'Blind en De Ligt vormen hét centrale duo'

BVeenstra, 10-08-2018 om 14:45, 21459 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet in het koppel Daley Blind en Matthijs de Ligt zijn vaste centrale verdedigingsduo. Beide spelers vormden afgelopen dinsdagavond in het duel met Standard Luik het centrale duo achterin en, ondanks dat Ten Hag ruimte ziet voor verbetering, zal dit duo 'het' duo moeten worden in het nieuwe seizoen.

'Het is duidelijk dat dat het meest aannemelijke duo is', zegt Ten Hag, die ook over andere opties beschikt. 'Met Frenkie de Jong en Max Wöber. Maar het is duidelijk dat die twee (Blind en De Ligt, red.) een centraal duo gaan vormen. Dat is helder. Je kijkt naar wat het beste is voor de ploeg.'

Dat Blind centraal achterin is komen te spelen, betekent dat Frenkie de Jong is doorgeschoven naar het middenveld. 'Daar kan hij een meerwaarde worden. Dat heeft hij in Luik bij vlagen laten zien. Als hij er langer gaat spelen, komen er meer automatismen en meer inhoud', aldus Ten Hag, die zag dat De Jong na een lange blessure geen soepele voorbereiding kende. 'De progressie moet er nog wel komen. Maar ik ben heel positief gestemd dat hij een belangrijke rol kan gaan spelen voor ons.'

Enkele journalisten vragen zich af hoe het komt dat de partner van Matthijs de Ligt steeds de man van de opbouw is. Ten Hag legt uit dat De Jong daar als middenvelder bijvoorbeeld dominanter in is. 'De tegenstander zal zich ook op Blind of De Jong gaan richten. Dan kan Matthijs het (opbouwen, red.) wel', zegt Ten Hag, die het liefst twee inschuivende centrale verdedigers ziet. 'Het was ook de eerste keer dat ze (Blind en De Ligt, red.) samen speelden. Dan kun je er nog niet over oordelen. De wisselwerking moet nog gaan groeien.  

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ThePitbull13
-----------------------Onana-----------------------
Mazraoui - De Ligt - Frenkie - Tagliafico
------------------------Daley -----------------------
------------------Donny - Ziyech----------------
---Neres------------Dolberg-------------Tadic

Met daarbij de kanttekening dat Frenkie en Daley continue van positie wisselen in balbezit.
0 0
Pieter433
De grootste meerwaarde van De Jong vind ik zijn rushes vanuit de verdediging naar het middenveld. Daarmee ontregel je de tegenstander en creëer je kansen. Met Blind als CV staat je centrum vast en wordt het al gauw tikkie breed, tikkie terug. De Jong als CV is een verademing, uniek eigenlijk. Het is veel gevarieerder en je hebt een extra wapen. En juist met Blind op 6, die kan terugzakken, kan De Jong zich uitleven. Los daarvan vind ik Blind meer toegevoegde waarde hebben op 6 dan op 4. Oneens met Ten Had dus op dit punt.
0 -1
Joseph
Blind is al verdediger gewoon beter, die moet dus op 4 staan. Is ook helemaal niet de speler van het tikkie breed of terug, dat waren tegen Standaard vooral Frenkie en Schone. .

Blind moet gewoon centraal achterin, het enige waar Ten Hag direct mee moet stoppen is 2 CVM's opstellen, pure diepe armoede om Frenkie daarvoor te misbruiken.
0 -1
Ar
Blind is helemaal geen betere verdediger. Daley is geen mandekker en de mandekkende kwaliteiten van De Jong zijn beter dan die van Blind.
1 0
ram
En stel je nu eens voor dat hij die rushes op de helft van de tegenstander maakt én daarbij zijn passing/steekpass gebruikt én stel je daarbij eens voor dat er achter in sterke(re) verdediger staat...

Juist! Frenkie op het middenveld dus. Waar je hem ook wel (heel regelmatig) moet gaan neerzetten als je hem niet compleet tegen jezelf in het harnas wil jagen.
1 0
Maik
Blind was 4 jaar geleden al de beste verdedigende middenvelder vd eredivisie. Zet hem nou gewoon op de plek waar hij hoort! Een middenveld met alleen maar leuke aanvallende voetballers kan gewoon niet.
2 0
Joseph
Blind kan prima achterin, het enige wat je alleen niet moet doen, is 2 spelers voor zijn neus zetten die hem geen ruimte geven.

Ik hoop zometeen op Frenkie en Donny die iets verder uit elkaar staan, zodat Blind wat makkelijk op kan komen, of de Ligt, die kan dag ook. Beetje zoals Zijn vader en Rijkaard dat vroeger ook invulden.
0 0
Afca85meer
Centrale verdediger zetten? Hebben we daar zoveel voor betaald? Zet hem gewoon waar hij hoort. Je maakt er een potje van Erik.
1 0
Adam24
Je bedoelt zet 'm Centraal in de verdediging?
0 -2
JBxxx
Onana

De Ligt, Blind, Tagliafico

F. De Jong

Ziyech Van de Beek

Tadic

Neres, Dolberg Labyad

Ofwel 3-4-3 in eredivisie tegen de ingraafploegeb die niet willen voetballen. Voetballende ploegen of europees 4-3-3 aangouden
0 -2
ETM
Prima Erik, maar zorg dat Ajax goed druk naar voren kan zetten, laat de verdediging (imo idealiter gesteund door een 6) er kort achter spelen en gebruik Frenkie aanvallend. Als het goed staat hoeft gebrek aan snelheid acherin ons niet op te breken, en krijg je voor die theoretische kwetbaarheid veel terug. Denk dat je aan Blind en De Ligt 2 sterke opbouwers hebt die positioneel verdedigend ook deugen, maar de verdediging van voren naar achteren toe wordt cruciaal. En de backs moeten goed kunnen knijpen.
0 0
LezDeBoer
Als je zoveel geld had betaald voor “middenvelder” Blind dan was dat prima. Maar hem nu opstellen als CV... nou voor dat geld had je dan wel echt een kanon moeten halen op die positie zucht..
Blind laat op 6 zelfs het NL elftal beter draaien. Zonde
2 -2
jackwolf
Ja maar lieve mensen hier.... Frenky zelf wil helemaal niet als CV opgesteld worden. Ziyech vertrekt en Frenky komt op zijn plek. Donny voor Schöne en klaar zijn we.
1 0
Ar
Blijf erbij dat De Jong naast De Ligt complementairer is. Frenkie is mandekkend beter dan Blind, en voegt vind ik nog niet genoeg toe op het middenveld om hem steevast daar te zetten. Met Blind voor hem kan ie lekker veel gaan van achteruit. Ze kunnen natuurlijk moeiteloos elkaars positie overnemen.
2 -1
Lagasj
Helemaal met je eens.
0 0
Ferd
Ik ben het volledig met je eens, De Jong is ook veel dwingender en sturender als hij centraal in de verdediging staat dan wanneer hij op het middenveld staat.
0 0
Remark
Dat kun je pas zeggen als Frenkie een tijdje op het middenveld heeft gespeeld en dat is nu nog niet het geval. Dat gezegd hebbende vind ik Frenkie sowieso beter dan Blind, als CV en als middenvelder. Niets ten nadele van Daley's onmiskenbare kwaliteiten, maar Frenkie is echt buitencategorie en dat zullen ook de vele sceptici binnen niet al te lange tijd gaan inzien.
0 0
Ar
Ik ben, volgens velen hier, een sceptici, maar ik vind Frenkie naast De Ligt juist een verademing. Juist omdat ie naast dat ie onwijs goed kan voetballen ook als mandekker zijn mannetje staat. Ik durf zelfs te zeggen dat hij na De Ligt misschien wel de beste mandekker in de selectie is, wat ook komt omdat het weinig mandekkers kent. Blind is geen mandekker, en Tagliafico ook niet echt. Schuurs is ook meer een inschuivende verdediger. Dat gebrek aan een echte verdediger/mandekker, misschien voetballend niet zo goed, kan ons wel eens gaan opbreken. Mensen roepen Wóber, maar die is in duels ook niet zo heel sterk.
1 0
Pas
Van het centraal verdedigende duo en het middenveld lijken alleen De Ligt en Ziyech zeker te zijn dat ze op hun eigen plek komen te spelen.
De andere posities moeten worden ingevuld door Blind, Wöber, De Jong, Eiting, Van de Beek en, Schöne. Waar doet Ten Hag goed mee? Denk dat we dat pas na een wedstrijd of 6 weten. (Hopelijk ziet Ten Hag het dan ook.)
Tot die tijd blijft het speculeren. Uiteindelijk gaat het erom wat het beste is voor het team.
0 0
BarAjax
TH gaat verder waar we gebleven waren met de voorgaande trainers; het niet op de juiste plek zetten van de poppetjes. Dat is les 1. Zó simpel.

Zet nou Wöber eens gewoon naast de Ligt en schuif Blind naar 6. Frenkie 'over het paard getild' de Jong of Schöne die het niet meer kan belopen en te traag is op 6 slaat nergens op. Dan nog liever Eiting als Blind een verbod heeft op 6. Plus met Max heb je meteen een ECHTE CV naast de Ligt.

Mazra-de Ligt-Wöber-Taglia
----------------Blind-----------------
--Ziyech-----------------Frenkie--

Hoe moeilijk kan het zijn. Eiting met Blind laten knokken met VdBeek met Frenkie.
3 0
ajaxinho
Frenkie als verdedigende middenvelder is voor mij ook geen optie.

Jouw opstelling is een ideale.
Daar kun je alvast mee 'experimenteren' tegen Heracles.
Al vind ik Eiting op de positie van Frenkie ook geen verkeerde...

De algemene voorbereiding was gericht op twee VM's.
Daar moet Eiting een van zijn.

Dus moet TH kiezen tussen Blind of Frenkie achterin.
1 0
Aspers73
Misschien Wober maar eens linksback zetten?
0 -1
Bjorn
Ik hoop dat je een grappie maakt.
1 0
Amsteraaij
Mooi duo. Vergelijkbaar met nl elftal duo jaap stam en f de boer. l1 beest, al moet Matthijs nog wat meedogenlozer worden. en een intelligente opbouwende voetballer
0 0
FlyingDutchMan
Dat waren mooie tijden!!
0 0
Boer Gijs
Jammer, geen de Jong achterin
1 -2
ram
Hmm.. als Ziyech vertrekt (wat ik verwacht) lijkt mij dit helemaal niet hét duo. Dan zou ik voor onderstaande gaan, met de punt naar achter. De '6' kan ook af en toe wat terugzakken zodat beide backs meer kunnen aanvallen. Volgens mij een heerlijke ploeg hoor.

Basis:
Onana;
Mazraoui, De Ligt, Wober, Tagliafico;
Van de Beek, Blind, F. de Jong;
Neres, Dolberg, Tadic

Back-up team:
Van Leer (Lamprou);
Kristensen, Schuurs, Blind (F. de Jong), Sinkgraven (Blind/Bakker);
Schone (S. de Jong), Eiting/Schone (Matusiwa), Sinkgraven (Schone, Labyad);
Tadic (Cerny), Huntelaar (Sierhuis, Bande), Bande/Labyad (Lang/Johnsen)
5 0
LezDeBoer
Mocht Ziyech echt vertrekken dan is dit (eerste opstelling) by far je beste opstelling. Hiermee kunnen ze ons de schaal vandaag nog geven en kan je waardig Europa in.
0 0
ram
Haha, waarom zijn er mensen die niet begrijpen dat dit niet twee opties zijn maar mijn basisploeg én het tweede team. Waarbij "tweede team" uiteraard niet mijn tweede optie is maar het back-up team; dus de spelers die op de bank en tribune zitten.

Wacht, ik pas de titel "tweede team" aan. Ik begrijp het niet maar schijnbaar is dat verwarrend.
0 0
blessure
Ik kies voor de eerste optie.
1 0
ram
De basisploeg? Ja... daar zou ik ook mee beginnen inderdaad...
1 0
AlexLitmanen10
Ziyech is echter (nog niet weg), ook ik verwacht evhter dat hij nog zal vertrekken.

Over je 1e opstelling: wober maakt nog geen indruk. Eiting wel dus: blind achterin en eiting in de punt naar achteren
0 0
ram
Nee, gewoon Wober erin en Blind op '6'. Ik kijk niet naar vorm van de dag; daar ben ik geen voorstander van. Als je dat zou doen, zou ik Wober nu trouwens opstellen bij Barca, na zijn geweldige invalbeurt en die zieke assists tegen Graz. Als Messi die pass geeft, wordt het 80x in slowmotion herhaald over de hele wereld.

Nee, ik stel de ploeg samen op basis van kwaliteiten van het individu én hoe ik het ideale team zie als iedereen in topvorm is. Dan zet je dus iedereen op zijn beste positie en bouw je het sterkste team. Ik ben er voorstander van om je basisploeg het vertrouwen te geven. Laat hen veel samenspelen en in vorm komen. Als iemand 3x op rij slecht is, kun je eens iemand vervangen. En je kunt regelmatig iemand rouleren. En in de beker zou ik gewoon met je tweede/back-team spelen. Europa en de competitie vind ik véél belangrijker. Al denk ik dat je met mijn tweede team ook ver komt in de beker.
1 0
AlexIbarra
Zo zie ik het dus ook.
Een goede en slimme CVM kan ervoor zorgen dat allevier de verdedigers aanvallend veel meer kunnen brengen. Ik zou Blind daar neerzetten, Wöber LCV.

VdBeek, De Jong en Ziyech moeten samen de aanvallende 2 posities invullen. Qua ervaring, duelkracht, balvastheid, creativiteit en techniek zit daar genoeg verschil in om het per wedstrijd te bekijken.

Neres rechts en Tadic links lijkt mij ook logisch. Wanneer Ten Hag ook tot onze inzichten komt, is het alleen nog wachten op Dolberg en zijn vorm. ;)
3 0
DeWijsneus
Eens. Ook gewoon goed complementair.
3 0
Web
Hier ben ik het niet mee eens.
Ik had liever Frenkie achter in gezien, vooral zolang Ziyech er is, en Blind op 6.
Maar het is niet anders
0 0
Wereld
Blind is achterin kwetsbaar, zeker in kopduels als cv, en qua snelheid als lb. Zie liever Wöber daar (maar die zit in een dipje), dan maar Frenkie.

Blind of Eiting móét imo de '6' zijn, want dat zijn de enige spelers uit ons team die daarvoor geschikt zijn. Niet Schöne, niet Frenkie, niet Donny. Zij horen op de positie daarvoor (2 cam's, 1 cvm)
5 0
masterrr
Ik begrijp dat hij hier vanuit gaat. Totdat het tegendeel zich bewijst, geef ik hem gelijk. Dat betekent niet dat het ook het beste duo zal zijn

Frenkie moet zo snel mogelijk een bepalende middenvelder worden van Ajax
3 0
BrandjeXL
Frenkie moet een ding leren en dat is dat hij zsm gaat stoppen met de bal op te halen bij Daley en Mathijs. Beiden hebben een prima inspeelpass dus als Frenkie maar ook lasse 10/15 meter verder naar voren staan dan kan Daley ook nog eens inschuiven en krijg je een overtal op het middenveld. Nu speel je in balbezit 523 terwijl je 343 moet spelen.
4 0
Ajax4life16
Je moet niet vergeten dat wanneer de centrale verdedigers gaan opbouwen, we heel erg kwetsbaar zijn in de omschakeling. Bijna elke Europese topclub laat de middenvelders opbouwen, dus zoals Frenkie en Schone afgelopen woensdag deden. Het enige wat wel moet veranderen is dat de backs hoger moeten staan en dat de buitenspelers minder aan de buitenkant plakken, waardoor ze in feite veranderen in aanvallende middenvelders
0 0
Duif63
Jammer, ik zie in Blind veel meer een "6" dan een cv. Al schuift hij nog zo veel door naar het middenveld.
10 0
3*stars*3
Precies.
Blind op 6 en Wöber naast De Ligt.
Middenveld met Blind, Frenkie en Ziyech.
9 -2
Bky
Lekker! Is inderdaad een heerlijk duo, zagen we tegen Standard.
0 -3
FUBAR
Centrum stond gewoon goed.
5 0
NouriVandeBeek
Nu ga je weer allemaal ongenuanceerde reacties krijgen...
0 -2
niquedegraaff
En terecht.
1 -1