Veltman geen captain meer: 'Te maken met blessure'

JesseTH, 21-09-2018 om 20:50, 39270 views, Ziggo Sport |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Joël Veltman is dit seizoen, ook bij een tijdige terugkeer van zijn blessure, geen aanvoerder van Ajax meer. Erik ten Hag beschrijft bij Inside Ajax een natuurlijk proces dat de afgelopen zomer heeft plaatsgevonden en de uitkomst daarvan is dat Matthijs de Ligt nu eerste aanvoerder is en Dusan Tadic tweede aanvoerder.

'We hebben nu afgesproken dat Mattijs de Ligt onze eerste en Dusan Tadic onze tweede aanvoerder is', legt Ten Hag uit. 'Je kijkt in de zomer naar wat erbij komt in de kleedkamer en hoe de hiërarchie verloopt.' Ten Hag vertelt verder dat Veltman ook bij zijn rentree tijdens dit seizoen geen aanvoerder meer wordt. 'Dat heeft vooral met zijn blessure te maken. Hij was ernstig geblesseerd en is op de weg terug. We hopen dat hij zo snel mogelijk terugkeert, maar we weten ook dat het nog even gaat duren. We hebben hem nodig, hij is een zeer gewaardeerd lid van de kleedkamer.'

Ten Hag vertelt verder over het selectiebeleid en zijn besluitvorming in het formeren van zijn basiself. 'Je moet keuzes maken en uiteindelijk kunnen er maar elf spelers spelen. Er zijn altijd spanningsvelden, maar dat probeer je altijd op een transparante en duidelijke wijze te doen. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, dat weten de spelers in het klimaat waarin ze zitten. Je moet niet iedereen te vriend willen houden, uiteindelijk gaat het erom Ajax te laten presteren.'

Sowieso geeft Ten Hag het aan erg naar zijn zin te hebben bij Ajax. 'Met deze directie en staf werken we heel goed samen. Ook met de spelersgroep. Een spelersgroep kan heel snel veranderen, teams blijven maar heel kort bij elkaar. Er zitten echter ook weer spelers achter en het geeft ook weer de uitdaging om samen met die spelers, staf en de directie verder aan Ajax te bouwen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Iedereen lult maar dat Mazraoui van een hoger niveau is. Als rechter middenvelder allicht. Bergwijn had het stukken lastiger gehad tegen Veltman. Mensen die dat niet zien hebben echt oogkleppen op en kunnen niet van vooroordelen afstappen. Veltman is _VERREWEG_ de beste rechtsback die we hebben.
0 0
Pierre Heno
"we hopen dat hij z.s.m. terugkeert maar weten ook dat het nog lang zal gaan duren.." .Prachtige zinnen zijn dat toch.
0 0
PetrusKeizer
"een zeer gewaardeerd LID van de KLEEDKAMER". Goh, ik was net om. Vooral door dat uitstekende optreden in Studio Voetbal. En nu begin je toch weer onzin uit te kramen? Wat boeit het, die kleedkamer. Of wordt daar tegenwoordig gewoon doorgevoetbald in de rust? Die jongen wil toch gewoon weer in de basis terugkomen, en dan gaan we t over de KLEEDKAMER hebben. En LID ben je van de Vereniging van Postzegelverzamelaars. Enz.
0 0
ST
Prima 12e man. Mazraoui is hem qua niveau al voorbij als back.
1 -1
Caparzo
Hopelijk is hij sneller als verwacht terug, kan hij in december al voorzichtig wat ritme opdoen bij JA. We hebben hem hard nodig als backup in de verdediging!
1 0
paulis
Mazraoui is van een hoger niveau maar wel gewoon een goede verdediger om er bij te hebben. Gun hem het beste, Hopen dat hij snel hersteld!
1 0
kaashaas
Ik ga Joel zeker niet afschrijven want Joel in goede doen is gewoon een degelijke verdediger. Zie hem zichzelf ook weer terug vechten in de basis en wellicht word hij alleen maar beter. Vergeet niet dat er onder Bosz nog meer op de helft van de tegenstander werd gespeeld en hij waarschijnlijk met deze speelwijze ook nog beter uit de verf komt.
2 0
3*stars*3
Ik heb Veltman lang lopen verdedigen want hij haalde in seizoen 13/14 als CV echt een heerlijk niveau.
Potje tegen Celtic was volgens mij zijn beste pot ooit.
In seizoen 15/16 vulde hij rol ban RB ook goed in, als vervanger van Tete.
Maar je zag verder gewoon geen ontwikkeling bij hem.
En totaal geen leiderstype.

Hoop op een goed herstel en een leuke transfer voor hem.
3 0
Stone020island
Wat ik prachtig vind aan veltman is dat ie elke klassieker dirk kuyt een trap voor ze kloten gAf ahhahaha
2 0
3*stars*3
Haha dat deed Veltman zeker goed en in thuisduel tegenover Luuk en Lozano ! ;-)

Over Kuijt gesproken.
Wat was dat een engnek tijdens de klassiekers.
Beetje 30m terug sprinten om bij de scheids te melden dat Younes een kaart moet krijgen...
0 0
Ajax#1900
Was hem oprecht vergeten.
2 -1
insectenverdelg
Veltman is altijd in t veld teveel met zichzelf bezig geweest om aanvoerder te zijn.
1 -3
Redrum
Met ruime afstand de slechtste aanvoerder die we ooit gehad hebben. Zijn aanvoerderschap was echt de kers op de taart van ons rampseizoen.
0 -11
Ajax_026
Nee aanvoerder boilesen was geweldig?.....XD
1 0
ambtenaar
Verdiep je eens in het verleden voordat je dit soort uitspraken doet.
1 0
Gouda
Jij vond Boilesen een betere aanvoerder?
3 0
SjaakWolfs
Nicolai Boilesen moet wel de minst geloofwaardige Ajax-aanvoerder aller tijden zijn.
3 0
gi0vanni
Boilesen was voor zijn blessures een groot talent maar erna een speler van het niveau Atouba en Wielaert. Veltman heeft goede en slechte dagen. Hij moet altijd spelen zoals vorig jaar in de wedstrijd die Ajax 3 - 0 van PSV won. Niet de beste speler en ik ben geen fan van hem maar met veel inzet nog bruikbaar. Hij is wel net als Dijks een echte Ajacied.
0 0
Redrum
Oh ja die hadden we ook nog. Blijkbaar had ik hem al volledig verdrongen. Die was inderdaad minstens net zo slecht.
0 0
Redrum
Met alle respect, maar Veltman komt ook niet meer terug in de basis wat mij betreft. Mazraoui bevalt mij 10 keer beter.
2 -3
3sterren
Daarom zegt TH ook dat hij hem een zeer gewaardeerd lid vindt ”van” de kleedkamer.
Zegt in mijn ogen voldoende ...
0 -2
ghouleseddik
Als we na de winterstop nog op drie fronten actief zijn, waar ik wel op hoop, dan komt een fitte Veltman zeker nog van pas.
2 -1
Redrum
Als back-up misschien wel ja.
1 -1
ghouleseddik
Zolang de huidige achterhoedespelers niet onder blessures of enorme vormdips te leiden hebben lijkt hij daar inderdaad genoegen mee te moeten nemen.
0 0
Radie125
met andere woorden je komt niet meer in het Veltman
0 0
NoPants
+1
0 0
AJAIXIXIXI
Veltman zat ook voor zijn blessure al op de bank, denk dat er niet veel gaat veranderen wanneer hij terugkomt.
0 -1