Huntelaar: 'Keuze is aan trainer en staf'

SJvanveen, 12-08-2018 om 10:35, 21278 views, Voetbal Inside |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Klaas-Jan Huntelaar had het liefst gewoon in de basis gestaan tegen Heracles Almelo, maar zat op de bank met het oog op dinsdag. Dan neemt Ajax het op tegen Standard Luik en hiervoor werd de spits gespaard. 

'Dat wist ik van tevoren', laat Huntelaar weten tegenover Voetbal Inside. 'Het was geen verrassing en om goed fris te zijn voor dinsdag. Ik voel me goed, dus wil zoveel mogelijk spelen', geeft de aanvaller antwoord voor de camera's. 

'De keuze is aan de trainer en staf', vervolgt hij. 'Daar hebben we ook over gepraat, maar moet je niet  over zeuren. Wat ik met de trainer bespreek is tussen trainer en mij', besluit Huntelaar, die vooral baalt van het puntenverlies. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Persconferentie gezien door Ten Hag en Huntelaar? dat was weer bijzonder nietszeggend omdat Ten Hag werkelijk niets zinnigs te zeggen lijkt te hebben en Huntelaar overduidelijk niet zijn eigen gedachten wilde uiten en daardoor bleef steken in nietszeggendheid. Op zich wel verstandig van hem want wat heeft het voor zin aan zo'n tafel. In het veld zal hij hopelijk wèl scherper en meer correctief reageren.
1 0
Pierre Heno
Wie had nu eigenlijk wèl wat verwacht van Ten Hag bij Ajax? Volgens mij alleen Marcus en Edwin. Hij is nu 8 maanden bezig en wie er nu wèl meer van verwacht is knettergek. Ten Hag heeft geen enkele topwedstrijd in de benen en zijn maximum is trainer/coach huidige kleredivisieniveau: niets meer of minder dan John 'aanvallùh' van de Brom of Van Bronckhorst, die zelf nog wel topwedstrijden heeft gespeeld maar enkel en alleen kampioen met Feyenoord werd agv het drukke EL programma van Ajax i.c.m. arbitrage openlijk aangestuurd door de KNVB zèlf: Feyenoord móest kampioen worden. Vervolgens verliezen ze alle wedstrijden om 't eggie in hun CL poule en gaan afgelopen week met 4-0 op hun bek tegen Trencin, e.o.a. clubje uit de balkan met een spelersbegroting van 2 miljoen euro. Wie Ajax de 2e helft heeft zien stuntelen in Luik weet dat Standard minstens gelijke kansen heeft om door te komen als Ajax. Verschil is dat zij wèl over een coach met voetbalgogme beschikken èn dat hun selectie weet wat pijnlijden is inclusief de mentaliteit om dit soort wedstrijden te willen èn kunnen winnen . Begin 2e helft een uitbraak met de 0-1, Ajax moet gaan stormen en krijgen kansen maar die gaan er niet in. 5 minuten voor tijd maken de Belgen de 0-2. Ajax maakt in de 94e minuut nog de aansluitingstreffer maar meer zit er niet in. Daarna volgen zo'n beetje alle NL voetbalclichés die ook op deze site dagelijks de revue passeren en "gaan we (weer!) vol voor die 34e titel. Het zou zo maar kunnen allemaal. Maar misschien rollen we die Belgen wel op met 3 of 4-0? Wie zal 't zeggen. Maar ik geloofeerlijk gezegd niet in zulke sprookjes.
0 0
Rentokill
--------------------Onana---------------------
Mazraoui-De Ligt-de Jong-Tagliafico
---Tadic-----------Blind-----------Ziyech---
Neres------------Huntelaar--------Labyad

De Jong en Blind moeten hier veel van positie wisselen. verkapt 3-4-3.
1 0
gras
Het ligt niet eens aan de opstellingen, die vaak niet te volgen zijn door de inconsistentie oftewel het zwalken van Ten Hag.

Het ligt zuiver aan de tactiek, die niet te betrappen is op vaste uitgangspunten en evenmin op herkenbaarheid en duidelijkheid.

Ten Hag is een excuus truus. Zelfs na zoveel tijd, winter trainingskamp en voorbereiding, record transfers en verhoogde salarisplafonds, een sterspeler die is gebleven en de overige selectie die intact is, weet hij nog geen herkenbaar goed voetbal te spelen.

In Luik werd hij nog gered door Tadic, tegen Sturm door Ziyech.

Als hij het al redt tegen Luik, dan is het over en sluiten in de 3e ronde. Omdat Overmars nogal handig is met dolken en ruggen, verwacht ik dat hij nu in onderhandeling treedt met Bosz, hem aantrekt en dan zelf opstapt wegens chronisch falen en het binnenhalen van de grootste trainersflop in de laatste jaren.
0 -3
glob
Dit zou best mooi zijn maar wanneer Erik dit zo doet laat dat meteen zien dat ie absoluut niet weet wat hij wil. hij heeft vorige week nog gezegd dat Blind en de Ligt zijn centrum duo vormen. Alleen daarom al zal hij het nooit doen. Donny heeft het inderdaad dit seizoen nog niet. Lasse zal zeker spelen morgen. ik denk zoiets:
-----------------Onana---------------------
Mazraoui-De Ligt-Blind-Tagliafico
---de Jong-----------Schöne-----------Ziyech---
Neres------------Huntelaar--------Tadic
0 0
blava
Kansloos, geen enkele diepgang. Lekker een balletje naar elkaar toespelen en met 3-0 verliezen.

Het middenveld is chaos. Ziyech doet maar wat, brengt het hele elftal in verwarring. Maar goed allemaal lekker tikken op de eigen helft. Ik verwacht dat Labyad een basisplaats krijgt ipv Neres/. Lekker tikken met Ziyech, Tadic, Blind en Schone. Fantastische driehoekjes op de eigen helft die zeer gewaardeerd worden door TH. Dat Luik tussendoor 3 doelpunten maakt is van ondergeschikt belang. Driehoekjes maken met vriendjes op eigen helft is veel belangrijker. Wat een puinhoop bij Ajax.
1 0
Bramble1988
Ik word zo moe om dat gezeik dat P.Bosz terug moet komen! Het was destijds een prima seizoen, maar deze man heeft openlijk gefaald bij een nog grotere en zwaardere competitie. Hij werd door middelmaat Bundesliga afgemaakt. Dat Ajax een trainer + assistenten(Schreuders etc hebben een prima reputatie) aansteld die voetbal spelen waarmee Europa weer bestormd kan worden vind ik meer dan prima. Het hoeft niet altijd maar 100% met druk naar voren, in fases is het prima om pas op de plaats te maken!

Ik geloof er nog heilig in dat deze staf hrt voetbal kan spelen waarmee we aanvallend en dominant voetbal kunnen spelen als dat kan, maar ook ander voetbal gespaald wordt zodra de situatie er om vraagt!

Steun onze staf nou eens, en houd op met dat gezever over Bosz(de man die openlijk gefaald heeft op hoger niveau)!
2 -10
SjaakWolfs
Heilig vertrouwen in een man die niet in staat is zijn gedachten helder onder woorden te brengen, tactisch gezien dwaalt, grossiert in onhandige uitspraken tegenover de pers en nul zelfvertrouwen uitstraalt. Een man wiens enige prestatie is om met een - zeker dit seizoen - kwalitatief uitstekende selectie consistent kutvoetbal op de mat te brengen en stelselmatig onder te presteren. Logisch, man.
0 0
Bky
Beter dat ie daar gefaald heeft, anders zat hij daar nu nog en kon hij dat zooitje ongeregeld wat wij als trainersstaf hebben niet opvolgen.
4 -1
ThePitbull13
Rekening houden met je tegenstander is niet meer dan logisch, maar om dit zover door te voeren dat je niet uitgaat van je eigen kwaliteiten en de filosofie waar Ajax voor staat is onacceptabel. Welke spelers er dan wel of niet instaan... Vooruit verdedigen, continue druk op de bal en tegenstander en wanneer we in balbezit zijn tempo spelen, positiewisselingen en doelpunten maken.. Want we hebben een hoop kansen gehad toch wel!

Ohjaa; en de wil om alles te willen winnen!! De honger naar succes!!
0 0
marrene
De staf? Het zijn allemaal ja-knikkers anders zou Ten Hag het nooit voor elkaar krijgen zulke absurde beslissingen te maken. Witschge staat toch eigenlijk bekend om zijn bijdehante opmerkingen. Als Ten Hag dingen doet zoals zaterdag en een heel verkeerd signaal afgeeft aan het elftal zou hij moeten opstaan en zeggen dat zoiets niet kan. Financieel onafhankelijk en dan naast die tactische onbenul gaan zitten. Ik had allang gezegd dat hij het kan bekijken.
0 0
ACB
Eth kan net als Keizer en ook Bosz geen uitgebalaceerd middenveld vinden. Blind hoort opm6 klaar. FdJ offert zich maar op naast de Ligt. Anders gaat ie maar naar Barca. Gvd nog niets gepresteerd. Op middenveld naast Blind Ziyech en een speler die bereid is om zich voor het team uit de naad te lopen. Evt FdJ en dan Wober naast de Ligt. Het middenveld is het probleem.
1 0
Ajaxtrouw
Overall: het zijn allemaal ego's met eigen (transfers)agenda's, die gaan niet tot het uiterste voor de club en dat breekt ons op naast de gearriveerde dus niet meer echt gretige Blind en Tadic.
0 -1
JohanvanBasten
We hebben na 1 speelronde 1 punt meer dan vorig jaar. Nog maar 28 vd 33 wedstrijden winnen en we zijn kampioen, aldus ten Hag.
0 0
Suurendonk
De eerste klap is een daalder waard, dan ga je niet je elftal verzwakken. Deze wedstrijd had je gewoon MOETEN winnen. Nu loop je al direct achter de feiten aan. Zelfs FC Emmen staat hoger. Echt de schuld van de trainer die heeft besloten bepaalde spelers rust te geven, echt belachelijk.
4 -2
ajaxinho
Hahaha slechtste reactie ooit!
0 -1
Ajax#1900
Echt gelul dit. Die basis elf moeten ten alle tijden van Heracles kunnen winnen. Laten de supporters en ook de trainer gewoon vallen.
2 -2
Rentokill
Ben ik niet met je eens. Ga ik niet uitleggen.
3 -2
NotForSale
Het seizoen is pas net begonnen Klaas is nog fris, laat hem dan spelen hij wou het graag. Dat enkele wk-gangers gespaard werden kan ik beter begrijpen.
Hopelijk pakt het goed uit dinsdag
2 0
mickey2602
En wat dan als Klaas gister had gespeeld en een blessure op had gelopen? Hadden we dinsdag met Sierhuis in de spits moeten spelen,zie je dat dan wel goedkomen?
1 -1
HilversumNoord
Slechte reactie. Hij is fit, klaar. Dan moet je spelen.
0 0
afcas
sierhuis deed het gewoon beter dan huntelaar.
0 -6
Rentokill
Ehm waar baseer je dat op?
1 0
Bky
Waar baseer jij het op dat het niet zo is?
0 -3
Daveajax1976
Heb je hem weer pfffffff jij bent net zo vermoeiend als ten hag
1 0
Bky
Typisich dat ik zo'n reactie krijg ipv iemand die er gewoon op in kan gaan. Zou er wel iets mee te maken hebben dat de wissel nergens op sloeg en totaal geen verschil bracht.
0 0
de_pitbull
Off: ze hebben het er erg moeilijk mee op FR12. "Boetius krijg de nouri" zegt er iemand.
1 0
ThePitbull13
Bizar.... dom volk!
0 0
jariafca020
Triester ga je het niet krijgen. Maar ja, dat zijn we gewend van ze.
1 0
Bensco
Ik snap Ten Hag niet. Eerst ga je roepen dat je geen punten moet verspillen in het begin om vervolgens met een compleet andere opstelling te starten. De wedstrijd tegen Luik had al een indicatie moeten zijn dat er geen ruimte is om te spelen met je elftal.
4 -1
Mazraoui
Hij schatte in dat deze jongens Heracles zouden kunnen klaren. Zoals wel meer mensen dat van te voren zo hadden ingeschat. Ook met 1 van de 3 belangrijkste wedstrijden vh seizoen in het verschiet begrijp ik de keuze wel. Dat hij de jongens niet voldoende heeft weten te motiveren en/of te prepareren begrijp ik dan weer niet
1 0
3sterren
De meeste trainers gebruiken de voorbereiding om in een beoogde succesopstelling hun spelopvatting er in te slijpen. Het team aan elkaar te laten wennen. Vastigheden te creëren. Natuurlijk is dat bij Ajax niet altijd mogelijk i.v.m. met de grote hoeveelheid spelers die interlandverplichtingen hebben.
Het lijkt wel of Ten Hag geen idee heeft wat het voor spelers betekent om in een vaste, voor hun vertrouwde samenstelling te spelen. En niet geheel onbelangrijk, in hun kracht.
Het lijkt of hij nog steeds aan het experimenteren is. Nog steeds niet weet wat hij met de selectie aan moet ...
4 0
JanTa
Sierhuis was totaal onzichtbaar en dan zie je waarom hij de 3e spits is en eigenlijk Ajax onwaardig. Huntelaar had daar als basisspeler moeten staan maar dat had ik ook met Eiting en v/d Beek op het middenveld, deze combinatie klopte niet. Blind en de Ligt haalde een voldoende en de rest incl. de technische staf, haalde een ruime onvoldoende. Het is te gek voor woorden dat Ajax zijn tactiek heeft aangepast aan Heracles dat opgevreten had moeten worden.
3 0
afcas
en huntelaar was niet onzichtbaar? het enige wat ik hem heb zien doen was niet doorlopen op een bal die de keeper losliet... die man heeft niks beter gedaan dan sierhuis deed. ze hadden beide echter het probleem dat ze amper een bal kregen...
0 -1
HilversumNoord
Huntelaar is samen met Frenkie de enige die zonder bal loopt. En Hunt kan je een bal aanspelen. Op de borst en doortikken. Dat is een spits. Kaj heb ik dat 0 keer zien doen
0 0
JanTa
Word het toch tijd dat je de wedstrijd terug ziet. Toen Huntelaar te laat ingebracht werdt kwam er wel reuring.
1 0
KevinDurant
Wat is er met de app?
0 0
jariafca020
Grappig dat vele mensen hier gisteren de opstelling prima vonden. Nu levert het team een wanprestatie en nou ligt het weer aan Ten Hag. Ik ben ook geen voorstander van Ten Hag maar het team van gisteren had Heracles gewoon kapot kunnen spelen.
1 0
FUBAR
De opstelling was het probleem niet. De instelling wel en daar moet je juist kritiek op hebben richting de coach want spelers motiveren is net zo belangrijk als spelers op de juiste plek zetten en een tactisch plan laten uitvoeren.
6 0
Ajaxxxxx1995
Door 4 andere spelers op te stellen geef je al een signaal af aan je ploeg dat de tegenstander niet veel voorstelt. En dan ga je ook nog is 3 spelers in de as weghalen, dan vraag je er ook gewoon om.
1 0
jariafca020
Daar ben ik het 100% mee eens.
1 0
jariafca020
Daar ben ik het 100% mee eens.
0 0
Arie Vink
Echt, haal ten Hag weg bij deze groep. Alleen hij kan ervoor zorgen dat dit team, individueel beste van NL, niet kampioen wordt. Wat een prutser.
5 -1
ST
Ten Hag Out, Bosz in aub.
7 -2
Tomajax1990
Wat heb ik een medelijden gekregen met Neres, speel je een heel seizoen vanaf rechts echt heel goed met veel assists en doelpunten. Halen ze Tadic ben je de pineut moet je links gaan rennen. Stond Tadic bij Groningen ook niet altijd links? Laat Neres nou lekker staan. Ziyech liep zich gister helemaal de pleures maar stond nou niet echt bepaald in de organisatie, middenveld was echt los zand. Hij heeft het over “hier kunnen we mee verder” of “ hier kunnen we op voortborduren” . Me oma begon toch ook niet bij een halve sjaal weer met een nieuwe.
0 0
geronimo
Spelers sparen is in deze fase dom, de eerste keus is nog nauwelijks ingespeeld en je gaat de boel al door elkaar gooien
4 -2
MickS
Ik snap het ook niet. Als je spelers al rust wil geven, laat ze dan gewoon starten, en staan we minimaal 2-0 voor, kan je altijd nog van alles wisselen.
1 0
HilversumNoord
Amen! Hij snapt dat toch ook wel? Spelers sparen. Wat een lulkoek! Gewoon je elf beste. Elke week dezelfde. Dan geef je vertrouwen in je basis. Nu geef je niemand vertrouwen. Ten Hag ongeschikt
3 -1
SoAFCA
klopt niemand weet hoe het middenveld eruit ziet. iedereen heeft er al een keer gespeeld. schone, blind, eiting, Ziyech, Frenkie, vd beek, tadic
2 0
3sterren
Volgende week misschien Onana ...
1 0
Genant
Overigens was de goal van Heracles prachtig maar Onana komt structureel echt reach tekort. Deze ballen gaan er bij hem altijd in terwijl er genoeg keepers zijn die hier vaak een hand tegenaan krijgen. Uiteraard is André wel enorm sterk in andere onderdelen van het keepersvak en overall een prima doelman.
1 -2
Babayaka
Wie kwam er met het idee om Sierhuis op te stellen?
Zolang dolberg niet fit is gewoon met Huntelaar spelen
5 -2
Mazraoui
Ja en na de wedstrijden hiervoor moest Sierhuis erin omdat Huntelaar te oud werd. Wat er ook gekozen wordt het is nooit goed
5 0
Genant
Ik heb overigens ook zitten ergeren aan dat achterlijke tijdrekken van Heracles. Vanaf de eerste minuut deed men tergend lang over elke ingooi, vrije trap etc. De doelman spande hierbij de kroon. Die op zichzelf geilende scheids deed er weer eens niets aan. Effectieve speeltijd was vooral in de eerste helft hierdoor nihil . Een schande eigenlijk .
5 -2
3sterren
Juist daarom hebben wij gelijk gespeeld.
Hét probate middel om Ajax in het nauw te drijven: tijdrekken ...
3 0
shachalnur
Zie helaas Ajax onder Ten Hag tot mijn schrik ook al tijdrekken in de eerste helft tegen Standaard.

Ziet er knullig en irritant uit ,niet des Ajax' maar zo is het nu even met Erikje.
0 0
Genant
Ik zeg niet dat we daardoor punten verloren maar t was wel echt fxxx irritant
1 -1
3sterren
Mee eens ...
0 -1
lm
Duitsers he ha ha
2 -1
3sterren
Jonge spelers hebben een rolmodel nodig die zelf bij een absolute topclub heeft gespeeld.
Bij voorkeur een Ajacied.
Of een bevlogen voetballiefhebber, een Cruijff-adept, die goed kan communiceren. Die weet wat coaching inhoudt, en die weet wat hij wil, maar dat ook kan overbrengen.
Vul de naam zelf maar in mijnheer Overmars ...
1 -1
Mazraoui
Clarence Seedorf
1 0
3sterren
Geen slechte suggestie in mijn ogen. De man heeft in ieder geval charisma en leiderskwaliteiten. Of dat voldoende is voor het hoofdtrainerschap bij Ajax mag hij wat mij betreft laten zien.
Kijk, voetballen hoef je deze selectie niet meer te leren, dat kunnen de meesten al wel. Motiveren en coachen zijn de kwaliteiten waarover de nieuwe trainer van Ajax zou moeten beschikken in mijn ogen ...
1 0
SoAFCA
Dennis Bergkamp
1 -1
3sterren
Alles is beter dan de zittende trainer.
Maar ik beng bang dat de communicatie dan even slecht zal blijven ...
0 -1
de-Ajacied
Het is zo simpel.
We hebben nog 33 wedstrijden
En Bosz is nog beschikbaar
7 -1
Robinjo1988
Sowieso belachelijk om nu al zoveel te wisselen terwijl je net begonnen bent. Tel daarbij op dat de trainer de spelers niet op de goede positie zet en je krijgt dit zooitje.
Blind is geen cv maar een 6. Frenkie de Jong is geen cv maar een aanvallende middenvelder. Wòber is een cv, geen back.

Bovendien krijg ik de indruk dat de spelers veel te veel nutteloze instructies krijgen en zich moeten aanpassen aan de tegenstander. Ik vrees dat het nooit wat gaat worden met Ten Hag bij Ajax. Snel afscheid van nemen voor het seizoen weer verloren is.
2 -2
LANS
Klaas Jan,

Een fijne (verjaar) dag toegewenst, EN dinsdag de winnende GOAL !
3 0
3sterren
Sounds good to me ...
0 0
Tijndw
Ze moeten echt een spits gaan halen dit kan echt niet meer.
0 -3
ram
Hahaha! Wat?!
0 0
lm
Roep ik al weken op middenveld mag ook nog wel een type wouters bij en naast de ligt een sloper zodat de ligt zijn vertrouwde spel kan spelen
0 0
b.hulshof
Haal of huur nu gewoon Vincent Janssen want met Blessure Dolberg en OPA Hunt gaan we het niet redden.
1 -11
Mikey Stormram
Waar ik vooraf juist wel vertrouwen had in Dolberg/Huntelaar/Sierhuis moet ik nu eerlijk bekennen dat ik nog helemaal niet zo zeker ben van deze 3. Dolberg sukkelt al anderhalf jaar met z’n fitheid. Daarnaast is ‘ie in de wedstrijden die die speelt vaak slordig, afwezig of glijdt hij weer 10x uit. Huntelaar kan een doelpunt maken, en blijft een koele afmaker maar voegt verder ook weinig toe aan het spel van Ajax. En Sierhuis is hetzelfde type speler als Huntelaar maar dan een jonger en grilliger talent. Een extra spits huren/kopen vind ik dan ook weer zonde en overbodig, maar Huntelaar is al niet echt de ideale optie maar op dit moment wel de beste optie, echter is hij 35 en kan die jongen denk ik ook niet alles gaan spelen dit seizoen. Ik hoop dat Dolberg snel weer fit is en zijn vorm terug vindt, anders wordt het een beetje een Fischer-verhaal. Sensationeel debuutseizoen. Daarna blessures en daarna nooit meer z’n niveau gehaald. Enige verschil is dat Fischer ‘te graag’ wilde waar Dolberg juist totaal ongeïnterresseerd lijkt
3 -2
3sterren
Volgens Huntelaar zelf is hij nog fit genoeg.
In ieder geval nog heel gretig.
Is soms belangrijker dan talent.
Dat zag je goed bij Kuyt ...
0 -1
DaHool
Sorry hoor, maar de CV van ETH is echt om te janken. Ajax moet eens trainers binnenhalen met een succes CV. Heel misschien dat dat eens succes zou kunnen brengen!
5 -2
3sterren
Zeker weten dat dat zal helpen. Goed genoeg voor Utrecht wil nog niets zeggen over hoe hij zal presteren bij Ajax.
Bosz is de grote uitzondering gebleken. Een gokje dat heel goed uitpakte.
Volgens mij is Overmars een tikkie ’gokverslaafd’ ...
; )
3 -1
DS
Ik had tactisch toch veel meer verwacht van Ten Hag.
Hij heeft een lading aan goede middenvelders.
Speel dan met 3 verdedigers en een extra middenvelder. Of in ieder geval iets vernieuwends.
Eigenlijk speelt hij nu nog hetzelfde als Keizer deed.
Of zou hij geen vrijehand van de club krijgen?
1 -1
3sterren
Met als grote verschil dat Keizer een record vestigde met zijn aanvallende spel, van drie doelpunten meer dan de tegenstander, per wedstrijd ...
4 -1
JCr14
Ten Hag met zijn gewisseld, dan komen er sowieso geen automatismes in. Echt waardeloos ook als je 1-0 achterkomt toch met 4 verdedigers te blijven voetballen. En Vd Beek die de bal op gaat halen bij Frenkie. Dat is hetzelfde als dat Tagliafico de bal opeist bij Messi. Onbegrijpelijk.
En waar is die befaamde 5 secondenregel van Ten Hag???? Ze liepen terug i.p.v. hoog druk zetten.

Ik blijf erbij dat ze geen 20 miljoen voor Blind hadden moeten betalen. Maar ze hadden voorin moeten investeren. Als Tadic of Neres geblesseerd raakt dan wordt het stukken minder.
7 -3
Mikey Stormram
Bosz introduceerde de 5-seconden regel. Ten Hag laat de tegenstander juist eerst over de middellijn komen en wacht iets langer met drukzetten. Iets waar ik geen fan van bent aangezien je als je de bal veroverd nog minimaal een half veld moet oversteken terwijl er weinig aanspeelpunten vóór de bal zijn. Bosz zette de tegenstander op eigen helft al onder druk waardoor je de bal dichterbij vijandelijke doel veroverde. Veel effectiever in mijn ogen, maar je neemt ook meer risico’s doordat er ruimtes open vallen, echter zou je dat moeten kunnen handelen in de Eredivisie. Toch zie ik veel liever Bosz dan Ten Hag of de Boer
4 -1
Ajaxbrl
Ten Hag en Ajax is de grootste mismatch ooit en dat weet de directie dondersgoed , ze hopen op een wonder maar die komt er niet met die pipo
6 -1
Ajaxbrl
Helaas wel Klaas...
3 0
Ajax68
KJH is over, voorbij, gedaan, hij heeft voortaan zoveel kansen nodig om er uiteindelijk eens eentje te scoren, niet normaal.
Koop maar gerust een goeie spits erbij Overmars, want die Dolberg komt ook niet meer op nivo.
KJH was weer onzichtbaar, en Blind gewoon slecht.
Het was TEMPOLOOS, SLORDIG en al bezig met Dinsdag, altijd het zelfde liedje met Ajax, dan spelen ze maar 70 %, want ze winnen toch wel danken ze dan, écht SCHANDALIG.
2 -7
Ajaxbrl
He nog iemand die ziet dat je tot nu toe ook niks aan Blind hebt..
0 0
lm
Helemaal mee eens een hele aankoop(tadic) en ze denken dat ze Barcelona zijn en wedstrijden op halve kracht kunnen spelen zo lekker blijven spelen en pisvee word gewoon weer lachend kampioen en Vitesse 2de
0 0
KlasseLasse
had alweer spijt dat ik verlengt had! met het slechte spel van vorig jaar ging het gisteren gewoon door!
0 0
Trainer21
Bij de eerste competitie wedstrijd dan ga je niet zo rouleren en Sierhuis I.p.v. Huntelaar in de punt zetten dan ben je toch niet goed
7 -2
ram
Vind ik wel. Ik vond het een logische opstelling!

De wedstrijd tegen Standard is extreem belangrijk. Als Huntelaar en Frenkie daar niet fit verschenen waren, was Ten Hag óók weer een sukkel volgens velen.

Ik ben het zéér eens met het idee dat we meer dan 11 basisspelers hebben. De ploeg die er gister stond had gewoon moeten winnen. Alle spelers die gisteren speelden, zijn basiswaardig.

En Sierhuis speelde: een jongen uit eigen jeugd waar veel vertrouwen in is. De roep om Sierhuis én eigen jeugd hoor ik hier regelmatig. Maar nu het niet helemaal goed uitpakt, hoor ik niemand... Flikker toch op!

Ik ben overigens totaal geen Ten Hag fan en zou huilen van vreugde als Bosz terugkeert. Maar het rouleren van gisteren en het opstellen van Kaj? Prima!
0 0
amstardammer020
Eigen jeugd mag 5-30minuten invallen, en op den duur een basisplaats proberen te bemachtigen. Het is vermoeiend om te zien hoe spelertjes een plek wordt beloofd als ze nog duidelijk te zwak zijn. Eerst invallen en presteren.
0 0
M.Olsen
Wat veranderd het dat het de eerste wedstrijd is? Als we niet rouleren en dinsdag met sierhuis hadden moeten spelen had het veel erger geweest joh. Initiatief nog in eigen hand, no worries
1 0
hallo1
Het gaat om Instelling niet om de Opstelling.

Juist de instelling neem ik Ten Hag kwalijk. Hoe kun je bij de 1ste competitiewedstrijd je elftal zo laconiek het veld in sturen. Juist als coach moet je daarvoor waken en een hongerig team aan de aftrap zetten. Ongelooflijk. Ook met het elftal dat gisteren aan de aftrap stond had je ruim moeten winnen van Heracles thuis.
4 0
SjaakWolfs
Denk eens terug aan Frankie die zijn ploeg stond uit te foeteren toen ze 4 of 5-0 voorstonden tegen NEC.
0 0
Fairsquare
Als je profvoetballer bent en je moet je motivatie krijgen van een coach dan snap ik niet hoe je profvoetballer bent geworden. Eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de Arena.. dan heb je echt geen pep talk nodig van je trainer. Als de motivatie dan niet uit jezelf komt is er ook echt iets goed mis. Denk dan ook niet dat het aan motivatie lag.
2 -2
hallo1
Lees eens ''Leading'' van Alex Ferguson. Voetballers zijn verwende miljonairs en het belangrijkste voor een coach is die voetballers hongerig te houden. Cruciaal om successen te behalen. Als je de eerste 45 minuten zag dan lag het wel degelijk aan de motivatie.
5 -1
Lane 8
Noem je ook wel even iemand.. Ten hag heeft toch helemaal niet het charisma om die jongens scherp te houden..
1 0
hallo1
Dan moet je afscheid nemen van Ten Hag als hij daar niet toe in staat is.
2 0
Lane 8
Even serieus, als ik al moet lachen om hoe hij overkomt in interviews, hoe denk je dat die over het paard getilde miljonairs op hem reageren? Die gast wordt achter zn rug om gewoon uitgelachen..
1 0
SjaakWolfs
Hier leg je vinger op de zere plek. Ten Hag ontbeert basale communicatieve en leiderschapskwaliteiten. Zijn kleine gestalte helpt hem ook niet echt om overwicht te hebben... Volkomen ongeloofwaardig als hoofdcoach van de Ajax.
0 0
Lane 8
Noem je
0 0
M.Olsen
Zeker waar. Al is dat gezeik op TH wel echt buitenproportioneel.

Laat iedereen gewoon lekker achter de club staan. Schreeuw en zing ze toe. Dit is mijn club!
1 -6
3sterren
Maak je geen zorgen, zingen en schreeuwen zal ik de rest van mijn leven blijven doen.
Maar Ten Hag mag wat mij betreft voor het zingen de ’Arena’ uit ...
0 0
3sterren
Een 0-2 voorsprong uit handen geven in een Europees toernooi, door verkeerde wissels, is buiten alle proporties;
1-1 in je eigen stadion in de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen, door verkeerde wissels, is buiten alle proporties;
Zeven maanden zaadpotten voorschotelen, door verkeerde wissels, is buiten alle proporties.

Aanstaande dinsdag zal ik weer mijn keel schor schreeuwen met ”dit is mijn club”, ook al herken ik mijn Ajax niet meer.
Wij mochten Ten Hag niet negatief veroordelen, de man had nog geen ’eigen’ voorbereiding kunnen meemaken. Nu, dat hebben we dan gezien wat er werd voorgeschoteld tijdens zijn ’eigen’ voorbereiding.
Is de professor nog steeds aan het voorbereiden?
Waarop dan wel?
Op de complete afgang van ons aller Ajax in de voorrondes CL, EL, ED en de KNVB beker?

Ten Hag is niet ”mijn trainer” en zal dat nooit worden ...
0 -1
hallo1
Ten Hag heeft niet het voordeel van de twijfel bij de meesten.

Ook niet bij mij overigens. Ik heb sinds januari bar weinig verbeteringen gezien. Hij heeft nu een prachtige selectie (beste sinds Koeman) en je begint zo aan de 1ste competitiewedstrijd? Tja, ik begrijp wel dat veel mensen dan naar de trainer wijzen. Het is niet zo dat Ten Hag deze zomer nieuw was en dat de beste spelers bij Ajax zijn vertrokken, dan had men ook niet zo negatief op hem gereageerd. Hij is er al sinds januari, heeft alleen Kluivert zien vertrekken en daarvoor Blind, Tadic, Labyad, Bandé, Schuurs teruggekregen. Dan mag je wat verwachten, ook van de trainer.
3 0
3sterren
Jij noemt Labyad, ik hoop niet dat jij die als versterking ziet ...
1 0