Familie Nouri voelde onmacht: 'Niet te beschrijven'

ThijsZwagerman, 19-08-2018 om 19:55, 21076 views, NOS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

In een schitterende reportage van de NOS hebben een broer van Abdelhak Nouri en zijn vader Mohammed op indrukwekkende wijze teruggeblikt op het moment dat Nouri hersenschade opliep. Zowel broer Abderrahim als vader Mohammed weten zich het moment nog goed voor de geest te halen.

'Ik was thuis en keek de wedstrijd (Ajax - Werder Bremen, red.) live. Op een gegeven moment zag ik mijn broertje zitten, maar dacht toen dat het iets aan zijn enkel was. We hadden goed contact gehad en hij had verteld dat hij een enkelblessure had, dus ik dacht dat het gewoon iets met zijn enkel zou zijn. Ik was vervolgens even bezig met mijn telefoon, maar toen ik weer naar de TV keek, zag ik dat het veel drukker om hem heen was geworden. Hij lag plat en ik dacht toen wel aan iets anders, misschien flauwgevallen bijvoorbeeld', zo zegt Abderrahim Nouri, die in eerste instantie dus nog niet uitging van ernstige gevolgen.

Vader Mohammed had tijdens het trainingskamp in Oostenrijk goed contact met zijn zoon: 'Ik had tijdens het trainingskamp met Abdelhak gebeld en hij zei dat hij ongelooflijke buikpijn en diaree had. Ik schrok daarvan. Hij zei ook dat hij pijnstillers had gekregen voor zijn enkelblessure. Ik zei: "Overleg het goed met de dokter en blijf rustig. Anders speel je maar niet."'

Op het moment dat de situatie ernstiger leek te worden, voelde Abderrahim zich totaal onmachtig: 'Ik wist niet wat ik moest doen. Ik appte met mijn oom, die ook live keek, in onze groepschat. Hij zei dat Appie waarschijnlijk gewoon duizelig was, want het was toen ook erg warm. Mijn vader was toen in Marokko en mijn broertje was onderweg naar Turkije. Het werd steeds drukker en er kwamen allemaal doeken om hem heen. De vloer zakte echt weg toen ik de reanimatiebewegingen zag, dat is niet te beschrijven. Je voelt alleen maar onmacht en wil daar gewoon bij zijn. Het was toevallig ook nog de eerste keer dat wij er niet bij waren. Normaal gesproken zijn wij, als hij naar het buitenland gaat, altijd met hem.'

Vader Mohammed zat zelf dus in Marokko, maar had ook al snel in de gaten dat het loos was: 'Gelijk las ik een bericht van de vader van Donny van de Beek. Ik viel toen zelf letterlijk om. Ik dacht: "Wat moet ik doen?"'

Ondanks de slechte vooruitzichten, blijft de familie, met dank aan het geloof, hopen op (gedeeltelijk) herstel: 'Wij geloven dat God tot alles in staat is. Niks is onmogelijk voor hem. We houden die hoop vast. Als je geen hoop hebt, heb je daar alleen jezelf mee. Alles is mogelijk, ook volledig herstel. Er zijn duizenden mensen naar ons toegekomen met soortgelijke verhalen. Volledig herstel zie je daarin bijna niet, maar in heel veel gevallen vindt er wel aanzienlijk veel herstel plaats. We hopen natuurlijk op volledig herstel, of iets van een herstel. Is dat niet in het wereldse leven, dan wel in het hiernamaals.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RickyAFCA
Mensen die zeggen dat het wel eens klaar mag wezen noem ik geen Ajacieden. Hoe kan je dat zeggen? Dat zie je alleen kakkerlakken of schijy boeren zeggen. Appie is alles waar Ajax voor staat. Persoonlijk kunnen we Appie niet genoeg eren en laten zien aan de familie dat we never nooit meer zonder Appie in ons gedachten spelen. En ja dan zie je mensen zeggen " er zijn genoeg mensen op de wereld die dit hebben gehad, hoor je daar wat over?" nee indd maar Appie is een Ajacied, een Amsterdammer en vooral een echte Geuzenvelder. Ik zal em. Never nooit vergeten en altijd aan em denken en nee het zal nooit klaar wezen om Appie te eren. Groet je buurtgenoot #5713
0 0
chrisjuhhh
weer een discussie hier pfff .

Zet deze mooie verhalen erop en dan dat je geen reactie kan geven dan blijft het mooi wie het wil lezen en wie niet .
2 0
BarAjax
Mooie docu en vond het zelf ook aangrijpend. Maar, het mag ook wel eens klaar zijn toch? We zijn nu dik een jaar verder en hebben de beelden en het verhaal 20x gehoord/gelezen. Dat is genoeg.

Het eerstvolgende nieuwsbericht in de trant van; Ap komt een wedstrijd bezoeken (dat zit er aan te komen natuurlijk), lijkt mij veel fijner dan eerst nog 25x dat trieste verhaal. Dat weten we nu wel.

Het enige waar ik naar uit kijk is dat hij onder intens applaus ontvangen word in zijn rolstoel. Op de middenstip. Dat wilt iedereen.
0 -5
JKCW
Gaan we hier nog EEUWEN mee door of wat..het is over en uit..life goes on..ik heb in mijn eigen leven ook drama's meegemaakt..erger nog..maar daar ga ik.jaren niet iedere keer over beginnen! We hebben vele drama's meegemaakt..Robbie de wit..bv..
1 -9
IkJijHijWijJullieZijnAjax
begrijp je punt, wat alleen heel jammer is van jou, en heel veel mensen in de hedendaagse maatschapij is dat je in een "ik" vorm gaat reageren.
het betreft hier een jonge gozer, en een groot ajax talent. het is volkomen begrijpelijk dat er nieuws over hem word vermeld op een ajax site.
3 0
AjaxAmsterdam
Dit is nog maar 1 jaar geleden, met je: " Gaan we daar nog eeuwen mee door ". En iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier! Ik heb dan wel geen broer of zoon maar ik kan me heel goed voorstellen dat de gebeurtenis rond Nouri erg pijnlijk is en voor veel verdriet blijft zorgen. Heel sneu en ontroerend wat er is gebeurd... En wat denk je over de media die nog altijd allerlei vragen stelt?

Ik kan weinig met koude reacties zoals die van jou...
2 0
Just_wes
Erg kill maar kan het ergens wel begrijpen.
0 -1
FlyingDutchMan
Bizarre situatie als je Ap daar op de tv behandeld ziet worden en dan zo op afstand machteloos moet toekijken..
0 0
Ajax418
Dan begin ik gewoon te huilen , zie je de tranen langs m’n wangen lopen . <3
2 0
RSM
Heel veel respect voor deze familie. Wauw!
4 0
BlancoKanu
Zeker een goed interview. Ik had het niet meer verwacht, maar nu ik las dat iets van communicatie weer terug was, geloof ik toch dat er nog wel een redelijk vooruitzicht kan zijn. Zelf werk ik ook met cliënten die hersenletselschade hebben opgelopen en lang niet iedereen is een kasplantje. Een aantal waren er echt erg aan toe en kunnen nu weer voor ongeveer 80% mee met de samenleving.
7 0
Web
Dat klopt, ik heb het zelf mee gemaakt, en ben ook heel erg dankbaar van wat ik nu weer kan
0 0
DavidFerr
Dat is goed om te horen.
1 0
koppendicht
Prachtige docu. Fantastische familie. Vader Nouri is een held met een groot hart.
11 -2
hdiespacers
Ik heb perongeluk een minnetje ingedrukt dit moet uiteraard een plusje zijn! Hoe kan iemand hier een minnetje voor geven
0 0
AFCAMM
Er worden genoeg vreselijke dingen gedaan uit naam van geloof, maar dit zijn de situaties waarin (persoonlijk) geloof een prachtig iets kan zijn. Mooi dat ze daar zo veel steun uit halen.
1 0
MickS
En hup, daar was ik gewoon weer aan het huilen. Heel mooi interview!
4 -2