Ten Hag verklaart keuze voor Carel Eiting

SJvanveen, 19-09-2018 om 18:33, 20652 views, Veronica |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Erik ten Hag is duidelijk over het Champions League-affiche van Ajax tegen AEK Athene van woensdagavond. Zijn team moet winnen tegen, wat de coach stelt, een 'geslepen' ploeg.

De trainer startte de conversatie met Helène Hendriks over de afwezigheid van Matthijs de Ligt. De mandekker gleed uit op de training en viel uit. Hoe erg het precies is, is nog onbekend, wat wel zeker is, is dat Carel Eiting hem vervangt. Waarom? 'We weten dat we tegen een ploeg spelen die waarschijnlijk niet komt om aan te vallen, maar op de counter speelt. Dan heb je voetbal van achteruit nodig en vandaar Carel Eiting', zo laat hij weten tegenover Veronica

Het voetballende aspect is dé manier om AEK te bestrijden, vindt Ten Hag, die Ajax en AEK dicht bij elkaar  vindt liggen qua kwaliteit. 'Er zijn geen zwakke tegenstanders in Europa, dus het is heel close, fifty-fifty. Maar wij moeten winnen en ik wil dat we op de helft van de tegenstander ons eigen spel spelen; gevaarlijk worden met veel spelers tussen, maar ook achter de linies.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Carel speelde uitstekend. De keuze pakte prima uit. Bovendien is nu ook duidelijk welk systeem Ten Hag het beste vindt passen bij dit Ajax.

Een aanvallend 4 - 2- 3 - 1. Met backs die heel 'hoog' spelen, twee technisch begaafde controlerende middenvelders die de opbouw verzorgen, een spits die voor diepte zorgt en daarachter drie creatievelingen die constant van positie wisselen, een man kunnen uitspelen en voor de creativiteit zorgen.

Donny is in de ogen van Ten Hag geen controleur en daar ben ik het mee eens. Donny is een wat meer traditionele aanvallende middenvelder. Met een spits die minder diep staat -dus mogelijk een technische spits zoals Dolberg- zou Donny mogelijk de voorkeur kunnen krijgen boven Neres.

Maar ja, die speelde ook top, gaf een prachtige assist en heeft een gevaarlijke dribbel. Het ontloopt elkaar gewoon heel weinig.
0 0
Lagasj
Hele goede zet van TH.
1 0
tonny
ik zeg Bosz terug
3 -11
niquedegraaff
Die komt ook wel. Als ten Hag klaar is :)
1 0
HetBeest
De Jong, de spelverdeler van Ajax, een linie naar achter zetten en is een slechte keus. Op het middenveld is hij van grote waarde, helemaal tegen een verdedigende ploeg.
1 -4
Ozymandias
Het was geen slechte keuze, de fout was dat als De Jong achterin speelt Ziyech op het middenveld moet spelen.
0 0
Mazraoui
Carel onze parel
7 0
433metdepuntnaarlinks
Ventje is gewoon talentvol inderdaad, voor deze keuze valt wel wat te zeggen. Wober had defensieve voordelen, de Jong en Eiting hebben offensieve voordelen.
9 0