Ajax O19 geeft met grote zege goede voorbeeld

BVeenstra, 19-09-2018 om 15:50, 41868 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax O19 heeft zonder enige moeite gewonnen van AEK Athene in de Youth League. Op Sportpark De Toekomst werd het dankzij treffers van Nicolas Kühn, Ché Nunnely, Victor Jensen, Sontje Hansen, Sergino Dest en Naci Ünüvar liefst 6-0. Daarmee gaven de jongelingen het perfecte voorbeeld voor het eerste elftal dat later op woensdagavond aantreedt tegen AEK Athene in de Champions League.

Al na zes minuten wist Ajax O19 op voorsprong te komen. Jurgen Ekkelenkamp kwam door, speelde Kühn in, waarna de Duitser vlak voor de Griekse keeper niet faalde en de bal beheerst binnen kon schieten. De jonge Amsterdammers hadden vervolgens de controle over het spel en nog binnen het halfuur kwam men op 2-0. Een lange bal van doelman Issam El Maach werd door een AEK-verdediger doorgekopt, waarna Nunnely de bal uit de lucht in één keer prachtig in het doel schoot.

Ajax ging vrolijk door en nadat het via Brian Brobbey al bijna op 3-0 kwam - de spits speelde de bal net iets te ver voor zich uit - was het niet veel later wel opnieuw raak. Liam van Gelderen werd door Nunnely de diepte ingestuurd, de rechtsback gaf vervolgens voor, waarna Jensen van dichtbij kon binnen tikken.

Aan de andere kant gaf Ajax nauwelijks kansen weg. Pas na een minuut of veertig wist de Griekse spits Christopoulos zichzelf vrij te spelen, waarna hij hard richting het Ajax-doel schoot. Doelman Issam El Maach kon met een prima redding echter een tegentreffer voorkomen. Nog voor rust had Ajax de kans om via Brian Brobbey op 4-0 te komen. De spits nam de bal goed mee, wilde vervolgens langs de keeper, maar moest toezien dat AEK-keeper Gkinis de bal voor zijn voeten kon wegtikken.

Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Ekkelenkamp de kans om de score nog verder uit te breiden. De middenvelder nam een voorzet geweldig mee met de hak, maar zijn schot ging vervolgens rakelings over. Toch kon de 4-0 gezien het spelbeeld niet uitblijven. Van Gelderen werd opnieuw de diepte ingestuurd, waarna Kühn werd gevonden. De Duitser legde vervolgens breed, waarna invaller Hansen van dichtbij kon binnen tikken.

Twee minuten later was het opnieuw raak en opnieuw was het een invaller die scoorde. AEK-keeper Gkinis tastte behoorlijk mis, waardoor invaller Dest kon profiteren en zodoende voor 5-0 kon zorgen. Uit de volgende aanval dacht Kühn nogmaals te kunnen scoren, maar het schot van de Duitser kon door Gkinis over het doel getikt worden.

In de slotfase paste trainer John Heitinga nog meer wissels toe, waarbij hij onder meer Ünüvar (15) zijn debuut liet maken in de Youth League. De vijftienjarige middenvelder is de op vier na jongste speler ooit in het jeugdtoernooi. Daar bleef het echter niet bij voor het talent. Nadat Jensen - hij werd met een heerlijke steekpass diep gestuurd door Ünüvar -  werd gevloerd door Gkinis mocht Ünüvar aanleggen voor een penalty. De middenvelder faalde niet, scoorde de 6-0 en daarmee is hij de jongste doelpuntenmaker ooit in de Youth League. Opvallend: hij volgt daarmee Ajacied Ryan Gravenberch op.

In het restant van de wedstrijd kreeg Ajax nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Het andere duel in deze groep tussen Benfica en Bayern München eindigde in een 3-0 zege voor de Portugezen.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Botman (Douglas 72'), Kemper; Ekkelenkamp, Q. Timber (Abid 72'), Jensen; Nunnely (Dest 66'), Brobbey (Hansen 61'), Kühn (Ünüvar 72').
Wissels Ajax O19:
Reiziger, Douglas, Musampa, Dest, Abid, Hansen, Ünüvar.

Opstelling AEK Athene O19:
Gkinis; Stamoulis, Bousis, Tsivelekidis, Malissovas (Pozatzidis 46'); Tampas, Bogdani (Petousis 65'), Mpotos; Sardelis (Tselios 36'), Christopoulos, Machairas.
Wissels AEK Athene O19:
Tafas, Pozatzidis, Markou, Tselios, Petousis, Patrinos, Karavidas.

Doelpunten:
1-0 Nicolas Kühn (6')
2-0 Ché Nunnely (26')
3-0 Victor Jensen (34')
4-0 Sontje Hansen (65')
5-0 Sergino Dest (67')
6-0 Naci Ünüvar (84')

Bijzonderheden:
- Ajax O19-trainer John Heitinga heeft ervoor gekozen om meerdere spelers uit Jong Ajax te selecteren. Onder hen onder meer Sven Botman en Jurgen Ekkelenkamp. Bekijk hier de volledige selectie.
- Ajax speelt eindelijk weer in de Champions League en dat is een goede reden om erbij te lopen als een echte Champions League-fanaat! Bestel je CL-artikelen hier!

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-B93
Pff 15 jaar en dan al bij O19 meedoen. Ongekend hoor
0 0
KevinDurant
hoe speelde brobbey?
0 0
Bjorn
Kolere wat waren die gasten slecht. Blunder op blunder.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Het eerste moet die grieken vanavond gewoon bij hun strot pakken vanaf minuut 1, en niet meer loslaten. Athene speelde +10 jaar terug voor het laatst CL, geloof dat Ajax van de 100 CL wedstrijden er 40 wist te winnen, dus een winstpercentage van 40% hoogste van alle NL'se clubs. Van de 7 wedstrijden met grieken verloor AJax nog nooit en Ajax verloor maar 1 keer in de laatste 6 CL thuiswedstrijden.
In Johan's Arena, op weg naar nieuwe Europese glorie voor Ajax. Toen bekend werd dat de Arena zijn naam zou krijgen speelde Ajax daarna tegen Lyon, 4-1 Cruijff's cijfers en een onvergetelijke sfeer.
0 0
Figo
Verleden telt niet. Hebben we niks meer aan.
1 0
AjaxGLM
Interessant middenveld over paar jaar in Ajax 1 zeg. Gravenberch, Unuvar,, Benieuw wie ze gaat aanvullen
3 0
AFCA.
Eiting
1 0
PuurGeluk
Wsl Schone;)
6 0
3*stars*3
Haha still going strong!
0 0
EzraAjax95
Lekker boys! Nu Ajax 1 nog lekker winnen vanavond!
0 0
EenflinkeKluiv
Lekkere overwinning! Kuhn speelde heerlijk en leuk dat Naci en Sontje er één inprikten. Ekkelenkamp was wel erg zwak hoor. Laag tempo, niet secuur met pasen. Had wel iets meer van hem verwacht als Jong Ajax speler.
3 -4
Minsc
Was inderdaad secuurder met pinksteren.
0 0
DeWijsneus
Volg zelf de jeugd niet tot nauwelijks maar vind het erg prettig om jullie analyses te lezen over de spelersontwikkeling!
5 0
Dexy
Die Dest kan wel panklare voorzetten geven, zeg. Een speler die zich momenteel erg goed ontwikkelt!
4 0
DonQ
Goede speler inderdaad. Als hij zijn ontwikkeling voortzet wordt het een topback voor Ajax.
1 0
hakkietjakkie
Zwaarbevochte overwinning!
2 0
Bobbaasje
Wie is die kale man naast Johnny Heitinga?
0 0
trodat4030
Youri Rose.
2 0
RaynoFischer
Naci Unuvar is een baas :)
6 0
Ozymandias
Abid maakt ook steeds een leuke indruk als aanjager met voetballend vermogen. Ik wil volgende Youth League wedstrijd een middenveld met Abid, Timber en Jensen (op '10') zien. In de competitie wedstrijden kan Unuvar dan in plaats van Jensen op '10' spelen.
2 -1
trodat4030
Ik zie ze liever ‘gewoon’ met de punt naar achter en zie (veel) liever Taylor ipv Timber. Maar Abid is een leuke speler idd. Was tegen Inter in de voorbereiding echt heel goed, maar een wedstrijd later wel een heel stuk minder.
5 0
Ozymandias
Ik zie op het middenveld juist meer in Timber dan in Taylor. De eerste koppelt kwaliteiten als aanjager aan opbouwende kwaliteiten. Hetzelfde geld voor Abid. Ik zou Taylor tijdelijk als linksback gebruiken. Al hoewel ook Abid als linksback kan spelen met Taylor als middenvelder. Misschien kan Heitinga dat per wedstrijd afwisselen en kijken wat het beste uitpakt.
0 -2
trodat4030
Taylor als linksback? Hoe krijg je dat verzonnen? Zet je El Maach ook in de spits omdat ie groot en sterk is? Die linker van Taylor maakt hem geen back.. Ik vind Taylor qua potentie echt 2 klasses beter dan Timber, als middenvelder welteverstaan. Abid als linksback lijkt me ook verre van ideaal. Ik zou daar gewoon een linksback neerzetten. Bakker, Kemper of Douglas. Misschien Salah-Eddine als die er aan toe is, maar Taylor zou werkelijk nooit in me opkomen.
3 -1
Champy
Taylor was toch linksback in de D en Etjes en afwisselend centraal achterin.

Zo gek vind ik het niet.
Na de afgelopen 10 jaren kan je toch concluderen dat vaste verdedigers in de jeugd geen goede backs worden in het eerste.
2 0
trodat4030
Ik geloof je op je woord, ik ken hem vanaf de C en uitsluitend als LCV en middenvelder. Ik vind hem op het middenveld wel echt 1 van de grootste talenten en hij zou bij mijn altijd in de basis staan op die positie (6 of linkshalf). Voor de back vind ik hem vooral niet lichtvoetig genoeg (meer?).
0 0
Champy
Ajax zal in de komende jaren steeds meer goede middenvelders krijgen vanuit de jeugd.
Lijkt me voor hem niet onverstandigheid ervaring op te doen op verschillende posities. De concurrentie gaat moordend worden.
0 0
Ozymandias
Ik heb het over de competitie wedstrijden. Kemper en Bakker zijn dan niet beschikbaar en Douglas vind ik geen groot talent. Aangezien er weinig ruimte op het middenveld is zou ik een speler die als linksback kan spelen daar gebruiken. Ik denk dat het voor Taylor's ontwikkeling goed zou zijn als hij een tijdje als linksback speelt. Misschien leert hij dan net als Sinkgraven en Mazraoui een bepaalde felheid aan die hij nu nog mist in zijn spel.
1 0
trodat4030
Ik zou gewoon ruimte voor hem maken. Dan maar geen Quinten, maar das mijn mening. Als back lijkt hij me totaal niet geschikt. Ben ook niet weg van Douglas hoor, dat zeg ik verder niet, maar ik zou Taylor gewoon op t middenveld zetten. Daarnaast mist hij in mijn ogen ook echt geen felheid.
0 0
DonQ
Ik vind dat Timber wel veel breed speelt. Middenveld liep stroef vandaag, ik zie liever een betere voetballer op 6.
3 0
Ozymandias
Ik vind Timber dan ook niet geschikt als '6'. Hij is meer een rechtermiddenvelder in een systeem met een '10'. Van de selectie van de A1/o19 vind ik alleen Llansana geschikt voor de '6' positie. Abid lijkt me ook niet echt een '6' maar over hem kan ik nog niet definitief oordelen.
0 0
DonQ
Eens, dat vind ik een zeer goede speler voor die positie. Enig idee waarom hij er vandaag niet bij was?
0 0
Ozymandias
Geen idee.
0 0
trodat4030
Llansana liep zaterdag nog op 1 schoen en 1 sok en op krukken. Die zal nog wel geblesseerd zijn. Wel een heel fijne speler ook, heeft qua stijl wel veel gemeen met de jongere Ian Beelen (u17), waar ik ook erg gecharmeerd van ben.
1 0
***1900***
Wat is het toch heerlijk om Ajacied te zijn :)
7 -1
AjaxGLM
En dan ook nog scoren
3 0
AjaxGLM
Unuvar toont in 1 actie meer potentie dan de rest in 80 minuten
7 0
Aspers73
Ja, buitencategorie. Speelt op zijn 16e of 17e in het eerste.
2 0
de_pitbull
Mooi man 5 verschillende doelpuntenmakers. En ook mooi voor Unuvar, YL op z'n 15e. Hoop dat hij lang blijft.
5 0
Vincenzo3
Als ik Kuhn zie moet ik telkens aan Reuser denken.
Hebben beetje dezelfde koppies
6 0
HZMKK
Is Unuvar nog niet goed genoeg voor -19?
0 0
appeltje
Conditie / fysiek is het probleem
5 0
AFC Ajax
mogen ze hier zo vaak wisselen als ze willen?
1 0
trodat4030
Nee.
0 0
Sampaoli
Hoe vaak mag je wisselen dan? 4 maal?
0 0
trodat4030
Volgens mij 5 spelers, maar niet meer dan op 3 momenten.
0 0
AFCA.
Ik dacht dat Dest een rechtsback was?
1 0
trodat4030
Is hij ook, maar we hebben (veel) meer backs dan wingers en Dest heeft een goede dribbel en verdedigd van nature (natuurlijk) veel beter mee dan een ‘echte’ vleugelspeler.
4 0
marrene
Vind hem een prima speler. Je ziet aan hem de Amerikaanse sportmentaliteit. Nooit opgeven. Is wat mij betreft een belofte voor de toekomst.
0 0
AsensioWillemsen
Dest is ook pas bij Ajax omgeturnd. Was altijd aanvaller
0 0
trodat4030
Weet ik, maar vind hem als back wel heel talentvol. Maar omdat men zowel v Gelderen als J Timber veel willen laten spelen en Douglas het op links vrij aardig doet, komt Dest als back er gewoon weinig aan te pas.
1 0
RedFeather
Hoor net dat hij omgeturnd is tot winger.
0 0
AFC Ajax
oef kuhn
0 0
RedFeather
Wel bijzonder spelertje.
Kan wel wat worden.
2 0
RaynoFischer
Hahahaha wat gebeurde er met die keeper, blackout?
0 0
Ozymandias
Het leuke is dat Kuhn en Jensen tot een paar weken geleden door een paar beroemde AS-leden al waren afgeschreven.
2 -1
Vlieske
Vind je Jensen zo geweldig spelen dan.?
0 0
Ozymandias
Dit seizoen (voorbereiding meegerekend)? Ja!
0 0
Vlieske
Klopt maar ik heb het over vandaag. Zit namelijk de hele wedstrijd te kijken maar hij valt me nu niet echt op.
0 0
RedFeather
Vond hem met name in de voorbereiding erg positief opvallen.
1 0
Sampaoli
Haha, wat een onzin. Ik geloof niet dat iemand deze jongens al afgeschreven heeft.
0 -1
AjaxGLM
Je kan toch niet zeggen dat ze het op basis van vandaag wel gaan redden? De potentie is zeker zichtbaar, maar man man wat slordig voornamelijk Kuhn
1 -1
Redrum
Ja de kenners van AS zijn vaak snel en resoluut met hun conclusies.
1 0
trodat4030
Na Kiev uit moest Marc nog snel een spits kopen, 5 dagen later was t een schande dat ie niet bij Koeman in de basis stond... Waan vd dag rules!
1 0
trodat4030
Heerlijke klassieke Ajaxgoal!
1 0
trodat4030
He leuk, eindelijk Sontje weer eens op z’n beste positie!
2 0
RaynoFischer
En scoort meteen haha
0 0
trodat4030
Ja, maar dat vind ik niet eens t belangrijkste. Ik vind Sontje gewoon meer een spits dan een rechtsbuiten of een 10, waar hij vaak speelt. Dat heeft ook te maken met Brobbey, die is namelijk veel minder geschikt op een andere positie, dus is het logisch dat Hansen elders speelt als ze samen in t veld staan, maar in de dop vind ik Hansen een spits. En misschien wel completer dan Brobbey (vooral qua handelingssnelheid en bewegelijkheid). Brobbey is wel sterker natuurlijk, maar Hansen heeft net wat meer skills aan de bal. Brobbey loopt geregeld dwars door tegenstanders heen ;)
1 0
jaripettersson
Als Ekkelenkamp een soort Frenkie de Jong lijkt, kan het ook zijn dat aaek niet zo best is..
1 0
RaynoFischer
Hahaa, Benfica en Bayern zijn wel iets sterker dan AEK ja ;)
0 0
RayJordaan
Hopelijk Naci straks erin
2 0
de_pitbull
Kuhn lijkt ook goed wakker zeg
1 0
Sampaoli
Is een geweldige speler, maar loopt erbij alsof hij het al gemaakt heeft. Jammer.
1 0
AjaxGLM
Speelt echt ongelooflijk slordig voor zijn talent. Meer dan de helft van zijn passes komen niet aan.
0 -1
RedFeather
Aek?
Zeg al bijna 30 jaar A.E.K.
Alles moet stuk
0 0
appeltje
A.E.K.
Lange A, de E van 'het' en een K.
Dus het is officieel ook niet a-ek ofzo. De E in AEK is ook een É, die je dus uitspreekt zoals een korte eh zegmaar
0 0
SilverHaze
Heb met door een Griekse fan laten vertellen dat je het uitspreekt als 'aik'. Letterlijk met de 'ai' zoals wij hem kennen met de 'k' klank erachter.

Commentatoren maken ervan wat zij willen natuurlijk.
0 0
trodat4030
Je ‘moet’ niks.. Gewoon lekker doen wat je wil en verder lekker schijt hebben aan Arno V..
1 0
mokum89
Iemand enig idee waarom ik eerst de wedstrijd gewoon kon bekijken en dat youtube daarna aangeeft "de video wordt niet in jouw land aangeboden" of zoiets. En dat na ongeveer een half uur kijken...
0 0
trodat4030
Gebruik je een vpn ofzo? Als dat zo is, moet je ff een Nederlandse server selecteren..
0 0
PepG
Maak je gebruik van een vpn?
0 0
mokum89
Thanks voor de tip! Hij doet het weer, zonder dat er iets is veranderd. Ben inderdaad de wedstrijd bekijken op werk.
0 0
trodat4030
Ondanks dat ie beter een hengel dan handschoenen mee had kunnen nemen, vind ik die keeper van AEK wel goed spelen. Heeft minstens 3-4 grote kansen voorkomen door assertief handelen.
4 0
AjaxGLM
Vind persoonlijk dat de tussenstand veel verbloemd. Zeer matige tegenstander. Er wordt constant via de backs opgebouwd. Vind vooral kemper als linksback daarin absoluut geen toegevoegde waarde als dispensatiespeler. Weinig combinaties gezien ook.

Verder zie je dat kuhn een groot talent is, maar zeer laks en nonchalant speelt. lijkt me meer een rechtsbuiten ook. Brobbey is nog niet een keer vrij voor de keeper gezet tegen een matige tegenstander. Ben absoluut niet kapot van dit team, ondanks dat je ziet dat sommige wel talent en potentie hebben.
3 -1
marrene
Ik vind het ook niet echt goed. Maar je moet toch echt beter kijken, Brobbey staat in de laatste minuut helemaal vrij voor de keeper.
0 0
AjaxGLM
dat is gebeurd toen ik aan het typen was. De 45 minuten daarvoor echter is die niet vrijgespeeld. Er waren mogelijkheden maar de aanvoer vanuit kuhn nunnely en jensen is zeer matig vandaag. Hopen op een betere tweede helft
0 0
Biornha
Mee eens, maar met 3-0 zal dat juist minder worden want ja het is ajax en wij staan 3-0 voor dus kan het gas er wel een beetje van af ;)
0 0
DonQ
Wel mooi om te horen dat Heitinga continu Timber coacht om Jensen aan te spelen tussen de linies. Dat geeft voor mij aan dat hij de juiste ideeën erop nahoudt.
8 0
AjaxGLM
zie voornamelijk kemper aan de bal, waarna kuhn uitzakt tot 2 meter bij hem vandaan om de bal op te halen
1 0
DonQ
Klopt, komt omdat Timber steeds breed speelt naar de backs. Het probleem ligt bij hem naar mijn mening.
1 0
Persian07
Op al jazeera tv geven ze overigens aan dat de Ligt gewoon start.....
3 0
Suarez16_
Jezus wat dom van die grieken. Ligt er al 6 minuten iemand geblesseerd naast het veld en dan wissel je nog niet. Hierdoor viel ook de 3-0.
5 0
PepG
Welke van de Timber tweeling is het meest talentvol?
0 0
trodat4030
Ze ontlopen elkaar nauwelijks iets. Beiden hebben gewoon de mazzel nodig dat er op hun positie iemand nodig is, dan kunnen ze t halen. Maar zolang Mazraoui, Schuurs, Dest en v Gelderen er zijn, zal Jurrien t moeilijk krijgen en voor Quinten geld hetzelfde in extremere mate, vd Beek, Eiting, FdJ, Schone, Jensen, Kuhn, Pasquali, Gravenberch, Taylor en Bijleveld staan imo boven hem qua potentie.
5 0
Amsterdamsetrots
Ik ben wel fan van Quinten.
1 0
RaynoFischer
Lekker Victor!

Breng Unuvar er maar in de 2de helft, dit is gedaan :)
5 0
PepG
Victor Jensen is een pareltje.
4 -1
DonQ
Moet de bal nog wel wat meer opeisen, hij is af en toe wat schuw.
1 0
Ozymandias
Mooie voorassist van Nunnely en mooi gelopen van Gelderen en Jensen.
4 -1
ajax_janneman
Als Ajax 1 vanavond nou dezelfde effectiviteit aan de dag legt winnen we makkelijk
2 -1
Sampaoli
Wel een hele mooie voorassist van Nunnely hoor, het lijkt er toch op dat hij meer is dan een simpele sprinter zoals Lukoki of De Sa. Heeft wel degelijk voetbalintelligentie.
4 -1
Ozymandias
Hij heeft veel meer balgevoel dan Lukoki en De Sa. Daardoor heeft hij ook een veel betere dribbel (waarmee hij ook binnendoor een speler kan passeren).
3 0
marrene
Is ook veel beter dan Johnsen. Die heeft per wedstrijd weliswaar enkele goede acties waaruit blijkt dat hij best potentie heeft maar blinkt vooral uit in onnodig en onnozel balverlies. Je ziet vaak dat hij een actie aangaat als Bakker al naar voren is gesneld. Hij heeft totaal geen inzicht.
0 -1
Ozymandias
Johnsen heeft een veel groter voetballende vermogen. Ajax heeft geen speler die zo makkelijk een directe tegenstander passeert als Johnsen. Alleen moet er mentaal bij de Noor een knop om.
1 0
EuforischeRealist
Prima tackle geweest van Timber. Die jongen lijkt niet terug te komen en was verreweg de handigste speler van AEK.
1 -5
trodat4030
Een tegenstander de wedstrijd uit trappen omdat ie mogelijk te goed is t lafste wat je kunt doen. En kinderen/adolescenten moet je dat al helemaal niet aanleren/zsm afleren.
3 0
EuforischeRealist
Totdat je er de CL of een WK finale mee wint zeker? Of ben je Nigel de Jong ook aan gaan vallen of het feit dat hij Xabi Alonso raakte omdat hij ten koste van alles wilde winnen?

Bij het bewust blesseren ben ik het overigens met je eens, maar als je zoals hier de bal probeert te spelen en daarbij je tegenstander meeneemt hoort dat gewoon bij volwassen voetbal.
0 -2
trodat4030
Eens met je laatste alinea, niet met je eerste reactie en je eerste alinea van je reactie op de mijne. Je laatste alinea is ook véél genuanceerder. In je eerste reactie keur je het gewoon goed en juich je het zelfs toe, dat is gewoon volslagen debiel.
1 0
Ozymandias
Nunnely moet leren dat hij geen hoge voorzetten meer moet geven en in plaats daarvan zo vaak mogelijk de bal vanaf net buiten de zestien strak terug moet leggen (iets wat hij al regelmatig met succes doet). Zijn voorzetten zijn niet goed maar verder ontwikkeld Nunnely zich tot een goede rechtsbuiten. Hij moet veel leren van de manier waarop Sterling onder Guardiola speelt. Dat is een vergelijkbare type buitenspeler (die het moet hebben van zijn explosiviteit).
3 -1
trodat4030
Ik denk dat ie dat gewoon kan leren hoor, het ligt meer aan de type spits die er staat dan aan Che. Voorzetten kun je, tot op zekere hoogte (no pun intended), prima leren dmv gerichte training. Elke dag n half uurtje met Tahamata laten trainen..
3 0
Ozymandias
Tja, denk je niet dat Nunnely bij Ajax al jaren aan zijn voorzetten werkt? Laat hem naar Sterling kijken. Die heeft ook geen goede hoge voorzet en speelt precies op de manier waarop Nunnely bij Ajax zou kunnen spelen.
1 0
trodat4030
Ik weet t niet, ik heb helaas te weinig tijd om de trainingen ook te bezoeken. Daarnaast zijn ook de trainingen vd (oudste) jeugd regelmatig besloten (ja, echt!). Ik weet wel dat het gewoon trainbaar is, ik ben het levende bewijs... Sterker nog, ik heb zelfs door training een meer dan redelijke voorzet met links ontwikkeld.
0 0
Biornha
Ook pittige overtreding deze van Timber.. toch ook geel met een oranje randje hoor
2 -1
ajax_janneman
pfoa Nunnely. Die ervaring uit jong komt hier goed van pas zeg
1 -1
RaynoFischer
Chezus wat een lekkere goal!! :)
1 -1
Sampaoli
Zodan Ché! Heerlijk!
2 -1
KajanoKlaassen
Nunna! Lekkere goal zeg
1 0
RayJordaan
Tering wat een goal zeg
1 0
trodat4030
Wauw, die mag blij zijn dat t bij geel blijft.. Echt benenbrekertje.. Brrr.
3 0
KajanoKlaassen
Ik snap niet dat Kemper is teruggehaald naar O19, komt gewoon tekort
4 -2
trodat4030
Niet mee eens. Vind t een type Viergever, nooit de beste, maar wel erg nuttig en ook zelden tot nooit de slechtste. Redelijke ondergrens, maar niet een buitengewone bovengrens. Daarnaast denk ik dat Kemper op termijn het verder kan schoppen dan Nick.
2 0
KajanoKlaassen
De vraag is dan juist of je een nuttige speler terug moet halen voor een O19 wedstrijd. Kan je dan niet beter een talentvollere linksback laten spelen?
1 0
trodat4030
Zoals wie dan? Ik denk dat Bakker meer heeft aan de weerstand van de KKD dan die van de YL, wat een speeltuin voor hem is inmiddels. En Douglas vind ik persoonlijk niet beter dan Kemper. Ook niet in potentie.
0 0
KajanoKlaassen
Ik zag dat Salah-Eddine ook bij de selectie zat, word in januari 17 volgens mij. Aan de jonge kant maar heeft wel veel potentie.
0 0
trodat4030
O ja, die is ook wel aardig. Was me ff ontschoten (is nog nieuw haha). Ben benieuwd naar hem, vond hem in u17 zeker niet onaardig, maar weet niet of hij nu al toe is aan een stapje hoger. Een YL wedstrijd lijkt me nou niet het meest ideale podium om dat te testen.
0 0
ditisdebeslissing
ik heb toch de indruk dat in deze selectie teveel lesley de sa jody lukoki en Ricardo van Rijn categorie zit
3 0
ajaxxcied4life
Dan is jouw indruk op basis van een verkeerde bias.
0 0
Sampaoli
Waarom denk je dat? Kühn, Brobbey, Jensen, Ekkelenkamp, Van Gelderen, Botman en El Maach vind ik allen talenten van die zeker het eerste kunnen halen. En de gebroeders Timber kan ik persoonlijk niet eens inschatten, dus die zouden het eventueel ook kunnen halen.
4 0
Ozymandias
Bij veel van de namen die je noem betwijfel ik het of ze het eerste zullen halen. Kühn en Jensen geef ik gezien hun voetballende kwaliteiten een goede kans. Bij de rest wacht ik de komende jaren wel af.
0 0
Sampaoli
Brobbey is een gigantisch talent, net als Van Gelderen (als CV). Ekkelenkamp, Botman en El Maach kunnen zeer bruikbare krachten worden.
2 -1
diamanti
Beetje overdreven om Brobbey een gigantisch talent te noemen. Hij is fysiek natuurlijk een stuk verder dan de rest. Het is vooral afwachten of zijn voetballnde kwaliteiten genoeg zijn als fysiek weerstand toeneemt.
0 0
marrene
Hij is een type als Lukaku. Als hij ook zo goed wordt is dat prima. Of het nou door zijn fysiek komt of niet maakt niet uit. Sommigen vinden dat een vies woord. Hij is altijd fysiek heel sterk geweest en dat zal hij ook bij de senioren zijn. Het idee dat dat voordeel minder zal worden is, zoals bij Lukaku, onzin.
0 0
diamanti
Ik zeg niet dat fysiek een vies woord is. Maar het fysieke voordeel zal minder worden minder worden, ik ben benieuwd of hij voetballend sterk genoeg is om dan Ajax 1 te halen.
1 0
Ozymandias
Een gigantisch talent zou ik Brobbey zeker niet noemen. Hij heeft veel potentieel maar hij heeft nog genoeg zwakke punten waar hij heel veel stappen in moet zetten voordat hij klaar is voor het eerste. Of hij die stappen daadwerkelijk gaat zetten is nog maar de vraag. Hetzelfde geld voor Van Gelderen.
0 0
Dwergje48
Zolang er maar een paar uitgroeien tot echte toegevoegde waarde. Je gaat nooit een heel jeugd team de overstap naar 1 zien maken.
1 0
Ozymandias
In elke jeugdselectie behoort de meerderheid bij die categorie. Dat is ook niet erg als die talenten in hun lichting niet bij de grote talenten hogeren zoals bij Van Rhijn en De Sa wel het geval was.
0 0
PowNed
Hoe goed is die Kuhn? Gaat ie 1 halen?
1 0
trodat4030
Ik hoop het, ik houd van het type speler, maar het is wel net het type waarbij de vraag het grootst is of ze de laatste stap kunnen zetten. Hij heeft de potentie iig wel nmm. Cerny is ook zo’n type. Het zit erin, maar komt het er op t hoogste niveau ook uit, dat is de vraag..
2 0
Ozymandias
Dat is moeilijk te zeggen. Hij heeft er in ieder geval wel een groot genoeg voetballend vermogen voor. Hij heeft een heerlijke dribbel, een redelijke steekpass en een redelijk schot. Tactisch moet hij wel nog veel leren.
3 0
tyzinho
Goed onder de druk uit gevoetbald, 1 0 Ajax!
0 0
Ozymandias
Lekker opengedraaid van Ekkelenkamp en keurige assist ook. Hij blijft het meest onderschatte talent van Ajax.
2 0
blava
Helemaal mee eens. Bovendien pikt hij ook altijd wel een doelpuntje mee.
2 0
RayJordaan
Kuhnieeee!
1 0
Biornha
Goede actie Ekkelenkamp mooi weggedraait, goed afgemaakt van Kuhn ook
3 0
FriescheAjacied
Heerlijke actie van Ekkelenkamp!
2 0
didierajax020
Lekker, Kühn 1-0!
0 0
Suarez16_
Lekker Kuhn.
0 0
RaynoFischer
Hoppa, lekker begin :)
0 0
de_pitbull
Waar is Sierhuis dan?
0 0
RayJordaan
Die is al 20
0 0
de_pitbull
ok maar hij zat ook niet bij JA en niet bij het eerste
0 0
Ozymandias
Heitinga lijkt zich veel gemakkelijker te voelen voor de camera's dan toen hij net begon.
1 0
RaynoFischer
Hopelijk wat minuten voor Unuvar ;)
Staat hier niet bij de wissels, maar is er gewoon bij
2 0
vincent_DV
Waarom spelers als Kemper en Nunnely gebruiken? Dit is toch juist een platform waar supertalentvolle spelers van 16-18 heel veel van kunnen leren in plaats van spelers gebruiken waarvan je 95% zeker weet dat zij Ajax 1 niet gaan halen.
1 0
marrene
Nunnely afschrijven is oerdom. Is stuk beter dan Johnsen. Veel meer dreiging. En hoe kun je nu al zeggen dat een speler voor 95% het eerste niet gaat halen? Je hebt ook laatbloeiers.
Dat overdreven gedweep met "grootste" talenten slaat nergens op. Dan zou Gravenberch hier nu ook spelen. Je kijkt naar het individu en naar het elftal. Dit is een toernooi waar niet alleen de ontwikkeling van de speler belangrijk is maar ook het resultaat. In de reguliere competitie ligt de nadruk op de ontwikkeling maar hier staat ook prestige op het spel. Proberen zover mogelijk te komen. Is voor iedere speler goed.
1 0
ajax_janneman
In dit geval zou ik nou wel eens op prestatie spelen. Je moet hier winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde, waar de tegenstand alleen maar groter is. Dan maar een speler opstellen die zich al meer ontwikkeld heeft.
0 0
vincent_DV
Daar kan ik nog wel redelijk in komen alleen vraag ik me echt af of je met spelers als Kemper en Nunnely nou echt zo veel meer kans hebt om te winnen.
0 0
RayJordaan
Had toch liever Dest gezien als rechtsback, vind Van Gelderen beter in het centrum.
0 0
didierajax020
Geen Unuvar, zelfs niet op de bank?

Edit: Showtime heeft 'm er niet bij staan, zit er wel degelijk. Excuus.
0 0
Pheadrus
Gravenberch (16) zit niet in de selectie omdat deze pot niet genoeg uitdaging voor hem biedt.
Bizar eigenlijk.

Hij laat het over aan Unuvar van 15.
0 0
Ozymandias
Tja, als Gravenberch deze wedstrijd had gespeeld had hij twee wedstrijden van Jong Ajax moeten overslaan. Deze wedstrijd paste gewoon niet zo goed in zijn schema.
2 0
Eterhag
Is er kaartverkoop aan de deur en is het een probleem als je schoolboeken bij je hebt?
0 0
wolterx
Ik zit in precies zelfde situatie, hopelijk geen al te groot probleem.
0 0
vincent_DV
Ik heb het zelf een keer gehad en toen was het geen probleem. Ze kunnen volgens mij ook vragen je tas in een kluis te laten leggen en dan kan je hem na de wedstrijd ophalen volgens mij.
0 0
L8
Heb er geen ervaring mee, maar je tas zal hoogstens nagekeken worden. Wat an zich niet per se verkeerd zal zijn.
0 0
wolterx
Ah, laatste les van uit dus kan toch gaan. Heerlijk. Hoop alleen niet dat geen verkoop aan entree is om de een of andere reden want dan ben ik de zak.
1 0
RayJordaan
Man wat hoop ik dat Naci dadelijk mag invallen en wat minuten krijgt. Voetbal technisch gezien moet hij makkelijk kunnen aanhaken, conditioneel is hij nog niet zo ver maar dat is geen schande voor iemand die 15 is.
1 0