Ajax wint van Fortuna ondanks stroeve vertoning

JesseTH, 29-09-2018 om 22:35, 97287 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft zaterdagavond, ondanks een stroeve wedstrijd, gewonnen op bezoek bij Fortuna Sittard. Bij rust stond de brilstand nog op het bord, maar na rust werd het verschil gemaakt. Het werd uiteindelijk 0-2 voor de Amsterdammers, maar gemakkelijk verliep het niet.

FT | Fortuna Sittard - Ajax (0-2)
Tijdens de openingsfase van de wedstrijd had Ajax wel de bal, maar echte mogelijkheden kwamen er niet uit voort. Matthijs de Ligt waagde een poging met zijn hoofd en Carel Eiting schoot van afstand, maar geen van de schoten was op doel. Na een minuut of twintig voetballen kwam ook Fortuna Sittard er voor het eerst gevaarlijk uit. Via Lisandro Semedo leek de opponent tot een schot te komen, maar De Ligt kon de bal op tijd tegenhouden.

In het vervolg van de eerste helft kende Ajax wel wat kansjes, maar overtuigend verliep het allerminst. Dusan Tadic kon tweemaal een schot lossen na combinaties met David Neres en Hakim Ziyech, maar hij bleek niet scherp genoeg. Ook de Braziliaanse dribbelaar zelf kreeg, na een geweldige pass van Ziyech, een grote kans, maar die bal bleek te lastig voor hem. Ziyech waagde zelf ook nog een poging, maar zijn harde schot verdween via een been naast. Op slag van rust was het Fortuna dat uiteindelijk de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Ahmed El Messaoudi kreeg de kans na slecht verdedigen, maar André Onana redde knap. Zo stond de brilstand nog op het bord bij rust.

Na rust kwam Kasper Dolberg meteen in het veld voor Klaas-Jan Huntelaar en dat wierp zijn vruchten af. Vier minuten na de thee kwam de bal via Nicolás Tagliafico, Tadic en Ziyech terecht bij de ingevallen spits. Hij twijfelde niet en prikte onder de doelman door raak. Het spelbeeld veranderde daarna al snel weer in hoe het er voor de rust ook uitzag. Ajax had de bal, maar opnieuw bleef het sprankelende uit.

Het vervolg van de tweede helft bestond vooral uit pijntjes en wissels. Aan de bal werd Dolberg aan de kant van Ajax nog enkele malen gezocht, maar hij bleef goed verdedigd. Na ruim zeventig minuten spelen werd Fortuna weer eens gevaarlijk. In een kort tijdsbestek konden de aanvallers van de thuisploeg tweemaal vrij uithalen op Onana, maar in beide gevallen bleek de doelman te machtig. Kort erna werd de wedstrijd dan eindelijk in het slot gegooid. Een kopbal van invaller Donny van de Beek zorgde ervoor dat Ziyech alleen op de doelman af kon en hij faalde niet. Met rechts schoot hij de 0-2 binnen.

Niet lang na het vergroten van de marge was het Fortuna dat weer richting Onana kon. Het uiteindelijk geproduceerde schot was echter niet gevaarlijk genoeg om de Kameroener in de problemen te brengen. In het restant van de tweede helft volgden er nog enkele pogingen van beide kanten, maar telkens stond er een doelman in de weg. Tevens was Schöne dichtbij zijn tweede gele kaart, maar hij werd gespaard door de arbiter. Zo won Ajax de wedstrijd met 0-2 na een ruststand van 0-0 en gingen de drie punten mee naar Amsterdam.

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Ciranni, Ninaj, Dammers, Ospitalieri; Diemers (Vidigal 60'), Smeets, Rodríguez; El Messaoudi, Novakovich, Semedo (L. Lamprou 64').
Wissels Fortuna Sittard:
 Heerings, Vidigal, Essers, Breukers, Özer, Hutten, L. Lamprou.

Opstelling Ajax:
Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Eiting (De Wit 79'), Schöne, Neres (Van de Beek 55'), Ziyech, Huntelaar (Dolberg 46'), Tadic.
Wissels Ajax:
 K. Lamprou, Van de Beek, Kristensen, De Wit, Schuurs, Gravenberch, Labyad en Dolberg.

Doelpunten:
0-1 Kasper Dolberg (49')
0-2 Hakim Ziyech (78')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Om even te relativeren; hebben we al eens bekeken wat de laatste resultaten van Ajax waren uit bij Fortuna ? Conclusie? Maar vroeger was toch alles beter?
0 0
afca95
Gewoon 3 punten voor CL duel. Prima!
0 0
A-west
Ten Hag voor de camera. Wat lachwekkend is dat.
Lult alles weer recht. Vreselijk.
2 0
Bocarra
Het is duidelijk dat de Telegraaf en FOX sports hier de stemming bepalen. De Telegraaf wil ten Hag wippen en FOX sports is per definitie anti Ajax. Laat je emotie niet leiden door de Telegraaf of die onzin die bij FOX sports op je tv wordt geslingerd.
4 -3
Freddy Al
Precies zo !!
0 0
BillSplate
Snap niet waarom Schuurs er niet in mocht. Gun hem mooi wat speeltijd. Die wilt graag tegen z'n oude ploeg spelen. Een Wober wilde ook graag tegen de Oostenrijkers spelen. Ten Hag moet hier meer oog voor hebben.
9 -2
DeMeervanweleer
Ik verdedig Th vaak, vooral omdat de Telegraaf m`weg wil hebben, maar toch als je eerlijk bent is het wel duidelijk dat veel problemen beginnen met zijn trainers-eigenwijsheid. Volgens mij staat elk team het best als je de juiste poppetjes op de juiste plek zet. Dit elftal zou met een 2-3 tal wijzigingen vooral Neres al rechtsbuiten en Blind op de 6 veel logischer in elkaar zitten. TH doet dit volgens mij niet omdat de betweters dat van hem verwachten...

Mazraoui De Ligt Wober Tagliafico
Blind
De Jong/vd Beek Ziyech

Neres Dolberg Tadic
7 -1
Dexy
Volledig mee eens. Blind speelt in de verdediging totaal niet in zijn kracht. Als CVM is hij op zijn best, dat heeft hij meer dan ooit bewezen in zijn eerste periode bij Ajax. Ik snap ook niet waarom TH maar blijft vasthouden aan dat waardeloze systeem met de punt naar voren. Eiting en Schöne kunnen namelijk beide helemaal niet in een tweemansblok spelen, daar ontberen ze beide de verdedigende kwaliteiten, het spelinzicht en het loopvermogen voor. Net als dat het waardeloos is om Neres maar op links te blijven zetten.

Iedere leek ziet dat een aantal spelers momenteel totaal niet in hun kracht gebruikt worden, maar hij blijft maar halsstarrig vasthouden. Dat is best irritant.
0 0
Daveajax1976
Wat ziet die ten hag in eiting ?????

Wat een matige voetballer
4 -2
DL82
Had Onana vorige week maar op deze wijze gekeept!
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax kon enkele weken geleden nog geweldig voetballen en nu kunnen ze er niks meer van, yah right. Ten Hag is verantwoordelijk en moet zijn eigenwijzigheid aan de kant zetten en Donny erin standaard. Marcie moet snel extra verdediger gaan shoppen in jan.
2 -1
ETM
Zeer matige rommelpot, maar job is done. Goed voor Ajax en Dolberg dat hij scoorde. De Ligt speelde heel sterk.
3 0
Bjorn
Eiting en Schone wederom om te huilen vanavond. Dat middenveld wordt constant overlopen. Verlos Donny.

Dolberg beviel me ook enorm qua meevoetballen, zat er lekker in.
7 -1
NouriVandeBeek
Een beetje plichtmatig vandaag. De ligt en Onana positieve uitzonderingen.
6 0
Ajaxvooraltijd
Ziyech is in mijn ogen meer een 6 met heel veel voetballende kwaliteiten. Schieten lukt hem nog steeds niet na 100.000 schoten op goal waarvan er sporadisch 1 in vliegt. Ook gebeurt het vaak dat het hem veel te veel tijd kost om überhaupt te gaan schieten. Als spelverdeler met een splijtende pass echt heerlijk, maar zijn kansloze geschiet op goal is tenenkrommend slecht als de bal al niet tegen de voet van een tegenstandee aan komt voor de bal de kant van de goal op gaat.
0 -8
Ajax412
Haha je hebt echt wel gelijk hoor, maar aan Ziyech is geen nummer te hangen. Die loopt gewoon lekker waar hij wil en zet alleen druk of verdedigt alleen op plekken op het veld waar hij zelf direct baat kan hebben bij een balverovering, de verdedigers laat hij lekker verzuipen op eigen helft. Ziyech is een eenling met een tiental teamspelers om hem heen.
3 -2
Freddy Al
Wat een triest gegeven is dat we 1 wedstrijd verliezen van PSV en ja hoorrr.......
Daar komen de zwartkijkende droeftoetsers weer in grote getale om met zaag en bijl weer alles en iedereen met de vloer gelijk te maken.
Trieste figuren die een zware jeugd achter de rug zullen hebben en nu de wereld inkijken met een frustratie waar een paard de hik van krijgt.

Ze noemen zich supporters maar zijn eigenlijk bashers die denken dat je resultaat kunt kopen en beledigd zijn als het eens niet mee zit.
Gezeten op de bank tussen de chips en het bier lijken deze onheilsprofeten voornamelijk te genieten van alles wat in hun ogen fout gaat, en dat is heel wat!

Als coach zouden ze Michels in het duister zetten en als topvoetballer Messi een lesje leren.
Helaas, het liep allemaal net anders ,geheel buiten eigen schuld uiteraard, en nu vervullen ze de eervolle taak om hun gal te spugen op de wereld rond hen.

Genieten van een sportwedstrijd is in strijd met hun dogmatisch pessimisme.
Manmoedig trachten ze de wereld te overtuigen van hun ongeluk, messcherpe verwijten strooiend,met een onaantastbaar pantser van kortzichtigheid.
12 -12
Babayaka
Je heb best gelijk, alleen was de PSV wedstrijd te essentieel.
Tuurlijk het seizoen is nog lang, echter het is zon s izoen dat PSV en Ajax weinig punten tegen andere gaan laten liggen.
Ajax stond al achter dus ze hadden minimaal gelijk moeten spelen om dan thuis iedergeval tegen PSV de 2 punten achterstand om te buigen in een voorsprong.

Ajax heeft dat echter teleurstellend genoeg laten liggen.
Plus het spel lijkt wel achteruit te gaan. Dat is jammer
0 0
A-west
Wat een gelul dit zeg. Ga inderdaad een boek schrijven en hou op met dat professorisch gezwets.
3 0
Freddy Al
Wat is professorisch zwetsen?
Ik geef mijn mening en dat blijf ik gewoon doen ,je hoeft het niet eens te lezen.
0 0
WillyBrokamp
Right on !
1 -1
Joseph
Ik lees dit soort berichten altijd met een beetje jaloezie, lijkt me zo lekker om gewoon schijt te hebben aan het spel en de resultaten van je club.
5 -4
Freddy Al
Dan moet je het nog eens lezen: ik heb het helemaal nergens over het resultaat of over het spel van Ajax.
Ik geef aan dat er zeer velen zijn die alleen maar gal spuwen op Ajax en zich supporter noemen, daar erger ik me dan aan.

Al eerder heb ik vertelt dat de resultaten van Ajax en het spel mij zeer veel uitmaakt,daarin gaan ook dingen fout.
Het is wel een gegeven dat sport geen zekerheden biedt en dat willen velen wel,dan heb je het niet heel erg begrepen.

Ook het spel zie ik graag als creatief ,aanvallend zeker,maar dat is niet altijd mogelijk, en dat begrijpen mensen ook niet altijd.
Dus gaan we een zondebok zoeken en dat verlicht het gevoel een beetje bij tegenvallers.

Ik zie daar geen meerwaarde van,los van de personen die het aangaat.
De continue onrust om Ajax heen is al jaren, zoniet decennia ,lang een van de oorzaken dat de club telkens opnieuw moet beginnen.
Jammer dat "fans" dat niet zien of juist daar schijt aan hebben.
0 0
Cello
Prima post....mee eens!.
4 -7
ajaxwestland09
ja hoor 010 speelt thuis
5 0
AjaxCitizen
Die moeten weer eens de KNVB beker worden gegund, zodat ze weer kunnen roepen dat ze een prijs hebben gewonnen. Blijft die stad tenminste heel.
6 0
Minsc
Hoe kan die Ten Hag nou toch weer Eiting opstellen? Kans tegenstander: Eiting komt ook nog aangehobbeld, telkens weer.
5 -2
Ajax412
Dit team heeft een veger nodig en een gaten loper. Eiting is niet wat we nodig hebben, maar Schöne ook niet. Donny moet in de basis met een ballenveroveraar er achter. Dan kan Blind ook wat meer in zijn kracht spelen als hij op kan komen.
5 0
Knalpot
Idd hopen maar dat Azor snel fit wordt en TH overtuigd dat dat de missing link is want met deze juffertjes wordt het niks.
0 0
Minsc
Helemaal mee eens, jammer dat de trainer het niet snapt alleen.
1 0
ajaxwestland09
nieuwe vriendje van ten hag een echte passer en controleur
2 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Het staat eigenlijk alvast dat Ajax poulewinnaar wordt. Ajax moet zich beter op de competitie richten.
1 -2
ajaxwestland09
ben benieuwd wat ten hag zegt, ik denk we hadden de controle, we waren geil voor de goal, ik heb goed gewisseld. :P
1 0
charis
klint als fred rutten
0 0
ajaxwestland09
komen uit dezelfde regio dus ja
0 0
marrene
Wat een lamlendige tweede helft. Armoedig dat De Wit in het elftal komt. Om je kapot te schamen.
5 -3
Knalpot
De instelling van de rest was om je kapot van te schamen liever nog 9 Dani's erin dan die meisjes die er vanavond in stonden.
2 0
Minsc
Ten Hag schaamt zich nergens voor: Neres op het middenveld, Frenkie tegen PSV achterin, vd Beek op de bank tegen tegenstanders als vanavond!
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Heb je de eerste helft niet gezien? Ajax wint toch?
0 -1
ajaxwestland09
dat is onze draufganger!!!
1 0
Tufono
Dit spel is Ajax onwaardig! Dit is de slechtste wedstrijd van het seizoen!! Man o man, als dit zo doorgaat wordt het weer niks!!!!
2 -3
X-RaY
Pssst het wordt ook niks.

Dit gaat nr 5 worden hoe triest het ook is.
Totaal geen balans in de selectie.
3 -1
Cello
Awelnee....komt vanzelf wel weer goed. Ze moeten gewoon onverstoorbaar verder gaan waar ze tot vorige week mee bezig waren. Zat een opgaande lijn in.
0 -1
pieke
Ten Hag heeft alle criticasters de mond gesnoerd. Pleegt een gouden wissel Dolberg voor Huntelaar, brengt Donny van de Beek in die bewijst dat hij niet in de basis thuishoort.
2 -12
ajaxwestland09
zo ze laten ff zien wat eiting heeft laten zien vandaag ongelooflijk dat die basis stond!!
9 -1
Aad82
Blind en Eiting worden helemaal afgemaakt door Kenneth Perez en volkomen terecht.

Deze spelers zijn Ajax onwaardig.
10 -5
NotForSale
Ondanks de matige pot van vandaag heb ik er vertrouwen in dat we minstens een punt kunnen halen in München
0 -6
RayJordaan
Tja...
0 0
ajaxwestland09
we winnen gewoon in Munchen hahahaa
2 0
Labrador
Hou op zeg
0 0
zivkabrimovic
Tadic Dolberg Neres
VdBeek Frenkie Ziyech
Taglia Blind deLigt Mazraoui
Onana

Dit lijkt me de beste opstelling. Neres sowieso weer op rechtsbuiten, met diepte en acties. Daarnaast met de punt naar achteren, des Ajax.
In wedstrijden waar je veel luchtduels moet winnen kun je altijd nog Wöber voor Blind inzetten. Ook kun je wanneer je meer creativiteit en rust nodig hebt Schöne of Eiting inbrengen. Als stormram Huntelaar, en straks Cerny of Bandé als extra snelle buitenspeler.

Wanneer de de Ligt weg valt, heb je Schuurs. Taglia heb je Bakker of Sinkgraven. Mazraoui heb je Kristensen. En genoeg jonge jongens die staan te popelen.

Even serieus, hier moet je toch lachen kampioen mee worden?
4 -2
Pauw
Slechtste wedstrijd van dit seizoen
7 -1
Cello
18 augustus 2018:
Fortuna vs PSV
1-2

In de 90ste minuut (niet verrassend) scoort Riga voor PSV de winnende treffer. Na ook een heel erg moeizame wedstrijd.
5 -6
3*stars*3
Moest in de slotfase ook aan denken.
Die blijven er wel in, als ze met zelfde mindstate blijven spelen.
1 -1
jaripettersson
Even geen historisch besef, we zijn net zo lekker in paniek.
4 -2
PJK54
7 wedstrijden gespeeld in deze competitie en nog zie ik geen team, geen samenspel eigenlijk ikke, ikke, ikke verder niets
10 -4
Marcdaan1971
Excuses voor mijn opmerking over Tadic. Ik lees hieronder veel berichten dat hij wel goed speelde. Heb ik het waarschijnlijk verkeerd gezien.
8 0
3*stars*3
Ik zei in de rust nog zelfverzekerd dat het 0-2 zou worden maar zat toch niet rustig met 0-1 voorsprong en dan spelen we (met alle respect) tegen Fortuna.
Wat een paniek als Fortuna weer in of rond ons 16 was.
Gaat een heet avondje worden in München, als je ziet hoe onze spelers al in paniek raken als Fortuna weer in ons strafschopgebied kwam.
Hie moet het dan met Lewandowski, Robben en Ribéry?

Ik wil altijd afsluiten met een lichtpuntje en dan zeg ik...3 punten, 0 gehouden en Onana....Vooral dat laatste zegt genoeg.
5 -1
Juichtoon
Het Erik bashen lijkt wel een soort sociale media hype. Ik doe er niet aan mee. Prima kerel. We hebben prima voorrondes CL gespeeld en staan al op 3 uit 1 in de CL.
Ga gvd eens achter je ploeg staan stelletje lamlullen.
Zo dat is er uit .
8 -8
31xAjax
Hè, een post van jou zonder Cruijff of Jonk aan te halen???
1 -2
Schwalbino
Het piept elkaar alleen maar na.
1 -1
NotForSale
Er zijn hier een paar trollen in hun opzet aan het slagen.
Ik vind dat Ten Hag wel wat meer krediet verdiend
4 -7
Juichtoon
Ik vermoed zelfs Eindhovense bots.
0 -1
Oempaloempa
Geef Erik wat tijd, zou ik zeggen. Al die trainerswisselingen is juist wat Ajax naar de klote helpt.
1 -2
mercurius3
Bijna niemand roept om ontslag. Echter is geen punten pakken gewoon ontslag bij Ajax.
1 0
Ammehoela
Hoezo? Pakt Ajax geen punten dan?
0 -1
Schwalbino
Een paar?
1 0
Aad82
Een jongen van 19 houdt dit Ajax gewoon bij elkaar. 1000 maal respect voor Matthijs.
21 -1
X-RaY
Exact, Blind staat gewoon in de schaduw van de Ligt terwijl hij de leider behoort te zijn.
4 -1
insectenverdelg
wat was t matig vandaag zeg. Dat verval zo snel zo groot kan zijn. Na de 1-0 werd t nog slechter en kwam er iets totaal onterecht arrogants over de ploeg en mogen ze heel erg blij zijn dat Fortuna dat niet afgestraft heeft.
2 -3
jaripettersson
De ligt wordt ook nog eens een goeie trainer.
4 0
X-RaY
Ajax = mooi weer voetballertjes, uitzonderingen daargelaten. Veel te slap.
5 0
Inhartennieren
Heb me vooral weer verschrikkelijk geërgerd aan Ziyech.
Het loopt niet bij meneer, en gaat dan weer volledig voor eigen eer.
Iedereen holt weer achter Ziyech aan omdat hij scoort, maar mensen zien niet dat juist hij Ajax in de problemen brengt, door nooit met zn man mee te lopen, 40 keer balverlies lijd, en diverse malen de verkeerde keuze maakt voor de goal.
Maar wat is hij toch geweldig.
Hou toch eens op man.
12 -15
marrene
100 % gelijk. Ziyech is de achilleshiel. Hij zal nooit gepasseerd worden maar is de oorzaak ervan dat Neres moet schuiven. Dat betekent weer dat het middenveld totaal niet in evenwicht is. Dat heeft gevolgen voor de hele veldbezetting. Bovendien is het weer huilen met de pet op wat zijn balverlies betreft. Hij loopt ook ongeïnteresseerd over het veld. Moet je eens kijken hoe hij sjokt als hij een hoekschop gaat nemen. En dan lijkt die ook nog eens nergens op.
0 0
Tufono
Je hebt het goed verwoord! Je speelt met zijn allen en niet ieder voor zich!!
1 -2
Raoul14
Je moet toch een zondebok aanwijzen he? Jammer dat je met zo'n waas voor je gezicht zijn kwaliteiten nooit zal zien.
4 -1
Cello
Nee maar het is wel cool om de trainer als zondebok aan te wijzen.....
0 -2
Ajax412
Jammer dat je met zo'n waas voor je ogen zijn tekortkomingen niet ziet. Alleen AS Roma dacht hem een blauwe maandag over te willen nemen, daar zijn ook redenen voor.
1 -3
Raoul14
Ik kan genieten van een goede voetballer, een voetballer die er bovenuit steekt. Maar jij ziet waarschijnlijk alleen zijn tekortkomingen en daar zal je wel je reden voor hebben.
1 0
Aad82
Hij speelt al sinds half juli onafgebroken weergaloos voetbal. Ajax speelt vooral dankzij hem CL voetbal. Een mindere wedstrijd zoals vandaag kan gebeuren. Doe ff chill.
5 -1
Ajax412
Ziyech heeft geen topsportmentaliteit. Ziyech gaat je nooit geen kampioen maken, want dat boeit hem niet. Het enige dat hem boeit zijn die wedstrijdjes waarin hij zichzelf kan laten zien. En zelfs vorige week kon hij helemaal niks.
3 -3
mercurius3
Inderdaad. Zwaar overdreven om nu op Zyiech te gaan fitten. Ik zie grotere problemen in het elftal. Eiting bijvoorbeeld.
2 0
Inhartennieren
En vooral dankzij hem, gaan we weer geen kampioen worden.
Hij hoort gewoon zijn taken uit te voeren.
1 -3
Ajax412
Helemaal mee eens, je ziet dat het koppie gaat hangen en mijnheer laat zijn maat en landgenoot lekker tegen twee man verdedigen. Totaal geen tactische discipline, mijnheer voelt zich groter dan de club en dat is de aller grootste misdaad die je in een Ajaxshirt kan plegen. Dit is niet iets van alleen vandaag hoor, maar halleluja als hij even in vorm is...
0 -6
mercurius3
Is toch niet de schuld van Zyiech. Bosz wist 'm blijkbaar wel vanuit tactische discipline te laten spelen. Ten Hag kan niemand raken noch motiveren met z'n Tukkerse accent.
3 0
Cello
Nee.... dat Ziyech een wedstrijd voor zichzelf binnen een wedstrijd gaat spelen en zelfs daarin hopeloos faalt, dat is toch niet de schuld van EtH?. Ziyech gaat voornamelijk zijn eigen weg binnen het veld en zal ook alleen dan misschien excelleren als alles en iedereen in dienst van hem speelt.......nou ik vertel je dit: dat gaat bij Ajax nooit gebeuren!.

En Boszzzz?. Peter Bosz heeft Ajax ook slechts een handvol wedstrijden laten spelen zoals WIJ met zn allen dat graag zien. De rest van de wedstrijden waren ook 'gewoon' ondermaats.
0 -2
3*stars*3
Ten Hag kan niemand taken noch motiveren?
Minder zeikerds als Driessen napraten.
Ziyech was tot nu toe, 90% van de wedstrijden top bezig in 18/19.
In balbezit en bij balverlies, dus ten Hag kon hem duidelijk wel motiveren want we zien dit seizoen weer Ziyech van 16/17.
3 0
Ajax412
Zijn Tukkerse accent is zeker de reden dat hij Ziyech niet kan laten rennen met zijn Marrokaanse accent? Racistische drogredenen zijn dat.
0 -2
witchmaster11
als je wint heb je vrienden , toch ?? ik denk niet dat de heren van bayern hier iets van hebben opstoken en daar gaat het om
3 0
Cello
Wat een dramatisch slechte wedstrijd. Velen roepen om de kop van EtH, maar kom op zeg.....dit is fokking Fortuna!. had 6 gespeeld 6 pnt. Zelfs zonder tactiek had je deze pot makkelijk moeten kunnen winnen in welke opstelling dan ook!.

Alle schuld ligt gewoon bij de mannen in het veld. Die lopen erbij als oude mannen, in wandeltempo, laten hun directe tegenstander te gemakkelijk lopen, geen scherpte als er dan al een doelkans komt. PASSING: belachelijk slecht!. Hier kan geen enkele trainer wat aan doen als een team als geheel gewoon niet thuisgeeft....eigenlijk net zoals ook tegen PSV het geval was. Maar PSV was geen Fortuna, dus Fortuna had de PECH dat ze er 2 tegen kregen. Fortuna kreeg te weinig gezien de tweede helft en dat mogen onze spelers zich aantrekken......al zal het wel niet. Begin langzaam echt te twijfelen of de spelers zelf wel in de gaten hebben dat het anders moet, anders dan de laatste 2 weken.
4 -5
mercurius3
Ten Hag verdient rond de half miljoen per jaar, 40.000 euro per eredivisiewedstrijd. Het enige wat ie daarvoor moet doen is een beetje in de kleedkamer schreeuwen van 'Hey mannen, ertegenaan!' Hij weet ze niet te motiveren.
1 -3
Knalpot
Jij kijkt teveel American Football films.
0 0
Freddy Al
Oh, nou rekenen is niet je hobby merk ik ,en jouw opvatting van coachen wel heel simpeltjes.
1 0
Cello
Niemand kan deze slappe hap motiveren. De mannetjes denken namelijk het zelf beter te weten en alle wijsheid in pacht te hebben.
Kan van vandaag een hele waslijst aan spelers opnoemen die onnodig duels verliezen, positioneel slecht staan en verdedigen, de ene na de andere pass onzorgvuldig geeft en ga zo maar door..... bijna basisvaardigheden die een speler bij Ajax op en top moet beheersen. Nog los van motivatie...
Maar goed geef EtH maar de schuld van elk dom balverlies, elke domme pass die balverlies opleverd.
Maar het is makkelijk hè, de toch al impopulaire trainer met de grond gelijk maken....is makkelijker dan alle spelers individueel af te moeten vallen.

Zelfs de speler waar iedereen om smeekte, Donny de heilige, kon niet overtuigen en maakte fout na fout.... Daar hoorde je weinig over terwijl Carel na iedere verkeerde pass hier op AS onderuit gehaald werd.
3 -2
Knalpot
Maak je niet te druk, je bent een van de weinige die het snapt en met het niveau hier dus ook meteen een roepende in de woestijn. De oogjes gaan nog wel een keer open bij ze.
0 -1
BlancoKanu
Ja het reageren op alle droeftoeterende mede AS leden heeft weinig zin. De meesten hebben afgelopen zondag weer hun wachtwoord opnieuw moeten instellen zodat ze eindelijk weer Ten Hag Out konden typen. Het is echt niet te hopen dat Ajax dinsdag wint voor ze, want dan kunnen ze weer niet bashen. Het is eigenlijk te triest voor woorden als je op die manier je club moet steunen
0 0
BRAMHOUTEN
de meeste zijn gewoon trollen die hier lekker onrust komen stoken. lekker laten gaan
0 0
whatarethose
Ajax moet Traore kopen en spelen met: Traore - Dolberg - Neres. Een aanval met echte buitenspelers en snelheid
2 -5
Cello
Ajax moet helemaal niks....ja een paar spelers een goede trap onder de ballen geven, want wat ze nu vertonen kan gewoon echt niet!.
4 -4
Ajaxbrl
Blind voor 20M is toch wel een beetje aan de dure kant geweest geloof ik...
7 -5
X-RaY
Blind is nog 10 miljoen waard
2 -4
Vlieske
Dit heeft niks meer met ajax of ajax voetbal te maken. Zonder druk, zonder buitenspelers. Ongeïnteresseerde spelers die compleet uit positie lopen. Ajax in een 451 systeem? Dit is een vloek voor alles wat Johan voor ogen had. God wat zou ik nu graag een column van hem lezen. Ik ben blij met de 3 punten. Maar verder walg ik van heel het voetbal. Terwijl je geweldig mooie spelers hebt.
8 -5
AjaxPassion
Hihi, 5-4-1? Hoe dan?

Welke 'geweldig mooie spelers ' had jij graag gezien dan?
4 -1
Duif63
"Geduldig en volwassen Ajax boekt eenvoudige zege op Fortuna"
5 -7
Jaridebeste
Eenvoudig???
2 -3
jaripettersson
Denk je dat hij het serieus bedoelt?
1 0
Duif63
Dat zou het commentaar in de pers zijn als we uit Eindhoven kwamen.
0 0
Freddy Al
Exact zo!
Wij rekenen onszelf telkens af als het geen lekkere pot is, in Eindhoven maalt er niemand om en de pers noemt dat volwassen , bekeken en effectief.
Ik denk wel dat Bayern al in de hoofden zat na de 1-0 ,begrijpelijk maar niet goed.
2 0
ajaxwestland09
volgende wedstrijd is na bayern, thuis tegen AZ met het publiek erachter dan kunnen de heren het wel.
1 -4
mercurius3
Als er niet snel iets gebeurt gaat het een hele pijnlijke avond worden tegen Bayern. Maar ten hag is geen motivator en zal in de kleedkamer waarschijnlijk een filmpje tonen dat hij het tactisch goed heeft gedaan.
5 -4
Knalpot
Sorry hoor maar als je spelers moet gaan motiveren om tegen Bayern te spelen dan ben je het gewoon niet waard om prof te zijn denk daar maar eens over na,
0 0
MrPink
off:
Lekker blundertje.
https://www.dumpert.nl/mediabase/7523151/05d1eba1/lekker_bezig,_keep_.html
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ajax voert de druk op voor dat calimero volk. Het gaat goed komen, Daar wordt binnenkort ook gewoon een paar keer verloren.
2 0
Freddy Al
3 punten in de tas, geen lekkere pot,snel vergeten en op naar Bayern.
Hopelijk met Ziyech en de Jong.
6 0
Knalpot
Om je kapot te schamen wat een instelling die 2e helft, volgens mij begrijpen alleen Nico, de Ligt en Onana wat er gevraagd wordt om kampioen te kunnen worden.
4 -2
Raydo
Maar serieus, met zo'n zeepbaan als veld kún je niet eens pressie spelen zoals Ajax/Ten Hag dat wil.
3 -4
mercurius3
Wil ten Hag dat? Niemand weet wat ten Hag precies wil.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Goeie wissel Ten Hag, wordt gescoord meteen.
1 0
Toon meer reacties