Huntelaar: 'Pasten ons aan Heracles aan'

TZwagerman, 11-08-2018 om 21:35, 17517 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Klaas-Jan Huntelaar baalt als een stekker van het gelijkspel tegen Heracles Almelo. De spits zag het vanaf de bank misgaan en kon daar eenmaal in het veld ook niets aan veranderen. De routinier vindt dat Ajax de hand in eigen boezem moet steken.

'We moeten naar onszelf kijken. Ik denk dat we veel te weinig gedaan hebben om te winnen en dan win je dus ook niet', zo zei Huntelaar tegenover FOX Sports. De ervaren spits weet waar het misging: 'Ik vond ons niet zo fris ogen en denk dat we qua looparbeid niet zo fel en gretig waren. We pasten ons aan Heracles aan en gingen er niet overheen, qua intensiteit, duelkracht en de wil om te winnen. Dat miste ik een beetje.'

Huntelaar begon tegen Heracles op de bank. Hij lijkt daar een beetje van te balen, maar respecteert de keuze van Ten Hag: 'De trainer bepaalt gewoon wat hij wil, in dit geval met het oog op de komende wedstrijden, denk ik. Ik doe wat de trainer zegt en natuurlijk praat ik er met hem over, maar ja...'

Toch denkt Huntelaar dat het gelijkspel ook als een goede les kan dienen: 'Het voelt als een verliespartij en ik denk dat dit een goede wake-upcall voor ons is. Je moet alles geven en je kunt niet ongestraft spelen zoals we vandaag hebben gedaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
In het NHD van vandaag staat in het artikel over de wedstrijd dat ETH ellenlange uiteenzettingen opvoert en dat de wisselspelers bij wedstrijdbesprekingen en trainingen op hert veld altijd moesten spelen zoals de tegenstanders!!!
Als dit waar is, en waarom zou het niet, vraag ik mij af waar ETH mee bezig is. Dus Ajaxspelers laten trainen zoals de tegenstanders speelt???? Moet toch niet gekker worden, evenals vermeende rustpauzes voor die mannekes.
0 0
ThePitbull13
Precies waar het fout gaat met TH. Aanpassen aan Heracles... Sterkste 11 opstellen, vol vooruit en na een 3-0 voorsprong na 60 minuten pas wisselen. Foutje van een onervaren trainer op dit niveau?
0 0
DaHool
M.a.w. ETH is niet capabel voor Ajax, een Ajax dat zich aanpast aan Heracles...pffff.
1 0
JanTa
Dat is aan de trainer want die bepaald de tactiek. Met Sierhuis in de spits is het verval op deze positie wel heel erg groot. Ik vind het maar een statische spit die ook niet balvast is.
0 0
JesperOlsen74
Huntelaar is in mijn ogen een held. Is niet meer de Huntelaar die er 30 per seizoen inlegt, maar wat is deze man altijd down to earth en to the point.

Als de wil in de openingswedstrijd al ontbreekt........... Groundhog day
1 0
ajax4ever01
Het is gewoon de tactiek die Ten Hag hanteert die niet bij Ajax past.
1 0
marco1972mb
Ajax dat zich aanpast aan de tegenstander...…..wat mis ik het laatste half jaar onder Bosz.....

Dat moet met deze selectie ook kunnen, niks aanpassen
1 0
BlancoKanu
Tekst niet gelezen. Er staat duidelijk we pasten ons niet aan, qua duelkracht, intensiteit en de wil om te winnen. Met al de prima spelers moeten we Heracles oprollen ongeacht welke tactiek de trainer bepaalt. Indien de spelers op zijn minst zich volledig willen inzetten vwb het bovenstaande. Alleen de Ligt en Ziyech een groot deel van de wedstrijd konden dit deze wedstrijd opbrengen en dat is te weinig. Geen trainer die daar tihdens een wedstrijd iets aan kan doen behalve 9bwissels toepassen...
1 0
afcas
er staat duidelijk dat ze zich wel aanpastte...
1 0
waayop
Als het niet loopt zou je verwachten dat spelers als Blind en Tadic het elftal bij de hand nemen. Dat gebeurde niet, sterker nog dat waren twee van de zwakkeren. Zo schiet het niet op met die dure aankopen.
3 0
Trainer21
Als je je aan gaat passen aan Heracles dan ben je toch niet goed bij je hoofd of wel erik ?
0 0
Gerbrand
Niet fel, niet gretig , traag etc. We zien al jaren puntverlies na en voor een cl- wedstrijd. De medische staf zou zich dit moeten aantrekken! Oorzaken kunnen soms ook buiten de spelers liggen.In ieder geval eens heel goed naar kijken.
0 -1
Dennis1964
Om kampioen te worden moet 34x minimaal 90 minuten alles geven. Als je dat niet kan ben je niet geschikt om topsport te bedrijven. Heracles deed het wel en alle andere ploegen gaan het ook doen tegen Ajax. Wordt weer een lastig jaartje.
0 0
Duif63
Sinds de blessure van Dolberg roep ik al dat er een extra spits gekocht moet worden. Dan krijg je 80 minnetjes en ben je een azijnzeiker maar gisteren was meteen al duidelijk waarom een nieuwe spits bittere noodzaak is.
2 -1
FerdiZ
die minnetjes komen blijkbaar nog niet goed over
0 0
blava
Elk jaar dezelfde excuses KJ. Het was op zijn zachtst gezegd een ongemotiveerd zooitje. Alleen de Ligt en v.d. Beek waren redelijk. Ziyech veel te veel balverlies. Tadic onzichtbaar en onze nieuwe rechtsback alweer een foutje waar een tegendoelpunt uit voortvloeit.

Geen druk zetten, het middenveld te open, geen doorschuivende centrale verdediger, Heracles backs die telkens vrij stonden.

En elke keer weer hetzelfde excuus. Ajax wil kampioen worden? Dan moet je telkens met een ander elftal gaan spelen. Alleen Schone was aan vervanging toe. De jong rust gunnen?. Hij heeft al maanden rust gehad. Slappe hap.
0 0
Boer Gijs
Hag ging rouleren vanwege fitheid spelers.
Huntelaar zegt: ik vind ons niet fris ogen

Huntelaar is het dus totaal niet eens met Hag. Met invallers erin zou je in elk gretigheid verwachten, frisse fitte jongens. Maar wat gebeurde is dat het beetje lijn in het spel wat Erik erin heeft gestopt totaal niet meer aanwezig was. Hij maakt het allemaal echt veel te ingewikkeld terwijl voetbal een eenvodig spel is.
1 0
Cello
Ik zie veel reaktie's mbt Ten Hag. Maar wat een onzin!.
Kom op nou zeg!. Zelfs met de 11 die startten moet je 'met twee vingers in de neus' kunnen winnen van Heracles. Met de tactiek was geloof ik ook niet zo heel veel mis, maar met de uitvoering dus wel!. De balcirculatie was gewoon veel te traag en daarbij was de passing ook al vaak abominabel. Hoeveel steekpassjes kwamen er aan?. Steekpassjes werden maar al tevaak gedaan op Heraclieden. Velen waren erop uit via trucjes zich vrij te spelen of een tegenstander proberen 'voor lul' te zetten. Het is geen circus, het is voetbal. Op een JC-court kan je ver komen misschien met 'moeilijke' actie's, maar op een normaal voetbalveld is het vaker beter het gewoon simpel te houden.

Verder kan je ook constateren dat met dit spelersmateriaal je eigenlijk zonder tactiek, zonder trainer eigenlijk ook zou moeten kunnen winnen.

Het puntverlies van vandaag ligt imo volledig bij de spelers en hun manier van voetballen, misschien wel het gebrek daar aan.

Verder speelde Heracles geordend en bovenal geconcentreerd en waren ze in staat dit de hele wedstrijd vol te houden. En onze spelers hielpen ze er ook aardig bij door alleen maar de moeilijke oplossingen te zoeken (die niet gevonden werden natuurlijk).
5 -3
ETM
Wat is de rol van Ten Hag dan? Wat was dan de tactiek?
Als het nou een offday was.. maar zo kun je het ook niet echt noemen. De 2de helft ging Ajax er echt wel voor, maar zo gek veel leverde dat niet op.
Ik ben helemaal niet er iemand naar om snel de trainer af te branden. Veel aspecten moeten tot een evenwichtig oordeel leiden. Maar je mag inmiddels zeker wel verantwoordelijkheid bij Ten Hag leggen. Zou zelfs raar zijn als je dat niet doet.
2 0
WillyBrokamp
Eens. De meesten hier nemen graag ETH als schietschijf. Dit lag puur aan inzet
0 -1
Lagasj
Je zag het al in minuut 1.
Dit wordt helemaal niks met deze trainer.
Kan ze niet motiveren omdat hij domweg een tactisch onbenul is.
Het is gewoon een verwend jongetje en geen man.
Eigenlijk net als Overmars. En Sar heeft het niveau 3 van de MBO.
Punt uit.
3 -3
Cello
Ja, zo kun je denken, wanneer je de overtuiging hebt dat de spelers kwa uitvoering exact datgene doen wat Ten Hag ze heeft opgedragen.
Ik zie dat niet zo. Want ik geloof zelfs dat de tactiek wel okay was, maar de uitvoering niet!. En dan kom je gewoon terecht bij de spelers, die de zondebok zouden moeten zijn en niet zo zeer de coach, die als hij ze los laat in de wei, vrijwel alleen nog met 3 wissels zou kunnen bij sturen.

De spelers waren traag, balcirulatie traag, passing abominabel slecht vaak....daar zijn de spelers verantwoordelijk voor en niet de coach. En ja....hij liet een aantal niet starten, klopt!. Maar degene die wel startten moeten dit ook gewoon kunnen: maar gaven niet thuis.

Het is veel te gemakkelijk om een TH, Overmars en zelfs een Sar de schuld te geven, terwijl de schuld gewoon bij de spelers ligt!.
2 0
WillyBrokamp
Als er een graspol los ligt in de Arena gaat de helft hier al om Peter Bosz roepen.
De forum is een grote mekkermuur.
0 0
MankeNelis
Alles gaat in één tempo je wordt van het kijken moe van die lamlendigheid. Er zit helemaal niets in. Vroeger scoorde Ajax binnen 20 minuten tegen een clubje als Heracles. Nu moet je een uur wachten voor ze een keer richting het doel van de tegenstander gaan. Wat een ongelofelijke kut trainer, je speelt zoals je traint. Wat een lul zeg.
7 0
Joseph
Wake-up call voor Overmars, Bosz is vrij en Ten Hag presteert niet met dit materiaal.
9 0
CoolRunnings
wake-up call... uuhh...Standard uit was toch al een wake-up call?
9 0
AFCSANCHEZ
Donder toch op man. Wat heb ik aan deze onzin? Het seizoen net begonnen en nu al een wake-up call nodig. Stelletje lamzakken. Ga werken voor je centen. En gooi die Ten Hag eruit en haal Bosz terug.
4 -1
Maus1978
Ik word hier zo schijt-, tyfusmoe van....werkelijk waar. Heb je eindelijk een topselectie vanaf dag 1, laat je je in eigen huis weer als een stelletje f$%^ ing losers de kaas van het brood eten. Lekker weer vanaf het begin achter de feiten (lees : die kutlampies) aankakken. Wat moet er dan in godsnaam nog gebeuren willen die gasten eindelijk eens een keer gaan presteren ?! En achteraf weer die obligate kutteksten: "we waren niet scherp genoeg...Dit mag niet gebeuren...we moeten hiervan leren" etc. Donder toch een eind op!
11 0
Ajaxtrouw
de sfeer is gewoon kut in de ploeg dat merk je aan alles
5 0
Genant
Vond ons ook bizar zwak vandaag in controleren van simpele ballen en t geven van eenvoudige passjes. T veld leek ook enorm slecht, zeker aan de kant waar ik zit (oost).
1 0
Genant
We hebben geen enkele snelheid in de ploeg. We verliezen zeker aanvallend ieder sprintduel. Dat wordt nog een groot probleem.
2 0
AFCA199O
Aan snelheid geen gebrek, maar juist aan duelkracht. Alleen De Ligt wint zijn duels. Verder verliezen we teveel tijd aan het heroveren van de bal, omdat we onze duels niet winnen.
0 0
3sterren
Hoeveel goede lessen heeft Ajax nog nodig?
Of het zijn slechte leerlingen of er staat een onnozele docent voor de groep.
Wie het weet mag het zeggen ...
3 0
AFCA199O
Wake-up call. Waar heb je in godsnaam een wake-up call voor nodig dan? Je bent vier jaar op een rij geen kampioen, is dat niet genoeg om scherp te starten aan de competitie?!
8 0
Jeugdtrainer
Beetje flauw AS, je weet dat men hier nu gaat roepen “aanpassen aan Heracles!!???” terwijl Huntelaar het heeft over het tempo van Ajax en dat dit onbewust gebeurde. Niet met opzet door TH.
4 -4
Abvious
Dat is ook het hele probleem met Ten Hag. Hij wil dat Ajax zich aanpast aan de tegenstander, maar tegen kwalitatief mindere tegenstanders werkt dat gewoon niet. Ajax moet initiatief nemen en het spel maken ipv zich aanpassen aan de tegenstander.
2 0
talent020
Huntelaar kon zich moeilijk inhouden, maar aan zijn houding en woorden tussen de regels door merk je dat hij toch wel kritiek op Ten Hag heeft, en terecht ook wel, aanpassen aan Heracles? Je speelt thuis in een volle Arena, dan hoor je initiatief te nemen en de tegenstander af te jagen,
5 0
charis
Hij bedoelt het aanpassen aan het niveau van heracles qua niveau en niet qua tactiek.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vraag mij af of het probleem niet ligt bij schreuder, spelers worden niet beter onder zijn begeleiding.
1 0
amthree
Aanpassen aan facking heracles, waar praten we over.....
5 -1
charis
Lees de tekst nog eens.
1 0
ajaxfan4life82
Ajax voetbalt nooit op de volle 100%, althans dat vind ik, 1e helft tegen Luik was ook niet goed, maar 0-2voor.. Werd uiteindelijk 2-2, maar over het algemeen is het, we doen het wel even.. Hartstikke mooi, die arrogantie, maar laat het verdomme dan is een x zien..
4 0
Adios
helemaal mee eens! Zelfs na een puntverlies loopt er nooit iemand buiten adem het veld af. De enige situatie dat je niet helemaal gesloopt van het veld komt, is als je 3-0 hebt gewonnen. Tot de marge zo groot is, loop je maar je ballen uit je broek voor die 3 punten!
4 0
3*stars*3
Klaas is een intelligente gozer en ervaren genoeg, dit zegt hij niet zomaar.

Jammer dat we weer zo kut beginnen aan het seizoen.
Genoeg kwaliteit in deze selectie maar ten Hag moet ASAP, zorgen voor juiste balans.

Trouwens zorgwekkend dat Klaas zegt, dat het niet fris oogt.
We zitten pas in Augustus en juist met oog op vroeg beginnen mbt kwalificatieduels, verwacht je veel meer....
5 0
Red Devil
Dat moet Ajax dan ook maar met de salarissen doen.
1 0
Len nart
We moeten niet doen alsof dit het einde van de wereld is. Eerste kwartier was slecht, toen was Heracles beter. Maar daarna hebben we gewoon 75 minuten lang aangevallen. Ziyech speelde goed, ik vond Neres vandaag alleen te weinig laten zien. We creëerden niet genoeg kansen en het was niet top, maar ook niet ondermaats. We hadden gewoon verdiend te winnen. Als we de andere 33 wedstrijden zoals deze spelen worden we kampioen.
0 -3
Adios
Als we net zo weinig kansen creëren als vandaag dan word je geen kampioen, maar dan speel je nacompetitie... Zelden een andere ploeg dan Ajax met zo weinig passie en tempo zien spelen als Ajax vandaag
2 0
Tijntjee
Stond neres op links of rechts?
1 0
RijkdeGooier
Goede voetballers hebben geen coach nodig! Dit team laat zich teveel leiden door wat ze vanaf de kant bedenken
1 -1
niquedegraaff
Dan schaffen we de coach af. Wat een onzin.
3 0
niquedegraaff
Eigenlijk zegt Huntelaar verkapt al: "we passen ons aan de tegenstander aan, en dat hoort niet.". Daarnaast kan je er ook uit halen dat ze te vermoeid zijn, namelijk: "ik vond ons niet fris ogen". Dat is ook indirect een duidelijke sneer naar ten Hag.
5 0
NouridolbergNeres34
Een goede wake up call, donderstraal toch op man. Sinds ten hag trainer is lopen we al achter de feiten aan iedereen had allang wakker moeten zijn, het is passief, we zetten geen hoog druk meer, passes over een paar meter die niet aankomen, dom balverlies ,geen enkel plezier in het spelletje.

Aanpassen aan heracles triester kan gewoon niet.
0 -1
Labrador
Ik hoop het niet omdat er rust moet zijn binnen de club maar wat als ten hag na Dinsdag weg wordt gestuurd? Dan is Vd Sar ook pleite.
2 -1
Redrum
Wat mij betreft niet, het belangrijkste is dat Ten Hag opflikkert. Deze ongelofelijke pauper kneus heeft onze seizoensstart alweer verneukt en moet vanavond nog opflikkeren. Dit gaat nooit goed komen met hem.
4 -2
CruyffFootball
Je zult zien dat mocht er woensdag “gewoon” gewonnen worden van dat armoedige Luik dat men opeens weer lyrisch is over Hag.

Maar het probleem zal blijven..
1 -2
Labrador
ik win liever dinsdag van luik
0 -2
RedFeather
De kern: in het veld niemand die een stapje extra loopt. Dit heeft niets met wisselingen te maken of een trainer: maar met inzet. Krijg je een wereldgoal tegen, dan is 1 goal niet genoeg. Hunter eruit is gewoon goed idee. Heb je dinsdag nodig.
2 -2
Adios
Voor een coach waar je ontzag voor hebt, ga je door het vuur. Voor een coach die je niet serieus neemt, doe je lekker je eigen ding en kom je na een verliespartij volledig zweetvrij van het veld.
0 0
RedFeather
Onzin. Die coach kan ze gestolen worden.
0 0
Boer Gijs
Duidelijke taal. Spelers zijn ten Hag beu. Hier klinkt behoorlijke kritiek op de trainer. Maar mijn goedheid, een wake up call nodig na de wanprestaties van afgelopen seizoen. Diat wedstrijdje in Eindhoven zou genoeg motivatie moeten zijn voor een heel seizoen. Maar nee hoor op dag 1 van de nieuwe competitie ga je spelers sparen en je aanpassen aan de eerste de beste middenmoter. Alsjeblieft Ajax leiding: grijp in nu het seizoen nog te redden is.
6 -3
meerzicht
Hoe je het allemaal keert of wendt ten hag heeft een uitstekende slectie en is er verantwoordelijk voor om te zorgen er mee te presteren . Hij heeft in ieder geval niet dat in zich om dit ajax zo te laten voetballen dat hetvoor de winst gaat, dinsdag niet en nu niet. De selctie is op orde nu nog iemand die daar het rendement uit kan halen en dat is niet ten hag. Niemand meer weg, behalve Zyiyech en ten hag
3 -2
14Abdelhak14
Als je goed tussen de regels door leest en luistert is er veel interne kritiek op ten hag. Hunterlaar, frenkie en donny over het aanpassen. Blind dinsdag over de tactiek die niet klopte en het niet omzetten door de trainer, de ligt over de speelwijze trainingsintensiteit etc.
Is ook niet voor niets dat de spelers niet echt graag bij ajax willen blijven om het maar eufimistisch uit te drukken.
Bij Bosz waren er zelden dit soort geluiden. Tuurlijk zullen de tetes en el ghazis niet tevreden zijn geweest. Maar er was duidelijkheid over de speelwijze en publiek en spelers stonden erachter en het was in de lijn van het plan cruijff. En nu...
2 -2
Daluniz10
sorry hoor maar met deze selectie .. moeten ze zelfs met een teletubbie als coach gewoon kunnen winnen vandaag
2 0
DarkDefender
Klopt, net even interview van Huntelaar gezien en je ziet dat hij echt moeite moet doen om het mooi te verwoorden. Zelfs bij Frank had je dat niet, die had alleen even gezeik met El Hamdaoui en maakte daar toen korte metten mee. Toen de club af en toe in brand stond bleef Frank zijn werk doen en hoorde je volgens mij nooit kritiek vanuit de spelers. Niet dat ik fan ben van het spel onder Frank, maar dat vond ik altijd wel opvallend
1 -1
Bjorn
Het is toch seizoen in seizoen uit dezelfde teksten, maar er verandert helemaal niets. Kom op, wordt wakker.
7 0
HsvHoek
Na Vitesse uit is sowieso de volgende wake up call, wordt helemaal niks zo.
3 -1
Vlieske
En wat gaan we er aan doen dan? Met jullie praatjes vooraf allemaal?
3 0