Ten Hag zag Ajax falen: 'Ook aan de bal'

JesseTH, 23-09-2018 om 21:15, 22556 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag zag niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend veel punten van verbetering bij zijn ploeg tegen PSV. Er wordt na afloop vooral gerept over het centrum van de Ajax-defensie, maar Ten Hag verklaart tegenover de NOS dat het verder gaat dan dat.

'We hebben niet als defensie verloren, maar als team', begint Ten Hag zijn verhaal. 'In vele opzichten van het voetbal, met name ook aan de bal. Dat is normaal ons sterke punt, maar daarin lieten we ons aftroeven. PSV was heel scherp. Wij kunnen sneller handelen, in een betere veldbezetting komen, de ruimtes beter benutten en vooral dat hebben we vandaag niet gedaan.'

Luuk de Jong won vele kopduels voor PSV en vanuit daar kon de opponent aan het voetballen komen. De Ligt werd daarbij in defensief opzicht gemist wegens een blessure, maar Ten Hag ziet dat niet als de reden. 'Dat is me veel te ver. Dan kun je ook over afgelopen woensdag zeggen dat je hem niet mist, beide zijn niet waar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mario65
Zagen wij niet met z'n allen Ten Hag falen dan?
Overmars haal Bosz of De Boer terug en stuur die betweter weg
0 0
fanforeffer
Bosz oke ,met de Boer kom je van de regen in de drup.
0 0
ETM
@AnsB

Het gaat dan ook niet zozeer om hoe het verdedigend qua individuele kwaliteiten stond, Ajax ging van eigen kracht uit, maar faalde om dat te doen.
De uitgangspositie (basisopstelling) viel nog wat voor te zeggen, maar Ajax liep niet. Waar PSV precies kon doen wat het gepland had te doen.

Ik geloof niet zo dat je Wober al kunt afschrijven voor een wedstrijd als die van Zondag op basis van het verleden. Of Wober moet er gewoon nu structureel ook niets van bakken op de training.
Consessies moest Ajax sowieso doen. Het gaat erom welke.

Wel vind ik dat veel tactische bespiegelingen nauwelijks raakvlak hebben als je ziet hoe de drie goals vallen. Ik snap Tadic ook, dat ze toen in wezen een verloren wedstrijd speelde.
0 0
ETM
Het trio Frenkie, Blind, Eiting was verdedigend enorm zwak. Vooral omdat ze niet doordekten. Als je ze om hun voetballend vermogen erin wilt dan is het een vereiste dat je contstant druk op de bal houdt.
De truuk van PSV was bal op de Jong en dan de 2de bal winnen. Met de backs die verdedigend bleven staan. -doet toch een beetje denken aan Fellaini vs Schone in EL finale.
Ik vind alleen dat het er meer om gaat wat je als Ajax dan aan de bal doet, niet zozeer of je het kopduel van de Jong kan winnen. Ajax had iets van 65% balbezit, maar had het middenveld van PSV terug moeten dringen door sneller centraal in te spelen. Ze deden niets als ze de 2de bal wel wonnen. Eiting was voor mij het grootste probleem. En Ten Hag die dus niet alleen de boel verkeerd heeft weggezet maar ook nog ens weigert iets aan te passen. Waarom kon hij niet schakelen? Waarom kon Wober vorig seizoen prima mee, en nu zogenaamd niet? Hij had Frenkie door kunnen/moeten schuiven, dat zag toch iedereen? Hij had met vleugels kunnen gaan spelen, die ingezakte backs vragen kunnen stellen; Neres naar rechts, Labyad (ofzo) op links, Tacic centraal, Huntelaar eruit, die deed toch voor spek en bonen mee. Even als Dolberg later.
Ten Hag wordt toch juist geroemd als hele tactische coach? Begrijp er dus ook geen hol van.

Erger me wel aan de quotes die ik lees over het slimme PSV. Alsof je hun strijdwijze niet van mijlen ver kon zien aankomen.
De overwinning moet op het conto van Ajax. PSV zei vriendelijk bedankt en verdedigde met man en macht een 3-0 voorsprong.
1 -1
ChelseaMan
Laat me raden..poster van schone hangt boven jouw bed?
0 -1
ETM
Nee die zit geprikt op jouw dartbord.

Edit: hahaha krijg hier een minnetje voor? Ik heb inmiddels al jaren een discussie met CM over Schone. Heb hem niet goed genoeg gevonden en wel goed genoeg gevonden en vooral de keuze voor hem van Bosz verdedigd. CM is altijd al anti Schone en ziet hem als het grote probleem bijna iedere wedstrijd. Vandaar mijn opmerking.
1 -1
ChelseaMan
Onder Bosz met sanchez en de ligt erachter liep het meestal nog goed af omdat Sanchez vrijwel alles in zijn eentje herstelde. Als een van je drie middenvelders verzaakt ben je gewoon de sjaak.
Vergelijk schone voor de grap eens met rosario.
Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat schone de hoofdreden is voor het 4 jaar droogstaan.
Verwacht trouwens dat TH dit nu ook ziet en schone niet meer gaat opstellen.
Het aantrekken van magalann in de winterstop betekent in ieder geval einde verhaal schone.
Had trouwens geen idee dat we al jaren over schone discussieerden. Waarschijnlijk een andere naam op an.
0 0
ETM
Jaren is wat overdreven. Sinds ongeveer 2016. Eens Te Meer op AN.
Afgezien van Schone (als een rode lapn voor een stier) als topic waar we elkaar nooit naderen, en zeker niet omdat ik nu zo'n Schone fan ben, hebben we menig leuke discussies op AN gevoerd imo.
0 0
Pierre Heno
En wij zagen vooral Ten Hag falen!
1 0
A-west
Hoe haalt ten Hag het in zijn hoofd Gravenberch te laten invallen. Wat is dat voor een visie.
Bij een 3-0 achterstand. Waanzinnig. Ik vond het raár dat deze tukker aangesteld werd.
Het is nu wel duidelijk waarom. Technisch en tactisch een onbenul. Rommelt maar wat met spelers.
2 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Door jou Ten Hag hebben we verloren. Je bent van het niveau flappie.
1 -1
JCr14
Het blijft een rare trainer. Die tactisch zeer matig is.
Je hebt een goede selectie.
Als je ziet dat je overlopen wordt dan moet je het omzetten.

Neres op 10 blijft raar. Met zijn snelheid kunnen Ziyech, de Jong en Tadic hem wegsturen. Dus ik zou hem scherp zetten.
Als je ziet dat het door de midden niet lukt zorg je dat ze via de zijkanten gaan voetballen als trainer. En laat je ze niet de hele wedstrijd de trechter inlopen.
5 0
Ronaldinho020
Kerel, je staat bijna 90% van de tijd rond hun 16.. Wegsteken? Zoals lozano en bergwijn weg worden gestoken? Dat bestaat nauwelijks bij ajax in dit soort wedstrijden.
0 -3
JCr14
Onzin natuurlijk als je 66% balbezit hebt. Ik heb genoeg momenten gezien waar snelheid heel nuttig was geweest.
1 0
PetrusKeizer
Hag
zou je ook ns n keer je mond kunnen houden. vermoeiend.
3 0
Freddy Al
De eerste 20 minuten was Ajax gewoon beter maar haalden ze er niets uit tegen de hecht dichtgetimmerde PSV verdediging.

PSV hanteerde de Man U tactiek; lange ballen op Luuk de Jong en van daaruit verder ,dat deden ze gewoon goed.
Omdat Ajax dan even met te veel mensen voor de bal stond ontstond er ruimte en de lopende mensen waren dus bijna niet af te stoppen.
De doelpunten kwamen mede tot stand door fouten van Ajax zelf.

Tadic gaf aan dat na het tweede doelpunt een onmachtig gevoel ontstond bij Ajax en dat was terug te zien; het voetballen werd bijna bijzaak en liep niet zoals dat wel mogelijk was.

Ook zonder de Ligt had Ajax het aangekund als men niet te snel en met te veel mensen naar voren was getrokken,daarbij had je de morele oorlog niet verloren als de wedstrijd meer in controle was gebleven,nu bracht het PSV extra power en veroorzaakte het frustratie bij ons.

Ik vind ook dat TH een punt heeft als hij zegt dat het tegen CL-tegenstander AEK bleek te lukken en het ook tegen PSV had gekund, de wedstrijd opbouw en het spel tegen AEK had dan ook als voorbeeld moeten gelden, dat gebeurde niet en betaalden we een hoge prijs.

Of we dat nu wel of niet leuk vinden ; wij hebben niet een elftal dat zomaar PSV weg speelt. De les is dat we wel degelijk naar de tegenstander moeten kijken om daar zelf minder kwetsbaar van te worden, als we dat niet doen dan zal dit zich vaker gaan voordoen,.
Benieuwd wie er dan nog steeds vind dat resultaat niet belangrijk is.
1 -2
Cello
Mee eens. Met de toevoeging dat met deze instelling/motivatie èn met De Ligt in de ploeg we ook niet gewonnen zouden hebben, dan zou het 1-0 of 2-0 geworden zijn.
Het probleem was gisteren ook niet zo zeer dat Luuk aangespeeld kon worden en de ballen kon afleggen op Pereiro, Lozano of Bergwijn, maar méér nog dat het middenveld van ons grote delen stonden te pitten en te laat anticipeerden op de opkomende spelers van PSV waaraan Luuk de ballen kwijt kon. En antuurlijk het consequente balverlies van vooral Tadic en Ziyech, die keer op keer maar bleven volharden om 1-2-3 spelers eerst uit te willen spelen ipv zoals we vaker dit seizoen deden te combineren. Nu waren bij voorbaat die actie's al gedoemd te falen, met gevolg balverlies en een counter waarbij velen of uit positie stonden of het vertikten om sneller te anticiperen op de opkomende spelers van PSV.
1 -2
OSDCREW
Wie was er wel goed dan?
Imo had iedereen een off-day...
6e match.... 5punten achterstand WZAWZDB!
0 0
Cello
De enige die ik vrij normaal zijn ding zag doen was Tagliafico. Laat ik het zo zeggen: die viel het minst uit de toon in vergelijking met de weken en wedstrijden daarvoor.
Iedereen focust zich nu vooral op de kracht van PSV in vergelijking met bijv. AEK eerder in de week. Maar alles leuk en aardig, maar ons Ajax zelf speelde ook vele malen minder goed dan tegen AEK. Hadden wij op dezelfde manier tegen de Grieken aangetreden als dat we gisteren tegen PSV deden, dan hadden we ook tegen de Grieken verloren. Let wel met dezelfde 11 als basis.

De vraag moet zijn, waarom tegen AEK men el de motivatie en instelling, plus het geduld had aan de bal....en waarom tegen PSV niet?. Vanaf minuut 1 was het duidelijk wat PSV ging doen...dan moet je mee daarin. Ook er gelijk boven op klappen en vooral niet uit positie gaan lopen en je mannetje laten lopen. EtH zal echt niet gezegd hebben dat we het gisteren maar rustig aan moesten doen, omdat de volgende wedstrijd tegen Te Werve een zwaar duel wordt. Heeft heus wel in de wedstrijdbespreking aangehaald waar de gevaren lagen en er op gehamerd om ervoor te waken dat Luuk de Jong de ballen kwijt kon aan opkomende mensen (die in dit geval vrij ongehinderd konden opkomen, omdat onze middenvelders te laat anticipeerden of helemaal niet thuisgaven).

De spelers gaven 'en masse' niet thuis gisteren en dan sta je als trainer en staf gewoon machteloos en kan alleen al door het gebrek aan instelling/motivatie vanaf minuut 1 het hele tactische plan de prullenbak in.
Het is net wat ik gisteren Donny van de Beek hoorde zeggen, dat als spelers hun taken verzuimen te doen dan hoef je het al niet eens meer te hebben over tactische praatjes, want die doen er dan al niet meer toe, kom je niet eens aan tactiek toe.
Alles begint namelijk met de instelling hoe je de wedsrijd aanvangt.
0 -2
tonny
trainer faalde
komt gewoon tactisch tekort
weer geen kampioen
3 -3
Cello
Geweldige onderbouwing ook.... dit is alleen kretologie. Oftewel het voegt weinig toe.
1 -2
Pierre Heno
' 5 op een rij' is óók een prestatie van formaat wanneer je het hebt over de meest succesvolle en rijkste club van Nederland. Chapeau GAE mannetjes.
0 0
Kieft09
seizoen is nog lang...5 pnt is nix...psv komt nog naar de Arena en uit bij die kakkies laten die ook 9 van de 10 keer punten liggen...alles komt goed joh
2 -2
JohanvanBasten
Optimist tot in de kist
2 0
Cello
Beter een optimist dan een pessimist. Die eerste heeft een veel prettiger leven denk ik.
2 0
Pierre Heno
Een 'optimist' is een onjuist geïnformeerde 'pessimist'. Ik ben het met je eens dat je leven dan veel prettiger zal kunnen zijn ja. Wanneer PSV 2e in de poule gaat worden en Ajax 4e dan kan het wel eens zo zijn dat PSV in de klompetitie alsnog meer punten dan Ajax zal gaan verliezen en kan Ajax misschien alsnog die felbegeerde 34e 'Nouri' titel pakken.
Nou ...klinkt dat optimistisch genoeg of niet?!
0 0
VivaEspana
Riep hij de afgelopen 4 jaar ook. Niet serieus te nemen dus.
2 0
AnsB
Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om me in de discussie te gooien, maar vooruit.
Ik was het dus eens met de keuze van Ten Hag voor Frenkie de Jong achterin en ook ik zou die keuze direct wéér maken. Tegen PSV althans. Ook al is het een noodgreep en mis je hem node op het middenveld.

1. Wöber schijnt (heb het zelf niet gezien) vorig jaar vrijwel elk kopduel van L. de Jong te hebben verloren en is dan geen alternatief qua kopkracht. Bovendien is hij linksbenig, net als Blind en dat schijnt voor een snelle opbouw lastig te zijn (belangrijk tegen snelle, doorjagende spelers). Daarbij is Frenkie veel sneller en wendbaarder dan Wöber en dat heb je nodig tegen de spelers aan wie Luuk doorkopt. Bovendien is Frenkie positioneel sterk, heeft hij veel inzicht en een goede sliding.

2. Luuk heeft inderdaad niet één keer óp doel kunnen koppen, dus die tactiek heeft gewerkt. Verder is de defensie nooit écht in de problemen gekomen behalve in die fatale 15 minuten, waarbij de 1e goal vooral een zeer ongelukkig moment van Onana was (stond op verkeerde been) en de 2e goal werd ingeleid door Onana (zeer slechte uittrap); de bal kwam razendsnel terug en Frenkie stond toen tussen 2 PSV-ers in. Hij was kansloos en dan LIJKT het knullig omdat hij nog probeerde de bal weg te koppen (let wel: je moet in een fractie van een seconde beslissen wat je doet). Punt is dat de restverdediging niet goed stond en dat de afstemming aan onze rechterflank (Schöne, Mazradoui en De Jong) niet klopte.

3. In grote delen van de wedstrijd viel het mij juist op dat Ajax óók tegen PSV ontzettend makkelijk onder de druk uit voetbalde. De bal ging snel tik-tak heen en weer, maar voorin werd er juist ontzettend veel getreuzeld en te weinig direct gespeeld. M.a.w. In de opbouw ging het grotendeels juist goed, ook na de 3-0 nog.

Ajax is in één kwartier verslagen, wat er daarna gebeurde kun je onmogelijk los zien van die 3-0 stand. Ze gaven niet op, maar de moraal was wel laag: dan maak je eerder fouten en mis je die overtuiging die je nodig hebt om volle bak te gaan.
In dat kwartier zat het PSV volledig mee, was Ajax in de war en zoals gezegd, de afstemming op de rechterflank klopte van geen kanten. Ook op andere momenten viel dat nog een paar keer op.

Wat mij betreft kun je dan eerder de discussie voeren of Ajax Magallan niet had moeten kopen i.p.v. of behalve Blind. Ik vind dus van wel, en dat zeg ik niet nu, dat zei ook direct al toen het bekend werd dat Blind wel en Magallan níet kwam.
(Ik ken Magallan niet maar voor mij staat hij symbool voor het TYPE verdediger dat er NIET kwam).

Ik was dan ook heel ambivalent over Blind: ik heb nooit de ideale CV in hem gezien, eerder een 6. Maar daar staat hij de ontwikkeling van jongeren in de weg, zoals Eiting en Matusiwa. Maar ook in Van de Beek zie ik nog steeds een alternatieve 6. Daar heeft hij eerder goede wedstrijden gespeeld.
3 -3
ChelseaMan
Blind als 6 kan nu al volgens mij.. er loopt daar een schilpad die voetballend en verdedigend er niks van bakt.
0 -1
Just_wes
1. Blind en Frenkie hebben ook zelden een kopduel van de Jong gewonnen en de Jong heeft enkele keer op doel kunnen koppen omdat die daarvoor geen bruikbare ballen heeft gehad.

Je hebt het over het belangrijk zijn tegen snelle doorjagende spelers.. Psv heeft Ajax zelden echt voorledig onder de druk gezet.

Ajax is buiten die 15 minuten niet in de problemen geweest geef je aan. Ajax heeft zelf weinig tot niet gecreëerd en Psv was in de counter de gehele wedstrijd gevaarlijk.


Het feit dat jij aangeeft dat Blind de jeugd in de weg staat snap ik ook niet helemaal. Het is nu toch wel duidelijk dat Ajax een weg is ingeslagen. Waarom halen we dan een Tadic en komt een Huntelaar terug. in mijn ogen gaan we nu voor resultaat door maar te investeren in spelers van buitenaf.

Uiteindelijk is de keuze van ten Hag m.b.t. de opstelling en de inzet en wil om te winnen van de spelers de reden geweest van dit verlies.
0 0
Mbaku
Maar waarom hoor ik nergens de optie om Wober centraal met de Jong te zetten en Blind in te zetten op de plek van Eiting ? Dan creëer je dezelfde constructie -> voetballer en echte verdediger centraal en versterk je de verdedigende kwaliteiten op het middenveld.

Verder lijkt iedereen voorbij te gaan aan het feit dat we al een jaar een zwakke keeper hebben die geen punten pakt, voetballend geen meerwaarde ( meer ) heeft en bij wie werkelijk elk afstandsschot er al een jaar invliegt.

Ik blijf er bij dat Ajax met een 6 hoort te spelen, punt terug dus en niet het v Marwijk systeem. Maar blijkbaar is dat heilig verklaard want ook in de jeugd voeren we dit al door. Dit systeem staat haaks op de zienswijze van Cruijff wat maar weer eens aangeeft dat plan Cruijff overboord gegooid is.

Verder ben ik het met je analyse eens.
0 0
ajaxdordtt
Jij geeft je bek ook maar gewoon een douw he?
1 -7
AnsB
Met dit soort reacties kan ik niets, maar als je niet tegen een andere kijk kunt en je wilt je daar op afreageren, ook prima.
1 0
ajaxdordtt
Vorig jaar niet gekeken, wel een mening. Magallan nooit zien spelen maar wel een mening. Zeg dan gewoon niks
0 -3
Cello
Goede post... realistisch en ik kan het met je eens zijn. Zo heb ook ik de wedstrijd beleefd. Eindelijk een post, die niet alleen maar een negatieve opsomming is.
4 0
ajaxdordtt
ik zag vooral ten Hag falen
0 -6
Ruff Rhythim
Dan heb je niet naar zn spelers gekeken....
0 0
Cello
Hij kijkt ook niet naar spelers, maar naar de bank en hoe of daar gekeken wordt. De rest is bijzaak voor hem.
0 0
mercurius3
Andere ploegen hebben weer kunnen zien dat Ajax makkelijk te ontregelen valt. Vol en fel druk op de bal zetten, linies gesloten houden, en Ajax zakt als een drilpudding in elkaar. Ik had verwacht dat Ajax veel verder zou zijn, maar de zwakke punten zijn net als vorig jaar opnieuw blootgelegd. Je houdt je hart vast voor de wedstrijden tegen Benfica en Bayern. Zouden zomaar een afslachting kunnen worden.
2 0
Labrador
Ajax is zondag van zijn roze wolk gesodemieterd en dat mag gevoeld worden. Laten wij als supporters nou 1 ding doen​
en dat is niet in paniek raken. Had iemand de illusie dat wij 34 wedstrijden op rij zouden gaan winnen? Dat wij geen enkel punt zouden verspelen? Kom toch eens op zeg!

De ene reactie is nog sneuer dan de ander. Ik las al ergens dat het aan de shirts ​ lag en dat we met dit tenue nooit kampioen zouden gaan worden. Lachwekkend, is het niet?​
4 0
gras
Als je met deze vorstelijke aankopen en een behouden selectie geen kampioen weet te worden, ben je met recht de allerslechtste coach in de historie van de club.
2 -3
Cello
Dat zullen we zien ja. Na 34 wedstrijden en niet na slechts 6.
2 0
Murph
Ajax scout en koopt verdedigers met lengte. Maar wanneer het er op aan komt gebruik je ze niet maar verkracht je andere spelers die daar niets te zoeken hebben met hun kwaliteiten.
Het hoeft tegen deze tegenstanders niet altijd voetballend worden opgelost mag gerust eens eentje met bal en al tribune in.
1 -2
A-west
Ik reageer ook als het goed gaat. Schijnbaar heb jij dit niet gelezen. Dat kan hoor. Jij slaat erg door hoor. Feiten mogen geconstateerd worden. Er zijn er hier een aantal die niet tegen kritiek kunnen. Jammer. Als het goed gaat zeg ik het ook. Lees dan alles en kom dan met je oordeel. Ik heb van begin af aan gezegd dat ten Hag geen trainer voor ajax is. Dat mag ik zeggen.
0 0
Cello
Jij mag vinden wat je vindt natuurlijk. Dat mag iedereen. Maar dan nog is het een mening en geen feit.
En je zegt dat als het goed gaat je dat ook zegt....maar toch zie ik vaak bij succesjes dat ook jij het altijd weer zo weet te draaien dat je het niet kan nalaten negatieve kritiek te geven. Dat is jammer.
Net als dat velen, niet in byzonder jij, altijd de neiging hebben om vreugde over iets te moeten temperen. Waarom?. Dat vraag ik me dan altijd af. Als er reden is om blij te zijn, wees dan blij, zonder je te moeten beperken.
0 0
Murph
Reageer jij nu op mij Albert West ?
0 -1
A-west
Amsterdam West voor jou.
1 0
Juhaz02
Toch grappig, dat als Ajax een keer verliest heel AS volstaat met nicknames die anders nooit tevoorschijn komen als het wel goed gaat.
En dan is alles kut, elke speler moet eruit en de coach die is al helemaal de lul!

En ja het was inderdaad geen goede keuze om Frenkie daar te posteren, het is ook zonde dat ETH zijn fout niet toegeeft.
Maar we zijn toch hartstikke sterk begonnen dit seizoen en ik zie deze goede lijn zich echt wel doortrekken, en dit is dan gewoon een incident.

Als je tijdens de goede periodes niet van je laat horen, hou dan helemaal je mond tijdens de slechte periodes..
4 -2
gras
Toch grappig, dat jij nu voor het eerst lijkt te posten.
2 -1
Juhaz02
Dan let je niet op, want zo nu en dan post ik wat. En nee inderdaad niet op elk artikel.

Nu vond ik het nodig om een keer mijn mening te geven want ik vind het echt triest hoe sommige zgn supporters hier hun gal spuwen als het een keer mis gaat.

Misschien had je ook beter een inhoudelijk antwoord kunnen sturen want hier schiet niemand wat mee op eigenlijk...
1 0
Cello
Maar betekent niet, dat hij niet al veel langer, zij het van de zijlijn, mee leest over wat er hier allemaal geschreven wordt.
1 0
Juhaz02
Jij ziet het goed. Ben AS continu aan het volgen en lees ook altijd de comments, en reageren doe ik zo nu en dan als ik daar behoefte aan heb :)
1 0
A-west
Haal die vd Berg maar van Pec Zwolle. Die verdedigt beter dan die trage Blind. En is ook nog eens vele malen goedkoper. Kijk eens goed naar die jongen. Talentvolle verdediger. 16 jaar en nu al beter dan die kluns van 20 miljoen. Doe daar van 't Schip ook maar meteen bij . Alles beter dan die rare eigenwijze tukker.
0 -1
Ronaldinho020
Ja want van 't schip is een tactisch wonder
0 0
A-west
Ten Hag is eigenwijs. Die uitlatingen van hem zeggen genoeg dat hij als toptrainer ongeschikt is. Spelers op de verkeerde plek zetten. Middenvelders laten verdedigen. Denken dat AEK net zo sterk is als PSV gisteren. Geef je fouten toe en anders ophoepelen.
1 -1
gras
Het is gewoon tactische blunder op tactische blunder.

Iedereen weet dat Blind en Frenkie enorm kwetsbaar zijn defensief. Dan moet je constant druk zetten. Dat kan je niet doen in een uitwedstrijd. Zet Wober er dan in die verdienstelijk heeft gespeeld op die plek. Vervolgens weet je dat Luuk de Jong kopsterk is. Als je dan toch al zonder Wober speelt, haal die voorzetten er dan zoveel mogelijk uit.

En als dat niet kan omdat er lange ballen worden gegeven, dan weet je dat je centrum niet klopt.

Zet Neres op RECHTS.

Als je als AJax coach niet begrijpt dat PSV scherp in de duels zal spelen, ben je geen knip voor de neus waard. EN dat voor een tactisch zogenaamd sterke coach.

Het was een afgang tegen een tegenstander met een voorspelbare tactiek.

Maar oh nee hoor, TH heeft niets fout gedaan in tactisch opzicht. Ik zou het zo weer doen zegt hij. Ik geloof het ook nog.
3 -1
..::Rootje::..
Wat een trieste onderbouwing.

Alle drie de doelpunten vielen uit de omschakeling, dat betekent dat je verdediging dan sowieso uit positie is.

Bij het derde doelpunt werd er wel gewoon druk gezet, maar PSV voetbalde zich er uit dmv de lange bal.

Wöber had echt totaal niets veranderd aan het spel.
1 0
BarAjax
Wij falen bij stap 1 al. Dat deden ook Bosz, Keizer en Frankie helaas.

Stap 1. Zet de poppetjes op de juiste plek. Begin hier eens mee.

Frenkie als CV tegen Emmen en VVV, oké. Niet tegen PSV en bijv. zo meteen tegen een Benfica. Dan heb je 2 échte CV's nodig. Frenkie (en Blind) zijn relatief klein. Niet moeilijk voor psv om dan de lange bal te hanteren, inderdaad effectief gebleken. Daarnaast is Frenkie verdedigend gewoon onder het niveau wat een AJAX1 CV na moet streven. Zet in godsnaam Wöber daar. Als je Frenkie naar achter schuift verzwak je 2 linies ipv 1, als je daar Wöber, notabene een echte CV, neer zou zetten.

Neres op links of 10, wat is dat voor gekkigheid? Neres speelt en rendeert het beste op rechts dus hou hem daar. Waarom weer de boel omgooien? Tadic links, Hunter/Dolberg in de spits en Neres op rechts moet de standaard zijn. In geval van nood kun je eens switchen.

Persoonlijk had ik ook met Donny gestart. Laat al weken zien in vorm te zijn ook al zit hij op de bank en bewijst zichzelf keer op keer met goals/zijn spel.

Al met al, jammer. Ik denk dat je het 50/50 ETH en de spelers (gemakzucht, instelling; doen we wel ff, onderschatting) aan kunt rekenen. TH zet de poppetjes niet op de juiste en logische plek. De spelers misten gif.

Hopelijk leren ze hier beide van, pakken we een puntje tegen Bayern en raken we de flow niet kwijt van afgelopen periode zodat we verder gaan waar we gebleven waren.
1 0
Ajacied88
Ik zag Ten Hag falen met z'n opstelling
1 -1
FelixjeGassenlicht
Nou gelukkig is het pas september en is de competitie nog lang (en hebben wij PSV uit niet in april zoals de laatste jaren maar thuis). Blijft overigens nog steeds een raadsel waarom men Viergever zo makkelijk (en gratis) heeft laten gaan. Zowel defensief als qua karakter hadden wij hem voor de breedte prima kunnen gebruiken.
2 0
Ajacied88
Viergever moet ook niet het niveau zijn wat je wil hebben. Laten we nu niet doen alsof het de sergio ramos van psv is. Dat het gisteren een vernedering werd lag meer aan het dramatische spel van Ajax dan aan Psv
0 0
Salamis
Voor de breedte een prima speler. Heeft het bij Ajax ook gewoon goed gedaan en vond het ook geen probleem om op de bank te zitten. Gewoon jammer dat hij weg moest. Hij had het gisteren prima kunnen invullen achterin
1 0
PuurGeluk
Ik vraag me af wat Bosz met deze selectie kan. Al moeten we niet meteen moord en brand schreeuwen na 1 nederlaag al is de manier waarop heel zuur.

1 lichtpuntje dit weekend. Met Kluivert in de basis verliep het bij Roma niet geheel vlekkeloos.
1 -2
Ruff Rhythim
Waarom worden spelers bij Ajax zo godsgruwelijk vaak NIET op hun sterkste positie neergezet? Ook al zijn er spelers afwezig (vanwege blessures of schorsingen)?
Wat deed Neres op links, terwijl daar Tadic normaal gesproken staat?
Waarom Frenkie steeds naar achter terwijl je Wober hebt zodat er niet twee posities verzwakt worden?

Ten Hag doet dat, Keizer, Bosz en ook Frank deden dat, en Godmagwetenwelketrainernogmeer?? Waarom is dat????

Is dat een Stompzinnige Overdraagbare Aandoening ofzo?
1 0
blava
Arrogantie, overschatting van eigen trainers capaciteiten, onkunde en niet gecorrigeerd worden door assistent trainers. Zie hier een giftige cocktail.
0 0
PuurGeluk
Ze zullen we een oogziekte hebben!
0 0
AjaxHoorn
Ten Hag heeft tactisch een fout gemaakt door geen kopsterke verdediger (Wöber) op te stellen, de Jong door te schuiven en met V.d. Beek te spelen i.p.v. Schone.
Mensen die roepen dat van Bommel een meesterbrein is neem ik niet serieus. Elke malloot kan toch bedenken dat er alleen een lange bal gespeelt hoeft te worden met deze verdediging.

Overigens, zonder Ajaxbril. Ik vond Ajax tot aan de 1-0 niet de mindere. Ze speelden niet goed, maar ik vond PSV ook helemaal niet sterk spelen. Desondanks verdient verloren.
1 0
ChelseaMan
Met v.d beek te spelen ipv schone?
0 0
AjaxHoorn
Ja, normaliter hoeft vd Beek niet perse te spelen van mij. Maar als de Jong en Tadic op het middenveld spelen heb je voldoende creativiteit en kan vd Beek er prima bij spelen.
1 0
ajax4ever01
Overmars heeft gepleit voor Ten Hag dus ja..
0 -1
Ajax34
Hij ziet het gebeuren en grijpt vervolgens niet in.=> Niet geschikt voor Ajax
2 0
FriescheAjacied
Wat me opviel is dat Ten Hag tactisch compleet werd afgetroefd door Van Bommel. Van Bommel had het slim voor elkaar: het middenveld overslaan en lange ballen op De Jong (tegen onze 2 kleine centrumverdedigers). Elk gewonnen kopduel door De Jong leverde een gevaarlijke situatie op, aangezien PSV loerde op de 2e bal.
Twee controlerende middenvelders die constant druk zetten op alles wat maar een Ajax-shirtje droeg en beide backs die vandaag nauwelijks de middenlijn overkwamen. Dumfries en Angelino waren vandaag veel meer verdedigend ingesteld. Er was totaal geen ruimte aan de zijkanten voor onze buitenspelers of backs.

Zo zie je maar dat je met een goede instelling en de juiste tactiek een team met betere spelers compleet kunt ontregelen. PSV maakte het ons met 4 offensief ingestelde spelers ontzettend moeilijk.
6 -1
Daneman
zelfs dat is geen rocketsceince. Frenkie achterin is de zoveelste blunder van EtH. Ik heb serieus het idee dat hier op ajax showtime beter coaches zitten dan EtH. Als je dit niet zag aankomen met Frenkie achterin dan heb je oogkleppen op. Bovendien werd het goede voetbal van Frenkie echt gemist op het middenveld
3 0
ETM
Is zo, maar Ajax had dit toch zo aan kunnen zien komen? Dit was toch geen verrassing? Het gaat erom wat Ajax er dan tegenover stelt.
En als je ziet dat je de situatie niet onder controle krijgt, dan kun je dingen omzetten. Meerdere opties. Niets is gebeurd.
2 0
Pingpong
Heb ik nou een andere wedstrijd gezien..... Die de Jong is en was toch niet zo geweldig. Natuurlijk is ie geweldig in de lucht maar dat was het probleem toch niet. Het probleem was de agressiviteit waardoor de bal daarna voor PSV was. Die de Jong doet en deed wat ie iedere week doet niks bijzonders verder. Verder zat het mee voor PSV. Wel was het verschrikkelijk slap wat AJAX liet zien waardoor ze verdiend hebben verloren.
1 0
ChelseaMan
De jong was idd niet geweldig maar als je de ballen tussen schone en frenkie neerlegt dan hoef je ook niet geweldig te zijn. De beelden bij studio voetbal waren veelzeggend.
Schone stond er bij en keek er naar.
0 0
Ajacied33
Hou op man, waarheid doet pijn, ik vind het ook niet leuk om te horen of te zeggen. Maar we waren gisteren gewoon kansloos tegen een ontketend PSV, en dat verbaasde me echt. Ik had ons veel hoger ingeschat dan wat we gisteren lieten zien. Dit baart zorgen, dit soort potjes ga je vaker krijgen waar inzet gevraagd wordt. Graafschap, ADO, Utrecht, kakkies...
3 0
ajax4ever01
Amen. Dat dus!
0 0
flodder
als amateur trainer wist ik ..toen ik de opstelling zag..gaat nooit goed komen ...vooral zo een spits als luuk etterbak ..de jong..daar loopt met het ''kleine centrum '' van ajax..die heeft zich kapot gelachen gistermiddag..
1 0
De_Realist
Met uitzondering van de goal van Bergwijn kwamen alle momenten voort uit individuele fouten van de spelers.
Ten Hag had dit tactisch zeker better kunnen en moeten aanpakken, maar de spelers valt ook zeker wat te verwijten. Vooral de recordaankoop valt flink door de mand als iemand (zoals de Ligt) er niet is om het vuile werk voor hem op te knappen. Eiting was ook niet best maar Huntelaar laat ook wel continue ballen van zijn voet afspringen, dat maakt het combinatievoetbal niet makkelijk natuurlijk.
0 0
Joseph
En wie stelt die mensen zo op? Blind is geen pure centrale verdediger, maar als je er 1 naast zet, is hij uitstekend op die positie, maar Ten Hag kiest voor zijn beste middemvelder naast Blind ipv Wober.
Eiting stelde hij ook op, omdat dat ei Donny niet als centrale verdediger ziet, terwijl Bosz met hem op die positie de finale EL haalde.
Kortom: de trainer is hier de te verwijten man, die individuele fouten komen door zijn falen in de opstelling.
0 0
DS
Ik had van Ten Hag wel verwacht dat hij tactisch sterker zou zijn. Hij ging met hetzelfde plan als tegen een ingravend Aek naar een pisvee waar je kan verwachten dat ze gas gaan geven.
Je kan hier niet enkel de verdediging de schuld geven. Met Matthijs erbij had je ook verloren.
Ik had van ten Hag wel verwacht dat hij er een aanvaller vanaf zou durven laten en een extra middenvelder erbij zetten.
3 0
Bennyben
Al die mensen die Frank de boer weg wouden zullen nog wel eens achter hun oren krabben. Ajax word 4x kampioen met behoudend spel PSV word 3 kampioen met behoudend spel Feyenoord word 1 keer kampioen met behoudend spel.

Maar iedereen wil mooi voetbal zien maar zeuren wel dat we geen prijzen pakken als Frank gebleven was waren we nu veel verder geweest met deze selectie. Europees succes is leuk maar daar ga je geen prijzen mee pakken nationaal wel.
0 -7
VivaEspana
Wij werden kampioen omdat PSV er ook geen reet van bakte, maar man man wat speelde we toen slechte potten.
Maar ja, we werden idd kampioen.
Doe maar maar het spel onder Bosz. Prima aanvallend voetbal en een finale in de EL.
3 -1
Bennyben
Bord voor de kop bosz heeft 0 prijzen gebracht en word hier geeerd als een god
3 -1
VivaEspana
Jij hebt het seizoen van Bosz kennelijk niet gekeken. Deze man heeft niet alleen een team neergezet, maar gedurende het seizoen zijn hand gezet met aantrekkelijk aanvallend voetbal en gewoon de finale EL gehaald.
Beter ga je ze niet krijgen. Was ook meer charismatisch dan TH.
Die man maakt tactische beslissingen die kant noch wal raken.
0 0
Daveajax1976
De enigste die gefaald heeft is ten hag zelf ..!
Zei t al tegen aek maar bijna iedereen vond ze geweldig spelen
3 -1
Labrador
Ten Hag heeft gefaald, Frenkie heeft gefaald,Careltje heeft gefaald ... Ja sterker nog, het hele team heeft gefaald. De fans hebben ook gefaald. Wij zouden PSV wel even oprollen. Met die instelling moet Ajax altijd spelen maar je weet gewoon dat het ook tegen je kan gaan werken . Van te voren weet je dat je uit bij PSV kan verliezen en dat is gebeurd maar laten we alsjeblieft niet doen alsof ten Hag er niets meer van kan, Frenkie en Careltje niet kunnen voetballen en het seizoen over is terwijl we Woensdag nog de polonaise liepen. Hou op schei uit.
4 0
mcjc
PSV steeg gewoon boven zich zelf uit. Het publiek was bijna intimiderend voor Ajax. Je kan het vergelijken Met de kampioensswedstrijd tegen twente. De emoties voerde de boventoon. Dit was een incident, waarbij ajax PSV te licht heeft benaderd. Ajax gaf 75% en PSV 200%.
3 -1
Labrador
Stop. Hier moet ik je corrigeren. Wil jij dat nooit meer zeggen? Het PSV publiek intimiderend? Ik zat in het stadion en ik heb ze letterlijk alleen gehoord bij de goals en 5 minuten voor tijd.
3 0
Schmitz11
Hier zie je het verschil tussen een speler die de allergrootste wedstrijden heeft meegemaakt, nationaal of internationaal, psv of bayern etc. Hij weet wat er gevraagd wordt in zulke wedstrijden dus kan hij dat overbrengen, tenhag overduidelijk niet. Het is geen Utrecht tegen Heracles, soms moet je wijsheid brengen.
Over de flanken en een vast aanspeelpunt door de lucht, volledig door ons speelplan heen gespeeld. Als je de Jong zag lachen van jaa dit was heerlijk voetballen. Zovan dankje wel alsjeblieft, we wisten wat Ajax ging doen en hoe we jullie kapot konden maken zonder verdwaald een of ander iets uit je ouwe sok te trekken. Dramatisch dit

Echt kan nog wel een half uur doorgaan, verschrikkelijk gvd!
3 0
ETM
Je leest na zo'n heftige teleurstelling altijd weer de meest kortzichtige reacties. Pietje en Jantje kunnen er geen ruk van en daarom ging het zo.
Ik vind de lui die zich in allerlei bochten wringen om Ten Hag het niet aan te rekenen vermoeiend, even als die lui die de afgelopen weken zwegen om nu Ten Hag met de grond gelijk te maken.
Waarom moet het zo zwart-wit?
De afgelopen weken werd er gewoon erg goed gebald en gisteren was het slecht. Kunnen mensen zeggen, ja maar dat waren geen echte tegenstanders en PSV wel, maar het is niet moeilijk te zien dat gistereren PSV het in de schoot geworpen kreeg. Gewoon schrijnend.
Heikele punten die ook Ten Hag in het bijzonder aan gaan waren de keuze voor Frenkie achterin en de keuze voor de nog te lichte Eiting. Bij de uigangspositie kon je al vraagtekens zetten, maar dat Ten Hag ook niets deed om in te grijpen vind ik ronduit onbegrijpelijk. De hele wedstrijd smeekte om Frenkie een linie naar voren en Eiting een douch. -ik denk dat Ten Hag Eiting kans wilde geven op herstel, of misschien zelf te koppig was. Schone eraf en niet Eiting sloeg imo nergens op.
De 3 tegen goals in no-time waren alles bepalend en stuk voor stuk zijn ze doorspekt met individuele fouten. Dan kom je ook bij scherpte. Hoe kan het in vredesnaam dat Ajax als team in zn geheel niet scherp was? Ik hou nooit zo van praten over instelling, maar ik rook in aanloop overmoed. En moet bekennen dat dat er bij mij zelf ook insloop. Ook ik kom van een koude kermis thuis.
PSV zal bewierookt worden want zo slim en zo, maar er was niets verrassends aan PSV. Hebben bedankt voor de geschenkjes en alle grendels gesloten. Kun je ze niet kwalijk nemen.
Ten Hag heeft inmiddels 2x met 3-0 verloren bij PSV op bezoek en zijn teams dwongen zelf te weinig af. Heeft PSV zoals hij het zelf zou zeggen 'geen pijn kunnen doen'. Die zal ook goed in de spiegel moeten kijken.
4 -3
VivaEspana
TH maakt vreemde keuzes, zoals ook de Boer dat vaak kon doen.
TH heeft geluk dat Ziyech is gebleven (gaf helaas gisteren niet thuis) en Tadic is gekomen, anders waren de problemen veel groter.
Een aantal wedstrijden leuk gespeeld, maar wat mij betreft niet alleen aan te rekenen op het conto van TH.

Het is de taak van een trainer om eenheid te scheppen (was zeker geen sprake van aan het begin van het seizoen).
De taak om plezier te creëeren. Dat gaat nu wel aardig. De taak om de boys scherp aan een wedstrijd te laten beginnen ..dikke faal gisteren.
Maar ook de bankzitters tevreden houden, tactische juiste keuzes maken en ga zo maar door.

Waarom lukt het van Bommel wel een prima gemotiveerd elftal neer te zetten en TH met een beter elftal niet?

Ik voorspel nu al dat er meer verliespartijen/gelijken spelen volgen, want TH maakt de spelers niet beter en maakt er geen eenheid van en dat is juist wat we nodig hebben.
We kunnen blijven hopen dat het misschien wel gaat lukken, maar hebben nu een trainer nodig die ons kampioen maakt. Die deze talentvolle groep beter laat spelen.

We hadden een trainer die het kon..een groep boven zichzelf laten uitstijgen..die is helaas vertrokken wegens organisatorische redenen.

Het is dus niet piepen na 1 verloren wedstrijd, maar bij (een aantal?) Supporters heeft TH nog niet het vertrouwen die een topclub als Ajax nodig heeft.
2 0
aka
Schandalig dat ze de Jong zo lieten koppen, foutje van oa de leiding
0 0
WillyBrokamp
In deze samenstelling heb je niets aan Blind. Schone kan dit soort wedstrijden niet meer aan. Dat lijkt me nu ook wel duidelijk. Er moet dus een goede cv naast De Ligt staan. En dan kan Blind evt. naar het middenveld als controleur. Geef Wober een kans of gooi Schuurs maar voor de leeuwen. De moeilijkste wedstrijd van het jaar hebben we toch al gehad. Ik ga er vanuit dat Ajax bijna geen punt meer weggeeft nu. Let maar op.
0 0
letsgojoduh
Vind dit weer de domste reactie ooit wat hier staat, vond blind juist 1 van de betere achterin, de Jong kon het niet doen achterin, kan je hem ook niet kwalijk nemen is geen verdediger. Daarnaast Schone de schuld geven? Heb je de andere middenvelders gezien? Aanvallers gezien?
1 0
mercurius3
Blind speelde inderdaad niet eens zo slecht maar dekte niet door. Het was vooral de jong die vreselijk was. Op de tweede plek mazraoui.
0 0
Ajaxsupzuidned
Wanneer beseft Ajax dat je teven psv 200% inzet moet tonen omdat ze in Eindhoven 110% anti Ajax zijn en ze altijd alles zullen geven en doen?!
3 0
Suurendonk
Het is toch altijd hetzelfde liedje. We spelen een paar prima wedstrijden en onze aanhang heeft meteen weer praatjes. In dit geval zou ik Ten Hag geen schuld willen geven maar de spelers wel. Ze gingen als een stel makke schapen de strijd aan. Het zag er weer net zo uit als het 2e deel van de vorige competitie. Geen paas beleving en de absolute wil om te winnen. Laag tempo veel te laconiek aan de bal. Het leek wel of ze tegen Excelsior uit speelden, om je kapot te schamen.
7 0
DaHool
Tactisch onbenul roep ik al vanaf begin, respect voor kwalificatie CL, vooral dankzij dosis individuele kwaliteit. Verliezen we gvd vandaag weer met 3-0 in Eindh. Die kampioenswedstrijd zit me ook nog erg hoog, hoe we toen geslacht zijn en vandaag gewoon weer! Gras opvreten, mensen doormidden allemaal prima, maar niet zo!
3 0
ajaxxcied4life
Dat spelers dat niet doen ligt niet enkel aan de trainer. Het is arrogangtie en niet dat zij psv onderschatten, maar het gevoel hebben dat zij zo goed zijn dat het wel goed komt. Nee dus. Alleen als je met dezelfde passie speelt kun je duels winnen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
niet getreurd ajacieden.
deze uitslag kan ajax ook neerzetten tegen psv in een belangrijke eindfase zoals psv dat vorigjaar bij ons deed. uiteindelijk blijft het verschil 2 punten als je de thuiswedstrijd wint.

gewoon blijven winnen van de kleintjes en vlammen in europa en de beker.
psv gaag ook nog wel misstappen maken.
laten we aub niet teveel averij schoppen, en de ploeg blijven steunen, ook al zijn er een paar door het ijs gezakt.
2 -4
VivaEspana
ALS je thuis wint wel ja. ALS je thuis ook verliest ben je weer geen kampioen.
ALS je uit had gewonnen,dan hadden we er een stuk beter voor gestaan.
Ach weer een tussenjaar moet je maar denken. Een club als Ajax hoeft immers niet ieder jaar kampioen te worden toch?

Dat soort reacties als ..niet getreurd, er kan nog alles gebeuren ..onderscheiden de winnaars van de jongetjes.
Een winnaar wil altijd winnen. Zelfs de oefenpotjes. Gaan door het vuur. Neem even een Suarez.
Types als Schone, Eiting, maar ook supporters hier vinden het wel prima een paar keer te verliezen. Kan gebeuren.
Tja zo wordt je nooit kampioen.
0 -1
sexyajaxgirl
Ajax heeft gefaald met zogenaamde technische staf. Begrijp jij dit... voetballers die in het veld komen en de assistent trainer die dan met een blaadje uitlegt hoe de looplijnen moeten zijn en die de invaller moet volgen? WTF?! Laat die jongens gewoon lekker voetballen! Er wordt teveel zogenaamd wiskundig nagedacht.
0 0
afcas
waarom doe je je als vrouw voor om vervolgens een totaal gebrek aan voetbalverstand te laten zien?
1 -1
Ar
Oogjes als een konijn in de koplamp van een auto.
Op pure opportunisme de CL gehaald met spelers waarmee je dat ook gewoon verplicht bent.
Ergens een wedstrijd of twee goed gebald en nu de doorgeslagen Ajax trainer aan het spelen met een onmogelijk centraal duo en onzinnig debuut.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
je kan mij wel weer afschieten hier, maar ik vond niet ajax de grote verliezer, maar de trainer, met zijn compleet geschifte opstelling.
zelfs psv suporters fronste hun wenkbrauwen dat frenk in de centrale verdediging werd gezet, en dat tegelijktertijd het gehele middenveld met in het achterhoofd dat er een am op cv staat, gewoon met 30 meter openruimte vooruit stond geschoven.
ik denk zelfs dat az en feyenoord ons geklopt had met die naive actie.
lekker die bal pompen in die ruimte en gaan. de verdeding kon alleeb maar achteruit verdedigen en had geen backup van middenvelders(probleem van vorig jaar)

van mij mag ten hag nog lang blijven zitten, zolang hij dit soort idiote acties maar achterwege laat.
het truukje werkte tegen de zwakke grieken maar je zag toen al dat het risky was. CV is een vak appart.

volgende keer gewoon wober erin naast blind.
4 -2
mercurius3
Wober is al afgeschreven. Net als Kristensen, schuurs en die Colombiaan. Kortom, je speelt feitelijk zonder bank
2 0
VivaEspana
Zo erg zelfs dat je je beste middenvelder maat CV zet. 1m60 hoog tegen Luuk de Jong. Onbegrijpelijk en het ergste is dat TH het een meesterzet vond en het achteraf nog verdedigd ook. Eigenwijs.
3 0
Cello
Dat gat dat er ontstond heb ik ook gezien. Maar ik wil niet erin meegaan dat dat komt door EtH. Het komt vooral door de luiheid en ook gemakzucht van de spelers, die hun mannetjes lieten lopen. Ik ben 100% zeker ervan dat EtH dit heeft aangehaald bij de wedstrijdbespreking en dat men als spelersgroep hiervoor moest waken. Dat het dan toch niet gebeurt is volledig de spelers aan te rekenen.

Tenzij je echt denkt dat EtH zegt dat men dat gat maar moet laten onstaaan of dat EtH opdracht geeft dat middenvelder hoog moeten blijven staan en vooral hun directe tegenstanders moeten alten lopen. Je zag bij bijna iedere aanval van PSV waarin dat gebeurde onze middenvelders te laat arriveerden in de achtervolging op de voor PSV aansluitende middenvelder (op Luuk de Jong, die de ballen won en kon kaatsen).
Dan ben je als Ajax aan het slapen en reageer je volledig te laat en niet adequaat. Ik kan me onmogelijk voorstellen dat deze simpele voor de hand liggende dingen niet gedaan werden door onze middenvelders en al helemaal niet dat EtH hier niet voor zou hebben gewaarschuwd.

En okay...dan gaat het een keer mis...maar dan ben je gewaarschuwd en moet je het als spelersgroep ook weer zo opgelost hebben. Maar dat gebeurde niet, waardoor het nog een paar keer kon gebeuren met uiteindelijk 3-0 als resultaat. Spelers zijn wbt dat een beetje hardleers.
2 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die spelers van ajax zijn sowieso eigenwijs. ik zie namelijk niks terug van het spel van de laatste 5 weken.
eigenlijk is het positiespel weer terug bij af zoals tegen brugge uit, waar die ruimtes voor het laatst zichtbaar waren.

het moet te maken hebben met het strijdplan en de opstelling imo.
tadic op links buiten word met de week slechter, net als het spel van neres. het moet weer terug naar de basis, waar je iig een goede centrale middenvelder en leider hebt en capabele buitenspelers.
ik verwacht ook dat en neres en tadic met de week slechter gaan spelen en resultaten gaan tegenvallen, als het zo blijft staan.

frenkie de jong mag iig nooit meer spelen op cv, dat ia afbraak aan een talent die assisten kan geven en een goede passing heeft. das een wapen wat je nodig hebt voorin, om je spitsen te kunnen bedienen.

beste opstelling vind ik deze.


neres-------huntelaar----ziyech

tadic----- frenkie de jong------van de beek

-------------------blind

tagliafico-------de ligt---------mazraoui

--------------------- onana


blind vooruitgeschoven net voor de verdediging (zoals de jong een aantal weken geleden) als backup voor am frenkie de jong, anders is ajax kwetsbaar bij balverlies. maar ook vanwege de crosspasses van blind naar van de beek ziyech tadic of neres
0 0
Unuvar1980
Ten Hag heeft ons idd CL bezorgd, maar hij had moeten inzien dat een blok met Blind, de Jong, Schone en Eiting wel heel licht is..de euforie was wel wat overdreven tot nu toe. Optie met Wober en de Jong op middenveld was toch beter geweest..Maar ook dan hadden we het waarschijnlijk niet gered..Ajax moet nu al bezig zijn met gasten als Verthongen, Alderweireld, Kompany, Suárez, Doan, Santini, Dimata, Trossard, Vermaelen, Traore, meer body en meer diepgang..meer kwaliteit als zometeen de uittocht begint
0 0
Cello
Ik vond de euforie niet overdreven, niet bij de supporters ten minste. Wat ik wel vermoed is dat de spelers een beetje teveel met het hoofd in de wolken zijn gaan lopen. Misschien welk gedacht hebben voetbaltechnisch zodanig superieus te zijn aan de tegenstander, dat men gedacht moet hebben dat het wel effe gedaan zou worden, als bijna vanzelf. En dat is een misvatting aan hun zijde. Natuurlijk gaat het niet vanzelf en zal je altijd moeten blijven werken om tot resultaten te komen als recentelijk. Zal je altijd gemotiveerd moeten zijn en een instelling aan de dag moeten leggen om de tegenstander aan te pakken, bij de strot te grijpen.
Het is de arrogantie te denken dat je PSV wel even aan de kant zult schuiven puur en alleen op voetbaltechnische kwaliteiten. Nou niet dus....

Dus hopelijk zijn die gasten nu weer met beide beentjes op de grond en beseffen ze dat ere meer nodig is dan alleen voetballende kwaliteiten en dat je echt iedere wedstrijd, tegen wie dan ook, de volle 100% dient te geven en dat het niet kan op 90%. Iedere wedstrijd weer er vol op klappen, het hele seizoen lang!. Er is geen tijd voor verslapping of arrogantie dat men het 'wel even doet'.
Ik denk dat EtH daar ook heus wel voor waakt, maar het blijkt niet genoeg, hij zal er nog veel meer op moeten blijven hameren.
1 0
ajacied017
Ik weet niet of er na gister(psv-Ajax) nog mensen op zitten te wachten..

Maar in de Telegraaf:

Ook Real Madrid en Manchester United concreet voor Frenkie de Jong.
De koninklijke wil Ajax 80! Miljoen euro betalen.
(Voor volgend seizoen)
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ajax verkoopt hem niet
0 0
Cello
Precies. Misschien volgend jaar zomer. Of....wanneer we rond de wintertransferwindow overal voor uitgespeeld zijn. Dan zou het nog kunnen dat sterkhouders als Frenkie eerder vertrekken.
0 0
KennyTeteTuTuTuTu
Tadic Dolberg Neres
Frenkie Ziyech Donny
Matusiwa
Nico de Ligt Schuurs
Onana
0 0
KennyTeteTuTuTuTu
Tadic Dolberg Neres
Frenkie Ziyech Donny
Matusiwa
Nico de Ligt Schuurs
Onana
0 0
Cello
velen hier kunnen hun kop eraf schreeuwen wat ze willen, dat EtH geen ajax-trainer is, een tactisch onbenul is, dat ie eruit moet (TenHagOut) en ga zo maar door.
Neemt niet weg, dat de man ons Ajax door de vCL heeft geloodst en alleen al daarom het nodige krediet heeft opgebouwd bij de directie en RvC. En die gaan over zijn voortbestaan bij de club.

Ik voorspel dat de criticasters van Ten Hag nog een lange en moeilijke weg te gaan hebben voordat het, als het al zover komt, vertrek van Ten Hag ter sprake komt bij mensen die erover gaan.
Dus voor de criticasters maar hopen op nog meer puntverlies in de competitie en CL dan krijgen jullie vanzelf je zin en zal men Ten Hag ontslaan.

De afgunst, haat, etc naar de trainer is groter dan de liefde voor Ajax als je vele reaktie's ziet. Doet me ergens aan denken dat wij riepen naar een andere supporterslegioen......
4 0
mercurius3
Ik vind het naar de cl loodsen geen geweldige prestatie. Het was tegen Kiev en standard, het is niet dat ze Arsenal ofzo eruit hebben geknikkerd. Ten Hag zit niet op de juiste plek. Haal Frank de boer maar terug.
1 -3
Cello
Tuurlijk. Het was geen Arsenal, maar we zijn inmiddels heel erg goed geworden om de prestatie's die men desondanks heeft geleverd te minimaliseren, naar beneden te praten.
Feit blijft wel, dat het alweer iets van in 8 jaar niet was voorgekomen dat een team via voorronde de CL wist te halen.
Daarnaast, los van het duel van gisteren tegen PSV, heeft EtH met Ajax gewoon goed gespeeld. Dat alles is en kan niet weg zijn na de nederlaag tegen PSV. Met één verloren veldslag is de oorlog nog niet verloren, hè?.
0 0
mercurius3
Er is 100 miljoen euro in 2 jaar in het elftal gestoken. Ten Hag mag met geweldige spelers werken. CL halen vind ik nog geen echt grote prestatie, nu al 5 punten achterstand in de competitie is een wanprestatie, gezien je weet dat PSV nauwelijks wat gaat weggeven dit jaar.
1 -1
Fairsquare
Knappe kwalificatie voor de CL en eerste groepsduel met 3-0(!) gewonnen. In de competitie ook een redelijke start, ondanks het gelijkspel tegen Heracles. Maar 1 slechte wedstrijd en alle Ten Hag haters komen gelijk 'zie je wel' roepen. Best sneu dat mensen Ten Hag zo graag willen zien falen en nu al weer roepen om zijn hoofd. Vandaag was een collectief falen van het team. Ik weet zeker dat Ten Hag wilde dat het team net zo fel en gretig zou beginnen als de wedstrijden tegen Kiev en AEK.. maar ja, de spelers moeten dit wel doen. En als je je zo makkelijk laat aftroeven in de duels.. kan de trainer de boel nog zo goed neerzetten, gaat m niet worden.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik heb geen haat tegen ten hag, maar zet wel twijfels bij die opstelling.
het feit dat hij denkt dat een noodoplossing blijft werken omdat het tegen een zwakkere tegenstander wel werkt, schoot bij mij in het verkeerde keelgat.
het is toch wel van een laag trainers nivo als je met zon uitspraak komt van "het werkte woensdag toch ook"

hij zou toch zelf moeten weten dat de functie CV een heel ander vak is. van alle posities moet je daar geen aanvallende spelers neerzetten. gewoon een aanfluiting die je nergens in de wereld ziet op professioneel nivo.
het was gewoon lullig om te zien dat frenk zo liep te strugglen, zon mooie speler.
0 0
Cello
Precies. De haat tegen de trainer is groter dan de liefde voor Ajax, wanneer je de trainer graag ziet falen (of er met brandend verlangen naar uitkijkt). Immers een falende Ten Hag is slecht voor Ajax hoe je het ook ziet of wil zien.
3 0
mercurius3
Ik zie geen enkele tactische vernuft in het team, en dat zei ik al toen het goed ging dit seizoen. Het is vooral de individuele klasse tegen sterkere teams waardoor het goed leek. Van collectief druk zetten, voorzetten van de flanken, vernuftige wissels, coaching in het veld, goede veldbezetting etc. was totaal geen sprake. Ten Hag moet niet zo zeuren. Er is 100 miljoen in het elftal gepompt in 1.5 jaar tijd. Dan kan en mag je nooit op deze vernederende wijze verliezen van PSV, de eerste echte test dit seizoen. PSV stond als team veel en veel beter en dentert door de eredivisie, terwijl Ajax opnieuw moeite met scoren heeft. Het wordt weer een zwaar seizoen, ook gezien het feit dat de spelers van Ajax bij de eerste de beste tegenslag de kop laten hangen. Dit is al jaren het geval. PSV gaat ook niks meer weggeven dit seizoen.
3 0
Pierre Heno
Zijn allemaal verifieerbare feiten en heldere conclusies maar blijkbaar niet voldoende steekhoudend voor de overgrote meerderheid op deze site vol 'optimisten'. Wij zijn tenslotte maar 'azijnzuurpissers en negativisten'. Volhouden Mercurius! Jouw posts verhogen de realiteitszin op deze AS site. En daar ontbreekt het nogal aan.
0 -1
CoolRunnings
Niet alleen aan de bal, maar vooral de instelling. Na de nederlaag van vorig jaar verwacht je we hebben er van geleerd. Maar nee hoor onze jongens niet.

Die Lasse moet eens stoppen met zgn psychologische oorlogsvoering. Na het weekend staan we bovenaan...yeah right. Hij roept dit soort dingen al 3 jaar. Ieder keer gaat het mis. Mischien even wat minder praatjes en meer presteren.
1 0
rsvh88
Ze kunnen heus nog wel voetballen hoor. Het zat er vandaag niet in. Ieder team verliest elk seizoen. Ik heb geen zin om zwart te kijken na 1 verlies. Het was super slecht. We zijn weer even terug op aarde. Maar kom op. Hier wordt lering uitgetrokken. We waren niet zo ver als dat we dachten. Er zit wel heel veel verbetering in. En ik heb nog steeds hoop dat Ten Hag het er optimaal uit gaat halen.
0 0
mercurius3
Ware het niet dat we te maken hebben met PSV, een zeer degelijk team dat net als vorig jaar bijna geen punt meer gaat verspelen in de eredivisie. Dus ja, kampioenschap is voorbij. Is niet zwartkijken, is realisme.
0 0
mercurius3
Ten Hag kiest voor mazraoui, die helaas tekortkomt. Ten Hag kiest voor de jong en blind in het centrum, twee zeer trage spelers in de omschakeling naar achteren en allebei geen echte verdedigers. Ten Hag kiest voor een eiting, waarvan ik totaal niet begrijp wat ie überhaupt bij Ajax 1 doet. Het zijn keuzes die hij maakt en die totaal verkeerd uitpakken. Tegen PSV mag je niet verliezen, en dan op zo'n manier, met de meest talentvoll selectie in jaren.
3 -2
Robeerke
Het begint bij de basis, iets waar vele Ajax trainers in het verleden moeite mee hebben gehad: spelers op hun natuurlijke positie opstellen.
0 -1
Pierre Heno
..en wij zagen vooral Ten Hag falen als coach van de meest succesvolle club van NL!
0 -2
Lewis Hamilton
Moet je kijken wat een selectie Ajax heeft: Ziyech, Tadic, Frenkie de Jong, Donny, Blind, Neres, Huntelaar, de Ligt en dat gaat dadelijk gewoon geen kampioen worden. Het zou een schande zijn.
4 0
Pierre Heno
Een John van de Brom zou ook nooit kampioen worden met deze spelers. Het probleem bij Ajax lijkt me (al vanaf januari j.l.) overduidelijk.
0 -2
Pierre Heno
'PSV was heel scherp' is toch wel de kernzin in dit bovenstaande verhaaltje. Dat klinkt bijna als een constatering Eric waar het nu juist een belangrijk punt in de voorbereiding op deze wedstrijd had moeten zijn. Nu ineens de spelers de schuld geven past alleen iemand die geen verantwoordelijkheid wenst te nemen voor een compleet mislukte tactiek en opstelling. Het zit structureel fout met de aanstelling van Ten Hag als coach van de meest succesvolle club van NL.
2 -2
Cello
Ja want jij was bij de voorbereiding aanwezig. Jij weet daarom dat EtH dit niet heeft aangehaald bij de voorbereiding. Misschien, heel misschien was het wel de schuld van de spelers, die de instelling en motivatie niet leken te hebben, zodat de hele discussie over tactiek en opstelling al helemaal niet zinvol meer was. Want die wordt pas relevant als je het iig niet zou hebben afgelegd op inzet, passie, strijd, etc. Als je dat soort van zaken tegen elkaar kan wegstrepen èn je verliest dan alsnog, ja....dan heeft de discussie en het verwijzen naar falende tactiek/opstelling pas zin en zou ik het menigeen eens zijn. Maar nu niet. Ik denk echt dat het falen van vandaag vooral ligt bij de spelers.
1 -2
Pierre Heno
Ik kan de colleges van Ten Hag niet volgen inderdaad. Ik blijk niet de enige gezien het verloop en uitslag van deze wedstrijd.
0 0
Cello
Daarom zit je ook hier en niet in De JCA of op de Toekomst. Net als die andere criticasters, die hem beoordelen op wat hij doet, of juist niet zou doen, maar er nooit zelf bij zijn geweest om dat te kunnen waarmaken.
Het is gebrul in de ruimte!.
En het leuke is.... er verandert niets door. EtH is en blijft onze trainer, ookal zullen velen dat niet kunnen pruimen.
0 0
PeterVKV
Onana
Kristensen - De Ligt - Blind - Tagliafico
vd Beek - de Jong - Ziyech
Neres - Dolberg - Tadic
1 -2
Joseph
Ten Hag heeft verloren, hij heeft verkeerde keuzes gemaakt en blijkt alleen te presteren als de individuele verschillen groot zijn, wat elke beviel kan met dit materiaal. Dit was de eerste sterkere tegenstander van Ten Hag, hij is compleet af gegaan.
Ten Gaf zal niet weg gaan, maar hopelijk heeft Donny zijn plekje terug en gaat hij gewoon met de punt naar achteren spelen, dat past het beste bij deze selectie.
2 -3
HilversumNoord
Ach ja, het is het proces
0 0
GrandMasterFlex
Prachtig hoe alle anti TH onruststokers opeens weet present zijn.
7 -1
Pierre Heno
zegt onze eigen Ten Hag-Overmars adept....blijkbaar ook weer present.
0 0
Cello
Precies. Zo zie je ook de betrekkelijkheid van alles. Hij loodste Ajax de CL in, moest iedere wedstrijd volgens velen het weer bewijzen....was daarin succesvol, tegen alle criticasters in, wat diezelfde criticasters niet lekker zat. En zoals eerder deze week door mij en anderen al voorspeld....bij de eerste tegenslag wordt ie automatisch, omdat ze nu eenmaal niet anders kunnen, de kop van jut!.

Niet tegen jou hoor, maar tegen anderen: Ga eens onvoorwaardelijk achter je club staan. En speel het niet op de man, al helemaal niet na 1 verloren duel, waarbij je je nog kan afvragen of het wel aan de coach ligt of gewoon simpeler aan het gebrek aan motivatie en instelling bij de spelers. We weten namelijk dat iedere speler in het veld het wel kan, zelfs in deze opstelling, maar het vandaag absoluut niet liet zien. Ik geloof gewoonweg niet dat EtH voor deze wedstrijd zijn voorbereiding anders heeft gedaan. Of, indien dit bij zo'n wedstrijd had gemoeten, zijn spelers niet geprikkeld zou hebben, zodat de motivatie er niet zou zijn. Kom op, dat geloof ik niet.

Ik heb te doen met supporters, die zich niet kunnen inhouden en die hun teleurstelling schijnbaar alleen kunnen botvieren op een toch al niet zo'n populaire trainer. Niet populair vanwege zijn voorkomen.

En als ik verder ga dan denk ik dat voor dit seizoen deze wedstrijd heel goed mogelijk een uitzondering kan en zal zijn. Ik heb vertrouwen in mijn club, heb het geloof, dat we óók met deze trainer uiteindelijk succesvol zullen zijn, maar dan moeten ook de spelers eens een keer in de spiegel kijken en zich afvragen of ze nu werkelijk alles gedaan hebben vandaag dat mogelijk was kwa instelling en motivatie. Ik denk dat we dan al een stuk verder opgeschoten zijn ipv alleen maar vuurpijlen afschieten op de toch al niet zo populaire trainer.
1 -1
ChelseaMan
Idd erg kwalijk. Als TH fan maak ik me toch wel een btje zorgen. Schone voor blind en frenkie is vragen om problemen.
1 0
dod
Ik hoor niemand over Onana... bij de eerste en tweede goal toch echt slecht hoor..
9 -2
Tufono
Obama was zeker debet aan de 2 goals!
0 0
rsvh88
Denk dat Obama het nog beter had gedaan.
1 0
Starkoo
Frank de Boer is vrij haal hem er gewoon bij zo simpel is het!
1 -7
Joseph
Ik heb vandaag weer een ouderwetse de Boer wedstrijd gezien, liever iets anders.
2 0
Gonzo
Wat ik vanavond nog niet heb gehoord: ik zie ook veel punten van verbetering in de dug-out. Nee de defensieve verandering daar lag het niet aan. Dat gaat veel te ver. De spelers op het veld, daar lag het aan.
Iets meer zelf reflectie zou je sieren Erik, want erg veel zelfkrtitiek toon je niet. Zoek het ook eens in je eigen handelen en wees nederig, zoals Frenkie mooi zei.
4 -1
HansBeus
Als je Ajax bent en je kan het uitvallen van één centrale verdediger van 20 jaar niet fatsoenlijk opvangen dan is je selectie nog lang niet op orde en zal er nog veel meer geïnvesteerd moeten worden dan de al ruim 60 miljoen die er in is gestopt!.. en als je met al dat talent en voetballend vermogen al 868 dagen niet bovenaan gestaan hebt in de ere divisie hoe kan je dan in godsnaam met droge ogen roepen wzawzdb? er is gewoon structureel iets heel goed mis bij Ajax, zo maar een ideetje van een ongeruste supporter.. misschien eens gaan denken aan een echte trainer die van al onze super talentjes een team kan maken want zoals het nu gaat word het nooit wat!.. maar doe maar rustig aan hoor met ingrijpen we hebben tenslotte de laatste 4 jaar al een platte kar vol met prijzen gewonnen!.........
4 -1
Pierre Heno
De Ligt is op 12 augustus j.l. 19 jaar geworden. Nog lang geen 20 dus.
0 0
Adamoost
moeten nu ook niet doen alsof het allemaal kut is.
4 -4
Willem410
Vond jij het zo goed dan?
Dit was het meetmoment, dat is niet als we thuis spelen tegen Emmen of Groningen zelfs niet tegen een armetierig AEK.
En als we nu zelf 20 keer op goal hadden geschoten en er uiteindelijk met een laf countertje af hadden gegaan dan had ik met alle plezier met je mee gegaan.
Alleen nu hadden de boeren de boel na 35 minuutjes al beslist, het is dat ze het wel best vonden in de 2e helft anders hadden ze er met een beetje gas nog 3 gemaakt.
2 -1
GrandMasterFlex
Lekker huilen eerste wedstrijd die we dit seizoen verliezen...
2 -4
Joseph
Eerste goede teganstander.
4 0
AFCA1510
Het is treurig genoeg gwn de waarheid. TH heeft vandaag tactisch gwn gefaald door Eiting op te stellen en dit puntenverlies is grotendeels daaraan te wijten. Ajax heeft heus wel de kwaliteit om van Psv te winnen, maar dan moet je niet dit soort ridicule keuzes maken. Eiting is nog een jongetje, tegen PSV e.d. heb je mannen nodig.
0 0
HsvHoek
Idd en laten wij die mannen nu net niet hebben omdat wij blijkbaar alleen maar hoofdzakelijk frivole, technische spelers halen. Ik verwacht in ieder geval 2 a 3 aankopen in de winterstop om de selectie weer in balans te brengen.
0 0
kaashaas
Ik denk dat dit geqoon een totale off day was
1 -1
Ajax#1900
Helaas is het hier nogal zwart wit. Ik ga AS maar even mijden want mensen gaan nu weer compleet door slaan. Woensdag was alles nog top en nu is het seizoen al weer bijna mislukt. Was gewoon een kutwedstijd en als je dan tegen PSV speelt ga je er ruim af. Heel zonde maar het leven gaat verder. Heb nog alle vertrouwen in de titel de komende 28 wedstrijden en de CL gaat tot nu toe ook top. Kan nog steeds een prachtig seizoen worden.
2 -4
PaulC
Ik hoop dat Ajax nog heel vaak naar deze en de vorige nederlaag terugkijkt. Zoals ook PSV die video van vorig jaar terugkeek om dat onoverwinnelijke gevoel weer te voelen zo vlak voor de wedstrijd.
Misschien dat ze dan moed en wraakgevoelens kunnen kweken om dit PSV te slachten als ze in de Johan Cruijff Arena komen......

Lezen jullie mee, Ten Hag en consorten?
2 -2
TrDJ18
De voortekenen waren er wel naar, dat is het schrijnende eraan. Deze man leeft volledig in zijn eigen paradigma. Van enig systeem ontbreekt enkel spoor. De man had niet zo moeten krijsen als een baby nadat een verslaggever de eerste helft tegen AEK stroperig noemde, maar hier iets aan moeten doen en een kritische houding moeten aannemen die je van een Ajax-trainer mag verwachten. Duidelijk nog een pupil op het niveau van topvoetbal. Je mist de Ligt niet omdat AEK 3 klassen minder is dan PSV.
14 0
MaximilianRosse
Ik ben het volkomen met je eens.
1 0
ambtenaar
Onbegrijpelijk dat er geen scherpte is in een topper.
Dekken op afstand en veel te lief, hoe krijgen ze het voor elkaar.
7 0
Dennis1964
Zag je ook de tweede helft tegen Standard Luik. Slappe hap.
3 0
talent020
ook tegen AEK werd De Ligt gemist, alleen viel het toen niet zo op omdat AEK aanvallend weinig kon klaarspelen, nu tegen een PSV die met De Jong, Lozano en Bergwijn dat wel konden werd De ligt zijn gemis pijnlijk blootgesteld, Ten Hag heeft zich door het resultaat tegen AEK het duo Blind- Frenkie een beetje overschat, tactisch was het namelijk gewoon verstandiger geweest om Wober op te stellen,
7 0
hallo1
Ik zag Ten Hag falen:

- in Opstelling
- in Tactiek

Welke club speelt nu tegen enigszins gelijkwaardige tegenstanders met alleen middenvelders en weinig duelkracht in de verdediging? Barcelona niet, Real Madrid niet, Bayern Munchen niet, Man City niet, PSG niet, niet één club hoe goed ze ook zijn. Maar Ten Hag denkt dat Ajax dat wel kan. Misplaatste arrogantie en die is vandaag keihard afgestraft.
11 -4
Boer Gijs
Achteraf is het makkelijk praten. Begin was zelfs nog goed dus toen was ingrijpen niet nodig. Ik weet niet of Wober de Jong de baas was geweest. We misten gewoon de Ligt.
1 -8
hallo1
Ik riep die al vooraf, evenals velen dit vooraf al riepen.

Het geen rekening houden met de kwaliteiten van PSV is hoogmoed gebleken en de val is direct gekomen. Met Wöber hadden we in ieder geval Frenkie op het middenveld gehad. Die had daar veel meer uit kunnen halen dan vandaag als CV en bovendien was dat een grote verbetering geweest ten opzichte van Eiting. Frenkie had namelijk wel aanvallers kunnen bereiken met zijn creativiteit.
4 0
Boer Gijs
Ik ben het met je eens, maar begrijp de keuze van ten Hag wel. Het is duidelijk een leermoment dit. Tegenvaller dat dit nog nodig is na de afgang vorig seizoen. We zijn er nog lang niet.
1 -1
amstardammer020
Inderdaad, t is ook uiterst naief om niet te consolideren en met een verdedigend blok op t middenveld iig de 1e helft te spelen, wanneer je belacgrijkste verdediger van 20 (blijf t lachwekkend vinden) eruit ligt en de rest van je cvs amper speeltijd hebben gehad. Overigens zie ik toch echt een soort van sportieve goelijkheid bij afca en al jarenlang. Niet verliezen, hoe dan ook winnen en zeker niet lief als je toch al afgedroogd wordt tegen clubs die je concurrenten zijn en een historie mee hebt. Bobby haarms straftraining tot aan bayern lijkt me nog mals.
1 -1
hallo1
Naief is het juiste woord. Ten Hag heeft Ajax niet goed voorbereid op deze wedstrijd. In opstelling niet en ook tactisch niet. Daar waar Van Bommel juist wel in details zijn team voorbereid had op Ajax (Angelino en Dumfries achter de bal houden bijvoorbeeld, iets wat Ten Hag met Mazraoui ook had moeten doen).
0 -1
AsensioWillemsen
Verdedigen doe je als team. Dat ging mis. Afstanden waren te groot + individuele fouten (zonder dat het PSV’s verdienste was)
2 -1
hallo1
Dat valt onder tactiek.

Waarom heeft Ten Hag niet tegen Mazraoui gezegd dat hij eerst in zijn positie moest blijven en Bergwijn moest verdedigen voordat hij telkens maar weer naar voren begon te rennen. Het was idioot om te zien en dat een trainer daar zijn speler niet op attendeert geeft gewoon aan dat Ten Hag Ajax totaal niet voorbereid heeft op de tactiek van PSV. Andersom hield Van Bommel Dumfries en Angelino wel achter de bal om zo Ziyech en Neres weinig kans te geven. Iets heel simpels, maar wel cruciaal, want er kwamen goals uit dat Mazraoui al te diep stond. Om nog maar te zwijgen over de andere tactische keuzes van Ten Hag vandaag.
0 -2
AsensioWillemsen
Of je nou met pietje of jantje achterin speelde. Als je zo slap de duels aan gaat om de afvallende bal en aan de bal niks creëert dan verlies je altijd.
PSV hield het knap compact waardoor Ajax niet kon combineren in de as zoals ze willen met Ziyech en Tadic. Dan moet je dus geluk hebben met voorzetten vanaf de flank, maar die waren te slordig.
Na rust was PSV minder en kon je terugkomen, maar Ajax was niet effectief zoals PSV wel was
7 0
MisterAFCA
Ajax geloofde er niet meer in en dat vond psv wel best. Dat doet me nog het meest pijn. Zeker na vorig seizoen. Hoezo geloof je er niet meer in? Als je snel 1 goal maakt wordt het gewoon andere wedstrijd. Ze hadden gewoon de handoek in de ring gegooid en wilden er niet meer voor gaan. Schandalig! Ze moeten zich kapot schamen!
2 0
grannig mokum1
Wij verliezen teveel de 2e bal, en dat had ons ajax kunnen voorkomen om een man achter en voor De Jong te zetten dan maak je hun spel dood
1 0
Ziyech23
Voor de wedstrijd waren er genoeg mensen die serieus dachten dat Ajax met een grote uitslag in Eindhoven zou winnen. Sorry maar dan begrijp je er helemaal niks van voetbal
4 -1
ajaxwestland09
Tja gegokt en verloren heet dat een verdediging die niet staat je weet als Mathijs niet kan spelen zet er een lange jongen op ala schuurs. Middenveld had je met donny schone en frenkie moeten spelen en geen eiting. voorin neres tadic zijech
0 -1
martijndepro
Antwoord hij inzake De Ligt alleen met dat kan je niet zeggen dat je hem woensdag ook niet miste? Het gaat erom dat L. de Jong veel te nadrukkelijk aanwezig is geweest en als ongehinderd aanspeelpunt heeft gefungeerd. Compleet verkeerd ingevuld dus. Dat had De Boer tegen Pelle destijds een stuk beter geregeld. Wat een kutantwoord.
1 0
Cello
Dat Luuk de Jong nadrukkelijk aanwezig was is niet vreemd te noemen. Wat ik wel vreemd vond is dat de rest van PSV zo makkelijk, vrijwel telkens weer, ongehinderd konden aansluiten. Geen enkele ajacied die echt stelselmatig mee terugverdedigde en het gevaar van opkomende PSV middenvelders op de juiste manier inschatte. Ajax bleef kwa middenveld te ver voorin hangen en gaf PSV bijna vrijspel. Te beroerd om die extra stap te zetten noem ik dat. Dat ligt imo verscholen dat de motivatie en instelling gewoon er niet was.

En voorin, voorin speelden Tadic en Ziyech min of meer een prive-wedstrijd, te veel gericht op eigen succes ipv als team voetballend de zaken op te lossen. Veel zoniet alles wat ze deden was op voorhand gedoemd te falen. En dat balverlies kwam je veel te vaak duur te staan en kwam keer op keer door o.a. slecht mee terugverdedigen de defensie onder druk te staan...een defensie die toch al niet het sterkste deel van het team is.
1 0
De_Realist
Zowel coach als spelers hebben grandioos gefaald deze wedstrijd.

Nu moet ik eerlijk zeggen, ik denk niet dat het met Wober veel beter was geweest maar denk wel dat Ten Hag iig een echte verdediger had moeten starten ipv een aanvallende middenvelder.
2 0
didierajax020
Ik denk wél dat het met Wöber achterin en Frenkie op de plaats van Eiting een stuk beter had gelopen.
1 0
ajaxwestland09
Of schuurs meer lengte tegenover de jong
1 0
ST
Dat denkt iedereen, behalve Ten Hag.
1 -2