Smaakmaker Tadic: 'Normaal is dit niet mogelijk'

ThijsZwagerman, 07-08-2018 om 22:35, 22940 views, Ziggo |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Dusan Tadic was dinsdagavond van grote waarde voor Ajax met een doelpunt en een assist. Toch is de Serviër niet tevreden met de manier waarop Ajax de voorsprong weggeeft. Tadic vindt dat Ajax de wedstrijd goed moet gaan analyseren.

'Ik denk dat we dit gewoon hadden moeten afmaken. We geven alles om de wedstrijd te controleren, maar in de tweede helft missen we wat kansen en laten we Standard komen. Normaal is dit niet mogelijk en we zullen hier zeker van moeten leren.'

Toch erkent de linkspoot dat de eerste helft goed was: 'Ja, het was een goede eerste helft. Maar nog steeds hadden we wat mindere momenten. We moeten alles analyseren en zo proberen om elke wedstrijd weer beter te worden.'

Over zijn eigen inbreng was de Serviër redelijk tevreden. Van Ziggo kreeg hij complimenten voor zijn assist: 'Die was zeker goed. Daarvoor kreeg ik overigens ook goede passen van mijn teamgenoten. Wat ik daarmee wil zeggen is dat het niet uitmaakt wie hem maakt of wie de assist geeft, als we maar winnen.'

Al met al kan Tadic moeilijk tevreden zijn met het gelijkspel: 'We wisten dat zij gingen proberen om meer druk te geven, maar alsnog kregen we kansen en hadden we de wedstrijd in het slot moeten gooien. Als we die derde goal maken, zullen zij minder gaan drukken en maak je het makkelijker voor jezelf. Normaal gesproken moeten we dit natuurlijk gewoon winnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Aan iedereen die denkt dat de 2-2 in de slotfase gisteren pech was:
Het gebeurt elke ploeg weleens maar Ajax nu 25 x (!) in 4 seizoenen. Cruijff constateerde dit al in 2015. Hij had alleen de late 1-0 van Fenerbahce in de 89e minuut nodig om het probleem te duiden. Ajax krijgt het moeilijk zodra de tegenstander alles of niets gaat spelen. En dat kwam volgens hem doordat Ajax niet goed het positiespel van achteruit beheerst. De spelers staan niet goed, spelen verkeerd in en handelen ook te traag. Dit alles werd verergerd door de in zijn ogen matige technische vaardigheden van de ajacieden. Dit was het slechte nieuws, het goede nieuws was volgens Johan dat dit trainbaar was.
En als je dit niet verhelpt kun je kopen wat je wilt maar dan wordt het niet beter (tenzij je iemand koopt die dit kan verhelpen natuurlijk). Een speler die nu al het spelletje snapt zoals Johan dat in zijn tijd ook deed.
2 0
Ron75
Natuurlijk had dit gelijkspel niet gemogen, maar ik kon me wel vinden in de reactie van Ten Hag. Aantal spelers nog niet helemaal (90 minuten) wedstrijdfit in combinatie met de hitte. Een aantal zaten er op een gegeven moment helemaal door heen.
0 0
WillyBrokamp
ETH haalde met Ziyech en De Jong ineens wel erg veel voetbal uit de ploeg. Dat waren geen fijne wissels. Van de Beek voor Schone lag meer voor de hand. In die linkerkant blijft een probleem. Neres rendeert daar veel minder.
2 0
Mats
Onbegrijpelijk dat Schone nog zo lang kansen mocht blijven weggeven, dan heb je zo'n brede selectie met zoveel mogelijkheden en dan doe je dit. De voor de hand liggende wissels worden werkelijk waar nooit gemaakt door onze coaches, alsof ze allemaal willen bewijzen dat ze het toch echt wel beter zien dan het gepeupel en vreemde keuzes moeten maken. Ajax-coaches en wisselbeleid zal wel nooit helemaal goedkomen ben ik bang
0 0
ETM
Ik lees hier en daar over het zwakke ingrijpen van Tadic bij de 1-2 -Tadic is echt niet heilig hoor maar, dat was gewoon een fantastische actie van die Luikse Braziliaan. Dan kun je net zo goed zeggen dat ze m eerder hadden moeten kunnen knijpen.
Die gast was echt veruit de gevaarlijkste man bij Luik. Dusdanig zelfs dat ik vind dat er voor hem een plannetje moet liggen volgende week.

Tadic is verder idd niet je man voor het verdedigen, en speelde gewoon een zeer goede pot. Echt precies wat hem zo goed maakt kon je zien. Heeft zo weinig tijd en ruimte nodig om met zn traptechniek gevaar te stichten. Die eerste goal, dat is zo ontzettend een Tadic actie. Die slalomt niet om verdedigers heen, die gaat niet als een raket, maar zijn pistool zit verborgen in zn sok, kan oo laatste moment werkelijk alle soorten ballen produceren, voordat de tegenstander er erge in heeft is daar pats de assist.
Voegt puur teamverhevend spel toe.
0 -1
Olle
Die Tadic ging er gewoon als een nicht in! En hij was niet de enige! Allemaal mooiweer voetballers maar als er iets anders wordt gevraagd staat er (weer!!!!) niemand op bij Ajax. Blind snel op de positie van Schöne (of anders Donny) en Blind snel weghalen uit dat centrum aub..... En anders Ziyech, de Jong of Neres verkopen en er een sloper (liefst met ervaring én, nog belangrijker, die ervaring ook overbrengt. Nu oogt het allemaal leuk en mooi(1e helft dan) maar levert het (nog) niets op. Wat me ook opviel is dat zowel Tadic, Ziyech als Neres weinig verdedigend meehielpen. Dan komt een middenveld met echte voetballers behoorlijk onder druk te staan. Met de Jong en Schöne win je simpelweg de oorlog niet. Neem daar ook nog eens een rechtsback bij die eigenlijk middenvelder/aanvaller is (voor de rest prima voetballer overigens!).....dan is het wachten op een tegentreffer.......
1 0
ETM
Vind ik echt onzin, kijk m nog eens terug. Heerlijke actie (dubbele actie) van die aanvaller. En nee Tadic is geen topverdediger, maar dat was gewoon een goed staaltje dribbelwerk. Ga maar nog es kijken :)
0 -1
zuidzuid
Hij heeft t over de 2-1. Niet de 1-0

Tadic is top maar denkt nu dat ie de messi vak ajax is.

Laat hem gewoon linksbuiten spelen en neres op zn eigen rechtsbuiten plek. Die loopt er wat verloren bij op links.

Zyech achter neres want die 2 spelen rondootje als r kan. Is leuk bij 3-0 maar niet bij 2-0 zoals we gister zagen.
0 0
ETM
Nee het gaat om het verdedigen van Tadic bij de 2-1, en Tadic ging er niet verkeerd in, maar de actie was gewoon erg goed.
En op Tadic valt echt weinig aan te merken die pot, ruimschoots de man van de wedstrijd. (voor Ajax)
0 -1
Threelittlebirds
Er is nog een wedstrijd thuis te spelen en er is nog niks aan de hand. Standard had veel afstandsschoten maar voetballend waren wij beter. Je moet natuurlijk wel de kansen afmaken. Laten we volgende week gewoon ACHTER onze mooi club staan ipv kritiek gaan geven
2 0
Onpartijdig
Ach, iedere ploeg maakt dit mee, zelfs Europese topploegen. Barca geeft een 3 0 weg in de tweede wedstrijd tegen een team met veel minder financiële mogelijkheden , Real Madrid gebeurde bijna hetzelfde tegen Juventus . Soms doen we net of dit perfect past bij Ajax, maar het spannend maken van wedstrijden, of het weggeven van wedstrijden , is voor veel ploegen weggelegd
8 0
Juichtoon
Hmm het gebeurt elke ploeg weleens maar Ajax nu 25 x (!) in 4 seizoenen. Cruijff constateerde dit al in 2015. Hij had alleen late 1-0 van Fenerbahce in de 89e minuut nodig om het probleem te duiden. Ajax krijgt het moeilijk zodra de tegenstander alles of niets gaat spelen. En dat kwam volgens hem doordat Ajax niet goed het positiespel van achteruit beheerst. De spelers staan niet goed, spelen verkeerd in en handelen ook te traag. Dit alles werd verergerd door de in zijn ogen matige technische vaardigheden van de ajacieden. Dit was het slechte nieuws, het goede nieuws was volgens Johan dat dit trainbaar was.
En als je dit niet verhelpt kun je kopen wat je wilt maar dan wordt het niet beter.
0 0
Bjorn
Ook met ervaring in de ploeg gebeurt het. Chronisch mentaliteits probleem
1 0
Jelephi
Speelt een prima eerste helft maar verzaakt de tweede en is debet aan de 2-1. Tadic is een held, nu al, maar moet zelf ook het boetekleed aantrekken. Mede door zijn zwakke ingrijpen krijgt Luik weer energie.
2 0
insectenverdelg
klopt. alleen geeft hij on de 2e helft ook gewoon ee bal op Ziyech en huntelaar. Die moeten er alleen veel meer mee doen. En Tadic had beter moeten ingrijpen. toch was ee actie van de standaard speler ook gewoon heel sterk, en ging Onamna ook verre van v4ij uit. Al met al is Tadic tot nu toe een duidelijke aanwinst lijkt me. Had persoonlijk Ziyech er niet afgehaald. voetbalde verre vancgelulk8g, maar had wel t ritme met Tadic. dat gong er daarna geheelcuot.
1 0
Aad82
ziyech werd gewisseld omdat hij geel had gepakt. hij speelde voor de rest een goede wedstrijd.
1 0
altijdwelwat
Gaat verre van vrijuit bij de 2-1 , hij mag wel iets meer energie in de duels stoppen. Ik bedoel als je er toch bent doe dan echt je best ipv schijnverdedigen.
3 0
Mokum31
Welkom bij Ajax
7 -2
Juichtoon
Cruijff heeft in 2015 al uitgebreid uitgelegd, na de late tegengoal bij Fenerbahce, hoe dit komt. Zolang we dit niet verhelpen is het dweilen met de kraan open en zijn ook de beste aankopen weggegooid geld.
Hopelijk ziet Tadic net als Johan waaraan het schort, pas dan kunnen we stappen maken. Zo niet, wordt het een jaar zoals we er al veel hebben gezien.
3 -1
flithje
Er is volgens Cruijff een parallel te trekken met de prestaties van Ajax. 'Nu verloor Ajax tegen Fenerbahçe, in de beker tegen Feyenoord en tegen FC Utrecht steeds in de laatste minuut. Terwijl het zo simpel is', stelde hij. 'De spits denkt bij balverlies als de eerste verdediger en de verdediging bepaalt dan de lengte van het speelveld. Bij een uittrap van de doelman schat je in waar de bal terecht gaat komen en zorg je dat je daar dan staat. Nu laten het Nederlands elftal, Ajax en andere teams de dingen gewoon gebeuren.'
1 0
Bjorn
2012.. Fenerbahce?
0 0
Juichtoon
Herstel 22 okt 15.
0 0
Nijmegenaar
Waar lag het dan aan volgens Cruijff?
1 0
didierajax020
Nou Dusan, wen er maar aan. Bij Ajax is dit al jaren wél mogelijk.
10 -1