[Update III] De Ligt op tribune tegen AEK

SJvanveen, 19-09-2018 om 17:45, 154020 views, Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax moet het woensdagavond in het Champions League-duel met AEK Athene doen zonder haar aanvoerder Matthijs de Ligt. De verdediger kampt met een lichte knieblessure, zo meldt De Telegraaf

De verwachting is nu dat Frenkie de Jong centraal achterin de plek van De Ligt overneemt. Hierdoor komt er op het middenveld een plekje vrij voor Carel Eiting. 'Hetgeen een nieuwe mokerslag zou betekenen voor Donny van de Beek.'

De Ligt liep de blessure op tijdens de afsluitende training van dinsdag. Vlak daarvoor sprak hij tijdens de persconferentie nog vol verwachting over de Champions League. Het duel met PSV van aankomende zondag lijkt wel haalbaar voor de verdediger. De wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene begint woensdagavond om 18.55 uur en is eveneens te volgen in ons livetopic.

Update - 13.15 uur (19 september 2018) - De Ligt wel in wedstrijdselectie van Ajax

Ajax heeft Matthijs de Ligt 'gewoon' opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met AEK Athene in de Champions League. De Telegraaf en ook Voetbal International maken melding van een knieblessure bij de verdediger, maar Ajax houdt zich (vooralsnog) stil. In totaal bevat de selectie twintig spelers, waardoor er nog twee spelers moeten afvallen voor de definitieve wedstrijdselectie. Het kan daarom zijn dat De Ligt alsnog afvalt.

Update II - 14.50 uur (19 september 2018) - 'Desnoods medicatie voor De Ligt'

NOS-journalist Jitse Bos, die namens de publieke omroep Ajax volgt, meldt dat Matthijs de Ligt niet bij de selectie zou zitten als hij absoluut niet kan spelen. 'De Amsterdamse club doet er alles aan om hem nog fit te krijgen, desnoods met medicatie', stelt de verslaggever via Twitter.

Update III - 17.45 uur (19 september 2018) - 'De Ligt op tribune tegen AEK' 

Matthijs de Ligt ontbreekt woensdagavond definitief in het Champions League-treffen met AEK Athene. De Ajax-aanvoerder liep op de afsluitende training een knieblessure op en is hierdoor niet van de partij. Of hij zondag tegen PSV kan aantreden, is nog ongewis. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fieldman
Hopelijk is hij er tegen PSV, tegen AEK moet je ook kunnen winnen als je een of twee sterkhouders mist. PSV uit wordt wel lastig zonder pure CV als De Ligt. Met Frenkie en Blind kan die wedstrijd echt niet.
Waarom kan Schuurs geen stand-in zijn? Rechtsbenig, kopkracht, past mooi naast Blind.
2 0
Synzo
Dat is van De Ligt.... naar Te Ligt :-)
0 0
Jaridebeste
Een liesblessure. Hopelijk een hele lichte want anders kan dat wel eens een poosje gaan duren. Heel wat anders dan een lichte knieblessure. Echt balen.
1 -2
JPM
Knie. Geen lies gelukkig.
1 0
Dexy
Blessures aan de lies zijn inderdaad meestal een stuk ingrijpender en langduriger. Knie is daarentegen meestal maar van korte duur. Hopelijk dit keer ook, zodat hij zondag weer helemaal fit is.
0 0
Dexy
Ik zie nu dat de tekst hier in de laatste update van het ene op het andere moment gewijzigd is en er 'knieblessure' staat. Mag aannemen dat dit dan klopt.
0 -1
JohanCruijffAFCA
Maar, maar geen probleem. Met Wober wordt de kans op een overwinning alleen maar groter! Ik heb er vertrouwen in!
2 0
sucre
Wober? Eiting speelt....
0 0
JohanCruijffAFCA
Ik zie het ook nu. Balen.
0 0
4EVERAJAX
zo broos nu (dunne spoeling), belangrijkste defensieve man weg, wat baal ik van dit nieuws
0 0
Duif63
Weet niet wie deze beslissing heeft genomen, hijzelf of Ten Hag maar vindt dit erg slap. Er is altijd maar één wedstrijd belangrijk en dat is de eerstvolgende. Psv kijken we vanaf morgen pas naar.
2 -10
Bky
63 is je IQ?
0 0
sucre
wat een domme post zeg.....
2 0
mvdk
Dus Ajax moet het risico maar lopen dat De Ligt zwaarder geblesseerd raakt? AEK is best wel een schopploeg, dus in dit geval lijkt verder denken mij best wel handig... Ajax moet ook zonder De Ligt kunnen winnen, we zijn toch met 12 man?????????
2 -1
Cello
Er zal toch echt overleg geweest zijn met de medische staf en als spelen het risiko inhoudt dat je de blessure vele malen verergerd dan ben je hem veel langer kwijt, kan je tegen PSV maar ook in de andere CL duels hem kwijt zijn....
0 0
OKP-AFCA
Leg uit?
0 0
AFC34
Tribune zelfs.. Hoop dat zijn blessure meevalt! We hebben hem heel hard nodig!
1 0
ghouleseddik
Geen risico's. Dan klaarstomen voor a.s. zondag. Met Wöber lukt het ook wel straks.
1 -1
Inhartennieren
Die speelt zondag niet.
0 0
Duif63
Spuit erin en spelen. Gebeurde in de tijden van Cruijff, van Basten en Litmanen ook. Dat eeuwige pamperen van tegenwoordig komt mn strot uit.
3 -5
AFCA0492
kun je mij leren om in het lichaam van sporters te kijken? jij bent er blijkbaar heel erg goed in. o ja en die spuitjes hebben bij van basten zeer goed geholpen.
0 0
Duif63
Klopt. Daarom heeft hij nog 5 jaar langer kunnen spelen. Hij was eigenlijk op zn 23e al afgeschreven.
0 0
HZMKK
De Ligt gaat helaas definitief niet spelen, erg jammer want is vrijwel onmisbaar. Zeker in de CL!

Wober ben ik niet zo onder de indruk van, maar er is weinig keus verder.
0 -2
JOHANisGOD
Wober op de plek van de Ligt.

Als Huntelaar geblesseerd zou zijn, dan heb je pas een probleem.
1 -1
ST
Lekker op de bank houden zodat hij fit wordt voor Pisvee. Wober op de plek van De Ligt.
4 -1
MM1974
Desnoods medicatie! alstublieft geen risico anders is hij straks verder van huis.
4 -1
Radie125
de koude oorlog is begonnen
1 -1
ajax_janneman
Wanneer wordt er bekend gemaakt wie de laatste twee afvallers zijn? Mag toch hopen dat je geen onnodig risico neemt en met de gezondheid van een jongen gaat spelen
2 -1
S_020
Gewoon Frenkie opstellen naast Blind en Donny op 't middenveld. Geen risico's nemen met de Ligt. We spelen thuis en die Grieken staan niet bekend om aanvallend voetbal. Erop en eroverheen!
1 -1
Ajaxvooraltijd
Twee voetballende verdedigers lijkt me niet erg handig, maar ik pretendeer er ook niet bijster veel verstand van te hebben voor de rest.
0 0
markk
Aan de reacties te lezen zie ik dat jullie nooit prof voetballers zullen worden. Als prof wil je gewoon altijd met de best mogelijke formatie spelen, aangezien die ook op elkaar ingespeeld zijn. Ik denk dat vele hier AEK onderschatten en dat Ajax echt een hele goede wedstrijd moet winnen om winst te forceren. Als je deze wedstrijd niet wint dan kan je wel ophouden het is dus super belangrijk om deze wedstrijd te winnen en alles op alles zetten om dat te bewerkstelligen. Die wedstrijd van het weekend zien wij over een paar dagen wel. Ik zou zeggen als het een beetje kan starten met De Ligt en proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Mocht het niet lukken, kunnen altijd nog Wober en Eiting ingezet worden.
2 -6
trainerdv
Dat is allemaal waar, maar als iemand teveel pijn heeft om (goed ) te spelen, of risico loopt op een zwaardere blessure, kan je hem misschien beter buiten de basis laten: Ook in het belang van de wedstrijd zelf. De trainer maakt uiteindelijk die keuze. Het kan prima zijn dat de Ligt zelf zegt dat het wel gaat (dat zeggen spelers vaker wel dan niet), maar dat voor het grotere geheel het de trainer toch beter lijkt om hem niet te laten starten. Zo gek vind ik de reacties niet.
1 -1
pieke
Mazaraoui -- Blind -- Wöber --- Nico.

Moet toch ook kunnen.
6 -1
echtgras
Wöber was geweldig vorig jaar voor zijn blessure. Daarna nog niet goed en om hem dan vandaag voor de leeuwen te gooien lijkt me niet handig. Frenkie kan daar in nood spelen dus zou ik ook daar liever voor kiezen. En vaak genoeg kan Eiting zich laten zakken zodat Frenkie kan indribbelen
0 0
MankeNelis
Of Blind en Frenkie centraal en Donny op 6
0 0
Wesl
De media rook even een stortvloed aan clicks. Dat De Ligt straks gewoon aan de basis staat boeit ze geen fuck.
4 0
hallo1
Zondag is belangrijker.

AEK is ook zonder De Ligt thuis te pakken. Als het echter een lichte blessure is en zondag ook niet in gevaar komt, dan gewoon spelen met een spuitje.
1 -1
Jaridebeste
Vanavond is heel belangrijk. Echter, niet ten koste van alles laten spelen. Sowieso niet maar ook niet met het oog op zondag.
1 0
DS
Als hij echt niet kan spelen Frenkie op zijn plek en Donny erbij op het middenveld en volgas, die grieken 90minuten lang opjagen.
Een boks wedstrijd zonder dekking zoals Bosz het zo mooi noemde na Lyon thuis.
1 0
Afc22
Frenkie en Blind samen in het centrum is wel wat riskant. Het zijn allebei geen echte verdigers zoals de Ligt dat is. Maar tegen AEK zou het moeten kunnen.
0 0
CruyffFootball
Volgens mij loopt centrale verdediger Wober er rond die 7,5 miljoen heeft gekost. Misschien zou hij opgesteld kunnen worden in het centrum naast Blind?
13 -2
echtgras
Wat die heeft gekost is niet interessant. Of moeten Cassierra, Orejuela en Kristensen ook spelen ipv de andere?

Maar Wöber was geweldig voor zn blessure vorig jaar, maar daarna heeft hij gewoon niet goed gespeeld. Ik hoop dat hij weer terug komt maar ik zou het in zo een belangrijke wedstrijd niet aandurven.
1 0
Tinus
Kiev uit was ook een belangrijke wedstrijd. Daar speelde wober een prima wedstrijd. In het centrum is anders dan linksback, maar wober is een vrij stevige jongen en een prima kopper. Dat kunnen we denk ik wel gebruiken vanavond. Bovendien speelt hij naast de ervaren blind, dus dat is ook wat anders dan vorig seizoen naast de toen nog onervaren Matthijs.
1 0
PeterVKV
2 linkspoten
0 -3
CruyffFootball
Er staan over het algemeen zovaak 2 rechtspoten centraal achterin.
Maar wanneer het om 2 linksbenige spelers gaat wordt het vreemd gevonden.
4 0
AlexIbarra
Eiting lijkt me als pure controleur meer van waarde dan Donny.

Toch denk ik dat er met Schöne en Eiting weinig ruimte op het middenveld zal komen voor Frenkie en Blind. Als het centrum niet in kan schuiven hoef je Frenkie daar ook niet neer te zetten en kun je voor een echte verdediger kiezen.

Kies je wel voor Frenkie centraal dan kun je op het middenveld met Schöne en vdBeek spelen. Slechts 1 controleur met Schöne, Frenkie kan dan makkelijker inschuiven, en Donny kan diepte creeren. Alleen ben je defensief een stuk kwetsbaarder.

Ik ben benieuwd..
0 0
ajaxinho
Blind moet als tweebenige speler gewoon op rechts kunnen spelen.

Wöber moet je ook voor de leeuwen gooien.
1 -2
Budapest
Het verrotte is eigenlijk dat De Ligt onze enige (veld)speler is die niet echt een geschikte back up heeft. Wober is LCV zonder ervaring op rechts, Schuurs is nog niet ver genoeg, Frenkie naast Daley is niet genoeg duelkracht als centraal verdedigingskoppel. Eventueel Veltman, niet ideaal maar bovendien nog lang geblesseerd. De Ligt is dus een beetje onmisbaar...
0 0
Mazraoui
Schuurs kan het daar wel eens heel goed gaan doen
2 -1
MrPink
Gewoon op de bank, zondag knallen.
5 0
jaripettersson
Gewoon Schuurs erin en Frenkie op zn plek laten. Zal toch wel gewend zijn aan zijn ajax shirt nu?
1 -3
Leprechaun
Vanavond zouden we De Ligt eventueel kunnen missen. Zondag niet.
6 -1
de_pitbull
ruik ik onderschatting?
2 -1
DeWijsneus
Nee helemaal niet. Zondag is en blijft belangrijker.
3 -3
jaripettersson
En plots is de eredivisie weer belangrijker dan de CL...
0 -1
DeWijsneus
Nou plots? Dat zeg ik al heel lang.... Ik wil potverdorie weer een keer kampioen worden! :-)
3 -1
jaripettersson
Ik de CL! Groot denken wijsneus;)
1 -1
MelleAfca
Op de bank laten beginnen en alleen brengen als blijkt dat die spits elk kopduel wint en ons daarmee in de problemen brengt.
Dalijk ben je hem 3 maanden kwijt.
1 0
trainerdv
In principe alleen topfitte spelers laten starten. Liever dat hij zondag en de andere 5 CL wedstrijden 100% is, dan dat hij nu halfbakken speelt en misschien zwaarder geblesseerd raakt.
1 0
Bobbaasje
medicatie geven en spelen vanavond.
3 -1
Redrum
Ik zou geen risico's gaan nemen met het oog op zondag. Het zou weer heel typisch zijn als hij vanavond wel mee kan doen en dan zondag niet kan spelen.
1 0
de_pitbull
Tsja, wat is er belangrijker?
0 0
CL=5
Zijn gezondheid.
1 0
RaynoFischer
Aub niet te gek doen, je hebt er niks aan als je hem straks weken/maanden mist terwijl je het had kunnen voorkomen....
Niet ideaal maar liever vandaag niet en dat hij er tegen PSV dan wel bij is...
0 -1
Minsc
De Jong als cv kan natuurlijk alleen als hij met De Ligt speelt, niet met Blind. Als De LIgt niet kan spelen is Wöber de enige oplossing, of is die geblesseerd?
0 0
Labrador
Ja en dan wordt het erger en zijn we hem langer kwijt. Doe maar niet
0 0
AJAIXIXIXI
Met de jong centraal moet het tegen Athene gewoon lukken, maak me meer zorgen of Matthijs er zondag wel staat tegen die andere De Jong.
1 0
didierajax020
"Desnoods met medicatie".. Is dat wel verstandig?
0 0
Persian07
Op al jazeera tv geven ze overigens aan dat de Lugt gewoon start....
1 -1
MarkGroothuis
Is dat een nieuwe speler?
0 0
jaripettersson
Hans de Lugt.
0 0
kade88
Die zullen het wel weten.
1 -1
hallo1
Hebben niet echt alternatief.

Dan moet je inderdaad met De Jong gaan spelen. De Jong en Blind is verre van ideaal in het centrum van de verdediging. Ik verwacht overigens dat AEK alsnog geen probleem is. We zullen denk ik net als in de competitie 70 procent van de tijd de bal hebben.
1 0
Joodhannus73
Daarom had ik ook Magalian gehaald... Precies hiervoor! Bovendien vind ik Blind meer een controlerende middenvelder dan een verdediger die centraal achterin moet staan. In de winterstop alsnog zaken doen met Boca!
2 0
gi0vanni
Magellan was niet meer te koop dus die had je niet gehaald. Zou rond de 16 een goede verdediger moeten zijn alleen ook vrij traag. En hij zou ook nooit inschuiven. En dan had je Blind wel kunnen vergeten.
2 -1
Bky
Magallan haha. Dat is zo'n simpele sloper. Juist met zulke spelers ga je het niet redden in de CL.
4 -5
WouterBerg83
Ik lag me scheel als de Ligt vanavond gewoon aan de aftrap verschijnt. Staan de Telegraaf en VI mooi even in hun hemd.
1 -1
Babayaka
Ik lag wij laggen wij hebben gelagdt.
Ik lig wij liggen wij hebben gelegen.
Ik lach wij lachen wij hebben gelachen.
Ik leg neer wij leggen de lepel neer, wij hebben die gozer neer gelegd.

De bovenste kende ik nog niet.
Maar ja tot zover de taal, ik kan er zelf ook niet veel van.
0 0
Illegaal
Dit is een aderlating, de enige met kopkracht in de verdediging, ik hoop niet dat die Grieken veel kopkracht hebben.
Ik vind 4 jongens echt onmisbaar voor dit Ajax, 1 Frenkie- 2 De Ligt 3- Ziyech 4-Klaas
Als een van die 4 wegvalt dan ga je gewoon in kwaliteit achteruit.
0 0
Bjorn
Spelletje van Ten Hag om wat onzekerheid te zaaien?
0 -1
Illegaal
Waarom... hoe kan je nu onzekerheid zaaien met dit en wat kan je daarmee bereiken?
1 -1
Bjorn
Ik kan me voorstellen dat je Frenkie de Jong wilt afstoppen op het middenveld als AEK zijnde. Als De Ligt geblesseerd is en hij dus als CV gaat spelen, gaat dat was anders vragen van AEK.

De Telegraaf meldt het en dan is het vaak wel juist, maar ben erg benieuwd nu.
0 0
ajacied pp
100 maal liever V de beek dan Eiting, heeft veel meer ervaring!!
4 -1
RedFeather
Eiting is meer van de pass.
Maar heeft zo machtig veel tijd nodig.
Denk dat hij er vanavond mee wegkomt.
0 0
Illegaal
Als Eiting speelt snap ik het ook niet, die jongen is echt niet goed genoeg voor een basisplaats.
2 -3
Minsc
Klopt, veel te traag in z'n handelen.
0 0
Labrador
Ik heb het idee dat Donny een hogere factor heeft dan eiting.
1 0
RedFeather
Een hogere factor?
0 0
koetje
Ja factor 50
0 0
Labrador
Gunfactor
0 0
AJAIXIXIXI
Wie zou er eigenlijk aanvoerder zijn?
1 0
Amsterdamsetrots
Weet dat het niet gaat gebeuren maar zou persoonlijk Ziyech als aanvoerder wel mooi vinden. Die jongen gaat altijd voorop in de strijd.
0 0
AFCA-B93
Schone?
0 0
Salamis
of Huntelaar of Tadic.
0 -1
AFCA-B93
Als je Donny opstelt als controleur is het geen controleur, hij gaat namelijk te vaak diep daarvoor. Als je dan een tegenaanval krijgt staat je organisatie meteen niet meer zo sterk als met Frenkie daar. Ik denk ook dat Eiting meer gevoel heeft voor een key pass dan Donny dat heeft. Snap het opstellen van Eiting dan ook wel
3 0
MvB
Volgens insiders zou het om een afleidingsmanoeuvre gaan en is De Ligt dus niet geblesseerd.
5 0
RedFeather
Wow twee members die je dus echt alles kan wijsmaken
0 -2
Bky
Hou je mond dan gewoon. Alles een beetje naar buiten brengen, dan is het geen afleidingsmanoeuvre meer.

Als we verliezen met de Ligt is het jouw schuld nu.
5 -4
Nijmegenaar
Bron?
1 -1
Tomajax1990
Heb hem er liever zondag bij dan vandaag. Maar eigenlijk wel matig dat we buiten schuurs geen rechtsbenige CV hebben, die kan invallen.
4 0
Ozymandias
Dan komt omdat Veltman geblesseerd is.
0 0
gras
Vetltman en Blind zijn op geen enkele manier complementair. Het is de een of de ander.
3 0
insectenverdelg
vallen nog 2 uit de selectie. En Perr is niet voor niets toegevoegd lijkt me.
1 0
ditisdebeslissing
ik ben er om 17.00 ik wil de entrada niet missen..aek gaat eraan..
2 -4
Ruff Rhythim
slechte beslissing....
0 0
Redrum
Als je de entrada wil meemaken dan moet je denk ik nog een maandje of twee wachten totdat we thuis tegen Bayern spelen.
0 0
AFCA-B93
Volgens mij is een entrada meer uitzondering dan regel bij dit soort potjes.
0 0
JannickAFCA
Welke entrada haha?
0 0
ajaxrosenberg
Als de Ligt niet mee kan doen, stel je toch gewoon Wober op? Blind en De Jong zijn beide geen echte verdedigers, bovendien heeft de Jong net zijn plekje gevonden op het middenveld. Dat gehussel...
2 0
Ruff Rhythim
Lijkt op een Ligte blessure....(zo, met deze inkopper staan we alvast 1-0 voor...)
1 -1
Suarez16_
Laten we hopen dat De Ligt mee kan doen.
1 0
Prethoofd123
De Jong en Blind centraal gaat tegen AEK Arhene nog wel goed maar dat kan je tegen Benfica simpelweg gewoon niet doen.
2 0
Ajax4life16
We spelen vandaag dan ook tegen AEK en niet tegen Benfica
7 0
PeterVKV
Schuurs speelt erg sterk bij JA. Jammer dat hij maandag al 90 minuten speelde want kan zo mee bij 1. Zeker in eredivisie maar denk ook in CL.
2 -1
Aspers73
Vind ik niet, totaal nog niet onder de indruk van de verdedigende kwaliteiten van Schuurs. Aan de bal is het wel verzorgd.
1 -3
Illegaal
Als je dat vind dan kan je ook niet onder de indruk van onze vaste LCV Daley Blind zijn want die kan helemaal niet verdedigen.
0 -3
EuforischeRealist
Ik hou (tegen beter weten in) toch nog wat hoop nu hij nog steeds bij de wedstrijdselectie zit. Als hij definitief niet kan spelen maar alleen aanwezig is voor het groepsgevoel als aanvoerder dan hadden ze hem wel van die lijst afgehaald.

Misschien dat hij nog een keer getest wordt?
0 0
didierajax020
Waarom is hij dan wel opgenomen in de selectie? Zou hij toch kunnen spelen? Hij zal dan nog wel afvallen op het einde..
0 0
PepG
Zelfs zonder De Ligt (flinke aderlating dat het is zo zonder hem) moet Ajax AEK flink wat tegenstand kunnen bieden.
0 0
PJK54
Is hij eindelijk op het podium waar hij hoort loopt hij een blessure op balen voor Matthijs en natuurlijk ook voor ons de rots in de branding. Ik neem aan dat de technische staf wel met een adequate oplossing gaat komen.
Ik ga in ieder geval wel voor een overwinning dus zeg nu 3-0
0 0
HilversumNoord
Waarom van de Beek niet? snap er niets van. Hij speelde een aantal weken geleden weer in de basis en er kwam veel meer diepte en aanval in het spel...is hij nou echt zo slecht?
2 -1
JanTa
Niet zo voorbarig zijn. Er is nog helemaal geen wedstrijdselectie bekend, alleen dat de Ligt een kleine blessure aan zijn knie heeft.
0 0
Jelephi
Hij past niet in dit spel. Daarvoor is hij teveel een draver
3 -2
JariAjax95
Dit zijn volgens mij de momenten dat je Wober, Per Schuurs, of Mitchel Bakker zou moeten opstellen. Niet het hele elftal doorelkaar husselen. Ten Hag heeft weinig vertrouwen in zijn reservespelers.
5 -2
AlexIbarra
Bakker en Schuurs hebben maandag 90 minuten gespeeld.

Wöber is links en heeft bij ons nooit RCV gestaan. Lijkt me ook geen meester in het improviseren. Met Frenkie en Blind mis je elke vorm van duelkracht (koppen, snelheid, fysiek) wat niet handig is als zij gaan counteren of hoge ballen pompen.

Zondag zou ik Wöber tegenover Luuk de Jong zetten. Van die Grieken weet ik niets dus ik vertrouw maar op Ten Hag. :)
0 0
appeltje
Wacht nou eerst maar eens de definitieve opstelling af voordat je zo'n conclusie gaat trekken. Bovendien is Schuurs nog niet op niveau, en waar wil je Bakker neerzetten? Wöber zou natuurlijk een prima vervanger zijn, maar dan heb je 2 linksbenige CV's. Geen idee of dat een probleem is.
2 0
JariAjax95
Het is meer een principe kwestie, je kan niet een seizoen starten met geen 1 op 1 vervanger per positie. Wat als de Ligt er zondag niet bij is? Je hebt nu eenmaal ook een paar stevige verdedigers nodig om een pot uit het vuur te slepen. Schuurs is natuurlijk nog niet zo ver als de Ligt maar dat wordt hij ook niet als hij geen minuten krijgt op het hoogste niveau.
0 0
Redrum
Vind ik ook, gewoon één op één vervangen, niet gaan lopen schuiven. Als je nu Frenkie achterin zet dan verandert je middenveld en je verdediging. Gewoon Schuurs of Wöber de kans geven nu en verder niks veranderen.
4 -1
chrisjuhhh
Laten we gewoon wachten op :
A het bericht van Ajax over de Ligt .
B aan Ten Hag en zijn staf overlaten wie waar speelt .
C vanavond gewoon genieten en winnen net als komende zondag .

aanpassing A !!
Schuurs toegevoegd .
4 0
Rdk1983
Echt tegenvaller. En precies hierom had ik graag nog een grote sterke verdediger erbij gezien. Kan Donny echt niet voor Eiting op de bank zetten.
2 -1
Raikkonen94
Dat is wel echt zwaar balen, 'gelukkig' dat het in de wedstrijd thuis tegen Athene is en niet tegen Benfica. Wel jammer als Frenkie een linie terug zou zakken.
1 0
ajax4ever01
Dani de Wit vervangt hem voor 1x ;)
3 -1
Dexy
Die laat die fysiek sterke spits van AEK eens even zien wie er goed is in draufgehen! ;)
3 0
trainerdv
Schuurs :)
0 -1
ajax4ever01
Shit, dit is echt een adetlating. Ik hoop dat hij komende zondag tegen PSV wel bij is anders gaan we het achterin nog zwaar krijgen.
1 0
ram
Shit! Dit is vrij dramatisch hoor. We moeten vanavond winnen en de deur dichthouden wordt nu véél moeilijker.

Ik hoop echt niet dat Frenkie achterin staat; dan heb je twee voetballers achterin. Ik zou gewoon met Wober spelen.

En als Ten Hag voor Eiting kiest i.p.v. voor Donny... Dat zou al helemaal onverstandig zijn.
4 -3
AJAIXIXIXI
Ajax heeft een dusdanige selectie waardoor ik me hier niet eens zorgen over maak, Frenkie centraal en Eiting erbij op het middenveld en het is opgelost.
2 -1
MH1988
Hoort erbij zoiets. Bij AEK ontbreken er 3 basisspelers. Voor mij is de verwachting niet anders. Deze wedstrijd winnen we gewoon.
6 -1
Mokum31
Precies
0 0
Aspers73
Er staat een tank in de spits bij AEK, dus had ik het wel zo fijn gevonden als De Ligt op hem stond! Ik vind deze wedstrijd ook belangrijker dan a.s. zondag. Win je vandaag niet, zit overwinteren in CL er al bijna niet meer in. Verlies je zondag is er nog niks aan de hand.
1 -1
Dexy
Een gat van 5 punten met een PSV dat zeer stabiel presteert, is wel veel hoor. Ik vind zondag daarom wel degelijk belangrijker.
3 -1
SammyR
Ik hoor juist dat die spits niet meedoet vanwege een schorsing. Welke spits bedoelde je dan?
0 0
Aspers73
Ik zie dat zijn bijnaam 'De Tank' is. Ponce heet hij, Argentijn volgens mij.
0 0
Stone020island
Ard van peppen heeft nog geen club
7 0
Redrum
Nu maar hopen dat Ard zich niet te goed voelt om ons eenmalig uit de brand te helpen.
1 0
Beachbal
Nou lekker.. Hopelijk De Jong en niet Wober, dat moet je echt niet willen.. Ook liever Donny ipv Eiting, toch nog erg onervaren, en een CL poulefase is wel ff wat anders dan een voorronde tegen een niks zeggende ploeg.
1 -4
Stibba020
Dit meen je niet.. Denk nu dat het heel erg lastig gaat worden. We gaan het zien vanavond.
3 -1
Dexy
Denk dat deze beslissing ook een beetje uit voorzorg is met het oog op zondag. Je wilt nu gewoon geen enkele speler gaan forceren, die een licht pijntje heeft. Want je neemt dan een enorm risico met misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar die eraan zit te komen.
1 -1
Bjorn
Heel zuur. Hopelijk wel zondag erbij.
0 0
PJSM
Klote maar beter een verdediger dan een spelmaker als Ziyech of de Jong. Ga ervan uit dat de achterhoede weinig te doen krijgt. Hopelijk is hij zondag fit als we de lampies af gaan drogen.
1 -2
Babayaka
Blind en de jong centraal??? Dat denk ik niet.
5 0
Afstandsschot
Uitgaan van balbezit en eigen kracht. Met eigen verdediging op de middellijn is Frenkie met zijn snelheid erg waardevol naast Blind. Wöber is fysiek niet zo sterk dat hij de voorkeur moet krijgen, vind ik persoonlijk. Daarnaast gun ik Eiting de kans, die is echt subliem geweest op het middenveld Europees.
1 0
Afstandsschot
Telegraaf verwacht Frenkie centraal en Careltje op het middenveld erbij.
1 -1
Arie Vink
Als ie er tegen psv maar bij is..
6 0
Redrum
Dat wordt wel verwacht gelukkig.
0 0
voorkennis
De Ligt : het is een lichte blessure
3 0
433metdepuntnaarlinks
Heel erg balen en hoewel hij een absolute meerwaarde heeft ten opzichte van anderen die er spelen, hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Ik ga niet zeggen dat het een verbetering is maar als je de Jong op LCV zet en je hebt het overgrote deel van de wedstrijd de bal, dan kan dit nog gewoon wel een top uitpakken. Nogmaals, de Ligt is een gemis en zeker klote als je gaat schuiven maar met of zonder de Ligt, je moet dit kunnen winnen.

Wat je nu wel echt mist is de lengte en het fysiek in de duels maar nogmaals, je hoort gewoon 2 doelpunten te maken en de wedstrijden te regisseren. Heel erg klote maar zondag wacht een minstens net zo belangrijke pot waar hij harder nodig is. Ik heb er alle vertrouwen in vanavond!

Overigens hoop ik wel dat Donny speelt, hoop doet leven zullen we maar zeggen. Of Wober als CV erbij waardoor je maar 1 plek hoeft te wijzigen. We hebben zo veel opties en ook AEK mist twee spelers, geen excuses, gewoon pakken! 3 punten in Amsterdam houden!
1 0
GrandMasterFlex
Precies, zo min mogelijk wijzigen dus laat je Wober spelen.
2 0
JPM
Geen paniek. Frenkie op zijn plek en Careltje of Donny op het middenveld. Nog steeds een heerlijk team dat (zeker thuis) moet winnen van Athene.

De Ligt sparen voor PSV uit, prima.
2 -3
gras
Oei, dat is balen. En nu merk je gelijk wel dat je daar eigenlijk geen vervanger voor hebt. Dat is wel een gaatje in de selectie, want Schuurs heeft nog wel even nodig om aan te haken denk ik.

Maar dat brengt weer kansen voor anderen. Ik zou wel iets van lengte willen achterin, want Blind en frenkie kan niet imo. Dan maar Wober en Blind daar gestaffeld voor.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Dat is ook het enige inderdaad, ik zou dolgraag de Jong en Blind zien, balls to the wall met twee voetballers in het centrum, maar dat is wel een risico. Wober voor de Ligt is een wissel die je team wel intact houdt. En Wober heeft ook wel snelheid en fysiek. Wober voor de Ligt zou mijn keuze zijn, je kan tijdens de wedstrijd altijd nog voor een meer offensievere variant kiezen door de Jong een linie terug te halen en Labyad, Donny of zelfs Dolberg in te brengen.
0 0
Mikey Stormram
Ik zou het juist zoveel mogelijk laten staan. Ons middenveld en aanval staan nu goed op elkaar afgesteld. Ik zou gewoon Wöber de kans geven, die jongen wordt echt overgedreven negatief beoordeeld.
15 0
ghouleseddik
Eens.
0 0
Redrum
Precies, ik zou nu niet Frenkie weer terug gaan zetten. Dan maar Wöber erin zetten.
3 0
BrandjeXL
Jammer voor hem maar geen reden tot paniek. Frankie inderdaad achterin. Speelt ie ook beter dan op het middenveld vind ik en dat Carl of Donny is mij om het even. 3-0
2 -1
Bky
Ja, had je Bergsma nu nog maar hé.
2 -12
ram
Zonder dollen: Viergever vind ik nog altijd een ideale backup. Maar ik heb ook vertrouwen in Wober en hoop ook het dat hij speelt.
0 0
Redrum
Je grap wordt weer eens niet op waarde geschat helaas.
0 -5
RayJordaan
Of Damon Mirani!
0 0
Bky
Ja, ons wanbeleid komt bij een blessure weer keihard bovendrijven :(
1 0
Mauroafca
Zwaar klote, maar liever deze pot dan alle andere in de CL.
5 0
nicholas87
Tegen AEK kan je prima daar Wober neerzetten, win je ook wel. Vind het belangrijker dat De Ligt zondag meedoet.
2 0
ajax4ever01
Ja maar tegen PSV aub geen Wöber want dat hebben we toen wel gezien.
0 0
kade88
is Wober een beetje snel? Tegen een counterploeg als AEK dan misschien beter om Frenkie daar neer te zetten? Ondanks dat je dan twee posities wisselt?
0 0
Jaridebeste
Dit is echt zwaar waardeloos. Laten we hopen dat het inderdaad licht is want de laatste twee jaar hebben we dat al zo vaak gehoord en dan duurde het alsnog erg lang.
0 0
Ajax412
Het is altijd een aderlating als Mathijs niet mee kan doen, maar zonder hem moeten we AEK oo gewoon verslaan. Het meedoen van Mathijs aanstaande zondag baart me meer zorgen. Daar wordt logischerwijs nog niks over los gelaten en zal waarschijnlijk niet in gevaar komen, maar dan nog. We hebben hem zondag harder nodig dan vanavond als je het mij vraagt.
3 0
Inhartennieren
Die is er zondag ook niet bij, let maar op mijn woorden.
0 -5
AsensioWillemsen
Waarom is dit een mokerslag voor vd Beek? Het is veel logischer om Frenkie door Eiting te vervangen. Beide zijn spelers die veel in balbezit betrokken zijn itt Donny. Die moet zich focussen op #10
1 -4
GrandMasterFlex
Is gewoon speculatie... waar is dat op gebaseerd dan? Donny gewoon basis als Frenkie terugschuift. Denk persoonlijk dat Wober speelt.
2 0
433metdepuntnaarlinks
Wober zou een 1 op 1 wissel zijn, helemaal niet onlogisch. En met zijn snelheid en fysiek naast Blind ook wel gewoon een prima optie. Hoe dan ook moeten we winnen, met of zonder Matthijs.
2 0
GrandMasterFlex
Precies. Met coaching van Nico en Blind moet dat goedkomen. Die persoonlijk ook nog veel potentie in Wober.
2 0
AFC34
Nou die zijn we de komende 8 maand kwijt, alle spelers die tegenwoordig bij ons in de ziekenboeg komen, komen er heel moeilijk weer uit..
2 -5
voorkennis
Grrrrrrrr
0 0
LS16
Wow ik lees dit artikel en opeens komt 'Three Little Birds' op de radio. Toeval? In ieder geval heel erg klote maar het komt goed boys!
3 0
JanTa
Dat is een behoorlijke aderlating voor Ajax maar met het voetballend vermogen en spelinzicht van Frenkie moet dat (tijdelijk) op te lossen zijn. Ben benieuwd wie van de 2 (v/d Beek/Eiting) op het middenveld komt te staan.
0 0
Sergevanw
Gewoon schuurs opstellen niet alles om gooien
1 -4
RaynoFischer
Blinkt niet eens uit bij jong....
Dan nog liever Frenkie centraal
2 -2
talent020
Schuurs kan je in een Eredivisie wedstrijd wel inpassen in een situatie als deze, maar om hem nu zo Europees in te brengen in toch een cruciale CL wedstrijd lijkt mij niet handig,
3 0
Adamoost
Wober is veel verder dan per
3 0
Inhartennieren
Altijd wat bij Ajax.
0 -5
ram
Je hebt wel een huiliehuilie-dag of niet?
0 0
Radie125
gaan we Viergever toch nog missen.....
0 -5
Bijgoochem
Viergever stond gister met z'n grijns tijdens de champions league hymne, maar werd toch behoorlijk gepiepeld een paar keer
0 0
Ozymandias
Ik vind Wober beter dan Viergever.
5 -1
AsensioWillemsen
Vooral de Wober van de eerste seizoenshelft in 2017 ja. Die van de tweede helft en nu is minder
2 0
GrandMasterFlex
Die jongen heeft gewoon ritme nodig.
4 0
MBAFCA11
Pff jammer, dan maar strijden zonder hem, moet ook kunnen.
0 0
Toon meer reacties