De Ligt: 'Aankoopbeleid bepaalde rust gegeven'

BVeenstra, 22-08-2018 om 07:55, 26059 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt kan begrijpen dat mensen de link met een vertrek hebben gelegd toen bleek dat de jongeling in zee was gegaan met zaakwaarnemer Mino Raiola. Toch lijkt van een vertrek nu amper sprake en dat heeft voor een groot deel te maken met het transferbeleid van Ajax deze zomer.

'Voor mij is het gewoon een kwestie van goede mensen om me heen verzamelen', legt De Ligt zijn keuze voor Raiola uit in Voetbal International. 'Ik werk al lange tijd samen met Barry Hulshoff en dat doe ik nog steeds. Barry is gespecialiseerd in voetbalinhoudelijke begeleiding. Mino heeft op andere gebieden meer kennis. Het gaat mij om de goede mix. Mijn vader reken ik ook tot het groepje mensen dat belangrijk is voor mijn carrière. Hij is mijn vertrouwenspersoon met wie ik alles kan bespreken. Zo ben ik op alle manieren voorzien van mensen die weten waarover ze het hebben.'

De Ligt was zelf ook erg benieuwd hoe Ajax het deze zomer zou gaan doen op de transfermarkt. Met Dusan Tadic en Daley Blind werden er twee spelers uit de Premier League aangetrokken en dat stemt De Ligt tot tevredenheid. 'Dankzij hen gaat op trainingen en in wedstrijden het niveau omhoog. Het zijn spelers met ervaring van wie je kunt leren. De kwaliteitsimpulsen bij Ajax hebben absoluut meegewogen in hoe ik naar mijn eigen situatie keek. Het aankoopbeleid heeft me een bepaalde rust gegeven.'

Een vertrek van De Ligt bij Ajax lijkt in de afgelopen maanden dan ook helemaal geen issue te zijn geweest. De speler ziet in dat Ajax leidend is bij een eventuele transfer. 'Als de clubleiding iets niet wil, heb je zelf ook niet veel te willen. Het is niet zo dat ik er veel mee bezig ben. Ik focus me puur op het voetbal en op presteren. Er is in de pers gesuggereerd dat ik mijn toekomst bij Ajax af zou laten hangen van plaatsing voor de Champions League. Daar is nooit sprake van geweest. Natuurlijk: iedere profvoetballer wil op dat niveau actief zijn, zeker als je dat nog nooit hebt meegemaakt, zoals ik. Maar op mijn leeftijd is het vooral belangrijk dat je heel veel wedstrijden speelt. Internationaal gezien het liefst in de Champions League, maar ook de Europe League is een goed podium. En ik ben nog nooit kampioen geworden met Ajax. Ook dat is een mooie uitdaging.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Topper natuurlijk maar hij moet keihard op wendbaarheid en startsnelheid blijven trainen.
De laatste tijd heb ik hem een paar keer zien draaien als een tractor, wat op ons niveau meestal niet erg is.

Maar als je aan de top speelt moet je de ene week tegen Diego Costa bikkelen en de andere week tegen een draaikont als Gabriel Jesus. Dan kun je niet alles met inzicht en fysiek oplossen maar moet je ook soms iets herstellen nadat je uitgespeeld bent, of vanuit een lastige positie andermans fout goedmaken.

Ik zeg niet dat Matthijs dat niet kan maar alleen al daarom is het goed dat we CL spelen.
Dan staat hij met Ajax en Oranje toch zo'n 15x per jaar tegenover echt goede aanvallers en wordt hij uitgedaagd.
2 0
FlyingDutchMan
Matthijs
0 0
Bocarra
Al die zogenaamde nieuws feitjes die overal op het internet worden gedropt zijn 99% nepnieuws. Bedoeld om lezers te trekken en clickbites dus geld te scoren. Kan het niet vaak genoeg herhalen.
4 0
chrisjuhhh
Dus als Ajax CL haal dit seizoen , kampioen word dan zal ik als ik de Ligt was blijven en contract verlengen , voordat Raiola weer een kronkel in zijn kop krijg om niet bij te tekenen en Mathijs gratis wegloop .

Met Raiola in de buurt is de kans erop heel groot gezien zijn 20% wens voor zich zelf .
Tip aan de FIFA ,UEFA speler betaald de zaakwaarnemer niet de clubs en bij bewezen ( opnamen wel benoemen ) Chantage spelers makelaar licentie afnemen en een boete van 5 miljoen euro !
0 0
mgtow
Dit leest als een mix tussen Zuid Afrikaans en ja wat eigenlijk....
3 0
AjaxPassion
Hij typt voordat hij denkt volgens mij. Heerlijk als je zoiets kan, zou ik ook wel willen.
0 0
chrisjuhhh
VI !

Ook je inlezen van andere items geeft je nog wel eens andere inzichten , scheelt weer een hoop Zuid - Afrikaans .
0 0
Clarence
Jouw taalgebruik is echt fascinerend!
5 0
chrisjuhhh
Op school leer je prima taal gebruik op internet minder dus wat let je .

Persoonlijk kan ik je het wel mededelen , maar dat wil jij niet .
0 0
Joseph
Ik hoop dat het lukt om hem zelfs nog tot het EK te houden. Dan is hij nog steeds pas 20 jaar, maar het zou fantastisch zijn als je nog 2 jaar met dit team door kan.
Zullen ze wel voor moeten betalen, je moet dan niet bang zijn om een paar miljoen neer te leggen voor je eigen talenten.
1 0
SamW
Goede les voor ons. Weten we meteen dat we al die verhalen in de media met een hele stevige korrel zout moeten nemen. Pas oordelen als iets vanuit officiële kanalen naar buiten komt of als iets definitief is.
3 0
Ajax#1900
Ik mag toch aannemen dat iedereen dat al wel wist?
1 0
4xEC1
Ook was hij al vroeg 'volwassen', is hij aanvoerder, het blijft natuurlijk gewoon een jonge jongen die ook nog kan leren van ervaren spelers om zich heen. Is ook belangrijk voor zijn eigen ontwikkeling. De druk kan inmens zijn voor een jonge speler waar aan anderen zich moeten optrekken bij gebrek aan ervaren en leidende spelers om zich heen, aanvoerdersband of niet. Heel goed dat Blind en Tadic er zijn.
3 0
Daveajax1976
Strijder
3 0