ArthurV, 10-09-2018 om 21:50, 49926 views, Ajax Showtime |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Jong Ajax heeft maandagavond tegen Jong AZ een overwinning weten te boeken. In Alkmaar werd het 0-1 voor de manschappen van Michael Reiziger. Namens het tweede elftal van AZ verschenen oud-Ajacieden Leon Bergsma, Vince Gino Dekker en Mauro Savastano aan de aftrap. Bij Jong Ajax, die het met een flink uitgedunde selectie moest doen, maakten Abdallah Aberkane en Leo Thetani hun debuut in het betaalde voetbal.

De wedstrijd was amper twee minuten oud, of de eerste kans voor de Amsterdammers was een feit. Het was uitgerekend Bergsma die de bal inleverde bij aanvoerder Teun Bijleveld, die precies op het goede moment Jurgen Ekkelenkamp voor de keeper zette. Hij stuitte echter op Jasper Schendelaar, waardoor een vroege voorsprong uitbleef. De beloften kwamen totaal niet in de problemen gedurende de makke beginfase. Het was dan ook geen verassing dat na een klein halfuur spelen de eerste treffer van de Amsterdammers te noteren viel. Na een combinatie tussen Bijleveld, Mitchel Bakker en Danilo Pereira rondde laatstgenoemde keurig af, waardoor de eerste treffer op het scorebord was te aanschouwen.

Na deze goal leek Jong AZ te zijn wakker geschud, want de Alkmaarders kwamen steeds beter in de wedstrijd. Dit leverde de eerste kans op van Tijjani Reijnders, maar hij keek toe hoe Stan van Bladeren uitstekend redding bracht. Voor de rust leek Ajax de marge van één nog te vergroten, maar de prima spelende Pereira krulde de bal op de paal.

Ook het tweede bedrijf kwam de equipe van Michael Reiziger beter uit de kleedkamer. Zo deed er zich vijf minuten na de thee wederom een mogelijkheid voor. Een zalige pass van Bakker werd echter niet goed gecontroleerd door Boy Kemper, waardoor een nieuwe kans uitbleef. Het bleef oppassen geblazen voor de Ajacieden, want niet lang daarna was het weer Van Bladeren die moest ingrijpen na een inzet van Dekker. Ook Ferdy Druijf kreeg de mogelijkheid de ploeg van Koen Stam op gelijke hoogte te brengen, maar gleed uiteindelijk uit. Hierdoor wist de aanvaller niet te profiteren van een fout van Sebastian Pasquali, die de bal in de eigen zestien inleverde.

Jong AZ bleef aandringen en de beloften van Ajax kwamen niet van de eigen helft. Dit zorgde wederom voor een grote kans voor Druijf. De spits, die vorig seizoen nog in de Johan Cruijff Arena speelde tegen Ajax 1, schoot van dichtbij over. Gedurende de slotfase volgde nog een offensief van Jong AZ, maar een doelpunt bleef uit. Zodoende wist de ploeg van Michael Reiziger uiteindelijk de tweede zege van het seizoen bij te schrijven: 0-1.

Opstelling Jong AZ: Schendelaar, Opdam, Bergsma, Kramer, Savastano, Reijnders, Dekker, Hoedemakers, Druijf, Jamie Jacobs, Kaandorp.
Wissels Jong AZ: Roggeveen, Bakker, Joey Jacobs, Sadiroglu, Duin, Koreniuk, Kunst.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Bakboord, Solomons, Botman, Kemper; Pasquali, Bijleveld, Gravenberch; Pereira, Ekkelenkamp, Bakker.
Wissels Jong Ajax: El Maach, Aberkane, Abid, Thetani, Maddy, Dostanic.

Doelpunten:
27' Danilo Pereira (0-1)

Bijzonderheden: 
- Jong Ajax staat na drie wedstrijden op plek twaalf met vier punten. 
- Jong AZ staat na drie wedstrijden op plek zeventien met één punt. 
- De ploeg van Michael Reiziger moet vanavond een aantal sterkhouders missen wegens interlandverplichtingen

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer