'Iedereen staat weer met beide benen op de grond'

TZwagerman, 11-08-2018 om 21:20, 17653 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Daley Blind is absoluut niet te spreken over het gelijkspel tegen Heracles Almelo. De verdediger denkt dat iedereen bij Ajax weer met beide benen op de grond staat en hoopt dat de Ajacieden lering uit de remise trekken.

'Het was verre van goed genoeg, veel te slap. In de eerste helft had Heracles zelfs meer balbezit en dat kan gewoon niet als je thuis speelt', zo zegt Blind in gesprek met FOX Sports. Toch is de linkspoot ook lovend over Heracles: 'Ik denk dat Heracles het bij vlagen goed heeft gedaan. Goed compact gespeeld, maar ze wilden ook voetballen en kwamen er een paar keer goed onderuit. Daardoor stond het bij ons vrij open. We hebben het gewoon niet goed gedaan en iedereen staat weer met beide benen op de grond.'

In de rust werd er het één en ander omgezet en dat leidde volgens Blind nog wel tot verbetering: 'Daarna houden we ze goed onder druk en zijn we op hun helft aan het spelen. Op een gegeven moment laten we de touwtjes echter vieren en beginnen zij er bij vlagen weer uit te komen. Dan maken ze een aardige goal en loop je achter de feiten aan.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vvz1917
Wat Fijn!! En dat gelijk ten koste van 2 punten tegen Heracles...………………………..
0 0
4xEC1
Nu pas staan ze weer met beide benen op de grond? Ik had gehoopt dat dat al na Standard gebeurde...
0 -1
louis60
Nu staan we onder Emmen, VVV en de Graafschap. Heracles thuis altijd lastig. De eerste klap is 40 miljoen waard.
0 -2
maikelklaassen
beide beentjes op de grond? heel de voorbereiding verloren, 2 potjes gewonnen van een langlauf ploeg uit oostenrijk en 2 uitgoals gemaakt in luik, nou nou poeh hee. dat je het thuis tegen heracles na 2-0 een beetje laat lopen is prima, maar toch niet na 60 minuten denken van: we moeten wel scoren om 3 punten te krijgen. slappe hap is het weer!! dit zijn niet de laatste verliespunten tot de winterstop dat zeg ik jullie vast
1 -1
Van Reenen
Misschien gaat het geluk over wel of geen transfer wel in de koppies zitten. Om nou te zeggen dat Neres goed speelt, gaat te ver. Koppie op hol gebracht door meer salaris en beter weer en vindt het onbegrijpelijk dat Ajax niet meewerkte aan transfer. Daarnaast staat hij niet opgesteld als rechtsbuiten.
Dit is maar één voorbeeld, maar zal ongetwijfeld in nog een paar koppies spelen.
Hopelijk is dat geen beïnvloeding voor dinsdagavond in een uitverkochte Arena.
1 0
Dennis1964
We missen een klootzak op het veld. Nigel de Jong was gratis op te halen. Die had ik er graag bij willen hebben. Die hoeft niet alles te spelen maar meer in de Ooijer rol. En laten we eerlijk zijn dan hadden we die 2-0 voorsprong tegen Luik ook niet weggegeven. Wel een extra gele kaart ;-)
3 -1
Bky
Mensen zien hier echt totaal niet wat het probleem is of wel? Tactisch, zeker verdedigend, gaat van alles verkeerd en mensen denken dat het op te lossen is door een speler te halen. Ook Nigel de Jong (zeker Nigel de Jong) kan al die ruimte die gister weggeven werd niet afdekken.
2 0
Knalpot
Jij ziet het probleem niet dat is wat anders, een Davids vroeger kon een ploeg op sleeptouw nemen die ging de strijd aan als het niet liep en die zorgde ervoor dat de rest ook besefte we moeten er inkleunen met hogeschoolvoetbal komen we er vandaag niet. Frank de Boer idem die kon zo tekeer gaan tegen een medespeler als ie er met de pet naar gooide. Dat zijn klootzakken, dat soort mensen heb je nodig in een team en zeker in teams waar nogal wat taalbarrieres heersen en (te) jonge voetballers in rondlopen. Maar nee lekker blijven hameren op die kwaliteit, ondertussen Klaassen nog ff wat verder kleineren en Nico als een stumper beschrijven ga lekker door jongen jij snapt het wel! Jij snapt prima hoe jouw ideale 1-mans elftal eruit ziet maar je snapt geen reet van teamsport en laat voetbal dat laatste nou wel net ff zijn.
0 0
shachalnur
Beide benen op de grond is prima Daley,maar dan wel op je voorvoeten ,en niet op je hakken.
3 -1
MankeNelis
Weer?? We zijn godsamme net begonnen. Je ziet de eerste 10- 20 minuten dat het een slappe zooi is. En er gebeurd geen ruk. Waar zijn de routiniers de verlengstukken?
4 0
HilversumNoord
Ik zei al in de 2e minuut lachend, Heracles begint veel feller. Zitten beter in de wedstrijd:-) nou...
0 0
AFCSANCHEZ
Daar hebben we Daley Spuit 11. De man van 17 miljoen met zijn zogenaamde PL ervaring die zich als een meisje van 12 opzij liet zetten tegen Heracles. Miskoop. Met beide benen op de grond? Mag ik vragen welke reden er was om te gaan vliegen dan? Voorbereiding kut, EL wedstrijden kut, Eredivisie wedstrijd kut. Donder op man.
4 -9
vvz1917
Welke EL wedstrijden bedoel je>??????
0 0
Knalpot
mwah tot 1,5 wedstrijd geleden dachten er toch heel veel heel anders over.
0 0
X-RaY
Daar zijn de eerste cliché uitspraken alweer.
Op naar de volgende...
4 0
Duif63
De geschiedenis herhaald zich keer op keer. Gewoon weer 33 wedstrijden in de achtervolging.
4 0
talent020
Dat gelul over beide benen op de grond hoor ik.nou ookal 4 jaar, leven ze op een roze wolk dat ze nog steeds niet op de grond staan?
8 0
ambtenaar
Lol, al 4 jaar geen prijzen en nog steeds staan ze niet met beide benen op de grond ?
7 0
Ajaxtrouw
daar heeft iedereen ook hier op AS nog steeds enorm veel last van. Wij worden wel even kampioen, rollen iedereen op etc. Altijd arrogantie!!!
7 0
altijdwelwat
€20 miljoen is veel geld voor een anonieme meevoetballer , de passing is bij vlagen prima, overzicht dik in orde. Maar wat is dat waard als je geen snelheid, duelkracht, sprongkracht, acceleratie, agressie, en winnaarsmentaliteit hebt. Ik wil hem altijd een aai over zijn bol geven als ik hem hoor praten , bijna een gevoel van medelijden.
5 0
de-Ajacied
Exact
0 0
Red Devil
dat horen we al 1.5 seizoen.
Bloed zweet en tranen en anders maar biezen pakken.
2 0
niquedegraaff
Blind was één van de slechtste op het veld. Vooral in de tweede helft was hij schrikbarend slecht.
6 -2
Ajaxtrouw
Hij waant zich onaantastbaar en dan krijg je dit. Niemand wil knokken voor de ploeg allemaal ego's met eigen agenda's. Om te kotsen!
5 -1
HilversumNoord
Dat is een mooie. Ego’s met eigen agenda’s. Helaas maar waar. “Fantastisch om voor Ajax te spelen” maar eigenlijk bedoelen ze, “hoe kom ik nog binnen een jaar in het buitenland”
0 0
ARUCAMBA
goede voetballers maar geen team, totaal geen beleving en spelvreugde, afgang, wordt wederom een moeilijk seizoen
3 0
AjaxBaggio
Werd binnen gehaald als de verlosser. #Daleyiscominghome !!!
Maar hij voegt nauwelijks wat toe als verdediger.

Als je zoveel geld uitgeeft, moet je hem ook op zijn natuurlijke positie laten spelen. Anders had je net zo goed Viergever zijn contract kunnen verlengen. Die is echt geen mindere CV dan Blind.

Scheelt je toch weer euhhh ...... 20 miljoen.
11 -1
Mokum31
Jaja blabla
0 0
GerardAjax26
Stonden ze nog niet met beide benen op de grond na de 2-2 in Luik dan?
10 0
Daluniz10
Ach man, rot toch op met die cliche uitspraken, paar dagen geleden : 'het was een wijze en dure les' , nu is het 'iedereen staat weer met beide benen op de grond'... .. dit gelul telt niet meer .. ik was het met Gullit eens na Standard Luik.: 'de ervaren spelers zijn gehaald zodat zulke momenten niet meer voorkomen'. en wat hebben wij nu , na de eerste competitiewedstrijd? …. de ervaren speler die met dit standaard gelul komt...
pfff het elftal en de selectie die wij nu hebben moet zelfs zonder de coach gewoon kunnen winnen ….
3 0
HsvHoek
Same story, over and over again.
Weer geen kampioen, PSV snapt hoe het werkt, en wij worden geleid door een tukker die z'n ploeg na een half jaar nog steeds niet op de rit heeft. Ik voorspel een zeer snel ontslag en hopelijk een ervaren buitenlandse trainer voor de groep.
3 -3
Knalpot
dramaqueen
0 0
Onpartijdig
Valt me op dat bepaalde principes van Bosz totaal niet meer in de picture zijn, vooral de middenvelders staan enorm ver uit elkaar (evenals de linies) en er wordt enorm veel achteruit gelopen, vooral als Heracles de bal had aan de vleugels, dan durven de backs van Ajax zonder blikken of blozen meer dan 20 meter achteruit te lopen voordat ze echt voor de bal gaan, bizar
13 -1
Vlieske
Komt omdat je met een 10 speelt en niet met een 6
2 0
CruyffFootball
Alles wat Bosz opgebouwd had is vakkundig gesloopt.
Zo’n Van der Sar zou toch iedere avond met tranen in zijn ogen z’n bedje in moeten stappen.
5 -2
Tufono
Wat is de toegevoegde waarde van Daley Blind, geen gif, geen passie, geen vechtlust!!
12 -8
CR14FF
Blind moet gewoon op 6 komen te staan. Schöne begint helaas oud te worden, Frenkie en Eiting verdedigend nog te zwak voor die positie. Blind heeft een geweldige crosspass, oog voor aanvallende openingen en kan ook prima op inzicht de opbouw van de tegenstander ontregelen.

Dit middenveld is de grootste zwakte van Ajax, terwijl we daar geweldige spelers voor hebben rondlopen. Oorzaak ligt bij Ten Hag die het tactisch verkeerd invult.
4 0
Vlieske
Verruit je beste speler vandaag. Speelde alles vooruit tussen de linies waar nog het enige gevaar van kwam.
3 -4
Jeugdtrainer
Omdat Daley te grote afstanden moet afleggen. Dan is hij nooit goed geweest. Daley moet het hebben van spelinzicht, ondersteuning van andere middenvelders en is vooral een linie doorbrekende passer op 6, geen verdediger. Maar TH ziet het niet. Overigens geldt wat hier staat ook voor Eiting en Donny, die grote afstanden moeten afleggen en dan vaak te traag zijn om snel druk te kunnen geven op de bal.

Wanneer ze samen compact druk zetten zijn ze de beste. Dan heb je niet eens echte balafpakkers nodig maar kun je zelfs met Lasse op 6 spelen.
9 0
CruyffFootball
Blind is geen cv. Loopt voor lul daar.
Al zou je dan alsnog meer mogen verwachten van iemand met zijn status.
6 -3
didierajax020
Slap gedoe. Begin dan scherp als je het allemaal zo goed weet.
6 0
Bjorn
Dit hoorde ik 4 dagen geleden ook al. En horen we dit niet jaar op jaar na een slecht resultaat? Er verandert niets... wake up.
14 0
CruyffFootball
En dit was na Luik nog niet het geval?
14 0