Ten Hag neemt Bakker mee naar Oekraïne

BartVeenstra, 27-08-2018 om 10:05, 21864 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag neemt linksback Mitchel Bakker mee naar Oekraïne voor de return tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League. Reden hiervoor is de schorsing van Nicolás Tagliafico. Dit meldt Ajax.nl.

Verder reist ook David Neres, die kampte met een hamstringblessure, mee naar Kiev. De Braziliaan is weer helemaal versteld, zo melden de Amsterdammers. Ook Benjamin van Leer, die volgens de laatste geruchten naar NAC Breda zou gaan, gaat gewoon mee naar Oekraïne. Op dit moment telt de selectie nog 21 namen. Tijdens de wedstrijd mag een wedstrijdselectie maximaal achttien spelers bevatten, waardoor drie spelers op de tribune zullen plaatsnemen.

Het duel tussen Dinamo Kiev en Ajax begint dinsdagavond om 21.00 uur. Ajax verdedigt in Oekraïne een 3-1 voorsprong. Wanneer de Amsterdammers het tweeluik winnend afsluiten, is plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League een feit.

De volledige selectie:

Andre Onana
Kostas Lamprou
Benjamin van Leer
Matthijs de Ligt
Rasmus Kristensen
Max Wöber
Daley Blind
Noussair Mazraoui
Frenkie de Jong
Lasse Schöne
Donny van de Beek
Carel Eiting
Hakim Ziyech
Dusan Tadic
David Neres
Zakaria Labyad
Klaas Jan Huntelaar
Dennis Johnsen
Kaj Sierhuis
Dani de Wit
Mitchel Bakker

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ik zou Wöber op links zetten. Het centrale duo wil je niet uit elkaar trekken en Bakker heeft minder ervaring dan Wöber.
0 0
AFCAPolarBear
Wanneer vertrekt de selectie? Ik hoop dat ze vanmiddag zijn vertrokken, zodat ze mogelijk al hebben getraind in het stadion van Kiev.
0 0
Ajax2018
Telegraaf: bakker mee naar Oekraïne, nu razendsnel met signaal komen en bakker een verbeterd contract aanbieden
2 0
pizzapunt
Ik zou toch voor ervaring gaan in deze wedstrijd en Wöber of Blind linksback zetten. Al wordt het ballen wegtrappen; resultaat is even leidend dinsdag.
0 0
AjaxPassion
Ik denk dat Kiev er op gaat klappen ala Schalke uit en RB Salzburg destijds. Dan lijkt het me slim om Frenkie op het mv te zetten zodat je de bal altijd kwijt kunt bij een balvaste speler. Met Blind en de Ligt als CV, Mazraoui als back, daarvoor dus Schone en Frenkie, daarvoor Ziyech lijkt het me beter om de voetballend sterke Bakker gewoon basis te zetten. Blind is geen LB en ook te traag en Wöber eigenlijk hetzelfde verhaal (incl. zijn voetballende makke). Het is dubben wie als LB de beste optie is, maar ik zou Frenkie iig geen CV zetten.

Zo heb je zoveel voetballend vermogen, dat je bijna niet onder druk gezet kán worden.
0 0
ETM
Maar precies op dat vlak vind ik Ajax momenteel sterk; onder druk uitvoetballen. Grotendeels uiteraard door het soort spelers, maar ik meen wdb ook zeker de hand van Ten Hag. Ik heb dat element ook het sterkst aan Utrecht onder Ten Hag gevonden. En zie daar ook ontwikkengen in bij Ajax.
Ik vind het t meest logisch om het elftal zoveel mogelijk zou laten staan en dus met Wober als back te starten. Maar er valt voor meerdere opties wat te zeggen dat zeker.
0 0
Bocarra
Frenkie de Jong is alles maar niet balvaster dan de door jou voorgestelde oplossingen. Bovendien is De Jong nog niet 100% fit. Daarnaast wil je dat beetje automatisme in het team niet verstoren. Dus zal een trainer altijd voor een oplossing kiezen die dit proces het minste verstoord.
0 0
AjaxPassion
Ik denk dat je balvastheid verward met risicoloos spelen, dat kan Frenkie ook (want dat is helemaal niet moeilijk). Frenkie legt juist risico in zijn spel door te proberen een overtal situatie te creëren, maar dat kunnen de meeste anderen niet, dus spelen zij risicoloos.

De Jong is niet minder fit dan de afgelopen 5 wedstrijden, dus dat moet geen probleem zijn. Het automatisme is dus juist dat Frenkie samen met Schöne als verdedigende middenvelder wordt gepositioneerd om de bal op te halen, de opbouw te verzorgen en het spel te verdelen, daar verander je dan dus helemaal niks aan.
0 0
AjaxDude12
Onana
Mazraoui-de Ligt-de Jong- Blind
vd Beek-Tadic-Schöne
Ziyech-Huntelaar-Neres
1 -1
WouterBerg83
In zo'n cruciale wedstrijd begin je niet met zo'n jongen. Als hij dan de mist in gaat geeft dat een enorme klap. Ik vind nog steeds Blind linksback en Frenkie centraal de sterkste oplossing. Dan zet je Donny als "vervanger" op het middenveld. De grote vraag is of Neres fit genoeg zal zijn om te starten, maar met deze constructie met Hakim nodig op het middenveld om achterin goed bezet te zijn zal een belangrijk onderdeel van de afweging zijn. Als het tijdens de wedstrijd toch niet gaat met Neres kun je altijd nog Bakker inbrengen en Frenkie en Hakim een linie naar voren schuiven. Gezien het belang van de wedstrijd is dat een ingecalculeerd risico wat je (denk ik) moet nemen...
0 -1
Sampaoli
Heb er nu al zin in, is het al dinsdag?
0 0
UltimateKaos
Wat ben ik blij dat ik geen trainer ben...

Bakker-Blind-de Ligt-Mazroui
Wöber-Blind-de Ligt-Mazroui
Blind-Wöber-de Ligt-Mazroui
Blind-de Jong-de Ligt-Mazroui

Lijkt me een lastige keuze voor EtH.
3 -1
AjaxDude12
Laatste keus lijkt me de beste. Dan gewoon middenveld met Schöne-vd Beek-Tadic. Voorin Neres -Hunt-Ziyech.
0 -1
UltimateKaos
Tsja, ik vind Blind echt geen back. Mist dan toch de snelheid. Ook ga je met die opstelling 3 posities wijzigen.
Als je bijvoorbeeld met: Bakker-Blind-de Ligt-Mazroui gaat spelen dan wissel je maar 1 positie. Zo blijft de as van je team lekker hetzelfde als de afgelopen wedstrijden.
1 0
AjaxPassion
Eens. Maar grote kans dat ten Hag een meer ervaren speler gaat opstellen, dus het wordt wss Wöber of Blind op die positie. En daar is ook weer iets voor te zeggen.

Buiten jouw punten vind ik dat je met Bakker nóg meer de intentie toont om het initiatief in de wedstrijd te nemen, want Bakker is voetballend beter, sneller en hij heeft meer loopvermogen. Is gewend om mee op te komen, in tegenstelling tot Blind en Wöber.
1 0
gi0vanni
Valt wel mee denk ik. De spelers die vaker hebben gespeeld en in vorm zijn hebben een streepje voor. Ajax haalt spelers die op meerdere posities kunnen spelen zoals Blind. De de laatste optie met van de Beek op het middenveld is te verwachten. Dan heb je met Wober, Kristensen en Bakker de drie back ups.
0 0
ajaxrosenberg
Persoonlijk zou ik graag Blind op linksback zien en echte verdediger Wober in het centrum. Wat vinden jullie?
2 0
gras
Moet gewoon kunnen, maar dan had ik dat tegen Emmen alvast uitgeprobeerd.

Vermoed dat Wober linksback zal spelen met Bakker als stand in. Ik begrijp niet waarom een trainer die zo graag rouleert dat nu opeens niet meer doet, maar ok. Uiteindelijk telt het resultaat tegen Kiev.
2 0
JariHeijden
Nee. Als je Blind linksback zet, dan komt De Jong centraal. Of Wöber linksback en maar op één plek wijzigen.

Ik zou het laatste doen.
0 0
BrandjeXL
Nee want dat betekend dat je verdediging ineens op twee plekken gewijzigd is.
0 -1
de-Ajacied
Blind heeft het alleen goed gedaan als linksback in een 5-mans defensie met twee brekers op het middenveld ( WK 2014)
Ik zou Frenkie LCV en Wöber LB zetten
En Blind gewoon op 6
1 -3
glob
zou belachelijk zijn.
0 0
JariHeijden
Blind heeft jaren linksback gespeeld in een viermansdefensie. Dat kan ie ook prima.
1 -1
Ajaxtrouw
Echt cruciaal morgen. Word je uitgeschakeld, krijgen we zomaar een heel ander seizoen. Ziyech gaat dan weg en misschien nog wel iemand. En dan zijn we echt minder. Weg euforie en gelijk minder prestaties.
0 0
Sampaoli
Absoluut cruciaal. De Champions League is zowel financieel als sportief een geweldige kans voor Ajax. Hopelijk pakken we die, want heb de Champions League vibe zo geweldig gemist.
0 0
MankeNelis
Kan me niet voorstellen dat je daar onder voet wordt gelopen door Kiev. Er loopt teveel kwaliteit om niet te scoren daar. Als je de herrie van het publiek ff wegdenkt en er gewoon voor gaat. Ik denk zelfs dat uit makkelijker is, dat klinkt raar maar je krijgt daar veel meer ruimte.
0 -1
EzraAjax95
Jongens, ik ben zo zenuwachtig voor morgen. Heb er wel echt zin in! Comon boysssss
1 0
mgtow
We zijn op de vegetarische toer? Slager niet mee?
0 0
Ajax#1900
Man man man
0 -2
Ajax#1900
Ai, niet genderneutraal dit
5 0
de_pitbull
en gelukkig spelen we op schoenen van Leer en niet van plastic... pffff
1 0
Tijndw
Haha.
1 0
FU
Ik geniet weer van Ajax
3 0
iammike
Bakker is na Nico en Blind de best beschikbare linksback. bakker dus in de basis zodat je zo weinig mogelijk hoeft te schuiven. Laat het maar zien Mitchel!
2 -3
Barra
Goede zaak, speelde in de voorbereiding ook erg sterk en zie hem wel slagen bij Ajax als back. Wober is totaal geen back, Blind kan er wel uit de voeten maar mocht hij Blind liever centraal houden is Bakker gewoon een logische keuze.
0 0
koreem
Neres staat er 'versteld' van dat hij al weer mee mag?
1 0
RaynoFischer
Hahaha idd :P
Versteld dat hij zo snel is hersteld denk ik
0 0
433metdepuntnaarlinks
Niet verrassend, zal niet starten want ik verwacht Wober op linksback of Blind en dan Wober/Frenkie als LCV. Maar mocht er dan iets gebeuren met je linksback, is het wel lekker dat je een echte linksback achter de hand hebt en dat je niet weer helemaal moet gaan schuiven.
0 0
Labrador
Vertrouwd hij het brood daar niet?
4 0
MelleAfca
Die zou bij mij gewoon basis staan. Is goed genoeg en dan hoef je niet je hele spel om te gooien door met Blind of Wöber te schuiven. Bovendien is het gewoon des Ajax om het zo op te lossen.
1 -4
ziz0u.
Ik denk wel dat Bakker eerder dom een penalty veroorzaakt dat Wöbert. Bakker zal aan de bal meer brengen, maar is natuurlijk ook druistig en bij een enorme verhoging van het tempo zal hij miss een verkeerde inschatting maken.
Ik zou in ieder geval de keus maken om de verdedigend betere speler te kiezen, omdat je aan de andere kant ook al mazraoui hebt die verdedigend niet de beste is.
0 -1
JariHeijden
Dat denk ik ook. En Wöber kan best linksback. Ik verwacht dat Ten Hag dat ook gaat doen. Prima verdediger en opkomen kan hij best aardig.
0 0
zuidzuid
Hun beste speler is de rechtsbuiten. Daar zou ik bakker niet mee belasten. Gewoon blind erop en wober centrum.

Anders heb je ineens dat zeefuik geval weer als vorig jaar
0 0
Saanchez
Zullen we even geen jonkies in de basis laten debuteren in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen? Hoe des Ajax het ook is, morgen moet er gewoon een resultaat behaald worden, maakt niet uit hoe maar de CL moet gewoon gehaald worden.
6 -1
MelleAfca
Ik ben er heilig van overtuigd dat Bakker beter is op linksback(!) dan Wöber. Leeftijd doet er dan niet toe. We hebben tegen United ook gezien wat er kan gebeuren als je een speler (Riedewald) op een plek neerzet waar hij zich niet heel comfortabel voelt, dus om nou te zeggen dat Wöber een zekerheidje is..?
2 -1
Barra
Idd ik zie ook veel liever Bakker dan Wober als back, maar ik verwacht dat hij Blind daar opstelt en Frenkie centraal achterin.
0 -1
Saanchez
Ik zie in Bakker ook een potentiele basislinksback in de toekomst maar tegen een stel geslepen en ervaren Oekrainers (zeker in Kiev zelf) zou ik daarin geen risico's nemen. Bakker is voorlopig vooral jupiler league niveau buitenspelers gewend dus deze wedstrijd lijkt me niet de beste optie om hem te laten beginnen.
Wöber is een heel degelijke en zeker talentvolle verdediger die ik in ieder geval op dit moment, ook op linksback, een veiligere optie vindt dan Bakker. Al zou ik persoonlijk de Jong centraal neerzetten en Blind linksback.
1 0
Ajax#1900
Wober is helaas alles behalve degelijk gebleken na de winterstop
0 0
Kupke
Het probleem is dat hij niet goed genoeg is.
1 -3
SjaakWolfs
Gelukkig maar dan dat jij niet aan het roer staat. Het is ook 'des Ajax' geworden om met een onervaren en veel te jonge ploeg al voor de winterstop Europees uitgeschakeld te worden.
2 0