Ten Hag kent geen spijt: 'De beste keuze'

JesseTH, 23-09-2018 om 19:15, 26008 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag heeft geen spijt van de opstelling waarmee hij zondag besloot aan te treden tegen PSV. De Amsterdammers gingen met 3-0 onderuit in Eindhoven, maar volgens de oefenmeester had er met de gekozen speelwijze meer uitgehaald kunnen worden. Een wedstrijd als vandaag had Ten Hag dan ook niet verwacht.

'De voortekenen waren daar absoluut niet naar', begint Ten Hag zijn verhaal in gesprek met FOX Sports. 'We zijn heel goed aan het seizoen begonnen en hebben een hele goede reeks neergezet. Dit is een ongelooflijke domper. PSV was scherper, dan word je afgetroefd. Dat had ik niet verwacht, want we hebben ze er na AEK nog op gewezen dat je scherp moet zijn.'

Ten Hag besloot tegen PSV aan te treden met een defensie die vooral bestond uit van origine middenvelders. Spijt heeft de trainer daarvan allesbehalve. 'Daarin hadden ze moediger en met meer lef moeten spelen. Dan zag je bij momenten dat je erdoorheen kunt spelen, maar daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. De vorige keer hebben we met Wöber ook verloren en met Frenkie stond het tegen AEK hartstikke goed. Dat is Champions League. Het was denk ik de beste keuze. Bij Ajax gaan we uit van voetbal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Deze opstelling had ook goed uit kunnen pakken, dat deed het al vrij snel niet , dus had je het om moeten zetten. Geef dan gewoon een keer toe dat je niet wist hoe je het om moest zetten of geen alternatief kon verzinnen, dan ben je nog een beetje geloofwaardig. Ik vond de spelers anders ook echt slap spelen,zou natuurlijk ook kunnen komen omdat Haggi geen antwoord op de speelwijze van pisvee had.
0 0
zierikzee
als je tegen psv moetje met het zwakste elftal komen want je weet van te voren dat psv wint dus waarom een goed elftal sturen.
0 0
Amsterdamsetrots
Het zorgwekkende vind ik niet eens dat er met deze 11 begonnen werd; meer dat ten Hag op de bank te eigenwijs is te wisselen als hij ziet dat het niet loopt. De Jong naar het middenveld, Wober erin voor Schone en Neres op rechts. Zo moeilik is het niet altijd Erik.
0 0
JohanvanBasten
'' Andere wedstrijd gezien'' copyright ETH
0 0
ajaxdordtt
geweldig gedaan Erik, we zijn trots op je!!
0 0
ajaxwestland09
we hebben hem vandaag nog niet gehoord, niks op ajax tv over een uitlooptraining wel heel bijzonder en erg stil ineens
0 0
Cor020
Ongelooflijk die Tukker. Een centrum Schuurs-Wöber is sterker en betrouwbaarder. Een beter niveau dam Schwaab-Viergever. De Jong waande zich in een kinderspeeltuin met "verdedigers"die tot aan zijn schouder kwamen. Héél Nederland was verbaast, maar Ten Hag staat nog steeds achter zijn tactisch plan.
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
het is te belachelijk voor woorden dat heel Nederland van te voren weet wat PSV gaat doen, behalve die pannekoek van een Ten Hag, die denkt dat Luuk de jong wel in de lucht verdedigd kan worden door blind Frenkie schone en eiting. En hij denkt dat de backs 1 op 1 zetten met twee razendsnelle buitenspelers prima kan, aangezien je van die twee verdedigers geen rugdekking kan verwachten.

Lange bal op de jong --> doorkoppen op Lozano of bergwijn --> voorzet of schieten.

Als een trainer hier geen antwoord op weet, op deze infantiele PSV tactiek, dan ben je ongeschikt als trainer en verdien je het om ontslagen te worden.
8 0
BarAjax
Wij falen bij stap 1 al. Dat deden ook Bosz, Keizer en Frankie helaas.

Stap 1. Zet de poppetjes op de juiste plek. Begin hier eens mee.

Frenkie als CV tegen Emmen en VVV, oké. Niet tegen PSV en bijv. zo meteen tegen een Benfica. Dan heb je 2 échte CV's nodig. Frenkie (en Blind) zijn relatief klein. Niet moeilijk voor psv om dan de lange bal te hanteren, inderdaad effectief gebleken. Daarnaast is Frenkie verdedigend gewoon onder het niveau wat een AJAX1 CV na moet streven. Zet in godsnaam Wöber daar. Als je Frenkie naar achter schuift verzwak je 2 linies ipv 1, als je daar Wöber, notabene een echte CV, neer zou zetten.

Neres op links of 10, wat is dat voor gekkigheid? Neres speelt en rendeert het beste op rechts dus hou hem daar. Waarom weer de boel omgooien? Tadic links, Hunter/Dolberg in de spits en Neres op rechts moet de standaard zijn. In geval van nood kun je eens switchen.

Persoonlijk had ik ook met Donny gestart. Laat al weken zien in vorm te zijn ook al zit hij op de bank en bewijst zichzelf keer op keer met goals/zijn spel.

Al met al, jammer. Ik denk dat je het 50/50 ETH en de spelers (gemakzucht, instelling; doen we wel ff, onderschatting) aan kunt rekenen. TH zet de poppetjes niet op de juiste en logische plek. De spelers misten gif.

Hopelijk leren ze hier beide van, pakken we een puntje tegen Bayern en raken we de flow niet kwijt van afgelopen periode zodat we verder gaan waar we gebleven waren.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
100% ten hag, dit wordt op de trainerscursus in het lesmateriaal opgenomen : hoe niet om te gaan met een counterploeg met een kopsterke spits.
4 0
VivaEspana
Als je zegt dat je geen spijt hebt, dan moet je heel snel wegwezen.
Ik was geen fan van Frank in zijn laatste 2 jaar, maar met een 3-0 voorsprong stond hij zijn hele selectie verrot te schelden langs de kant..zo hoort het.
Niet tactisch falen en denken dat je het beste hebt neergezet, dan ben je Ajax onwaardig en dan snel wegwezen.
Na zo n wedstrijd neem je als coach je verantwoording. Zoals Bosz dat ook altijd deed.
6 0
komopajax777
Met dergelijke uitspraken sta je in december al op straat.Zo dom en naïef van Ten Hag.Hij viel enorm door de mand gisteren door een gebrek aan realiteitszin.
6 0
Minsc
Dzjeezus, net ondergoed gekocht en nou staat deze site helemaal vol met ondergoed-reclames; zal ik dan nog maar wat bijbestellen? Lekker bezig, AS.
1 0
Petterson1964
Incompetent.
2 -1
Boer Gijs
Nee. Eigenwijs. Net als jij wellicht? Eigenwijsheid is volgens mij best een waardevolle eigenschap. Maar soms ook heel irritant.
0 -1
Joseph
Eigenwijs is een goede eigenschap als je een goede trainer bent, zoals Bosz.
Eigenwijs is een slechte eigenschap als je een slechte trainer bent, en dat is Ten Hag voor Ajax, incompetent dus.
5 0
LezDeBoer
Dat hij dit oprecht vind baart mij zorgen. Zoals ik al een tijd geleden eerder zei, tegen mindere ploegen kunnen we leunen op de individuele kwaliteit van onze spelers. Tegen teams van hetzelfde caliber of hoger merk je meteen dat we tactisch ondermaats zijn.
Dit zijn de topwedstrijden, het niveau waar we naar toe willen. Europese subtop was onze ambitie toch. En de eerste de beste meetgraat laat zien waar we staan.
Nou ik had anders gehoopt met deze selectie
7 0
Boer Gijs
Het had goed uit kunnen pakken maar dan had je op voorsprong moeten komen. Vooraf was het een twijfelachtige keuze en achteraf zeker niet de beste keuze. Je had meer zekerheid moet inbouwen. Eiting is nog te licht. Beek was sowieso beter geweest. En de rest stond gewoon niet goed
1 0
Rob1706
Omdat wedstrijd hier in Thailand laat in de avond te zien was en ik geen vertrouwen had in de opstelling besloten om dit keer niet te kijken. Wel vreselijk balen in de ochtend na lezen van alle ellende. De spelwijze van PSV mag tot bekend zijn bij Ajax? Waarom dan 2 langzame spelers (Schöne en Eiting) op middenveld? Ik zie geen enkele training en Ten Hag uiteraard wel maar waarom Wöber uit de gratie is snap ik niet echt. Blijkbaar kan Ten Hag zijn spelersgroep niet genoeg scherp krijgen voor een dergelijke topwedstrijd. Ajax stond 2 punten achter en konden dit goed maken. PSV vocht er wel voor en Ajax liet het - zoals wel vaker voorkomt - helaas afweten.
3 0
maikelklaassen
dat zei je ook tegen heracles duffe, 2 waardeloze opstellingen die mede verantwoordelijk zijn voor de 5 punten achterstand
4 -1
Lagasj
Moet ik deze trainer nog serieus nemen?
Wat een trieste afgang is die man.
En ondertussen staat Ajax alweer 5 punten achter.
Hoelang moeten we deze prutser nog als coach nog aan zien modderen?
12 -1
mercurius3
Schuif Blind door naar het middenveld, op de positie van schone. Schuif Zyiech naar de rechtsbuiten en zet van de beek op het middenveld. Dan heb je een blok van blind van de beek en de jong op het middenveld. Achterin de ligt en wober centraal. Rechtsback staat nog open. Mazraoui doet wel goede dingen maar is niet scherp en fel genoeg. Een dromer net als van der wiel. Voorin tadic Huntelaar ziyech. Huntelaar moet er helaas in omdat dolberg het helemaal kwijt is. Komt nooit meer terug op niveau omdat ie de drive lijkt te missen.
1 -3
Cello
Ja. Dat ontbrak nog.....
Laten we alvast Dolberg afschrijven, net terugkerend van een langdurig herstel, net invallend na slechts een half duel met JA in de benen. Tuurlijk dan moet je idd concluderen, dat ie het helemaal kwijt is.......
Wat een onzin. Sorry hoor.
7 -3
VivaEspana
Ik voorspel helaas ook een gevalletje Fischer.
Op 2 wedstrijden na heeft Dolberg nog weinig laten zien. Sympathieke gozer en ik hoop mijn ongelijk, maar ook voor zijn blessure was het niet top.
1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Dolberg heeft niet 1 (!) bal gekregen in de 16. Wat moet hij doen? de bal ophalen bij de achterlijn en 11 man uitspelen?
0 -1
AlexIbarra
Ik heb de rest vh interview niet gezien maar wat ik hierboven lees is vrij treurig,
TH legt de schuld bij de spelers, snapt niet dat hij dingen vraagt waar ze niet goed in zijn. Scherpte of mentaliteit is altijd een slap excuus. Ze waren vast niet alle 11 niet scherp.

Deze wedstrijd staat los van de anderen. Het niveau dat je als kampioen van Nederland moet halen is: Beter dan Psv. Onze spelersgroep is zeker niet heel veel slechter maar het team bleek dat vandaag wel.

Van deze wedstrijd zouden we heel veel kunnen leren voor de rest vh seizoen, maar dan moet Erik hem nog wel even 12 keer terugkijken denk ik.
2 -1
Cello
Ik vind dat EtH hier wel degelijk een punt heeft hoor. Ook ik vind dat de schuld bij de spelers ligt, want zij starten de wedstrijd (maar ook tijdens de wedstrijd) slap, ongemotiveerd en met werkelijk een verschrikkelijk slechte instelling. Fan kan je in de voorbereiding en wedstrijdbespreking van alles doornemen en op van alles hameren als trainer zijnde, maar als je de duels keer op keer verliest (of soms niet eens in de duels komt), als je telkenmale de tweede bal niet hebt, doordat de tegenstander feller en er meer bovenop zit....dan kan je iedere tactiek bedenken en bespreken, maar daar kom je dan niet eens aan toe tijdens de wedstrijd. Zelfs betwijfelen of de opstelling wel de juiste is wordt een moeilijk verhaal, want je verliest namelijk niet op details, maar of fundamentele zaken als waar alles mee begint: instelling en motivatie.

Ik hoop wel, net als jij, dat men weet te leren van deze vertoning. Want op papier zijn we niet slechter, ik durf wel te stellen, dat we zelfs beter zijn op 9 a 10 positie's. Vandaag bleek maar weer eens dat instelling/motivatie eigenlijk belangrijker zijn dan de voetbaltechnische kwaliteiten, want met dat laatste alleen kom je er niet meer mee. Met alleen instelling/motivatie kom je er ook niet, maar voetbalkwaliteiten heeft iedere ploeg wel en dus weegt de instelling/motivatie, of het gebrek daaraan, zwaarder.
1 -3
AlexIbarra
Mentaliteit vs tactiek is een beetje een kip en ei verhaal.

Wanneer je niet goed staat en overal te laat komt, lijkt het alsof er geen scherpte en beleving is. Anderzijds kun je met wel 10 verschillende tactieken winnen als deze maar maar concentratie en beleving worden uitgevoerd.

Toch denk ik dat een Schöne, Eiting, Frenkie echt wel wilden winnen, ze kwamen alleen te vaak in duels die ze simpelweg niet kunnen winnen door veel minder lengte, gewicht of snelheid. Een niet echt fitte Huntelaar opstellen helpt ook niet als je er vol op wilt klappen.
2 0
VivaEspana
Een speler voert uit wat de trainer wilt. Daar trainen ze de hele week op.
Trainer maakt de opstelling en bedenkt het strijdplan.
Als het niet lukt, dan moet hij coachen vanaf de zijlijn.
Als ze na 2 x niet luisteren, dan wissel je als coach en stel je ze niet meer op als het niet gaat zoals jij wilt.
Trainer blijft altijd eerste verantwoordelijke .. hij moet ze scherp zien te krijgen.

V Bommel lukt het ook. Liet de wedstrijd van vorig jaar zien en hebben de reacties van Schone en Onana laten zien, dat we wel even makkelijk over PSV heen zouden walsen.

De boys hebben namelijk 2 wedstrijden goed gevoetbald en voelen zich onoverwinnelijk, scherp beginnen is niet nodig, we winnen wel.
Daar moet een coach op ageren, down to Earth, respect, fel, scherp.
1 0
Cello
Ik kan met je meegaan als het een enkele speler betrof, die niet doet wat is afgesproken. Echter....er kwamen wel 8-9 spelers in aanmerking en de trainer kan toch echt maar max. 3 spelers wisselen. En een coach die zijn spelers scherp moet zien te krijgen?. Ja....tegen de kleinere clubs gaat dat denk ik op, maar tegen teams als PSV hoort het al bij de speler zelf naar boven te komen, horen ze al scherp te zijn zonder dat daar een ander op zou moeten hameren (de coach in dit geval).
0 0
mercurius3
Waar is schuurs? Hoop gehype over deze jongen en we horen er niks meer van. Johnson zelfde verhaal. Die Colombiaanse rechtsback? Heb ik geloof ik 2 wedstrijden gezien. Wober? Is al afgeschreven. Kristensen ook afgeschreven. Zo blijft er wel heel weinig over.
4 -1
ram
Zullen we Wober dan maar gratis aan Lienden geven ofzo? Dat is eigenlijk wat Ten Hag zegt.

Vreselijk.. Zet gewoon spelers op hun beste plek joh!
Verdedigers in de verdediging en middenvelders op het middenveld. Zo moeilijk is dat niet.

Geen vertrouwen in je verdedigers? Eigen schuld! Kijk dan in de spiegel en naar je compagnon Overmars. Jullie stellen een selectie samen die na één (!) blessure in elkaar stort. Conclusie: de geprezen man, Overmars, heeft wéér geen waardige complete selectie neergezet.

En aan de andere kant staat Viergever zijn mannetje... En we wisten al dat ie dat kon want onder Bosz was ie één van de meest constante spelers en zelfs naast Van der Hoorn stond ie z'n mannetje. Tsja...
5 -1
Cello
Dan was jij niet één van de heel veel bezoekers op AS, die stelde dat Overmars voor het eerst de selectie op tijd gereed had en compleet. Tot afgelopen week na AEK werd Overmars voor het eerst in jaren op het schild gehesen en was er NIEMAND, die dat tegensprak. Jij was er dan klaarblijkelijk niet, want anders had ik dat negatieve geluid van jou destijds wel herinnerd.

En wbt Viergever....die was bij ons niets meer dan reservespeler en beter nog....het meerendeel van AS kotste hem uit, want was niet goed genoeg voor Ajax. Maar goed....daar zal jij ook wel niet bij geweest zijn, want anders had je het wel geroepen.
2 -2
ram
Ik ben wat minder actief op AS maar heb beide altijd gezegd. Niet dat ik nu de wijze man ben hoor.. (alhoewel :p ).

Maar het gelik van de anus van Overmars heb ik altijd bizar gevonden evenals het vertrek van Viergever. Ik vind het opvallend dat Ten Hag laatst aangeeft dat ie samen met Overmars de selectie heeft samengesteld. Logisch maar opvallend. Want dan weet je dat je 100% fucked bent als De Ligt uitvalt. Maar de arrogantie/domheid om dat te negeren: bizar. Ook het weinig vertrouwen in Wober (en zelfs Schuurs) vind ik vrij bizar.
3 0
VivaEspana
Welkom, je hebt gelijk, maar kleine waarschuwing, kritiek kunnen de boys hier slecht tegen.
Roepen dat het een incident is en de competitie nog lang maak je meer vrienden mee :-)
2 0
ram
Klopt, zo werkt het. Maar nu, na verlies zie ik vooral duimpjes omhoog. Als ik het zeg na een overwinning, dan staan ze omlaag. Niet geheel onlogisch hoor maar wel wat oppertunistisch.
0 0
A-west
Ten Hag heeft verkeerd gegokt. Van origine 3 middenvelders laten verdedigen terwijl je Wöber hebt die wel een echte verdediger is. We hebben het gezien. Eigenwijs zijn gelijk halen. Het was een miskleun ten Hag. Geef dat nou gewoon toe man. Tactische onbenul.
4 0
rotynl
Nee, Ten Hag dit was duidelijk niet de beste keuze. Tegen AEK wel met die kleine Argentijn in de spits, maar nu moest er een mandekker in.
2 0
BlancoKanu
Het probleem met deze selectie en eigenlijk al jaren bij Ajax is de absolute wil om te winnen. Ook tegen kleinere clubjes moet er mooi gespeeld worden. Iedereen wil een actie teveel maken. Zodat ze weer op de grote schermen getoond kunnen worden met een panna of een dubbele schaar. Begrijp me niet verkeerd, Ajax heeft dit jaar echt een goed team met prima spelers. Maar als ze iedere wedstrijd die absolute wil om te winnen laten zien zoals in de voorronde CL. Dan pas kunnen ze kampioen worden. Ook moeten ze tegen de kleintjes niet stoppen met scoren na 2 a 3 doelpunten, nee doorvechten en de 4e 5e etc willen maken. Dat zie je namelijk wel terug bij PSV
2 0
ajax4ever01
Komt er morgen nog een straftraining of is daar nog niets over bekend?
0 0
A-west
Ten Hag moet straf krijgen. Met deze verdediging een resultaat halen tegen snelle gasten als Lozano en Bergwijn is gedoemd te mislukken.
1 0
Raehvek
Ja is inmiddels bekend om 07:00 uur straftraining:

1 rondje amsterdams bos voor de basis
2 rondjes voor wober en de bank
3 rondjes voor de ligt want het is allemaal zijn schuld ;) ;) :p

En tenhag??? Die komt om 13:00 uur en gaat met een warm kopje chocolademelk MET slagroom lekker warmpjes op de toekomst zitten. Lekker nadenken over hoe hij de volgende keer tagliafico er uit gaat halen tegen bayern en donny er in gaat zetten. Want dan kan hij er nog meer middenvelders inzetten. Dit omdat we wat voetballend vermogen tekortkomen zag hij vandaag.
3 0
Joseph
Hij heeft een goede reeks neer kunnen zetten met het kwaliteitsverschil dat telkens erg groot was, nu was dat minder het geval en zie je dat Ten Hag niks toe voegt.
Schone viel met het hogere niveau ook weer door de mand en Eiting kiezen ipv Donny is gewoon een grap.
Ajax wint op individuele kwaliteit, als team is er nog ontzettend veel winst te halen, ik betwijfel of Ten Hag daar de man voor is, zeker met Bosz die vrij is.
3 -1
Cello
We kunnen lang en kort praten over opstelling, tactiek die verkeerd zou zijn, maar dat alles is nutteloos als spelers zichzelf niet voldoende kunnen opladen (motivatie/instelling) voor een duel met PSV. Bij een gebrek daaraan heeft geen enkele andere discussie echt zin en hoort de discussie te gaan over juist dat: motivatie en instelling. Immers, is de motivatie en instelling goed te noemen en gaat het dan alsnog fout dan pas kan je de vinger proberen te leggen op de gekozen tactiek, de gekozen opstelling.
Met andere woorden....als de instelling en motivatie goed was geweest had het ook zomaar gekund dat de gekozen tactiek wèl de juiste was en dat de opstelling veel minder een probleem was geweest als dat nu sommigen willen doen voorkomen.
Maar goed...het begint met de juiste motivatie en instelling. Die was er niet!. Met uitzondering van Tagliafico.
1 -3
A-west
Ik denk dat na de opstelling en zijn uitlatingen na de wedstrijd de spelers hem niet meer pruimen.
Ik zou zelf kotsmisselijk van die vent worden. Ten Hag is totaal ongeschikt om Ajax te trainen. Hij degradeert zichzelf en de spelers door deze opstelling. Wat mij betreft mag hij wieberen.
6 0
GrandMasterFlex
Die man zegt hoe het is een heeft heel veel verstand van het spelletje. Vandaag maakte de opstelling en welke poppetjes daarbij helemaal geen donder uit. Absolute wil om te winnen was er niet, scherpte.
0 -7
TrDJ18
De voortekenen waren er wel naar, dat is het schrijnende eraan. Deze man leeft volledig in zijn eigen paradigma. Van enig systeem ontbreekt enkel spoor. De man had niet zo moeten krijsen als een baby nadat een verslaggever de eerste helft tegen AEK stroperig noemde, maar hier iets aan moeten doen en een kritische houding moeten aannemen die je van een Ajax-trainer mag verwachten. Duidelijk nog een pupil op het niveau van topvoetbal.
6 0
Pierre Heno
Het is nu aan Van Leer om het komend weekend te laten zien tegen PSV....
2 0
Raehvek
Het probleem is niet eens zozeer van Leer, maar de 10 andere spelers van NAC vrees ik.
3 0
ram
Mwah, Van Leer is het ook verleerd hoor. Die past prima bij dat gepruts van NAC.
0 -1
Cello
Nee. De trainer van NAC is het probleem. Dat moet je wel geleerd hebben inmiddels hier op AS. Beweer je namelijk iets anders dan ben je al gauw hier op AS bestempeld als naïef. Hehehhehehe.
2 -3
Raehvek
Dat zie je bijna goed en was leuk geprobeerd....alleen zei ik dat ik dat vrees....ik kan namelijk niet oordelen over een coach/team wat ik nooit volg.

Sluit alleen niet uit dat vd gaag zijn spelers net wat minder naïef het veld op zal laten gaan tegen psv. En dat de 10 veldspelers van nac een tikkie minder kwaliteit hebben dan de 10 van ajax.
0 0
Limburgse Ajacied
Zou Ten Hag ooit wel eens toegeven dat hij het verkeerd gezien heeft? Oetl.l....
13 -1
Raehvek
Nee want het het makkelijker om het op anderen af te schuiven!
7 0
Cello
Net zoals het makkelijker is om alles op een trainer af te schuiven. Want om spelers af te moeten zeiken ben je langer bezig, dan moet je minimaal 11 of maximaal 14 afzeiken. Dus is het makkelijker om de coach te kakken te zetten.
3 -4
Raehvek
Weet je... ik heb eigenlijk nog een grotere pesthekel aan mensen die kost wat kost altijd maar positief willen zijn. Daar heb ik een grotere hekel aan dan dat ik aan Ten Hag heb. Van die positiviteit goeroes blegh. Er staat nergens dat ik elke coach slecht vind. Het glas is simpelweg gewoon niet altijd half vol. Kijk:

Onder keizer was het glas net zo vol als dat het leeg was,

Onder bosz was het glas half vol,

Onder frank de Boer liep het glas qua resultaat over....

En onder Ten Hag? Tja.....ik zal niet typen wat ik denk, want dat is niet zo netjes. Maar laten we het er op houden dat er eerst een glas moet zijn voor er iets in kan. Ten Hag heeft geen inhoud, dus er past ook niets in. Anders kan er wel wat van dat vocht uit dat waterhoofd van Schreuder in. Maar of je het glas daar nu mee moet willen vullen???

Ik was geen fan, ik ben geen fan en ik zal nooit een fan worden van dit soort gasten! Niets zeggende slappezakken als Ten Hag, Schreuder, Winter, Spijkerman, Danny Blind, vBronckhorst, Cocu, vdBrom en cello..... Geen inhoud, geen karakter, geen mening, nul uitstraling en naïef, vooral heel erg naïef!
3 -1
PvLvD
Ja uitgegaan van voetbal zegt Ten Hag en dat doet Pisvee dus niet. Die hebben een doel en dat is kampioen worden en hoe maakt ze geen fuck uit en dat zag je. Pisvee was scherper, gretiger en daarom winnen ze. Jammer had niet gehoeven. Maar een ding..... als de Ligt niet speelt, ook Blind niet opstellen!!
0 0
Joseph
Wat een onzin, Blind kon hier niks aan doen. Ten Hag offert het middenveld op om Wober maar niet op te stellen, oliedom..
Hij had gewoon met Wober of desnoods Schuurs moeten spelen, dan heb je in ieder geval een echte centrale verdediger en Frenkie op het middenveld.
6 0
AFCA.
Is het nu echt zo moeilijk om het volgende te constateren?
- Neres is alleen gevaarlijk vanaf rechts. Op links heeft hij geen actie en vertrouwen en scoort een stuk moeilijker. Voor het centrum is het een te grote rommelaar aan de bal.
- Tadic kan op links rechts en centraal. Maakt weinig uit, maar komt wel echt pure snelheid tekort. Heeft dus iemand anders met diepgang bij hem nodig. Op links dus in combinatie met Tagliafico.
- Ziyech kan op rechts en centraal.
- Met 2 controleurs staat de ene naar de ander te kijken hoe deze opbouwt. Je hebt maar 1 cvm en 2 cv's nodig om op te bouwen. 1 controleur weg en dieper op het veld positioneren.

Tadic - Huntelaar - Neres
Frenkie - Ziyech
Schöne
Tagliafico - Blind - De Ligt - Mazraoui
Onana

Nou allemaal goed voetballers aan de bal maar ze verzuipen in de ruimte. Dan houd je het dus gewoon compact. En dat kan ook op de helft van de tegenstander. Onder Bosz was het speelveld ook nooit langer dan 40 meter. Als je dan nog een trainer hebt die de groep kan prikkelen em motiveren waardoor ze ook nog eens strijd leverem en door het vuur gaan wordt je gewoon kampioen.
9 0
ChelseaMan
Lachen...schone..kijk de goals nog eens na..kansloos verhaal.
0 0
AlexIbarra
Klopt helemaal, ik heb net bijna hetzelfde onder een ander artikel geschreven..

Had me de moeite dus kunnen besparen. ;)
0 0
ChelseaMan
Schone nooit meer opstellen!
1 0
Joseph
Liever net als in de beste wedstrijden van Bosz Donny centraal op het middenveld. Je zag Schone weer ouderwets verzuipen met een stijgend niveau, dat wordt in de CL echt een probleem, en ook in de thuiswedstrijd tegen PSV weer.
2 0
AFCA.
Ja kan ook zeker! Maar als je het goed conpact houdt dan kan Schöne prima. Vind Lasse een beter rustpunt op 6 dan Donny. Maar Donny heeft weer andere kwaliteiten.
0 0
ChelseaMan
Schone een rustpunt..een vm heeft een heel ander takenpakket dan een rustpunt te zijn..rustpunt gezien bij de 1-0?
0 0
ChelseaMan
Standaard verhaal met schone in topwedstrijden..Leuk en aardig tegen linkerrijtje ploegen die zich ingraven. In de cl ben je gewoon kansloos met schone op het middenveld. Donny frenkie ziyech op het middenveld. Frenkie en donny zijn slim en goed genoeg om de vm en half positie af te wisselen. Schone wordt standaard overgeslagen door frenkie, pakt geen bal af, altijd in zijn achteruit,voegt voetballend niks toe.
1 0
Cello
Neres en Ziyech wisselen gaande de wedstrijd van kant, ten minste dat is de bedoeling. Het is niet een vaststaand concept hè?.

En verder....wanneer een coach zijn team voor een wedstrijd tegen PSV moet gaan prikkelen en motiveren...dan is er wel iets serieus heel erg mis met de spelersgroep. Een wedstrijd tegen een tegenstander als PSV moet bij een speler al genoeg motivatie naarboven halen....daar zou geen enkele trainer nog moeten hoeven te zorgen. Was het nou tegen Emmen of zo geweest, dan zeg ik ja....daar moet de extra prikkel komen van de trainer en staf. Maar niet bij een tegenstander als PSV.
0 -3
Indojood
Wel een verkeerde keuze. Je middenveld is zonder De Jong van alle diepgang en snelheid ontdaan. Daarbij staan Ziyech, Tadic en Neres om beurten veel te diep op 10 waardoor bij balverlies alles op de te trage Schöne en de te lichte Eiting terecht komt. En zo kan het gebeuren dat door het wegvallen van De Ligt Ten Hag met één simpele wijziging er een teringbende van maakt door De Jong naar achteren te halen. Tegen AEK was dit nog te verbloemen door de zwakte en onwil van de tegenstander. Tegen een beetje tegenstander ga je meteen op je bek, ook als je wel met de juiste instelling de wedstrijd in gaat. Het is gewoonweg niet te doen. Je moet hoog spelen maar altijd minimaal zes man achter de bal hebben die het overzicht hebben en bij balverlies elkaar meteen rugdekking kunnen geven en counters kunnen opvangen. Ik zie vaak trainers die denken aanvallend te spelen, deze tactische blunders maken en hun verdediging en middenveld zo laten verzuipen.
7 0
Pierre Heno
John van de Brom is er ook zo eentje inderdaad. En wint dan ook nagenoeg nooit belangrijke wedstrijden.
3 0
Babangida83
Wat ik tactisch slecht vond was dat we slecht stonden bij balverlies. Het veld was lang en er werd nauwelijks doorgedekt.
Het had er ook mee te maken dat de opbouw weer horizontaal verliep ipv verticaal. Dan weet je dat je bij balverlies gelijk 2 spelers kwijt bent ipv maar eentje. Opbouwen via de backs en dan opportunistisch de bal voor de pot. Beter dan dat werd het niet vandaag.

Die opbouw dient weer zoals tegen Vitesse (b.v.) te gaan. Dat kan nog verassen. Sowieso is het minder risicovol omdat het een verticalere opbouw is. Nu werd de bal te vaak naar de backs geschoven in de opbouw.

PSV stond iedere keer in de aanslag voor de counter. En we deden net alsof we dat niet zagen. De restverdediging werd veel te vaak verwaarloosd en mensen liepen zonder te denken mee naar voren . Slecht voorbereid.

Maar dit is niet alleen de trainer. De mentaliteit die de spelers aan de dag legden waren van hetzelfde niveau als de preparatie van de trainer.
3 0
Raehvek
De hele tactiek was slecht. Dit kan wel tegen de meeste andere ploegen in de eredivisie, maar niet tegen PSV! En tegen AEK kom je er mee weg omdat je snel na de rust scoort. Want als daar het tot de 70 minuut 0-0 blijft win je misschien wel, maar moet ik het ook nog zien of het zo soepel was gaan lopen als dat het nu liep.

En ik stoor me er ook aan dat die spelers zich wel op kunnen laden voor een europese wedstrijd maar in de eredivisie telkens de helft minder gemotiveerd ogen.
2 0
Cello
Tsjah....zo lust ik er nog wel een.

Als......dan. Tsjah. Okay, maar als je dan als Ajax onverhoops in het begin wel scoort tegen PSV en dus 1-0 maakt dan had je misschien wel weggekomen met deze tactiek en hadden we misschien wel ruim gewonnen.

Zucht.

Waar ik het wel helemaal mee eens ben is wat je op het eind schrijft. Ook ik kan me storen aan het feit dat opladen voor een Europees duel geen probleem lijkt te zijn en dat een Eredivisieduel, nota bene tegen PSV je concurrent, een probleem is.
0 -1
Raehvek
Dat klopt als ajax voor was gekomen had het zomaar een andere uitslag kunnen zijn. Die kansen zijn er het eerste kwartier ook geweest. Alleen wel voorzetten maar geen bezetting voor de goal. Pijnlijk om te zien dat schwaap en Nick f*cking viergever met 2 vingers in de neus overeind bleven. Daarom de hele tactiek was slecht en de uitvoering ook. Zowel de bezetting in de verdediging als voor de goal.

En Ik zei ook dat ajax zonder die vroege goal tegen aek ook nog wel gewonnen had. Maar of het er dan ook allemaal zo lekker vlot uit had gezien als hoe de 2e helft er nu uitzag vraag ik me serieus af.

En ja die houding stoor ik me al tijden aan en dat ligt niet aan Ten Hag als speler moet je jezelf ook wel kunnen opladen
0 0
EzraAjax95
Kop op. We hebben verloren van PSV, nou en? We moeten hier lering uit trekken en de zwaktes uit deze wedstrijd weer verbeteren. We staan weer met beide beentjes op de grond, en dat is maar goed ook, maar om nou te zeggen dat Ajax er niks meer van kan, is overdreven. Ik weet zeker dat we hiervan zullen leren en dat drze fout niet weer wordt gemaakt. Het seizoen is nog lang, PSV gaat ook niet alles winnen, en ik zie Ajax weinig verliezen, afgezien van vandaag. Ik heb vertrouwen in onze boys!
3 -5
mercurius3
Bij Ajax leren spelers en trainers nooit. Zie vorig jaar.
3 0
ajaxwestland09
Lering niet genoeg geleerd van de wedstrijd van vorig seizoen??? Schaamteloos deze jonkies leren het nooit op zo manier 1 woord instelling dan zou elke wedstrijd de instelling beter moeten
0 0
Pierre Heno
Helemaal mee eens op één detail na: PSV zal weinig te duchten hebben van het niveau kleredivisie oftewel die gaan zeker niet méér punten verspelen in de komende wedstrijden dan Ajax. Dit was dus allerminst 'zomaar 'een van de 34 wedstrijden van het seizoen. De lering welke je eruit trekt zal pas toepasbaar worden in het seizoen 2019-2020 en dan hebben we n.a.w. het probleem dat veel van onze huidige sterspelers naar hogere voetbalregionen zullen zijn afgereisd.
4 0
RayJordaan
Dat PSV niet alles gaat winnen lijkt me logisch, maar dat gaan wij ook niet doen, en wij staan al zeer onnodig 5 punten achter.
4 0
Youri08
Die 5 punten zijn ook niet zo boeiend, gaat mij er meer over dat we een coach hebben die blijkbaar in de duels waar er echt tactisch wat verwacht wordt, in gebreke blijft. Ben bang voor de duels met Benfica. Die kunnen we wellicht winnen maar wel met de juiste tactiek. En daar zit mijn angst.
5 0
Raehvek
Dat is jet punt idd dit Ajax en Ten Hag geven totaal niet het gevoel dat dit iets eenmaligs is. Ten hag is naïef en weigert zijn fouten te zien. Dat baart zorgen voor idd wedstrijden als Benfica etc.
2 0
flyingsoccer
Volgende week weer een game, 5 punten achter zegt niets maar psv is toch echt slimmer dan Ajax. Geen praatjes vooraf over de kwaliteit of wie de beste is maar het gewoon laten zien op het veld.
5 0
ajaxwestland09
Donderdag voor de beker wil revanche zien met dubbele cijfers 0-10 is niet genoeg
0 -1
ram
Donderdag gewoon een trainingspotje van maken met je tweede team. Daar moet je PSV niet bij betrekken.
0 0
Radie125
Is de bus nog gestopt bij Utrecht om Ten Hag af te zetten.
14 0
Pierre Heno
Humor blijft troostend. Goeie van je Radie!
2 0
Raehvek
Je zegt het netjes;)
2 0
Dennis1964
Netjes maar heel negatief. Een echte FLUITER. En je weet het. FLUITEN DOE JE THUIS.
0 -7
Raehvek
Negatief? Je bedoelt Naïef zeker?! Want dat is Ten Hag.
En netjes tja...ik hoorde ook al de suggestie voorbij komen of we niet over Oss kunnen rijden om Ten Hag daar in een karretje op het spoor achter te laten. Dat vind ik toch minden smaakvol.....dus toch liever wat netter dan;) en inhoudelijk heeft Radie gewoon gelijk!
2 0
Cello
Als supporter van Ajax verkies ik het om achter het team en technische staf (dus ook EtH) te gaan staan!.

Kritiek is goed en moet ook. Maar wederom op de man spelen niet!.

Als de instelling/motivatie bij de spelers niet juist is dan kan je als coach nog zo goed je team voorbereiden, de juiste tactische spelwijze bepalen, opstelling bepalen, maar dan zal het altijd gedoemd zijn tot falen. Immers alles begint met de instelling en motivatie. Is die er niet dan maakt het helemaal niets meer uit wat je vooraf hebt bedacht als staf. Dan kan gelijk alles overboord.

En dat sommigen dan roepen dat EtH zijn team niet weet te motiveren, dat vind ik zo een bull****. Alleen al om het feit dat de motivatie bij een klassieker of in dit geval een traditional niet eens zou moeten komen vanuit de trainer maar de speler zelf.

Daarnaast heb ik wel gezien dat EtH de afgelopen weken/maanden perfect bezig was met zijn team, waarvoor hij ook meer dan terecht de complimenten kreeg. Daar doet imo dit duel van vandaag geen afbreuk aan.
Ik hoop wel dat de spelers zelf eens in de spiegel kijken, want als je voetbaltechnisch superieur bent aan je tegenstander mag het natuurlijk nooit zo zijn, dat je je op verder alle andere fronten zo laat aftroeven. Zij staan in het veld. Niemand anders, ook niet EtH. Zij moeten de voetbalkwaliteiten koppelen aan juiste instelling/motivatie. Niemand anders, nee ook niet EtH.
En de makkelijke kritiek over verkeerde opstelling is pas van toepassing als je je ten minste niet laat aftroeven op inzet/motivatie en dus instelling, maar dat het dus aankomt op gebrek aan voetbaltechnisch vernuft alleen. En let wel...met De Ligt en Blind in het centrum, of welke andere combinatie achterin hadden we net zo goed verloren. De Ligt had namelijk het gebrek aan motivatie/instelling niet kunnen compenseren.
1 -10
de-Ajacied
Alles is te begrijpen behalve dat je Vd Beek niet opstelt en Eiting wel
En als hij dat nu nog niet ziet moet hij deze (vorige) wedstrijd toch echt een keer terugkijken
3 -2
Joseph
Ik zou altijd kiezen voor een echte centrale verdediger. Wober had gewoon moeten spelen, ook al is hij minder in vorm.
Eiting en Schone is echt een inschattingsfout, mag een trainer op dit niveau niet gebeuren. Frenkie had daar moeten staan.
1 0
ChelseaMan
Ben een TH fan, maar het posteren van schone en de eiting voor blind en frenkie is voor mij niet te bevatten.
Ik verwacht dat TH na vandaag schone uit de basis verdwijnt.
0 0
Pierre Heno
Deze opmerking van Ten Hag vormt dus meteen het absolute bewijs dat hij volkomen star is in zijn oordeelvermogen en ongeschikt om de succesvolste club van NL naar de 34e titel te leiden. Wàt een onmacht straalt hij toch uit. Begin 2018 begon hij aan een 5 pnt achterstand op PSV die Keizer hem had nagelaten. Nu zijn we koud begonnen aan het nieuwe seizoen en staan we al 5 punten achter plus een gigantische achterstand in doelsaldo. En wat roeptoetert Ten Hag na deze veegpartij in Eindhoven? Ik heb de beste keuzes gemaakt!!. Wie neemt deze coach nu nog serieus?
5 -2
Ajax2018
Topcoach en topselectie! Hopen maar dat deze toppers die met 3-0 in de eredivisie worden weggeveegd niet voor niet te weigeren bedragen van 30-100 miljoen worden weggekocht door city barca en psg! Ten hag out Ajax coach in!
5 -6
Balgobind
Ten hag is niet de juiste man op de plaats
Heeft een tactisch vermogen van een pancake kan niet eens opschieten met Richard witschge toch een held wat mij betreft. Als je eiting nu voor donny kies pff. Waarom geen wober
10 -5
Cello
Sommigen onder ons hebben afgelopen week, zo na het duel tegen AEK, waarin TH en ook Overmars alle lof toegezwaaid gezwaaid kregen, gelijk gekregen. We stelden toen al, dat het wachten was op het eerste nieuwe puntverlies en dat dan gelijk deze heren opnieuw zouden worden platgebrand en boven de enkels zouden worden afgezaagd. En kijk. De criticasters die het vooral op de persoon willen spelen zijn weer onder hun steen gekropen, alwaar ze geduldig afwachten om weer helemaal los te gaan!.

Hoe snel zijn weer anderen vergeten, dat onze boys geweldig speelden de laatste weken?. Dat er toen wedstrijd na wedstrijd criticasters zeiden dat we niet euforisch moesten zijn na 1 wedstrijd. Dit bleven zeggen na 6 vrCL duels en ook nog na AEK.
Maar na de eerste de beste nederlaag mag men wel EtH en zijn staf volledig afschieten?. Hoe hypocriet. Oh nee....want dan nemen we gewoon de voorgaande 8 maanden ook mee in onze argumentatie. Belachelijk.

EtH heeft Ajax de afgelopen weken maanden gewoon goed op de rit gekregen. De manier van spelen was vaak geweldig. Dat het vandaag mis ging lag nioet zozeer aan zijn tactiek/opstelling, maar had gewoonweg te maken met de instelloing en motivatie van de 11 spelers in het veld. En dat in een uiduel met pSV, een duel waar je van kan verwachten dat de spelers al vanuit hunzelf genoeg gemotiveerd zouden moeten zijn. Nee....het is EtH. Lekker makkelijk en Oh zo onterecht!.
2 -8
Pierre Heno
Veel text , nagenoeg geen inhoud. Bespaar je de moeite in het vervolg Cello. DAt je een doorgewinterd Ten Hag addept bent weten we nu zo langzamerhand wel. De spelers zijn schuldig aan deze wanvertoning.....ja....wàt een analyse zeg. En dit kun je moeilijk 'de eerste de beste nederlaag noemen wel? Dit was een belangrijke wedstrijd op weg naar het 34e kampioenschap... en dan kom je met zo'n centrale verdediging naar Eindhoven. Een kleine en een trage tegen een lange en een snelle: dat gaat bijna nooit goed. Slechte tactiek dus. Een tactiek die je team kansloos maakt omdat je je beste spelverdeler achterin zet en niet toekomt aan zijn spelbepalende acties. Dan hoor je geen coach van de meest succesvolle club van NL te zijn.
8 -1
Babangida83
Frenkie is echt prima in de kopduels. Valt niks over te klagen. Daar maak ik me zorgen over jouw beoordelingsvermogen.
1 0
Raehvek
Foei Pierre het is verboden kritisch te zijn hier. Er mag alleen positief gepraat worden anders ben je geen ECHTE supporter.

En wie niet (wil zien) ziet wat Ten Hag fout doet, naast dat hij ook heus wel wat goed doet/heeft gedaan, is naïef .
1 0
Youri08
Ben ik even blij dat ik van de week al kritisch was. Dit was de eerste serieuze tegenstander dit seizoen en je bent van het veld geblazen door een foute tactiek/ opstelling. Hoe kun je hem nu nog verdedigen??
8 0
Cello
Wat een onzin, met alle respect hoor. Dat van ' eerste serieuze tegenstander' werd al voor iedere tegenstander geroepen. Bij Graz, bij Luik, bij Kiev en ga zo maar door. Ik verdedig hem, omdat tactiek en opstelling er geen moer meer toe doen als je team niet met de juiste motivatie/instelling het veld betreed. Dan kan elke tactiek/opstelling zo overboord gekieperd worden.
0 -4
Pierre Heno
Zeur toch niet zo man. Wanneer dringt het nou 'ns tot je door dat die Ten Hag niet bij Ajax thuishoort. Waarschijnlijk nooit. Maar: mocht hij die 34e schaal aan het eind van dit seizoen omhoog houden als coach van Ajax dan ben ik de eerste die diep in het stof zal gaan voor het feit dat ik het totaal niet in deze coach gezien heb. En daar mag je me aan houden Cello!.
8 0
ChelseaMan
Zolang hij vast blijft houden aan schone op het middenveld gaan we niets winnen dit jaar. Erg benieuwd naar de opstellingen van de volgende wedstrijden.
0 0
Cello
Zelfs dan blijf je je gal spuwen. Dus neem jezelf niet in de maling. En jouw zure reaktie's ben ik allang gewend.
Maar goed....ik geef je na dat je ten minste dezelfde manier van kritiek geven hebt als we winnen danwel als we verliezen. Je bent ten minste niet iemand die met alle winden meewaait. Zoals vele anderen wel.
0 -4
Dennis1964
Zo is het maar je moet in je staf wel de juiste mensen hebben die de spelers op scherp zetten. TH mag het tactische brein zijn maar daarnaast zet je wat mij betreft Badr Hari om die gasten op scherp te krijgen.
1 0
Youri08
Ik niet, ik heb constant gezegd dat dat niet de tegenstand van CL nivo is. Vandaag had de tactiek doorslaggevend kunnen zijn. De qua lengte matchende Wöber tegen de statisch Luuk de Jong en Huntelaar vervangen door iemand die wegbeweegt uit het centrum om ruimte te maken voor een diepgaande middenvelder (vd Beek). Je speelde vandaag zonder vleugels het meeste van de tijd. Kijk maar eens terug hoe compact en gecentreerd alles stond bij onze aanvallen. Dit is geen achteraf gepraat, vooraf had je dit al uit kunnen tekenen.
1 0
martijndepro
Als L. de Jong meerdere malen compleet vrij een lange bal kan controleren en/of terugleggen op goede voetballers als Bergwijn, Lozano en Pereiro, dan gaat daar gewoon iets fout. Geef dat verdomme dan toe. Net zoals Eiting 90 min volmaakt en simpelweg niet voldeed. Iedere lange bal was gevaar. Die 3-0 ging ook zo extreem makkelijk. Bizar.

Dat gezever na de wedstrijd met niet scherp en we moeten ervan leren dit dat. Godverdomme. Ik hoor en lees die onzin al sinds ik voetbal begon te volgen. Recente jaren zei Riedewald het na Roda-thuis, na het seizoen dat ze op de slotdag een titel verspeelden, afgelopen jaar zei Veltman het na Heracles-uit en vandaag hoor ik Tadic die onzin weer zeggen, nadat de hele selectie het al had uitgesproken na Standard-uit en Heracles-thuis. PSV toont van de staf en spelers op de bank tot het basiselftal een winnaarsmentaliteit. Van Bommel zegt Ten Hag voor de neus van iedereen dat ie op moet pleuren met z'n gezeur om kaarten, dat krijgt hij ook duidelijk tegen een selectie die net fluitend kampioen is geworden: iedereen is daar scherper. De overtuiging is bij Ajax op dagen als vandaag niet aanwezig. Dan krijg je die zielloze pogingen tot iemand uitspelen van bijv. Ziyech continu te zien met de kop omlaag en Neres die 4 x de bal over de achterlijn loopt.

Dan moet ik ook zeggen dat Ten Hag niet schuldig is aan individuele fouten. Blind moet De Jong gewoon neerleggen op de middenlijn bij de 1-0. Hij had toch zoveel geleerd van Carrick bij Man United? Zou Mourinho dat soort zaken er niet ingestampt hebben? Pak die kutkaart als je daarmee een levensgrote kans onschadelijk maakt. Frenkie de Jong deed het woensdag overigens wel. Onana met die uittrap 3 minuten later...Coach daar maar eens tegenop want voetballend was PSV behoudens de lange bal niet indrukwekkend en hebben ze buiten de grote fouten van Ajax bij de 1-0 en 2-0 zeker niet meer bij elkaar gevoetbald als Ajax. Maar goed, dat hoeft ook niet meer als je al 3-0 voorstaat. Dus moet je stellen dat Van Bommel de wedstrijd veel beter heeft voorbereid dan Ten Hag.

Doemdenken of niet: de situatie is dat Ajax wederom zeer vroeg in het seizoen 5 punten achterstaat op een ploeg die amper iets verspeelt en in de onderlinge duels ook zeker niet onderdoet. Stiekem weten we allemaal een heel eind waar we aan toe zijn dit seizoen.
3 -1
Lewis Hamilton
Hij heeft gewoon de beste selectie van Nederland tot z'n beschikking, maar hij doet er geen flikker mee. Peter Bosz maar even bellen.
8 -8
Pierre Heno
de minnetjes komen merendeels op conto van de AS redactie. Zo manipuleren ze hier de stemming. Dat i.c.m. veel onkunde en Overmars=Ten Hag addepten die iedere vorm van kritiek afdoen als 'negatief' of 'azijnzuurpissers' dan weet je dus hoe je aan al die minnetjes kom. Maar trek je er niets van aan want dom gelul stop je nu eenmaal niet met rede en feitenkennis.
5 0
Cello
Met alle respect, maar jouw post is pas echt dom gelul. Manipuleren aan de hand van de minnetjes door AS?. Kom op zeg!.
0 -1
Massimo
Ten Hag heeft weer een heleboel fouten gemaakt. Het ergste is het centrale verdedigingsduo. Wöber is matig over de grond, maar dat is Luuk de Jong ook. Ten tweede heeft Ten Hag geen nuances in zijn spel aangebracht waardoor de backs veel te hoog stonden en tot slot vond ik het zo dom om een speler van 16 zijn debuut te laten maken in een verloren wedstrijd. Doe dat dan in een thuiswedstrijd waar je met 3-0 voorstaat in de 70e minuut.

Ajax is op alle vlakken keihard door de mand gevallen met Frenkie de Jong (en Onana) voorop.De enige die nog bij een voldoende in de buurt kwam vond ik Tadic.
4 -1
NR9
Wij hebben alleen voetballers , geen klootzakken die de grens op zoeken. De type Wouters , Edgar Davids . Allemaal te lieve jongens is al jaren het probleem. En dan ook nog tactisch blunderde coach. Tel uit je winst. Zo wordt je nooit kampioen. Eerst ingrijpen in technische staf. Frank en Ronald de Boer aanstellen. Dan gaan scout en op lengte en kracht en spelers met mentaliteit. De enigste die vandaag positief vocht was Tagliofico. De rest niemand.
6 -3
AFCAPurpleHaze043
Frank de Boer aanstellen?! AUB nooooooit meer,man man kunnen we alweer tikkie breed tikkie terug afbraak voetbal kijken.
0 0
Babangida83
U bent fan van PSV?
0 0
A-west
Die pik die naast hem staat pruimt hem al lang niet meer. Hij vind hem een eigenwijze sukkel. En met Witschge nog een paar. Eng figuur die ten Hag. Dit vond ik al nog voor hij trainer van onze club werd.
13 -1
Cello
Als je Van der Gijp, Derksen en Valentijn wil geloven wel. Maar die hadden het ook al zo goed gezien mbt de onderlinge verhouding tussen Tadic en Ziyech. Die ontkenden het al gelijk en ook de technische staf heeft het al verkondigd als 'lulkoek'.

Maar het is duidelijk wie jij verkiest om te geloven. En wedden dat dit komt omdat je al voor die tijd TH al niet pruimde?. Dan is het altijd lekker om medestanders te hebben in de heren van Veronica Inside en ja.... iedereen weet dat de realiteit/waarheid in dat programma wel vaker onrecht wordt aangedaan.
1 -3
DarkChild
Dat klopt, maar het ding met media is dat ze wel veel kunnen bepalen. Zeker bij zo'n Valentijn Driessen weet je 'het is persoonlijk'. Want hij hield zijn kritiek nog even achter de hand voor betere (lees: sportief mindere tijden)

That being said, het begint met prestaties. Gebeurt dat, is er weinig te klagen al gaat Valentijn op het hoofdje staan.
4 0
blessure
Tegen AEK stond het goed? Hoe om je erbij Ten Hag.
AEK wilde alleen maar verdedigen en dat was in het voordeel van AJAX.
AJAX kan zijn borst nat maken tegen B. München.
12 -1
Raehvek
Tegen A.E.K. ging het goed omdat we meteen na de rust scoorde. Dan gaat het allemaal een stuk makkelijker ;) als het nog veel langer 0-0 was gebleven had ik nog moeten zien of het in die 2e helft ook allemaal zo soepel verlopen was.
2 0
ChelseaMan
Tegen aek stond het helemaal niet goed in de 1ste helft.
Schone voor blind en frenkie werkte toen al niet. Mazzel met de eerste vroege goal na rust.
1 0
Youri08
Van de week hier nog over gehad dat de echte tests voor hem nog moesten komen, te beginnen met vandaag. Lijkt me duidelijk dat hij gezakt is voor de 1e serieuze test. Tactische blunder(s) deze opstelling.
13 -2
Cello
Met alle respect hoor, maar vaak wordt Luuk de Jong als een jankerd hier weergegeven, en terecht, want dat is ie.
Maar vele criticasters hieronder voldoen ook aan precies dezelfde criteria die we bij Luuk stellen. Jankers!.

Altijd kiezen voor de makkelijkste manier van kritiek leveren, de toch al niet als sympathiek overkomende coach in dit geval. En maar weigeren om te zien, dat wanneer een team niet de juiste motivatie voor PSV-uit kan opbrengen (iets wat je als speler al op natuurlijke wijze zou moeten motiveren), niet de juiste instelling het veld betreden......dan maakt geen enkele opstelling of tactiek nog wat uit. Het begint namelijk met motivatie/instelling. En als dat ontbreekt dan ben je verder als coach ook hulpeloos toeschouwer.

Ik hoop dat dat iig ook heel snel bij de spelers duidelijk zal worden, dat het niet als vanzelf allemaal wel zal gaan omdat je je voetbaltechnisch superieus waant aan je tegenstander. Er is namelijk veel meer nodig dan alleen dat, een goede voorbereiding, opstelling, tactisch plan, etc. En als bij de spelers dus de motivatie/instelling verkeerd is of ontbreekt....dan maakt de rest niet veel meer uit. Dan speel je bij voorbaat een verloren wedstrijd.
4 -7
HsvHoek
Doen wat Bayern al jarenlang doet, je beste spelers wegkopen bij je concurrenten dus de Jong en Lozano halen bv.
1 -2
Raehvek
Zie Luuk de Jong liever niet in een Ajax shirt als je het niet erg vind
2 -1
Youri08
Dat red je niet. Die vragen een godsvermogen voor die gasten. En wat denk je van het salaris? Wat ga je die bieden zodat ze overstappen? Neem aan dat die maximaal bij PSV verdienen (1.5 mln?), dus gelijk grootverdiener bij ons? Dat houdt je geen jaren vol.
1 0
Raehvek
Luuk de Jong een jankerd? Die elleboog van Onana was nog niet hard genoeg wat mij betreft!
3 0
Nijmegenaar
Je hebt gelijk hoor, maar denk je niet dat de coach ook een verantwoordelijkheid heeft wat betreft de motivatie/instelling?
3 -1
Cello
Bij de kleinere wedstrijden zal ie er misschien meer mee bezig zijn in de voorbereiding omdat zo;n duel minder tot verbeelding spreekt. Maar bij een duel tegen PSV of Fnoord zou dit overbodig moeten zijn, omdat die motivatie dan al vanuit jezelf zou moeten komen en niet aangewakkerd hoeven worden.
2 -2
Nijmegenaar
Hmm daar je heb je wel een goed punt. Ik kan er gewoon echt met m’n kop niet bij hoe je als zo’n slappe zak dan de wedstrijd in gaat. Zijn wij dan de enigen die zo gepassioneerd hierover zijn?
0 0
Fieldman
Het is gewoon ontzettend naief om met vier mooi-weer-voetballers (in je as) tegen PSV uit te spelen. Frenkie de Jong, Eiting, Schone en Blind. Verdedigend niveau Vitesse.

Ten Hag had trouwens het beste middenveld van de Eredivisie kunnen opstellen vandaag met Frenkie - Blind - Donny. Maar hij kreeg het voor elkaar 0 uit 3 van je drie beste middenvelders op te stellen.

Maar doordat hij de '6 positie al heel vroeg verlaten heeft en niet durft om met pure CV's Wober en Schuurs te spelen is dit helaas een fantasie.

Mazraoui Schuurs Wober Taglia
Frenkie Blind Donny
Ziyech Neres Tadic (allemaal vrije rol)

Al deze spelers waren fit. Een veel sterker middenveld dan vandaag, zowel verdedigend ala met positiespel.

Zwakke plekken Eiting, Schone en Huntelaar op de bank.

Ondanks dat we ook best goed kunnen spelen met de opstelling van vandaag zitten er veel te veel zwakke plekken in. Het was wachten op een reality-check zoals vandaag.
8 -3
ChelseaMan
Eindelijk iemand die inziet dat schone niet meer kan!
0 0
Babangida83
Heb jij Schuurs überhaupt zien spelen?
0 -1
Ajax_026
Ja want Schuurs zou wel ff in zijn derby debuut uit tegen PSV, de leiding nemen over de verdediging want weten al dat wober dat nu niet kan. Lekker bezig pik.
0 -1
Johan1
Gewoon zielig, deze man. Het is gewoon een hele matige trainer met weinig tactisch inzicht. PSV speelde veel lange ballen op Luuk de Jong...dan moet je daar een echte verdediger op zetten en géén voetballende middenvelder. Frenkie de Jong is een middenvelder, geen verdediger. Ten Hag, zsm lozen. Hij gaat ons niet kampioen maken.
14 -4
SnifferClarke
Het is best arrogant om te denken dat je met 1 echte verdediger (Tagliafico) uit tegen PSV succesvol kan zijn.
8 0
DarkChild
Of is de ware arrogantie om te stellen dat het er wel 3 zijn? (Want Ten Hag doet dat, die rekent Mazraoui en Blind mee als pure verdedigers)
2 0
Raehvek
Het is niet 'arrogant' wat Ten Hag doet, maar 'misplaatst arrogant'! Bluffen mag altijd. maar als je arrogant bent moet je het wel waarmaken!
2 0
Mokum31
Die is gek
1 -1
Raehvek
Hahaha door geen echte verdedigers op te stellen zeg je eigenlijkt dat je verwacht deze verdedigers niet nodig te hebben ....nou we hebben het gezien. En zeg eerlijk dat kon ke aan zien komen. Bij aek lukte het 1 spits om onze 'verdedigers' flink bezig te houden en psv heeft er 3.......3 betere ook nog..Ten hag het psv gewoon niet op waarde geschat of zichzelf/tactiek overschat. In beide gevallen fout een tegenstander niet serieus nemen is misplaatst arrogant. Ongeacht of het psv/aek/emmen of een 2 klasser bij de amateurs is.
1 0
Raehvek
Je kunt gewoon niet met 3 middenvelders in zo'n wedstrijd in de verdediging starten. Zeker niet wanneer ze geen snelheid hebben en duelkracht. En laat dat nu de sterkse punten van psv zijn. Tactisch gewoon slecht! Nou zou je hierover inhoudelijk nog van mening kunnen verschillen, maar wat in na afloop flikt....

Op de vraag van de verslaggever: of het achteraf niet beter was om met bijv. Wober te starten. Antwoord onze geweldige coach:
'Vorig jaar speelde we met wober toen verloren we ook met 3-0'(Nou die jongen weet ook waar hij staat!)
En op de vraag of hij het de volgende keer weer zo zou doen:
‘ja met de selectie zoals hij nu is was dit de beste oplossing.’

Nou ben je lekker als je van de beek, wober of schuurs heet. De coach moet je niet vind je niet goed genoeg. Jullie hebben niet (in de basis) gespeeld maar jullie zijn schuld want als jullie gespeeld zouden hebben, dan hadden we met nog veel meer verloren. Fijne vent die Ten Hag!
En de rest van het interview op Fox was tenenkrommend!
Oja Blind zijn interview was ook duidelijk. Met pijn en moeite verdedigen dat het de juiste tactiek was, terwijl hij uitstraalde dat het niet zo was. Om vervolgens nog even te zeggen: dit soort keuzes worden door de trainer gemaakt daar hebben de ervaren spelers niets over te zeggen!

Je mag geen commentaar op Ten Hag hebben blijkbaar?! Nou komt ie dan:
Ten Hag is een waardeloze k*t coach. Zowel qua tactiek als analyse na afloop. Wel lekker de schuld bij de spelers neerleggen, maar niet krtisch naar jezelf kunnen kijken. sterker nog: hij gaat een beetje de bankspelers af lopen branden.
0 -1
X-RaY
Je moet natuurlijk niet in je eigen woonkamer schijten maar ondertussen heeft hij tussen neus en lippen wel een dikke vers gedraaide er neergelegd.
0 0
ambtenaar
De media gaan hem morgen weer helemaal slopen.
2 -1
SnifferClarke
De media gaan
1 -1
recordkampioenxxx
Gaat
0 0
ambtenaar
Aangepast ;-)
0 0
Raehvek
En terrecht!
1 -1
NR9
Die man z'n krediet is op nu twee keer kansloos verloren met deze trainer. Krijgt het niet voor elkaar. Tijd voor kampioenen maker Frank de Boer. Optyfen met Ten Hag en z'n lulverhalen. Wordt niet beter onder hem. AEK is veel zwakkere tegenstander als PSV als je dat niet ziet moet je wegwezen met Dee beroerde opstelling.
4 -4
hallo1
Natuurlijk misten we De Ligt, maar daar lag het vandaag niet alleen aan.

Vooral aan domme tactische keuzes:
- Frenkie in de verdediging (geen kopkracht en duelkracht naast Blind)
- Eiting en Schone voor de verdediging (missen allebei dynamiek en duelkracht als het spel snel op en neer gaat)
- Mazraoui niet instrueren over eerst verdedigend denken als rechtsback tegenover Bergwijn.

Gewoonweg idiote keuzes die overslaan op je groep, want Ajax leek er al snel de brui aan te geven en dat is opvallend. Ik had zo gespeeld, niet dat het een garantie voor winst was maar ik denk dat we veel meer kans hadden gemaakt.

--------------Onana----------------
Maza-Blind-Wöber-Tagliafico
----Frenkie-----Van de Beek---
Ziyech-----Tadic-----------Neres
-------------Huntelaar--------------
3 -1
Youri08
Ik had Huntelaar ingewisseld voor een middenvelder (Tadic of Neres in de spits) want je kon uittekenen dat die niets klaar zou maken tegen die CV's van PSV. Wöber inderdaad met zijn lengte tegen Luuk de Jong.
0 0
Kuningast
Wat een klootzak is dit! Het ligt nooit aan hem! Nu gaat hij ook nog ff zeggen dat Wober er niks van kan? Nee jij moet een goede tactiek en opstelling maken waarin je beide gefaald hebt. Na 6 wedstrijden al 5 punten achter met deze selectie is een schande. En dan zo reageren. vd Sar zou hem een schop onder zn reet mogen geven.
7 -4
Raehvek
Precies het interview van ten hag was tenenkrommend! Beetje bankspelers af lopen maken! Tekenr zijn zwakte. Los van het feit of je wober etc. nu goed vind of niet.
0 -1
HsvHoek
Hij heeft wel gelijk, Wober kan er ook niks van maar dat moet natuurlijk niet op tv gezegd worden.
2 -1
Kuningast
Wober deed het vorig seizoen heel goed tot zn blessure en daarna kreeg hij geen vertrouwen meer en heeft een paar foutjes gemaakt. Maar wie niet?
3 0
PeterVKV
Hoop dat hij wel wat geleerd heeft:

Schuurs moet snel klaargestoomd worden als vervanger van de Ligt mocht het weer nodig zijn. Ik begrijp dat je niet met 2 linkspoten in het centrum wil spelen (Blind/Wober). Frenkie is onmisbaar op het middenveld. Mazraoui komt ook nog veel tekort maar kan groeien bij de gratie van de Ligt in zijn rug. Als de Ligt er niet is heeft hij een behoorlijk probleem.

Een middenveld met Eiting en Schone als de 2 zessen en Tadic daarvoor op 10 is veel te traag en mag nooit meer voorkomen. Eiting en Schone zakken door het ijs als de tegenstander agressief doordekt. Schone zakt al jaren door het ijs in topwedstrijden en Eiting bewijst nu ook daarvoor nog lang niet klaar te zijn. Met een middenveld Frenkie, Donny en Ziyech ben je zoveel sterker en hoef je niet te verliezen van PSV, zelfs als de Ligt er niet bij is.

Huntelaar kan er dit jaar meer dan 20 maken tegen de kleintjes maar komt met zijn 35 jaar tekort tegen de top. Dolberg moet zo snel mogelijk terug naar zijn oude niveau anders heeft Ajax een probleem.

Alles bij elkaar komen zeker 4 spelers tekort in topwedstrijden: Schone, Eiting, Mazraoui en Huntelaar. Dat kan dus niet. Ten Hag is veel te positief geweest na de vorige wedstrijden en wordt nu met zijn neus op de feiten gedrukt. Ook mag hij best wel eens een extra middenvelder inzetten in moeilijke uitwedstrijden. Ik hoop dat hij dit tegen Bayern doet, voordat het weer een groot drama wordt.
3 -1
Ajax27
Dolberg... Dolberg heeft 3 kwart jaar goed gespeeld. Daarna kwam ie in een dip, daarna geblesseerd, beetje gespeeld maar nog steeds in een dip... geblesseerd geblesseerd geblesseerd... En nu is het maar afwachten of ie nog ooit uit zn dip komt. Ik ben absoluut fan van Dolberg maar we moeten niet doen alsof hij de walhalla binnen het team is. Mensen als Tadic, Ziyech, Neres, de Ligt en Frenkie, daar kunnen we op rekenen en die gaan ons hele mooie momenten opleveren. Bij Dolberg is het alleen gokken en hopen dat ie ooit het niveau weer aantikt van het eerste halve jaar.
0 0
Ajax27
Makkelijk praten... had ie Wober neergezet en hadden we met 3-0 verloren dan had heel Nederland geroepen waarom ie niet dezelfde 11 had neergezet als tegen AEK. Nu doet ie het laatste en gaat het mis e jn zegt iedereen dat ie met een langere speler achterin had moeten spelen. Leermoment... analyseren en weer doorgaan. In de race blijven voor de titel en vooral schitteren in Europa.
2 -4
HilversumNoord
Gewoon onkunde. Je beste middenvelder in het hard van de verdediging neerzetten is vragen om moeilijkheden. We hebben één echte verdediger staan. Je weet hoe ze kunnen counteren met alle ballen richting Luuk. Schakel die gek uit joh!
1 0
Meijer3891
Helaas, rug recht en op naar de volgende wedstrijd. Terecht verloren, nu in het spoor blijven en toeslaan als het kan. De ligt is toch onmisbaar gebleken wanneer het erop aankomt. Come on Ajax!!
2 -2
ajaxwestland09
Volgende wedstrijd kunnen we weer juichen hoop ik tegen amateurs
0 0
Robeerke
Harde waarheid: op een twee-, drietal spelers na is er geen speler die zo goed is als wij dachten/hoopten.
2 0
MankeNelis
Je speelt soms een kut wedstrijd, dan hebben we die gehad. Hebben die kut lampen hun moment of fame, zieloze clubje.
Zinloos om het bij TH in zn schoenen te schuiven. De volgende wedstrijd wacht.
4 -4
Illegaal
Deze wedstrijd kan je altijd verliezen, daar gaat het eigenlijk niet om, het gaat om zijn opstellingsbeleid... en ik heb het ook nog over de waardeloze aankoop van Blind voor de LCV plaats want dat kan niet.
3 0
DarkChild
Die heb je aan het een-tweetje tussen Marc en Blind Sr te danken
0 0
Jopie68
Hij zal zijn kop niet uit zijn kont halen nee.
Haal gvd eens een fatsoenlijke trainer.
Dan maar een buitenlander, Olsen, Bielsa.
Iemand met taktisch inzicht.
3 -3
Marcao
Het seizoen is nog lang, en het geluk van die kutplampies tegen kleinere ploegen houdt echt ooit op. En de Calimero's uit Lampegat gaan ook hun blessures krijgen. Kampioenschap is nog lang niet uit zicht, maar het moet wel beter van onze kant!
1 -1
Van Reenen
Misschien moet Ajax eens wat geld steken ineenknappe spits. Bande misschien?
2 0
HsvHoek
Heb liever een lelijke goede spits.
0 0
Illegaal
Klopt het seizoen is nog lang en de wedstrijd van vandaag wil ook nog niks zeggen over wie kampioen wordt.

We hebben het gewoon over deze wedstrijd met al hetgeen eromheen
0 -4
Tinus
Je vergeet iets negatiefs over Blind te zeggen....
0 0
trooop
Woensdag nog stond ie met een flinke scheut teveel aan zelfvertrouwen journalisten uit te kafferen. Helemaal ondersteboven van een eerste succesje in de champions league. Dat wees al(weer) op een kleine man met een kleine mentaliteit. Vandaag is hij gelukkig in elk geval weer de oude: tegen alle gezond verstand in z'n eigen gelijk verdedigen, met de meest onzinnige kutargumenten.

40 miljoen geïnvesteerd. Prachtige selectie. Bij vlagen prima voetbal. En toen kwam de eerste echt serieuze tegenstander, het eerste gezonde testmoment waarop we konden zien wat al die positiviteit en blijdschap van de laatste weken nou echt waard was.
7 -6
insectenverdelg
schuld bij de spelers in de schoenen wchuovrm en zelf geen blaam trekken? PSV heeft 0 proberen op te bouwen en alleen maar de lange bal op Luik gespeeld om vanuit daar verder te voetballen. en volgens mok moch Luuk echt doen en laten wat hij wilde. Dat kan je de spelers echt niet kwalijk nemen? dat zijn keuzes. Zo maak je een beperkte spits als ee Jong echt nogvheel belangrijk ook.
4 -2
Van Reenen
Was met Matthijs iet gebeurd. Maar kunnen we vast wennen als hij volgend seizoen verkocht is.
2 0
Illegaal
Er is gewoon niet goed aangekocht wat RCV en LCV betreft.

En je moet niet met 2 slakken gelijktijdig spelen.... Eiting en Blind.

Het is heel simpel, als je geen goede RCV en LCV hebt dan win je niks, de achterhoede is het belangrijkste onderdeel van een elftal.
0 0
Mikey Stormram
Lekker signaal geef je dan af aan Donny, Wöber en alle andere bankzitters...
14 -2
BRAMHOUTEN
Alleen heb ik donny in de 2e helft ook niet gezien. PSV is gewoon een luize ploeg. Deze week de focus op de volgende wedstrijden. Come on
1 -2
X-RaY
Schrijnend inderdaad.
6 0
LeonardoAjaxx
Idd. "De vorige keer hebben we met Wöber ook verloren." Wauw....
4 -4
HansBeus
Ten Hag denkt dat hij het voetbal opnieuw uitgevonden heeft, nou als je na 6 wedstrijden in de ere divisie al 5 punten achter staat als Ajax zijnde, mag je god (en v/d Sar) op je blote knieën danken dat je morgen nog voor deze groep mag staan, Keizer werd voor minder aan de kant gezet!.........
6 -6
kaashaas
Eens
0 0
Illegaal
Ik vind hem in principe een goede trainer, hij heeft ons wel de CL gebracht.
Maar met zijn opstellingsbeleid en aankoopbeleid van Blind ben ik niet eens.
2 -5
HansBeus
het gaat nu toch over de ere divisie in Nederland en van de zes wedstrijden al twee maal puntverlies geleden de eerste was totaal onnodig door overschatting en vandaag werd je gewoon afgetroefd op inzet en mentaliteit.. dat hoort een trainer er toch in te brengen, laat ik het zo zeggen van Bommel heeft dat er wel goed ingekregen bij Psv!..
0 0
HsvHoek
Met dit verschil dat PSV selecteert op mentaal sterke jongens, Viergever, Dumfries bv. Bij ons moeten dat altijd voetballende jongens zijn, we zien al jarenlang dat mentaliteit belangrijker is dan voetbal. Alleen Overmars denkt daar anders over blijkbaar.
0 0
Illegaal
Weet je ik ben blij dat we CL spelen en dat vind ik wel een prestatie, dus ik wil Ten hag niet alleen maar afbranden.

Winnen en verliezen hoort bij het voetbal, alleen zijn opstellingsbeleid vandaag vond ik superslecht.
0 0
A-west
Ten Hag is stronteigenwijs. Technische staf baalt ook van hem. Geef ook eens toe dat je er naast zit.
Maar hee hoor. Mijnheer heeft altijd gelijk.
9 -8
JOHANisGOD
"De technische staf baalt ook van hem".

Bron?
1 -1
Illegaal
Dit heeft niks met scherp zijn te maken, Ten hag probeert zijn blunders te camoufleren.

Bij Psv loopt niemand rond die zo slecht verdedigd als Blind. (ja Viergever verdedigd beter)

En bij Psv loopt ook niet een iemand erbij die zo traag als Blind is.... en jij Ten Hag gaat het zelfs nog erger maken met het verschil tussen snelle en trage jongens door slak nummer 2 Eiting ook nog eens op te stellen. Je bent door de traagheid van deze twee kansloos.

Deze nederlaag en degene die ook nog gaan volgen tegen sterkere teams waar de kwaliteiten van Blind en Eiting zwaar tekort voor komen gaan we nog meer krijgen, zet die 2 tegen Bayern en Benfica op je verliest ook tegen die 2.

Het is te wijten dat jullie geen goede CV aangetrokken hebben, Blind is namelijk geen CV die heeft nog nooit kunnen verdedigen en die zal het ook nooit leren om het simpele feit, veel te traag en geen luchtduel kunnen winnen met zijn lengte.

En Frenkie ben je ook aan het verkrachten want door jullie wanbeleid in geen fatsoenlijke CV te kopen is Frenkie de dupe, Frenkie is geen CV, hij zal wel een goede 6 zijn.
2 -8
Tinus
Heb je illegaal weer met zn 'Blind kan niet verdedigen'-flauwekul. Verzin eens iets nieuws dan deze flauwekul te verkondigen. Deze wedstrijd heb je verloren door een combinatie van pech in de beginfase, matig keeperswerk van Onana en een ploeg tegenover je die er meer voor wilde doen om te winnen dan Ajax.
0 -1
31xAjax
Dat is geen flauwekul, vandaag was geen incident...
0 0
Tinus
Eerste goal had blind geen enkele schuld aan, 2e goal was lankmoedig uittrappen van onana en daarna zwak ingrijpen van frenkie. Derde goal was zwak gekeept. Dus wat bedoel je met de opmerking dat vandaag geen incident was? Op één of andere manier krijgt Blind de schuld.
0 0
X-RaY
Blind mist alles om een goede cv te zijn. Totaal geen mandekker die een man kan uitschakelen als er echt druk op ligt. Geen body, geen lengte, niet meedogenloos en zo traag als een slak. Bovendien heeft hij geen uitstraling van hier staat iemand en is hij verre van de leider waarvoor hij aangetrokken is.

Blind is veel te lief voor die positie. Maar ja het is een godenzoon hè dus is ie automatisch welkom.

Op 6 prima als cv nee
4 0
Illegaal
Iemand die het eindelijk ook ziet, je noemt precies de goede redenen.

Ik sta 100% achter jou uitleg want hebt helemaal gelijk.

Godenzoon en de komst van Pa Blind in het bestuur.

Op 6 is die ook prima maar ook daar hebben we betere dan hij. Frenkie is een veel betere 6 dan hij.
0 0
X-RaY
Overmars zat gewoon omhoog omdat die Argentijn afviel. Ben ff zijn naam kwijt. Voor mij is het vanaf het begin al een onbegrijpelijke aankoop geweest. En ook discutabel inderdaad. Voor dat geld had je echt wel een goede ECHTE cv kunnen krijgen voor dit seizoen.

Op 6 zou hij het inderdaad ook afleggen tegen Frenkie.
1 0
mercurius3
Schuurs en wober zijn aangetrokken. Veltman kan centraal als ie fit is. Genoeg opties. Hoeveel geld moet er worden uitgegeven voordat ten hag iets kan? Schande.
1 0
Illegaal
Schuurs had moeten spelen, de Ligt is als RCV geblesseerd dus vervang je hem ook voor een RCV, maar Schuurs is nog niet toe aan dit niveau.

Er had gewoon een goede LCV gekocht moeten worden.
Nee Veltman is ook een hele slechte RCV
0 -1
insectenverdelg
en als Schuurs 2 foutrn maakt wordt hij ook afgebrand. toch blijft het frapant dat se Jong geheel niet is aangepakt. Metcee Ligt was dit echt een hele andere pot gewonnen want san hadcLuul bijna geen duel met een lange bal gewonnen en had PSV t wedsrijdplan helemaal moeten aanpassen.
0 0
mercurius3
Wanneer is schuurs er wel klaar voor dan? Waarom haal je spelers (Johnson, Colombiaan, schuurs) als je ze nooit opstelt.
0 0
Illegaal
Met Schuurs waren we over de grond ook uitgespeeld geworden denk ik, maar de Jong had wel al die hoge ballen die op hem gespeeld zijn niet allemaal zo makkelijk kunnen aannemen.

Perr Schuurs is op die moment ook nog niet zover dus het had dan misschien net zo goed flink fout gegaan, maar als de lengte van de Ligt wegvalt dan moet je een andere lange jongen brengen en dat was dus Schuurs of Wober.

Ik vond Frenkie trouwens in de lucht het aardig doen, alleen Blind komt niet van de grond af.
0 0
niquedegraaff
Desnoods het hele Ajax vermogen, al is het alleen maar om van der Sar en Overmars hun eigen plek te kunnen behouden.
0 -1
Illegaal
Die 20 miljoen voor Blind zijn een grote schande.

Blind is bij verre dit niet waard.
1 -2
PJK54
Natuurlijk was het niet goed maar gelukkig hebben we op dit forum ongeveer 60 nieuwe coaches die het beter kunnen dus vanaf morgen gaat het alleen maar winnen worden. Oké flink afgedroogd maar is dat ook niet een les voor de volgende week? Enige waar ik bang voor ben is het eigenwijze gedrag van TH en dat kan ons nog opbreken
2 -2
Nijmegenaar
Sorry, maar voor mij is het klaar. Vandaag op deze manier verliezen was al onacceptabel, maar reken er maar op dat we nog punten verspelen bij Utrecht, ADO of Groningen. Wake up Van der Sar/Overmars, we moéten kampioen worden!
2 -3
X-RaY
Als ten Hag na de wedstrijd nog steeds denkt dat het de beste keus is? Ik begrijp dat hij de boel niet wilt afvallen maar het klopt van geen kant natuurlijk.
5 -3
b.hulshof
Op deze staat staat ook de mening van Kieft na de wedstrijd tegen AEK, hij heeft dus 100 % gelijk gekregen.
4 -3
Illegaal
Kieft is geen domme jongen, die doorziet het spel heel goed.
2 -1
Cello
Precies zoals eerder deze week voorspelt. Verlies van Ajax en TH, maar ook Overmars, die gelijk weer afgezaagd worden.

Je kan natuurlijk bekritiseren dat de opstelling met Frenkie achterin naast Blind niet goed was, maar is dat werkelijk zo?. Ik bedoel we werden overklast niet op voetbaltechnische gronden, maar op inzet, felheid en de bereidheid om meters af te leggen. Als je de gretigheid en de echte wil om te winnen zag bij diverse PSVers en je zet daar tegenover de nonchalante bijna kinderlijke inzet van Ajax tegenover.....dan verlies je het alleen al daarop. Zelfs met Mathijs de Ligt achterin had je dan verloren.
En ik geloof niet dat TH en zijn staf onze spelers met andere instelling het veld in hebben gestuurd als bij in de CL en de vrCL. PSV troefde ons of op alle fronten, was gretiger en had de absolute wil om te winnen, ging tot het randje en er soms overheen (tot hoever Makkelie het toeliet) en Ajax kon/wilde niet mee hierin.

En de mannen die onze kar moesten trekken vandaag, Tadic en Ziyech gaven niet thuis en speelden beide meer voor zichzelf dan voor het team.

Ik ben van mening dat deze nederlaag volledig aan de spelers te wijtten is en niet zo zeer aan coach of opstelling.
10 -5
TheRiviera
Het voelt meer als een combinatie van beide. Zowel de instelling van de spelers als de opstelling. Iemand zoals Ten Hag weet dat PSV sterk is in de counter dan snelle spelers heeft voorin met een kopsterke spits die ook nog eens goed de bal bij zich weet te houden. Dan ga je als coach spelers zoals Blind
1 0
Barric
Het kan en mag toch niet zo zijn dat PSV die de laatste vier jaar 3x kampioen zijn geworden meer honger heeft om kampioen te worden dan Ajax die al 4 jaar met lege handen staan.
0 0
Cello
Precies. Maar vraag dat aan de spelers die binnen de lijnen stonden en zich op alle fronten lieten aftroeven. En dan is het gemakkelijk om het op het centrale duo Blind-Frenkie af te schuiven, maar daar lag het niet aan. Alle 11 die binnen de lijnen stonden lieten zich aftroeven, niet zo zeer voetbaltechnisch als wel op gretigheid, felheid en de echte wil om te winnen.
En op dat laatste weiger ik de schuld bij TH te leggen, want die heeft heus niet zijn team anders voorbereid als in eerder wedstrijden vrCL en tegen AEK. De schuld lkeg ik bij de motivatie van de spelers, wederom de gemakzucht en nonchalange waarmee men wel dacht dit klusje te klaren. Op tagliafico na gaf eigenlijk niemand thuis. En met dit maakt het niet uit wie trainer is, elke trainer zou dan verliezen met zo'n team, met deze instelling/motivatie.

De spelers moeten zich in de spiegel aankijken na deze wanvertoning.
0 -1
korem
Eens ! Heel veel spelers lieten het vandaag afweten en dit zei ik al eerder PSV heeft gewoon die absolute wil om te winnen en heeft dit elke wedstrijd zoals van Bommel aangaf voor de wedstrijd maakt niet uit tegen wie je speelt altijd dezelfde inzet en passie. Ik vind het een misbaksel maar denk dat hij Een prima coach is !
3 0
niquedegraaff
Oh god krijgen we deze discussie weer? De coach is verantwoordelijk. Hij dient de ploeg te motiveren. Lukt dat niet? Dan ben je dus verantwoordelijk en mag je inpakken. Punt uit. Je kan er een lang verhaal om breien en dan weer gaan lopen zaniken over inzet, volgens mij was de inzet best wel redelijk. Het stond tactisch gewoon héél slecht.
1 -3
Daveajax1976
Was niet de beste keus Erik !
Als je dat niet in ziet ben je geen toptrainer
6 -5
Cello
Volgens mij gaven juist de spelers niet thuis en niet zo zeer ET en zijn staf. Tenzij je natuurlijk de mening bent toegedaan dat TH vandaag zijn spelers het veld in stuurde met een andere opdracht/instelling dan in de vrCL of tegen AEK. En dat geloof ik gewoonweg niet, dus ligt het echt aan de instelling van de spelers. Geen gretigheid, felheid, bereidheid om meters te maken, wil om de winnen (winnaarsmentaliteit) en ga zo maar door. Op alle fronten liet men zich aftroeven, de kaas van het brood eten.....dat ga ik een trainer niet aanrekenen, te meer ook omdat in dezelfde opstelling men het wel kon opbrengen tegen AEK.
Dan kan en mag je niet op deze manier voor de dag komen als spelers zijnde.
4 -5
niquedegraaff
Wat een berg onzin. Vond Ajax in de duels er echt wel goed opklappen hoor. Niets mis mee. Tactisch was het gewoon een drama.
1 -1
Cello
Volgens mij gaven juist de spelers niet thuis en niet zo zeer ET en zijn staf. Tenzij je natuurlijk de mening bent toegedaan dat TH vandaag zijn spelers het veld in stuurde met een andere opdracht/instelling dan in de vrCL of tegen AEK. En dat geloof ik gewoonweg niet, dus ligt het echt aan de instelling van de spelers. Geen gretigheid, felheid, bereidheid om meters te maken, wil om de winnen (winnaarsmentaliteit) en ga zo maar door. Op alle fronten liet men zich aftroeven, de kaas van het brood eten.....dat ga ik een trainer niet aanrekenen, te meer ook omdat in dezelfde opstelling men het wel kon opbrengen tegen AEK.
Dan kan en mag je niet op deze manier voor de dag komen als spelers zijnde.
3 -4
blava
Wat wil je een trainer die Schone verkiest boven Donny.
3 -7
Illegaal
Ja dat deed ik ook, maar ik verkoos slak Eiting nooit boven welke middenvelder dan ook.
1 -1
ajaxwestland09
Meer Carel verkiest boven donny
3 -1
Red Devil
Tegen AEK was de instelling goed en die was vandaag waardeloos bij veel spelers.
10 -3
Illegaal
AEK is veel zwakker dan PSV, dit is geen vergelijking.
1 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Tactisch meesterbrein, tegen AEK was het de eerste helft bagger. Door onopelttendheid scoor je snel na de rust. Tegen Pisvee blunder je gewoon met de opstelling. Verkeerde spelers op de verkeerde plek. Geen extra spits gekocht ook weer zo'n blunder van Overmars.
4 -5
mercurius3
De Jong bewijst al meer dan een jaar NIET te kunnen verdedigen. Ook tegen AEK werd je simpel in de luren gelegd. De jong is een nog slechtere verdediger dan Blind. Ik snap ook al die hosanna over de jong niet, maar dat is een andere discussie. Vindt dat ie nog ontzettend veel te leren heeft, en heb hem dit seizoen en vorig seizoen veel slechte wedstrijden zien spelen. Maar goed, dit gaat over ten hag en die heeft overduidelijk gefaald.
2 -4
Illegaal
Haha De jong is geen verdediger dat klopt maar hij is wel een veel betere verdediger dan Blind, slechter als Blind is bijna niet mogelijk.
0 -2
mercurius3
Ik vind ze allebei even slecht. Blind was vandaag ook iets beter dan de jong, die nog trager als blind is in de omschakeling naar achteren. Maar de jong is het poedelspelertje van de supporters. Daar mag nooit iets negatiefs over gezegd worden, terwijl hij dit seizoen al meerdere keren heeft gefaald, ook op het middenveld.
0 -3
De_Realist
de Jong is ook geen verdediger en wilt daar eigenlijk het liefst ook niet spelen

Blind daarentegen is wel een verdediger (die ook nog eens als CVM speelt), alleen is Blind geen goede speler wanneer het niveau iets omhoog gaat
1 -1
mercurius3
Ook op het middenveld dient de jong te kunnen verdedigen. Verdedigend in de omschakeling, ook op het middenveld, is ie zo traag als een slak en heeft absoluut geen power in de duels. Barcelona? Laat me alsjeblieft niet lachen, het is echt te zot om nu of volgend jaar naar Barca te gaan. Komt echt nog schromelijk tekort op heel veel vlakken.
0 -4
Illegaal
je zegt het precies goed, als het niveau omhoog gaat heb je geen klote meer aan Blind.
1 -1
aanval86
aek is geen psv met aanvallende kwaliteiten. blunder 1e klas
10 -5
JohanCruijffAFCA
Dam heb je zo’n elftal en zo’n coach. Het valt ook nooit goed.
6 -3
BarcoVanMasten
Wat een afschuwelijke mediapraat weer, hij zou gewoon zijn excuses aan alle trouwe supporters moeten aanbieden voor de wanvertoning, maar in plaats daarvan probeert hij zijn eigen Hagje te redden...
17 -4
Jaridebeste
Wat verwachten jullie dan dat hij zegt? Dat hij nooit met dit centrale duo had moeten beginnen? Of dat hij niet met Schöne en Eiting tegelijkertijd op het middenveld had moeten beginnen tegen dit PSV? Daarmee valt hij zijn spelers voor heel Nederland op een persoonlijke manier keihard af. Dus ik snap wel dat hij zo reageert. Tussen neus en lippen door zegt hij eigenlijk dat hij de keuze uit het op dit moment BESCHIKBARE materiaal opnieuw op deze manier zou maken. Daar kan het overige beschikbare materiaal het mee doen. Dat baart me ook wel zorgen. Want hoe slecht moet hij Wöber dan wel niet vinden?
4 -2
JohanCruijffAFCA
We spelen met 4 middenvelders in de verdediging, 5 nummers 10 ervoor en 1 spits. Een tikkeltje enthousiast misschien.
9 -2
MisterAFCA
Heel veel terechte negativiteit hier. Maar we slaan ook wel door. Sommige dan. Het had TH wel gesierd om zijn fou toe te geven. Je kan tegen Pisvee gewoon niet met maar 1 pure verdediger spelen. Maar onze spelers hebben oms wel heel erg in de steek gelaten en daar heeft TH wel gelijk in. Een wedstrijd duurt 90 minuten. Als je er in 30 min 3 tegen krijgt kan je er in de resterende 60 zelf ook 3 maken. Maar deze jongens kunnen simpelweg niet met tegenslag omgaan. Nu niet en voorgaande jaren niet. Daar hebben we ervaring voor gehaald. Die moeten bij een tegenslag opstaan en die hebben het gewoon simpelweg af laten weten. Als je vorig jaar zo op je klote keijgt in notabene de kampioenswedstrijd, verwacht ik veel meer gif. Sterker nog, ik eis het! Je speelt verdomme bij Ajax en dan laat je je niet twee keer zo naar de slachtbank leiden! Dat is iets waar ik me echt zorgen over maak. Waar is die absolute wil? Maar echt de absolute wil om koste wat het kost te winnen en kampioen te worden? Dit was onze eerste tegenstander van formaat in de Ed en we zijn compleet afgedroogd! Als je naar het programma van die lampen kijkt gaan die tot de winter geen punt meer verspelen. Allemaal degradatie kandidaten. Dat wordt weer een ouderwetse inhaalrace waar ik nu wel klaar mee ben en geen vertrouwen in heb. Maar ik laat me graag verrassen... elke speler heeft vandaag gefaald en een vette onvoldoende gescoord. Dat kan en mag niet als je bij Ajax speelt! Wake te fuck upp guy’s!!! (Over de spelers)
5 -1
Ajax4life94
Als je als trainer ziet hoe onze verdediging na de 1-0 compleet wordt overlopen dan grijp je in, maar deze lul van een trainer denkt ook 3-0 "laat maar ik doe maar iets, want het is toch niet te redden"
1 -2
godenzonenssuper
Het waren me weer wat intervieuws van Ten Hag..
Jezus christus.

Maargoed, op naar Fortuna.
9 -4
trooop
Ten hag vooraf op de vraag of hij die wedstrijd van vorig seizoen nog heeft teruggekeken, en of hij daar voor vandaag iets van meeneemt: 'Nee, totaal niet. Helemaal niks. Dat was een totaal andere wedstrijd. Andere situaties, andere spelers.'

Ten hag achteraf op de vraag of wober misschien geen betere oplossing was geweest: 'Nee, want met wober hebben we vorig seizoen ook verloren.'
8 -2
PetrusKeizer
Hag heeft niet eens door dat je met zo'n opmerking een speler vreselijk onderuit haalt. En de anderen zullen wel denken: dat zeg je nu van hem, dat kan je morgen ook van mij zeggen". Hag is teveel met zichzelf bezig.
1 -2
Kikke
Ten Hag is gewoon niet capabel, dat zag je begin dit jaar al...
1 0
De_Realist
Huntelaar in de spits, Blind, Frenkie als CV, Eiting ipv Donny, Neres op links ipv rechts, stuk voor stuk tactische fouten door de coach.
8 -6
Libero
15 wedstrijden op rij ongeslagen, één verliespot tegen de grootste concurrent, uit na een CL-pot, en we gaan weer lekker los op ten Hag. Want Wöber had moeten spelen? Wanneer heeft die voor het laatst (goed) gespeeld?
3 -15
VivaEspana
Kansloze nederlaag, vreemde opstelling en wederom een flinke inhaal race te gaan en hopen op fouten PSV.
Wij zijn Ajax en horen gewoon bovenaan te staan, deze nederlaag is Ajax onwaardig en vandaar de (terechte) kritiek.
TH is geen Ajax trainer en zal ook geen prijzen winnen.
4 -4
Mokum31
De laatste wedstrijd dat hij inviel tegen die Oostenrijkers
Gaf ook nog assist
0 0
Tinus
Was tegen kiev uit. Toen speelde hij idd prima.
Van mij had hij ook met wober mogen beginnen. Die is kopsterk en meer een verdediger. Blind renedeert ook beter met een echte verdediger naast hem. Bovendien hou je dan je middenveld in tact.
Al met al hadden we toch nooit gewonnen vandaag. Dat gebrei voorin van tadic, neres en ziyech schoot gewoon niet op. Elke keer als ze er voorbij waren toch nog een keer kappen. Ajax had volgens mij op een bepaald moment bijna 70% balbezit, maar als we nog een helft hadden gevoetbald, dan hadden we nog niet gescoord. Echt gekmakend vond ik het. Deze selectie is mijn optiek niet compleet, want mist gewoon diepgang. Het is echt doodzonde dat die Bergwijn in het verkeerde shirt speelt. Die had echt heel veel toegevoegd bij ons. Nu lopen we voorin met 3 balverliefde spelers. Vaak gaat het gelukkig goed, maar vandaag duidelijk niet.
0 0
HsvHoek
Diepgang idd heeft PSV meer dan ons en daar had Overmars iets aan moeten doen...
0 0
Libero
O ja, die loodzware wedstrijd.
1 0
Ajax4life94
Had jij dan ook zonder enige verdediger gespeeld dan tegen dit PSV dan!?
2 -2
Michelinho
Er stonden gewoon drie verdedigers die er altijd staan. Wöber heeft niets laten zien om te bewijzen dat hij ipv de Jong centraal had moeten staan. Alleen al omdat hij niet speelt en dus geen ritme heeft, maar ook in de wedstrijden dat hij wel speelde was het allesbehalve geweldig.
1 -1
Gonzo
Als je dit niet had verwacht Erik, dan kwan je daarin toch tekort. Jij maakt de voorbereiding en de opstelling en bepaalt de tactiek. Dat heeft niet gewerkt, dus neem je verantwoording en wijs niet naar spelErs.
8 -3
PetrusKeizer
hear hear!
1 0
31xAjax
Oh ja, toen de interviewer stelde dat Erik ten H. maar met 1 echte verdediger speelde (Tagliafoci) zei diezelfde Ten H. We hadden ook Mazraoui en Blind als verdedigers....

Toen heb ik maar geschakeld naar Penthouse TV.....
7 -5
NouridolbergNeres34
Ligt nooit aan pep ten hag ons meesterbrein heeft altijd gelijk, het lag natuurlijk aan de spelers die zijn opdrachten niet goed hebben uitgevoerd.
9 -6
RaynoFischer
Natuurlijk ligt het "ook" aan de spelers of nu we een keertje verliezen weer allemaal aan Ten Hag?
4 -4
Ajaxsupzuidned
Tegen een ploeg als psv kun je niet beginnen met Blind, Schone en Frenkie die de verdediging moeten leiden. Dit is pure zelfmoord.
6 -2
talent020
Hier zie je weer de koppige tukker in Ten Hag naar boven komen, het was gewoon tachtisch niet best vandaag,( alhoewel de spelers het in de 1e plaats lieten afweten) Wober had gewoon moeten spelen, zeker tegen een spits als De Jong, dan kan je niet met Frenkie en Blind komen aanzetten, en op het middenveld had Frenkie dan gewoon kunnen spelen, zo had je slechts 1 wijziging hoeven doorvoeren ipv 2, Eiting en Schone samen op 1 middenveld ben ik ook nooit zo gecharmeerd van, Donny zou het middenveld veel meer aanvullen,
4 -3
b.hulshof
Dus Ten Hag heeft vandaag nog niet ingezien dat F.de Jong niet geschikt is als verdediger tegen een topteam. Je kan hem neerzetten naast de Ligt of een speler als D.sanchez maar naast Blind is zelfmoord. Ook heeft hij dus vandaag weer niet gezien dat tegen beweeglijke teams Schone en Eiting te traag zijn.
3 -2
Toon meer reacties