'Zou goed kunnen dat we met dezelfde elf spelen'

BVeenstra, 17-08-2018 om 14:30, 15093 views, AS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax-trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat Ajax tegen VVV-Venlo zaterdagavond met dezelfde elf spelers als tegen Standard Luik (afgelopen dinsdag) gaat spelen. De oefenmeester ziet in dat er richting het duel met Dinamo Kiev van aankomende woensdag een dag meer rust is en dus liggen de zaken dit keer iets anders.

'Of ik weer ga wisselen? In ieder geval minder. Er zitten nu vier dagen tussen', vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Vorige week waren dat er drie. Nu hebben we langer de tijd om te herstellen. Het zou goed kunnen dat we met dezelfde elf of met één wijziging de wedstrijd aangaan. Het is belangrijk dat we automatismen krijgen, maar je moet ook variabel zijn. We hebben meerdere basisspelers en je kunt ook inspelen op de zwaktes van de tegenstander. Dan kun je spelers wel eens anders opstellen.'

Een week geleden ging het voor Ajax in eigen huis nog mis tegen Heracles Almelo (1-1). Ten Hag hoopt dat zijn ploeg een lesje geleerd heeft. 'Wij moeten vooral naar onszelf kijken. We hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd tegen Standard. Daar moet je een vervolg aan geven. Het is nu wel een totaal andere wedstrijd met een andere entourage. Toch moet je diezelfde drang, strijd en passie erin gooien.'

Dat klinkt simpel, maar makkelijk is het niet, zo weet ook Ten Hag. 'Een topvoetballer is geen robot. Je moet veel doen om de motivatie te vinden. Tegen Standard en Kiev gaat dat vanzelf, maar morgen (zaterdagavond, red.) moet je daar veel meer inspanning voor brengen en dat is wel nodig om een goede prestatie op de mat neer te leggen.'

Ten Hag vindt het lastig om in te schatten hoe VVV-Venlo voor de dag gaat komen. 'Gaan ze aanvallen of gaan ze ver terug? VVV is een stugge ploeg. Wij moeten daarop voorbereid zijn. Hoe we er dan toch doorheen kunnen spelen? Met positiespel. Door dynamisch te zijn en in veel tempowisselingen te spelen. Je moet de diepte in je spel zien te vinden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
Starten met dezelfde basis als dinsdag. 50 tot 60 minuten VVV van die rotmat spelen en dan rustigjes wat wisselen.
0 0
Hades
Ik geloof niet dat je heel veel hebt aan een Huntelaar op kunstgras. Daarnaast zou je hem beter sparen voor Dinamo Kiev.

Zou dan zo spelen.

Onana
Mazraoui - De Ligt - Blind - Tagliafico
Eiting
Van de Beek - De Jong
Ziyech - Neres - Tadic

Zit veel voetbal en stabiliteit in. Neres zie ik best als een soort centrale aanvaller kunnen spelen in dit soort wedstrijden. Hij is snel, heeft diepte en als hij in de zestien de bal op zijn linker krijgt is hij nog redelijk trefzeker ook.
1 -2
Youri08
Mee eens over KJH maar ik zou hem vervangen door Sierhuis, VVV is JA nivo dus gewoon proberen.
0 0
PvLvD
ALTIJD met je sterkste 11 beginnen Erik! Dan kan je altijd kijken met een goede voorsprong om vanuit je basis te wisselen.
2 -1
Daneman
mee eens, was echt dom van Erik. Puntverlies was aan de coach te wijten. En slecht veld
0 -1
Trainer21
3 of 4 dagen het is beide voldoende om van te herstellen. Vorige week heeft die gewoon een blunder begaan. Hopelijk heeft die daarvan geleerd. Zelfde 11 als tegen Luik, en bij een marge van 3 kan je Ziyech Huntelaar en tadic rust geven. Niet eerder!
4 -2
Michelinho
Zou Seuntjes spelen? Ik wens niemand een zware blessure toe, maar zou het niet heel erg vinden als die een niet zo prettig koekie krijgt met de groeten van Veltman.
3 -2
MickS
Gelukkig zijn de Ajax uitsupporters mega fanatiek met hoop gezang dat vaak het thuispubliek overstemt. Dus aan de supporters zal het niet liggen.
3 -1
Labrador
Plus dat in Venlo veel Ajaxfans "los" gaan. Dus veel Ajacieden op de thuisvakken
3 0
SjaakWolfs
Best droevig als de bank niet goed genoeg is om VVV tegenstand te bieden.
2 -2
Rentokill
Wees blij dat we de basis 11 een beetje op orde hebben.... begin jij over de ban niet goed genoeg als basis...
2 -1
Pas
Weer met 2 controleurs (6)? Tegen VVV...?
Of zal 1 controleur dan hoger spelen?
0 0
Lazell
Denk gewoon 2 controleurs. Is niet per se verdedigender, ligt eraan hoe je speelt. Denk dat je met 2 controleurs ook meer dynamiek kan creeëren en toch altijd met voldoende man achterin staat voor de restverdediging. Dan kunnen Schone, De Jong, Blind of De Ligt in het gat op het middenveld duiken, of kunnen Ziyech en Tadic zich laten terugzakken.
---------------------De Ligt-----------------Blind----------------------
----------------Schone--------------------De Jong--------------------
Mazraoui--------------------------------------------------------Tagliafico
--------------------------------------------------------------
---------------Ziyech----------------------------------------------
---------------------------------Tadic-----------------Neres----------
--------------------------Huntelaar-----------------------------------
2 0
MrPink
Met de beste 11 blijven spelen, 2x per week moet te doen zijn.
1 0
Lazell
Zo veel mogelijk wel. Denk wel dat hij Donny opstelt tegen VVV.
1 0
PvLvD
Wel Bizar dat Shöne het toch weer flikt nu boven Donny. Donny krijgt zijn kansen wel.
0 0
mickey2602
Met de laatste zinnen die ik hier zie staan is precies datgene genoemd wat we afgelopen dinsdag wel en afgelopen zaterdag niet hadden. Dus dezelfde opstelling als dinsdag graag. Lijkt me de beste opstelling en wat er al meer zeggen,als het kan,dan een aantal spelers wisselen.
1 0
3star
Eerst drie dagen rust nu vier, wat een slap gelul.... Geef je fout nou maar gewoon toe. Ik zou overigens alleen Klaas Jan rust geven. De rest kan gewoon starten.
1 -7
Adios
een hele extra rustdag vind ik wel een goed argument
2 -1
ajaxxcied4life
ik dus ook
1 0
Robinjo1988
Vent, rouleren doe je maar in Oktober ofzo. We zijn net begonnen man.
1 -7
PvLvD
Ik ben het met je eens. Maar stel.... je was gestart met de beste 11 tegen Heracles en iemand raakt daar ff geblesseerd, dat had je moeten wisselen tegen Luik. Dus ergens snap ik de keuze tegen Heracles ook wel weer. blijft altijd afwegen.
0 0
jollie18
Ik mag het hopen. We willen met zijn alle kampioen worden dus moet je beste 11 opstellen.
2 -1
Redrum
Wow, Erik leert van zijn fouten. Misschien wordt het nog wat!
4 -1
Lazell
Zeker wordt het wat met Erik, is een intelligente gast die na een aanpassingsperiode ook bij Ajax goed kan presteren. In de wedstrijden waarin we punten laten liggen, krijgen we 9 vd 10x een stuk meer kansen dan de tegenstander. Als de kansen maar blijven komen, scoren en winnen we vanzelf wel. Als de kansen schaars blijven ben je verder van huis, zoals vaak onder De Boer.
3 0
Redrum
Daar heb je zeker gelijk in, afgelopen seizoen was vooral het seizoen van gemiste kansen. Ze waren er wel, maar gingen er niet in. Als de kansen er niet zijn gaat het pas echt slecht. Dit zeggende snap ik opeens de euforie in Rotterdam na het gelijkspel tegen AS Trencin..
3 0
ram
Zo gek vond ik het niet om tegen Heracles met een paar anderen te spelen hoor...

We waren nog altijd op iedere positie beter dan de tegenstander en/dus hadden gewoon moeten winnen. En wie weet: misschien hadden we tegen Standaard niet zo goed gespeeld zonder deze wisselingen... Dat is niet ondenkbaar natuurlijk.
3 0
Stone020island
Idd, huntelaar oogde topfit en werkte zich echt helemaal de pleuris.
3 0
Redrum
Heb je wel gelijk in ja, Ajax had Heracles ook met deze opstelling moeten verslaan. Maar morgen moet er echt gewonnen worden, anders leg je de rooie loper weer uit voor de viespeuken uit Eindhoven. Met je beste 11 beginnen lijkt me dan een goed begin/signaal. Ik ben eerlijk gezegd echt opgelucht dat Ten Hag bereid blijkt dingen aan te passen. Dat geeft mij moed.
2 0
insectenverdelg
t gaat vooral om de imtentie waarmee gestart wordt. Als dat zo is als afgelopen woensdag, dan ben je bij de rust al klaar. kan je snel wat wisselen rond minuut 60 en de laatste rond minuut 75. maar begin vooral niet te slap.
4 -1
Radie125
dezelfde 11 als tegen Heracles
0 -6
jollie18
Jij hebt de tekst niet gelezen
4 0