Ten Hag: 'Dat is gewoon doodzonde'

ThijsZwagerman, 07-08-2018 om 22:20, 14457 views, Ziggo |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-trainer Erik ten Hag is na afloop van Standard Luik - Ajax ingegaan op het gelijkspel. De trainer vindt het zonde dat Ajax de voorsprong heeft verspeeld, maar ziet voldoende perspectief voor de return. 

'Zeker zonde. Vooraf zou je natuurlijk heel blij zijn, want we wilden een uitgoal maken en hebben er zelfs twee gemaakt. Als je de rust met 0-2 ingaat en ziet wat voor een kansen er in de tweede helft liggen...,' Toch weet Ten Hag wel waar het misging: 'Ik denk dat we heel onnauwkeurig werden aan de bal en in de afwerking. We creëren veel goede kansen op 0-3, dus dat is gewoon doodzonde. 2-2 is op zich een goed resultaat, maar er had meer ingezeten.'

Vanaf de kant zag de trainer zijn ploeg de grip op de wedstrijd verliezen: 'Zij gaan natuurlijk meer komen, ze moeten wel. Ze geven volle bak en dan moeten wij meer balbezit houden. Dan zorg je ervoor dat zij uit de organisatie gaan spelen en is het denk ik vele malen makkelijker om kansen te creëren. Nu kwamen we daar niet aan toe, omdat we de bal eigenlijk te snel kwijt waren.'

Ontevreden is Ten Hag echter niet. Zeker niet wat betreft zijn verdediging: 'We laten ook geen hele grote kansen toe. Het is een schot en een penalty, dus de defensieve organisatie stond wel goed. Maar als je bij rust met 0-2 voorstaat en ziet welke ruimtes er tweede helft liggen, is het erg zonde.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxsupzuidned
Onana

Mazraoui - de Ligt - de Jong - Tagliafico

Ziyech - Blind - vd Beek

Neres - Huntelaar - Tadic
0 -1
Joodhannus73
Middenveld stond helemaal verkeerd. Schöne moet er echt uit. Ik zou daar Blind neerzetten en De Jong naast De Ligt.
2 -1
robert66
gaat niet gebeuren vrees ik, De Jong wil op het middenveld. Werd wel een paar keer overlopen, maar gold voor hele middenveld. Schone moet er idd uit.
0 0
robertomalone
Ik heb het idee dat Ajax bij balbezit van de tegenstander een beetje op twee gedachten hinkt. We spelen iets dat hangt tussen inzakken en zone dekking enerzijds en forward pressing anderzijds. Dit levert levensgevaarlijke situaties op die Sturm Graz niet wist te benutten en eigenlijk Standard ook nog niet. Bij forward pressing is het belangrijk dat het initiatief duidelijk door iemand wordt genomen. Klaassen was daar goed in. Daarna geld inderdaad de 5 sec. regel. Dat betekent dat iedere speler in een no-time bij zijn tegenstander in de zone moet staan, sterker nog dat geanticipeerd wordt op mogelijk balverlies van Ajax en daarvoor al slim positie wordt gekozen. Al dit is niet collectief geregeld en er is ook een aantal spelers die het volgens mij nog niet snapt.
Bij het inzakken kunnen de buitenspelers vaak iets meer in de zone dekken. Volgens mij hangt Neres hier nog in. Liet in alledrie de wedstrijden de back veelvuldig gevaarlijk opkomen.
0 0
gras
Het was een zwakke vertoning, die werd gecamoufleerd door individuele kwaliteiten van Tadic en in mindere mate Ziyech.

Er klopte niets van het hele tactische concept. Maar dat zal je de trainer niet horen zeggen natuurlijk. Dat de defensie weinig kan uitrichten als het middenveld niet goed staat is een feit. Maar benoem dan ook dat het middenveld totaal werd overlopen en lethargisch oogde.
2 -1
robert66
zo goed was Ziyech niet, en bij Tadic valt ook nog wel wat te verbeteren. O.a druk zetten. Ben het wel met je eens dat dit middenveld zo niet kan, je houdt telkens je hart vast als een tegenstander op komt zetten
0 0
Freddy Al
Ik vond het helemaal geen zwakke vertoning, in de eerste helft kan Tadic nog voor de 2-0 zelf scoren in plaats van Hunter te zoeken ,na de tweede treffer ramt Schone de bal op de lat.
Na rust zijn er twee riante mogelijkheden op 3-0 en daarna op 3-1,het zat even niet mee maar zo dramatisch was het niet.
Als Ajax meer ingespeeld raakt en conditioneel verder is dan geloof ik er helemaal in.
Ook komen Sinkie, Dolberg en Veltman nog terug dan wordt je ng sterker in de breedte en kwalitatief.
0 0
marco1972mb
We mogen van geluk spreken,dat de huidige tegenstanders ook niet al te best zijn.

stel je voor dat je tegen de nummer 4 van een groot voetballand had moeten spelen.....

dan had je er met 7-2 vanaf gegaan....
2 0
Ajaxsupzuidned
Ajax heeft geen moment de controle gehad en werd vrijwel continue overlopen. De 2 doelpunten verbloemen veel maar Standaard was gisteren de boven liggende ploeg waar Ajax meestal geen antwoord op had en dan moet je dit herstellen door wissels toe te passen.
3 0
Freddy Al
Oh ja, ze hebben in een hele wedstrijd 2 kansen gecreëerd en daar niet uit gescoord,Ajax had meer doelpogingen, kansen,balbezit dus waar haal je dat vandaan dan?
0 0
SuaSulejAjax
Ajaxshowtime vorige week na Sturm Graz over Ten Hag: Lekker bezig Ten Hag --> 10 duimpjes omhoog, 1 duimpje omlaag
TenHagOut --> 1 duimpje omhoog, 10 duimpjes omlaag.

Ajaxshowtime na Standard Luik over Ten Hag: Laten we Haggie een kans geven --> 1 duim omhoog, 10 duimpjes omlaag
TenHagOut --> 10 duimen omhoog, 1 duim omlaag

Heerlijk wat voor korte termijn visie velen hier hebben haha. Waaien allemaal mee met de waan van de dag. Ben blij dat jullie het beleid niet bepalen bij Ajax, anders staat er na elk verlies of gelijkspel een nieuwe coach
6 -5
FerdiZ
amen
0 0
AltijdGelijk
Die rechtsback Cavanda gelijk ophalen, hele sterke aanvallende vleugelverdediger
4 0
Ajaxsupzuidned
En de nr 10 wanneer Ziyech vertrekt
0 0
marrene
Hij heeft nu genoeg tijd gehad het elftal naar ijn hand te zetten. Hij faalt opzichtig op tactisch gebied. Wegjagen die onbenul. Wie speelr er met een middenveld met Frenkie, Schöne en Ziyech? Dat is vragen om moeilijkheden. Willen alle drie de bal in de voeten, bij balverlies is alleen Frenkie voldoende. Komen alle drie naar de bal toe maar niemand zorgt voor diepte en creëert zo ruimte op het middenveld en sluit aan bij de spits. Donny is daar heel goed in. Die scoorde niet voor niets belangrijke doelpunten. Eiting moet op 6 met daarvoor Frenkie en Donny. Heb je een prima uitgebalanceerd middenveld. Maar Ten Hag heeft geen ballen, hij durft wel Donny te passeren maar Schöne en Ziyech niet.
En Neres heeft al vaker bewezen op rechts vele malen beter te zijn dan op links. En toch haalt die oelewapper hem weg op rechts. Tadic kan ook prima op links.
Ik heb altijd gezegd dat een trainer de tijd moet krijgen, nou wat mij betreft heeft hij die gehad en faalt hij opzichtig. De resultaten op basis van individuele kwaliteit verbloemen zijn onkunde.
2 -7
Freddy Al
Laat Tadic nu vanaf links de assist geven voor de 1-0 en Neres vanaf rechts de assist voor de 2-0 dan denk ik dat jouw verhaal niet klopt.
Donny speelde tegen Sturm Graz thuis een hele matige wedstrijd en heeft zelf onlangs aangegeven dat hij nog wat last heeft van een liesblessure anders had hij waarschijnlijk gespeeld.
Barcelona voetbalt volgens mij ook al jaren met drie echt voetballende middenvelders ,het kan dus wel.
0 0
JCr14
Ik snap niet waarom hij Frenkie de Jong achterin weghaalde. Die staat daar zijn beste wedstrijden te voetballen. Het doordekken viel heel erg tegen.

Doordat ten Hag het om heeft gezet spelen we met minder druk naar voren. En zak je meer in waardoor de tegenstander gevaarlijk kan worden. Af en toe speelden ze er zo doorheen. Als je dan toch een omwisseling maakt had je Blind voor Schöne kunnen doen.
4 -1
Marcdaan1971
Nou ja, 90% van de bezoekers hier, roept al maanden dat Frenkie naar zijn favoriete positie op het middenveld moet. Vele riepen zelfs voor deze wedstrijd: "Wow, ziek dit middenveld, wat een klasse". Nou doet TH dit, en snappen we plotseling niet waarom TH dit doet. Als het middenveld wordt overlopen, moeten voorhoedespelers zich laten zakken of een verdediger uitschuiven. Blind gaf na de wedstrijd zelf aan dat ze niet konden anticiperen op een extra middenvelder die op links telkens doorkwam. Hoezo niet op konden anticiperen??? Dit heb je in de voorbereiding toch met elkaar afgesproken, neem ik aan?? Moet nu werkelijk de coach dit goed gaan zetten?? Hebben onze miljoenen verdienende spelers zelf niet de tactische bagage om dit onderling zelf even aan te passen in het veld??
4 0
Jan60
Blijkbaar hebben ze inderdaad dat vermogen niet. Over de hele wedstrijd gezien moeten we nog blij zijn met de 2-2. En dat nadat we met 0-2 voorkomen. Het is hier natuurlijk vloeken in de kerk, maar na 15 minuten in de 2e helft zag je dat we niets meer in te brengen hadden. Hij wisselde nu steeds een middenvelder voor een middenvelder, maar wat mij betreft had zijn eerste wissel v/d Beek voor Neres geweest. Gewoon om de toen nog 0-2 te verdedigen. En dan uiteraard v/d Beek met de opdracht om het middenveld te versterken. En eigenlijk ook direct de wissel Eiting voor Schone. Verder eens met je voor wat betreft Frenkie op het middenveld. Die roep is er steeds, maar vorig jaar tegen Vitesse thuis stond er in de 1e helft ook zo een middenveld. Ook toen ging het helemaal fout.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ach het is ook cl voorronde, het nivo word steeds hoger, het is niet vanzelfsprekend dat we wedstrijden uit en thuis winnen.
we hebben afgelopen 3 jaar ook helemaal niet op dit nivo gevoetbald, luik rook gisteren gewoon bloed en wist dat het voor een beter uitganspositie moest gaan spelen, anders was het gewoon exit.
in de thuiswedstrijd moeten we er gewoon vol voor gaan, dan kunnen we ook groeien naar het cl nivo.

die ruimtes die wij weggeven moet aan gewerkt worden, en er moet beter terugverdedigd worden.
dat zijn dingen die je kan trainen
0 0
Afca85meer
Toen je eigenlijk uit het niets (individuele klasse) 0-2 voor kwam trainer. Heeft u toen niet gedacht om het matig functionerende middenveld om te zetten? Wellicht door Opa Schone te wisselen? Wat was überhaupt uw gedachte om de slechtst spelende man van het veld te laten staan? Is het invallen van uw vriend Labyad belangrijker?
3 0
blava
Middenveld was niet aanwezig. Schone speelde tegen zijn verdediging aan en daardoor ontstond er te veel ruimte. De ervaren spelers veel te nonchalant. Twee dieptepunten het laten staan van Schone en het inbrengen van Labyad. Nu weet ik zeker dat TH niet naar de kwaliteiten kijkt van spelers maar dat andere aspecten een rol spelen.
1 0
makaveli
Na de eerste helft denk je verrek wat spelen we lekker.. na die kans van ziyech in de 2e helft zie je gewoon dat we het weg geven. Daar hoef je standaard geen compliment voor te geven,dit is onze eigen schuld. Ze spelen alle ballen slordig naar voren we onderscheppen de ballen redelijk makkelijk en spelen ballen vervolgens over 5 meter zo weer in de voeten van een luik speler.. dit gaat zo een minuut of 10 verder en Ajax laat overal gaten vallen op het veld. We blijven aanvallen en bij bal verlies laten we ze steeds de vrije man vinden. Zitten maar half half in de duels en zo scoren ze vrij simpel. Ik denk dat we dit hebben weg gegeven in de 2e helft puur op de organisatie.. kwalijker vind ik.het nog dat iedereen het ziet gebeuren zelfs de trainer. Waarom grijp je dan niet gewoon in zodat je een blok hebt en de bal beter in de ploeg houdt.
2 0
ETM
Heb t toch wat anders ervaren. Ik dacht wel verrek wat kunnen we link zijn in omschakeling. De eerste helft viel de directheid van de omschakeling me ook niet tegen. Maar ik zat niet zo lekker als jij. Gedurende de hele wedstrijd miste ik goede druk op de bal. Luik kon heel vaak vanuit het midden naar buiten toe. Ik heb geen controle gevoeld afgezien van een 2 korte fases in de wedstrijd. 2de helft was het na de misser van Ziyech min of meer wachten op de doelpunten van Luik. Ben wel eens dat het teleurstellend is dat er niet middels een ingreep meer grip op de wedstrijd kon komen. Sterker ik had het idee dat de 1ste wissel eerder averechts werkte. Luik viel me voetballend niet tegen, maar Ajax heeft ze over 90 minuten ook echt te veel laten voetballen imo
2 0
ETM
Van Ten Hags nabesprekingen ben ik nooit een fan geweest..
Als hij met defensieve organisatie de laaste linie bedoeld kan ik er nog wel inkomen, maar als geheel stond het juist gewoon niet goed. 2de helft was zelfs echt een zootje in grote delen van die helft. Gaat dan niet om de druk naar voren van Luik, want Luik voetbalde gewoon gemakkelijk van achteruit door het midden en de aanvallers werden dus veel te laag in het veld opgevangen. Nu lees ik veel klaagzang over het opstellen van Schone, maar in die rol is hij ook helemaal niet geschikt en was ook niet zijn rol onder Bosz. Schone moet centraal kunnen controleren met een middenveld voor zich dat kort op de tegenstander zit, Schone controleert dan in een soort fuik. Houdt je als collectief geen druk op de tegenstander dan kun je Schone idd absoluut niet als controleur laten spelen
Wel kan ik Ten Hag volgen qua het velen balverlies in de 2 de helft, maar je hebt gewoon het middenveld niet in handen, en dan volgen er heel laat wat imo vage ingrepen. Tadic naar het midden halen okay, maar links buiten is op dat moment een 'dode'positie in de wedstrijd en je staat voor, wat is dan het nut van Labyad? Vd Beek en Eiting a la, maar je loopt voor mijn gevoel al lang achter de feiten aan. Ben benieuwd wat Ten Hag's werkelijke gedachte was.

Ik vind het wel opvallend dat Ajax in een zeer matige wedstrijd van Ajaxkant gewoon eigenlijk 4 keer had moeten scoren. Dat geeft wel hoop. Er zaten ook wel wat puike aanvallen bij in de omschakeling. Ben daar zeker niet vies van.

Tot slot.
Die rechtsbuiten van Luik speelde echt onwijs goed. Ajax moet zich echt goed instellen op die pipo.
In de Arena moet het middenveld van ons zijn.
4 0
Vlieske
Je moet weg. Sorry. Ik had je tactisch veel en veel beter geschat. Dat je geen ajax trainer was wist ik. Maar nu ben je overdreven ajax trainer aan het doen. En het werkt niet. Even goede vrienden.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik ben gelukkig al wat afgekoeld(na gal te hebben gespuit over onze verdediging), het blijft natuurlijk een goed uitgangspunt, maar ajax moet zolangzamerhand progressie gaan maken.
het is erg knap dat we in twee uitwedstrijden in die voorondes 5 goals maken, maar uiteindelijk gaat het eron dat je thuis je wedstrijden beslist en luik gewoon helemaal kapot maakt. als we volgende week met mooie cijfers winnen zie ik akax de cl halen.

luik had nooit zon offensief gehad als die aansluiter niet was gevallen, dat moeten we gewoon niet meer laten gebeuren. desnoods knuppel je mensen neer op het middenveld bij de omschakeling.
ik hoop niet dat deze wedstrijd de goede flow in het elftal heeft kapot gemaakt, en de volgende week erop klappen.
5 -1
ajax_janneman
Wat ik ook al in een ander topic aangaf, er staat een team dat welgeteld 2 potjes samen heeft gespeeld tegen een tegenstander dat niet de maatstaf biedt voor komend seizoen. Geef ten Hag de kans om iets op te zetten. Ik heb vertrouwen in hem, aangezien ik genoeg aanknopingspunten heb gezien waarop te bouwen valt. We creëeren 4 a 5 100% kansen en als iedereen wat meer ingespeeld is zullen deze vaker goed gaan vallen. Er is werk aan de winkel, maar er is ook zeker genoeg positiefs te vermelden na deze wedstrijd.
1 -4
MosesD
2-2 is natuurlijk op zich prima, hoewel het niet nodig is. Wat is miste was wel wat power op het middenveld. Ik zie Razor Matusiwa nog weleens een belangrijke rol spelen dit seizoen. Volgens mij is ten Hag een grote fan van hem en dat begrijp ik wel. Blind moet natuurlijk nog wat ritme krijgen, maar het was wel duidelijk niet dat hij niet van het kaliber Tadic is en daarmee bedoel ik dat hij niet van dezelfde importantie is. Er deden nogal wat mensen als met Blind de Messias zelf terugkwam, maar het is een nuttige en goede speler, maar ik zie niet een grote leider in hem.
2 0
JOHANisGOD
Mazraoui - de Ligt - Wober - Tagliafico

Ziyech - Blind - de Jong

Neres - Dolberg - Tadic
2 -1
Mokumnorth
ik zou de jong voorlopig niet op t middenveld zetten man
2 -2
JOHANisGOD
Wie dan voor de Jong?
0 -1
Duif63
De Jong op de plek van Wober. vd Beek erbij op het middenveld.
0 -1
FerdiZ
de jong dus op de bank?
1 0
Jan60
Nee, op de plek van Wober.
0 -1
Triskazhen
The Voice heeft geen flauw benul waar hij mee bezig is. Ik vond het tegen graz bij vlagen positief. Maar standard blijkt een redelijk gebalanceerd elftal met een paar guitige spelers te hebben en men krijgt het gelijk moeilijk.

Je ziet aan de opstelling, en ja er is veel mogelijk dat het een allegaartje betreft. Opa Schone is al twee jaar bankzitter, die hoort je team niet in de as te ondersteunen. Verder snap ik de keuze voor mazraoui niet, als dat het beste is wat we op rechtsback hebben.

Wober zit weer op de bank. Die jongen is de duurste verdediger ooit voor ajax. Nergens voor nodig.

En dan de merkwaardigheid zelve. Neres op links. Ziyech op tien met nummer 22, tadic als rechtsbinnen. Blind opeens wel basis, en de Jong naar het middenveld. Het is chaos, en daar heeft standard gretig gebruik van gemaakt.

De individuele klasse verbloemt de onmacht. Ondanks een lange voorbereiding is the Voice nog steeds op zoek naar zijn basiself, en ik, en jij, en heel Nederland ook.
3 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
luik haalde meen ik twee jaar geleden wel de kwart finale el. daar zit ook best kwaliteit in
0 0
3*stars*3
2 jaar geleden gingen Ajax en Celta door.
Volgens mij ben jij in de war met Brugge.
Ik kan mij herinneren dat Brugge paar jaar geleden best ver kwam en volgens mij werden uitgeschakeld door Dnjepr.
0 0
Triskazhen
Het lijkt vooral wat logischer in elkaar zitten. Misschien is de spelopvatting van preudhomme niet altijd de beste. Maar er wordt wel met een idee gewerkt. Dat zie ik dus precies niet terug bij dit Ajax. Wat is het idee van the Voice?
0 0
Mokumnorth
relaxed man, is eerste wedstrijd en ook nog eens uit. Mooi uitgangspunt.

thuis vol erop en we zitten in die play-offs, die Belgen zijn alleen gevaarlijk geweest met schoten buiten de 16.
5 -1
Triskazhen
Dat relaxed neem ik graag van je aan. Ik kan zo'n lastige pot ook wel een keer bolwerken, maar buiten redelijke resultaten in competetiewedstrijden zit de schwung er nog niet lekker in.

Goed ik geef de terugwedstrijd ook gewoon de kans.
0 0
Mokumnorth
ik snap je gevoel zeker, geef t de tijd. Voorbereiding is gewoon kut geweest, geen enkele wedstrijd met de gewenste basis elf gespeeld. Vandaag ook niet (vdb voor schone)
0 0
ajaxiscruijff
Waarom wisselt deze trainer pas zo laat? Hij had om meerdere redenen eerder moeten wisselen:
1. Ons middenveld werd overlopen. Ook in de eerste helft zag het er kwetsbaar uit
2. Het was enorm warm dus uitputtend waardoor je eerder met verse krachten moet komen
3. Je ziet dat bepaalde spelers niet goed in de wedstrijd zitten, zoals schone

Volgens mij zo duidelijk als wat. Toch besluit deze trainer pas voor het eerst in de 72ste minuut te wisselen. En pas in de 88ste minuut schone eruit te halen. Verder vind ik het nog altijd lastig om de hand van deze coach te zien. Waar dat bij Bosz en ook bij Keizer veel duidelijker te zien was. Nee, vanavond heeft weer eens bevestigd: we moeten het niet van ten Hag hebben.
6 -1
Bocarra
Er zijn weer veel successupporters en trollen actief. Wen er maar vast aan. De komende jaren gaat ten Hag het doen. Een deel van de 2de helft kwam Ajax conditioneel niet meer mee. Over een paar weken is die achterstand weg en is het team weer een paar stappen verder. Het wordt een heel mooi seizoen. Behalve voor de ten Hag haters natuurlijk. :-))))
3 -11
Triskazhen
Dus Standard was fitter. The Voice heeft er juist alles aan gedaan om in ieder geval fit uit de voorbereiding te komen. Hij heeft echt nog niemand weten te overtuigen als een degelijke coach voor dit Ajax. En dat wordt met de week moeilijker.
3 0
Mokumnorth
vooraf zeker getekend voor deze uitslag. Maar ik vond voornamelijk de jong onzichtbaar. Ik zie hem liever komend vanuit de verdediging, dit was echt zwak.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
tagliafico was veruit het zwakst
2 0
RayJordaan
Is toch helaas een sobere back gebleken
0 0
Cleo9
Zelfs met Tadic en Blind heb je nog geen idee waar de ondergrens ligt. Daarnaast kan Schone echt niet meer, zeker niet in een middenveld met Frenkie in Ziyech. Dat is gewoon pure zelfmoord. Donny moet gewoon op zijn plek.
3 0
AFCA199O
En nog even iets anders waar ik over wil zeuren: Donny. Die jongen staat er nu welgeteld twee potjes op rij naast. Hoor ik hem net bij VI.nl roepen dat hij niet meer met zekerheid wil zeggen dat hij bij Ajax blijft en dat hij absoluut niet blij is met zijn rol. Waar gaat het over? Die jongen was vorig jaar altijd basiskracht, is bij Ajax doorgebroken en twijfelt na een mini-tegenslag aan zijn toekomst bij Ajax? Ga je eens terugknokken man!
7 -1
godenzonenssuper
En na vandaag zal het niet meer moeilijk zijn om Schone eruit te spelen.
3 0
AFCA199O
Dan gooit hij eerder Eiting erin.
2 0
Dirkteur
Ik vond het middenveld met name onvoldoende vandaag maar hoe het beter kan worden neergezet weet ik heel eerlijk gezegd ook niet, zoveel opties daar. Roept u maar.
Zullen we wel inmiddels beginnen met onze mvp van vorig seizoen op de goede positie?
2 0
Mbaku
Zonder 10. Met punt naar achter. Druk naar voren. Aanvallend, attractief. Bluf. Cruijff, Bosz. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. En als we het niet zijn, dan nog lult de wereld over ons. Dat is Ajax. Liever een finale met sprankelend onderscheidend voetbal dan een saai kampioenschap.
6 0
Knalpot
Druk naar voren was ook echt de remedie vandaag met 30 graden terwijl je alle duels verliest.
0 -2
BokkieBokstra
Vond de Jong ook teveel vanaf achteren komen.
0 -1
godenzonenssuper
Misschien eens beginnen om weer met de punt naar achteren te gaan spelen.
3 0
Vlieske
Sowieso zonder 10!
3 0
Jelephi
Jij hebt gewoon niet ingegrepen. In de eerste helft had je al kunnen en MOETEN zien dat De Jong en Schone overlopen werden en niet in de wedstrijd zaten. Dat je tot de 87e (!) minuut wacht met het wisselen van Schone zegt alweer voldoende over je tactische onkunde.
6 -3
Gajes
Schone is gewoon niet goed genoeg voor dit niveau. Probleem is dat Ajax een snelle, fysiek sterke cvm mist die een gaatje dicht kan lopen en een bal af kan pakken. De spits is helaas ook een zwakke plek, het is te hopen dat Dolberg snel fit en in vorm is.
2 0
Knalpot
Die hebben we gewoon maar is nog erg jong maar je hebt gelijk daar had Overmars de portemonnee (ook) voor moeten trekken.
0 0
Bobbaasje
Erik Ten Hag is tactisch onbenul.

Peter Bosz, kom terug man.
19 -6
korem
Ja inderdaad want peter bosz stond er om bekend wel te wisselen he ! Hahaha
5 -16
Bky
Dat is die Peter Bosz die nog gelijk wist te spelen met een B team tegen Standard toch?

Beetje met Boer op doel, Dijks op de linksback. Kikkers Jairo en Tete in de verdediging.
12 -2
mickey2602
Ander Standard,ander Ajax,andere belangen,andere trainer. In mijn ogen niet te vergelijken.
0 -6
X-RaY
Het wisselbeleid heeft het gewoon verneukt punt.
3 -2
Leviathan
Schöne had er na 60 min afgemoeten en Eiting of vd beek erin dan hou je een beetje controle het is ook erg warm en schöne is al niet de jongste snelste meer en dan zeker moet je hem gewoon wisselen. Maar dan haal je Ziyech eraf?!? En Labyad erin gooi dan vd beek erin voor meer controle.. Je kan wel concluderen dat het wissel beleid de winst weg heeft gegeven.
5 0
AFCA199O
Ik ben best wel bereid om Ten Hag nog een goede kans te geven, omdat het vorig seizoen erg moeilijk was om halverwege zijn stempel te drukken. Ik begrijp hem echter gewoon niet. Als je ziet dat Schöne het niet meer kan belopen en het zwaar heeft, waarom haal je dan in godsnaam Frenkie de Jong eruit? En waarom in godsnaam Ziyech voor Labyad? Wat gaat er dan in je hoofd om? Een wedstrijd lezen is ook een kwaliteit en ik betwijfel heel erg of hij dat kan.
5 0
mickey2602
Alsof Frenkie zo goed was. En ja,dan kan je weer zeggen dat hij niet op "zijn"positie stond maar hij stond wel eindelijk op het middenveld,iets wat zowel Frenkie als de supporters al tijden willen. Maar Frenkie speelde ook niet denderend. En ziyech is hieronder beschreven,die gaat er vol in en liep met geel.
1 0
korem
Ziyech geel en is een speler die altijd vol inzet dus die snap ik wel hoor. Hij had wat mij betreft op het middenveld wel eerder moeten ingrijpen !
1 -1
AFCA199O
Gaat er ook om wie hij ervoor in brengt he! Een speler als Labyad was op dat moment helemaal niet gewenst. Ajax stond onder druk.
0 0
SkilledAtSoccer
Jij aan het roer van deze selectie is gewoon doodzonde.
6 -3
Labrador
Wat schaam ik mij kapot voor mijn mede " Ajacieden" die op AS reageren. Na vorige week was het hossana en hiep hoi en werkelijk na 1 foking tegenslag is alles weer anders en roepen jullie massaal om het ontslag van Ten Hag. Wat zijn jullie een enorm zielig zooitje. Om te kotsen. Allemaal
23 -24
Bocarra
Het zijn allemaal successupporters die zo reageren, hun grootste drijfveer is angst. Angst om geen succes te hebben. Ze willen zekerheid en denken dat bij Ajax de kans het grootst is.
1 -3
mickey2602
100% eens!
1 -3
atalantanio
Ja zo gaat dat helaas. Rondom wedstrijden kun je hier beter helemaal niet komen. Vorige week was Ten Hag top, had hij het perfect neergezet etcetera, nu zou hij weer direct ontslagen moeten worden.. Volgens mij zitten sommigen echt snikkend van teleurselling en woede achter hun toetsenbord vanavond.
2 -4
VivaEspana
Over een half jaar roep jij ook om het ontslag van TH. Hij is niet de aangewezen persoon om ons naar de CL te loodsen of landskampioen te maken.
Alleen zien sommige mensen dat sneller dan anderen.
We spreken elkaar aan het einde van het seizoen nog wel.
6 -3
mickey2602
Wat dacht je van,we spreken elkaar nog wel als we in september de eerste wedstrijd in de CL spelen? Want ik heb er nog steeds vertrouwen in dat deze trainer ons daarheen kan loodsen. En als we in april kampioen zijn sta jij zeker vooraan bij de huldiging?
0 -4
Bertus2002
Tja, je mag ook iets verwachten van een trainer met een selectie als die van Ajax.
0 -1
CruyffFootball
Die hossana stemming na 2 overwinningen op fucking Sturm Graz was dan ook totaal misplaatst.
Maar dat mocht ik niet melden want dan ben je direct een lamp of kakkie.
5 -1
mickey2602
Maar je mocht ook niet melden,voorafgaand aan deze wedstrijd,dat je Luik niet mocht onderschatten. Nee,dan was je negatief en Luik zou een makkie worden,blablabla.
Graz is uiteindelijk onthutsend zwak gebleken,zoiets kan je nooit vantevoren zeggen. Teams kunnen een offday hebben of juist de wedstrijd van hun leven spelen. Kijkend naar Spanje-Nederland in 2010,degene wie vooraf zijn geld had ingezet op 1-5 was miljonair geworden.
0 0
Leviathan
Het ging prima totdat schone op was en je een man minder had. Als je de volgende week 3-0 wint is er niets aan de hand.. Dus misplaatst is nog lastig oordelen.
1 -1
mickey2602
Volgende week weer zo'n eerste helft als vandaag en dan misschien wel wat kansen afmaken en je bent door,daar ben ik van overtuigd.
0 0
Bramble1988
Helemaal met je eens, maar heb geleerd niet meer te reageren op al die hypocriete reacties!
2 -6
FUBAR
Je bent nieuw hier. Altijd kansloos gejank hier.
2 -10
BRAMHOUTEN
De meeste zijn niet eens ajacied, die zie je alleen om te sarren. Triest volk. Jammer dat deze site wordt overspoeld door deze tokkies
2 -9
Bky
Oh nee, want de tactische wissels van Ten Hag toen het moest waren natuurlijk geweldig. Deze wedstrijd was zowel tactisch als met het wisselbeleid dramatisch.

Tegen Sturm Graz ben je niet eens een coach nodig, maar dit Standard heeft tactisch Ajax gewoon overklast. Het is dat we spelers met Ziyech en Tadic hebben die individueel het verschil kunnen maken en dat Blind en De Ligt het achterin potdicht hielden.

Ajax had totaal geen antwoord op o.a. de backs van Standard. Is gewoon tacktiek. Ging de gehele wedstrijd al mis, maar Ten Hag greep pas in toen daardoor de 1-2 ontstond met Labyad. Te laat.
16 -4
Schwalbino
Praat elkaar 90% van de tijd na. Dit zijn voor 90% de mensen die verder nauwelijks meedoen in de discussie maar altijd een paar uur voor en na de wedstrijd fan zijn. Dan heb je nog 10% die er dan op een gegeven moment een zaak van maken dat TH weg moet. Die zoemen hier dan dag en nacht rond.
3 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
well grappig is dat de meeste mensen die andere zogenaamde ajacieden noemen, omdat ze kritisch zijn, zelf nooit inhoudelijk over voetbal mee discuseren.

ik kan het wel hebben als iemand het niet met mij eens is, en al helemaal als het goed beargumenteerd word en uitgelegd.
naar als je alleen maar gaat lopen wijzen dat iemand geen ajaxsuporter is vind ik juist diep triest.
mensen reageren uit emotie voor de club met hun eigen ideeen. misschien is het niet netjes om recht voor zijn raap te zijn over spelers, maar vaak zit er een gedachte achter die ik zelf wel respecteer.

iedereen hier houd van de club en is hier met een reden. ok we hebben soms ook ongewenste gasten uit 010 die de boel levendig houden lol
1 0
Leviathan
Zo werkt dat bij topclubs vaak he.
1 -5
NoMoreMrNiceGuy
Erg goede wedstrijd van Ajax! Jammer van dat zondagsschot en die onterechte penalty. We waren gewoon zoveel beter. Tadic een heerlijke voetballer. Een godswonder dat hij bij ons speelt want het is gewoon Manchester City materiaal. Of Juventus daar zou hij ook goed passen.
Reken maar dat deze prestatie bewondering en respect gaat opleveren in heel Europa.
Ajax telt weer mee!!
7 -1
mickey2602
Eindelijk eens een positieve reactie! Springt er wel uit tussen al die negatieve reacties.
Ja,we hadden meer moeten scoren. Ja,Erik had wellicht wat eerder moeten wisselen.
Maar voordat het 0-1 werd had Standard al wel op 3-0 kunnen staan als hun spelers het vizier wat scherper hadden staan. En dit was hun thuisbasis ook nog.
Voor de wedstrijd had ik voor deze uitslag getekend,echter na de wedstrijd nadat je met rust 0-2 voor staat had dat wel over de streep getrokken moeten worden.
Volgende week spelen wij thuis met een uitverkochte JC Arena erachter en ik heb er het volste vertrouwen in dat wij die volgende ronde gaan halen.
En nee,ik zie het nut er niet van in om ten Hag nu te ontslaan. Oefenwedstrijden werd 60% van verloren,eerste 2 officiele wedstrijden werden gewonnen en ja,dat was tegen een onthutsend zwak Graz of was Ajax zo sterk?
Nu speelt ie een wedstrijd gelijk in een Europese uitwedstrijd en moet ie eruit?
En dan is Erik weg,wie komt er dan? En moet dan weer de speelstijl omgezet worden? En je hebt een aantal spelers die toch voor 60% vanwege deze staf voor Ajax hebben gekozen(Labyad en Tadic)en wat doe je daar dan mee?
Nee,wij gaan gewoon door voor de CL. Met Erik ten Hag.
0 -1
3sterren
In de tweede helft was elke bal voor Standaard. Waarom zou dat volgende week anders zijn. Schöne blijft Schöne, Labyad blijft Labyad, Eiting blijft Eiting, maar erger nog: Ten Hag blijft ...
0 -9
Rinus M.
Ten Hag blijft, dat heb je goed gezien.
1 0
Bjorn
Te laat gewisseld en praat onzin over het aantal kansen tegen. Standard kreeg de mogelijkheid gruwelijk vaak van afstand te schieten rond de 16. Gingen gelukkig allemaal naast en over.

Had in de 50 - 55e minuut al moeten ingrijpen, we zagen allemaal dat we grip verloren.

Veldspel ruk, weinig tot geen drukzetten gezien.

Twee geniale momenten van Tadic en een van Ziyech leverde goals op. Niet dankzij goed aanvalsspel.
3 -1
SjaakWolfs
Zie liever Bosz terugkeren. Die kan veel meer met dit materiaal.
17 -8
Freddy Al
Tsja ,hij had ook kunnen blijven natuurlijk.
We nemen Kluivertje de maat omdat hij voor de centen weggaat maar ik heb bij Bosz een soortgelijk gevoel hoor.
0 0
Arie Vink
Het is doodzonde dat Ajax het met zo een coach moet doen dit jaar. Onbegrijpelijke keuzes, straalt niets uit.
5 -4
Bky
Goeie wissels wel gap. Hand van de trainer werd echt duidelijk op het moment dat het even moest, zo rond de 60ste minuut.
15 0
Tomajax1990
Omdat hun volle bak geven moeten we op
Balbezit spelen? Begin dan ook eens met volle bak geven
0 0
Sampaoli
Vind het schrijnend dat hij niet aanstipt dat wij qua veldspel zeker 80 minuten de mindere waren. We kregen ze niet onder druk en we hebben geluk gehad dat De Ligt en Blind verdedigend hun mannetje stonden en Tadic en Ziyech aanvallend van zich lieten spreken. Qua tactiek zijn we afgetroefd, maar door individuele kwaliteiten zijn we nog op de been gebleven. Volgende week gaat heel pittig worden.
7 -3
CruyffFootball
Frenkie de Jong links in de controle is ook doodzonde.
Ik meen dat hij ooit bij Jong Ajax werd binnengehaald als aanvallende middenvelder.
1 0
AFCA.
Ja dat enorme wereldtalent wat zo graag op het middenveld wil spelen zakte vandaag echt volledig door het ijs. En nu moet hij weer als aanvallende mid spelen? Wat is het volgende. Dat de tegenstander hem op minimaal 5 meter moet dekken en geen duels aan mag gaan?
0 -3
CruyffFootball
Ja prima opmerking, flap

Misschien is het handig als Frenkie na 11 maanden op zijn natuurlijke plek mag spelen. Goh wat vreemd he.
Waarschijnlijk sta jij heel hard te schreeuwen als Ziyech ook maar 1 wedstrijd op een verkeerde plek staat.
1 0
AFCA.
Ik sta helemaal niet te schreeuwen als Ziyech op de verkeerde plek staat. Ben alleen wel Frenkie moe aan het worden. In ieder interview verkondigen dat je op het middenveld wil spelen (6 of 8 of 10 maakte niks uit). Nou daar stond hij dan.
Iedere keer worden er maar excuses gezocht voor Frenkie.
1 -1
didierajax020
Ik vond Ajax echt verre van goed spelen. Af en toe wat leuke combinaties, that’s it.
10 -11
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het spel was idd niet best, deze wedstrijd lijkt een beetje op de wedstrijden die werden gespeeld onder bosz in de poelfase van de el.
heel veel slordig positiespel, waarbij wedstrijden werden beslist door een aantal momenten.
nu maar hopen dat het net als onder bosz gaat verbeteren met name conditioneel.
1 0
Tufono
Mee eens, niet overtuigend! De tegenstander werd niet vastgezet en zeer slordig balverlies!
3 -11
Knalpot
Vastzetten? Je was fysiek gewoon veruit de mindere, je moet het veld groot maken bij bbz en die gasten de hele wedstrijd achter de bal aan laten lopen, heb je de bal niet dan gewoon zo compact mogelijk dan win je gewoon van zo'n team.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het lag met name aan het gebrek aan pressie en terugschakeling. onze middenvelders verdedigen gewoon niet goed bij balverlies.
eigenlijk heeft ajax daar ook niemand lopen die die kwaal die we het afgelopen anderhalf jaar hebben opgelopen, te verhelpen. al die middenvelders zwerven maar rond.
daardoor ontstaan die grote gaten.

in de cl kan je echt niet aankomen met dit soort positiespel, daarom moeten we lekker el gaan spelen.
0 0