Overmars over transferzomer: 'Kan boek schrijven'

SJvanveen, 11-09-2018 om 14:36, 26771 views, Ajax Kick Off |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Marc Overmars zegt een een boek te kunnen schrijven over de enorm drukke zomerse transferperiode. Maandenlang werd er aan Ajax-spelers getrokken, maar uiteindelijk vertrok geen een echte steunpilaar. Zelfs Hakim Ziyech bleef.

'Het houden van de groep spelers is best moeilijk geweest', zei Overmars maandagavond bij Ajax Kick Off, een zakelijk evenement dat jaarlijks gehouden wordt. 'Uiteindelijk helpt het natuurlijk dat je de Champions League haalt, want dan gaat het team groeien, maar het is wel een gevecht geweest.'

Overmars legt uit. 'Mensen denken: hoe werkt dat dan? Ze hebben een contract, ze blijven en verder moet je niet zeuren. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Ik kan zeggen dat ik een boek kan schrijven over de afgelopen drie maanden.' 

'Dan hadden we een mega probleem gehad' 

De directeur spelersbeleid van Ajax is zich ervan bewust dat het halen van Europees voetbal met Ajax van enorm groot belang was. 'Want als wij geen Europees voetbal hadden gehaald, hadden wij een mega probleem gehad', laat hij weten. 'Drie of vier spelers hadden dan gezegd zich door te willen ontwikkelen, maar gelukkig spelen we Europees.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Een boek? Heb liever zo'n flitsend tv-interview.
1 0
jackwolf
It has only just begon..
Knappe prestatie maar
volgend jaar zomer moet je echt laten wat je waard bent Tovie.
0 0
PJSM
Zie komende zomer zomaar De Jong, de Ligt, Onana, Ziyech, Neres en Nico verkassen. Met de opbrengst 250 mln + moet je toch leuke dingen kunnen doen. Hoop dat ze allen blijven natuurlijk om te bouwen aan succes.
0 0
3*stars*3
Hoop het niet maar als Ajax het goed doet in EU, ben je zeker veel spelers kwijt.
Dat blijft nadeel voor een club, uit een kleine competitie.

Vervangers die je dan haalt, hebben ook weer tijd nodig om te wennen.
Maar laten we vooral van dit seizoen genieten en we zien wel.
0 0
RedFeather
Jep
Moet hij dus wel rond de 20 miljoen per vervanger gaan scouten.
Niet weer 5 miljoen gokjes.
0 0
EVH
Marc is een klasbak
7 -5
Joseph
Dan kan hij zijn borst nat maken voor komende zomer, dat boek krijgt deel 2 en 3 er binnen een jaar bij.

Hopelijk krijgt Marc het voor elkaar ze nog een jaar bij elkaar te houden. Droomscenario zou zijn om alleen Ziyech te verliezen en Vertonghen te halen zodat Frenkie de aanvallende rol van Ziyech kan overnemen. Blind dan als 6..
2 0
mistermiyagi
Ajax is er te laat achter gekomen wat ze hadden kunnen bereiken met de 100+ miljoen.

Ook dit jaar was een betere spits aantrekken als Klaas Jan Huntelaar (Huntelaar als 2de of 3de spits te gaan zien ) de beste optie geweest.

Jammer dat de verwachtingen of Ajax een 8ste finale gaat halen of niet in de schoenen worden geschoven van een 20 jarige Deens Wonderkind die al een geruime tijd zijn beste vorm niet heeft laten zien.
2 -6
Ozymandias
Welke 100 miljoen? Ik heb alle jaarverslagen van de laatste vijf jaar doorgenomen en op geen enkel moment had Ajax een liquide vermogen van boven de 81 miljoen euro.
1 0
FlyingDutchMan
Huntelaar bashdag vandaag, je zal hem nog hard nodig hebben met die Deense glazen brekebeen..
2 -1
M.Olsen
Ja want 100 miljoen vermogen betekend natuurlijk ook dat je dat direct uit kan geven.
1 -1
Minsc
betekent
1 -1
Voetbalverstand
Marc is een baas. Nu nog presteren in de CL dan wordt de selectie helemaal veel waard. Kunnen wij indien er spelers vertrekken voor de jackpot ook dik gaan investeren in nieuwe spelers.
0 -1
mickey2602
Wat ik me in dit verhaal wel afvraag. Ik kan me voorstellen dat Europees voetbal enorm belangrijk is voor de ontwikkeling. Maar zou dit hele verhaal ook gelden als we "slechts"in de Europa League zouden spelen ipv in de Champions League? Zouden dan die 3 of 4 spelers ook vertrekken?
0 0
mistermiyagi
Ja, Champions league was het wat Frenkie, de Ligt, Ziyech en Neres als ultimatum hadden gesteld..
0 0
M.Olsen
Hahaha.

EL was voldoende hoor.
0 0
M.Olsen
Denk dat EL ook voldoende was. Al vind ik dat je gewoon je grote mond moet houden als je niet van Sturm Graz had gewonnen. Dan hadden ook Mathijs, Frenkie en Neres zich de best moeten schamen en niet over “ontwikkeling” of transfers praten.

Gelukkig is het niet zo ver gekomen! Klasse van heel Ajax!
1 0
M.Olsen
Denk dat EL ook voldoende was. Al vind ik dat je gewoon je grote mond moet houden als je niet van Sturm Graz had gewonnen. Dan hadden ook Mathijs, Frenkie en Neres zich de best moeten schamen en niet over “ontwikkeling” of transfers praten.

Gelukkig is het niet zo ver gekomen! Klasse van heel Ajax!
0 -1
Bjorn
Met de kennis dan nu kunnen we niet anders zeggen dan goed gehandeld.
1 0
Redrum
Lees nu het meeslepende verhaal van Marc Overmars over de bizarre transferzomer van 2018 genaamd: "Barca, rot op!"
2 0
Ferd
"Deze Marc buigt niet voor Barca"
1 0
Djabber
Haha :D
0 0
Redrum
Wat Overmars deze transferperiode heeft gepresteerd heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Alleen Viergever en Kluivert zijn vertrokken en niemand heeft ze ook maar één seconde gemist. Een ware leegloop werd verwacht/gevreesd en in plaats daarvan zijn we er alleen maar sterker op geworden door twee hele goeie en knappe aankopen.
4 0
Ferd
Plus nog wat overschot uit Jong Ajax gelost, wat nieuwe jeugdtalenten gehaald met oog op de komende jaren.
0 0
RaynoFischer
Doe maar, ben geen eens een boekenlezer maar dat lijkt me dan wel echt een vet boek ;)
1 0
chrisjuhhh
Dan zullen sommige spelers even pas op de plaats moeten maken en eens echt gaan nadenken , want ze mogen op hun knietjes dankbaar zijn , dat ze met het gegeven talent wat ze hebben bizar veel geld verdienen en van hun hobby hun werk kunnen eo mogen maken .

En nee ze hoeven niet in 10 a 12 jaar hun geld verdienen , omdat ze niets anders kunnen nee !!
Ze verdienen meer dan jij en ik in die 40 jaar dat je werk en dat doen ze lachend in 1 a 2 jaar .
1 -6
Len nart
Als je gebeld werd door een buitenlandse werkgever die je 6x zoveel wil betalen als je nu betaalt krijgt voor hetzelfde werk, zou jij dan nee zeggen?
0 0
El Toro
Leuk argument, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als je de mazzel hebt dat je in zo'n situatie zit, dan wil je alles eruit halen. Ik begrijp best dat je dan, indien je voor het 2e jaar op rij niet in Europa speelt en de halve Europese top wil je hebben, verder gaat kijken en van Ajax wil dat ze je verkopen. Gelukkig is dat probleem er nu niet :) Als Marc nu een boek gaat schrijven, kan hij dat beter nu doen, want ik vermoed dat volgend jaar dan een heel dik vervolg te schrijven valt met alle uitgaande transfers dan...
1 0
wendoo9
Goed gedaan Marc ! Mag ook een keer gezegd worden. Gelukkig zit Ajax niet krab bij kas, anders had het een andere verhaal kunnen zijn ! Ajax 4 ever !
3 0
ajaxrulesz
Hoe minder snel je spelers zal verkopen marc hoe minder snel clubs bij je aangaan kloppen.
1 -1