Ten Hag: 'Kwamen er moeizaam in'

TZwagerman, 11-08-2018 om 21:10, 24505 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag is na afloop van de wedstrijd ingegaan op het gelijkspel tegen Heracles Almelo. De trainer zag waar het aan ontbrak en heeft een beetje spijt van zijn keuze voor het doorvoeren van vier wissels in zijn basisopstelling.

'Wij hadden het natuurlijk ook anders voorgenomen en hebben nu niet bereikt wat we wilden bereiken', opent Ten Hag logischerwijs tegenover FOX Sports. De trainer weet waar het aan lag: 'De eerste fase van de wedstrijd was te sloom, we kwamen er moeizaam in. Pas tegen de rust kregen we de eerste kans, dat moet natuurlijk veel sneller in de wedstrijd gebeuren.'

Om de wedstrijd te doen kantelen bracht Ten Hag Klaas-Jan Huntelaar en Frenkie de Jong. Daar had de hoofdtrainer specifieke bedoelingen mee: 'Met Huntelaar natuurlijk doelpunten, dat is helder. Met De Jong wilden we het tempo van achteruit op gaan voeren.'

Ten Hag begon niet met zijn beoogde basisploeg en achteraf gezien heeft de trainer daar best een beetje spijt van. Toch had hij niet veel andere opties: 'Huntelaar heeft vorig seizoen spierblessures gehad en De Jong komt net terug van een zware blessure. Tagliafico en Schöne zijn op het WK geweest. Dan houd je niet zoveel keuzes over. Daar komt natuurlijk wel bij dat onze bankspelers dit ook gewoon moeten kunnen.'

Voor de trainer is de doelstelling richting het duel met Standard Luik duidelijk: 'Dit is een domper en een teleurstelling en dat zullen we moeten verwerken. Maar ja, je moet teleurstellingen altijd omzetten in kwaliteit en dat is nu aan ons.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
As dinsdag is een goed resultaat cruciaal voor ten hag al
Met alle respect
Hoe kan je in je 1e comp wedstrijd: Sierhuis zijn debuut laten maken, en Huntelaar wissel?
4 van je beoogde basisspelers wissel zetten?
0 0
koppendicht
Er zijn megabedragen gespendeerd aan de spelersgroep en ten hag presteert het om alles in de voorbereiding te verliezen, en gelijk te spelen tegen standard en heracles. Prestatie van wereldformaat.
2 0
ajaxinho
Dit had de wedstrijd van de reserves moeten zijn.
Die moeten zich bewijzen door van Heracles te winnen.

Als zij hier niet uit hebben geleerd,
worden we geen kampioen.
0 0
ajax4ever01
Het voetbal was onder Marcel Keizer nog leuker om naar te kijken dan onder Ten Hag
1 0
ajaxinho
Ik ben een fan van Keizer.

Maar als ik eerlijk moet zijn
kwam het plezier pas na 4-5 speelronden.
0 0
meerzicht
En beoerd uit....
0 0
ajaxiscruijff
Ook die analyses van ten Hag: om te huilen gewoon. Allemaal van die dooddoeners, die iedereen kan zien: het was niet zoals we wilden, we hebben niet bereikt wat we wilden bereiken. Ik kan me zo voorstellen dat hij ook van dat soort teksten tegen die jongens heeft in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd: ‘jongens, vandaag eerste wedstrijd van het seizoen, moeten we goed beginnen, dus goed spelen vandaag en we moeten een doelpunt maken en het liefst geen tegen. Succes jongens. We gaan ervoor.’
3 0
DeGodenzonen020
Zijn visie of analyse niet altijd goed kunnen uitleggen in de media staat niet gelijk aan helemaal niks hebben. Als hij dat helemaal niet had gekund hadden Sar en Overmars hem niet aangenomen
0 0
Radie125
Ten Hag je hebt het weer voor mekaar mijn weekend naar de klote. Dank je wel en volgende week graag niet meer verschijnen in de JC ARENA
3 0
Trainer21
Je laat Sierhuis toch niet zijn basis debuut maken in de openingswedstrijd van de eredivisie terwijl Huntelaar bijna d ehelft van je goals op heeft geleverd in de VCL. Daarnaast moet je gewoon met je sterkste opstelling beginnen. Rouleren bij de eerste competitie wedstrijd vind ik vreemd. PSV speelt toch ook gewoon in hun sterkste opstelling. 2 dagen is toch genoeg om te herstellen van Heracles thuis. Je gaat nu ook lekker met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Op deze manier wordt VVV uit ook lastig. Ten hag zijn speelwijze is niet om aan te zien. Er wordt geen druk gezet, het team valt in tweeën en de laatste linie moet achteruit lopen, waardoor er geen druk op de bal is. Zulke basis dingen mogen bij Ajax echt niet gebeuren kom op zeg
5 0
BlancoKanu
Ach en zo is er altijd wat. Indien Huntelaar vanaf de start had gespeeld en geblesseerd was geraakt of over een paar maanden niet kan voetballen ivm overbelasting, had hij hem moeten sparen tegen Heracles en VVV. Allemaal gezeik om maar de trainer aan te kunnen vallen. Gisteren hadden de spelers meer kunnen en moeten geven punt!
2 -1
jtsmit
We hadden 3 wedstrijden gespeeld, waar kunnen dan overbelast van zijn?
0 0
AlexIbarra
Goed verhaal maar waarom PSV erbij betrekken?

Hebben een ander programma, minder brede selectie en gewoon andere spelers met andere pijntjes, ongesteldheid of wedstrijdritme.

Sowieso nooit naar PSV kijken.
1 0
Afca85meer
We kwamen er moeilijk in? Dat snap ik idioot! Als je zo rommelt met je opstelling vraag je er om.
2 0
ajaxiscruijff
Ten Hag is na de winterstop begonnen. Ik heb vrijwel alle wedstrijden gezien die onder zijn leiding gespeeld zijn. Na misschien 2 wedstrijden (ik geloof tegen pec Zwolle en tegen Roda JC) hield ik een goed gevoel over. Voor de rest was het zouteloos, werd het beslist door individuele klasse (zoals tegen Luik) of was het ronduit slecht zoals gisteren tegen Heracles. Onder Keizer werden we beter, zat er spelvreugde en mooie combinaties. Van die periode kan ik me nog een 8-0 overwinning tegen NAC herinneren en een mooie 3-0 overwinning tegen PSV. Toch moest Keizer eruit.
Ten Hag is nu al langer bezig, met beter spelers en slechtere prestaties. Toch blijft hij het vertrouwen houden van de Ajax-leiding. Overmars en van der Sar: is dit niet heel erg met twee maten meten?
6 0
DarkChild
Dat komt omdat het lot van die grappenmakers hieraan verbonden is. Je kan niet het ene evangelie inruilen voor het andere, daar de ene afkoopsom na de andere voor neertellen en denken dat jij niet aan de beurt komt als het allemaal mislukt.

Dit is dan ook de blessuretijd voor Flappie en Miepmiep, die kunnen dan gewoon lekker op hun niveau keeperstrainer worden en in vastgoed gaan handelen.
5 0
ikzoekdarkchild
He man,

Misschien gekke manier van vragen maar jij bent toch een oud mod/admin van Ajax Netwerk? Zo ja, kunnen wij in contact komen?
0 0
Dennis1964
Zeker weten, en Keizer had ook nog het drama met Nouri meegemaakt.
5 0
Afca85meer
Gisteren nog gefloten Dennis?
0 -1
ajaxiscruijff
Precies
1 0
DeMeervanweleer
Onlogische opstelling, misschien wel uit angst om keuze`s te maken. Blind is geen centrale verdediger maar een 6. Sierhuis heeft bij lange na het niveau niet en je moet Ziyech en Tadic in hun kracht zetten.
Onana
Mazraoui De Ligt Wober Tagliafico

Blind
De Jong Ziyech

Neres Hunter Tadic
3 0
Gerbrand
We misten Tagliafico heel erg. Vooral zijn aanstekelijke felheid is voor dit team met veel flegmatiek overkomende spelers heel belangrijk!
5 -1
Caparzo
Ten Hag heeft gewoon gelijk, het elftal waarmee hij starte moet het ook gewoon kunnen.
0 -2
Afca85meer
Ten Hag moet vooral naar zichzelf kijken. Niet naar de spelers wijzen. Je vraagt erom als je 3 a 4 basisspelers wisselt.
0 0
AlexIbarra
Beste Erik,

-Wöber kan niet langs een lijn hollen dus die zet je geen linksback. Nul aanvallende impulsen vanaf links waardoor het ook niet meer verrassend is als er steeds iemand over rechts komt.
Zet Wöber lekker LCV en geef Nico gvd geen seconde rust meer totdat Sinkgraven fit is. Mocht Nico toch uitvallen dan heb je Blind of Bakker.

-Blind zet je achter op het middenveld, met Ziyech / Donny / Frenkie ervoor (2 vd 3). Hij stuurt de restverdediging aan die bij ons altijd kut staat. Als Blind hier niet fit genoeg voor is laat je hem minder spelen (we hebben Schöne en Eiting ook nog) maar zet hem geen LCV.

-Sierhuis deed het niet slecht maar kom daar niet mee aan in de seizoensopening. Je speelt thuis, iedereen verwacht iets en jij stelt je 3e spits op? Minachting (fans) en onderschatting (tegenstander) straalt dat uit. Geef Huntelaar evt. maar rust op het kunstgras van VVV volgende week.

-Leer onze jongens eens om tactisch tegen iemand aan te lopen en de counter eruit te halen. Gisteren weer zo'n scheids die toch alles laat gaan, doe er je voordeel mee.
Ik heb me kapot geergerd aan hun talloze kutovertredinkjes die niet worden bestraft, terwijl wij bij balverlies vaak totaal uit positie 50 meter terug moeten hollen.

Ik weet dat je dit leest Erik, vooruit met de geit! ;)
0 -1
Daveajax1976
Hoor hier iedereen zeggen peter bosz ...

Als we nou met 50.000 man roepen om Louis van gaal dan zit de volgende thuis wedstrijd Ajax beste trainer aller tijde weer op de bank !!! (Dat is een ECHTE Ajacied)

Peter bosz goede trainer maar ik zie liever van gaal
3 -3
Juichtoon
Dan heb je het voordeel dat je wat wedstrijden in de benen hebt past meneer 4 wissels toe. Wordt dit voordeel meteen teniet gedaan. En dan ook Neres nu al weken niet op rechts. Die is straks ook naar de vaantjes
3 0
Daveajax1976
Dat krijg je van rouleren ! De 1e wedstrijd van het seizoen gewoon 4 basisspelers op de bank..
ten hag hou het gewoon op 1 a 2 spelers mooie gek!

Dinsdag verliezen ten hag gelijk ontslaan die man maakt zulke rare keuzes ..

Er zijn maar 2 trainers waar dit elftal naar luistert peter bosz.. Ennnn Louis van Gaal .. van gaal zou ik zo graag nog 1 keer willen zien als Ajax trainer
5 0
MankeNelis
Meestal de volgende dag ga je nuanceren, maar nu heb ik nul brgrip voor deze trainer. Hij heeft sinds jaren een prachtige selectie en juist bij de ouverture van het seizoen verkloot hij het voor eigen publiek. Ten Hag flikker op ongelofelijke eikel!
3 0
Murph
Ten Hag verstaat zijn vak niet
En geen speler verstaat Ten Hag.
5 0
Radie125
Ten Hag koffers pakken
3 0
Trainer21
Van Utrecht
0 0
meerzicht
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Marc verlos hem en ons van een blamage en tenenkrommende wedstrijden onder een uitstekende selectie. Komt echt te kort voor een hoog niveau. Er lopen twee trainers rond op zoek naar een club. Handelen en heel,snel.
7 0
DarkChild
Lol. Je weet dat we Ten Hag hebben dóór Marc he? Zelfs nog een forse afkoopsom voor betaald aan Utrecht. Keizer moest weg voor dit evangelie, dus hier zullen we het mee moeten doen, tenzij de hele zooi erboven ook weggaat.
0 0
Ajax9196
Weg met deze incompetente dwaas. Slechtste trainer die we ooit gehad hebben, na Jan Wouters. Dinsdag zwaaien met witte zakdoeken ipv een blij vlagje.
3 0
marrene
De eerste kans was niet in de tweede helft. Donny had een grote kans in de eerste helft na een mooie assist van Ziyech. Alleen al dat hij dat niet meer weet na een wedstrijd zegt eigenlijk genoeg. Analyse van niks.
Hij moet ervoor zorgen dat er een scherp elftal het veld op komt en geen wandelmachine. Zit totaal geen beleving in het voetbal. Ze krijgen imo ook veel te veel opdrachten mee. Er zijn ook spelers die op intuïtie spelen, die moet je niet vol proppen met opdrachten. Heb het gevoel dat iemand als Neres daar niks van moet hebben.
En als je al na drie wedstrijden moet gaan rouleren is het wel heel erg gesteld met de fysieke gesteldheid. Los of ze allemaal zouden moeten spelen maar nu al wijzen op spelers die een WK hebben gespeeld en dat Frenkie geblesseerd is geweest is idioot. Het zijn getrainde profs. Als je ze wil "sparen" doe dat dan bij trainingen.
2 0
AFCA.
Weet je, van mij mogen ze het dinsdag wel verkloten. Er is 0 vertrouwen binnen de selectie in Ten Hag. Dat merk je aan alles. Er is 0 vertrouwen bij de supporters. In de CL hebben we niks te zoeken. Dinddag eruit, Ten Hag opdonderen, Bosz in en er een mooi seizoen van maken
5 0
Ar
Wat hebben we vandaag gezien en geleerd?
Dat Frenkie de Jong het spel van achteruit versneld, en zelfs laatste man durft te spelen en De Ligt naar voren te sturen en na De Ligt gewoon de beste mandekker van de selectie is.
Dat Blind misschien wel een betere linksback is dan Tagliafico en Wöber.
Dat Sierhuis en Huntelaar niet heel veel uitmaakt, behalve dat Huntelaar wat venijn in het elftal weet te krijgen.
Dat Neres, uitblinker in de voorbereiding toen de WK-gangers en aankopen er nog niet bij waren, sindsdien bijna onzichtbaar is.
Dat Mazraoui redelijk zijn mannetje staat in duels maar echt nog wel een paar weken cursus van Reiziger en Bogarde nodig heeft om de verdedigende aspecten van een back te leren, want de ruimte die hij laat voor het schot...
Dat Ziyech en Tadic overal maar lopen, maar Ziyech op 10 de ballen maar niet op goal krijgt en ondertussen zich de ballen uit de broek loopt. Dat laatste is dan een plus puntje.
Dat we Kluivertje meer missen dan we willen toegeven, met name kwa snelheid en diepte zoeken.
Dat Ten Hag nog niet uit is over de beste samenstelling en waar Tadic nou moet spelen.
Dat Ajax het zich nog steeds vaak moeilijk maakt door voorin de ruimtes zelf klein te maken.
En dat Heracles er heel goed in slaagde om Ajax telkens tegen de zijkanten aan te duwen, waar eindeloze korte combinaties werden gemaakt waarvan je als tegenstander denkt: ga lekker je gang joh, want zo ben je niet in de buurt van de goal.

Twee lessen deze week waar stevige lering uit getrokken moeten worden.
De zichtbare zwakke plek op rechtsback, het verdedigende aspect, waar zowel tegen Luik als tegen Heracles een goal uit volgt.
0 0
Ben
Rechtsback is idd echt wel een probleem, we hebben toch Kristensen, die in de basis echt een back is itt Mazraoui? Op deze manier kan elke ploeg het ons moeilijk maken. Ben benieuwd hoelang Ten Hag hier aan vasthoudt. Het valt me trouwens ook op dat Ten Hag er niet in slaagt een team neer te zetten waarbij, ondanks de kwalitatief brede selectie, de reserves moeiteloos de posities over kunnen nemen zoals wel onder Frank de Boer en Bosz het geval was.

Gelukkig hebben we al EL, want ik zie Preudhomme er wel toe in staat ons bij de zwakke plek te pakken. Misschien niet eens erg, als dat betekent dat we met Bosz (of zelfs De Boer) verder kunnen in de EL. Met vlagen leuk voetbal gezien onder Ten Hag, maar dat is echt niet genoeg met deze selectie, zeker als je al meer dan een half jaar voorbereiding hebt gehad op dit seizoen.
1 0
Cello
Dit is niet Ten Hag's schuld. Kom op zeg!.
Tenzij je natuurlijk volledig ervan overtuigd bent dat Ten Hag zijn spelers dit precies geïnstrueerd heeft om zo te voetballen. Ja dan is het zijn schuld. Alleen dat geloof ik niet.
Ik geloof niet dat Ten Hag heeft gezegd, dat de steekballen veelal op Heraclieden gedaan moesten worden. Ook niet dat men een trage balcirculatie moest nastreven. Ook niet dat men niet scherp moet passen. En ga zo maar door.

De spelers hebben het laten liggen. Niet de coach. Of je moet de mening zijn toegedaan dat hij ook diverse spelers heeft ingefluisterd dat ze maar wat moeten gaan aanklooien, gaan lopen pielen en trachten met wat hoogstandjes hier en daar de boel uit elkaar te spelen. Tsjah...als ie dat gezegd heeft, ja dan moet Ten Hag zo snel mogelijk weg. Maar geloof je het zelf?.

Het zijn de spelers die ons supporters hebben laten zitten, niet de coach, maar wel de spelers en niemand anders!.

Want zelfs met de 11 die Ten Hag de wei in stuurde, zelfs al zou je niet eens tactiek besproken hebben dan nog horen onze spelers Heracles 'gewoon' te verslaan.
0 -4
MankeNelis
We spelen al 8 maanden brei-voetbal. Het is kut met peren onder deze man.
2 0
Dennis1964
Het is gaten kaas en dinsdag wordt billenknijpen.
0 0
PJK54
De schuld ligt zowel bij de coach als de spelers daarin heb je gelijk als je als speler denk het met 2 vingers in de neus wel even te winnen kom je meestal van de koude kermis thuis want het tempo was schikbarend laag, passes kwamen niet aan, linies die niet aansloten enz. enz. En dan de begin opstelling daar is het eigenlijk al fout gegaan en dat is de schuld van de coach welke wederom heeft aangetoond totaal ongeschikt te zijn voor Ajax prima middenmotorcoach verder niets.
0 0
meerzicht
Dus jij wil beweren dat dit zelfde elftal , ook al zijn het niet de eerste keuzes, onder laten we zeggen Bosz, Cruyff of van Gaal of advocaat .. ook zo wandeltempo ten toon zouden durven spreiden. Ga toch weg het is de coach die er OOK voor moet zorgen dat agressie, vuur , beleving, bezieling aanwezig is. TEn Hag goed voor een club uit de subtop maar niet voor dit niveau. Ik voorspel je zelfs met de eerste keus wordt Ajax onder ten hag absoluut geen kampioen. Het is niet naar bedoeld maar hij mist gewoon de top kwaliteiten voor een topcoach. Het wordt niks onder ten hag.
2 0
AFCA.
Als je niet ziet dat deze spelers geen stap extra zetten voor de trainer dan kun je beter even langs de opticien
0 0
debarbaar
Ja het is wel Ten Hag z'n schuld. Of is het alleen maar zijn verdienste als er gewonnen wordt? De man maakt al 6 maanden warrige keuzes. Een handvol wijzigingen om een absoute onzin reden. Als sinds het ontslag van Keizer zit het voetbal in een dalende lijn. Het is echt 4 keer slechter dan onder Frank de Boer en die won gewoon prijzen.
1 0
kaashaas
Maja ik houd dan maar hoop met deze niet Ajax-Trainer.
0 0
076Brabander
Vandaag nog ontslaan wat mij betreft. Met Ten Hag gaan we de titel niet winnen. Heeft notabene een half seizoen de tijd gehad om te "wennen" aan de club. 2 nieuwe backs, ervaring en Labyad zijn er gekocht, maar van enige vooruitgang qua spel is geen sprake. Mismatch.
5 0
aietos
Als het kalf verdronken is dempt men de put.
0 0
Lagasj
Ontslag nemen, sukkel!
En neem Sar en Overmars meteen mee.
We hebben nog geen enkele goede wedstrijd onder jouw bewind gezien.
3 -4
shachalnur
"teleurstellingen omzetten in kwaliteit"

Zou Ten hag ,voor hij werd aangesteld als trainer van Ajax,een boekje met onnavolgbare quotes van Cruyff hebben gelezen en dacht hij : 'Dat kan ik ook".
2 0
X-RaY
Noteer em maar alvast Ajax wordt weer geen kampioen. Voorhoede is veel te zwak en aangezien ten Hag Blind als cv ziet kom je ook een goede 6 tekort plus een goede rechtsback.

Kortom Ajax is en blijft een stuurloos schip.
0 0
Ar
Het wordt nog heel wat om van deze spelers een goed functionerend elftal te maken!
1 0
MankeNelis
Dat krijg van dat die rare kronkel trainingen. Bosz heeft bewezen dat lang trainen geen moer zin heeft. Leipe Loetje gaat zichezelf een ongeluk trainen. Wat een mafketel.
5 0
Catenaccio
Ga eerst nou eens een paar wedstrijden met dezelfde basis starten collega trainer ten Hag.
Vastigheid nr 1, rouleren nr2.
9 0
dirkreus
Ajax onwaardig, met deze selectie kun je makkelijk kampioen worden.
Alleen niet met kabouter Hag....
6 0
MankeNelis
Erik tactische blunders Ten Hag. Wat moet je met een kluns als trainer? Amper een fatsoenlijke wedstrijd gezien onder deze man.
9 0
Ajaxvooraltijd
Ik merk al aan alles dat ik blij moet zijn dat ik het niet heb kunnen zien. Ten Hag geef ik het voordeel van de twijfel maar hij moet nu toch echt gaan presteren.
0 -3
Hans Kraay Jr.
Nu al?
1 0
fanforeffer
Waarom moest deze trainer er perse komen ,kosten nog moeite zijn gespaard. miljoenen zijn er uit gegeven! En wat is het verschil met vorig jaar ,niks. ongemotiveerde bende,slecht voetbal maar wel veel blabla.
4 0
Bijgoochem
Het begint al bij die speech van Edje kadetje voor de wedstrijd, wat een fucking aanfluiting. "Jongens we gaan samen die drie punten pakken, de supporters en de spelers...en dinsdag is het uitverkocht wat fantastisch he" met z'n piepstemmetje. Dat is dan je algemeen directeur.
Ik kan in 5 minuten een boeiender stuk verzinnen om tegen je trouwe fans te zeggen om het seizoen mee te starten. Over dat het moeilijke tijden zijn met aankopen en verkopen midden in de zomer en het grote geld, dat er fouten zijn gemaakt met trainerswissels maar dat we allemaal moeten leren. En dat het niet meer is zoals vroeger dat je de kleine clubs wel even oprolde. Onze WK gangers die het helaas niet ver hebben geschopt. En dat we met z'n allen nog met de gedachten bij arme Nouri zijn... Maar dat we er ***verdomme alles maar dan ook ALLES aan gaan doen om dit jaar kampioen te worden en onze o zo mooie club weer trots te maken. Ons alleruiterste best doen om AJAX Europees te laten gelden, in het stadion dat eindelijk naar de beste en mooiste speler aller tijden is vernoemd, de man die ons zoveel heeft gebracht. En om de club weer trots te maken hebben we iedereen nodig, de F-side, de bobo's, het invalidenvak en de dagjesmensen. De koffiejuffrouw, de ballenjongens, Erik ten Hag, matthijs de Ligt en Lasse schone. Beste supporters, ik wens jullie een fantastisch seizoen toe met voor-en tegenspoed maar bovenal met prachtig voetbal. Bedankt.
Kon hij niet gewoon zoiets zeggen? Live uitgezonden in de kleedkamer?
3 -6
DarkChild
Geen kritiek op onze oud-spelers als directeuren he. Dat kan niet, want is niet goed voor het plaatje. Daarbij, het gaat aal jaren super goed en des Ajax ook nog. 'We're back' en alles.
0 -2
Mazraoui
Niet janken om Edwin en Marc ajb
1 -2
talent020
Dinsdag word cruciaal voor Ten Hag, bij uitschakeling gaat zijn positie wankelen, ook omdat spelers meer irritaties tonen in de interviews, vraag me af of TH beseft dat je ook in het begin van het seizoen punten moet pakken om kampioen te worden,
2 0
ambtenaar
Domme en slechte trainer.
10 0
3sterren
Maar jij mag er wat mij betreft makkelijk uit ...
En neem Labbekak maar meteen mee.
8 0
supporter sinds
Ten hag bedoeld natuurlijk dat hij vanavond kwaliteit heeft omgezet in teleurstelling. Dat is namelijk de enige kwaliteit van Ten Hag. Zelden zo slechte coach bij Ajax gezien.
6 0
ram
Van Bommel lijkt daar perfect op zijn plek inderdaad. Ten Hag past gewoon niet bij ons.

Ik begrijp nog altijd niet waarom Bosz niet is teruggehaald deze zomer... Eén van de grootste blunders ooit in het voetbal - het vertrek van Bosz - had gemakkelijk goedgemaakt kunnen worden. Ik vind het echt bizar dat dat niet gebeurt.
5 0
Adam24
Je kunt ook beginnen met de mensen op de juiste plek te zetten. Verhouding op het middenveld was totaal onduidelijk. Eiting op 6 en Donny en Ziyech als
half waarvan Donny de diepgaande middenvelder is. Zodra Ziyech de bal komt halen en vdBeek ook als 6 wil gaan spelen gaat het mis, dat moet gecorrigeerd worden door de spelers zelf en de coach. Tadic moet vanaf links en Neres vanaf rechts. Blind is geen Linksback, Wober is geen linksback. Kunnen daar best een keer spelen, maar niet in je eerste wedstrijd van het seizoen. Labyad viel onzichtbaar in.
5 0
diamanti
Ik had het idee dat ze voornamelijk met 2 controleurs willen spelen net als dinsdag. Snap ook niet echt waar dat idee vandaan komt.
2 0
hallo1
Ten Hag gaat het zo niet lang volhouden.

Rare opstelling. Opeens twee paniekwissels in de 60ste minuut en vervolgens Neres te lang laten staan en Labyad pas brengen als het 0-1 wordt. Zucht... Je merkt ook in het stadion dat men met de vinger naar Ten Hag wijst en niet onterecht in mijn ogen. De voornaamste taak van een coach is toch een gedreven elftal het veld in sturen, niet een lamlendig zooitje.
7 0
fanforeffer
We hebben Tadic gekocht voor links maar wordt rechts neergezet.
Neres is goed op rechts maar wordt links neer gezet.
De man met de slechtste vrije trappen, Zyech, neemt elke vrije trap.
Iedereen speelt vanuit stilstand loopt 3 passen de speelt dan pas,alles gaat traag.
De inworpen zijn typisch Ajax iedereen staat te kijken.
Waardeloze trainer die dit niet ziet en verbetert.
11 -1
Lagasj
En Onana moet maar eens gaan trainen op uittrappen naar de goeie kleur.
0 -1
Schwalbino
Inworpen zijn overal een drama en zeker bij AJax. Ten eerste de snelheid wordt eruit gehaald omdat de man die de bal heeft wacht tot de ingooier (de back) gearriveerd is. Dat is al 20 tot 25 sekonden. Dan is het de taak van de ingooier om het spel naar voren voort te zetten... Dat betekent dat hij nog eens 15 tot 25 sekonden zit te zoeken tot zich een klein venstertje opent waarin de inworp naar voren kans op succes biedt.

Gooi dat ding meteen naar achteren. Scheelt een hoop in de snelheid van het spel.
0 0
Legion
Ho wacht even, ik maakte dezelfde fout. Op TV werd neergezet dat Neres links en Tadic rechts stonden maar in de wedstrijd zag je het veelal andersom en soms wisselen.
Niks mis mee.

De rest 100% mee eens
0 0
Schwalbino
Zyech-Tadic dat is hemel of hel. Het zijn beide intuitie voetballers. Alles of niets. Er is niemand die deze twee een schop onder de kont geeft als het eens een keer niets is. En dat zal wel moeten want tactisch zijn ze naief omdat ze altijd hun eerste impuls volgen.

Dit is waarom Klaassen zo belangrijk voor Ajax was.
3 -2
Mazraoui
Dat niemand ze een schop onder de kont geeft is in het geval van Tadic in ieder geval niet waar. Tegen Luik zag ik zowel De Ligt als Schone hem tot de orde roepen
1 0
GerardAjax26
Mja, Schone was zelf ook erg slordig tegen Luik dus in hoeverre neem je dat dan van hem aan.
1 -1
Schwalbino
Klopt maar Tadic is net als Zyech een mannetje en die laat zich niet zo maar even corrigeren. De Ligt is daar nog te licht voor en Schone stond vandaag niet in het veld.
0 -2
Adios
Als we in het thema kale blanke coaches willen blijven, zouden we misschien Zinedine Zidane maar moeten vragen om het stokje over te nemen...
1 0
Mazraoui
Heeft Franse nationaliteit maar is een Algerijn qua uiterlijk als ik me niet vergis. Noord-Afrikaans dus
0 -1
ram
Maar het is een witte man.. Maar waarom ga je in op zo'n futiliteit?
0 -1
trooop
Afgezien van de lamme tactiek is het voor een groot deel een kwestie van mentaliteit. Van de trainer, welteverstaan. Niet qua hard werken en erin knotsen, maar qua in balbezit je ballen tonen, de juiste dosis energie erin stoppen en de tegenstander na balverlies geen ademruimte geven.

In een of andere b-film die ik laatst zag zei iemand: als je tegenstander bang voor je wordt heb je het halve gevecht al gewonnen. Bosz had dit als geen ander begrepen. Vanaf minuut 1 opjagen en in het nauw brengen, zowel in als uit balbezit.
Als je dan vandaag weer blind en de ligt de eerste 4 ballen van de wedstrijd kalmpjes breed ziet tikken dan weet je als doorgewinterd Ajaxsupporter eigenlijk alweer genoeg.
3 -3
Mazraoui
Misschien iets out of the box maar is het geen idee om Wesley Sneijder coach van Ajax te maken. Hij is nog jong maar heeft alles in zich een goede coach te worden en heeft overwicht op de groep
1 -4
marco1972mb
ja ja die zal overwicht hebben...…..
0 0
Mazraoui
Weet niet hoe oud je bent. Maar jij denkt waarschijnlijk dat overwicht vooral door leeftijd komt
2 0
niquedegraaff
wtf
1 0
Mazraoui
Geef jij eens drie betere opties dan
0 -1
ram
Random een ex-Ajacied noemen die zelfs nog actief is, slaat in ieder geval he-le-maal nergens op.

Bosz is de beste trainer ter wereld voor Ajax. En het is zeker dat hij terug zou willen. Doen dus!

Ed moet even op de knieën om zijn fout toe te geven, salarisverdubbeling én eigen staf mee; en je bent jaren golden.
1 0
Johan1
Als je kampioen wil worden, moet je zo snel mogelijk van deze clown af. Haal een trainer waar de spelers ontzag en respect voor hebben. Met deze selectie moet je fluitend kampioen worden in Nederland.
10 -1
Adios
Kan iemand mij de visie van Ten Hag uitleggen? Ik had bij Keizer ook al moeite om er iets van een idee achter te zien, maar bij Ten Hag heb ik dat ook nog steeds na een half jaar. Bij Bosz en zelfs De Boer was het ook tijdens puntverlies tenminste duidelijk wat het idee erachter is, nu vraag ik me echt af waar ze op trainen en wat voor invloed Ten Hag op de groep heeft.
6 0
MarcelvanTol
Wissel dan eerder hangjas als je ziet dat het kut gaat. Waar is de tijd dat Cruijff van Basten 2 minuten voor rust wisselde om de zaak op scherp te zetten.
Het is allemaal slap trainersgelul, dit is toch hopelijk niet wat ten Hag echt denkt.
3 0
bazza25
Ik lees alleen maar ten hag out.. maar zijn er nog alternatieven behalve bosz? Denk dat die te trots is namelijk
0 -2
ram
Nee, hij heeft al een paar keer overduidelijk laten blijken terug te willen komen.

Het enige wat tussen de beste transfer in jaren staat, is de trots van hoge heren bij Ajax. Bosz erbij is belangrijker dan Tadic en Blind bij elkaar.
In mijn ogen is Bosz namelijk, wereldwijd, de beste trainer voor Ajax. En verreweg de beste sinds Van Gaal.

Van der Sar moet inzien dat het vertrek van Bosz één van de grootste blunders ooit is geweest in de voetballerij. Ik vrees dat zijn ego groter is dan zijn liefde voor Ajax. Maar als dat niet zo is en Bosz komt terug, dan gaat Ed de boeken in als een groot bestuurder. Als ie nors z'n ego blijft oppoetsen, blijft het de man van die extreme blunder.

Het is heel simpel:
-Bosz benaderen met excuses.
-Salarisverdubbeling voor Bosz én een contract voor een jaar of 5 a 6.
-Sowieso Cruzen erbij als assistent en Bosz verder de vrije hand geven om zijn staf samen te stellen.
3 0
niquedegraaff
Bosz is niet te trots. Die zit niet voor niets op zijn zak geld te wachten. Let maar op. Die zit gewoon in de wacht terwijl hij bakken met geld van Dortmund binnen sleept. Bosz gaat ten Hag op volgen.
3 0
El-Dorado
zelf nog aangegeven niet onwelwillend tegenover een terugkeer te staan.
1 0
Bky
Jawel hoor.

Bosz,
Alternatief 1: Bosz
Alternatief 2: Bosz
Alternatief 3: Bosz.
20 0
koeman1
Ja maar toen Bosz trainer was riep iedereen dat hij altijd op de zelfde manier speelde en geen plan B of C had .

Waren de meeste ook negatief en nu ...

De behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst .

Maar als je zoo slordig speelt moeten de spelers eerst de hand in eigen boezem steken .
0 0
mvdk
Louis van Gaal?
1 -1
El-Dorado
je bent alternatief 4 en 5 vergeten
0 0
Robeerke
Je vergeet Bosz
7 0
Adios
Die kunnen ze altijd nog benaderen als de eerste drie opties nee hebben gezegd
4 0
Horrontelli
Dat denk ik zelf niet. Hij praat nog steeds met liefde over zijn Ajax tijd en vond het best mogelijk dat hij nog eens terug zou komen.
6 0
charis
Alles en iedereen zolang die maar niet zijn cursus "coach betaald voetbal" in Nederland heeft afgerond.
En dat gejankt om Bosz begint hoogst irritante vormen aan te nemen ook al is het duidelijk dat die gewoon niet gaat komen.
1 -8
niquedegraaff
Ten eerste, het is geen gejank. En ten tweede is de roep om Bosz gefundeerd. Jouw gezeik en gezanik op mensen die Bosz wensen, dát is pas irritant! denk dáár maar eens over na.
1 0
charis
De roep is nergens op Gefundeerd, maar blijf maar lekker in je waan.
1 -2
Adios
Hij heeft een paar maanden geleden nog bij VI Oranje nog aangegeven dat hij wel terug zou willen keren. Maar degenen die lastig gaan doen zijn Van Der Sar en Overmars, die niet willen dat hij zijn eigen staf mag samenstellen.
5 0
niquedegraaff
Gelukkig hebben Overmars en Bosz dat al lang uit gesproken en daarnaast, was het niet Overmars die Bosz wilde behouden? ;)
0 0
Bjorn
De Jong vanuit de 4 positie zoveel sterker dan vanaf het middenveld in Luik. Ajax kreeg meer swung, Ajax ging beter voetballen, Ajax kwam in een hoger tempo te spelen.

Het is mij te makkelijk om dit puur op Ten Hag te schuiven. Ook al zet je Bassie voor de groep, je moet Heracles in eigen huis toch altijd oprollen? Kunnen de spelers het zelf wel opbrengen..

Wat ik Ten Hag wel verwijt is een Ajax dat te weinig druk zet en telkens een middenveld heeft met een gapend gat.
2 -1
Jeugdtrainer
Ik bedoel dit niet gemeen, maar je hebt duidelijk een slag gemist in het voetbal. Vroeger kocht je goede spelers en werd je kampioen omdat het voetbal veel meer 1v1 gericht was. Een aanvaller bleef voorin en een back bleef achter. Middenveld bleef in het midden, enzovoorts. Heb je dan de beste spelers in de 1v1? Dan win je. Ajax dus!

Voetbal is veranderd. Het is dynamischer en spelers hebben meer taken. Het is veel meer samenwerken. En om zo'n kasteel van 11 verdedigers (hoog of laag op het veld) te omspelen heb je meer nodig dan goede voetballers. Het gaat om een goed tactisch plan. Want zoals hier al meer gezegd, je kunt zelfs met 11 IJslanders verder komen op een Europees kampioenschap of het toplanden onwijs moeilijk maken. En dat is niet anders dan Heracles tegen Ajax. En dat is zeker niet Bassie voor de groep zetten en achterover leunen!

Mijn punt; je hebt een tactisch goede trainer nodig die de beste elf kan opstellen met een goed tactisch plan dat waterdicht genoeg is om een kampioenschap binnen te halen door de sterktes van spelers (waar wil je Tadic aan de bal hebben? Hoe ga je dat doen? Wie connect er goed met Tadic om hem in te spelen? Kan hij het tactisch invullen, snel druk zetten? etc.) optimaal te benutten, zwaktes van de tegenstander te gebruiken en eigen zwaktes te maskeren.
4 0
PetrusKeizer
teleurstellingen omzetten in kwaliteit. dat heb ik zonet gelezen. Heeft prof. Rukkertukker dat ook geZEGD?
2 -1
supporter sinds
Ik heb het 3 x moeten teruglezen en snap er nog niets van ... maar ik heb dan ook avondschool zonder verlichting .. dat helpt ook niet. Maar het staat er echt .. teleurstellingen omzetten in kwaliteit.. terwijl ik vanavond het omgekeerde heb gezien. Kwaliteit omgezet in een grote teleurstelling !
0 0
Tijntjee
Speelde Neres eigenlijk op links of op rechts? Heb alleen de laatste minuten kunnen zien. Als je dan al zo n vage voorbereiding gehad heb en pas in de Europese wedstrijden een beetje succes hebt...waarom ga je dan in godsnaaam je elftal zoveel weer wijzigen? Hij wil vooruit verdedigen maar wat is daar van te zien??
1 0
Mbaku
Lekker verschuilen achter een jeugdspeler die nul voorzetten of kansen kreeg om je eigen Hag(je) te redden. Dat zal goed overkomen in een op het oog toch al verdeelde spelersgroep.. chapeau
9 -1
Horrontelli
Ja, dat viel mij ook op. Huntelaar scoorde ook niet. Maar die is niet zo makkelijk te bekritiseren.
2 0
MrBabelinho
Na de 0-1 ging Ajax pijlsnel met een gretigheid spelen die 84 minuten ontbrak. Hoe kan dat dan Erik? Motiveer jij niemand of demotiveer jij iedereen???
5 0
charis
Op profniveau mag het gewoon niet zo zijn dat je nog gemotiveerd moet worden.
1 0
DelPiero
Het is los zand. Je bent vaak beter door de kwaliteit van de spelers maar organisatorisch staat het niet.
4 0
mvdk
Meer spuug erop
4 -1
CruyffFootball
Moet je vooral dit achterhaalde systeem blijven hanteren qua middenveld.
Veel succes.
0 0
Horrontelli
Wel flauw dat hij Sierhuis afrekent op het niet scoren. Uit welke pass of voorzet had dat gemoeten? Of had ie op het middenveld een solo moeten beginnen?

Bovendien heeft Huntelaar 40 minuten gespeeld en niet gescoord. En dat terwijl de laatste minuten altijd makkelijker zijn omdat er meer ruimte ontstaat op het veld.
5 0
Bky
Ja, of je laat Huntelaar gewoon even zitten en als je na 75 minuten niet hebt gescoord zet je hem met naast Sierhuis.
3 0
Horrontelli
Het is niet dat Kaj nou zo geweldig speelde maar als Ziyech die kans scoort heeft hij na 15 minuten een assist op zn naam. Geef hem een kans!
0 0
Dit is mijn club
Ga aub weg bij onze mooie club.
6 -2
HilversumNoord
Donder op Ten Hag met je proces. Speel met je beste 11. Dan had je na een half uur rustig aan kunnen dien. Looser!
6 0
Bky
Jammer dat de interviewer niet gewoon vraagt waarom hij die belachelijk wissels deed met de makkelijkste slachtoffers.

Sierhuis voor Huntelaar is gewoon letterlijk geen wissel, precies dezelfde speler brengen. Wöber speelde helemaal niet slecht. Neres of Eiting wisselen was veel logischer geweest.
4 0
El-Dorado
Ik vind vooral Wober te makkelijk wisselen. Wober is wel heel vaak de lul bij ten Hag.
1 0
Harmhc
Bla bla bla, je kan het gewoon niet maken om de eerste competitie wedstrijd niet met je sterkste elftal aan te treden. Mijn hele zin in dit seizoen is meteen in de eerste wedstrijd verpest. Je kan meteen in de achtervolging.. Hopen dat het dinsdag beter is!
2 0
A Kind of Magic
Hopelijk ga jij er soepeltjes uit!
10 -1
didierajax020
Wat een gelul Erik. Kwamen er moeizaam in? JIJ bent moeizaam.
9 -1
Schwalbino
Yup. Kotst u maar.
1 -1