Ten Hag: 'Hebben meer dan elf basisspelers'

BVeenstra, 10-08-2018 om 14:35, 7149 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt het belangrijk om een heel brede selectie te hebben. De oefenmeester ziet in zijn huidige selectie dan ook niet elf, maar zestien basisspelers. 'We zullen heel goed moeten doseren', vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie.

De Amsterdammers spelen minimaal tot de winterstop Europees voetbal en om die reden is een brede groep hard nodig, vindt Ten Hag. 'Dat hebben we bewust zo samengesteld. Er zijn ook veel opmerkingen over geplaatst. We hebben meer dan elf basisspelers nodig', aldus Ten Hag, die vindt dat Ajax zo'n zestien basisspelers heeft.

'Als wij in het ritme komen van om de drie dagen spelen - zeker gezien de belasting die sommige spelers al hebben gehad, zonder vakantie of normale fysieke opbouw - moet je goed doseren, zodat ze geen vormverlies lijden of geblesseerd raken. Of er tegen Heracles wisselingen zijn? Ja. Welke? Daar ga ik niets over zeggen.'

Afgelopen dinsdag in het duel met Standard Luik begonnen Donny van de Beek en Carel Eiting bijvoorbeeld op de bank bij Ajax. Ten Hag legt uit dat hij daar bepaalde redenen voor heeft. 'Soms leg je dat uit, soms ook niet. Je kunt niet elke keuze tot in detail gaan uitleggen. Wat ik wel uitleg aan de groep is dat er meer dan elf basisspelers zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Het begrip basisspeler is een ander ding geworden, hij heeft gewoon 16 basiswaardge- spelers,dat is nodig om het op de langere termijn goed te kunnen doen.
0 0
ajaxinho
Voor de thuiswedstrijd gewoon weer Eiting in de basis, natuurlijk.
0 0
waayop
Volgens mij mogen er maar 11 in de basis staan toch? Dus je hebt altijd 11 basisspelers, niet en niet minder.
1 -2
BarAjax
Wel eens een IQ-test gedaan?
0 0
ajaxinho
Hij bedoelt dat de 12e, 13e, 14e, enz.
die basisspelers kunnen zijn in de volgende wedstrijd.
0 0
glob
Verstandig dat ie niet elke keuze uitlegt want dan ben je na 3 wedstrijden uitgeluld en ga je jezelf tegen praten. Nooit teveel uitleggen, goedpraten of als excuus gebruiken. Zo kun je tegen een speler zeggen dat je hem wisselt omdat ie geel heeft maar de week erop gaat zo'n speler vragen aan de trainer waarom die of die speler niet gewisseld wordt terwijl hij wel geel heeft. wanneer je als speler een plek wilt heb je elke dag de gelegenheid om de trainer daarvan te overtuigen. en soms heb je gewoon pech, dan is een andere combinatie van spelers gewoon sterker dan met jou erbij. Dat kan soms.
0 -1
Web
Helemaal mee eens, zo hoort het te zijn.
0 -1
NwankoPetterson
Zolang het de scheidsrechter niet opvalt zou je dan in principe alles moeten winnen.
0 0
De Stift
Hopelijk blijft de selectie zoals deze nu is. Dan hebben we gewoonweg een fantastische basisploeg, een uitstekende bank en een goede groep talenten daarachter.

Basis:
Onana
Mazroui - De Ligt - Blind - Tagliafico
Van de Beek - De Jong - Ziyech
Neres - Dolberg - Tadic

Reserve
Van Leer
Kristensen - Schuurs - Wober - Sinkgraven
Eiting - Schone - Labyad
Bande - Huntelaar - Cerny

Ik hoop ook dat Sinkgraven zich goed ontwikkeld komend jaar. Hij lijkt in veel opzichten op Frenkie de Jong. Kan kort wegdraaien, heeft een prachtige techniek, is behoorlijk snel, heeft veel inzicht. Hij heeft het tot nu toe niet waar kunnen maken, maar kan dit seizoen, langzaam groeien in zijn rol. Niet alleen een concurrent voor Tagliafico, maar ook een speler die op het middenveld belangrijk kan zijn. Ik denk dat hij met Frenkie en Hakim een heerlijk barcelona-achtig middenveld kan vormen. Zeker tegen zwakkere tegenstanders, in een 3-4-3 kan hij heerlijk mee in het tikkie-takkie.

Ter herinnering: https://www.youtube.com/watch?v=-2R-5YZCIfU
2 0
Web
Ik denk en hoop dat Ten Hag niet met twee teams gaat spelen, wat Bosz wel eens deed, ben je kwetsbaarder. Elke wedstrijd op nieuw bekijken wat je nodig hebt.
Ik ga er vanuit dat zondag, Labyad, Donny en Eiting spelen
0 -1
Lazell
AS, doe wat aan die zichzelf afspelende advertenties op de app.
0 0
RusselWestbrook
Viel me vandaag ook op. Is dat nieuw? Vreselijk irritant.
0 0