[Update III] Sydney bevestigt komst De Jong

BVeenstra, 23-08-2018 om 07:55, 105336 views, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Sydney FC | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax gaat Siem de Jong verhuren aan Sydney FC, zo meldt het Algemeen Dagblad. De clubs zijn op dit moment in onderhandeling over een huurtransfer van de routinier. De Jong zelf lijkt open te staan voor een vertrek.

Vorige zomer nam Ajax de 29-jarige De Jong over van Newcastle United. De ervaren middenvelder kampte sindsdien met veel blessures en was slechts als invaller van waarde. Mede door de doorbraak van Donny van de Beek en de overige concurrentie op het middenveld, kwam de voormalig aanvoerder amper aan bod.

Dit seizoen lijkt daar geen verandering in te komen. De concurrentie op het middenveld is moordend en De Jong lijkt sowieso achter Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Carel Eiting en Van de Beek in de pikorde te staan. Een verhuur is daarom een logische uitkomst. Het AD meldt dat Ajax en het Australische Sydney FC al in gesprek zijn over een huurovergang.

Update - 08.35 uur (20 augustus 2018) - Overmars: 'We zijn in gesprek'

Het heeft er steeds meer van weg dat Siem de Jong verhuurt gaat worden aan Sydney FC. Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft tegenover De Telegraaf een update over de mogelijke transfer. 'We zijn in gesprek', reageert hij kort, maar krachtig. In Amsterdam lijkt De Jong door de enorme concurrentie weinig kans te hebben op (veel) speeltijd.

Update II - 09.35 uur (20 augustus 2018) - De Jong niet de enige kandidaat bij Sydney FC

Sydney FC hoopt deze week te weten of het Siem de Jong kan huren van Ajax. Trainer Steve Corica is te spreken over de middenvelder, die bij Ajax weinig kans heeft op speeltijd. 'We kijken naar spelers zoals hij, we willen echte kwaliteit naar de club halen', citeert Voetbal International de trainer.

Toch is De Jong niet de enige kandidaat om Sydney FC te versterken, zo blijkt uit een volgende quote. 'Hopelijk kunnen binnen drie, vier dagen bevestigen wie de marquee zal zijn. Hij is een van de spelers, met wie we hebben gesproken. Maar er zijn wel een paar meer. We hebben dit seizoen meer dan 450 spelers bekeken. We moeten onze tijd nemen en er zeker van zijn dat we de juiste speler halen die past in de manier waarop wij spelen.'

Update III - 07.55 uur - (23 augustus 2018) - Sydney FC bevestigt komst van Siem de Jong

Het Australische Sydney FC heeft de komst van Siem de Jong bevestigd via de officiële kanalen. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Ajax. 'Ik heb er erg veel zin om dit seizoen het shirt van Sydney FC te dragen en ik kijk dan ook erg uit naar mijn tijd in de A-League.'

De Jong ziet veel gelijkenissen tussen Sydney FC en Ajax, zo vertelt hij. 'Ze zijn allebei leiders in hun competitie en ze hebben een reputatie om prijzen te winnen', gaat De Jong verder. 'Ik wil hier graag succes behalen en het team helpen om onze doelen te bereiken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Realist
Dat Siem uberhaupt al is terug gehaald vond ik een achterlijke aankoop, ben blij dat ie weer weg gaat.

Ajax heeft een onbegrijpelijke liefde voor over-the-hill oud spelers terughalen. De 30 gepasseerd en een gebroken poot, bij Ajax krijg je een contract.
1 0
Afcatobias
Is Ramselaar niet een goede speler die volgens mij nu voor redelijk weinig op te halen is bij psv. Ik vond hem bij Utrecht altijd erg goed spelen. Hij heeft snelheid, diepgang, een goede dribbel, kan afmaken en is redelijk tot goed in de passing.
1 -3
Ajaxvooraltijd
Had je al veel gedronken in de middag?
0 0
Bky
Haha heerlijk dat cynisme. PSV belachelijk maken, altijd een plusje!
1 0
ajaxdordtt
Volgens mij is hier weinig cynisch aan, helaas.
0 0
Maus1978
Ja, we hebben hem idd niet echt meer nodig...mocht Huntelaar uitvallen dan hebben we altijd nog ...eh...wacht 's even..oh.. ..

Maar goed, succes Siem! Mooi avontuur Down Under
0 -1
Rockpotje
Even serieus Sierhuis is op dit moment al verder dan Siem. Siem heeft geen moment weten te overtuigen in de wedstrijden waarin hij vorig seizoen het vertrouwen kreeg in de spits.
1 0
Mr.P.
siem is van nature geen spits maar een schaduwspits, achter de spits, he dus verbaas je maar niet dat hij het niet redden op de spits positie
0 0
ajaxrulesz
Bij psv raken ze nu alweer in paniek, en gaan de spaarvarken stukslaan op guitierezz: 13,5 miljoen

https://twitter.com/GerardoLaget/status/1031986789798404096
2 0
mgtow
Dat wordt financieel nog hilarisch als ze CL toch niet halen.
0 0
martin1234
Dan springt de gemeente Eindhoven toch even lekker bij?
0 0
RayJordaan
En zullen er helaas niet zwakker op worden vrees ik.
1 0
ajaxrulesz
nee maar wel met lege zakken dadelijk en hopen dat ie ze poot niet breekt.
0 0
Rdk1983
Succes! Las dat Bazoer mag vertrekken, kan die mooi voor de jong in de plaats komen :p
0 0
Aeter
Sarcasme? We hebben namelijk meer dan genoeg keuze en kwaliteit op het middenveld.
1 -1
Afcatobias
Vind je? Met dani de wit op de bank? Ik weet dat sinkgraven, dolberg en cerny nog terug komen maar sinkgraven is al vaker geblesseerd en de andere twee zijn geen middenvelders. Ik heb liever geen dani de wit of een van ekkelekamp in de selectie. Haal ik liever een bazoer of ramselaar.
0 0
NouridolbergNeres34
Gravenberch komt eraan, donny zit nog op de bank als Neres speelt, eiting is er nog, Matusiwa.
0 0
CruyffFootball
Ajax had hem nooit terug moeten halen maar desondanks wens ik hem het beste.
0 0
Shardo
Onze super sub Siem, het beste jonge succes.

Ps. deur bij Ajax staat altijd open, richting tribune..
0 -2
3*stars*3
Succes Siem!
1 0
MickS
Het is je gegunt, Siem! Ik blijf het eeuwig zonde vinden dat je carrière zo in de slop geraakt is en je niet meer op je niveau hebt weten terug te komen. Zo blessuregevoelig.... Hopelijk lukt het je down under wel.
Misschien op de heenweg even langs Robben, en bij hem informeren hoe hij uit zijn blessurereeks heeft weten te breken?
4 0
martin1234
Zijn kwaliteit was zijn inzet en volharding. Maar ik denk dat het ook een nadeel voor hem geworden is. Hij heeft misschien net iets te veel van zijn lichaam gevraagd de afgelopen jaren. Desondanks vind ik hem een wereldgozer. Super sympathieke echte Ajacied. Ik hoop dat het een leuk jaar wordt voor hem daar in Australië.
0 0
davidgravemaker
Welk niveau? Was toch gewoon een hele matige voetballer en hele matige spits?
3 -5
Ajax#1900
Was een redelijke speler op z'n minst hoor. Je kunt een speler ook beoordelen op wat hij wél kan natuurlijk. Is heel belangrijk geweest in z'n eerste periode. Newcastle heeft hem niet voor niets gehaald. Geen typische Ajax voetballer misschien, maar als hij fit was gebleven had hij het best kunnen redden in de middenmoot daar.
3 -1
Leo252
Het beste voor Siem en het beste voor Ajax. Deze Siem kan (helaas) weinig meer toevoegen aan Ajax. Bedankt voor bewezen diensten en in ieder geval succes daar in Sydney.
4 0
ziz0u.
helaas verhuur ipv koop
1 -4
Caparzo
Veel succes Siem, kom daar weer tot bloei!
1 0
Web
Hier ben ik erg blij mee
Siem heeft het niet meer, en ook zijn credit bij veel suporters is er niet.
Respect voor oud spelers moet je niet ( meer ) bij Ajax zijn.
3 -7
Bky
Inderdaad, mag wel wat meer respect komen voor Daley Blind.
0 -1
Web
Ik kom uit een andere generatie, kun je hier heel goed merken.
1 0
Ajax#1900
Haha scherp
0 0
rodnet
Het heeft weinig met respect voor oud-spelers te maken. De Jong wordt beoordeeld op zijn prestaties nu en resultaten uit het verleden blijken in dit geval geen garantie geweest voor de toekomst. En het verdrietige is dat iedereen dat wist en kon zien behalve blijkbaar Marc Overmars. Een driejarig contract voor een speler die het duidelijk niet meer heeft is net zo'n dramatische vergissing als het contract voor Heitinga die nauwelijks meer kon lopen, hoeveel die jongens in het verleden ook voor Ajax hebben betekend.
5 -1
booya4afca
Succes 'down under' Siem!
3 0
mgtow
A league is niveau keuken kampioen divisie. Als hij nu niet uitblinkt kan hij beter ander werk gaan zoeken.
0 -3
Labrador
Het ga je goed siem
2 0
MaximilianRosse
Mooie club voot Siem. Hoop dat hij van waarde kan zijn daar. Gun hem het beste!
2 0
iammike
Succes Siem!
1 0
Mikee
Is verhuur al officieel, 1 jaar naar Sidney.
0 0
MankeNelis
Uitvoerig scouten: 450 X 20 bladzijden aan scoutingrapporten.
Achterin de rij aansluiten Siempie.
0 -3
ajaxiscruijff
Siem is een held en een echte Ajacied. Geen vedetteneigingen en heeft ons meerdere titels bezorgd. Na zijn terugkeer heeft hij nauwelijks de kans gehad om zich weer in de basis te spelen. In de media waren de meningen overdreven negatief en praat iedereen elkaar ook maar een beetje na. Gek genoeg was dat met zijn broer ook zo, maar die kreeg wel de mogelijkheid zich weer terug te spelen in de basis. Ik begrijp wel dat hij lekker wil spelen. Toch jammer dat hij nu (tijdelijk) weg gaat, want hij had dit seizoen echt nog wel van waarde kunnen zijn (zeker met een programma dat je 2 wedstrijden per week speelt).
4 0
Jelephi
Ze willen echte kwaliteit naar de club halen. Hebben ze soms naar het filmpje van Frenkie de Jong gekeken?
3 0
Dolblij
succes Siem. Alles beter dan op de bank rondhangen. Je gastoptreden bij Pisvee zit me nog steeds niet lekker, maar welke mens is perfekt.
2 -4
amstardammer020
Alleen al daarom had hij nooit teruggehad mogen worden, als Ajacied schiet je gewoon mis, klaar. Hij was daar als huurling en t was ook geen finale, alle andere wedstrijden kan je alles geven, maar tegen Ajax speel je gewoon kut.
0 -2
RJB1979
"We bekijken meerdere spelers." Schrijnend. Alsof die moet solliciteren.
1 0
Joseph
Ik vind eigenlijk dat hij gewoon in de eredivisie verhuurd moet worden, hij kan een ploeg uit het rechter rijtje versterken en dat is altijd goed voor de competitie.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ajax verhuurd niet aan clubs met kunstgras, blijft er weinig over en naar Feyenoord gaat ie niet.
1 0
CL=5
naar pisvee ging ie ook hoor
1 0
ajaxfan83
ik gun het siem
alleen hij zal denk ik niet meer op 100% kunnen voetballen vw zn blessures die hij iedere x heeft
2 -1
Tijndw
Marcie als je toch bezig bent, haal ff een goede linksbuiten ;)
4 0
pinballmagic
Misschien Kuwas
0 -4
Ferd
Tijn heeft het over een GOEDE linksbuiten. Niet over een middelmatige eredivisie linksbuiten.

Kuwas is een rechtsbuiten voor een club als AZ, Feyenoord, Vitesse, maar komt tekort voor Ajax.
3 0
AsensioWillemsen
Sinds wanneer speelt Kuwas linksbuiten
1 0
pinballmagic
Op rechts tadic links
0 -1
Patrick78
Balazs Dzsudzsak is transfervrij. Misschien is een goede optie voor ons.
0 -8
RaynoFischer
Wie ?, na PSV nooit meer wat van gehoord
1 0
BennJii020
Nee, gewoon nee
0 0
Patrick78
Waarom? Omdat is een oud speler van PSV?
0 0
JesusZoonVanGod
Nee, omdat hij na zijn vertrek uit Eindhoven nooit meer iets heeft laten zien en omdat hij al aan het uitbollen is in de zandbak.
2 0
BennJii020
Onder andere ja, vind het ook meer een counter speler en psst niet bij ons.. Ook hebben we nog Cerny, Labyad, Neres en evt Tadic die daar kennen spelen...
0 0
Patrick78
Ok jongens :) Dzsudzsak is niet goed genoeg voor ons.
0 0
BarAjax
Want? Je hebt 3 spelers voor die positie. Dat we rijk zijn wilt niet zeggen dat je het moet verkwanselen.
1 -1
chrisjuhhh
3 ?
Zeg maar gerust 5 of zelfs 6 die er kunnen spelen

Neres , Bande , Jhonssen , Cerny , Tadic , Labyad , en zelfs Dolberg en ik zou dat wel eens willen proberen Dolberg als links buiten want ooit speelde hij in de A1 daar
0 -2
Suarez16_
Klopt, maar Johnssen en Labyad zijn niet goed genoeg voor de vleugel in Ajax 1 terwijl Bande minimaal een half jaar geblesseerf is en Cerny nu terug komt van een 1-jarige blessure. Alleen Tadic en Neres zijn op dit moment goed genoeg. Dolberg als linksbuiten heb je niks aan. Dat heeft Keizer ook geprobeerd en dat werkte voor geen meter.
4 0
Bky
Nunnely op rechts, heeft diepgang. Tadic op links. Zo zou ik het doen.
0 -1
AJAIXIXIXI
Wil je Nunnely in de basis zetten woensdag?
1 0
Bky
Eredivisie eigenlijk eerder. Doe woensdag maar Tadic op links en Ziyech op rechts.
0 0
DeWijsneus
Inderdaad, hoe ziet jouw middenveld er verder uit dan?
0 0
AjaxIJmuiden123
Ik denk dat ten Hag met Labyad begint
0 -1
AJAIXIXIXI
Volgens mij stond er in de telegraaf dat hij dat waarschijnlijk niet ging doen. Denk dat hij met Donny op 10, Tadic links en Ziyech rechts begint.
0 0
AjaxIJmuiden123
Vd beek De Jong
Schone
0 0
DeWijsneus
Denk ik ook. Ook gewoon prima al heb ik persoonlijk liever Blind op 6, Donny en Frenkie er voor. Maar dat wordt nu erg lastig. Nu even vasthouden aan het bekende maar. Niet weer alles omgooien.
0 0
Suarez16_
Klopt, maar Johnssen en Labyad zijn niet goed genoeg voor de vleugel in Ajax 1 terwijl Bande minimaal een half jaar geblesseerf is en Cerny nu terug komt van een 1-jarige blessure. Alleen Tadic en Neres zijn op dit moment goed genoeg. Dolberg als linksbuiten heb je niks aan. Dat heeft Keizer ook geprobeerd en dat werkte voor geen meter.
1 0
Bky
Acolatsie valt buiten de basis bij VV Truiden, misschien een mooie aanwinst voor ons.
4 -2
Ferd
hahaha, je krijgt nog serieus een minnetje ook van iemand die het serieus neemt.
1 0
SjaakWolfs
Lijntje uitgooien kan natuurlijk altijd. Denk dat hij het nog te vroeg vindt om af te bouwen in de Eredivisie.
1 0
BarAjax
Als je buiten de basis bij VV Truiden (srs?) valt ben je geen aanwinst voor ons, nee.
0 -1
wolterx
Iets zegt me dat je Bky nog niet eerder hebt zien praten over Acolats(i)e, haha.
3 -1
Bky
Oh ja, dom van mij.
2 -2
Ajaxhart
Boëtius.
4 -3
Minsc
Ha ha, plusje voor jou.
0 0
ajaxfan83
en back
0 -1
fanforeffer
en rechtsbuiten
0 -1
RonaldK
als je bij psv niet kan slagen, kan je dat bij ons zeker niet
0 0
EzraAjax95
Het gaat je goed Siem! Voor altijd een held!
4 -1
JKCW
Hou op met jullie 3 sterren..blabla daar win je niks mee..kun net zo goed sjakie zwart weer opstellen!
1 -14
EricAjax1
Kakkerlak alert
4 -2
AjacNouri
Precies! Siem is niet meer de speler van toen.
Hij heeft toen veel betekent voor Ajax, maar hij is gewoon op.
Gewoon stapje lager en lekker ballen bij zon club ipv op de bank zitten bij Ajax.
Dat verdient ie ook niet,
3 -1
Keizer020
Wees nou maar gewoon blij dat jullie vandaag hebben gestunt tegen Excelsior en zoek verder gewoon je aandacht bij je vader.
4 -2
MrPink
Hoop dat Siem speeltijd krijgt daar, gun het hem wel. Helaas niet meer goed genoeg voor Ajax.

Altijd respect voor Siem vanwege de 3e ster.
1 0
AJAIXIXIXI
Jammer dat hij niet meer op het niveau kon komen van zijn vorige periode bij Ajax. Veel succes in Australië!
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen weten:

Siem de Jong mag verhuurd worden.
Zoals hierboven geschreven is Sydney de belangrijkste gegadigde.

Interview met Tadic over de VAR, en dat hij vanaf nu de penalty’s neemt.

Ten Hag niet tevreden over Labyad(tegen vvv), en het is waarschijnlijk dat hij niet gaat starten tegen Dynamo Kiev.

En:
Ajax wil contract kaj Sierhuis openbreken, opwaarderen en verlengen.
Loopt tot 2019, moet 2021 worden.
Sierhuis heeft voorstel in beraad, verwachten er snel uit te komen.

Telegraaf van maandag
1 0
JKCW
Wegwezen..hoe hebben ze hem ooit teruggehaald/gekocht..ongelofelijk!
4 -12
Ferd
Oprotten jij..hoe jouw ouders je nooit hebben laten aborteren..ongelofelijk!
1 0
Ajax020Amsterdam
Jou mama moest wel abortus nadat ik met haar klaar was sukkeltje
0 -1
Ajax27
3e ster voor ons behaald, dus eeuwig respect voor Siem. Maja wat weet jij daar nou van als jong menneke...
4 -1
Ajax#1900
Wat kanloos met je wegwezen. Ga dan lekker zelf weg.
2 0
Freddy Al
Mooi voor Siem, laten we hopen dat hij het daar goed gaat doen
1 0
ErikDeBosz
Ik was hem al helemaal vergeten, maar lijkt me een goede stop. Na al die blessures nooit meer een fatsoenlijk niveau gehaald.
0 0
martijnmartijnk
Prima oplossing voor Siem. Hij heeft volgens mij een universitaire opleiding bestuurskunde gedaan. Zie hem dan ook graag komen ik een bestuurlijke functie bij Ajax
0 0
Ronaldinho020
Prima keuze voor Siem. Kan niet meer mee en had natuurlijk eigenlijk niet teruggehaald moeten worden. Enige reden hiervoor was het emotionele. Iedereen wist dat die niet meer kon brengen wat die ooit gebracht heeft en bovendien van glas is. Ik wens hem het beste in Sydney, het gaat je goed!
1 0
Labrador
Het ga je goed daar Siem. Een mooie uitdaging in een geweldig land. Succes en pas op voor het afstapje in het vliegtuig
0 0
Yeshyeshyall
Op je 29e afbouwen is wel vroeg.
Goede vent maar zijn terugkeer was geen succes. Sydney lijkt me geen gekke plek.
1 0
Keizer020
Hahaha dit is wel heel snel
0 -1
ditisdebeslissing
heel veel succes siem. en bedankt voor 15-5-2011 ik heb zelfs mijn naam door jou actie veranderd. het gaje goed.
4 0
Afcadam14
Heet je nu Siem?
2 0
Mr.P.
hij heet nu de jong
2 0
ditisdebeslissing
nee nu heet ik ditisdebeslissing.
0 0
FlyingDutchMan
Was een emotioneel moment voor Frenkie
0 0
BillSplate
Schrijnend dat hij in Australië terecht gaat komen. Wat is hij ver teruggevallen zeg.
2 0
MelleAfca
Dat hij naar Australië gaat wil niet zeggen dat hij geen andere keuzes had. Hij wordt uitgeleend, dus behoudt zijn huidige salaris. Dan geef mij ook maar Sydney/Australië hoor, ipv de Eredivisie of Championship. Lekker een beetje genieten van het leven daar en af en toe tegen een balletje trappen.
0 0
MosesD
Beter voor alle partijen. Dat hij teruggehaald werd, daar kon ik nog wel inkomen, maar waarom een contract voor 3 jaar??
2 -1
ST
Succes Siem! Geniet ervan.
0 0
AFCSANCHEZ
Man, wat een leven. Sydney, lekker man. Ben echt jaloers.
3 0
Joseph
Logisch, konden niks meer voor elkaar betekenen.
0 0
Bruce45
Hoop dat de 2 miljoen weer terug komt ; verder wens ik hem het alle beste .
0 0
amstardammer020
Volgens mij had iedereen er een hard hoofd in dat hij nog van waarde zou zijn bij terugkeer, alleen management van ajax dacht daar anders over of t was uit liefdadigheid. Zonde van het geld, ze hadden beter een andere de Jong terug kunnen halen...
1 -1
Ajaxgek1980
met een gokje win je soms, maar meestal verlies je helaas
0 0
3sterren
Loterij is kloterij, wie er weg van blijft, die wint erbij ...
1 0
Oliveira
Het feit dat hijn naar Sidney gaat geeft voor mij aan dat bijna niemand op hem zit te wachten. Ik had nog liever in de Balkan, Franse,Duiste of Spaanse 2de divise gespeeld of misschien zelfs Scandinavië
0 0
Roels
Alsof Australië een verschrikkelijk land is om te leven. Sportief is het natuurlijk niet alles. Maar wel een niveau waar hij hopelijk een jaar speelt.
6 0
Oliveira
Ik zou daar niet willen leven en/of werken omdat de klimaat en weersomstandigheden ronduit kut is. Dat is voor mij al reden genoeg. En Waarom aan de andere kant van de wereld? Dan had hij zich er nog beter aan gedaan om in China te gaan spelen. Daar spelen daadwerkelijk een aantal goede spelers waaronder Falcao.
0 -6
Hans Kraay Jr.
En hoe is het klimaat in China dan?

Als hij in Guangzhou gaat voetballen heeft hij ook met een tropisch klimaat te maken.

Gaat hij in Shanghai voetballen zal hij niet ver van het klimaat in Sidney af zitten in de zomer/lente. Daar kan het in de lente/zomers ook oplopen tot een slordige 45 graden. Waarbij in de lentes de lucht vochtigheid ook extreem hoog ligt.

Dus niet echt een goede vergelijking.
0 0
Ferd
Jij kijkt vast naar Voetbal Inside, daar roepen ze ook onzin.

Met de nieuwe regels in China is De Jong daar niet interessant voor clubs.
0 0
DeWijsneus
Is het klimaat is Australië qua omstandigheden slechter dan Nederland? Bijvoorbeeld met luchtvochtigheid? Ben echt benieuwd!
1 0
Roboy
Wat een lulverhaal, in China is het klimaat natuurlijk veel beter dan in Australië. Maar toch goed dat we nu weten dat jij daar niet wilt werken. Al vaak een baan in Australië aangeboden gekregen?
2 -1
Mocrodammerr
prachtig land man, wat vind je er kut aan?
4 0
Oliveira
Heb ik net aangegeven. Ik weet niet in hoever ik me zelf moet verduidelijken.
0 0
Stone020island
Hoeft niet maar we weten hier nu wel dat jij niet helemaal goed bent haha.
4 -2
robizkit
prachtig land om te wonen en te werken. En niet alles draait om geld. En sinds wanneer ligt Monaco in China. met je Falcao. ontzettende dropveter
4 0
robizkit
prachtig land om te wonen en te werken. En niet alles draait om geld. En sinds wanneer ligt Monaco in China. met je Falcao. ontzettende dropveter
1 0
robizkit
prachtig land om te wonen en te werken. En niet alles draait om geld. En sinds wanneer ligt Monaco in China. met je Falcao. ontzettende dropveter
1 0
Stone020island
Gozer wat lul je nou? Dit wordt gewoon op amateur niveau lekker voetballen voor de jong en voor de rest lekker flaneren op het strand en in de beach bars zitten. Dat jij dat niks vind zegt meer over jou hahahah.
3 0
luiszwaaris
Falcao?
1 0
Stone020island
Gozer wat lul je nou? Dit wordt gewoon op amateur niveau lekker voetballen voor de jong en voor de rest lekker flaneren op het strand en in de beach bars zitten. Dat jij dat niks vind zegt meer over jou hahahah.
0 0
ck69
leuk man, Australië
4 0
Oliveira
Zeker. Je dood zweten omdat de luchtvochtigheid enorm hoog is. Zeker fijn met die slecht herstelde long van hem.....
0 -2
Ajax#1900
Ik wil niet flauw doen hoor, maar als je ergens niet relax kunt leven is het China wel. In de grote steden kun je de eerste weken amper over straat omdat je niet bent gewend aan de luchtvervuiling. Buiten dat kun je alleen in je eigen bubbel leven daar omdat de meeste mensen geen Engels spreken. China boven Australië verkiezen doe je echt alleen voor het geld.
7 0
Burpie
Heb er een maand gewerkt, en kan dit alleen maar bevestigen. Trouwens.... wat zijn het een vieze mensen. Zat daar in een 5 sterren hotel, en je wil niet weten wat daar allemaal ondergekotst werd. Brand in toiletten omdat ze daar zo nodig moesten roken. man man...
1 0
Ajax#1900
Klopt. Die main land Chinezen worden ook in heel Azië uitgekotst trouwens. Vriend van mij komt uit HK en kwam ook met vergelijkbare verhalen thuis. Maar we dwalen af. Voor onze Siem zou dit een prima transfer zijn en voor ons ook. Daar een seizoen knallen en er een contract verdienen. Moet lukken lijkt mij.
0 0
Ferd
Niet alleen in Azie. Familie van me werkt in een museum op de Zaanse Schans, het personeel huivert als er weer een groep mainland Chinezen door de poortjes loopt.

Toch heb ik zelf liever Chinezen dan Indiers, daar heb ik meer ellende mee gehad qua gedrag. Al ken ik ook zat Indiers die zich wel gedragen.
0 0
DeWijsneus
Jup, kan dit helemaal onderschrijven. Had nooit verwacht mijzelf ooit met een mondkapje op te zien lopen maar na letterlijk 2 dagen was het echt te erg! Interessant weetje is dat dus de smok vanuit China gewoon doorwaait naar Europa en de VS. Er zijn websites over waar je het kan volgen. Dat schijnt toch weer een ander licht op hoe wij hier denken de milieuvervuiling terug te dringen. Zonder hier overigens een waarde oordeel over te willen geven.
0 0
Fieldman
Goed voor Ajax en Siem, scheelt ook weer in het salarisbudget.
3 0
NouriVandeBeek
Zou me niks verbazen als Ajax nog meebetaald in zijn salaris.
0 -1
Ferd
of je betaald 100% van zijn salaris plus hij zit een jeugdspeler in de weg, of je betaald 50% van zijn salaris, hij komt aan spelen toe en kan zichzelf daarmee in de etalage zetten. Wat is er bedrijfseconomisch en sociaal een betere keuze?
0 0
Gijsje
Ja wat dag betreft zijn wij van heel makkelijk.
0 0
Ardoe
Zo jammer dat ie niet meer t niveau heeft, blijft altijd in de geschiedenisboeken staan. Hoop dat hij weer lekker aan t voetballen komt. Succes kerel!
2 0
talent020
goed nieuws voor Siem, hopelijk vind hij daar weer een beetje zijn niveau terug, had verwacht dat een PEC Zwolle wel interesse zou hebben Maargoed, in iedergeval kan hij weer spelen
0 0
Bky
Wow goed nieuws voor Siem. Lekker daar beetje ballen. Gaat 'm goed.

Totale miskoop natuurlijk.
7 0
tMuurtje
Inderdaad. Onbegrijpelijke aankoop.
Jammer dat te moeten zeggen, want volgens mij een sympathieke gast en in betere tijden een prima teamspeler en ras-ajacied.
2 0
Ferd
De aankoop was prima te begrijpen. Een veel scorende, diepgaande middenvelder vertrekt, daar moest een vervanger voor komen. Siem de Jong is een diepgaande, veel scorende middenvelder, kent de club en brengt ervaring mee. Ik snap de beslissing wel om hem te halen.

Dat hij door blessures etc niets meer kon brengen is jammer, maar de gedachtengang achter de beslissing is vrij logisch.
0 -1
RedFeather
Beter een jaar revalideren in Australie, lekkker
0 0
Dexy
Een oplossing die voor alle partijen het beste is.

Bij ons komt hij sowieso niet meer aan spelen toe en staat hij jeugd in de weg. In Australië kan hij mogelijk weer zijn voetbalplezier terugvinden, lekker klimaat en een niet al te sterke competitie qua niveau. Ik denk dat Siem daar (mits fit) nog makkelijk kan meekomen.

En wij krijgen door zijn vertrek plek om een jeugdspeler (Lang, Bijleveld of Jensen) door te schuiven. Win-win-situatie dus.
2 0
godenzonenssuper
Mooi land, gun Siem het beste.

Maar bij Ajax kon het gewoon niet meer.
5 0
JBxxx
Ik vraag me af of dit rond gaat komen? Sydney Fc werkt namelijk met een salarispot die over het gehele team word gedeeld zodat iedereen hetzelfde verdiend en dat is geen verbetering in ieder geval. Misschien staat voetballen nu bovenaan bij Siem!

Allles succes in ieder geval Siem!
0 0
Restored
Beste voor alle partijen, komt hier niet meer aan spelen toe
4 0
Patrick78
Siem De Jong naar Sidney FC en Arzani naar Ajax?
0 0
RaynoFischer
Is helaas al naar Man City en voor 2 jaar verhuurd aan Celtic...
1 0
Patrick78
Ah ok thanks!
1 0
Web
Hopelijk komt dit rond, en is hij hier tevreden mee.
Voor de beide partijen het best, Siem weet maar al te goed dat hij het niet meer heeft.
Je zult maar uitgefloten worden door je eigen publiek.
Of hier op AS als een of ander maillot behandeld worden, want dat kan allemaal hier.
Siem het ga je goed.
2 -2
Aad82
Doei!
2 -11
Ardoe
Doei Aad!
1 0
Ferd
Is die 82 je iq?
1 -1
Web
Strik er om toch, en weg er mee, geld dit ook niet voor Aad82?
3 -1
JordyAjacied
Na 15 mei 2011 geboren denk ik, of beter gezegd na 2014? Respect voor deze Ajax held graag. Ook al is er weinig van hem over.
5 -1
Bjorn
Pijnlijk voor iemand die zoveel heeft bijgedragen aan de 4 titels van 2011-2014.
2 -1
AjaxCitizen
Jammer dat hij bij zijn terugkeer niet meer kon brengen wat hij tijdens de kampioensjaren liet zien. Nog altijd klote dat hij juist tegen ons moest scoren in de topper tegen PSV, waardoor we uiteindelijk kostbare punten misliepen en Feyenoord kampioen werd. Maar alle Ajacieden zullen hem voor altijd dankbaar zijn voor die twee doelpunten tegen FC Twente en de drie sterren op het shirt die ze opleverden.

Gun hem deze stap dus zeker. In alle rust kunnen voetballen en Australië lijkt mij ook een prima land om te wonen.
7 -1
MickS
Zou top zijn voor beide partijen als dit lukt. Gun hem gewoon een lekker voetbal-voetbalseizoen zonder blessures.
2 0
NotForSale
Is dit de beslissing?...dit is de beslissing denk ik


Veel succes held ***
11 0
Mikey Stormram
Prima leven daar hoor ;-)

En ik vind eigenlijk ook dat je als Ajax zijnde talenten die niet meteen basiswaardig zijn op de bank moet laten zitten. Breedteaankopen van Siems leeftijd moet je als club niet willen en als Siem zijnde zelf ook niet. Het blijft een echte Ajacied maar er is voor hem geen plek en dan zie ik liever een talent zijn plek op de bank innemen...
1 0
nap3000
Goed Nieuws!!

0 -1
NouridolbergNeres34
Siem komt weer aan spelen toe als hij fit raakt teminste, en wij kunnen weer een jeugdspeler voor hem in de plaats op de bank zetten en zijn salaris valt weg, prima.
0 0
RaynoFischer
Eeuwig dankbaar voor de 3de ster, maar na zijn blessures is het helaas gewoon niks meer ...
Het is je gegund

Succes Siem!
2 -1
Mocrodammerr
Ajax moet zijn contract, in onderling overleg, verscheuren. Het zal niet veel meer worden.
1 -1
de_pitbull
dat lijkt mij inderdaad ook de makkelijkste optie. Misschien blijft Ajax nu zelfs een deel van zijn salaris betalen.
0 0
Ferd
Als het contract verscheurd wordt zal Ajax daar ook een (flinke) vergoeding voor neer moeten leggen, dus geld kosten doet het sowieso. Waarschijnlijk is dit zelfs nog goedkoper.
0 0
S.Ajacied
Succes Siem! Hopelijk veel minuten maken en geen blessures voor deze legend. ***
1 0
Vincenzo3
Goed nieuws, voor Ajax en voor Siem zelf.
1 0
insectenverdelg
t is je gegund
1 0
Ajax_33
Zet dan ook gewoon Siem in de titel
2 -5
Ferd
En je moeder snijdt nog altijd je brood in stukjes voor je lunch?
0 0
ram
Jij dacht dat het Frenkie was? Dan ben je de enige... En dat ligt toch echt aan jou.
0 -1
4xEC1
Je begrijpt toch wel dat het niet om Frenkie gaat als je de kop al ziet?
0 -1
JordyAjacied
Op de app en op de site zie je ook nog is een foto van Siem...
0 -1
AFCAwooz
Ja ik dacht even dat Frenkie naar Australië zou verkassen....
0 -1
RaynoFischer
Alsof Frenkie verhuurd zou worden :P
1 -1
Onpartijdig
Hij zal altijd in onze harten blijven, maar dit is wel het beste zo. Eigenlijk was alleen de goal tegen WillemII een belangrijk moment van hem tijdens deze laatste periode bij Ajax.

Maar goed, jaartje in Australië ballen, ik ben zwaar jaloers. Het is hem zeker gegund !
3 0
JordyAjacied
Die goal in de Kuip was ook lekker hoor ;)
2 0
Onpartijdig
Absoluut waar, was ik eerlijk gezegd vergeten , maar volgens mij is de goal tegen Willem II de enige goal die het verschil maakte dus winst of gelijkspel
1 0