Ook Neres onzeker voor PSV-uit

NielsOpdam, 21-09-2018 om 17:45, 24485 views, AjaxTV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Achter de namen van drie spelers staat een vraagteken voor de topper tegen PSV, zo vertelt Erik ten Hag in gesprek met Ajax TV. Klaas Jan Huntelaar, David Neres en Matthijs de Ligt zijn nog twijfelgevallen voor aanstaande zondag, maar de trainer maakt zich daar geen zorgen om.

'We moeten even afwachten. Er zijn een aantal vraagtekens', begint Ten Hag. 'Huntelaar is uitgevallen, zoals jullie hebben gezien. Neres is donderdag binnen gebleven, omdat hij een tik heeft gehad. Vooraf hadden we De Ligt natuurlijk die was uitgevallen. Dus we moeten gaan kijken de komende dagen, hoe zich dat herstelt richting aankomende zondag.'

'Ik ben geen man van zorgen', begint Ten Hag. 'Dat heb je ook weer gezien, Matthijs valt uit en Carel (Eiting, red.) heeft dat fantastisch ingevuld. Hij heeft voetballend vermogen van achteruit gebracht. Ook als je ziet dat als Klaas Jan uitvalt hoe Donny (Van de Beek, red.) er dan in komt, een geweldige goal maakt en super belangrijk is. Dat betekent dat we een brede kern hebben.'  

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ik mag hopen dat Ten Hag terdege zal beseffen dat een nederlaag tegen PSV op dit moment weliswaar niet meteen bepalend zal zijn voor het klompetitieverloop maar dat een nederlaag wel de nu bestaande positieve sfeer in de groep een flinke knak zal kunnen geven. Wat dàt aangaat is deze wedstrijd ( in de regen gezien de weersverwachting) wel degelijk bepalend voor de komende weken. PSV wil wat goedmaken nade blamerende 4-0 dus die hebben de messen geslepen. Dan is het ontbreken van spelers als De Ligt en Neres bijna niet op te vangen want de vervangers halen dat niveau (nog lang) niet.
0 0
AjaxDude12
Hahaha jij vraagt je af of Ten Hag beseft dat PSV-Ajax een belangrijke wedstrijd is? Ik heb ergens het gekke gevoel dat hij dat wel zal beseffen...
0 0
Pierre Heno
Zou je denken?
0 0
3sterren
Ik mag hopen dat de spelers terdege beseffen wat hen te doen staat ...
; )
0 0
KvD90
Zuur, maar met deze opstelling, zie ik ons ook winnen :

Alle drie geblesseerd :
Tadic----vd Beek----Ziyech

Schone----Eiting
De Jong

Tagliafico-Wober-Blind-Mazraoui
Onana
0 0
Beachbal
Het zal PSV ook weer is niet mee zitten.. Die ploeg word 7/10x kampioen door pech van andere clubs. Als we dat allemaal is gaan inrekenen stonden wij allang op 40 titels en Feyenoord op 20..
0 -1
Rik428
wat een onzin. De laatste 10 jaar is het 4x gebeurd dat een team met minder dan 80 punten kampioen werd, en alle vier de keren was dat Ajax. Sinds de invoering van het 3-puntensysteem is PSV 11 keer kampioen geweest, met een gemiddelde van 82 punten.

Ja ze winnen vaak lelijk, ja ze winnen vaak lucky, ja ze hebben mogelijk geluk dat we 3 basisspelers missen, ja ze hadden geluk dat Vitesse in 2007 gewillig naar de slachtbank ging en dat Bryan Smeets net tegen ons wél een bal in het doel kon trappen, maar ook wij zijn dit decennium al een aantal keer de kampioen van de armoede geweest.

Die calimeropet die staat ons niet!
4 -1
Illegaal
Wat is dit voor een slap gelul?... Matthijs valt uit en Carel heeft dat ingevuld....... Carel heeft dat niet ingevuld want Frenkie heeft dat ingevuld!

En vd Beek kwam er ook pas in toen de ban gebroken was, met Klaas was het al 1-0 voor ons geworden en toen moest de tegenstander meer aanvallend gaan denken en kwam er meer ruimte plus de tegenslag dat ze die 1-0 hebben tegen gekregen.

Ik vind dit dom gelul van Ten Hag.
0 -4
Rentokill
Tijd geleden dat ik zo'n domme reactie las. Carel is ingevallen voor Frenkie.
1 0
Lagasj
Ik zou me toch maar zorgen maken over die waardeloze medische staf. Trap die gasten eruit.
En stel een professioneel team samen.
0 -3
Illegaal
Er is niks mis met de medische staf.
0 -1
Dennish
Vandaag horen we ook nog dat Onana en Ziyech eruit gaan liggen. Morgen tijdens de warming up helaas ook nog Tadic. Wat een gedoe weer met al die blessures en dat net voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen
0 0
Illegaal
Dit kan natuurlijk te maken hebben met dat Ajax eerder is begonnen en al 4 officiële wedstrijden meer heeft gespeeld dan Psv.
2 0
Pierre Heno
'waardoor Ajax een beter ingespeelde selectie heeft ' kun je ook zeggen.
0 0
ck69
Je hebt wel een kopper nodig in de verdediging, aangezien pisvee nagenoeg alles hoog op De Jong speelt
2 -1
Illegaal
Degene die jou dat minnetje gegeven heeft begrijpt niks van het voetbal.
1 0
ajax4ever01
Gaat lekker, Neres/de Ligt/Huntelaar who's next?
1 0
31xAjax
Erik ten H. zei voor Heracles toch dat hij wilde gaan rouleren, al horen we hem daar niet meer over.

Nou dan mag dit toch eigenlijk geen probleem zijn...
0 -1
Illegaal
Je hebt gezien wat dat opleverde tegen Heracles, Ajax heeft veel spelers maar eigenlijk maar elf hele goede, de bank is duidelijk minder van kwaliteit.
0 0
Rik428
Het is logisch dat de bank minder van kwaliteit is dan je basis, anders was je bank wel basis. Het gaat erom dat je bank beter is dan de bank van je tegenstander
0 0
insectenverdelg
rouleer je de basis 11 in de lastigste wedstrijd in de competitie in het jaar?
0 0
31xAjax
Google eens op “cynisme”...
0 0
Superjan
Doe het zelf. Wat jij bedoelt is ironie.
0 0
martin1234
En na Heracles bleek dat rouleren 2 punten gekost te hebben, toch?
1 0
31xAjax
Ja maar daar wilde Erik ten H. niets van weten....
0 -1
Timoajax14
Ik dacht sws al dat Neres niet zou spelen, mits Huntelaar fit is. Ik verwachte Van de Beek op 10 i.p.v. Neres
0 0
Jos1983
Misschien niet eens zo'n nadeel wanneer KJH niet spelen kan. Als Neres en de Ligt maar spelen. Een bewegelijke voorhoede met Neres/Tadic/Ziyech en loper vd Beek is een hel voor Viergever (die altijd ruimte geeft in de mandekking) en Schwaab..
6 0
Inhartennieren
Klopt!
Maar ik verwacht dat de ligt juist het grootste probleem is.
7 0
VinylFrank
Hoop dat dit tactiek is. psv doet dit elk jaar namelijk. een belangrijke speler kan waarschijnlijk niet meedoen en vlak voor het begin...tadaaa hij kan wonderwel toch spelen. check maar, doen ze paar keer per jaar al jaren lang
5 -1
3sterren
Ooit toegepast door Rinus Michels tegen Bayern. Wijlen Johan Cruijff zou geblesseerd zijn en niet spelen tijdens een belangrijke wedstrijd in de toenmalige CL: het Europacup I toernooi. Maar hij speelde toch, Ajax won en Bayern nam wraak op onze legendarische nummer veertien tijdens diens afscheidswedstrijd.
Tijd voor ons om wraak te nemen op hen, in de CL welteverstaan...
; )
0 0
Dexy
Ik heb er wel een goed gevoel over dat minimaal 2 van de 3 twijfelgevallen fit aan de aftrap kunnen verschijnen zondag. Bij De Ligt is het een lichte knieblessure (wat normaliter vrij snel hersteld is) en bij Neres lijkt het erop dat hij een tikje heeft gehad. Meeste zorgen maak ik me over Huntelaar, die viel uit met hamstringklachten. Dat is meestal wel een stuk ernstiger en langduriger. Gelukkig hebben we afgelopen woensdag gezien dat Tadic als valse nummer 9 ook een aantrekkelijke optie is.

Kan ook gewoon zijn dat Ten Hag geen slapende honden wil wakker maken en het tactisch speelt. Als je nu al openlijk zegt wie er fit zijn en dus gaan spelen zondag, kan PSV zich daar ultiem op gaan voorbereiden. Maar door het zo lang mogelijk stil te houden weet PSV gewoon niet wat voor Ajax ze aan de aftrap zien verschijnen komende zondag. Daar kun je ze mee verrassen.
1 0
iammike
Kan de politie niet even staken dit weekend?
8 0
iammike
Lekker klote dan. Als je verliest is de eredivise afgelopen.
4 -10
martin1234
Niet afgelopen, maar deze wedstrijd is super belangrijk. Ook omdat Ajax en PSV waarschijnlijk heel weinig punten gaan verliezen aan andere clubs dit seizoen. Ik werd gemind als een bezetene woensdag, maar ik zeg het nog een keer. De wedstrijd PSV - Ajax is eigenlijk belangrijker dan de CL wedstrijd Ajax - AEK. Verliespunten gaan duur worden deze competitie!
0 -2
insectenverdelg
onzin. Als je verliest is er een gaatje. maar afgelopen is wel heel ver gezocht. en hebben ook als deze 3 niet meespelen echt nog niet verloren. Om ons voetbal te spelen zijn de spelers Frenkie, Ziyech en Tadic veel belangrijker. Dat betekent niet dat we deze 3 niet gaan missen overigens.
2 0
Ajax#1900
Ja joh, 5 punten achter na 5 wedstrijden en we kunnen er beter mee stoppen. Dat is hoe het werkt. Pleur op met die onzin, kom op zeg.
3 -3
Ajaxtrouw
Begint weer lekker zo. Seizoen is nog maar net begonnen en dan begint het gezeik al. Is bij ons altijd meer dan bij PSV, geeft toch te denken....
En dan kun je wel weer bluffen zoals Ten Hag doet maar we zijn pas op ons best als ze allemaal meedoen, anders toch weer veel omzettingen, is nooit goed, zag je tegen Heracles al.
3 -2
insectenverdelg
seizoen is net begonnen? hebben er al 12 officiele potten op zitten anders. in een vrij korte tijd. en ook nog interland verlichtingen. Daarbij heeft een deel ook nog een vrij korte zomer gehad zoals Nico,schone en Ziyech en tadic ( laatste in iets mindere mate. PSV heeft in die korte tijd 4 potten minder gespeeld.
5 -1
SjaakWolfs
Dat dus. Meer minuten maken = grotere klans op blessures.
2 0
Web
Hij liep mank bij het publiek bedanken woensdag
3 0
ajax4ever01
Goed opgelet
0 0
jollie18
Volgens mij kan Neres gewoob spelen. Heeft een tik gehad neem aan dat het niet al te erg is.
2 -1
Ozymandias
Het zijn lichte blessures, die spelen echt wel. Desnoods geeft Ajax ze een spuitje zodat ze een wedstrijd door de pijn heen kunnen spelen.
5 -2
433metdepuntnaarlinks
Eens, ik verwacht minimaal 2 van de 3 fit en naar gelang de wedstrijd kun je Dolberg minuten geven om Huntelaar af te lossen, zelfde geldt voor Wober en Donny. Ik zie nog geen reden voor paniek.
1 0
insectenverdelg
labyad kan zich dan in 1x van zero naar hero soelen door er 2 tegen PSV in te leggen. :)

Maar heb liever Neres er gewoon bij.
1 -1
Labrador
Tadic en Ziyech vleugels. Dolberg of sierrhuis spits. Vd beek op 10
2 -2
insectenverdelg
Dolberg basis is gekkewerk
0 0
Babayaka
Ik denk is spelletje, uiteindelijk spelen ze gewoon.
En anders maar winnen zonder deze 3.
Verliezen is eigenlijk geen optie, dan sta je vroeg in het seizoen alweer op 5punten achter.. dat moet je dan weer het grootste deel van het jaar lezen en aanhoren. Maakt ook niet uit dat je het dan goed doet in Europa
2 -1
DreamChaserXXX
Verliezen is geen optie? Is verliezen ooit wel een optie dan? ;)
0 0
ST
Gelukkig zijn Tadic en Ziyech fit
1 0
Inhartennieren
En als ik dan roep dat blessures enigszins structureel zijn bij Ajax, krijg ik de wind van voren.
Ik zal maar geen lijst opsommen van hardnekkige blussers van de laatste jaren.
4 -7
Web
Wat is dan structureel?
Sinkgraven en Dolberg misschien wel niet geschikt voor topsport
Van Ginkel, Haps zelfde, spelen niet bij Ajax
0 -2
Ozymandias
Noem mij is een club waar blessures niet enigszins structureel zijn?
0 -3
CruyffFootball
Het Ajax van Peter Bosz.
1 -1
DirkvanDam
echt ongelooflijk.... huntelaar, de ligt en Neres..... net nu we lekker draaien en daardoor grote kans maken om te winnen vallen 3 basis spelers uit...... het zit ons ook niet mee.... ongelooflijk
2 -1
EzraAjax95
Lekker boeien, Ajax wint gewoon met 0-3. Geen paniek
3 -4
chloorbestendig
Misschien is het allemaal taktiek van Ten Hag, beetje mist creeëren, dat pisvee kijkt maar even wie er het veld oplopen zondag. Hoop ik....
4 -1
DirkvanDam
zoals gomes en Alex altijd geblesseerd waren... maar toch op het veld stonden
0 0
glob
Zou goed kunnen. Lekker onzeker voor lampjes
1 0
ghouleseddik
Ervan uitgaande dat ze alledrie ontbreken én Dolberg nog niet 100% is, zal het zoiets worden?

Onana, Mazaroui, Blind, Dé Jong, Tagliafico; Eiting, Schöne, van de Beek; Ziyech, Tadic, Labyad...
1 -1
chloorbestendig
Die vuile schijtboeren zullen wel weer zoveel mazzel hebben dat de halve selectie van Ajax in het ziekenhuis ligt zondag.
0 -4
Ruff Rhythim
Mennnn.....
0 0