Ten Hag: 'Seizoen niet in één lijn naar boven'

SJvanveen, 24-09-2018 om 21:19, 17819 views, Ajax TV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Erik ten Hag heeft PSV - Ajax afgesloten. De wedstrijd is geanalyseerd binnen de club en nu is het zaak om positief voort te borduren op de positieve seizoensstart. 

'We hebben het met iedereen nagesproken en geanalyseerd waar het is misgegaan. Eerst als coach in de spiegel kijkend en ook zeker de spelers de spiegel voorhoudend', begint Ten Hag in gesprek met Ajax TV. 'In dit soort wedstrijden is in je eigen waarde blijven geloven belangrijk. In die uitvoering ging het een en ander mis.' 

Ten Hag doelt op de speelwijze van Ajax waarin de spelers het voetballend wilde oplossen. Dat lukte echter niet helemaal. 'We kregen ruimtes aangeboden, maar deden er niets mee', spreekt de Ajax-trainer, die nuchter blijft onder de kritiek. 'Een seizoen gaat niet in een lijn naar boven. Je hebt altijd mindere prestaties. Het was onder de maat, als team, het individu en dat gaat ook vaak samen.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mario65
Geef vooral de selectie de schuld en niet jezelf als coach.
Wie maakt hier de domme keuzes? Niet het team maar Ten Hag.
Deze nobody kost ons weer een kampioenschap
0 0
Dennis1964
We staan nu 5 punten achter en zijn dus afhankelijk van psv. Zwaar balen maar het is niet anders. Aan het einde van het seizoen rekenen we af met TH. Geen prijs is afscheid nemen.
Tot die tijd moeten we voor 100% achter het team en TH staan.
2 0
4xEC1
Ik zit weer met verbazing de meeste negatieve berichten over Ten Hag te lezen hier. Kan me nog herinneren dat iemand bij (als ik het goed heb) Voetbal Inside hem beledigde, nou, de wereld was te klein hier op AS, iemand die het voor hem opnam stond bovenaan in de meest gewaardeerde reacties. Dit uiteraard na de ene goede wedstrijd na de andere in de ED en CL voorrondes. Nu kan hij het bij de meesten opeens niet meer goed doen. Wordt je dan niet gek van jezelf met zo'n zwakke ruggegraat denk ik dan? Blijf aub achter je ploeg en je trainer staan, ook al heeft hij zeker fouten gemaakt tegen PSV. Wees niet zo schijnheilig en verander je mening over iemand niet zo vaak als het weer verandert in Nederland.
0 0
mercurius3
Ten Hag wordt puur beoordeeld op resultaat en spel. Als het goed is, is men redelijk enthousiast over hem. Als het slecht is niet. Dat is geen opportunisme, hij valt gewoon nergens anders op te beoordelen. Nog 3-5 punten verspelen en het is einde Ten Hag. Dat zou ook terecht zijn. Je hebt dan een jaar de tijd gehad en 2 x het kampioenschap verspeeld met de hoogste begroting en transferinvesteringen. Slechtste prestatie ooit.
0 0
4xEC1
Ach joh, welke trainer verliest wel eens niet dan? Het gaat erom dat de meeste reacties geen enkele nuance bezitten. Het is óf helemaal kut, óf hosanna. Van: kom niet aan Ten Hag naar Ten Hag out. Dat noem ik heel erg opportunistisch. Ik baal er ook van dat Ajax 5 punten achter staat en dat het wel heel naïef was van hem die opstelling maar welke trainer gaat nooit eens op zijn bek? Moeten we dan meteen maar om een ander roepen? Dan kunnen we wel blíjven roepen. Alleen van Gaal presteerde het ooit om in de competitie en CL ongeslagen te blijven in 1 seizoen. Ik hoop dat ik dat nog meemaak zolang ik leef maar ik ben bang van niet.
2 0
JariHeijden
Hulde voor deze post. Ik ben het volledig met je eens.
1 0
S_020
In twee lijnen dan. Als je maar niet denkt dat je een grote man bent. Enkel goede resultaten met goed spel houden jou trainer van Ajax 1. Niet je prietpraat over hoe voetbal gespeeld wordt en over hoe verkeerd anderen er over denken. Als je CL wint mag je van Gaal na doen, niet eerder.
1 -2
Flarkow
Haha wat een commentaar zeg waar denk je dat hij op beoordeelt wordt? Niet dat ie zo goed in de media is lijkt mij wel dan? Dat interesseert ze namelijk geen kont
0 -1
Ronaldinho020
Wat is dit voorn waardeloze comment? Natuurlijk houden goed resultaat en goed spel hem tot trainer van Ajax1.
0 -1
S_020
Ga elders blaffen. Dit is mijn mening. Punt.
0 -1
afcas
je brengt het alsof het feiten zijn. dus als je daar geen reactie op wilt krijgen donder je maar op. punt.
1 0
gras
De lichtzinnige manier waarover hij over dit soort nederlagen heenstapt. Net als vorig jaar. Totaal geen zelfreflectie deze kerel.

Natuurlijk kun je de boot ingaan tegen PSV. Bijvoorbeeld in een open wedstrijd met kansen over en weer. Of als je domineert, maar eruit gecounterd wordt.

Maar met het schaamrood op de kaken er af worden gespeeld. Deze coach verstart dan gewoon en weet zich geen raad met een nederlaag die grotendeels op zijn conto komt. Hij kan zoiets niet aan. Dat tast zijn gezag teveel aan in zijn ogen. Zo geforceerd is hij bezig.

Wees gewoon eerlijk.
5 -1
Lazell
Dat hij het niet in de media roept, wil niet zeggen dat hij geen zelfreflectie heeft. Tegen Luik 2e helft weggespeeld, wedstrijd erna nauwelijks nog een kans tegen gekregen. Kiev levensgevaarlijk in standaardsituaties eerste helft thuis, daarna niks meer van gezien. En zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te noemen. Ten Hag is analyserend ijzersterk. Hij heeft echt wel door wat er mis ging. Daarbij, hij is in principe nooit open over tactiek, opstellingen, of speler fit zijn en zulke zaken.
4 0
Jelephi
Het gaat vaak om de eenzijdige benadering van wedstrijden onder ten hag. Gaat het goed dan zie je geen problemen maar het ontbeert vaak aan tactisch vernuft om tot een goed plan B te komen. Zowel tegen Luik (extra middenvelder brengen voor meer diepte in je spel) als tegen PSV (Neres niet als controleur maar op rechtsvoor en frenkie als cvm) had je mrt simpele ingrepen een heel ander beeld gekregen. Ook na de 1-0 van PSV was er nog niet veel aan de hand. Alleen is ten hag zo ongelooflijk autistisch en stoïcijns dat hij niet graag openlijk fouten toegeeft. Ik geef het je te doen als Tadic of Ziyech. Die zien dit ook wel hoor en zullen zich wel kapot ergeren aan die retoriek van ten hag. Met zijn “we hebben geen 11 basisspelers”. Zum kotsen.
1 -1
afcas
wat? dat ten hag exact doet wat iedere andere trainer wereldwijd doet? ik mag hopen dat ziyech en tadic professioneler ingesteld zijn dan jij denkt...
0 0
Lane 8
Ik heb nog wel vertrouwen in TH, al vond ik de opstelling voor de wedstrijd ook zoals vele hier onbegrijpelijk. Hij moet misschien nog groeien, maar het lijkt me vooral een superleuke gast als ik hem zo zag na aek en ik denk dat de spelers ook toch wel met hem weglopen.
2 -1
b.hulshof
Pas geleden was het nog we hebben 16 basis spelers nu durft hij Wober niet eens op te stellen. Iedere week maar weer schuiven met Tadic, de Jong en Neres zodat je nooit vastigheden krijgt. Te weinig lopende mensen opstellen maakt ons gewoon krachtloos. Dus komend weekend de sterkste opstelling want tot de winterstop mag je hooguit nog 1x gelijkspelen voor de rest alleen maar 3 punten. Onana, Mazraoui/Kristensen , de Ligt, Blind/Wober, Tagliafico, v.Beek , F.de Jong, Ziyech, Neres, Dolberg/Huntelaar, Tadic.
Blind en de Jong kunnen wisselen van plek ook tijdens de wedstrijd net als Ziyech en Tadic. Bij afwezigheid v.d Ligt gewoon Schuurs of Wober neerzeten.
1 0
RickyAFCA
Die schijtboeren gaan echt niet alles winnen. 1 verlies partij en we hebben 't weer in eigen hand. Gaat helemaal goed komen ook met ten hag aan 't roer.
0 0
EzraAjax95
Precies, zo is het. Het is allemaal zo'n opportunistisch gelul van iedereen. Als psv straks een wedstrijd verliest en Ajax wint is het weer allemaal anders. We hebben een goede periode achter de rug en nu verliezen we een keer, so what? Zelfs Barcelona verliest wel eens. Ik maak me er niet zo druk om. We zullen niet nog een keer deze fout maken. Bovendien krijgen we pisvee nog thuis en dan nemen we zoete wraak. WZAWZDB
6 -4
Inhartennieren
Ja, en dat roepen we al jaren.
Het gaat er ook niet om dat PSV geen punten gaat verliezen.
Wij verliezen er alleen de laatste jaren altijd meer dan hun.
Dat zeggen ze in Amsterdam ook steeds.
‘Wij maken ons niet zo druk’
Daar gaat t mis!
2 0
ajaxinho
Zo is dat!
0 0
afc_red
We hebben de lastigste uitwedstrijd van het jaar achter de rug en PSV gaat echt nog wel punten verspelen.
Het seizoen moet praktisch nog op gang komen. Ook zij moeten straks CL gaan spelen en daar tussendoor weet je dat het altijd lastig is om geen punten te laten liggen.
Straks na de CL groepsfase nog maar eens kijken waar beide ploegen staan.
4 -3
waayop
PSV speelt al champions league, ze hadden een uitwedstrijd tegen barcelona achter de kiezen. Gezien het niveau van de eredivisie zal PSV niet zomaar een potje verliezen. Ajax ook niet trouwens.
1 0
DeKenner
Sommige reactie op AS zijn wel heel erg overdreven. We zijn ingemaakt door psv, dan moet je je wonden likken en er weer vol voor gaan. Niet alleen de selectie en staf, maar ook wij als supporters.
Er zijn 6 van de 34 wedstrijden gespeeld. Hoe kun je nou zeggen dat het seizoen al is gespeeld terwijl het gat maar 5 punten is en we psv ook nog thuis krijgen? Nou is het geen vanzelfsprekendheid dat we thuis wel winnen van psv, maar het is toch wel een redelijke gedachte om daar van uit te gaan. Dan blijven er dus nog 27 wedstrijden over, waarin een gat van 2 punten gedicht moet worden. Als je dan even terugdenkt aan de dagen VOOR de wedstrijd tegen psv... toen werd er nog gezegd dat we wel even minimaal de kwartfinale van de CL konden halen...
Ik wil maar zeggen... loop allemaal niet zo te brullen. We hebben nog steeds een prachtig team, en het is nog lang niet het moment om de handdoek te gooien.
7 -1
talent020
een seizoen kent vele hordes, maar het sfeertje wat er nu heerst, zo van het is pas begin seizoen 5 punten achterstand is nog te overbruggen etc, word ik wel moedeloos van, 5 punten achterstand op een constant presterend PSV is gewoon een kleine kloof, natuurlijk gaan hun ook nog steekjes laten vallen, maar het besef dat elke wedstrijd een finale is, moet er heel gauw gaan komen
3 0
Inhartennieren
Dat besef is er al jaren niet.
Dus ik zie geen rede waarom dat er nu wel zou komen.
Steeds hetzelfde liedje.
0 0
Redrum
Ja dankzij deze 5 punten mag je je zo vroeg in het seizoen al geen enkele misstap meer veroorloven en dat is gewoon klote. Als dat besef er niet is worden we weer geen kampioen.
1 0
AFCA.
Pff wat kijk ik uit naar een nieuwe trainer die wel gewoon lekker wegluisterd voor de camera en je jezelf niet voor hoeft te schamen als Ajacied.
5 -3
Boer Gijs
Als het maar wel een lijn naar boven is, naar de bovenste plaats, dat zou tijd worden in Amsterdam.
0 0
Ajaxhart
In de tijd van FdB verloor Ajax met 4-0 van PSV, en werd dat seizoen kampioen. Just saying.
1 -5
ArnoAjax
Ja kan zijn maar we zitten nu met ten Hag
1 0
Inhartennieren
Zet het kampioenschap maar uit je hoofd.
En zeker met van Bommel.
Die gaan nauwelijks nog punten laten liggen.
Ik vind het de meest enge speler die er is geweest, maar hij zorgt er wel voor dat zijn spelers messcherp zijn.
Dat laatste is bij Ajax steeds weer de valkuil.
Ik zie het bv al weer gebeuren, uit Utrecht. ‘We waren niet scherp vandaag’
10 -3
Boer Gijs
Zit er dik in. Zou van Bommel trainer van Ajax durven worden?
0 -3
Tinus
Als dat gebeurt dan lever ik direct mijn seizoenkaart in. Die man verpersoonlijkt echt alles waar ik een hekel aan heb in het voetbal.
1 0
DeWijsneus
Zou nog liever iedere wedstrijd verliezen met onze grote kale leider op de bank, dan die mof als trainer bij ons.
0 0
Redrum
Nou hij kan lekker vooral in de buurt van eindhoven blijven. Oprotten met die engnek.
1 0
Ajacied33
Ruilen.....TH die kant op en Bommel richting Ajax. Denk dat Bommel diep in zijn hart graag Ajax wilt trainen.
0 -1
RickyAFCA
Van bommel. Kan een wegtrekker krijgen.
1 0
MSwertz92
Christian Poulsen als trainer aanstellen dan heeft Van Bommel niks meer te vertellen :p
2 0
Boer Gijs
; ) Toivonen assistent?
0 0
Willem410
Ik vrees dat je gelijk heb.
Het begint wel een repeterend verhaal te worden zo de laatste jaren.
Je begint het seizoen met punten verlies, dan denk iedereen nou dat komt wel goed maar al gauw is er een gat van 5 of 7 punten om vervolgens maar te blijven hopen tegen beter weten in dat de concurrend nog een keer in elkaar stort.
Ik weet amper meer het voelt dat Ajax is lekker maanden lang aan kop gaat met een puntje of 7 voorsprong.
3 0
Inhartennieren
Inderdaad!
Ik snak zo naar de tijd dat we weer superieur zijn.
Maar ik heb eigenlijk voor dit seizoen nu al weer
de hoop opgegeven.
Precies wat je zegt, we kunnen alleen maar weer hopen dat PSV een slechte periode krijgt.
Dat spreken spelers en trainer ook uit hè.
Gelijk na de wedstrijd hoor je ze al weer roepen. ‘Ja maar het is nog een lange weg’
PSV laat ook nog wel punten liggen’. Bla! Bla! Bla!
En dat is nou juist weet onze valkuil.
0 0
Gerrr
Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen.
Als Overmars niet ingrijpt gaat "onze" ezel zich nog liever 10 keer aan dezelfde steen stoten dan dat hij zijn fouten toegeeft.
6 -1
ArnoAjax
Als je zelf ook in de spiegel hebt gekeken waarom zit je er dan nog clown? Dan had je je koffer moeten pakken en plaats moeten maken voor een wel geschikte trainer bv. Peter Bosz of Frank de Boer
2 -2
Jelephi
We verliezen en onze zelfverklaard professor begint weer te zwammen. Dat zenuwachtige gelul komt altijd als hij zich geen raad meer weet. En het is vaak zo onsamenhangend dat er geen touw aan vast te knopen valt. Nu wederom.
1 -2
SjaakWolfs
Kan het niet meer aanzien/-horen. Dat nerveuze gewiebel met het hoofd, dat onverstaanbare gemompel. Dit is toch geen toptrainer? Bij de eerste echte test ben je als Ajax zijnde gewoon weer keihard afgestraft. Nu al volledig afhankelijk van wat de concurrentie doet.
2 -2
HilversumNoord
We gaan niet in één lijn naar boven...hiervoor zaten we nog in het proces...wat lul je nou? Voetballen en zorgen dat die spelers wel in een lijn naar boven komen. Gewoon een normale opstelling. Ik neem aan dat je gisteren een zware straftraining hebt gegeven?
1 -3
Lane 8
Het ene sluit het andere niet uit, dus wat lul jij nou
2 0
Just_wes
Toch wel een goede keus v om Viergever te laten gaan om vervolgens tegen PSV zonder een echt Centrale verdediger te moeten spelen.
7 0
31xAjax
Voorlopig hebben we van de 13 officiële wedstrijden er 4 niet gewonnen, oftewel 30%.

De tegenstanders waren allemaal van eredivisieniveau, met PSV als sterkste.

Dus ik denk dat ik Erik ten H. Voor de verandering een keer gelijk moet geven.

Het seizoen loopt idd niet in 1 lijn naar boven....
5 -1
Petterson1964
We hebben wel mooi gewonnen van Emmen, Groningen, VVV, Sturm graz, Luik, Kiev en Paok!
Stuk voor stuk fijn besnaarde ploegen met hele slimme spelers, ahum.
Dat het mis gaat bij de eerste echte test is een incident naar het schijnt.
3 -3
Ajacied33
Je bedoelt AEK ipv Paok neem ik aan?
2 -1
ajax1roy
As zorg allereerst ervoor dat reacties ook op je telefoon binnenkomen.
Eth denk met de Jong in de verdediging een extra middenvelder te crearen waardoor je dus eigenlijk met 3 verdidgers speelt. Dat kan ook makkelijk
In thuis wedstrijden. Iedereen in Nederland is gebrand ons te pakken en ook geld voor wie dan, ook dus psv ook. Thuis winnen van ajax is het jaar goed.
Dat weet je van te voren zoals ook voorspelbaar is dat wij thuis zowiezo met 3-0 winnen van psv. 010 idemdito en Utrecht ook. De haat naar ajax is groter dan de liefde voor eigen club.

Wanneer toen ajax als kampioen champions leuaqe speelde was er nog een nl club bij?
Nu is het psv heeft een kut poel en ajax kan verder komen.

Er ligt zoveel druk maar die kun je niet op psv uit leggen das onzin die 3 punten pakken we in Amsterdam, wel weer terug
Je word kampioen op de kleintjes

Het enige wat ik graag zie is overwinningen van 5-0 0f 0-5 minimaal

Zo gebrand moet je zijn
Tadic ziyech blind zijn leuk maar ze moeten wel in de eredivisie ook willen presteren
0 -1
PJSM
Even een misstap, kut maar afsluiten en weer verder. Wat duidelijk is dat er geen vertrouwen is in Wober en Kristensen. Achterhoede is kwetsbaar bij wegvallen van een sterkhouder. Zou hier dus graag versterking zien evenals in de spits. Mis toch een killer met scorend vermogen. Maar goed dat is voor nu even niet anders. Ben en blijf positief en achter Ajax staan, van trainer tot technische staf en van spelers tot bestuur.
7 -3
Lewis Hamilton
Deze Tukker mag zich wel eens realiseren dat hij wel trainer is van AFC Ajax en niet het tweede elftal van Bayern of FC Utrecht. Hij heeft gewoon de beste Ajax selectie in misschien wel 10 jaar tot z'n beschikking. Gisteren was gewoon schandalig dat je na 30 minuten voetbal al klaar bent in Eindhoven.
14 -4
Cello
True. Het is idd schandalig dat je na 30 min eigenlijk klaar bent in Eindhoven. Maar is het dan EtH die zich iets moet realiseren of zou het misschien wel de spelersgroep moeten zijn dat zij zich moeten realiseren dat ze speler van AFC Ajax zijn?. Zij staan op het veld in een verschrikkelijke wan-vertoning. En ik kan niet geloven dat EtH ze niet goed voorbereid het veld in heeft gestuurd, immers tegen andere tegenstanders in de vCL en ook tegen AEK ging het wel goed en deed hij ook de voorbereiding.
5 -2
Leviathan
Alleen in het veld kan je niet de opstelling bepalen. Hij had gewoon met Wöber moeten starten. Niet dat Wöber een wonder is maar dan verander je weinig ja natuurlijk lever je centraal kwaliteit in, maar verder moeten ze gewoon t zelfde spelen.
2 -1
Cello
Tafel van Kees, veronica Inside.... ze beginnen allemaal een parodie op zichzelf te worden. Lachwekkend gewoon.
EtH gaat samen met Overmars en heel Ajax gewoon onverstoorbaar door. Zij weten waar ze heen willen en wijken er niet vanaf. Daar houd ik wel van, want als ze met alle meningen van overal en nergens in mee zouden gaan dan hebben we pas echt een probleem.

Nu nog meer dan ooit tevoren hoop ik dat uiteindelijk het ongelijk van ALLE criticasters bewezen gaat worden. En geloof me dan zal de winst nog zoveel zoeter smaken dan het normaal zou zijn. En eigenlijk waren ze daar al mee bezig gaande dit seizoen. En als het vervolg ook weer in een verdere lijn omhoog gaat, wat ik wel verwacht en hoop, dan moet je maar opletten hoe ze (criticasters) hun kont weer gaan keren en met hoeveel moeite en tegenzin ze dat moeten gaan doen.

Tuurlijk, de CL zullen we niet winnen (al weet je het natuurlijk maar nooit), maar als EtH weet te overwinteren en uiteindelijk wel kampioen zou kunnen worden dan haalt ie wel een heel lange neus naar iedereen die hem nu afzeikt, die Overmars afzeikt of Van der Sar afzeikt.
Hopelijk zullen de spelers dit ook allemaal zien en nu nog meer dan voorheen het ongelijk van iedereen willen bewijzen.
Dan zou ik persoonlijk dubbel kunnen genieten. Niet alleen van een succesvol Ajax, maar daarnaast ook nog eens van het ongelijk van zoveel mensen, die nu alles afschrijven en afschieten.
Ik hoop van harte dat men onverstoorbaar doorgaat, want ookal is het niet altijd even goed zichtbaar...ze zijn met goede dingen bezig bij Ajax. Dat gaat uitbetaald worden. Zonder twijfel.
19 -11
Petterson1964
Met welke goede dingen zijn ze dan zoal bezig?
Kom eens met inhoud ipv sentimenteel gezwam.
5 -8
Bocarra
Ik had het zelf niet beter kunnen opschrijven.
2 -2
DarkChild
Maar andersom? Want Overmars is al een tijdje bezig en je kan niet van coach en evangelie switchen zonder prestaties. Beleid roepen is leuk, dat onverstoorbaar (of soms onverstaanbaar ) enig, maar noblesse oblige bij de grootste club van het land. Je kan je niet blijven verschuilen achter cycli en weet ik voor drogredenaties ik al heb gehoord van Marc. Vergeet niet, dit complete team valt uit elkaar volgend jaar. En dan? Nieuwe set smoesjes? Want waar je aan bezig was is er dan niet meer.
2 -1
Bocarra
Geloof mij. Ajax zal doorselecteren en is nu al druk bezig met het volgende seizoen. Zal mij niet verbazen als in de winterstop al weer spelers worden aangetrokken.
4 -4
JPM
Lachwekkend hoe er wordt geschoten op Ten Hag nu. Werkelijk te ridicuul voor woorden en opportunisme van de bovenste plank.

Blijkbaar zat een héél grote groep (media incluis) als gieren te azen op een dergelijke misstap. Een hele trieste hetze die er nu wordt gevoerd en de typische Ajax-tumor die onze club in haar greep houdt, gevoed door bepaalde supportersgroepen en externe media. Zo wordt het nooit wat, mensen. Blijf vooral extreem opportunistisch en kinderachtig reageren elke week; dan weten we in ieder geval zeker dat het voorlopig niets wordt.
11 -8
DonnyNeres
Je weet toch hoe de media werkt. Echter hebben ze wel allemaal één punt. Centrum De Jong en Blind kan echt niet tegen een fatsoenlijke ploeg. Als Ajax verloren had maar het in elk geval kans heeft gehad in de wedstrijd dan had de media ook minder om over te praten. Het is Ten Hag aan te rekenen dat het rustig was bij Ajax door de winstpartijen en het behalen van de Champions League. Daarom des te dommer dat hij met een enorme fout de hetze van de media over zich afroept.
0 0
Inhartennieren
Er komen nog wel meer dompers.
We willen het alleen niet zien.
Het ligt veel vaker te open bij Ajax achterin.
Te kwetsbaar.
Je zag het de eerste helft tegen AEK.
Maar zelfs tegen Groningen thuis zag je de tegenstander Soms in twee passen bij de zestien van Ajax staan.
Het staat vaak gewoon niet echt goed.
Dat zal echt anders moeten, anders gaan we nog meer punten verliezen.
0 0
Indoorajaxzoon
Amen!
0 -2
HsvHoek
Mentaliteit zwaar onder de maat, eigenlijk al jaren het geval de wedstrijd van gisteren was een kopie van vorig seizoen tegen PSV. Komende winterstop een aantal jongens halen die voetballend misschien wat minder zijn maar die wel snappen hoe je zo'n wedstrijd moet spelen, die de pollen uit het gras lopen.
Het recept tegen Ajax is helder, gooi de beuk erin en er blijven er 3 staan, de rest wordt fysiek weggeblazen.

Aangezien wij Ajax zijn en geen Barcelona, kunnen wij het niet alleen met leuke, frivole technische knulletjes, in sommige wedstrijden wordt fysiek ook iets gevraagd.
Wat mij betreft in de winterstop 2 beulen achterin erbij en voorin een snelle jongen met veel diepgang, ook iets wat we missen.
4 -5
Dazoo
Ben benieuwd of je dit voor gisteren ook hebt gezegd. Een voorschot op je antwoord: nee, dat heb je niet. Windvaantje. Poffertje. Appelflap.
2 0
HsvHoek
Windvaantje, poffertje en appelflap wat een scheldwoorden zeg nou nou ben je geboren in 1898 of zo.
On topic, ik vind gewoon dat we in wedstrijden waarin iets anders gevraagd wordt dan voetballend vermogen vaak tekort schieten. Tegen een tegenstander die fel is en er fysiek opklapt hebben wij bijna nooit een antwoord. En dat vind ik dus niet kunnen, te vaak denken wij alles voetballend op te kunnen lossen terwijl je in pak em beet een wedstrijd of 10 per seizoen ook fysiek je mannetje moet staan.
1 0
Sandro19
Ik weet dat het seizoen nog heel jong is maar toch denk ik dat het al zo goed als gespeeld is. Psv is in jaren niet zo stabiel geweest, die zie ik tegen de kleinere clubs en subtoppers heel weinig meer verspelen terwijl ik denk dat wij ons nog wel een paar keer flink gaan verslikken. We moeten natuurlijk altijd positief blijven en achter de club blijven staan maar als er na 6 wedstrijden al zo’n 80% zekerheid is dat je weer geen kampioen gaat worden mag je toch ook kritisch zijn. Hoop natuurlijk dat we aan het eind met de schaal staan en europees ver zijn gekomen maar zie het heel somber in.
3 -12
Tienus
Kijk eindelijk iemand die realistisch is.
Dit denk ik nou dus ook maar iedereen ziet het rosekleurig in alsof er niks aan de hand is en dat ajax iedereen nog wel even verslaat. Er is te weinig stabiliteit in dit elftal we hebben fantastische spelers maar toch missen we iets en kan er mijn vinger niet op leggen wat maar in de omschakeling zijn we kwetsbaar en dat zie ik er niet 1/2/3 uit gaan.
Dus ik ben inderdaad ook bang dat we het dit seizoen weer niet gaan redden en misschien zie ik het wel
Helemaal verkeerd en staan we aan het eind van dit seizoen (mag het echt hopen) met de schaal omhoog maar even reëel nadenken mag ook en dat valt ver te zoeken hier bij mensen. Ik ben ajacied in hart en nier en kom er al 20 jaar dus hou altijd vertrouwen in ajax maar ben ook realistisch om te zien dat psv stabieler is (op dit moment) en we dus op ons best moeten zijn willen we kampioen worden en als we dat tegen psv al niet op kunnen brengen dan krijgen we nog veel moeilijke wedstrijden alla heracles en psv.
3 -4
Cello
Kijk het is heel simpel. Als je niet kan geloven dat je de rest kan winnen dan kan je net zo goed stoppen. Het begint met geloof in jezelf, vooral bij spelers. Zonder dat zullen sowiezo de prestatie's uitblijven.

Je zegt dat je al 20 jaar bij Ajax komt en dus altijd vertrouwen houdt in Ajax. Maar ook weer niet echt.... want jij vind het realistischer dat we het niet halen als dat je erin kan en wil geloven.
Als één wedstrijd, toevallig PSV, je al van je geloof en vertrouwen af kan houden en daarmee denkt dat het realistisch is (na 6 competitieduels) dat Eindhoven de platte kar gaat uitrollen.......... Snap je waar ik heen wil?. Mijn vertrouwen en geloof in Ajax is onvoorwaardelijk. Ik geef het pas op kwa competitie als iets rekenkundig niet meer haalbaar is....en dat moment is heel erg ver weg, als het al er gaat komen. Want ja....ik geloof nog steeds in een kampioenschap van Ajax. En beter nog dat alle kritiek uiteindelijk geloochenstraft gaat worden.
Een ajax-supporter zou zich eigenlijk niet zo snel uit het veld geslagen moeten voelen en dus opgeven. En natuurlijk moeten we op ons best zijn.
Een verloren veldslag tijdens een oorlog betekent ook niet dat de hele oorlog al verloren is.....
4 -2
Tienus
Nee en dat komt omdat het de laatste seizoenen van psv dik verloren hebben uit en omdat we (alweer) tegen een achterstand aan kijken. En ik heb inderdaad al 20 jaar een seizoenskaart dus heb al heel wat wedstrijden gezien.
Maar ik baseer me op de feiten die ik kan zien en weet en niet op aannemingen die ik nog niet weet/kan weten.
Tuurlijk hoop ik met alles wat ik heb dat ajax nog kampioen word maar met het gene wat ik nu weet tot nu toe en gezien heb van ajax heb ik daar niet het volste vertrouwen in nee. Aangezien psv wel alle wedstrijden wint al is het in de laatste minuten verwacht ik (net zoals vorigjaar het geval was) dat die niet veel punten laat liggen omdat ze gaan tot het einde als ze moeten. En die mentaliteit mis ik bij ajax het zijn allemaal goed betaalde spelers en veel ervaring maar de enige die ik continue de hele wedatrijd zie jagen/heb zien jagen is huntelaar en ziyech waarvan de laatste zelfs tegen psv als een verloren schaap heb zien rond lopen.

Maar dan vraag ik jouw waaraan of door wat heb jij zoveel vertrouwen in dit ajax gekregen waardoor jij denkt dat ze nog wel kampioen worden? Of zijn dat de wedstrijden tegen vvv en emmen? Of aek en luik?
2 0
Joseph
Ik denk dat het niet die ene wedstrijd is, Heracles was ook al niet fraai gecoacht en het seizoen ervoor was nou ook niet bepaald hoopgevend. Dit alles met een selectie die zelden zo sterk is geweest.

Maar toch vind ik het fijn voor je dat je zo veel vertrouwen houdt, dat is een stuk fijner dan de beperkingen van deze trainer zien bij onze club.
1 -1
Cello
De kans is klein, maar ik vraag me af, wat iedereen zal zeggen wanneer Ajax per ongeluk wel een goed resultaat haalt tegen Bayern. Wat moet je dan weer als eeuwige criticaster?.

Oh ja....dan is het te wijten aan Bayern dat zijn dag dan niet had. Of, omdat toch negatief commentaar moet worden gegeven, wordt er weer teruggegrepen op de uitwedstrijd in Eindhoven.

En ja als we er dik opgaan of iig verliezen, ja dan is het wel de verdienste van Ajax (of juist niet, net hoe je het wilt zien).
8 -3
Joseph
Bayern hoort Ajax niet van te winnen, doet Ten Hag dat wel, heeft hij zijn gelijk bewezen. Verliest hij, is er nog niks aan de hand.

Tot nu toe heeft Ten Hag 2 keer gespeeld tegen een ploeg die in de buurt komt bij de kwaliteit van Ajax en het resultaat is 2 keer 3-0 verloren zonder enige verbetering, ondanks de enorme verbetering van de selectie.

Over een maand is de volgende serieuze test met Benfica, dan zullen we zien waar hij echt staat en of dit een incident was..
2 -1
Bocarra
Ik denk dat ze dan bij FOX sports beweren dat Bayern het niveau van een gemiddelde eredivisie club heeft. ;-)
5 0
Cello
Hmmm eerder dat Ajax alleen kon winnen of gelijkspelen omdat Bayern haar normale niveau niet aantikte. We zijn nu eenmaal wereldkampioen geworden om alle succes te temperen, want als men succes heeft dan kan dat gewoon niet kloppen.
3 0
Indoorajaxzoon
kijk maar naar de gruwelijk mooie goal van Nico, dat was volgens media o.a. Derksen een per ongelukkige voorzet!
1 0
Oeroeboeroe
dat heeft Nico ook zelf bevestigd na de wedstrijd
1 0
ferrari2009
Ik denk, dat de meeste gaan zeggen Bayern München had zijn dag niet. Maar als PSV van Inter wint, dan lag het aan van Bommel, omdat het goed stond .
8 0
ST
Onana
Mazraoui - De Ligt - Blind - Nico
Vd Beek - F. De Jong - Ziyech
Neres - Huntelaar - Tadic

Geen nummer 10 meer en Neres weer op zijn oude vertrouwde plek.
4 -1
Leviathan
Idd Neres gewoon op zijn oude plek tijdens de wedstrijd kan je wel eens positie wisselingen doen voor de variatie, maar de basis moet gewoon iedereen op zijn beste positie zijn.
0 0
Joseph
Geen enkele verbetering sinds zijn laatste wedstrijd tegen PSV ondanks een significant sterker team. Lijn gaat dus omlaag Erik, niet omhoog.

Zorg nou gewoon dat je Frenkie en Donny op het middenveld laat spelen, voor de rest kun je gewoon stil langs de zijkant gaan zitten en de sterkste selectie van de afgelopen 20 jaar gewoon hun werk laten doen.

Hopelijk volgend seizoen weer een fatsoenlijke trainer.
3 -10
Cello
Je gaat wel heel gemakkelijk aan de laatste weken/maanden voorbij, vind je niet?. Of komt dat niet goed uit in je betoog?. Net zoals sommige anderen maar wat graag eigenlkijk niet over de laatste weken/maanden willen praten en dan heel snel de hele periode sinds zijn aanstelling eind december '17 erbij pakken, omdat dat hen beter uitkomt bij het maken van hun punt. Je weet wel... de negatieve ondertoon.
4 -2
Joseph
Als jij vroeger op het schoolplein aan het dollen was met een mannetje dat 5 jaar jonger was, nam je dat dan ook mee om te beoordelen hoe goed jij was?
Ten Hag staat gewoon 5 punten achter met een selectie die met afstand de beste is. Maar laten we vooral kijken naar die prachtige overwinningen op Luik en AEK..
1 -1
ST
Ik vind het heel jammer dat EtH niet gewoon zegt dat het tactisch gezien niet goed heeft uitgepakt. Hij legt alle schuld bij zijn spelers neer en neemt zijn verantwoordelijkheid niet. Ook niet nadat hij in de spiegel gekeken heeft. Dat vind ik zorgwekkend. Iedereen zag al in de eerste helft dat de tactiek niet deugde. Dan kun je het hebben over vertrouwen, maar als je constant op het verkeerde been gezet wordt door de verkeerde opstelling is dat niet te doen bij Pisvee uit.
9 0
Cello
Vind je?.Ik kan heel goed leven met EtH zijn uitleg. Ik zag ook namelijk dat de spelers een gebrek toonde in motivatie/instelling. En als dat al niet deugt dan hoef je, net zoals Donny van de Beek al eerder zei, het helemaal niet over tactische praat te hebben, want de tactiek wordt pas interessant als je het op details laat afweten en je wel genoeg passie, strijd, etc in de wedstrijd legt. Maar het ging gelijk al fout bij de meest fundamentele zaak: de instelling en motivatie. Bij gebrek daaraan doet welke tactiek dan ook er helemaal niet meer toe. Dan verlies je zowieso.

Tenzij je natuurlijk van mening bent dat je een Ajax zag zondag, met 11 dezelfde spelers als tegen AEK, die dezelfde intensiteit aan de dag brachten als tegen AEK. Ik zag het iig niet, ze tikten geen moment het niveau aan als tegen AEK. En daar wringt 'm de schoen volgens mij.
5 -3
Bensco
Dat getuigd van slecht leiderschap. Als je als coach je elftal niet kan motiveren om sterk te spelen in een belangrijke wedstrijd zoals did tegen PSV dan is het ergens misgegaan. Het grappige is dat jij de wedstrijd tegen AEK aanhaalt maar daar ontbrak het ook aan motivatie in mijn ogen. Er werd veel te nonchalant gespeeld. Men staart zich blind op de uitslag maar als er scherper werd gespeeld had het aantal doelpunten behoorlijk wat hoger gelegen. En dat had het eigenlijk ook gemoeten want mocht het op doelsaldo worden uitgevochten dan was die wedstrijd je gouden kans op een goede voorsprong.
3 -1
Cello
Dus jij vind niet dat een speler bij het spelen van grote wedstrijden, zoals de Klassieker, of zoals gisteren een Traditional, al genoeg motivatie en instelling moet weten te peuren uit zichzelf en dat hij zelfs bij dit soort wedstrijden zijn coach moet hebben om hem scherp te krijgen?. Als dat zo is dan klopt er niets in het hoofd van een topsporter, zoals een voetballer hoort te zijn. Zowas het in het verleden ook nooit.

Diverse spelers in het verleden hebben allang aangegeven dat ze voor dat soort wedstrijden niet geprikkeld hoefden te worden, dat de wedstrijd op zich al motivatie genoeg was en dat de instelling dan vanzelf kwam.

En sorry hoor...tuurlijk had het tegen AEK de score hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Neemt niet weg, dat 3-0 een méér dan behoorlijke uitslag is.
1 -2
Joseph
Eigenlijk zeg je dus dat het niet aan de motivatie en instelling lag, want die hebben ze al voor deze wedstrijd.

Komen we bij het probleem, de trainer die het niet goed neerzet.
2 0
Bensco
Ja 100%. Een van de lessen van goed leiderschap. Als het collectief faalt, wat het deed tegen PSV, is er een de hoofdschuldige en dat is de leider. Die hoort zijn team gemotiveerd het veld op te sturen. En motivatie was ver te zoeken. Bovendien vond ik zijn keuze om met twee middenvelders (blind is in mijn ogen een middenvelder) achterin te gaan spelen behoorlijk dom. Zeker in zo’n wedstrijd. En Gravenberch inbrengen sloeg al helemaal nergens op.

AEK, 3 punten meer niet. Gezien de tegenstander en het thuisvoordeel hadden ze veel meer moeten brengen. Het zegt eigenlijk al genoeg dat het uitgerekend tagliafico wss die 2 doelpunten voor zijn rekening moest nemen.
3 0
Ammehoela
Wat kan Ten Hag er aan doen dat het niet wilde tegen PSV? Denk je nu echt dat hij de spelers niet het veld in heeft gestuurd met hetzelfde voor ogen als tegen AEK?
1 0
Bensco
Zat rare keuzes. 2 middenvelders centraal achterin? Wat doen Blind en Frenkie daar sowieso? Dat argument met een inschuivende verdediger slaat nergens op aangezien beidde net niet goed genoeg kunnen verdedigen om een verdediger te zijn. Dat laten ze ook keer op keer weer zien. Ik vind blind als CV’er pure kapitaalvernietiging. Daar stond hij in zijn eerste periode bij Ajax ook nooit.

Gravenberch inbrengen? Wederom een middenvelder? Jong ventje laten debuteren in zo’n belangrijke wedstrijd slaat nergens op. Nee zoals Eiting basis ipv Donny die het wel telkens laat zien. Het zijn allemaal keuzes van het niveau keizer. Ik had van Ten Hag meer verwacht.
1 0
Bocarra
Pff, de reacties van sommige successupporters hier.... wat een negativiteit. Gelukkig zijn er ook nog veel verstandige reacties van echte Ajax-supporters. Zit tegen beter weten in naar de tafel van Kees te kijken. Er blijft natuurlijk geen spaan van Ajax over. Volgens Keneth heeft AEK het niveau van een gemiddelde eredivisieclub. Dan ben je niet goed bij je hoofd en ben je de boel aan het opfokken.
7 -6
Joseph
Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat dit een gemiddeld eredivisie niveau is, maar veel beter dan een goed spelend AZ is het echt niet. PSV is gewoon de eerste goede tegenstander voor Ten Hag sinds zijn vorige wedstrijd tegen PSV.

Maar goed, over een maand speelt hij tegen Benfica, dan mag hij opnieuw laten zien of de negativiteit van de supporters terecht is of niet. Tegen Bayern is hij niet te beoordelen, dat gaat hij nooit winnen.
4 -2
Bocarra
Je bedoeld van sommige successupporters....
0 -1
Cello
Ja joh....want als Ajax wint van een tegenstander (zoals Graz, Luik, Kiev en AEK) dan kan het onmogelijk een goede tegenstander zijn, dat kan pas als we verliezen. Pffffffff.

Als ie met Ajax 'per ongeluk' wel een goed resultaat weet te behalen tegen Bayern en Benfica, stel je dan ook dat dat eigenlijk geen goede tegenstanders zijn geweest òf beter....ligt het dan aan hen, omdat zij zwakker dan normaal spelen?. Zo kun je wel alles en altijd minimaliseren. Weet je wel heel zeker dat je een ajax-supporter bent?.
1 -3
Cello
Ja hè?. AEK heeft gewoon terecht de vCL doorlopen en waren beter dan de tegenstanders die ook aanspraak wilde maken op het miljardenbal. Dan doe je AEK (en ook Ajax) tekort door te stellen dat AEK het gemiddelde niveau van de Eredivisie heeft en probeer je op die manier de prestatie van Ajax te bagatelliseren. En terecht opfokken.
Alsof de gemiddelde Eredivisieclub door de vCL zal komen, bespottelijk gewoon.
5 -3
Bocarra
Wat zouden die kerels bij FOX sports en hun flutkrantjes verdienen?? Lijkt mij ook wel wat. Je mag lekker de grootst mogelijke onzin verkopen en opschrijven zonder dat je rekenschap hoeft af te leggen.
1 0
kaashaas
okey, je kan als coach verkeerde keuzes maken door eiting op te stellen de jong met blind in de verdediging te zetten... ok kan gebeuren.. maar als je na de wedstrijd zo stellig bent dat je dit volgemde keer weer zo zou doen dan heb je echt een mega plaat voor je kop.
Als Erik dit niet had gezegt had ik het gezien als een uitwedstrijd tegen een goede tegenstander waarvan je uit van kunt verliezen. Nu heb ik weer het gevoel dat ik naar een clown zit te kijken. Maar nu rust in de tent en doorpakken.
1 0
ajax4ever01
In de winterstop mag Ajax weer opnieuw op zoek naar een nieuwe coach want ik blijf het zeggen sinds het begin dat Ten Hag nog wel wordt ontslagen. Het lijkt mij niet dat o.a. Frenkie het bijvoorbeeld blijft pikken om in de verdediging te moeten spelen. Die onrust komt op den duur vanzelf wel als Ten Hag zo eigenwijs blijft doen met zijn keuzes. Min maar lekker dat interesseert me niets, je mag je mening gewoon zeggen.
4 -9
Cello
Je mag zeggen wat je wilt....en als je idd dit al verkondigt sinds EtH zijn aantreden dan wacht je inmiddels al heel lang. En ga je ook gemakkelijk voorbij aan de laatste weken/maanden, waarin juist bij de mensen die het voor het zeggen hebben binnen Ajax wbt EtH, de waardering voor diezelfde EtH is toegenomen. Zo ook bij nog genoeg supporters. Daar doet 1 wedstrijd, waar je ook je vraagtekens kan zetten bij de motivatie/instelling van de spelers, niets aan af.

Tuurlijk mag je hopen, maar ik verwacht dat je dan nog wel eens heel lang kan wachten. EtH heeft bij directie en RVC de afgelopen weken krediet opgebouwd. En ook bij genoeg supporters overigens.
4 -1
Juichtoon
PSV verliest met 4-0. "Ja maar we deden tot de 75e minuut goed mee". Ajax verliest met 3-0 van PSV (dat kan want dat is de kampioen in Eindhoven).
Hoe reageren velen hier. Overmars faalt, Ten Hag out, Staf voegt niks toe, we zijn niks opgeschoten. Wat een nonsense toch allemaal.
Ga eens achter je club staan, kerel!
Ooit verloor Johan met Fnoord van Ajax met 8-2. Raad eens wie er kampioen werd.
9 0
ferrari2009
Als PSV of Feyenoord verliest, dan maakt het niet uit goed gespeeld maar, als het bij Ajax gebeurt dan is het
Schande dat Ajax heeft verloren. Ajax moet” PSV/ Feyenoord” mag winnen
1 0
Catenaccio
PSV anders wel Eric!!!!
2 -5
Labrador
Zoals ik al zei. Er zijn gewoon mensen die denken dat je 34 wedstrijden gaat winnen dit seizoen. Wordt wakker, dat gaan we niet. Sterker nog, we gaan nog wel 2 a 3x verliezen. Het gezeik na 1 verloren pot is gewoon in en in triest. Nee het was niet goed en nee de keuzes van ten Hag waren niet best maar jullie liepen allemaal de polonaise toen de keuzes van ten Hag wél goed uitpakte tegen Vitesse. .
11 -4
SjaakWolfs
*word
*in- en intriest
*uitpakten
1 0
Tienus
Nee ik denk zeker niet dat we 34 wedstrijden winnen (al zou het wel moeten met dit elftal). Maar vorig jaar riepen we ook bij zowat elke wedstrijd dat psv nog wel punten zou laten liggen maar we weten hoe dat afliep. En ook nu weer dit seizoen heeft psv al vaak zat laten zien dat ze de wedstrijd hoe dan ook over de streep trekken (al is het met geluk of niet) dat kan niet altijd geluk zijn maar is ook een kwaliteit: doorzettings vermogen. Met de ervaring die we in dit elftal hebben staan en zeker de ervaring hadden we nooit zo overlopen mogen worden.
Dus nee we winnen niet alle 34 wedstrijden maar 1 ding is wel ( mits iedereen blijft en niet geblesseerd raakt) dat psv niet veel punten gaat laten liggen. Dus zal je in de wedstrijden onderling de punten moeten verdelen en als je die dus verliest loop je achter de feiten aan en ga je het (weer ) niet redden. En dan is zo’n wedstrijd ookal kan je m verliezen net het gene wat je had moeten winnen en nodig had om dat stapje extra te zetten richting het kampioenschap want dat is waar we het voor doen en waar het om gaat niet? Europees succes is leuk maar incidenteel. We moeten eerlijk zijn psv is een team wat strijd voetbal kan voetballen en ajax niet dus ja ik maak me wel zorgen.
0 0
Cello
Juist. Met dit verschil, dat in de polonaise geroepen werd dat het kwam doordat Vitesse zo zwak voor de dag kwam. En niet zo zeer omdat Ajax het goed deed en zo gaat het telkens met de zogenaamde supporters: het ligt aan Ajax als het verliest en aan de tegenstander als het wint....
Zo kan je toch geen supporter zijn van een club als je er continu in die manier op staat als supporter zijnde. Ik in ieder geval niet. Ik vermoed ook niet dat de eeuwige criticasters (dus niet die af en toe kritiek geven) nog kunnen genieten van Ajax als je er op hun manier in staat.
En wat moet je als je zo uitgesproken negatief in je kritiek staat tov Ajax als straks blijkt dat dit een uitzondering was en EtH met zijn team weer verder gaan in de opgaande lijn van de afgelopen weken. God verhoedde, dat EtH met Ajax een alles behoorlijke prestatie straks tegen Bayern haalt...... wat dan?. Oh ja....dan ligt het niet aan Ajax maar aan een zwakke dag van Bayern.... alles moet namelijk wel in het teken blijven van je eigen negatieve kijk op Ajax te kunnen bewijzen. En natuurlijk een eventuele goede prestatie weer willen temperen door gelijk over de uitwedstrijd tegen PSV te beginnen ipv genieten van een mogelijk goed resultaat straks tegen Bayern.

Als je werkelijk als supporter zo negatief aankijkt tegen onze clubv, waarom zou je jezelf dan pijnigen om überhaupt nog te kijken?. Waarom zou je dat jezelf aandoen?. Want het commentaar weet je toch al na afloop van welke wedstrijd dan ook: namelijk negatieve ondertoon.
4 -1
Ruff Rhythim
Daarom irriteer ik mij op het ogenblik dan ook meer aan het onmetelijke kattengejank na de eerste verloren wedstrijd dan aan de eerste verloren wedstrijd zelf...
6 -2
grannig mokum1
Precies D,
2 -2
erwtenpeller
Psv speel al jaren het zelfde spel,wanneer word er bij Ajax eens iemand wakker en laat Psv maar lekker het spel maken en gaan wij eens lekker op de counter daar is toch niets mis mee. het gaat om de punten of ga je liever af zoals zondag blind in de messen lopen.
6 -3
Ronaldinho020
Leren en weer door, na 34 wedstrijden staan we weer met de schaal!
5 -9
VivaEspana
Weer? Is alweer even tijdje geleden hoor. En dit seizoen weer vol in de achtervolging.
5 -3
hallo1
Positieve seizoensstart?

We staan na 6 wedstrijden 5 punten + een gigantisch doelsaldoverschil achter op de grootste concurrent. Ja we hebben CL gehaald, goed gedaan en daar zijn we hartstikke blij mee maar dat was Ajax ook verplicht gezien de investeringen die ze gedaan hebben en de tegenstanders die ze tegengekomen zijn. Net zoals Ajax verplicht is om kampioen te worden dit jaar.
7 -4
Ronaldinho020
Ohja want als je investeert is het vanzelfsprekend dat je kampioen wordt en CL haalt. je kan een kampioenschap niet kopen ofzo hoor. Er wordt gewerkt aan een proces, en ik heb zeker positieve dingen gezien al dit seizoen. Ik heb nog alle vertrouwen!
3 -4
hallo1
Is niet vanzelfsprekend, maar mag wel verwacht worden.

Ik heb een aantal leuke wedstrijden gezien tegen tegenstanders in de marge, maar in een van de allerbelangrijkste wedstrijden van het seizoen is Ajax volledig kansloos onderuit gegaan door een rare opstelling en een naieve tactiek. Dan mag er best wat kritiek geuit worden.
0 -2
Cello
Dus eigenlijk geef je aan, met de toevoeging van dat je het wel mag verwachten, dat je het dus eigenlijk wèl vanzelfsprekend vindt.

En leuke wedstrijden gezien tegen tegenstanders in de marge???. WTF?. De vCL en AEK waren echt geen wedstrijden in de marge....probeer maar net als anderen weer eens de boel te minimaliseren, prestaties te bagatelliseren. In mijn herinnering werd namelijk iedere wedstrijd in de vCL al als belangrijkste van het seizoen gebombardeerd. Maar goed is dat eigenlijk niet iedere wedstrijd?. Overal staat namelijk wat op het spel....
3 -2
M.Olsen
Sommige supporters hebben een hoog lampen gehalte helaas. Als psv nipt van Emmen wint is dat beter dan als Ajax Vitesse vernietigt
2 -1
M.Olsen
Sommige supporters hebben een hoog lampen gehalte helaas. Als psv nipt van Emmen wint is dat beter dan als Ajax Vitesse vernietigt
1 0
hallo1
Sturm Graz, St. Luik, Dinamo Kiev en AEK Athene zijn alle 4 tegenstanders waar je met de huidige selectie van Ajax van moet winnen. We hebben best veel kwaliteit. Daarvoor is geinvesteerd in nieuwe spelers en in verbeterde salarissen. Daar horen dus ook verwachtingen bij. Het behalen van CL (= gelukt) en overwinteren in EL/CL en het kampioenschap. De wedstrijd tegen PSV was dé graadmeter voor waar je nu echt staat.
3 -2
Ronaldinho020
Alleen eiting raar? Voorderest eerder in deze opstelling prima potten gespeeld.

Overigens niks mis met kritiek, deze dient alleen wel reeel te blijven. Bovendien graag onderbouwd (nee, dit is niet richting jou), en daar schort het hier nog wel eens aan. Zeker gister, waarbij het hoofd van ten hag alweer op het blok lag.

Ja heel triest verloren gisteren, maar ik heb er zeker nog vertrouwen in. Zeker gezien eerdere potten dit seizoen, en het spel dat daarbij werd gespeeld.
2 0
hallo1
Ja tegen zwakkere tegenstanders. Dat is nu juist de kritiek. Ten Hag had ook rekening moeten houden met de kwaliteiten van PSV. Dat heeft hij niet gedaan en dat is naief gebleken.
1 -2
Ronaldinho020
Mee eens dat hij zeker de zwakke punten van PSV beter had moeten benutten, totaal niet gebeurd en dat is zwak. Luisterde de spelersgroep niet en werd het niet goed uitgevoerd of kon hij de zwakke plekken niet vinden? Ik ga uit van het 1e (vind tenhag juist analytisch sterk). Maar dit zijn natuurlijk aannames, kan je niks mee.
1 0
hallo1
Ik vrees dat de spelers zelf de tactiek van Ten Hag al niet geloofden. Het begint met de opstelling en tactiek. Vervolgens komt geloof, vertrouwen en uitvoering. Ik denk dat het dus in die eerste fase misgegaan is gisteren. De opstelling was niet goed en de tactiek evenmin.
1 -1