'Eiting vervanger bij definitieve absentie De Ligt'

ThijsZwagerman, 22-09-2018 om 23:45, 26013 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, heeft bij De Eretribune nieuwe informatie over de blessures van Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar gegeven. De Ajax-watcher weet bovendien wat Ajax gaat doen als De Ligt niet in staat blijkt om te kunnen spelen.

'Ze (De Ligt, Huntelaar en Neres, red.) hebben natuurlijk maar een paar dagen gehad om te herstellen, maar er wordt nu wel gezegd dat De Ligt en Huntelaar op negentig procent zitten en dat ze morgen (zondag, red.) wel gewoon kunnen starten. Maar ze (Ajax, red.) houden wel een slag om de arm en hebben de selectie daarom nog niet bekend gemaakt. Ze wachten of wat de reactie is bij dat drietal.'

Mocht De Ligt de beslissende test van zondagochtend niet goed doorstaan, dan is Carel Eiting zijn gedoodverfde vervanger: 'Plan A is dat ze alledrie gaan spelen, maar bij Plan B, mocht De Ligt toch niet kunnen spelen, wordt er door de spelers zelf verwacht dat Eiting weer gaat spelen en Frenkie de Jong centraal achterin staat.' Dit laatste was midweeks tegen AEK Athene ook al het geval en zou dus betekenen dat Donny van de Beek opnieuw genoegen moet nemen met een plek op de bank.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Hup vd Beek en Dolberg er in
0 0
JohanCruijffAFCA
Wat een disrespect naar Donny en Wober.
0 -1
Jamo91
Ik zie hier veel de naam "wober".
Maar wober is toch gewoon totaal ajax onwaardig?
Vitesse vindt ik meer een club voor em.
1 -2
Web
Niet vergelijken met De Ligt, dan heb je gelijk.
Maar een goede wissel toch?
Begon goed zakte iets weg, maar gaat weer beter.
1 0
Jamo91
Nee ik vergelijk em ook niet, vindt hem vrij chaotisch overkomen en onzeker.
0 0
Jelephi
Klopt
0 -1
Daneman
oeps sorry. Ik was enkele weken geleden aan het schrijven dat ajax er slecht aan heeft gedaan geen cv te halen. Want wat nu als de Ligt wegvalt. Magallan of zoiets kwam niet. Blind had je vandaag heel goed kunnen gebruiken als cvm. als eerste slot op de deur. Ajax zonder de Ligt geen schijn van kans uit in eindhoven.
1 -2
GvanAchteren
Zo zou ik het alsnog doen: Blind linie naar voor op plaats van Frenkie. Frenkie centraal achterin met Schuurs of misschien Wöber.
0 0
Ziyech22
dit is toch wel één van de slechtste plannen. frenkie is zo goed in vorm op t middenveld, waarom zou je hem niet maar blind wel op middenveld willen hebben:x
0 0
GvanAchteren
Noodoplossing natuurlijk. Maar heb meer vertrouwen in Frenkie naast een relatief onervaren vervanger voor de Ligt dan Blind
0 0
echtgras
Voetballend zijn we PSV ook zonder De Ligt de baas maar ze zijn vreselijk effectief met die lange Luuk die met name door zn lengte elk duel wint.
Daar is hun hele spel op gebaseerd zelfs.

Perr Schuurs is een aardige kopper dacht ik, en heeft genoeg lengte ook.
Hij is er eigenlijk nog niet klaar voor in de andere aspecten maar hij kan best redelijk voetballen.
Ik heb geen idee hoe hij ervoor staat maar dit zou mijn nr 1 optie zijn. Gewoon 1 taak, de hele wedstrijd tegen Luuk aan staan, geen meter ruimte geven en elk duel meespringen. Nood breekt wetten en debutanten bij Ajax spelen bijna altijd goed.

Al wordt het waarschijnlijk Eiting en speelt Frenkie weer achterin want dat werkte goed. Maar PSV speelt heel anders dan de ploegen die we tot nu toe hebben gehad. Ik vrees dat het dan heel lastig wordt...
0 -2
Gijsje
Misschien gaat het wel helemaal niet door.
0 0
Bennyben
Snap niet dat iedereen Ajax als favoriet ziet, ik vond PSV heel veel kansen krijgen tegen een Barcelona dat hetzelfde als Ajax speelt en zonder de ligt zijn we wel heel erg kwetsbaar
0 0
Web
Mogelijkheden, die krijgt elke ploeg tegen Barcelona.
Veel schoten, een op doel van Angelino.
0 0
Ziyech23
PSV is bij de bookmakers licht favoriet. Veel mensen hier onderschatten PSV enorm. Ze zijn thuis heel erg goed.
2 0
Rentokill
Reken maar dat Ten Hag een plan heeft voor PSV. Heerlijk ook dat rookgordijn met de Ligt. Oftewel: Speelt Frenkie de Jong als verdediger of als middenvelder. Speelt Eiting? of Wober?
0 0
Web
Wij zijn alleen maar bezig, hoe gaan ze PSV bestrijden, onze zwakte aan stippen
Maar hoe gaat PSV Ajax aanpakken?
Waarschijnlijk vanaf het begin snoei hard ( van Bommel )
Zij hebben een heet statisch centrum die goed kan verdedigen met een type Huntelaar, ik zou vandaag voor Tadic kiezen, beweeglijk en trekt ze uit het centrum, en daar houden die twee niet van
Ziyech en Neres zou ik rechts en linksbuiten zetten, niet zoveel switsen als normaal, Ziyech moet Angelino constant opzoeken, die heeft rugdekking nodig vanuit het centrum? Doet van Bommel dat, of een middenvelder, zelfde geld voor op links, Neres moet Dumfries constant opzoeken, en ook die is verdedigend niet zo goed, trekt iemand uit het centrum voor rugdekking of middenvelder.
Tadic krijgt zo best veel ruimte om zijn spel te spelen, mocht Frenkie op het middenveld spelen dan krijgt hij denk ik met Hendrix te maken, ik vind hem niet sterk dit seizoen, Frenkie wacht altijd tot de tegenstander hapt, echt ik geef Hendrix vandaag weinig kans, en kan zo maar eens tegen twee gele kaarten aan lopen.. Hij gaat denk ik met Gutierrez spelen i.p.v. Pereiro, die verdedigd niet graag mee, en is statisch. De Jong zal zich opofferen aan zijn verdedigende taak tegen Frenkie en Blind in het centrum. Mocht de Ligt spelen, zal het iets anders zijn.

Het belangrijkste voor Ajax is de lange bal er uithalen op De Jong, vandaar uit willen zij gaan voetballen, hoog druk dus
0 -1
jackwolf
Iedereen roemt terecht Frenkie zijn voetballende kwaliteiten.
Daarnaast echter is hij ook bloedsnel en kan hij erg goed verdedigen. De passing van Eiting is misschien wel de beste van de gele selectie. Zoveel gevoel en zo vaak splijtend.
Dus voor mij is het AEK alternatief uitermate geschikt.
Laat PSV maar achter ons aan lopen.
0 0
BRAMHOUTEN
iedereen heeft het de hele week maar over hoe kwetsbaar ajax achterin is zonder de ligt. maar ik vind psv met hun sterkste opstelling ook erg kwetsbaar hoor. met een viergever en een swaab, dumfries achterin. volgens mij is onze aanval en middenveld echt wel beter.
0 0
MitsjollAjax
Mensen ik zou de samenvatting nog even terug kijken en dan zie je hoe goed eiting in de passing is. Donny is een publiekslieveling maar voetbaltechnisch veel minder dan eiting. Eiting kan de rol die gevraagd word bij deze opstelling veel beter invullen.
6 -2
MickS
Juist. Eiting speelde gewoon goed afgelopen woensdag. Hij startte wat nerveus, maar herpakte zich heel goed.
3 -2
Web
Eiting speelde heel goed
2 -1
Radie125
de ligt gaat gewoon spelen
0 -1
Radie125
de ligt gaat gewoon spelen
0 -1
atouba19
Ben ik de enige die dit heel dom zou vinden?
Mag hopen dat wöber naast blind staat?
Frenkie met Blind zij kwetsbaar metname door de lucht. Laat dat nu net zijn waar psv goed in is. Voorzetten van Angelino zijn vaak goed en dan is L. De jong gevaarlijk.
Toch schandalig vind ik dat Ajax zo’n goede selectie heeft maar geen waardige vervanger voor de Ligt..
0 -1
NoPants
Wat stel je voor dan? Iemand die sowieso direct iets toevoegt, maar niet voor de bank komt en al snel ~10 miljoen kost. Of iemand die wel voor de bank komt en goedkoper is, maar niet perse iets toevoegt?

In beide gevallen geen jong talent, want daar hebben we schuurs en wober voor.
0 0
MitsjollAjax
Hoezo ze hebben veltman en als talent Schuurs. Wat wil je nog meer dan? We zijn geen City.... Nog een goede verdediger van 25 die 10 ml kost en 2 ml bruto verdiend kunnen we niet betalen en gaat niet achter de ligt op de bank zitten. Als je goedkopere spelers haalt voegen ze niks toe en kom je uit bij de propers, van de werf en flaps van deze wereld.
Dus niet schandalig maar volkomen logisch
1 0
WillyBrokamp
Klopt. Schuurs e.a komen er aan. Maar bijv. Malagan hadden we nu goed kunnen gebruiken.
0 0
MitsjollAjax
Denk niet dat die overkomt van zuid Amerika om hier op de bank te zitten
0 0
insectenverdelg
Zit in dubio. Wober is in de lucht iets sterkwr wat tegen de Jong fijn is. Alleen Frenkie zn snelheid is beter wat tegen Bergwijn en Lozano weer beter is. Probleem is dat je met Eiting niet extra snelheid erbij zet. t gaat echt een lastige pot worden denl ik.
0 0
Jeugdtrainer
Donny is geen optie zo laag op het veld. Totaal geen verbindingsspeler, verstopt zich teveel en heeft niet de geniale packing-pass. Wober is ook geen optie met de snelheid die Bergwijn en Lozano hebben. Frenkie is behoorlijk rap en doorziet het spel heel snel. Alleen die Luuk De Jong hè..

Ben toch beetje bang met Tagliafico. Zeker met veel ruimte is hij niet het allerbest in dekken met hoge pressie. En dat zal moeten want de voorzet mag geen moment komen vanaf de flank. Die gaat sowieso een kaartje pakken.

Uiteindelijk wel vertrouwen in een overwinning. Al zie ik TH zomaar een 352 (met Wober) uit de hoed toveren om beter te kunnen anticiperen op die drie voorin (spelen heel centraal) en dynamiek van hun backs. Dan stop je al hun dynamiek als je passlijn naar midden eruit haalt. Al geloof ik dat de selectie en directie daar met TH in de zomer over heeft gesproken om dit niet meer te doen. Ben er zelf niet zo’n fan van maar ik zou het wel snappen. Overigens bouwt Ajax vaak op met drie achterin dus aan het veldspel aanvallend veranderd weinig.
2 -2
trodat4030
Donny is een prima verbindingsspeler, alleen speelt hij als diepgaande 10. Dan is t wat lastig verbinden als je van de trainer vooral voor diepgang moet zorgen en niet de verdediging met de aanval moet verbinden. Jij als zelfbenoemde analyticus zou dat moeten zien.
0 0
Web
Volgens mij hebben wij het daar ook al over gehad, Donny beheerst dat minder dan Eiting, van huis uit gewoon een totaal andere speler.
Donny zijn sterkste kant werd woensdag de tweede helft gebruikt, daar in is hij de beste. Speelt Huntelaar niet ( wat ik zelf hoop ) speelt Donny
Tadic in de spits, laat zich uitzakken en bediend Donny die in het centrum opduikt, dat ging die 15 minuten heel goed met Tadic in de spits
0 0
trodat4030
Een discussie met jou is opnieuw zinloos als je niet leest wat ik schrijf, Web.

Opnieuw heb ik het enkel en alleen over Donny. Niet over Donny ivm Eiting. En ook niet over Donny ivm Schone. Enkel en alleen over Donny.
0 0
Web
Alleen al een analyticus als Jeugtrainer moet dat weten
Over discussie gesproken.
Ik vind Donny geen verbindings speler, jij wel goed??????
0 0
trodat4030
Iemand die zichzelf analyticus noemt ziet toch dat Donny niet als verbindingsspeler speelt?

En opnieuw vraag ik je, hoe weet jij of Donny dat wel of niet beheerst? Heb jij hem dan in die rol zien spelen of niet? Ik wel en daarom weet ik dus dat hij dat meer dan prima beheerst. Opnieuw zeg ik nergens dat hij het beter of minder beheerst dan Eiting (voordat je daar weer over gaat beginnen), ik zeg enkel dat híj het beheerst. Is geen woord Spaans aan, maar ben benieuwd of je het nu eindelijk een keer snapt.
0 0
Web
En nu een verhaal waar je PSV pijn kan doen
Want PSV is veel kwetsbaarder dan Ajax
Van je eigen kracht uit gaan, met kleine consessies
En daar is Teg Hag een meester in.
1 -2
Jeugdtrainer
Elke trainer redeneert hoe hij zich kan wapenen tegen dit soort sterkten van PSV (en dan benoem ik ze ook gelijk allemaal: kopkracht/voorzet, dynamiek flank en buitenspelers) om vervolgens te kijken of de eigen principes daar in 352/532 nog steeds in uit kunnen komen en waar hij dan de tegenstander het best pijn kan doen. En door de te kijken naar die sterkten kun je ook uitkomen bij een 433 hoor, maar ik denk dat TH kiest voor een 352.

Wel grappig hoe je TH weer even op de hoogste troon zet. Dit zou de standaard voor elke trainer moeten zijn. Eigen speelwijze en altijd kijken of je kleine concessies kunt/moet doen.
0 0
Web
Ik ben erg gecharmeerd van Ten Hag, niet sinds hij bij Ajax is.
Ook geen toeval dat het met de clubs als Goaehad en Utrecht minder gaat nu. Ik wist dat hij meer tijd nodig had, en heb niet mee gedaaan aan de korte termijn gedachten die hier was. Ten Hag heeft gewoon moeite om zijn ideeen over te brengen aan spelers die dit op het veld moeten uitvoeren, dat was bij zijn vorige clubs ook al zo. Overmars kende zijn kwaliteiten heel goed, die heeft hem van dicht bij mee gemaakt.
Jij verwijd mij dat ik niet positief ben op andere trainers, zeg dan gewoon op Bosz, want dat bedoel je. Dat heeft met heel veel factoren te maken, en heb ik helemaal geen zin meer om over te hebben. Ik zie best zijn goede kanten, maar ook zeker zijn mindere kanten, maar dat mag schijnbaar niet? Jij vertrouwde Bosz 100 procent en ik niet, dan kan en mag toch. Ten Hag laat wekelijks zien dat je met iets meer rest verdediging andere accenten twee voetballende controleurs uitstekend voetbal kan spelen, resultaat is voor mij heel belangrijk.
0 -1
Jeugdtrainer
Ik schrijf al jaren objectieve analyses dus waag het niet mij daar van te betichten. Je bent vermoeiend, met telkens weer Bosz neerhalen en TH ophemelen. En nee, dat bedoel ik NIET.

Het zijn beide hele goede trainers. Maar jij hebt kennelijk geen idee wat er besproken is afgelopen zomer tussen spelers, directie en staff. Het voetbal van TH leek nergens op en dat had niet met TIJD te maken, maar met FILOSOFIE. En dat wil niet zeggen dat ik hem een slechte trainer vind, want hij anticipeert daar juist erg goed op sinds afgelopen zomer. TH pakt het nu véél anders aan!
0 0
Web
Waarom zeg jij dan, dat ik mij standaard voor iedere moet trainer moet opnemen? Ik val buiten Bosz werkelijk niemand af.

Ik denk? Dat het te maken heeft met het over brengen van Ten Hag, zwakke kant van hem, spelers liepen te twijfelen, met druk zetten, vandaar ook die lange trainingen, overbrengen zoals hij dit wil zien. Dat duurde ook al zolang bij Utrecht, die pruimde hem ook in het begin niet

Maar het zal misschien ietsjes van allebei zijn?
0 0
Trainer21
Donny moet spelen. Niet eiting
0 -6
OKP-AFCA
Geef er dan eens een fatsoenlijke motivatie voor.
0 0
insectenverdelg
Zoals het er nu uitziet speelt Donny sowieso en begint Neres op de bank. Snap goed dat ten Hag niet met 3 twijfelgevallen start. Je kan er beter 1 inbrengen mocht dat nodig zijn. Alleen Nwres wil zelf wel spelen. Hoop dat hij daar niet gepikeers over raakt.
0 0
Jeugdtrainer
Het gaat niet om je favoriet.
4 0
SoAFCA
het gaat om de beste samenstelling. dat vergeten een hoop mensen.
3 0
Bjorn
Eiting, Schöne en Blind is wel heel weinig snelheid met de snelle Lozano en Bergwijn. Vind ik risky.

Ik denk dat het meespelen van De Ligt cruciaal is.
2 0
de-Ajacied
Eitng een controleur????
Dan wel eentje die de tegenstander er steeds doorlaat. Vd Beek heeft daar van nature veel
minder last van doordat die juist wel een hoge handelingssnelheid heeft
2 -6
vdvaart23
zou toch voor wober gaan. Anders gaan die Eindhovenaren alleen op de Jong gooien. Voetballen kan hij niet echt maar is te sterk in de lucht voor de Jong en Blind.
2 0
kampioen0809
Als er een wedstrijd is die je kan verliezen is het morgen wel. Hoop het uiterst niet, maar PSV is na Ajax de beste vd eredivisie en zou je deze best kunnen verliezen.
2 -2
Adios
in mijn ogen zijn Donny's specialiteiten: steekpassjes, diepgang en aanvallende positionering. Eiting vind ik juist sterker in het verdedigend inzicht, de strakke pass over de grond en de lange pass. Aangezien Ten Hag met een blok van 2 controleurs speelt, zou ik Eiting altijd opstellen voor de opbouw en de balans op het middenveld.
5 0
gi0vanni
Daarbij gaat PSV counteren dus als het veld klein is heb minder ruimtes om diep te gaan. Ajax zal PSV geen 90 minuten kunnen vastzetten dus als het spel wat meer op en neer gaat in de 2e helft komt er meer ruimte. Laat Donny dan maar lekker invallen dat deed hij in de CL ook prima.

Met Huntelaar, de Ligt en Dolberg niet geheel fit moet Ajax keuzes maken. Maar met spelers als Tadic, Ziyech, Neres en tegenwoordig ook Nico om er een paar te noemen moet het een mooie wedstrijd worden waarin het zaak is goed te spelen en net zo dodelijk te zijn als in de CL want PSV heeft redelijk veel snelheid voorin.
0 0
Ozymandias
De grote kracht van Eiting is dat hij met zijn passing regelmatig (middels een strakke pass over de grond) een linie overslaat wat vaak direct een aanval opzet. Er zijn eigenlijk relatief weinig spelers (zeker in de Eredivisie) die dit doen. Ik denk dat dit komt doordat het geven van zulke passes een kwestie is van zowel de pass kunnen geven als het spelinzicht hebben om de pass "te zien". Iemand die dit als geen ander kan is Blind. In veel opzichte doet Eiting mij wel aan een jonge Blind denken.
4 0
Labrador
oeh nog 16 uur en 30 minuten. Gaat AS weer plat? Als we verliezen dan is het huis hier te klein natuurlijk. Dan wordt er weer rijkelijk gestrooid met #tenhagout.
2 0
MitsjollAjax
Nee hoor verliezen hoort nou eenmaal ook bij voetbal. Histories gezien winnen we daar maar 1 op de 3x dus zo makkelijk gaat dat niet worden. Als iedereen zijn niveau haalt geef ik ons een goede kans maar is naïef om te denken dat we daar even winnen. Als ik strijd zie en goede wedstrijd van onze kant en we verliezen ben ik teleurgesteld maar dan is er nog niks aan de hand
0 0
bremovic
Zie dan toch liever wöber achterin en frenkie gewoon op het middenveld
3 -1
Rood Gevaar
dan hoop ik dat Eiting gezien heeft hoe fel Donny inviel.
alleen met die instelling en mentaliteit heb je wat aan hem.
Het is allemaal net te slap en te sloom en tegen AEK ook echt veel te veel balverlies.
2 -3
iammike
Ik zou Wöber er in zetten en Blind rcv. Die fysiek kan je wel gebruiken tegen Luuk de Jong..
1 0
Beachbal
Zou liever Donny zien..
4 -4
Ozymandias
Vd Beek er op het middenveld bij terwijl Blind en De Jong noodgedwongen achterin moeten staan zou zelfmoord zijn. Met Schöne en Eiting als controlerend blok staat het verdedigend een stuk beter.
3 -3
Pauw
Met name omdat van de Beek bij balverlies helemaal niets toevoegt.
Omdat van der Gijp het roept roepen veel mensen dat van de Beek 'zo tekeer gaat'. Dat valt reuze mee. Schakelt ook slecht om (in vergelijking met Ziyech en zelfs Schone schakelt tegenwoordig beter om).

Op dit moment zie ik van de Beek als een iets verfijndere versie van Klaassen maar dan zonder de werklust. Te veel met zichzelf bezig ook.
4 -2
trodat4030
Donny z'n kracht is vooruit verdedigen, daarvoor staat hij veel te hoog omdat hij, in opdracht van de trainer, heel dicht bij Huntelaar moet spelen. Icm zijn gebrek aan snelheid, voegt hij idd weinig toe in verdedigend opzicht. Ziyech daarentegen heeft veel meer snelheid en Schone staat 20 meter lager en kan vooruit verdedigen, wat Donny door zijn positie niet kan.

Toen Donny onder Bosz vaak Schone kwam vervangen riep heel AS nog dat Donny in de basis moest ipv Schone.. Zo lang geleden is dat niet hoor, dat zou je nog moeten weten.
0 0
AJAIXIXIXI
Vd Beek is ook gewoon geen controleur, Eiting en schöne kunnen die rol veel beter invullen.
3 -2
Rood Gevaar
we bereikten nog niet zo lang geleden de finale van de Europa League zonder controleurs, maar 3 aanvallend ingestelde spelers op het middenveld
1 -1
MitsjollAjax
Klopt met de spelers veltman, sanchez, viergever, Sinkgraven, Klaassen, Traore, Dolberg, younes. Hoeveel van die mannen doen vandaag ook mee? Andere spelers en ander systeem. Dit Ajax wint van het Ajax dat ver kwam in de El
2 -1
MelleAfca
Van de Beek is minstens goed al dan niet beter op 6 of 8 dan op 10. Heeft dat in de jeugd en in het eerste ook al meermaals laten zien.
1 -6
PeterVKV
Allemaal mee lullen. Donny kan ook prima controlerend spelen en dan af en toe meer druk naar voren zetten.
2 -4
AJAIXIXIXI
Ah daarom hebben zowel Keizer als Ten Hag dat nooit gedaan, thanks.
2 -2
Rood Gevaar
daar noem je ook echt 2 hoogvliegers op
0 -6
MelleAfca
Maar alle trainers in de jeugd en Bosz wel. Wat een on-argument is dit dan...
1 -6
AJAIXIXIXI
Waarom denk jij dan dat Donny nog niet als controleur is opgesteld Melle? Ben benieuwd.
1 -1
MelleAfca
Dat is een opstapeling aan foute aannames die Ten Hag aan het maken is.
Hij ziet Van de Beek namelijk alleen als een type Klaassen die ontzettend gevaarlijk kan worden door de ruimte achter de laatste linie te benutten. Dat kan hij ook, maar van de Beek kan veel meer dan dat. Onder de bal is hij nog veel beter. Daar komen aspecten als zijn passing, schot vanaf de tweede lijn en ook zijn verdedigende kwaliteiten veel meer tot uiting.
Daarnaast ben ik van mening dat van de Beek simpel gezegd niet het type nummer 10 is dat Ajax hoort te hebben. Een nummer 10 van Ajax hoort een buitenspeler of spits weg te sturen nadat hij net de nummer 6 van de tegenstander het bos in heeft gestuurd. Wat mij meteen bij mijn volgende punt en fout van Ten Hag brengt. Waar hij Donny als 10 ziet, ziet hij Frenkie als 6. Terwijl die tweede zo snel mogelijk omgewisseld moeten worden. Tuurlijk, Frenkie speelt daar meer dan goed, maar dat is puur omdat het gewoon een wereldtalent is. Frenkie zou nog 10x belangrijker voor dit Ajax kunnen zijn als hij hoger op het veld zou staan.
1 -6
trodat4030
Ik snap er niks van Melle, van de week kreeg ik voor dezelfde conclusie over Donny nog een reeks duimpjes omhoog.. Gek he? Wat mij betreft heb je ook gewoon gelijk.
0 0
afcas
en met dat laatste stukje over de jong bewijs je dat ten hag het waarschijnlijk wel beter ziet dan jij... frenkie is namelijk juist een speler die uitblinks als hij het spel voor zich heeft. hij is op zijn best als hij zelf de aanval op kan zetten aangezien hij de kwaliteit heeft om niet 1/2 stappen vooruit te denken maar 3/4 en soms zelfs 5 stappen vooruit kan denken. als je aanvallende middenvelder speelt sta je te hoog om die kwaliteit te benutten. en geloof mij, die kwaliteit is misschien wel de meest zeldzame kwaliteit in het hele voetbal. er zijn vrijwel geen spelers die die kwaliteit hebben op het niveau van frenkie. als frenkie zou willen en zijn teamgenoten zijn ook intelligent genoeg kan hij in principe de bal bij de eigen verdediging ophalen, 3 een-tweetjes aangaan om vervolgens zelf af te maken of de bal af te leggen. ik weet geen speler die dat nog meer kan. maar als jij intelligente teamgenoten hebt kan frenkie op geen positie zo goed gebruikt worden als op de 6 positie.
4 0
Ajax412
Ben ik het mee eens. Frenkie moet spelers naar zich toe trekken in de opbouw, zodat de spelers verder op het veld meer ruimte krijgen. Hij heeft het vermogen om op te dribbelen, mensen te lokken en uit te spelen en vervolgens een goed vervolg te bedenken. Zo krijgt iedereen voor in het veld meer ruimte om te voetballen.
1 0