Opstelling Ajax: Eiting vervangt De Ligt tegen AEK

SJvanveen, 19-09-2018 om 16:51, 16105 views, AS |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Matthijs de Ligt start woensdagavond tegen AEK Athene niet in de basis. Ajax begint met Carel Eiting als zijn vervanger aan de aftrap. 

Woensdagmiddag kwam naar buiten dat De Ligt met knieklachten kampt na de afsluitende training dinsdag. Het gemis van de captain wordt opgevangen door Frenkie de Jong een linie achteruit te schuiven en Eiting op het middenveld te posteren.

De Ligt zat wel bij de selectie om het teamproces mee te maken, maar ontbreekt op de bank. Wie daar wel zit, is Kasper Dolberg. De Deen miste het duel met Jong Ajax maandag, maar kan als het nodig is minuten maken tegen de Griekse opponent. Het duel tussen Ajax en AEK Athene begint om 18.55 uur. 

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Frenkie de Jong, Blind, Tagliafico; Schöne, Eiting; Ziyech, Neres, Tadic; Huntelaar.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxCitizen
Iedereen zit weer te zeuren ETH dat De Jong op CV komt te staan, maar een aantal weken geleden moest hij nog naast De Ligt staan en Blind op 6. Het is ook nooit goed.

We zien wel hoe het uitpakt.
1 -1
JohanCruijffAFCA
Wat een drama coach man. De Jong hoort gewoon op het middenveld te kunnen voetballen, dus zet dan gewoon Wober erin. Daarnaast is Van de Beek passeren een ding, maar je kan het niet maken om zelfs Eiting hoger in de pikorde te zetten.
0 -3
PetrusKeizer
t is natuurlijk erg jammer, zeker ook voor Matthijs zelf, maar dit is sport. Aan de andere kant kan ajax nu ook laten zien dat ze in de CL thuishoren omdat ze ook in de breedte, de hele selectie dus, sterk zijn.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ach je wisselt eigenlijk maar anderhalve positie. Frenkie is dit gewend, Eiting is ook gewoon een 6 dus. Het is zeker een risico, je mist wel wat duelkracht nu maar laten we eerlijk zijn; Eiting of niet, de Ligt of niet, we moeten gewoon winnen.
2 0
AFC34
Wel dom om op meerdere posities te gaan wisselen.. Zet dan schuurs of wober daar neer en laat de rest staan. Hou mn hart vast.
0 -1
Ajax412
Uiteindelijk zal het veelal zo gaan zijn dat Frenkie in schuift en we dus met drie verdedigers voetballen. Dan is Eiting een extra controleur, waardoor Schöne wat aanvallender komt te spelen. Voor ons lijken dit veel veranderingen, maar ik mag toch hopen dat het voor deze profs wel mee valt. Bij balverlies kan Frenkie met zijn snelheid verdedigend werk doen, maar ik verwacht dat hun vooral in het duel proberen te komen en voornamelijk verdedigen. Geen domme corners of vrije trappen weg geven dus.
0 0
Jaridebeste
Frenkie en Daley, tja moet op zich kunnen natuurlijk maar toch bijzonder dat Wöber dan niet speelt. En waarom nou niet gewoon Donny op het middenveld. Ik vind dat wel jammer. Maar goed, we gaan voor een leuke wedstrijd met een goed resultaat!
3 0
gusanito
Dit kan wel eens de genadeklap voor Van de Beek zijn. Ik vind het persoonlijk erg onterecht dat hij in de pikorde voorbij gestreefd is door Eiting. Eiting hanteert een balbehandelingstempo wat nog te wensen overlaat en in de CL wordt dat afgestraft. Daarnaast mis je gewoon diepgang als je naast Schöne ook nog Eiting opstelt. Maar goed, laten we er maar het beste van hopen.
6 -2
433metdepuntnaarlinks
Deels mee eens maar weet iemand nog hoe Schone op 6 belandde? Ook Donny kan zeggen: trainer, ik ken mijn kwaliteiten, kan ik wat kansen krijgen op de trainingen naast Schone/de Jong. En als dat werkt kan hij dat in de Eredivisie ook af en toe spelen en zo knok je jezelf terug. Dan is hij multi-inzetbaar.

Ik vind het te makkelijk om ten Hag "de schuld" te geven (niet dat je dat doet hoor!) want Donny is ook gewoon uit vorm en een beetje geïrriteerd of slordig als hij speelt. Ten Hag zal echt geen persoonlijke oorlog voeren met een potentiele topper. Ik vind dat Donny gewoon wat meer karakter moet tonen, als hij zijn kans krijgt moet hij die pakken en hij kan ook zelf eens met Overmars, Ten Hag, Schreuder of wie dan ook geen zitten en aangeven dat hij als 6 ook kan spelen.

Als iedereen overtuigd is dat hij beter op 6 is dan Schone, dan had hij daar allang gespeeld. Hoe jammer ik het ook vind, Donny is wel gewoon een prima speler natuurlijk!
1 0
AjaxCitizen
Wij kunnen niet weten of het onterecht is dat Eiting Van de Beek voorbij is gestreefd in de pikorde, aangezien wij niet kunnen meekijken op de trainingen wie zich beter ontwikkelt, wie er harder werkt en wie het beter doet.

Daarnaast vind ik dat Eiting zich prima heeft laten zien in de minuten die hij maakte. Tegen Rapid Wien was hij een van de uitblinkers.

Zullen wel zien hoe het uitpakt.
3 0
godenzonenssuper
Ten Hag lijkt Donny alleen te zien als lopende aanvallende middenvelder. Doodzonde.
1 0
Jaridebeste
Ik ben het volledig met je eens.
0 0
AFC34
Al zou schone nu wat aanvallender kunnen spelen, zie hem wel graag op '8'.
0 0
AFC34
Dusss.. 1 echte verdediger. Hopen dat dat goed gaat. Ook benieuwd naar Eiting, hij kan geweldig zijn maar zijn ondergrens is nog heel laag. Ben heel benieuwd naar straks! Kan het alleen niet zien godsamme omdat ik moet werken en geen vrij kon krijgen. Heel veel plezier vanavond boys! Ik kijk de wedstrijd vannacht wel!
1 0
MrAjaxDonny
Moeten we alsnog mee van ze kunnen winnen
1 0