De Ligt: 'Andere redenen dan CL om wel of niet te gaan'

BVeenstra, 02-10-2018 om 07:50, 19042 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Aanvoerder Matthijs de Ligt laat zijn toekomst volgend jaar niet afhangen van het wel of niet spelen van Champions League-voetbal. De verdediger geeft toe dat hij graag op het hoogste niveau acteert, maar in een interview met De Telegraaf zegt hij dat er meer redenen kunnen zijn om wel of niet te blijven.

'Voor een jonge speler is het heel belangrijk om op het hoogste niveau te spelen. Maar zelfs als je kampioen van Nederland wordt, weet je nog niet of je volgend jaar in de groepsfase speelt', doelt De Ligt op het spelen van kwalificatievoetbal voor de landskampioen. 'Er zullen andere redenen zijn om wel of niet de stap naar een andere club te maken. Liggen hier nog uitdagingen die ik kan aangaan?'

Een van de clubs aan wie De Ligt al gelinkt is, is Bayern München. De Ligt ziet in dat die club nu al heel goede verdedigers heeft. 'Of de club bij me past, merk je pas als je er speelt. Dus daar heb ik nu nog niet echt over nagedacht. Ik denk dat er meerdere clubs bij me zouden kunnen passen. Maar op dit moment is alleen Ajax belangrijk.'

En dus focust De Ligt zich voor nu op de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond. De verdediger weet uiteraard dat de Duitsers veel wereldtoppers hebben, maar wanneer Ajax zijn eigen spel speelt, ziet De Ligt kansen. 'Ook Augsburg slaagde erin om hier gelijk te spelen. En voor mijn gevoel hebben wij een betere ploeg dan Augsburg. Afgelopen weekend verloren ze van Hertha, ze zijn dus niet onverslaanbaar. Daarom hebben we vertrouwen dat we bij Bayern een resultaat kunnen boeken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Gewoon. Wanneer hij 26 is naar Bayern, ik gun Ajax namelijk
Topspelers. Elk jaar wat spelers eerder gaan is te vroeg.
0 0
ajaxinho
De kwalificatiecampagne is een uitdaging/toernooi op zich.
Daar is hij met vlag en wimpel in geslaagd.

Als hij ons ook kan laten overwinteren in de CL.
Dan flikt hij wat o.a. Suarez, Vertonghen en Eriksen niet konden.

Dan ben je wel rijp voor de top.
Zeker als leider van het team.
1 0
oudzuid2
echt werkelijk ieder interview gaat tegenwoordig alleen nog maar over wanneer ze vertrekken en waarheen, zelfs als de transfer-deadline al lang en breed verstreken is kunnen die journo's echt nergens anders meer naar vragen?
4 0
Tecmessa
Dit hè. Iedereen kan wel klagen over dat spelers het zo vaak over transfers / andere clubs hebben, maar ze worden hier ook keer op keer naar gevraagd. Elke journalist hoopt alleen maar op een scoop a la: De Ligt wil naar Bayern. Geen inhoudelijke vragen zoals 'hoe ga je Lewandowski uitschakelen' etc.
2 0
chrisjuhhh
Maar Mathijs als jij dan ook al niet mee helpt om die punten te verkrijgen dan word het nooit meer wat en trouwens bepaal de UEFA die achterlijke strategie niet ?
0 -5
Ajaxxxisdebeste
Wordt eerst 4x kampioen...
0 -1
Ajax_026
Precies vetrouwen hebben in je eigen kwaliteiten en strijden tot je erbij neervalt dan valt niemand je iets te verwijten. De reacties die ik hier lees van supporters die nu al met hun staart tussen de benen roepen dat er niks te halen valt is echt bullshit. F. d Boer heeft bewezen dat Ajax ook tegen topclubs punten kan binnen halen. Het team is nu ook goed/beter dus vol gas die duiters aanpakken.
3 0