'Ziyech nog niet gezegd dat hij definitief blijft'

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij zijn selectie tot het einde van de transfermarkt intact kan houden. Dat zou ook betekenen dat Hakim Ziyech, die eerder een vertrekwens uitsprak, bij Ajax blijft.

'Ajax heeft een bepaald standpunt ingenomen', zegt Ten Hag, die toegeeft dat het bereiken van Europees voetbal een voordeel is, tijdens de persconferentie. 'De spelers zijn wel gerustgesteld dat we verzekerd zijn van Europees voetbal. Dat is goed voor de ontwikkeling van de spelers. Ze kunnen zich nu focussen op Ajax, met Ajax presteren en zich hier verder ontwikkelen.'

De Engelse transfermarkt is al een week gesloten en ook de Italiaanse transfermarkt gaat bijna dicht. Om die reden lijkt het er steeds meer op dat Ziyech bij Ajax blijft. 'Hij heeft nog niet gezegd dat hij definitief blijft. Hij is rustig, focust zich op wedstrijden en presteren en dat doet hij heel goed', aldus de trainer, die Ziyech enorm zag uitblinken tegen Standard Luik. 'Dat is dubbel. Hij speelt zich in het blikveld en bevestigt hoe goed hij is, maar voor het elftal is hij ook belangrijk. Hoe groot de kans is dat hij blijft? Toch wel groot.'

Mocht er niemand meer vertrekken bij Ajax verwacht Ten Hag geen nieuwe spelers. 'Misschien word ik nog verrast door de scouting met een buitenkans, maar alle posities zijn nu gevuld en dat is prima', aldus Ten Hag, die alleen nog wensen heeft mocht Ziyech alsnog vertrekken. 'Een zelfde type hoeft dan niet per se. Geen enkele speler is met elkaar te vergelijken. Als een speler vertrekt, is het onmogelijk om een nieuwe speler aan te trekken met dezelfde kwaliteiten. Je kunt het dan anders neerzetten. Bovendien hebben we al een aantal spelers die het ook kunnen invullen.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JKCW
Moet ook geen zichech Tadic onderonsje worden he..zijn ze met elkaar getrouwd ofzo..team bestaat uit 11 spelers.!
0 0
JKCW
Eerlijk gezegd..zo goed is ziech nou ook weer niet..voetbal is geniaal maar eindfase is vaak weinig doeltreffend..we moeten niet gaan hypen want ik heb gezien dat die bal er moeilijk ingaat..wat wil je dan nog in de CL?
0 0
Nosky
Eeennnnnn.... Window Italië is gesloten.
De kans dat Ziyech blijft is weer aanzienlijk toegenomen.
0 0
PJSM
Voor Ajax te hopen dat hij blijft. Voor hem zelf ook. Perfect duo met Tadic. Komt alleen ten goede van zijn clubkleuze volgend seizoen. Dan zullen er meer partijen geïnteresseerd zijn dan enkel dat nare Roma.
2 0
NouridolbergNeres34
Als ziyech alsnog weggaat zou ik zowiezo een goeie linksbuiten halen, eentje met diepgang.
1 0
Trainer21
Voor ons supporters zou het fijn zijn als die blijft, voor Het elftal beter als die weg gaat. Voorspel echt problemen anders
2 -4
3sterren
Zou het elftal er echt mee zitten dat hij ze loepzuiver aanspeelt over meer dan 35 meter?
Of dat hij geraffineerd tikkie-takkie voetbal op het middenveld met zijn medespelers speelt (De Jong)? Of dat hij met een splijt pass een collega in scoringspositie brengt?

Of begrijp ik het totaal verkeerd en bedoel je de elftallen van de tegenpartij?
3 0
ajaxinho
Ik dach dat juist de supporters niet zo blij met hem waren?

Wat voor problemen heeft hij in het elftal?
1 0
Trainer21
Denk dat zijn ego en trots kan leiden tot problemen. Spelers gaan zich daar aan irriteren. Niemand is groter dan het elftal ook hij niet
0 -2
koppendicht
Dan snap jij de voetbalhiërarchie niet. Als je de beste bent heeft iedereen respect voor je in het team. Daarnaast ligt Zyiech helemaal niet slecht in de groep als persoon. Spelers hebben respect voor hem.
0 0
Aad82
Ziyech blijft sowieso tot aan de winterstop.

Dat wordt genieten de aankomende maanden.
2 0
ranger
Wie moeten we dan uitfluiten?.....
Daarom wil hij weg en nu wil iedereen dat hij blijft.
Over 2 weken kan hij niet meer weg dan speel hij weer wat minder dan kunnen wij weer fluiten.
0 -3
3sterren
Sprak een ’echte’ Ajacied ...
0 0
3sterren
Probeer eens op je eigen ’fluit’ te fluiten, mafkees ....
0 -1
Willem410
Dit moet wel echt het jaar van de grote oogst worden.
Zoals het nu loopt dan gaat volgend jaar alles tegelijk weg.
Ziyech, Onana, De Ligt, Neres, Frenkie iedereen weet dat dit voor al deze spelers normaal gesproken het laatste jaar is bij Ajax.
2 -1
ambtenaar
Hoop met name dat er wat jongens vanuit de jeugd doorstoten zoals Gravenberch.
Misschien wel andere namen, maar ben niet zo bekend met de jeugd.
0 0
Djabber
Als je Champions League haalt is het seizoen op papier al geslaagd en zijn alle aankopen al verantwoord. Echter is een kampioenschap een MUST naar de fans toe.
0 0
Lazell
Als die spelers gaan, dan gaan ze voor de hoofdprijs. Bij elkaar zijn die gasten 150 miljoen waard. Dan kunnen we, in het meest extreme geval, op elke positie een aankoop van 25 miljoen doen incl. 5 miljoen tekenbonus. Als ze weg gaan, heb je sowieso de financiële middelen om vervangers te halen die net zo goed zijn.
0 0
Babayaka
Blind tadic dolberg zijn er nog steeds de nieuwe rechtsback is er nog onze lb is er nog, laat het een mooi jaar worden
Wie dan volgend jaar gaat die gaat.
0 0
Avontia
Ben benieuwd hoe Overmars daar op in gaat spelen. Ik denk dat we in de winterstop al een aantal aankopen kunnen verwachten zodat ze kunnen wennen, anders is onze halve basis weg aan het einde van dit seizoen en staat er niemand direct klaar voor de eventuele voorrondes CL/EL.
1 0
Kilum
er is al geanticipeerd op het vertrek van Hakim middels Tadic en Labyad. Een vervanger is ook niet nodig als Sinkgraven weer fit is heb je voldoende kwaliteit voor het middenveld. Misschien kun je een goede linksbuiten halen Als Hakim weg gaat.
1 0
ambtenaar
Denk eerlijk gezegd dat we op Sinkgraven niet meer hoeven te rekenen, erg zonde.
0 0
insectenverdelg
daar zijn ze dit jaar al mee begonnen door met Tadic en Blind wel stabiliteit en kwaliteit te halen. Daarnaast denk ik dat er voor Frenk8e se hoofdprijs betaald moet worden. Die heeft dan nog steeds een 3 jarig contract. als ziyech, neres, de ligt en onana ebben allen dan nog een 2 jarig contract, dus zullen wel vertrekken idd. tenz8j er 1 bijtekent wat ik niet verwacht. maar dan geb je ook voldoende geld o.m te investeren. Daarnaast verwacht ik ook dat een Gravrnbergh dan op de deur aan t kloppen is.
2 0
Mokumnorth
ik weet t niet man of er in de winterstop al gekocht gaat worden. Er kan niet gespeculeerd worden op een transfer, zie ziyech.
Tevens is er al wat achtervang natuurlijk (ziyech/tadic, Onana/van leer/kotarski, De ligt/schuurs/wober, Neres/labyad/bande, frenkie/eiting/gravenberg/donny). Of het niveau hetzelfde is kunnen we over discussiëren, maar ik zie Ajax niet vooraf risicos nemen met aankopen van 10 miljoen.
1 0
3star
Waarom kon Ziyech de trainer niet gewoon aankijken bij die publiekswissel? Zodra er een mooie subtopper komt is hij weg, kan bijna niet anders. De sfeer is helemaal verziekt tussen trainer en speler. Ook zal hij de fluitconcerten van het publiek zeker niet vergeten zijn. Hij is nou eenmaal geen Daley Blind die zich daar over heen kan zetten. We mogen blij zijn dat hij een matig wk heeft gespeeld...
0 -11
Mokumnorth
was dat niet aankijken niet tijdens ajax-graz?
0 0
koppendicht
Overdrijf niet zo joh. Hij bedankte het publiek gewoon bij de wedstrijd van Luik, en ja, Ten Hag wisselt hem opnieuw vroegtijdig, onder het mom van publiekswissel. Vind ik onzin. Je hoort je beste speler niet te wisselen, tenzij een blessure.
0 0
Redrum
Ziyech snapte blijkbaar niet dat hij een publiekswissel kreeg (of hij was daar niet blij mee) en zijn trots speelde weer even op.
1 -2
AjaciedNB
Lekker tot iig de winter blijven Ziyech.
Als hij deze lijn voort kan zetten zoals ie nu voetbalt, kun je met opgeheven hoofd Ajax door de voordeur verlaten.
1 0
Dwergje48
In de winter moet je niet een van je beste spelers laten gaan.
1 0
diemenfinest
Waarom een vervanger halen als hij toch vertrekt? Er zijn genoeg middenvelders in de selectie. Daarintegen zijn de vleugels minder sterk vertegenwoordigd.
3 0
koenos1
Enige clubs die eerder genoemd zijn, zijn al verzadigd. Bij Schalke zijn Max Myer en Goretzka weg, maar zij hebben Suat Serdar (Mainz) en Mascarell (Real Madrid) gehaald. Dortmund heeft Delaney gehaald van Werder Bremen, Axel witsel en Marius Wolf. Voor de rest zie je dat de Duitse teams vooral spelers halen uit de eigen competitie. Borussia mönchengladblach is nog wel opzoek, maar lijken geen grote uitgaven te willen doen. As Roma en Lyon zitten ook beiden vol. Nabil Fekir is gebleven, dus een vertrek naar Lyon (waar Ziyech toch veelvuldig mee in verband is gebracht) lijkt ook uitgesloten. Voor de rest heb ik geen idee, dus aanvullingen zijn welkom. Misschien een Italiaanse club? Ik hoop overigens dat Ziyech gewoon blijft hoor
2 0
vincent_DV
Wat hieronder wordt gezegd zou inderdaad Lazio nog kunnen alleen moeten die dan de deal in 10 uur tijd nog rond gaan maken. Verder betalen die vrijwel nooit een bedrag boven de 20 miljoen, laat staan 30 miljoen. Misschien een rare optie maar Villarreal zou nog kunnen. Die betalen normaal ook geen 30 miljoen maar hebben net een rechtsbuiten verkocht voor 25 miljoen aan AC Milan en hebben bijvoorbeeld deze transferperiode al wel 20 miljoen betaald voor een speler. Verder zou Sevilla nog kunnen, die hebben al aardig gecasht met Lenglet en Nzonzi dus kunnen hem betalen. Portugal lijkt me redelijk uitgesloten want die betalen ook geen 30 miljoen of meer. Misschien in Duitsland Red Bull Leipzig of Bayer Leverkusen? En anders heb je alleen nog Zenith die op een gekke dag zo maar ineens 35 miljoen kan bieden, die hebben deze transferperiode ook nog niks gedaan.

Maar ik verwacht eerlijk gezegd helemaal niks meer omtrent Ziyech.
0 0
Avontia
Als Milinkovic-Savic daadwerkelijk naar AC Milan gaat is het nog mogelijk dat Ziyech naar Lazio gaat. Denk alleen niet dat Lazio de juiste club voor Ziyech is, maar je weet het maar nooit.. Fijn dat de Italiaanse markt in ieder geval dichtgaat. Zou fijn zijn als de KNVB dat ook gaat regelen voor de Nederlandse markt.
2 0
w86
KNKV moet niks regelen, achterlijk al die individuele deadlines per land. Gewoon internationaal (dus FIFA) afspreken dat juli en januari de maanden van de transfers zijn.

Maar ja, zeg FIFA en je weet dat het niet gaat gebeuren..
1 0
vincent_DV
Zo is het toch juist perfect? Ajax weet redelijk op tijd welke spelers wel of niet gaan en hebben altijd nog tijd om een vervanger te halen. Ajax weet weken voor de eigen deadline welke spelers er bij grote clubs buiten de boot vallen en zouden er nog eentje op kunnen pikken. Ajax heeft 2 weken voor de eigen deadline vrijwel geen concurrentie meer om een speler te halen want de meeste clubs kunnen niemand meer halen.

Ajax heeft op deze manier toch juist nergens meer last van? Dus wat is het probleem?
0 0
insectenverdelg
daar hebven ze dan nog een paar uur voor. daar zal snel gehandeld moeten worden. Daarbij denk ik ook dat Lazio niet DE club voor Ziyech is.
0 0
Redrum
Haha ja er gaat nu echt geen Italiaanse deal meer komen hoor. Die clubs zijn niet erg betrouwbaar dus last minute deals lijken mij uitgesloten.
0 0
D4nny
Liever niet. Heb liever dat de Nederlandse markt langer open is dan de top 5 landen. Kan je tenminste nog reageren als er opeens een zak geld op tafel wordt gezet en je verliest een speler.
0 0
insectenverdelg
markt moet gewoon van 1 tm 31 juli open zijn n heel europa. misschien zelfs van 1 tm 15 juli. Doe je huiswerk maar vooraf.
4 0
Nicoonzeredder
Waar zou hij na vanavond nog naar toe moeten?
0 0
Redrum
Spanje, Duitsland of Frankrijk
0 0
RaynoFischer
Spanje, Duitsland en Frankrijk zijn nog gewoon open...
Engeland en Italie vallen idd af
0 0
insectenverdelg
vraag is alleen welke club m wil en ook nog de gewenste transfersom op tafel wil / kan leggen. Zal toch 35 miljoen minimaal moeten komen verwacht ik. Voor veel clubs zal dat se hoogste transfersom ooit zijn dan. willen ze dat voor ziyech betalen?
0 0
Ajax412
Stop eens met die audio reclames...
1 0
Ajax#1900
Waardeloos idd.
1 0
Redrum
Ik heb nu oprecht het gevoel dat deze selectie blijft zoals hij is en dat is vrij bizar eigenlijk.
5 0
mgtow
Als we CL halen blijft hij gewoon. Knallen in de CL en dan voor een lekker prijsje door de voordeur naar buiten. Niks mis mee.
2 0
Red Devil
Ik denk dat hij dat ook niet van plan is en als er eenmooie club voor hem komt hij zal vertrekken.
Afwachten maar want het worden nog 2 lange weken tot de transferwindow sluit.
0 0
insectenverdelg
met t sluiten van italie vallen vandaag roma en Napoli defenitief af als mogelijke kandidaten.

Barca real Atletico bayern en PSG komen niet voor ziyech. dat is een stap te hoog. Vraag is wat er nog overblijft. en die clubs moeten ook nog de gewenste transfersom kunnen ophoesten. clubs als Valencia (30m) en Olympique Lyon (26m) en Borussia Dortmund (30m) zullen hun transfer record moeten verbreken om Ziyech te halen. De mogelijkheden worden dus beperkt.
2 -1