Onana: 'Willen de naam Ajax opnieuw groot maken'

BVeenstra, 17-09-2018 om 12:45, 20941 views, SDNA |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-doelman André Onana heeft eerlijk moeten bekennen dat hij niet veel weet van het Griekse voetbal. Ajax speelt woensdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen AEK Athene, de regerend kampioen van Griekenland.

'Nee, ik weet nog niet heel veel, maar ik denk dat we zondag (Onana werd zaterdag geïnterviewd, red.) over AEK gaan praten', begint Onana in gesprek met SDNA. 'Het enige dat ik je kan vertellen is dat het zeker is dat ze een goed team zijn, anders speel je geen Champions League. Ik verwacht een sterke tegenstander, maar ik hoop dat we winnen.'

Over het Griekse voetbal in het algemeen weet Onana niet zoveel te vertellen. 'Ja, ik herinner PAOK nog van vorig jaar en mijn eerste wedstrijd was tegen....Ik weet het niet meer', aldus Onana, die Europees debuteerde tegen Panathinaikos. 'Juist! Tegen Panathiniakos, twee jaar geleden. En trouwens, mijn collega-keeper Kostas Lamprou komt uit Griekenland.'

'Champions League echt iets groots'

Onana is erg blij dat hij met Ajax eindelijk weer actief is in de Champions League. 'Dat is erg belangrijk, want de laatste jaren konden we ons niet kwalificeren. Het is erg speciaal voor het team, maar ook voor de club en de stad. Het is echt iets groots. In het verleden had Ajax een grote naam en we willen die naam opnieuw groot maken', spreekt Onana, die vertrouwen heeft in Ajax. 'Natuurlijk, we hebben een erg goed team. Wie we ook treffen: wij zijn sterk, we hebben geweldige spelers en vertrouwen. Als we op ons best zijn, hebben we de potentie om door te gaan.'

De Johan Cruijff ArenA zal woensdagavond weer bomvol zitten en de sfeer zal naar verwachting opnieuw geweldig zijn. 'Dat is fantastisch. De sfeer is geweldig, zeker tijdens thuiswedstrijden in Europa. We zijn sterk, omdat we weten dat we een geweldige support hebben', zegt Onana, die niet kan wachten om te spelen in de Champions League. 'Het is iets wat iedere voetballer wil. Nu heb ik die mogelijkheid. Of ik stress heb? Nee, zeker niet. Ik heb in de Europa League gespeeld, de finale gehaald. Dit is natuurlijk anders, maar ik denk dat ik genoeg ervaring heb.'

Haal alvast jouw Ajax-sjaal voor de Champions League in huis!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
S.Ajacied
Als we als club echt willen groeien moeten we ervoor zorgen dat Ziyech, de Ligt, F. de Jong en Onana enz. allemaal blijven na dit seizoen. Anders moeten we weer zoals we gewend zijn van vooraf aan beginnen. Dat salarisplafond moet omhoog, willen we zo'n jongens langer bij Ajax laten spelen. We zijn goed op weg, dit vasthouden en de tijden voor ons zullen weer beter worden.
0 0
amthree
Gaat toch niet gebeuren, met een barcelona die nog komt voor een frenkie of de ligt of andere clubs kan je het vergeten.
0 0
Stroeve
Laten we met z'n allen vooral dankbaar zijn dat Ziyech dit seizoen nog bij ons is. Volgend jaar is-ie echt weg. Dat kan haast niet anders. Helaas.
0 -1
trainerdv
De naam is groot en dat is altijd zo geweest. De prestaties zijn/waren alleen niet helemaal conform die grote naam. Vooral binnenlands (te weinig kampioen) presteren we onder kunnen. Maak de prestaties weer groots. Dat zou mooi zijn.
0 0
CruyffFootball
Daar waren we in Mei/Juni 2017 al hard naar op weg alleen maakte een incompetente directeur toen een cruciale fout.

Dan moet het nu maar gaan gebeuren.
1 -1
Web
Wij zijn nu veel beter onderweg, veel stabieler
Dat was toch van jongens blijf allemaal, en Onana kwam terug van vakantie en de trainer gevlogen.
0 0
Bensco
Zit natuurlijk allebei waarheid in. Het probleem zit hem echter in het feit dat we slechts incidenteel Europees succes boeken. Willen we aansluiting bij de Europese subtop hebben dan zullen de prestaties van de club ook stabieler moeten zijn. Ik vind het ook nog wat te vroeg om te roepen dat we nu al Europees geslaagd zijn omdat we ons geplaatst hebben voor de groepsfase van de CL. Dat zou gewoon vaste prik moeten zijn willen we weer op ons oude niveau komen.
0 0
hetje
make ajax great again
3 -1
CruyffFootball
MAGA
1 -1
sdjt01
Mooie woorden. Hij heeft er toch ook voor een groot deel aan bijgedragen dat we de afgelopen jaren ook europees weer meetellen met een EU league finale en nu in de CL.
3 0
ajaxinho
Onana is een geweldige keeper!
In mijn ogen nu al beter dan Cillessen.

Vind het vreemd dat je in zomers en winters niks over hem hoort.

Toch hoop ik dat hij dit seizoen oogst (met de andere 10 spelers).
Want het kan zomaar zijn laatste zijn.
1 -1
Leo252
Wat ben ik blij met deze vent op doel.
0 0
Afstandsschot
Off: Is er woensdag voorafgaand weer een entrada?
0 0
UltimateKaos
Entrada's zijn uitzonderingen, wordt meestal maar één of twee keer op een jaar gedaan. Alleen bij écht belangrijke wedstrijden dus niet tegen AEK. Dit neemt niet weg dat je geen rookbommetje af kan steken of een lied in kan zetten voor de wedstrijd!
2 0
Redrum
Precies, mochten we tegen Bayern op 12 december de volgende ronde kunnen halen zal er mogelijk weer eentje zijn.
0 0
Lazell
Let's make Ajax great again!
3 0
Ajax_026
Let's not qoute that blond narcist.
0 0
FU
Onana zegt goede dingen de laatste tijd. Eerst over het verschil van ambiance in de thuiswedstrijden in de competitie en Europees en nu dit!
4 0
Web
Laat hij nog jaren voor ons spelen
4 0
DjibrilCisse9
Erg blij dat hij onze sluitpost is. Nog pas 22 jaar! Pas 1 goal tegen uit de eerste 5 Eredivisie potjes.
9 0
AjaxPassion
Echt een geweldig talent! Hoe hij er opeens stond toen Cillessen vrij plotseling vertrok en Krul nog geblesseerd was, was echt knap. Die gestopte penalty tegen GAE werd zijn definitieve doorbraak.

Hij is ook echt super compleet als keeper (Zéér goede reflexen, geweldige sprongkracht, zeer sterk, voetballend goed, een goede trap, vaak rustig en totaal nergens bang voor, alleen hoge ballen en sommige situaties iets handiger oplossen (kwestie van ervaring) moet hij nog aan werken) en zoals vd Sar ook zegt al veel verder op deze leeftijd dan hem.

We hebben sowieso geweldige talenten op dit moment bij Ajax. Ik kan me geen Ajax team herinneren dat talentvoller was namelijk... Onana, de Ligt, Mazraoui, Wöber, Sinkgraven, Tagliafico, F de Jong, Eiting, vd Beek, Ziyech, Neres, Dolberg, Cerny, er zit nog zóveel rek in als alles goed gaat...!!
5 0
3*stars*3
Mooie woorden van Onana.
En mooi dat je Wöber ook in het rijtje zet want sommige mensen hebben hem al afgeschreven.
Zijn 1e half jaar deed hij het geweldig maar na zijn blessure zag het wat minder uit maar deze jongen komt er wel.

Sinkgraven heeft kwaliteiten maar al die blessures....
4 0
AnsB
Het gaat toch nog steeds om die ene blessure?
Een blessure die vanaf het begin is onderschat - wat ik totaal niet begrijp trouwens, want ik zei dat vanaf het begin 'dankzij' jarenlange eigen ervaring met veel knieblessures. Zeker in deze tijd denk ik wel eens dat je nog beter de kniebanden kunt afscheuren dan oprekken. Dat is een zéér lastige blessure die het kniegewricht heel onstabiel maakt, en met rust los je dat niet op.
Precies daarom snap ik die onderschatting niet.

Maar ik weet dus niet wat ze tijdens die operatie hebben gedaan: kniebanden ingekort? Nieuwe kniebanden aangebracht?
0 0
3*stars*3
Weet het echt niet.
Ellende begon toen tegen Schalke thuis maar daarna in een besloten oefenduel weer iets.
Echt jammer want Sink is echt een goede voetballer.
0 0
appeltje
Mensen vergeten dat Wöber pas 20 is...
1 0
3*stars*3
Juist en jonge spelers krijgen allemaal te maken met een dipje.
Kwestie van karakter tonen en jezelf er weer inknokken.
Niets tegen Lasse maar zou mooi zijn als Blind naar middenveld gaat en Wöber in het centrum.
0 0
tyzinho
Dan wel liever Donny of eiting op het middenveld, Blind doet het prima achterin
0 0
AnsB
Ik heb het even niet bijgehouden wat er in Jong Ajax speelt. Want waar ik vooral benieuwd naar ben: speelt Sinkgraven al weer?
0 0
appeltje
Nee.
0 0