Ten Hag: 'Intentie om de wedstrijd te winnen'

BartVeenstra, 27-08-2018 om 15:35, 22544 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat zijn ploeg dinsdagavond voor de volledige honderd procent gefocust moet zijn om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De oefenmeester zag Ajax vorige week woensdag in eigen huis (3-1) een uitstekende prestatie leveren en dinsdagavond wordt datzelfde niveau weer geëist, zo denkt de trainer.

Ten Hag laat weten dat Ajax met vertrouwen afreist naar Oekraïne en dat het aan Ajax zal liggen wat Dinamo Kiev kan brengen. De trainer wil dat zijn ploeg dinsdagavond het veld ingaat met de intentie om de wedstrijd te winnen. 'Dat moet het doel zijn. Door sec die wedstrijd te winnen. Dat moet de instelling en beleving zijn om in de groepsfase te komen', aldus Ten Hag in gesprek met Ajax TV.

Volgens Ten Hag lag het vorige week aan Ajax dat Dinamo Kiev niet zijn eigen spel kon spelen. 'Dinsdag moeten we het ook zo benaderen. Wij moeten het spel op de mat leggen waar zij moeite mee hebben, zodat ze niet in hun kracht kunnen komen. Dat is de filosofie van Ajax. Als we dat honderd procent goed uitvoeren, kunnen wij als winnaar van het veld stappen.'

'Ook Dinamo Kiev rouleert'

Niet alleen bij Ajax wordt gerouleerd: ook Dinamo Kiev speelde met veel andere spelers. Liefst negen basisspelers kregen rust. 'Blijkbaar gebeurt het meer. Aan alle betweters in Nederland die het allemaal zo goed weten: het is heel normaal in het internationale voetbal. Er staat veel op het spel en je wilt een topfitte groep hebben. Ik snap de coach van Kiev wel. Wij hebben het dit keer iets anders benaderd, maar wel zo dat wij onze spelers zo kunnen prepareren dat ze honderd procent fit zijn om aan de slag te gaan.'

Een Ajacied die er sowieso niet bij is, is de geschorste Nico Tagliafico. Ten Hag wil niet vertellen hoe hij dat gaat oplossen. 'Dat kan iedereen zelf invullen. Wij hebben onze ideeën en onze keuze bepaald. Kiev en de rest zal dinsdag zien hoe wij dat invullen', aldus Ten Hag, die tot slot vertelt veel vertrouwen te hebben in een goede afloop. 'Dat is helder, maar 99,99 procent is dinsdag niet voldoende.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rolo
Je zag dat de verdediging moeite had met de positiewisselingen van Tadic en Ziyech, dus wanneer Neres niet 100% wedstrijdfit is zou ik de voorhoede niet aanpassen. Ook het middenveld stond op zich goed met een lopende van de Beek en twee voetballers de Jong en Schöne. Achterin zou ik noodgedwongen alleen de positie van Tagliafico vervangen en de rest laten staan zoals het stond, zo min mogelijk wijzigingen. Wöber neerzetten, om nu een speler van jong zijn debuut te laten maken is teveel vragen om fouten door zenuwen. Je wil zo veel mogelijk bouwen naar een vast elftal, dus waarom nu voor Neres die misschien niet eens 100% fit is 4 positiewisselingen doorvoeren? Neres er in, Tadic een linie naar achter, de Jong een linie naar achter, en Blind eventueel opschuiven naar links.
0 0
KingRijkaardII
Ajax moet altijd de intentie hebben om te winnen. Spelen op een gelijkspel is niet des Ajax.
0 0
Kikke
Hahaha, zeker geen Ajax trainer! 'Intentie' om de wedstrijd te winnen.... 100 % gefocused, wat een open deuren zeg deze opmerkingen...
0 0
klopper
Ik zou overwegen met De Jong op linksback te spelen. Professioneel hun beste man uitschakelen en bij balbezit heb je iemand die mee op kan komen. Eiting op het middenveld.

Met Blind of Wöber op linksback is vragen om problemen.
0 -5
Ajax4ever86
En ik overweeg Onana linksbuiten. Kan hij lekker naar binnen komen met die dodelijke rechter van m.
3 0
talent020
want met Frenkie als linksback spelen ( die daar nog nooit gespeeld heeft) is niet vragen om.problemen?......
2 0
klopper
Had ie ook niet als linker centrale verdediger. Heeft ie ook prima gedaan. Ik denk dat je met Frenkie daar minder in de problemen komt, maar ach.
0 0
AJAXied4ff
Ajax moet zo spelen als dat ze thuis hebben gedaan in Europa. Volle bak, aanvallend en hoog en vol druk zetten. Elk ander type spel is dodelijk morgen, aangezien Ajax moeite heeft met verdedigen en inzakken, omdat ze dit niet gewend zijn. Dat hebben we al vaak genoeg gezien in Europese uitwedstrijden (Schalke, Lyon, Luik etc.)
0 0
Tomajax1990
Makkelijker gezegd dan gedaan, denk toch dat je het publiek onderschat en het reizen etc. Ja we moeten voetballen maar hun gaan natuurlijk vol gas erop, als je dan ongelukkig vroeg 1-0 achter komt moet je mentaal echt sterk zijn. Ik ben al blij met een gelijk spel of een 2-1 verlies. Ik zou ook liefst een 0-3 zien hoor begrijp me niet verkeerd, voor ons hart ook wel een keertje fijn. Als ik aan Schalke denk moet ik gelijk weer aan het zuurstof.
0 0
AFCAPolarBear
Ik begreep de laatste zin in eerste instantie niet. Dacht dat hij bedoelde dat voor 99,9% afgelopen woensdag niet voldoende was. Maar hij bedoeld als de instelling 99,9% is, dat dit niet voldoende zal zijn. Ik denk dat de start erg belangrijk is. Ik verwacht een stormachtig begin van Kiev in het eerste kwartier. Veel ballen erin pompen en een 1-0 proberen te forceren. Als Ajax dat overleeft, of beter nog uit een counter de 0-1 kan maken, en vervolgens zo gaan spelen zoals de 2de helft afgelopen woensdag, gaan wij gewoon winnen in Kiev. Mocht de 1-0 toch snel vallen, denk ik dat Kiev niet eens meer naarstig op zoek gaan naar de 2-0, maar uit een counter probeert te scoren. Het wordt dan wel lastig en vooral erg spannend. Ook dan moeten ze gewoon de bal rond laten gaan en niet persé de uitgoal willen maken. Met 1-0 zijn we ook door!
1 0
klopper
Denk dat je als Ajax zijnde er vol op moet klappen. Geen milimeter ruimte geven. Voetballend zijn ze veel minder, dus dwing ze tot combinaties of lange ballen richting De Ligt.
0 0
munser
goeie intentie zeg
1 0
Radie125
intentie om te winnende wel met een slot op de deur
1 0
insectenverdelg
laten we aub niet anders spelen en meer defensief. Dat heeft nooit gewerkt voor Ajax en gaat ook nu niet werken. zo havent we t bijna weg tegen Schalke en regent Lyon en zo hebben we vorig jaar zo zijn we vorig jaar ook 2x uitgeschakeld. Door toen de stand goed was achteruit te lopen. .T belangrijkste is Kiev vooral geen geloof te geven. Kortom hoog druk zetten, ze niet laten spelen en zelf probeeen te soren.
1 0
Ronaldinho020
Ben benieuwd of die de standaard situaties goed geanalyseerd heeft, duidelijk het sterkste punt van Kiev..
0 0
Ajax418
Ajax na transferwindow in gesprek met Hakim Ziyech! Goed nieuws lijkt mij
0 0
BlueDuke
Gewoon op de bank en alleen in nood inbrengen anders lekker laten zitten en rust pakken
0 0
trooop
‘Aan alle betweters’? Allemachtig. Afgezien van het kleuterniveau van zijn argumentatie -kiev doet het ook dus ik had lekker gelijk!- zou het normaal gesproken heten dat een trainer, zeker die van Ajax, zich niet tot zo’n niveau zou moeten verlagen. Maar bij ten hag kijkt er al niemand meer van op.

Deze man heeft zo gruwelijk veel geluk met de ijzersterke spelersgroep. Anders stond hij al lang en breed weer schapen te fokken op het twentse platteland.
2 -11
Kikke
Hahaha Trooop! Duimpje omhoog... weet niet wat voor Ajax supporters ten Hag ondersteunen, maar met dit soort uitspraken win je niet je spelers van Ajax. Het druipt van de spelers af dat ze geen respect voor deze man hebben. We mogen maar wat blij zijn dat ze goede trainers hebben gehad en dat ze besloten hebben om zo te spelen, zoals ze de tactiek en spelletje hebben geleerd van Jonk en Bosz... het was heerlijk om naar te kijken, maar denk maar niet dat dat de verdiensten van ten Hag is. Het is werkelijk on Ajax om te zeggen, we hebben de 'intentie' om te winnen... wie dat niet begrijpt, begrijpt niet wat wen Ajax hart is... waar is de bravoure in dat? Ooen deir deze opmerking...
0 0
Web
Misschien kan jij vanavond bij Derksen en Gijp aanschuiven
Lolbroek, lach jij ook om jou eigen grapjes.
1 -1
Jariiii
Eens met Ten Hag, als je terug gaat zakken krijg je vroeg of laat een Lyon-scenario; dan ziet het er allemaal prima uit en opeens liggen er twee achter Onana. Gewoon eigen spel spelen, dan scoor je in principe altijd wel.

Zo, dat klinkt op papier allemaal prima. Ondertussen is het Grote Billenknijpen hier al begonnen. Ik heb goede hoop, maar het blijft Ajax, we gaan het zien morgen.
3 0
jollie18
Ondanks de goede uitgangspositie is het voor mij ook heel spannend. En dat komt omdat Ajax wel vaker een goede uitgangspositie heeft weg geven. Hopelijk komen we niet vroeg op achterstand want dan word het helemaal billenknijpen.
0 0
Lagasj
Er moet een CV bij.
1 -1
ajax4ever01
Een linksbuiten graag
1 -1
AJAIXIXIXI
Blind - De Ligt/ Wöber - Schuurs. Waarom zou er nog een bij moeten?
1 0
PJSM
Wober en Schuurs al helemaal niet geschikt.
0 -2
AJAIXIXIXI
Denk niet dat een speler van het niveau Sergio Ramos naar Ajax komt om op de bank te zitten.. Wöber en Schuurs zijn prima backups.
3 0
AjaxCitizen
Voetballend hoeven we denk ik vrij weinig te vrezen van Dinamo Kiev. Maar bij corners zijn ze wel sterk gebleken. Hopen dat onze spelers bij dode spelmomenten de focus erbij kunnen houden.
1 0
Adios
zou ook zeker die tsyganov niet onderschatten. Thuis had Ten Hag hem goed vastgezet met Nico en Tadic die er dicht achterop zat, maar die coach van hun zal daar ook iets op willen verzinnen
1 0
ajax4ever01
1 voordeel is wel en dat is dat Kiev niet achterover kan leunen op de counter want hun moeten komen dus krijgen wij ruimte. ;)
3 0
AjaxCitizen
Klopt. Hoop zelf dat Ajax gewoon hetzelfde strijdplan houdt en probeert op zoek te gaan naar een doelpunt. Eén is genoeg om het moraal van Dinamo Kiev de grond in te boren.
1 0
glob
Gewoon Wöber linksback zetten en de rest laten staan. Wöber mag zich fixeren op die rechtsbuiten. Verder geen gekloot door het hele elftal.
4 0
ajax4ever01
Ik zou de Wit opstellen die verzaakt nooit ;)
1 0
WouterBerg83
Juist, al zo vaak gezien; als Ajax achteruit gaat lopen verliezen ze. Dat kunnen ze helemaal niet. En al helemaal niet tegen een ploeg die minimaal twee keer moet scoren. Eigen spel spelen, goal maken en er misschien ergens eentje tegen krijgen. Klaar.
6 0
AjaxDude12
Nee niet misschien eentje intikken. Ajax MOET er een maken dinsdag. Anders heeft Kiev een hele goede kans. Dus gewoon hetzelfde beginnen als afgelopen woensdag. Geen excuses
3 -5
mickey2602
Wouter zei misschien eentje tegen krijgen,Over zelf goal maken heeft ie geen misschien erbij gezet.
Maar ben het wel eens met jou hoor,zelf goal maken en het liefst zo snel mogelijk(zelfde als in de thuiswedstrijd zou perfect zijn;-)). Dan verliezen ze alle moed en moeten ze er 4 maken.
1 0
Bocarra
Natuurlijk haalt ten Hag nog effe aan dat het internationaal de normaalste zaak is om te rouleren. Maar daar ging het de succes supporters en media niet echt om. Er werd een stok gezocht om ten Hag te beschadigen(slaan).
5 -4
Redrum
Lijkt erop dat Ten Hag zich steeds meer begint te beseffen bij welke club hij trainer is.
2 -3
RusselWestbrook
Vorig seizoen zei ie aan de lopende band dat ie gelijk wilde spelen inderdaad. Vreselijk.
3 -1
Bjorn
Haha.
2 0
ratje
Juist, top!
2 -1