Blind: 'Dat is een wijze en dure les'

ThijsZwagerman, 07-08-2018 om 22:50, 13417 views, Ziggo |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-verdediger Daley Blind heeft na het gelijkspel tegen Standard Luik nog volop vertrouwen in de kansen van Ajax. De verdediger is kritisch op de tweede helft, maar put ook vertrouwen uit de gemaakte doelpunten. Zo vertelde hij voor de camera's van Ziggo.

'De tweede helft was over het algemeen gezien gewoon een moeizame helft. De eerste tien minuten in de tweede helft creëren we nog goede kansen, daarna zijn we echter niet meer aan voetballen toegekomen.' Blind heeft wel een vermoeden waar dat aan lag: 'Standard creëerde een extra man op het middenveld en wij wisten daar niet goed mee om te gaan. Dat is een wijze en dure les, die je betaalt met twee tegengoals.'

Ook in de bewierookte eerste helft viel Blind iets negatiefs op: 'De eerste helft was goed, maar ook toen hadden ze veel schoten vanuit de tweede lijn. Dat is wel iets waar we aan moeten werken. In de eerste helft gaat de bal er niet in, maar in de tweede helft vliegt er wel eentje in. Dan weet je dat het stadion weer gaat leven en dat mag gewoon niet gebeuren. We moeten weten waar we op terug kunnen vallen. Geen paniek, we moeten het volgende week afmaken. We hebben wel gewoon twee uitdoelpunten gemaakt.'

Een mogelijke verklaring voor de moeizame tweede helft, zoekt Blind in de bijna onmogelijke onderlinge communicatie: 'Ik kon eigenlijk alleen Matthijs en Lasse bereiken, de rest van het team was niet te doen. Ik heb zelfs last van mijn keel.'

Blind werd door Ten Hag onder andere opgesteld om met zijn ervaring zijn teamgenoten te helpen. Toch vindt de linkspoot dat die rol niet moeten worden overdreven: 'Ik ben nog steeds niet een trainer in het veld. De trainer bepaalt hoe we bepaalde dingen gaan doen en dat probeer je in het veld zo goed mogelijk uit te voeren. Dat hebben we tweede helft niet als team kunnen doen en dat is iets waar we mee aan de slag moeten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
De Ligt zou Blind uit zichzelf de aanvoerdersband moeten geven.
In het belang van Ajax.
Want Ten Hag is er te laat mee.
1 -1
FSideMaluku
Helemaal mee eens, Blind heeft ook meer een aanvoerders uitstraling. Niks ten nadele van de Ligt, maar ik vind Matthijs het gewoon nog net niet hebben. Iets te jong, misschien iets te onervaren? Hij doet het degelijk, maar we hebben meer nodig dan degelijk willen we iets gaan bereiken dit seizoen.
0 0
Ajax34
Laten jullie volgende week maar zien dat wij in de Champions league thuishoren. Jullie krijgen Champions league support.
1 0
Balgobind
Speelde een prima pot!
0 0
ETM
Juist. En Blind speelt goed als hij niet opvalt. Dat is typisch Blind. Gewoon staan waar hij moet staan en de bal snel bij het juiste poppetje. Tegen Luik was het gewoon moeilijk opbouwen. Frenkie wilde m steeds dus ging de bal naar Frenkie, maar Ajax vond geen afspeel mogelijkheden, afgezien van in de omschakeling, naar het midden toe. De afstemming klopte niet. Als je steeds zo laag op het veld rond speelt dan valt de meerwaarde van voetvallende cvs ook weg. Schone moet als uitval basis van de AM functioneren en niet naast de controleur. Blind en Mathijs werden nu gedwongen weinig in de opbouw betrokken te zijn. Frenkie op het middenveld kan fantastich worden, maar zoals tegen Luik was Frenkie veel al een overbodige schakel met veel te vaak de bal.
1 0
Godenzoon88
20 miljoen voor blind is als 2 euro betalen voor golden power. Je had ook een echte voetballer kunnen halen.
0 -3
BarAjax
Indd. Blind is nep. Bestaat niet.

Welterusten.
0 0
Joseph
Toch denk ik dat er bij jouw clubje niet 1 loopt die beter is ;)
0 0
niquedegraaff
Dat Ajax niet wist om te gaan met die extra speler van standard op het middenveld zegt heel erg veel over het ontbreken van slagvaardigheid ofwel het vermogen en vernuft om tijdens de wedstrijd in te grijpen. En dat ligt dan vooral aan ten Hag. Hij wachtte veel te lang en kwam eerst nog met een verkeerde wissel ook.
0 -1
Lane 8
Blind speelde gewoon een prima pot, pas zn eerste basisplek en dan al zo voor de dag komen zegt veel. Met daley heb je gewoon een prima ervaren man voor de komende 5 jaar.
1 0
Barra
Blind speelde gisteren gewoon een redelijk goede pot en was op weinig foutjes te betrappen, maar mensen hebben op de een of andere manier direct buitengewoon onrealistische verwachtingen. Alsof hij even elke aanval opzet en het liefst een paar assists geeft en achterin in zijn eentje iedereen afstopt. Dezelfde mensen zie je op Frenkie afgeven omdat hij nu op het middenveld niet iedereen voorbij kon dribbelen. Wees eens reëel en kijk wat dieper voordat er met allerlei onderbuik gevoelens gereageerd wordt
1 0
Schwalbino
Mooi dat we weer met de voeten op de grond staan. Standard is helemaal geen verkeerde ploeg. Als je denkt dat je tegen zo'n tegenstander de 0-2 mee naar huis kan nemen overschat je jezelf en dat gebeurde.
0 0
niquedegraaff
Het kon wel. Gemakkelijk zelfs. Maar het lag aan Ajax zelf.
0 0
ZwartNazareth
Daley Blind is gewoon een hele matige voetballer.
3 -5
talent020
en jij een matige supporter, Daley is meer dan een prima speler voor Ajax
3 0
ziz0u.
Het is toch gewoon een enorme fout van een jonkie die eigenlijk middenvelder is en op rechtsback staat in de 94e minuut en anders was er zonder goed te voetballen een prachtige 1-2 overwinning geboekt in een lastige europese uitwedstrijd..
thuis knallen we dr over heen met het publiek dr achter.. geen twijfel mogelijk
2 0
Mats
Buiten dat vond ik het wel zorgwekkend hoe hard Ajax het liet lopen de tweede helft, vanaf de 60e minuut kwamen er geen drie passes op rij meer aan en werd elk duel verloren. Er is echt nog wel werk aan de winkel wil je Europees ook mooie resultaten halen dit jaar
0 0
Ajax27
Blind gewoon gebruiken waar ie het laatste jaar onder de Boer de Gouden Schoen mee won en enorm uitblonk, als 6. Jammer voor Frenkie misschien, maar met hem achterin gaat de opbouw veel sneller.
2 -1
Schwalbino
Sneller en je speelveld is een stukje groter waardoor je meer ruimte hebt. Nu begon het voetbal pas op het middenveld terwijl je met Frenkie achterin al vanachter uit gaat ballen.

Verder ging het gisteren fout omdat de spelers dachten dat de buit binnen was. Gallery play en onderschatting.
1 0
Joseph
Als je Frenkie en Schone voor de neus van Blind zet, kan hij er ook heel weinig mee. Als je Blind en Schone voor Frenkie had gezet, had Frenkie ook weinig kunnen doen.

Hier ging het dus mis bij Ten Hag die Schone niet durft te passeren.
0 0
Rdk1983
Aloude liedje. Als t even gaat spoken dan staan ze met bibberende knietjes allemaal. Iedere club weet dat. Is een weerbaarheid die je moet verwerven. Door bv als ke keer niet speelt je terug te knokken in t elftal. Of keer meedogenloos zijn of minder mooi voetbal.
0 -1
JCr14
Zoals ik van tevoren al zei: ik ben niet gecharmeerd van de aankoop Blind (zeker niet voor dat geld)
Eiting en Matusiwa hebben meer potentie op het middenveld. En Frenkie is stukken beter van achteruit.

Ik hoop dat hij nog belangrijk kan worden maar betwijfel het. Misschien als linksback als Tagliafico mocht vertrekken.
3 -3
ziz0u.
matusiwa really?
1 -1
Afca85meer
Matig potje van Daley volgens Jack van Gelder. Ik kan hem daar wel in volgen. Hopelijk wordt het snel beter, want er was niet veel te zien van zijn premier ervaring.
3 -2
ETM
Goede pot van Blind. Ik heb echt niet veel aan te merken op het duo Blind en De Ligt .
En zo cliche matig vind ik zn uitlatingen hier niet. Hij is redelijk inhoudelijk voor een speler.
3 -4
AjaxBaggio
Vind Blind een onnodige aankoop.

20 mil voor een verdediger is gewoon te veel geld. En veel beter dan Wober/Frenkie is hij ook niet.
Ik wil Blind alleen op de 6 zien. Maar met de huidige selectie gaat dat nooit gebeuren natuurlijk.

Dus ja, ik weet eigenlijk niet wat we met Blind aanmoeten. in de Eredivisie kun je makkelijk met Blind als CV spelen. Maar dat kan ook met Wober of Frenkie. Zelfs Schuurs moet tegen mindere Eredivisie ploegen makkelijk meekunnen.

Hebben we daarvoor zoveel geld betaald ? Een CV die weinig toevoegt ?

Met zijn inzicht en passing kan hij wat toevoegen. Maar tegen snelle Europese spitsen valt hij sowieso door de mand.
7 -4
Duif63
Ik ben wel blij dat hij er is, maar hij moet wel op 6 komen te spelen. Dat is zijn beste positie.
0 -1
Bky
Hij zou vanavond al door de mand zakken hoor. Heb al gelezen dat Blind het heel moeilijk ging krijgen met Sa, die was namelijk 2 koppen groter.

Gaat dat ongefundeerde Blind bashen op deze manier voor altijd door? "Ja deze wedstrijd misschien niet, maar OOOIT komt er een moment, dan verliest ie een keer een sprintduel!" En dan is het anti-Blind trollen leger er als de kippen bij om met de hand in de broek op AS te spuien dat ze toch echt wel gelijk hadden!!! Tot die tijd blijven ze gewoon herhalen dat dat moment er echt wel komt. Zo heb je namelijk altijd een non-argument klaar staan voor je prutverhaal.
4 -3
4EVERAJAX
Niet meer laten spelen.
3 -3
grannig mokum1
Niet goed spelen maar toch 2 tegn 0 voor dus kijkt dat in positieve zin, wat dan wanneer ons ajax goed speeld, dan is ons ajax niet te stoppen.....
1 0
altijdwelwat
Deze jongen is toch echt in helemaal niets een leider, dat interview alleen al zo slap zo cliché. Éen van de eerste die verzuipt als de druk toeneemt , altijd zo geweest zal altijd zo blijven.
9 -12
PetrusKeizer
zo makkelijk, soms, om n minnetje op n posting te plempen. Zeker in dit geval. Min nr 8, voor meneer altijdwelzat.
0 -1
Bky
Hahhahahhaha. Blind is ook deze wedstrijd vaak genoeg letterlijk onder druk gezet. Hoe rustig hij bleef in zulke situaties was formidabel. Ga toch weg man. Nergens op gebaseerd wat je zegt.
3 -1
insectenverdelg
vond gem een stuk beter overkomen dan ten Hag voor de camera als ik eerlijk moet zijn.
1 0
NouriVandeBeek
Lekker relevante reactie als je het allemaal als zo goed wist.
3 0
Bjorn
Speelde vrij sterk, maar dat gelul over wijze en dure les horen we al een jaar of 8. Nooit progressie te zien.
6 -7
Daluniz10
Indd, toen ik de zin las 'wijze en dure les' was ik er al klaar mee. Elke keer weer dat gelul in de voorrondes, terwijl wij er goed voor staan/stonden.
0 0
Godenzoon88
Je kan wel raden van wie hij die zin heeft geleerd..
0 0
insectenverdelg
de les is alleen wijs als je t volgende week afmaakt.
1 0
Bky
Speelde op één moment na (waar hij kinderlijk werd uitgekapt) een fantastische wedstrijd. Dat Standard alles van afstand moest proberen was een teken aan de wand natuurlijk. Het centrum zat potdicht.
6 -6
altijdwelwat
Dat het centrum redelijk dicht zat was meer de verdienste van onze echte aanvoerder. Blind was allang blij dat hij mee mocht hobbelen aan het handje van de Ligt.
10 -9
Bky
Klopt gewoon niet. Wedstrijd niet gezien? De Ligt en Blind hebben beiden een heerlijke pot gespeeld. Die twee vorm(d)en een fantastisch centrum.
2 -2
Joseph
Tuurlijk Heb de Ligt erg belangrijk, maar Blind zet het met zijn positiespel gewoon dicht. 2e lijn is gewoon voor de keeper, had Onana ook gewoon moeten hebben.
1 -3
mickey2602
Zullen we gewoon de credits aan beiden geven en het team steunen? Want nu doe jij je nickname wel eer aan...
Of mag er nu niks positiefs meer gezegd worden?
2 -1