Blind vindt Oranje-systeem niet ingewikkeld

SJvanveen, 10-09-2018 om 07:38, 13714 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Daley Blind heeft het systeem dat Nederland zondagavond hanteerde tegen Frankrijk uitgelegd bij FOX Sports. Op papier stapte bondscoach Ronald Koeman af van een systeem met vijf verdedigers, maar de Ajacied ziet dat anders. 

'Het lijkt ingewikkelder dan het is', reageert Blind als hem gevraagd wordt welk systeem Oranje nou speelt. Sowieso zijn systemen ondergeschikt aan principes, maar Blind maakt vooral onderscheid tussen balbezit en balverlies. 'Het ligt eraan, in balbezit kwamen we vaak met een extra middenvelder in de bal. In balverlies stonden we vaak met vier en soms vijf als Babel terugkwam', aldus de verdediger. 

'Het is een ingewikkeld systeem, maar volgens mij hebben we het prima uitgevoerd', gaat Blind verder, alvorens hij uitlegt dat het voor de spelers in ieder geval duidelijk is wat ze moeten doen. 'Iedereen heeft op bepaalde posities gespeeld. De besprekingen en trainingen zijn duidelijk. Je kon zien dat het heel compact was.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4ever86
Werkelijk ongelooflijk dit gezeik en negatief gedoe over Blind. En dat noemt zich supporters pfff. Het gaat sportief goed, het gaat financieel goed, team word steeds hechter, is een winning-mood etc. En in plaats van dit moment te genieten en je team te supporten. Zitten mensen te zeiken over een transfersom en over zijn prestaties. Het lijkt wel of er elk jaar een zondebok MOET zijn. Tot het trieste aan toe om Ziyech vorig jaar helemaal af te branden hier en nu met hem weg te lopen. Nu is Blind aan de beurt lijkt het wel.

Ten eerste komt het bedrag uit geen van onze zakken. Ajax is financieel supergezond en zal door premies en transfersommen alleen maar rijker worden komende seizoenen. Dan loopt men hier te zeiken op iemand, die bereid is op deze leeftijd weer terug naar Ajax te komen. En in plaats hem met open armen te ontvangen zit men zich druk te maken over een transferbedrag. Alsof hij er wat aan kan doen. Gaat werkelijk nergens over maar ja...

Ten tweede is Blind een stille kracht. In het systeem vam Ajax zal je veel meer passing zien als hij als CVM speelt. Ook ik zie hem liever op die positie omdat ik vind dat hij als CVM het beste rendeert met zijn positiespel, inzicht en passing. Maar ik zie ook hoe hij het defensief neerzet en de rust die hij brengt. Blind is nooit iemand geweest die een absolute leider is, dus niemand hoeft dat van hem te verwachten. Maar Blind coacht wel degelijk constant en is iemand van weinig woorden daarin. Ik zie dat de defensie tot nu toe dit jaar veel meer rust uitstraalt en het staat gewoon goed. Daarin is Blind van belangrijke waarde. Maar dat zien azijnpissers niet, want die hebben zelf het inzicht van gemiddelde mol. Maar Blind is wel degelijk een hele belangrijke ‘stille’ kracht die je pas gaat missen als hij niet speelt.

Ik en gelukkig nog genoeg anderen zijn in ieder geval heel blij met deze selectie en zeker ook met Blind. Word een heel mooi seizoen dit.
0 0
Starkoo
Wat een gekken bij Veronica lol Blind laat zijn man lopen, nee gewoon Promes zijn domme fout!

Janmaat beter dan Tete de grootste grap aller tijden, Janmaat kan helemaal niks!

Nee liever geen 1 Feyenoorder alleen de Vrij is wat de rest is zwaar overschat!
0 0
jaripettersson
Ik heb vi niet gezien (aanrader) , maar wat jij hier omschrijft klinkt niet vreemd. Tete is geen geschikte flankspeler en Janmaat iets meer. En hoewel promes hem op een presenteerblad gaf ging blind daar echt niet vrijuit.
0 0
Michelinho
Bijna Cruijffiaans, "het lijkt ingewikkelder dan het is" en "het is een ingewikkeld systeem" in bijna één adem.
1 0
gi0vanni
Je hoeft er niets van te begrijpen als je het maar snapt.
0 0
Arie Vink
Blind doet het bij ons prima. Ajax is ook een goed ingespeeld team waarbij het niveau toch wel iets hoger ligt dan het huidige Oranje. Ik zou het niet erg vinden als Koeman hem niet meer oproept. Lekker de focus op Ajax.
2 -1
Puurvoetbal
Het is om te huilen man. Heeft geen weerstand in de ED. Als de weerstand hoog is zoals Frankrijk, wordt zijn niveau duidelijk. Graag Kongolo op de plaats van Blind. Op middenveld is geen plaats voor Blind.
1 -5
BRAMHOUTEN
kongolo, hou toch op man, wat heeft deze gast laten zien?
2 0
JanTa
Alweer een papagaai ontdekt dat met de meute mee leutert want dat is lekker veilig. Iedere back zou het heel zwaar hebben gehad tegen een speler als Mbappé want hij is wereldtop en ik vind dat blind over de hele wedstrijd gezien, zich nog aardig staande heeft gehouden. Wat is er gebeurt bij die 1-0, Erkomt een hoge bal die precies tussen Mbappé en Blind komt te vallen dat ongelukkig weggewerkt wordt en naar de andere kant van het strafschopgebied komt en daar worden de blunders gemaakt met die idiote kopbal van Promes en Tete die zijn man liet lopen. Dat is wat er gebeurd en niks anders.
0 0
Puurvoetbal
Ook tegen Peru speelde Blind niet goed.
0 0
JanTa
Het zijn van die Frank de Boer momentjes dat enorm opgeblazen wordt.
1 0
insectenverdelg
Mede om goed in beeld te blijven voor Oranje heeft hij voor Ajax gekozen. :)
0 0
DeKes
Kortom, Blind laat op een hoger niveau zien dat hij tekort komt. Ook heeft hij te kennen gegeven
geen sturing aan spelers te kunnen geven. Verdedigend is hij heel zwak.
Zeg het maar als we Champions Leage gaan spelen.
2 -8
AlexIbarra
Ik vind dat Daley het bij ons prima doet.
Gelukkig heeft hij deze 2 interlands meer fout gedaan dan dit hele seizoen voor Ajax.

Ten Hag moet wel ff inschatten of dit door vermoeidheid komt (lang geleden dat Daley in een maand 8 of 9 hele wedstrijden heeft gespeeld) en zo ja, gewoon Wöber opstellen.
2 -2
Ajaccus
Bij Manu haalde Daley ondanks dat hij niet altijd in de basis stond best een goed niveau. Dat laat hij op dit moment nog niet zien. Zijn mancos zijn snelheid en hoge ballen in het strafschopgebied. Ik zou liever een speler met meer loopvermogen op LB zien. Misschien is het tijd om Jethro Willems weer eens te testen.
0 -2
Jelephi
Jetro Willems. Kan die nog lopen dan? Of is hij inmiddels rayonhoofd van de Burger King in Almere?
4 0
Renevanrijswijk
Vies dik
0 0
Ruff Rhythim
Ingewikkeld?
Haha, integendeel, Nederland speelt hopeloos ouderwets !!
0 0
Godenzoon88
Zo lang blind het bij subtiele passjes houdt is het goed. Verder moet ie niet te veel aan de bal komen.
1 -7
BrandjeXL
Subtiele passes zijn goed maar niet te veel aan de bal????
1 0
Godenzoon88
Ja. Want meestal verliest ie hem. Zo af en toe rond de middenlijn is het geen probleem, maar verder niet te vaak.
0 -3
KlasseLasse
er zit nog minder systeem in het nl elftal dan in het begin van ten hag
3 -5
Renevanrijswijk
Ten hag bondscoach
0 0
jackwolf
In de tweede helft zag ik Blind veelal ver over de middelijn aan de linkerkant staan. Babel trok dan naar de spits en Depay op 10 als verzenhuis. Er kwamen ook een paar aardige combinaties en voorzetten van Blinds voeten. Maw in balbezit heb je veel aan Blind op de lb positie.
Je mist gewoon nog een echte goochelaar voorin. Niveau Tadic/Ziyech.
1 0
Aspers73
Liever niveau Sneijder, vd Vaart, v Persie Robben etc
0 0
jaripettersson
Blij dat er bij Koeman het vertrouwen is om af te stappen van 3 cv's. Met de spelers die eraan komen kan er met meer lef en durf gespeeld gaan worden, met 4 man achterin. Goed voetballende backs zouden zeer welkom zijn. Eeuwig zonde dat sinkgraven zo vaak en lang geblesseerd is. Dat is net als mazraoui een begaafde middenvelder die als je de bal hebt heerlijk mee kan doen op de flanken. Pure verdedigers op de back is een gemis als je weer aanvallend en met lef gaat spelen.
2 0
Rentokill
wel/niet
0 0
altijdwelwat
Hij zegt anders letterlijk dat het wel een ingewikkeld systeem is. Blind kijkt voor een ervaren speler nog veel te veel voetbal , is constant de bal aan het volgen ipv zich richten op zijn persoonlijke tegenstander en de volgende verdedigende actie. Daar onstaat mede de goal ook door , Blind volgt de bal en Mbappé wandelt weg uit zijn rug, 4 meter los.
0 -6
31xAjax
Ik denk dat Koeman het project Blind linksback na deze 2 interlands in de koelkast zet.

Past in het rijtje Strootman, Promes, Vormer...
3 -3
blava
en van Dijk
1 0
Stone020island
Ga blind wat gewoon een gewaardeerde ajax speler is en belangrijk is geweest op een eindtoernooi aub niet vergelijken met deze kneuzen.
9 -3
De_Realist
Hou op met je Blind man, pure middelmaat, het wordt tijd dat veel Ajacieden dat eens in gaan zien. Zijn eerste twee jaren onder F. de Boer waren echt dramatisch op linksback, daarna heeft hij zichzelf wel enigszins verbeterd (en meester geworden in tikkie terug en breed) maar het is nooit meer dan middelmaat geworden.
6 -12
Godenzoon88
Selectief geheugen hebben sommige.
3 -1
gras
Blind in de as is geen middelmaat. Daar kan hij echt wat extra brengen. Op 4 overigens minder dan op 6. Op het WK 14 speelde hij tegen Chili ook centraal dacht ik. Daar zag je ook zijn kwetsbaarheden, terwijl hij nb een uitblinkende Vlaar en De Vrij naast zich had.

Maar bij Ajax past het allemaal aardig zo.

En inderdaad, in de 2e helft was hij redelijk tot goed vanaf links. Eerste helft was echt verschrikkelijk van oranje, Blind en Tete in het bijzonder.
4 0
Jelephi
Uitblinker Vlaar. You got me there ahahahaha
0 -3
Leefieg
Het lijkt erop alsof hij je persoonlijk heeft gekwetst.. wil je wat kwijt gap?
0 0
ajaxxcied4life
Trouwens, Babel erbij bij ons, volgend seizoen, is geen overbodige luxe. Die jongen lijkt naarmate hij ouder wordt alleen maar beter te worden.
1 0
PJSM
Moet hij wel een haarkleurtje nemen dat past bij het rood/witte shirt. De kleur die hij nu heeft vloekte erg bij dat oranje.
0 0
jaripettersson
Doet het goed, werkt hard, heeft een Ajax hart en is ook erg sympathiek. Maar of hij met zijn speltype goed past betwijfel ik.
2 0
gwn_rj
speelde eerste helft matig en tweede helft al stuk beter. echter zie ik hem gewoon niet graag als linksback, dus kan het hem moeilijk heel erg kwalijk nemen... is hooguit linker centrale verdediger in een 3 mans verdediging, want zowel De Ligt als van Dijk zijn natuurlijk beter... vlak voor de verdediging zou ik hem ook nog wel zien spelen.
2 0
altijdwelwat
Tweede helft ging iets beter omdat het team als geheel iets beter ging draaien, en dan voetbalt Blind over het algemeen wel mee. Maar als een ploeg niet draait behoort hij al snel tot de minste.
0 -2