Ten Hag: 'De bezetting moet beter zijn'

ThijsZwagerman, 15-09-2018 om 23:35, 24220 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden met de overwinning op FC Groningen, maar vindt wel dat Ajax het zichzelf veel makkelijker had kunnen maken. De oefenmeester vindt dat zijn ploeg eerder gas had moeten geven.

'Zeker de fase na rust. Toen bleef het vrij lang 1-0 en dan moet je het tempo wat verhogen en eigenlijk ook hoog houden. Dan creëer je meer kansen en dat zat er vandaag (zaterdag, red.) ook zeker in. Pas na de 2-0 is het een kwestie van de wedstrijd uitspelen en wordt het makkelijker', zo zei Ten Hag tegenover FOX Sports.

De hoofdtrainer vond Ajax zeker niet slecht spelen, maar zag wel waar het misging: 'Ik weet niet of het gemakzucht is, maar ik denk wel dat het allemaal vrij gemakkelijk ging. Iedereen had een goed gevoel over de eerste helft en de manier waarop we speelden. Tot aan twintig meter voor de goal, want daarna moet de bezetting beter zijn. Nu stond Klaas-Jan (Huntelaar, red.) vaak alleen. Maar goed, op een gegeven moment kan de tegenstander het ook niet meer belopen en komen er ruimtes. Dat had alleen, denk ik, al eerder gekund.'

Geen schade richting AEK

Lasse Schöne leek geblesseerd uit te vallen, maar Ten Hag denkt niet dat die blessure een probleem vormt richting het midweekse Champions League-duel met AEK Athene: 'Het ziet er wel naar uit dat iedereen fit is gebleven, ook Schöne. We hebben links en rechts een schram opgelopen, maar dat overleven we wel. Woensdag zullen we daar geen last van hebben.' Een routinier die zeker fit is, is spits Huntelaar. De ervaren goalgetter was tweemaal trefzeker en dat deed zijn trainer goed: 'Hij moet gierig zijn voor de goal en dat straalt hij nu echt uit. Dat moet ook, want dat heb ik hem aan het begin van het seizoen ook gezegd. Hij moet op jacht naar goals en daar is hij ook nadrukkelijk mee bezig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daandaan
Vd beek ipv schöne lijkt mij een verbetering ... ik ben en fan van schöne maar helaas denk ik dat hij te kort komt voor t grotere werk ..met vd beek heb je een energy boost op het middenveld die het spel ten goede komt ... en nu maar hopen dat dolberg snel fit word ...dan kunnen we echt een topteam neerzetten... iig psv laten zien wie de baas is in nederland!
1 -4
trainerdv
Geen basis, maar grote kans dat na 70 minuten vd Beek Schöne gaat vervangen. Iedereen is nodig...
0 0
Legion
Ik heb een zwak voor Donny maar het koppel Frenkie en Schone moet je nu toch echt van afblijven. Hetzelfde voor de spits, dat constante gewissel van de basisopstelling zoals de laatste jaren ben ik nu wel zat en werkt ook alleen maar averechts.
5 0
ajax1981
Toen Schöne gewisseld werd had hij toch mooie statistieken... 9km, met een topsnelheid van 29km/u.
Blijft mij positief verbazen.
Ook al is vd Beek een geweldige speler, ik weet niet of het team daar altijd beter van wordt. Die keuze is voor th.
5 0
dod
Thuis tegen Luik speelde ajax oppermachtig met kans op kans, en veel vanaf links, waar Neres speelde, echt goed en ook samen met Nico die steeds opkwam.
Ik zie Neres ook liever gewoon vanaf de flanken spelen wil ik daarmee zeggen! Eens.
En donny is er zeker eentje die wel de spitspositie in loopt als het moet, dat missen we, al is de Donny die nu invalt ook niet echt overtuigend vind ik.
2 0
DS
ik zie Neres ook liever vanaf de zijkanten komen ipv vanuit de 10 positie.
4 0
ST
Donny erin aub
3 -2
trooop
De finesse van een type als nouri is een van de weinige dingen die nog ontbreekt in de voorste helft van ons team. Onze spelers zijn goed, maar licht voorspelbaar en vooral net te grofbesnaard voor de echt kleine ruimtes.
Europees zullen we daar gelukkig geen last van krijgen.
4 -1
CruyffFootball
Klopt, want die finesse staat iedere week als linker controlerende middenvelder te spelen.
1 -1
Ozymandias
Tja, je kan het zien als een controlerende rol maar ik zie het meer als een opbouwende rol. Dezelfde rol als die van Dembélé bij Tottenham. Dat is ook de ideale rol voor De Jong doordat hij de kwaliteit heeft om de bal zo lang mogelijk bij hem te houden en pas op het laaste moment (wanneer hij één of twee directe tegenstanders naar zich toe heeft getrokken) naar een ploeggenoot te spelen. Daardoor heeft zo'n ploeggenoot dan meer ruimte wanneer hij aan de bal komt.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik heb het idee dat Ajax meer in balans is zowel verdedigend als aanvallend en op het middenveld dan PSV. PSV scoort meer maar is in onbalans omdat de verdediging vrij zwak is. Tegen sterkere tegenstander krijgen ze straks ook meer goals om de oren heb ik het idee. Ajax is een lastige ploeg om tegen te spelen voor een tegenstander omdat er weinig zwakke plekken in zitten. Maar we gaan het allemaal zien.
2 -1
Puurvoetbal
Ben ik niet met je eens. Groningen heeft meer kansen gehad dan Ado. Met een beetje pech sta je na 100 seconden op een 0-1 achterstand. Ik vind Ajax juist verdedigend niet al te sterk. Ja, de cijfers geven anders aan, maar de echte test moet nog komen natuurlijk.
4 -4
robsch
Elke wedstrijd krijgen tegenstanders een paar kansjes. Zelfs als die eerste bal voorlangs erin was gegaan van Groningen dan had ik niet het gevoel dat Groningen hier had gelijk kunnen spelen of winnen. Jij rekent elk kansje als goal blijkbaar. Ajax heeft weet ik veel hoeveel kansen gehad verder nog. Als we volgens jou manier gaan rekenen had 8-2 ook gekund idd. Groningen en Ado vergelijken met 2 verschillende tegenstanders is ook nogal vreemd. Als je in een wedstrijd zo in het zadel wordt geholpen als wat Immers deed en ook nog 2 penaltys weggeeft dan wordt het je niet heel erg moeilijk gemaakt.
3 0
Babayaka
Hahahahahahaha Groningen heeft in 80minuten 2 x op doel geschoten. Groningen werd compleet scheel getikt,
Als de laatste steekbal of voorzet een tikkie zuiverder zou zijn was het 12-0 geweest.
4 -2
Ajax2018
Geen nood, wij hebben geen matige aankoop a la guttierez gedaan maar onze prachtparel labyad gehaald voor slechts 6 miljoen dus die maakt met zijn flitsende bewegingen, spelinzicht, dribbel, steekpassjes en venijnige schot straks het verschil! Bedankt ten hag zonder jouw netwerk hadden we deze topspeler niet gehad en was er een Europese subtopper mee aan de haal gegaan! In het diepste geheim met medewerkerking van ten hag tot stand gekomen, labyad de wens van iedere topclub!
5 -18
ajaxxcied4life
Echt, deze reactie is van een zeer bedenkelijk niveautje....
4 -2
Adam24
Wat een zuurpruim ben je. Ik was ook niet blij met Labyad en hij heeft nog geen enkele toegevoegde waarde gehad voor Ajax maar het wordt hem ook niet makkelijk gemaakt met die paar sprokkel minuutjes.
3 -3
3sterren
Waarom denk je dat hij niet al meteen in de basis mag starten ? Van nota bene Ten Hag, zijn grootste fan.
Of wordt hij soms door hem voorzichtig gebracht, moet hij het Ajaxspelletje eerst nog onder de knie krijgen ?
Waarom alleen maar ”die paar sprokkel minuutjes” denk jij zelf ?
4 -1
Bky
Omdat Ziyech bleef, Tadic kwam, Neres er ook nog is en De Jong op dit moment een van de grootste Nederlandse talenten is.

Zoiets toch? Dan is het toch logisch dat hij bankt. Ik zie het probleem niet. Zijn basisminuten komen nog wel en dan gaan we echt zien wat hij kan (of niet kan).
4 -2
PetrusKeizer
goed gezien , jochie. met labyad heb je wat.
1 -2
The
Man man man wat laat jij je kennen.
2 -3
b.hulshof
Weer te weinig beweging vandaag waardoor je net als tegen heracles gewoon punten had kunnen verspelen. Buitenspelers die niet diep gaan maar naar de bal toekomen. Schone en de Jong die vanaf het middenveld veel te traag speelde.
4 -5
Adam24
Het veld was niet breed genoeg. Rechterkant was leeg mede door Ziyech die dan wel weer fantastisch speelde.
2 -1
PetrusKeizer
tegen die duitsers wil ik helemaal geen bezetting zien
4 -1
RedFeather
Nice
3 0
Lagasj
Neres niet meer achter Huntelaar zetten maar gewoon op links.
Leuk experiment maar vandaag mislukt.
8 -5
Ozymandias
Vandaag werkte het niet doordat FC Groningen te veel spelers centraal achterin had. Daarom was de diepgang van Neres juist op de flanken nodig.
0 0
CruyffFootball
Neres op links is ook niet ideaal.
1 -5
jaripettersson
Als de laatste pass van neres beter is had hij gisteren minstens 3 assists op zijn naam gehad. Daar is echt veel winst te halen.
2 -1
Jeugdtrainer
Laat Ozy het maar niet horen, hele discussies mee gehad. Neres is een frommelaar, maar wel een hele snelle die goed achter de linies op kan duiken. Op 10 is hij echter teveel een frommelaar (in positieve zin, Suárez had dat bv. ook, wel ander kaliber) met het gezicht naar beneden om écht van toegevoegde waarde te zijn. Al vind ik Ziyech het nog beter invullen van rechtsvoor en dat maakt het zo lastig.
2 -2
Einstijn
Klopt, niet zo aanwezig en belangrijk op die plek als Ziyech. Die was trouwens weer ongelooflijk goed vandaag!
1 0
Tomajax1990
Op de tribune moet de bezetting ook beter zijn, als de sfeer in de competitie net zo goed zou zijn als in de Europese wedstrijden was het vandaag minimaal 5-0 geweest, 100% van overtuigd. Waar zal het probleem zitten? Al was het vandaag al beter dan een zondag middag, dat is nog erger.
5 0
Clubliefde34
Ach tuurlijk willen we altijd meer doelpunten zien.. 3-0 is gewoon een goed resultaat tegen een ultra verdedigend groningen, met vlagen goed voetbal gezien. Jammer dat vaak de laaste pass net achter de man kwam of een been van groningen ertussen maargoed dat kan je ook veel verwachten als ze de bus pakeren, en niet zoals ADO de rode loper uitrollen, 3-0 3 punten prima. Woensdag athene oprollen heb er alle vertrouwen in.
1 0
Cello
Inderdaad....uiteindelijk krijg je voor een hoge uitslag net zoveel punten als voor een lage uitslag. En een doelsaldo is pas belangrijk als je na 34 duels op evenveel punten als je concurrent staat. Maar ik verwacht 'gewoon' dat we met duidelijk verschil boven PSV eindigen dit seizoen. En in dat geval is het doelsaldo niet echt boeiend.
1 -2
Pierre Heno
Wat KJH niet moet doen is de combinatie aangaan op het middenveld want daarin schiet hij tekort. Dus gewoon in de spits en doen waar hij goed in is: goals maken. Verder had Ten Hag tegen Groningen gewoon vol met een rechtsbuiten moeten spelen i.p.v. Neres ergens tussen aanval en middenveld te laten zwerven m.a.g. dat op rechts het hele veld continu open lag, zeker de eerste helft. De coaching mag ècht wel wat beter Erik.
6 -5
Cello
Ja....want TH zal natuurlijk nooit hebben doorgesproken dat Mazraoui heel diep moet gaan staan, zeker wanneer Ziyech naar binnen trekt. Dat zal ie nooit gezegd hebben. Zelfs niet gecoached hebben. Daarnaast kan jij nooit weten wat er in de wedstrijdbespreking daarover besproken/afgesproken is. En uiteindelijk denk ik dat daar ook niet het pijnpunt lag....dat lag imo toch echt in het feit dat teveel spelers hun actie's aan het doorvoeren waren. Het doel is om tot doelpunten te komen, het middel: door mooi aanvallend combinatie spel.
En het leek net even te vaak dat bij een aantal spelers het doel was om mooi aanvallend combinatiespel te vertonen....wat ook lukte. Echter het werkelijke doel, het scoren van goals werd daarmee uit het oog verloren....en begon het te lijken op een rondo (want daarin wordt ook niet gescoord).
3 -2
jackwolf
Eerder gast geven??
1 -6
grannig mokum1
Ja tuurlijk en zo speelt je de tegenstander eerder kapot dan komt de ruimte om hun af te slachten
2 0