'Tadic eigenlijk bij Twente moeten halen'

NielsOpdam, 11-09-2018 om 15:05, 30236 views, Ajax Kick Off |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Marc Overmars heeft uitgelegd hoe hij Dusan Tadic heeft overgehaald om bij Ajax te komen spelen. Dat deed de Ajax-directeur maandagavond tijdens het jaarlijkse Ajax Kick Off, een jaarlijks terugkerend, zakelijk evenement. 

Overmars begon eerst over Tadic zijn tijd bij Twente. 'Toen Tadic bij Twente speelde, had je hem eigenlijk moeten halen, maar toen was Ajax als bedrijf er nog niet klaar voor om die richting op te gaan waar we graag heen willen.' De voormalig linksbuiten vervolgt. 'Je moet er een beetje geluk bij hebben, maar Dusan is altijd Ajax-fan geweest.'

Overmars geeft aan dat het niet makkelijk was om de Serviër binnen te halen. 'Wij wilden het per se voor het WK afronden, want we wisten: één goede wedstrijd en alles is klaar. We zijn naar Southampton gevlogen en naar Zwitserland gevlogen om hem het gevoel te geven dat hij naar ons toe moest. Ik vond dat we er vol voor moesten gaan, wat het ook kostte.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Ze hadden Messi eigenlijk moeten halen toen hij 7 was.
0 0
godenzonenssuper
De opportunist is zijn straatje schoon aan het vegen.
2 -1
Radikaal
al 4 jaar roep ik dat we Overmars er op moeten afrekenen of ie de talenten ook tot 22, 23 kan behouden - dat was nl wel een belangrijk puntje in het verhaal van Cruijff, ze vroeger klaarstomen zodat je er langer plezier van hebt. Dus niet a la Kluivert.
Onana, de Ligt, de Jong, van der Beek, Neres (weer tranen als ik er aan denk dat Nouri er tussen had moeten staan) is dit seizoen prima gelukt en op een verrassende manier. Top gedaan, sigaartje verdiend.

Maar met de pers praten was nooit zijn kracht, moet ie dus nu ook weer heel snel mee ophouden voordat ie nog iets echt doms roept, want af en toe is het weer op het randje. En als ie er nu 3 maanden alleen maar van gaat zitten genieten, hebben we in het voorjaar al weer een probleem. Volgende doelstelling voor Marc lijkt me dit niveau structureel vast te houden. Met eigen jeugd. En goede aankopen.
3 -5
Pinpanter
Ik ben het heel erg met je eens. O.a. met de rugnummerkwestie, nodeloos door Overmars naar buiten gebracht, De motivatie voor de aankoop Blind? Geslaagd proces: CL-groep gehaald en talenten behouden. Die boodschap was afdoende.
Kluivert hadden ze ook kunnen houden als ze niet zo halsstarrig ("Dat doen we niet bij Ajax") waren geweest om gelimiteerde transfersommen te weigeren. Nu hebben we minder gevangen dan zo'n gelimiteerd bedrag en Kluivert zijn we kwijt. Ajax is heel goed bezig en het kan echt nog beter.
0 0
AJAXTHELEGEND
Tadic is de juiste man voor Ajax ,wat een voetbalbeest !
3 0
ram
Mwah, Tadic was al redelijk duur toen. En daarbij kun je dit achteraf over iedereen zeggen. Als je 10 miljoen had geboden op een 16-jarige Mbappe, had je hem nu misschien ook wel in je ploeg gehad.

Maar er zijn wél spelers waarvan mensen (waaronder ik) direct riepen: die moet je nu halen. Chadli was zo'n voorbeeld. En Mertens en Van Dijk. Soms vind ik het ook redelijk ongelooflijk dat bepaalde spelers níet zijn gehaald. Chadli is daarin wel het toppunt, in mijn ogen. Die was voor een paar ton op te pikken nadat ie de hele Ajax-verdediging had gesloopt. Dat vond ik onbegrijpelijk. Maar Tadic, neuh, niet echt.
1 -3
ETM
Ik had dat juist wel met Tadic. En niet zozeer met de spelers die je verder noemt. Bij Mertens moet ik toegeven dat ik hem wel echt goed vond maar echt een PSVer qua uitstraling. Ook moet ik toegeven dat hij beter is geworden dan dat ik gedacht had.
Chadli zou nu zeker een versterking zijn voor Ajax, maar echt gecharmeerd ben ik nogsteeds niet van hem. Tadic wilde ik heel graag, en was op dat moment de enige haalbare eredivisie-speler die ik er echt voldoende bovenuit vond springen.
Zijn carriere is verder ook gewoon vreemd verlopen. Want Tadic scoorde ook gewoon hoog in PL.
0 0
ram
Ik begrijp ook best dat mensen Tadic toen wilde hebben hoor. Ik had hem ook graag gezien maar had niet het idee dat het een must was hem te halen; vooral omdat hij al snel aardig prijzig was.

Chadli was toen hij ons aan gort speelde echt heel goed. En nu zou hij inderdaad ook wat toevoegen natuurlijk. Maar hij was zó goedkoop... onbegrijpelijk vond ik dat.

Je opmerking over Mertens vind ik wel grappig. Een echte PSV'er. Ik betwijfel of je dat zo zo had gezien als wij hem van AGOVV of Utrecht hadden gehaald. Ik denk dat hij voor jou vooral PSV'er is omdat hij voor PSV speelde ;) Denk je niet? Als Suarez van Groningen naar PSV gegaan was, denk ik dat hij de meest gehate PSV'er ooit zou zijn geworden. Daar ben ik eigenlijk vrij zeker van. Ajacieden houden niet van irritante gasten als Toivonen en Van Bommel. Tot ze bij Ajax spelen; dan zijn Poulsen en Suarez geweldig en valt het irritante gedrag van Veltman ook wel mee.
0 0
ETM
Chadli blonk wel eens uit, maar ik vond het gewoon niet echt een bijzondere speler. En dat vind ik hem nogsteeds niet. Ik begrijp jou op mijn beurt wel, qua kans voor weinig over te nemen enzo, maar destijds vond ik dat we alleen echt bijzondere spelers uit de eredivisie moesten proberen, en dat vond ik hem dus niet. Heeft t beter gedaan dan ik verwacht had maar in de PL vind ik hem ook maar zo zo.

Mertens vond ik al een PSVer toen hij bij Utrecht speelde ;) Maar als ik dat echt ga proberen uit te leggen dan ga ik maffe dingen zeggen.. Van Bommel zeker een PSVer en in meerdere opzichten, ook qua type voetballer.. Toivonen niet perse, dat vond ik gewoon een nare vent om te zien. :)
Guardado had ik best graag bij Ajax gezien eigenlijk.
0 0
Pinpanter
Ik vind Toivonen niet passen in dit rijtje: geen goede voetballer, alleen smerig gedrag. Dat zou het Ajax-publiek denk ik niet pikken. Mertens heb ik altijd al een soort Overmars gevonden, had prima bij Ajax gepast.
Suarez is voor mij in de eerste plaats een geweldige voetballer met een enorme inzet. Door die inzet is hij wel ook wel eens irritant,
Een ras-PSV-er als Luc Nilis was een heerlijke voetballer, gave technicus, nooit irritant geweest, In tegendeel.
Ik zie dus dus verschil tussen Ajax en PSV niet afgemeten aan irritant gedrag. Hoogstens zie ik een verschil in spelsysteem, waaarin sommige spelers minder goed passen bij de één of de ander.
0 0
ram
Om eerlijk te zijn geloof ik niet zo in het verschil tussen PSV en Ajax (en Feyenoord) qua spelers. Iemand als Guardado was ook een prima Ajacied geweest of El Ahmadi. En andersom geldt dat ook voor 99% van de spelers. Ik denk echt dat we spelers zien als "typisch..." omdat ie bij een bepaalde club speelt.

Ik denk dus ook echt dat Suarez extreem gehaat zou zijn als hij bij PSV had gespeeld. Wij kunnen zijn 'inzet' waarderen maar anderen zien het gezuig, gebijt, gejank en het vallen als gestoord. En daar zit natuurlijk ook wel wat in... Het is in veel gevallen, denk ik, maar net aan welke kant je staat.

Hetzelfde geldt voor Toivonen. Dat is inderdaad niet echt een goede speler maar je onderschat hem natuurlijk wel een beetje. Het is niet voor niets Zweeds international en bij PSV was hij natuurlijk ook niet zó slecht. Als jij bij ons had gespeeld, denk ik dat velen hem best hadden kunnen waarderen. Ook hier geldt denk ik dat jij het bekijkt als Ajacied. Dat is ook wel logisch hoor, daar niet van!
1 0
ETM
Nou voor mij is dat wel zo. Al begrijp ik je punt ook wel. Spelers worden ook onderdeel van de identiteit van een club als ze er eenmaal spelen. Toch zie ik bepaalde hoofden als PSV-hoofden, dat heb ik al van kleins afaan. Suarez had ik vast een ontzettend vervelende speler gevonden als hij voor PSV was uitgekomen maar ik zou zn grootsheid hebben erkent en hem daarom meer Ajaxspeler hebben gevonden ;)
Een hoop spelers zou je qua uitstraling zo kunnen omwisselen, maar enkele spelers echt niet.
Qua Toivonen ga ik dus echt niet met je mee. Die had ik bij Ajax ook niet gewaardeerd. Als speler ook niet kapot van. Zowel bij PSV destijds als bij Zweden.
0 0
ram
Wat betreft onze vriend Ola: daarin kan ik wel met je meegaan hoor. En zo zijn er inderdaad nog wel een paar. Maar over het algemeen geloof ik niet zo in "PSV-hoofden".

En iemand als Van Persie vind ik qua stijl bijvoorbeeld weer véél meer Ajacied dan Huntelaar. En zo kun je oneindig doorgaan. Maar goed. Waar hebben we het over, haha!
0 0
ETM
Eens, Van Persie had prima bij Ajax gepast.
0 0
gras
Schiet allemaal wel erg door, dit soort als dit, dan dat verhalen. Er zijn ook dramatische aankopen verricht voor veel geld zoals Sinkgraven. Hij doet net alsof grote aankopen eerder niet mogelijk waren.

Er zijn ook nog twee backs gehaald voor 10mj samen die geen deuk in een pakje boter ballen. Kan gebeuren, maar een beetje dimmen mag best.
4 -2
NoPants
Ben benieuwd of jij het glas ooit als halfvol zal zien..
0 0
gras
Grappig genoeg was dat vaak zo toen Ajax aan het opkrabbelen was onder De Boer en de stemming juist vaak negatief was. Toen zag je lef en visie in de opleiding onder Jonk en nieuwe ideeën. Er waren zat communicatie problemen, maar er ging wel frisse energie rond op de Toekomst.

De Boer liet zijn gezicht ook veel zien op de Toekomst, erg belangrijk, en gaf veel jeugd een kans. Heeft daar ook in de CL vaak optimaal mee gepresteerd. Niet voor niets vergeleek Schone dit team met een team onder De Boer qua kracht. Als Ajax als club een zelfde beleid had gehanteerd toen, zou hij een veel betere selectie hebben gehad.

Jammer, dat had ik hem echt gegund.

Je zag toen al dat met het hoger leggen van de lat in de opleiding, de CL deelnames en titels dat de basis van de club weer opnieuw werd gelegd. Daar werd ik erg blij van. Dat goede voetbal zou pas komen met betere selecties.

Nu hebben we die, nu mag de toets der kritiek er ook wel zijn he. Ik was kritisch op Bosz gezien zijn uitstekende selectie. Minder op Keizer, gelet opd e omstandigheden en mindere groep. En weer kritisch op TH, die meer tijd, geld en spelers kreeg dan wie dan ook.

Wat Overmars flikte bij Bergkamp en Keizer zal ik, anders dan veel anderen, alleen niet onder het tapijt willen vegen. Ik vind dat Overmars goed werk levert op een aantal fronten, fair is fair, maar ik zal niet door het dolle heen zijn over hem.

Dus dat glas gaat inderdaad niet helemaal vol ;)
0 0
Mokum<3destad
Slapgelul dit allemaal, heel veel stoere praat op de momenten wanneer het goed gaat. We doen nu alsof we altijd naar behoren hebben gefunctioneerd en nu alles op zijn plek valt. Wanneer het slecht gaat hoor je ze niet en gaat alles de doofpot in. Zodra het goed gaat komen de praatjes weer. Herinneren we nog de verhalen die naar buiten kwam na het bereiken van de Europa League finale? Daar stonden ze dan' 'We are back'' en ''We willen aansluiten bij de Europese subtop''.

Ik ben blij hoe het gaat met de club, maar die gasten moeten niet doen alsof ze altijd in 'çontrol' zijn geweest. Wees bescheiden, geef aan dat je fouten heb gemaakt en ook nog moest leren.
4 -2
KingDusan
Dit verhaal en het verhaal dat Frenkie 1,5 jaar te laat gekocht is komt allemaal op één ding neer: daadkracht. Volgens mij wilde Marc een hoop wat door het beleid/RvC niet kon. Maar hier laat hij zien wat voor talent hij heeft als TD, zo'n situatie als die van Dusan aanvoelen, weten wat je moet doen om hem een goed gevoel te geven zodat ie komt. Hij heeft fantastisch werk verricht. We hebben een fantastische transferzomer gehad en wat voor moois ligt er allemaal wel niet in het verschiet!
5 -3
Rick4Ajax
Wat Overmars aangeeft is niet een gebrek aan daadkracht van de RvC, maar eerder het resultaat van jaren goede winsten draaien waardoor Ajax als bedrijf heeft kunnen groeien. Daardoor zijn ze nu IN STAAG om hogere bedragen uit te geven
4 -2
Starkoo
Tadic had toen door de grootheid waanzin nooit naar Ajax mogen gaan, Twente was toen gestoord onder de leiding van Munsterman en co!
2 0
kampioen2010
off: mag je met een supportersverenigingkaart voor elke wedstrijd 1 kaart kopen morgen of in totaal 1 kaart?
1 -1
Habalaski
Elke
1 -1
ajaxinho
Ik heb altijd geroepen dat de afvallers/subtoppers in het buitenland een potentiële markt is.

Babel was daar natuurlijk een voorbeeld van.
Tadic en Blind nu ook.

Ik zie ook Denswil graag terugkomen.
Dat is ook echt een Ajacied.
3 -3
OKP-AFCA
Er is op dit moment geen basisplaats voor Denswil en een toekomstig vervanger voor De Ligt is hij ook niet maar als hij daar genoegen mee neemt mag hij op de bank komen zitten bij Ajax.
0 0
Web
Als ze hem toen gehaald hadden, had hij Ajax niet als eind station gezien?
En een volgende stap willen maken, nu zou hij zo maar eens zijn carrière bij Ajax af kunnen sluiten?
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hem toen niet bij Ajax had willen zien.
Maar dit seizoen , zou zo maar eens de juiste kunnen zijn?
4 0
gi0vanni
Ik verwacht dat omdat er is afgesproken dat hij na 2 jaar mag vertrekken hij nog wel bij een club gaat spelen waar hij heel veel geld kan verdienen. Er was dacht ik ook iets opgenomen dat hij een deel van het transfer bedrag als vergoeding krijgt.
1 0
Sallons@AS
Joh. Ajax had toen al spijt dat ze hem niet hadden gehaald. Beter nu dan toen. Hij is nu veel verder.
1 -1
BrandjeXL
Lekker belangrijk. Als ze hem toen hadden gehaald dan had NU niet bij ons gespeeld. :)
2 0
vincent_DV
Off Topic: Ik heb een vraagje. Ik ben echt al sinds de Kids Club lid van de SV Ajax en heb ook een aantal jaren een seizoenskaart gehad alleen doordat er tot tweemaal toe een betalingsmail voor de contributie in de ongewenste mail is gekomen heb ik niet betaald en ben ik geen lid meer ben ik vandaag achter gekomen. Nu is het niet meer mogelijk om een goede barcode te krijgen voor morgen. Is er iemand die lid is van de supportersvereniging waar ik eenmalig een barcode van mag gebruiken? Ik heb 2 kaartjes nodig voor Benfica of Bayern en eentje kan ik al bestellen met de kaart van mijn vader.
0 -2
PuurGeluk
Ja das klote. Ik heb alleen clubkaart.
0 0
Bjorn
Dat geld was er wel hoor. Maar er werden toen bewust alleen spelers van onder de 8 miljoen gehaald. In de zomer van 2014 was er 80 tot 100 miljoen op de bank. Zonder overdrijven.

Hoe dan ook, laten we blij zijn dat hij er is.
2 -7
Ozymandias
In de zomer van 2014 was er zeker geen 80 tot 100 miljoen "op de bank. Ajax had toen een liquide vermogen van 59.954 miljoen euro maar 40.658 miljoen in kortlopende verplichtingen (bron: Ajax jaarverslag 2014/15). Het jaar daarvoor hadden ze meer korlopende verplichtingen (44.150 euro) dan hun liquide vermogen was (43.439 miljoen). De jaren daarvoor was het veel ergers. Dat toont aan dat Ajax net uit een financieel problematische positie terug aan het komen was en toen konden ze dus echt niet zo'n bedrag voor Tadic neerleggen.
4 -3
Bjorn
De voetbalclub uit Amsterdam stevent door goede prestaties en lucratieve transfers af op een recordbedrag van 100 miljoen euro in de kas aan het eind van dit kalenderjaar. (kalenderjaar = 2014 destijds).

Ik begrijp best dat we net over het moeilijke punt heen waren na het dieptepunt uit 2010, maar het is veel te kort door de bocht om te zeggen dat Tadic niet gekocht kon worden. Er is gewoon een keuze gemaakt dat niet te doen destijds. Het geld was er, maar het was bewust beleid dit soort bedragen niet uit te geven.
2 -3
NoPants
Dan geeft ozy je de precieze getallen die uit het jaarverslag komen, kan je zelfs even checken als je dat nodig vindt. En dan kom jij met een copy paste stukje van een media artikel, zonder te vermelden welke media, alsof dat geloofwaardiger is dan het ajax jaarverslag? Wat een niveau weer..
3 0
Ozymandias
Nogmaals, ze hadden in de zomer van 2014 (toen Tadic door FC Twente werd verkocht) een liquide vermogen van zo'n 60 miljoen euro maar zo'n 40 miljoen in kortlopende verplichtingen. Een jaar later hadden zo ook nog steeds geen 100 miljoen euro "in kas". Ze hadden toen zo'n 80 miljoen euro "op de bank" maar de kortlopende verplichtingen waren ook opgelopen tot zo'n 60 miljoen euro.
4 -2
Bjorn
Het gaat mij niet zozeer om de centjes, die feiten uit de jaarrekening spreken voorzich en daar kan je ook niet aan twijfelen. Of het nou 40, 60 of 100 miljoen is.

Maar dat Tadic niet gehaald werd in 2014 heeft in mijn ogen puur te maken met een bewuste keuze vanuit de RvC / het bestuur om niet dit soort bedragen uit te geven op dat moment. Dat is eigenlijk sinds de zomer van 2016 pas veranderd toen Ziyech werd gehaald, later Neres.

Het geld was er in 2014, de wil niet. We kozen voor de categorie Sinkgraven, Zivkovic, Zimling en niet voor toppers.
0 0
bollejan1
Er was toen inderdaad een eigen vermogen van 88 miljoen, maar dat is wel heel want anders dan cash op de bank.
6 -2