Ten Hag: 'Ajax kampioen? Belachelijke aanname'

BVeenstra, 10-08-2018 om 14:55, 19402 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet Ajax als favoriet voor de titel, maar de uitspraken van sommige analisten en trainers dat Ajax al zo goed als zeker kampioen is, gaan er bij de trainer van de Amsterdammers niet in. 'Belachelijk', zegt hij erover op de persconferentie.

'Ik denk dat Ajax altijd favoriet is voor de titel', begin Ten Hag. 'Maar ook PSV en Feyenoord zijn favoriet, daar slapen ze niet', gaat de trainer verder, waarna hij geconfronteerd wordt met de vele miljoenen die Ajax deze zomer heeft uitgegeven. 'Dat doet niet ter zake. Het gaat erom het beste team te formeren dat de meeste punten vergaart.'

Door veel analisten en trainers wordt Ajax nu al aangeschreven als zekere kampioen. 'Ik vind het waanzinnig. Het is net als de aanname van Nederlandse ploegen in Europa die wel "even" succes gaan boeken. Het is belachelijk om aan te nemen dat Ajax zomaar "even" kampioen wordt. We hebben een goede selectie en weten wat ons te doen staat, maar we hebben geduchte concurrenten. In Nederland moet je toch zo'n 84, 85 of 86 punten halen.'

In voorgaande jaren verloor Ajax bij de start van de competitie al veel punten. Die achterstand wisten de Amsterdammers niet meer goed te maken. 'Het is goed dat we ons daarvan bewust zijn. Bij het begin van de voorbereiding hebben we daar al op ingespeeld. Je moet goed starten. In de praktijk blijkt dat het lastig om de achterstand weer in te halen in de competitie.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Na vnv idd een belachelijke aanname.
0 0
waayop
Het gaat niet alleen om de kwalitieit van de spelers. Ook om de kwaliteit van de coach. Het is vooralsnog niet duidelijk of EtH een zodanig team weet te smeden dat de specifieke kwaliteiten van de spelers optimaal benut worden. Bovendien kun je de vraag stellen of de selectie wel in balans is.
0 0
Afca85meer
Het is toch niet vreemd dat een kampioenschap "geëist" wordt? We hebben de selectie intact gehouden en bijna 50 miljoen uitgegeven.
Als mijn baas me op pad stuurt met het allerbeste voorstel voor een klant verwacht hij ook dat ik terugkom met een order. Gezonde druk.
1 0
Boer Gijs
Dat fans en achterban kampioenschap eisen vind ik logisch. Maar dat analisten er vanuit gaan dat Ajax kampioen wordt is inderdaae belachelijk. Er is nog geen bal getrapt en we hebben nog niet helemaal een soepel ingespeeld team met duidelijke chemie tussen trainer en spelers. Dit zou Ajax wel moeten kunnen realiseren dit seizoen maar daar heb je geen garanties voor.
1 0
Ferd
Er is niets belachelijks aan.

Analisten kijken naar de kwaliteiten van de spelers, de balans in de selectie en aan de hand daarvan maken ze een inschatting. En de selectie van Ajax is meer in balans dan welke selectie dan ook de afgelopen tien jaar, de individuele kwaliteiten zijn veel hoger dan de laatste paar seizoenen. En gemiddeld hoger dan de concurrenten, dus is het logisch dat de analisten uitspreken dat ze verwachten dat Ajax kampioen wordt.
0 0
Afca85meer
Als je het belachelijk vindt, dan geloof je dus niet in Ten Hag. We hebben veruit de beste selectie enkel de schipper kan het nog verknallen.
1 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen weten.

Er is nogmaals gezegd dat er niemand(behalve Ziyech) meer weg mag.
Donny van de Beek speelt tegen Heracles, Standard en vvv Venlo.
Frenkie de Jong krijgt rust tegen Heracles.
Net zoals Donny rust kreeg ivm zijn blessure opgelopen in het afgelopen seizoen.

( Telegraaf van zaterdag)
Voor de rest staat er niet veel in
4 0
Rentokill
Zou goed kunnen. Ook logisch. Hoop dat de selectie elkaar blijft uitdagen en dat roulatie gezien wordt als nodig ipv falen van bepaalde spelers.

Verder dan de sport zou ik de Telegraaf inderdaad ook niet lezen... is niet goed voor je.
0 0
ajaxfan4life82
Dit seizoen moet het gewoon, als de selectie intact blijft.. Stel dat Ziyech ook blijft, wat een selectie hebben we dan.. Dit seizoen is de var er ook, niet dat we daar afhankelijk van zijn, maar de laatste paar seizoenen kregen de concurrenten vaak discutabele penals mee, en kregen wij geen penal, terwijl het vaak een 100% penal was..
0 0
BvD27
Wait... VAR in de Eredivisie? is toch volgend jaar pas? Of heb ik onder een steen gelegen haha..
0 0
Ferd
Je hebt onder een steen gelegen
0 0
hallo1
Ten Hag krijgt een uniek kans.

Geen trainer bij Ajax heeft sinds Koeman met Ibrahimovic, Chivu, Sneijder, Van der Vaart zo'n goede selectie gehad als Ten Hag. De selectie herbergt prima talent, genoeg ervaring, veel creativiteit en scorend vermogen. Daarbij is het een brede selectie met in iedere linie voldoende mogelijkheden tot rouleren. Ajax moet hiermee kampioen worden.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik weet ook niet waar het op gebaseerd is.
ja we hebben tadic, maar ook met tadic waren we in staat om een 0-2 uit handen te geven.
en we hebben daley blind, ja die hebben wij maar die is nog niet eens fit.
het is nog maar de vraag of wij de assist en goals van kluivert kunnen opvangen, want ik zie tadic niet het hele seizoen linksbuiten staan, die is veel te traag daarvoor. dan heb je een rm die in mijn ogen verre van goed speelt, de backup daarachter heeft ook geen extra toegevoegde waarde.
dus nee, ik kan voor mezelf zeker niet zeggen dat ajax maar effe kampioen word.

we gaan het zien of wij de potentie hebben om grote reeksen neer te zetten tegen de kleintjes, de motivatie om dat vol te houden ipv die nonchalante houding die wij de laatste 4 jaar tonen, net als al die jaren daarvoor word je nooit kampioen door te winnen van psv
4 -3
Rik428
Assists en goals van Kluivert? Waar heb je het over? Laten we nou niet doen alsof Kluivert het afgelopen jaar grossierde in goals en assists, laat staan tegen teams in het linkerrijtje. Paar goede wedsrijden gespeeld, verder hebben we daar zo'n 15 miljoen teveel voor gevangen.

Daarentegen heb ik Tadic al meerdere glasharde én zuivere ballen tegen de kneiter van Huntelaar aan zien trappen. Ongekend in het hedendaagse voetbal waar alles maar in de trechter gaat. Echt een wapen!
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hij was wel een van de betere buitenspelers kwa stats, beter dan younes en fischer.
dus meerwaarde in het elftal als geheel was hij zeker.

je moet nog maar zien of labyad 8 assists en 12 goals kan maken, als dan niet zo blijkt mis je deze goals (20)
dus je mag een kluivert hater zijn , net als ik vanwege zijn praatjes en veraad naar ajax, toch moeten zijn opvolgers zijn stats waar zien te maken. zijn voorgangers deden het veel minder.
1 0
Ferd
Tadic gaat zeker 8 assists en 12 goals maken, dus je vangt het verlies van Kluivertje makkelijk op. En Tadic gaat ze ook maken tegen het linkerrijtje.
0 0
Bocarra
Trencin rolt Feyenoord met 4-0 op en heeft een begroting van 2meuro. Feyenoord heeft een begroting van 50meuro. Dus het is geen uitgemaakte zaak dat Ajax effe kampioen wordt. :-)))
3 -1
Hakkie
Je moet Feijenoord even niet vergelijken met Ajax. Zij speelden met een B-team tegen Trencin en daarnaast zonder goede tactiek.
En ook met een A-team heeft Feijnoord op nagenoeg geen enkele positie een betere speler dan Ajax, waar zelfs op de bank spelers zitten die beter zijn dan hetgeen Feijenoord in de basis kan brengen.
0 -2
AlexIbarra
Waarom speelden ze met een B-team dan?

Wilden ze geen resultaat halen?
0 0
HilversumNoord
B team? Dit was het A team zonder van Persie!
0 0
Ferd
hun A team is een B team. Al hoort Van Beek in een G team.
0 0
Hakkie
Dit is weer voorsorteren op een minder resultaat.
Het doet wel degelijk terzake dat je zoveel miljoenen uitgeeft, terwijl de concurrentie dat niet doet. Ajax is qua individuele kwaliteiten lichtjaren voorbij PSV en Feijenoord. Geen kampioen worden betekent eenvoudig weg een falende staf, want (als niet ineens de sterkhouders vertrekken) de kwaliteit is meervoudig aanwezig.
Hoewel ik veel positiefs zie in het spelplan, zie ik toch weer dat EtH niet goed is in het op het juiste moment wisselen van de juiste personen, zoals FdB in de fatale wedstrijd tegen de Graafschap een paar jaar geleden.
Overigens waren er in de afgelopen 2 jaren duidelijke redenen aanwezig voor de moeilijke start. 2 jaar geleden startte een nieuwe trainer met een incomplete selectie en vorig jaar werd versluierd door een dramatische gebeurtenis. Nog steeds krijg ik tranen als ik daaraan denk.
De voorbereiding is nu vroeg begonnen, de aankopen zijn tijdig gepresenteerd en er is verder geen malheur. Ergo niet zeuren en kampioen worden, want anders ligt het dus gewoon aan EtH.
5 -3
WeerDinges
Ben het wel met je eens. ;-)
2 0
AlexIbarra
We hebben in vier jaar tijd, met vier verschillende trainers, vier keer geen titel gepakt.
Twee keer zaten we er dichtbij, twee keer verre van dat.

Omdat 3 vd 4 keer dezelfde ploeg kampioen werd, zou je denken dat die (ook) favoriet is.
Ja, we hebben voor -tig miljoen ingekocht maar de laatste jaren ook voor een paar honderd miljoen verkocht. Je hebt met Younes, Kluivert en Viergever weer 3 potentiele basisspelers laten gaan, alleen leverden Younes en Viergever dit keer niets op en Ziyech bleef toevallig.

Als Huntelaar volgende keer wel geblesseerd raakt door zo'n belachelijke Afrikaans-Belgische tackle van achteren, hebben we alweer een probleem. Kampioen word je niet door 'op zich' de beste te zijn of het beste te voetballen. Eerst eens 10 x 3 punten zien te halen.
De transferwindow is ook nog steeds open trouwens.

Alle mediafiguren die nu het hardst roepen dat we zeker kampioen worden, staan straks weer vooraan te bleren over 'een enorme ommekeer', 'afgestrafte Amsterdamse arrogantie', 'het onmogelijke bleek mogelijk', 'David vs Goliath', blabla.
6 0
Bky
Als Huntelaar geblesseerd raakt dan zet je Sierhuis in de spits. Geen probleem. Daarbij is Dolberg weer bijna fit.
0 -2
Lazell
Staat net weer op het veld, zal denk ik nog een paar weken duren. Volgens mij zat Siem toen heel lang te sukkelen met een buikwandblessure.
0 0
AlexIbarra
Klaassen als ik het me goed herinner.
0 0
Freddy Al
Hij heeft, van A tot Z, volkomen gelijk.
4 0
Babayaka
het is de vraag met hoeveel we winnen, niet dat we winnen
1 0
Mazraoui
Wil de koppen van de journalisten wel zien als Ten Hag dit zou zeggen
0 0
ajax4ever01
De eerste thuiswedstrijd tegen Heracles moet gewoon een 5/6-0 zijn met deze selectie, geen excuses meer
8 -3
Robinjo1988
Gewoon goed voetballen, en winnen. Een mooie serie neerzetten vanaf de start. Dat is de laatste jaren niet vaak gelukt waardoor we meteen achter de feiten aan liepen.
0 0
Rentokill
Hoezo geen excuses meer? Wat een papegaaien hier. 5 a 6 0 tegen Heracles vind jij gewoon? RRRRAARRRR
1 0
Vincenzo3
Mee eens, maar verwacht dat Ajax dinsdag in hun achterhoofd houd en niet alles gaat geven (bij 2 of 3 nul)
0 0
Boer Gijs
Iedereen begint op nul bij het begin van een nieuw seizoen. En je moet proberen elke wedstrijd te winnen en dan zie je wel waar dat je brengt.
0 0
Ajaxvooraltijd
De media houdt het verschrikkelijke voetbalniveau maar al te graag in stand gezien hun eigen niveau en gezien het feit dat ze dan krantjes kunnen vullen met nog meer gezeik op datzelfde niveau. Weinig presteren en veel verdienen is niet alleen bij onze voetballers een pre maar zo te zien ook bij vooral zichzelf respecterende journalisten.
0 0
insectenverdelg
Waarom durf je niet gewoon te zeggen:

"Met de mogelijkeden die mij geboden zijn dit seizoen, dien ik ten allen tijden kampioen te worden. Zo niet dan trek ik zelf mijn conclusies en stap ik vrijwillig op omdat ik dan gewoon gefaald heb."

denk dat je hiermee vele meer waardering oogst dan dit zwakke gewauwel.
5 -8
BarAjax
En dan ooit nog ergens aan te bak kunnen als trainer, als het mis gaat? HAHAHHA. Nee jongen.. Zulke dingen zeg je niet als professional. Die denken wat verder dan zo'n simpele, suïcidale uitspraak. Kan je jezelf alleen maar mee naaien.

Kijk maar eens naar de persconferenties van sommige CL poulefase wedstrijden zo meteen. Daar schroomt een Ramos, Suarez of Salah het niet om zichzelf zowat in de underdog rol te manifesteren tegen een zwakke broeder. Die zitten er t.o.v. de absolute top clubs altijd bij namelijk.

Hoort bij het spelletje.
0 0
godenzonenssuper
Hij heeft ook naar Van der Sar gekeken die iets in die trend geroepen heeft en uiteindelijk voor lul stond.
Ten Hag kijkt dus wel uit.
0 0
4xEC1
Ja, maar ook al moet Ajax altíjd voor de titel gaan, een hele slimme opmerking zou dat niet zijn. Zoals de niet zo slimme uitspraak van vd Sar die zijn lot verbond aan de progressie van Ajax vorig seizoen. Waren de meesten toch ook mee eens dat dat niet slim was? Terecht of niet. Je zet je zelf alleen maar méér onder druk, alsof die er nog niet is bij Ajax.
0 0
Mazraoui
Welke top coach heb je dat ooit zien doen? Dat zo uitspreken legt de druk alleen maar volledig op jezelf. En zoals je vast wel weet iets uitvoeren onder zelfopgelegde druk werkt niet productief. Binnenskamers zal dit echt wel besproken zijn en mocht Ten Hag geen kampioen worden zal hij naar alle waarschijnlijkheid naar een andere werkgever op zoek mogen gaan
0 0
CruyffFootball
Je kunt niet roepen dat je even kampioen gaat worden, logisch.
Maar om de term “belachelijk” erin te gooien is het andere uiterste.
5 -1
Freddy Al
Dat 'belachelijk' slaat op de aanname dat we het wel zullen worden, daar heeft hij gelijk in.
0 -1
Web
Ik heb hem horen zeggen dat Ajax een hele grote kans maakt.
Echt je kunt elk woord op de weegschaal leggen.
1 -1
14Abdelhak14
Erik kan de druk niet aan en probeert die heel geforceerd te verlagen.
Je kunt toch gewoon iets zeggen in de trend van: ‘uiteraard zijn we favoriet. Wij zijn Ajax en hebben de beste selectie. Uiteraard moeten we er wel keihard voor werken om dat kwaliteitsverschil tot uiting te laten komen. Daarnaast hebben wij iit tot Feyenoord een dubbel programma. Maar als iedereen zich schhikt naar het teambelang moet het goedkomen’
2 -3
Ajaxvooraltijd
Ga lekker een hobby zoeken ofzo.
1 -2
Ajax#1900
Hij zegt ook dat hij 100 procent zeker is dat Ajax kampioen wordt, omdat dat nu eenmaal past bij Ajax, maar dat het geen walk over wordt. Waarom AS dat stukje weg laat is mij een raadsel.
6 -2
14Abdelhak14
Klopt had er wel bij gemogen. Maar vervolgens moet de journist van eth wel erbij schrijven dat hij alleen maar dit zei omdat dit moet bij Ajax. Dus direct weer zo’n angstige respons, zo onnodig.
0 0
Radie125
Je wordt het maar ten Hag. anders exit
6 0
BokkieBokstra
Dat zal vast, maar dat geldt wmb ook voor Overmars, van der Sar en de RVC. Geen titel, wieberen. De directie gaat nu voor alles of niets met de geldsmijterij, ook voor hun is een titel nodig.
1 0
chuckie88
Wat moet Ten Hag dan WEL roepen na zo n opmerking, c.q. vraag? deze man zegt helemaal niets verkeerd. maar media en hier ook van die relschoppers hebben op werkelijk alles wat te zeiken
7 -2
Ferd
"Wij zijn inderdaad de favoriet, we hebben de meeste kwaliteit, we hebben met Tadic en Blind kwaliteit en ervaring ingekocht, dat moeten de missende ingrediënten zijn. Als we geen kampioen worden ligt dat aan onszelf".

Dat moet Ten Hag zeggen na zo'n opmerking/vraag. Zo hoort dat bij Ajax.
1 0
Wijnvoord
Eens
6 -1
niquedegraaff
Hij zegt altijd dubbele dingen die kloppen. Het regent. Maar dat betekent niet dat de zon niet schijnt. Heel irritant en vermoeiend.
3 -5
Mazraoui
Als hij nu gaat zeggen dat Ajax wel kampioen gaat worden zal dat de concurrentie alleen maar in de kaart spelen
2 -3
3*stars*3
Precies.
Media en al die “kenners” zijn doorzichtig bezig.

Als Ajax titel pakt, dan ligt het natuurlijk aan die miljoenen.
Als Ajax titel niet pakt, is het een schande.

Begrijp mij niet verkeerd want het moet nu wel gaan gebeuren maar ze zijn wel heel nadrukkelijk bezig om druk op te voeren.
6 -3
CruyffFootball
En terecht.
Ten Hag zit er inmiddels bijna 8 maanden.
Als hij in Juni of Juli was binnengekomen was het een ander verhaal geweest.
2 -1
Redrum
En jij denkt dat de media dit ene fuck boeit?
0 -2
Mazraoui
Van buitenaf mag de druk best opgevoerd worden. Dat vind ik juist wel mooi bij een club als Ajax. Van binnenuit hoeft er alleen geen rode lap voor de stier te worden gehangen
2 0
DonShining
En als Cruyff zulke uitspraken had was het geniaal? Ik stoor mij er totaal niet aan want hij praat geen onzin in ieder geval.
2 -3
CruyffFootball
Dus Cruijff had dit soort uitspraken?
Nu onderschat je Cruijff of overschat je Erik.
2 -2
Web
Jij vond de uitspraken van Johan logisch?
Nou die kon er wat van
1 -1
CruyffFootball
Ja hou jij het maar bij Ten Hag.
Cruijff begrijpen was te hoog gegrepen.
0 0
Ajax#1900
Je bent gelukkig totaal unbiased. Maar das logisch.
0 0
CruyffFootball
“unbiased”

In je fop periode bij Manchester was je Engels niet zo goed Louis.
1 0
Wijnvoord
ja mooie reactie
1 -2