te spelen'

NielsE, 09-10-2018 om 18:47, 15803 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong acht zichzelf fit genoeg om aanstaande zaterdag te spelen tegen Duitsland in het kader van de Nations League. De jonge middenvelder stond de afgelopen anderhalve week met een kuitblessure aan de kant bij Ajax, waardoor er richting de wedstrijden van Oranje twijfel bestond over zijn fysiek gesteldheid.

'Ik ben fit genoeg om te spelen', begint De Jong in gesprek met de NOS. 'Het is natuurlijk nooit lekker als je twee wedstrijden mist. Tegen AZ had ik afgelopen zondag eventueel kunnen spelen, maar we besloten geen risico's te nemen.' De Ajacied voelt zich steeds meer op zijn gemak bij Oranje. 'De eerste keer is natuurlijk altijd wat spannender. Nu ken ik de jongens en de trainers al en ken ik de plekken al een beetje waar we komen.'

De middenvelder trekt zich niet zoveel aan van de hype rondom zijn persoon. 'Toen ik terugkwam uit Frankrijk ging ik langs familie, die zijn heel erg blij dat ik mijn debuut heb mogen maken. Andere mensen moeten natuurlijk beoordelen of ik met mijn beide benen op de grond blijf staan, en ik ben er ook niet echt mee bezig. Ik denk dat dat vanzelf wel komt. Ik probeer niet anders te doen dan normaal. Talkshows volg ik expres niet meer, dat deed ik vroeger wel. Ik vind niet dat ik de "redder" van het Nederlandse voetbal ben. Dat is allemaal een beetje overdreven. Ik denk dat dat zeker niet zo is, ik heb pas twee interlands gespeeld. Ik ben niet eens volwaardig basisspeler van Oranje.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Als ze bij Ajax geen risico met hem nemen waarom zou hij het nu zelf wel doen? Ik snap dat je als speler zo snel mogelijk weer wil spelen. Maar dat kan je ook zomaar de rest van het seizoen kosten. Hooguit een helft spelen zou ik zeggen rustig opbouwen.
0 0
masterrr
Natuurlijk gaat hij spelen! Tegen Bayern was hij al een twijfelgeval, we zijn nu bijna 2 weken verder. Omdat Ajax zo goed speelde tegen Bayern, liet Ten Hag de boel staan.
0 0
theflyingdutchm
Het lijkt mij dat de fitheid van een speler bepaald wordt door de medisch staf van Ajax en het Nederlands elftal en niet door de speler zelf. Die zal altijd aangeven te willen spelen.
1 0
munser
niet spelen... pls niet
2 0
Web
Hij heeft nog 4 dagen, hij zal toch wel verstandig genoeg zijn als hij niet 100 procent is.
Gevaar is dat hij zo graag in Oranje wil spelen, begrijpelijk natuurlijk.
0 0
31xAjax
Rare uitspraak! Zo van, ik ben nog niet helemaal fit maar fit genoeg om te spelen....

En Koeman spaart natuurlijk niemand tegen de Duitsers.....
2 0
afca patrick
Op een andere site las ik dat hij aangaf 100 procent fit te zijn. Is dus ook maar net hoe hij geciteerd wordt.
0 0
AFCA1510
Ik hoop echt dat deze man niet te blessure gevoelig zal blijken. Zou toch echt doodzonde zijn van z'n talent.
2 -1
Radie125
mooi om te lezen dat Frenkie weer hersteld is. Zaterdag knallen.
3 -3
gras
In je mand jij!

Zonder dollen, natuurlijk mooi dat Frenkie zich graag laat zien in oranje en gretig is. De enige echte mentaliteit die je moet hebben als international.

Maar als hij geblesseerd raakt en Ziyech is ook niet of deels fit, ga je dat een partij voelen hoor. Eentje kun je opvangen. Twee is een beperking.
3 -3
ThePitbull13
Als Nico maar niet geblesseerd raakt! Wat een H E L D is dat!!!
1 0
Bocarra
Afgelopen zondag was het nog een risico 48uur later niet meer. Als dit maar geen Donny van de Beekje wordt.
1 -2
Geoffajax06
Ze spelen zaterdag pas, niet vandaag
1 -4