Ten Hag: 'Zeker geen pappen en nathouden'

TZwagerman, 11-08-2018 om 18:20, 25174 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag is voorafgaand aan Ajax - Heracles Almelo ingegaan op de vier wijzigingen in zijn basisploeg. Ook sprak de oefenmeester over de rolverdeling tussen sterspelers Hakim Ziyech en Dusan Tadic en verklaarde hij de reservebeurt van Klaas-Jan Huntelaar. 

Met het opstellen van Donny van de Beek en Carel Eiting probeert Ten Hag zijn middenvelders niet tevreden te houden. Volgens de hoofdtrainer is hun basisplaats bittere noodzaak: 'Dat is zeker geen pappen en nathouden. We hebben ontzettend veel wedstrijden, drie in zeven dagen. En als het goed is, komt er zelfs nog wat bij. We moeten dus goed rekening houden met de belasting.'

Een aanvaller voor wie die belasting weleens te gortig kan zijn, is Klaas-Jan Huntelaar. De ervaren spits zit tegen Heracles op de bank, maar dat is volgens Ten Hag eerder uit voorzorg: 'Dat (drie wedstrijden in zeven dagen, red.) is veel, maar hij is fit en zou het op zich aankunnen. Alleen heeft hij vorig jaar wel vijf spierblessures gehad en zijn we daar op dit moment - door de blessure van Kasper Dolberg - kwetsbaar.'

 

Tot slot ging de oefenmeester nog in op de rolverdeling tussen Ziyech en Tadic: 'Ziyech heeft onder mijn leiding bij Ajax bijna altijd op het middenveld gespeeld. We hebben hem ook weleens gebruikt op de zijkanten, maar meestal toch echt op het middenveld. Van Tadic weten we dat hij ook op '10 kan spelen. We zullen dan ook per wedstrijd kijken wat daar nodig is.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Ten Hag, zou mooi zijn als je altijd onverstaanbaar bent. Scheelt een hoop verstaanbare nonsens. En nu oprotten en weer de koeien melken.
1 -1
debarbaar
We hebben ontzettend veel wedstrijden in 7 dagen. Hou toch op. Het is Utrecht niet. Keer op keer zie je weer dat ten hag de grote stad en een grote club niet begrijpt. Als het niet uit tegen uit," inpakken en wegwezen" graag.
1 -1
b.hulshof
De ruimte lag op de vleugels maar de enigste die daar niet moet zijn de spits liep daar naar toe. iedereen komt naar de bal toe niemand gaat diep of maakt een loopactie.
0 0
Ellende
Dit was een gelijk spel door pappen en nathouden
3 0
Patje2011AJAX
Ten Hag moet spruitjes gaan kweken dan kan Ajax iemand nemen die op een coach lijkt.
3 0
ST
Tadic en Ziyech op 1 middenveld kan alleen als je 4-4-2 speelt met 2 verdedigende middenvelders erachter. Hebben echter de selectie niet voor.

Onana
Mazraoui - De Ligt - Blind
———— Frenkie ————
Vd Beek - Eiting - Ziyech
Neres - Hunter - Tadic
0 0
ajaxinho
Verstandige besluiten!

Deze jongens moeten zich ook bewijzen.

Come on!!
0 0
ajaxxcied4life
van de Beek is dus verbaasd waarom hij reserve staat. Tja, koop een spiegel zou ik zeggen. Zulke kansen moeten er gewoon in.
1 0
FlyingDutchMan
Lijkt me meer de generatie van nu, snotneuzen zijn bij de eerste kritiek of tegenslag gelijk gepikeerd..
1 0
FlyingDutchMan
Lijkt me meer de generatie van nu, snotneuzen zijn bij de eerste kritiek of tegenslag gelijk gepikeerd..
0 0