Ajax verspeelt fantastische uitgangspositie in extra tijd

TZwagerman, 07-08-2018 om 22:00, 173896 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het is Ajax dinsdagavond tegen Standard Luik niet gelukt om de vroeg opgedane, uitstekende uitgangspositie over de streep te trekken. De Amsterdammers lieten Standard in leven en betaalde daar in de extra tijd de rekening voor.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Standard ging de meeste aandacht uit naar Daley Blind. De van Manchester United overgekomen verdediger begon voor het eerst in de basis, ten koste van de alom geroemde jongeling Carel Eiting. Ook Donny van de Beek moest weer op de bank plaatsnemen. Frenkie de Jong speelde eindelijk op zijn geliefde middenveld.

De openingsfase was zonder twijfel voor Standard. De Belgen lieten het initiatief aan Ajax, maar kwamen er zelf een aantal keer bijzonder dreigend uit. Aanvaller Carcela was namens de thuisploeg gevaarlijk met twee schoten van afstand. Daar tegenover wist Ajax alleen een kopballetje van Klaas-Jan Huntelaar in de handen van Guillermo Ochoa te noteren.

De ontlading was dan ook groot toen Dusan Tadic de bal na een heerlijke actie perfect afleverde op het hoofd van Huntelaar. Ochoa was tussentijds al onder de bal door gegaan, waardoor de 34-jarige spits een leeg doel had. Desalniettemin kopte Huntelaar Ajax zeer knap en al vallend op voorsprong.

Kort na de openingstreffer was het André Onana die Ajax in de wedstrijd hield. Sá probeerde de Ajax-doelman te verschalken met een hakje, maar de inzet was een eenvoudige prooi voor Onana. Vervolgens nam Ajax het initiatief over. Eerst ging Tadic na een mooie pass van Ziyech op Ochoa af, maar besloot de Serviër de bal breed te leggen. Een verdediger kwam ertussen en de kans was verkeken.

Een minuut later maakte Tadic deze, achteraf gezien, verkeerde inschatting dubbel en dwars goed. Ziyech bediende Neres met een weergaloze pass. De Braziliaan controleerde en legde de bal terug op Tadic. De aankoop van Ajax schoot de bal vervolgens onberispelijk in de hoek, buiten het bereik van Ochoa. Ajax zat, na een weifelend begin, op rozen.

Een minuut voor rust leek Lasse Schöne de wedstrijd nog mooier te maken. De ervaren Deen schoot een vrije trap van een behoorlijke afstand op de lat. Door de zwabber die Schöne aan de bal meegaf, stond Ochoa op het verkeerde been. De Mexicaan zal zich dan ook gelukkig prijzen met het feit dat de bal via de lat over het doel verdween. Standard stelde hier voor de rust weinig meer tegenover. Een aantal ongevaarlijke afstandschoten waren de enige wapens waarmee de Belgen Ajax pijn probeerde te doen.

Na de rust begon Ajax wervelend. Tot twee keer aan toe was Ziyech dicht bij de 0-3, maar de spelmaker zag beide keren zijn inzet naast verdwijnen. De eerste keer door zichzelf, de tweede keer doordat de bal door een verdediger geblokt werd. Na dit tweetal kansen verloor Ajax de grip op de wedstrijd. Standard Luik drong aan, in de wetenschap zichzelf aan een betere uitgangspositie te moeten helpen dan op dat moment het geval was.

Na 67 minuten zetten de Belgen een goede stap in die richting. Carcela nam het doel van een behoorlijke afstand onder vuur en verschalkte Onana met zijn inzet. De Kameroener zag er overigens niet helemaal goed uit, terwijl Carcela van Tadic ook aardig wat ruimte kreeg om te schieten.

Standard was terug in de wedstrijd en de tot dan toe opvallend tamme supportersschare van Luik stond opeens weer met man en macht achter de thuisploeg. Ajax kwam er sindsdien nog maar mondjesmaat uit, terwijl Standard de druk gigantisch opvoerde. Opvallend genoeg was de grootste kans dan wel weer voor Ajax. In de 83e minuut moest Huntelaar de Amsterdammers, na een prachtige combinatie met Tadic, namelijk op 1-3 brengen, maar de spits verzaakte zijn tweede van de avond te maken en schoot recht op Ochoa. Even daarvoor had Emond namens Luik nog wel op de paal gekopt.

Na deze mogelijkheid nam Ajax het initiatief weer over van Standard en met Van de Beek en de debuterende Zakaria Labyad in de ploeg als vervangers van respectievelijk Ziyech en De Jong, werden de Belgen weer wat verder teruggedrongen dan halverwege de tweede helft het geval was. Grote kansen creëerde Ajax echter niet.

Aan de andere kant ging Standard nadrukkelijk op zoek naar een strafschop. De Belgen, moed puttend uit de zes minuten blessuretijd, drongen in de absolute slotfase nog een keer fanatiek aan en verdiende de zo vurig gewenste strafschop. Mazraoui legde zijn directe tegenstander met licht contact neer. De scheidsrechter ging mee in diens zoveelste roep om een penalty en legde de bal op de stip. Invaller Emond benutte deze buitenkans en bracht Standard zodoende diep in de blessuretijd op gelijke hoogte.

Het 2-2 gelijkspel is geen slechte uitgangspositie, zeker niet met dank aan de twee uitdoelpunten. Feit is wel dat Ajax het zichzelf veel makkelijker had kunnen maken en volgende week dinsdag opnieuw vol aan de bak zal moeten om ook de derde voorronde van de Champions League te overleven.

Opstelling Standard Luik: Ochoa; Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai; Marin, Agbo, Bastien (76' Cimirot); M'Poku (85' Djenepo), Sá (66' Emond), Carcela
Wissels: 
Gillet, Vanheusden, Cimirot, Emond, Pocognoli, Djenepo, Miangue

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico; Schöne (89' Eiting), De Jong (79' Van de Beek), Ziyech (73' Labyad); Tadic, Huntelaar, Neres
Wissels:
Lamprou, Kristensen, Wöber, Van de Beek, Eiting, Labyad, Sierhuis

Doelpunten:
19' Huntelaar 0-1 
34' Tadic 0-2
67' Carcela 1-2
90+4' Emond 2-2

Kaarten: 
Geel: Fai (Standard Luik), Tagliafico, Ziyech
Rood: -

Bijzonderheden:
- De wedstrijd is voor iedereen gratis te zien bij Ziggo.
- Daley Blind start voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis.
- Kasper Dolberg zit niet bij de selectie; deze 22 spelers zijn wel in Luik.
- Ajax Showtime sprak voorafgaand aan de wedstrijd met Jelle van Damme. Het interview met de oud-speler van zowel Ajax als Standard Luik, lees je hier.
- Mocht Ajax het tweeluik winnen, dan speelt het tegen Dinamo Kiev of Sparta Praag.

In stijl het nieuwe seizoen binnen? Koop een WZAWZDB-zonnebril of bekijk de andere producten in de AS Webshop.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KvD90
Er heerst voornamelijk teleurstelling, omdat de riante voorsprong werd weggeven. Als iemand vooraf een 2-2 had voorspeld, had ik er meteen voor getekend. Zonde dat bij de meeste het negativiteit overheerst. Bij mij de eerste dag ook. Maar bij winst zijn we gewoon door. Dit moet in combinatie met onze individuele klasse en een kolkende arena zeker te doen zijn. We hebben gewoon de betere papieren op het moment.
0 0
Mokum<3destad
Sorry, maar THG blijft een prutser. Neres vanaf links was een complete mislukking. Huntelaar en Ziyech moesten samen druk voorin zetten. Het middenveld was veel te zwak en we werden al gedurende de hele wedstrijd voor bij gelopen. Ziyech was juist het mannetje die nog een beetje power op het middenveld kon brengen. Nu liet je hem voorin hangen met The Hunter. THG is een tactische onbenul die zich elke wedstrijd meent aan te kunnen passen. Aanpassen aan wat? Het is prima om meerdere systemen te kunnen spelen, maar THG is een koning in spelers op de verkeerde plek neer te zetten. We kunnen van alles blijven kopen. Zodra er geen vaste samenstelling ontstaat zal er niks veranderen. Ik zal wel weer negatief worden bevonden, maar dit is mijn mening en ik hoop dat ik er naast zit. Helaas zie ik weinig positieve aanknoop punten onder THG.

THG is geen Ajax coach en kan niet met de druk om gaan. Het zit in de Ajax filosofie om je zelf daadwerkelijk de beste te voelen en het hoogst haalbare er uit te halen. Dit moet ook terug komen in onze speelwijze met lef, bravoure en passie. Een coach die ons bijna elke wedstrijd anders laat spelen en nul bravoure heeft kan deze jongens niet motiveren om elke wedstrijd alles te geven. Prima om een tactische analyse te hebben over je tegenstander, maar dit is de f*cking eredivisie. Wij horen hier tegen elke stander onze wil op te kunnen leggen. In de CL snap ik best dat je je aanpast. Dat is ook het niveau dat wij nastreven. Sorry maar 2-2 tegen Standard Luik is in mijn ogen slecht. Het resultaat niet, wel als je 0-2 voor stond. Ik zie geen stijgende lijn en kijk naar een falende coach die in meerdere opzichten faalt.
0 0
diehard
Voor al de te optimistische fans.. jullie snappen zelf toch ook wel dat je met een trainer als ten Hag de successen gaat behalen die je zogenaamd voor ogen hebt.. structureel klopt het niet bij ons aller ajax en vanuit daar mogen we onze optimisme bepalen
0 0
blessure
Het is toch niet te begrijpen, dat Ten Hag, Neres weer links buiten zette?
Die jongen heeft alle wedstrijden , vorig jaar, rechtsbuiten gespeeld.
Zo haal je op voorhand, de automatisme”s er uit.
2 0
BillSplate
Houd er ook rekening mee dat ze op een groter veld spelen en dat zijn ze niet gewend. De ruimtes tussen de linies moeten dan echt compact blijven. Nou is Barcelona andere koek, maar in Camp Nou hebben we het ook gemerkt. Zo'n groot veld zijn we gewoon niet gewend.

Daarnaast was communiceren niet echt mogelijk vanwege het geluid vanaf de tribunes. Ze hadden tijdens de drinkpauze meer elkaar moeten wijzen op de afspraken en Ten Hag had Schone er eerder uit kunnen halen. Is wel weer een wedstrijd waarin ze een hoop geleerd hebben. Standard is een stuk fysieker, maar toch redelijk goed tegen gespeeld in die heksenketel.
1 0
Balgobind
Blind was ijzersterk. Zyech Mazroui en Schone zeer matig. Al met al 2-2 is een prima uitslag waarmee je het volgende week kan afmaken. Aan de andere kant mag je dit nooit meer weggeven. Zyech en Huntlaar moeten die 1 op 1 kans gewoon af maken.
1 0
Boer Gijs
Psychologisch is 2-2 wel beter dan 1-2. Je moet nu gewoon voor de win spelen en niet gokken op 0-0. Hoop ook dat Hagout dat snapt. Bij 1-2 winst gisteren zouden we vast veel te ingehouden beginnen volgende week. Nu is er alle wil in het team om de boisheid om gisteren om te zetten in een goede wedstrijd thuis. Met een capabale yrainer die dat managed win je thuis overtuigend met 3-1 of zoiets.
0 -2
Minsc
Minder dan 10 taalfouten, goed verhaal.
0 -2
Babayaka
Het vele vallen van luik werd uiteindelijk toch beloond,
Dit blijft dweilen met de kraan open.
Maar schone en de jong zijn wel lachwekkend op het middenveld. De jong kan er op het middenveld weinig van, vindt hem als inschuivende verdediger veel beter.
Dus dump de verdedigende in de weg lopende middenvelder nu een x.
0 -1
Barra
Volgens mij heb je echt een hekel aan de Jong, want ik zie je vaker op hem afgeven terwijl hij gisteren gewoon redelijk speelde. Het systeem klopte niet met onze 10 die het teveel liet lopen bij balverlies, want je zag de Jong en Schone veelal inzakken om voor de verdediging een mannetje op te vangen. Hierdoor was er te weinig pressie op het middenveld en werd je heel vaak overlopen. Ik vond Ziyech erg slordig en slecht spelen, maar hij zet wel Tadic 2x alleen voor de keeper. Dat is ook zijn grootste valkuil, enorm slordig en veel balverlies en teert op 2 goede momenten.
0 0
Babayaka
Nee geen hekel, maar als middenvelder komt hij nog te kort, althans is hij niet zo goed als velen zeggen. Veel ballen gaan ook breed en opzij.
Ok wint hij te weinig duels op het middenveld. Dus de verdediging staat continue onderdruk. Zeker als schone er ook weinig van bakt.

Vanuit achter uit heeft hij het spel voor zich, en heeft hij het overzicht en de ruimte om wat te doen met de bal.

Althans dat is mijn eerlijke observatie van een wedstrijd op het middenveld, maar het was me al eerder opgevallen.
1 0
Boer Gijs
We missen gewoon Kluivert
2 -4
Dexy
Een controleursblok Frenkie-Schöne is echt te lachwekkend voor woorden. Frenkie kan helemaal niet in een controlerende rol op het middenveld spelen. Als controleur/VM moet je positievast zijn en positioneel kunnen denken, en dat is nou juist wat Frenkie niet kan. Hij is namelijk een speler die altijd de vrije ruimte opzoekt of de vrije ruimte indribbelt. Als controleur ben je dan totaal ongeschikt. Een beetje een vergelijkbaar verhaal als Sinkgraven die onder De Boer als linkercontroleur werd opgesteld tegen Rapid. Die kon die rol destijds ook totaal niet goed invullen, omdat hij daar als speler niet geschikt voor was.

En dan Lasse, tja, dat is gewoon over en uit als basisklant. Bosz wist zijn zwakheden te camoufleren door een zeer compacte restverdediging om Lasse heen te bouwen, maar nu de meeste spelers van het Bosz-jaar vertrokken zijn komen alle zwakheden van Lasse bovendrijven. Hij is ontiegelijk traag, hij denkt niet positioneel en hij brengt zijn teamgenoten in de problemen met riskante passes die tot gevaarlijk balverlies leiden.

Net zo lachwekkend vind ik het geschuif van Ten Hag op de LCV-positie, en dan met name het uitproberen van spelers die daar helemaal niet thuishoren (Blind en Frenkie). Beide hebben echt niets van een centrale verdediger, maar Ten Hag blijft ze maar opstellen op die positie. En dat terwijl onze enige echte LCV van de selectie, Wöber, op de bank wordt neergezet... Onbegrijpelijk.

Vanaf nu zou ik zo gaan spelen:

Tadic----Huntelaar----Neres/Ziyech
-------Frenkie------Van de Beek-------
--------------------Blind---------------------
Tagliafico-Wöber-De Ligt-Mazraoui
Onana

Veel meer verdedigende balans, spelers komen zo meer in hun kracht te spelen i.p.v. dat ze op posities worden gezet waar ze helemaal niet thuishoren.
2 -1
BillSplate
Snap niet dat Schone met een professionele sprinter aan de slag gaat om zijn wendbaarheid en sprintsnelheid te verbeteren. Hij is altijd al traag geweest en nu hij wat ouder wordt en het voetbal dynamischer wordt, trekt hij het niet meer. Zelfs op zijn leeftijd kan hij nog wat leren.

Huntelaar ging ook nog trainen met een bekende oud-sporter, zodat hij helemaal fit zou worden. Hij scoort misschien minder, maar fit is ie wel.
0 0
JesperOlsen74
Een dag later, nog steeds een kater.
Wat n ontzettende slechte wedstrijd. Wat zonde/slecht om een 2-0 op deze manier te verspelen.
Ik vind Ten Hag toch wel een tactisch onbenul. Iedereen hier op AS zag het aankomen, maar meneer Ten Hag liet alles lekker staan en was veel te laat met wisselen.
Om over de wissels die hij deed nog maar te zwijgen.

Wel goed dat iedereen weer met beide beentjes op de grond is, want Ajax zou wel ff met twee vingers in de neus kampioen worden.
Als het team niet goed staan, de balans weg is en de motivatie ontbreekt, kun je 11 wereldvoetballers hebben, dan wordt het nog niks.
1 -3
chrisjuhhh
De eigenwijsheid die ook bij Bosz aanwezig was en of dat nu altijd goed is betwijfel ik .
Maar elke tactiek sneuvelt bij een scheids als gisteren daar doe je helemaal niets aan .
1 -1
De Meer 020
We missen een echte vleugelflitser. Neres doet teveel in de combinatie. Hij heeft rendement maar moet veel vaker zijn man opzoeken en ervoorbij gaan. Tadic en Ziyech zijn meer de mannen van de pasjes. Verder vond ik het een fout van Ten Hag om de 2de helft niet Donny of Eiting erin te brengen als 3de middenvelder ipv Ziyech. Nu bleef het 3 tegen 2 omdat de 10 veels te diep stond en weinig meeverdedigde. De punt naar achter is veel beter omdat de 6 dan standaard hun 10 oppakt. Nu moesten de controleurs ( de jong en schone ) steeds mannetjes overgeven wat duidelijk niet goed ging. Tagliafico is de 1 tegen 1 ook geen held. Word redelijk makkelijk op het verkeerde been gezet. Wel een winnaar. Ben een groot fan van Frenkie maar zal de bal soms sneller moeten inspelen. Je moet niet draaien om het draaien maar dit alleen toepassen als de situatie erom vraagt. Xavi en Iniesta houden het tempo altijd hoog en gebruiken hun techniek alleen wnnr alle passingslijnen worden afgedekt. Had wel een geniale opening in de 2de helft. Vond dat ze soms makkelijker de bal in bezit moesten houden. Dit was ook mogelijk maar er was steeds 1 iemand die toch geforceerd de steekbal wilde geven. Het is zeker niet gespeeld. Carcela is een geweldige speler en die Marin is ook wel handig. Tel daarbij hun fysieke op en het word nog heel lastig volgende week.
4 0
BillSplate
Vond Neres helaas onzichtbaar. Kreeg niet zo vaak de bal, maar mocht van mij wel meer meeverdedigen door achter de back aan te huppelen. Daar wordt ie niet blij van, maar dan zal ie er alles aan doen om de rollen om te draaien.
0 0
chrisjuhhh
Hij overschat Schone ermee die heeft hij veelt e lang laten staan .
Hij had beter 2e helft na 10 minuten moeten ingrijpen met vd Beek voor Schone eerst en erna Eiting voor Ziyech , dan was het plaatje beter geweest .

Frisse gogme spelers ipv eigenwijze spelers .
En neres naar rechts .
2 0
ajaxrulesz
weet je wat we echt missen?? een knappe spits, een type ivan santini van anderlecht die benut zulke kansen wel zoals huntelaar ze allemaal naast trapte gisteren. NEres en ook Tadic werden er zichtbaar gefrusteert van dat de spits zulke opgelegde kansen missen, en terecht!. Neres geeft ze echt panklaar op de cm bij huntelaar die ze dan nog weet te ferprutsen. als je dergelijke kansen maakt, wordt het vertrouwen ook veel groter in het hele team.
1 -1
De Meer 020
Geef ik je ook gelijk in. Hij heeft niet meer de rust van vroeger om zulke kansen af te maken. Waarschijnlijk ook de reden Wrm hij op de bank zat bij Schalke. Heel vreemd want spitsen worden vaak trager maar raken dat Torinstinct zelden kwijt. We missen zeker ook iemand die er vaak voorbij gaat op de flanken. Dan houdt je die backs ook wat rustiger want die durven dan niet meer zo makkelijk naar voren te gaan
2 0
BillSplate
Ben ik wel even benieuwd naar welke spelers op die leeftijd nog steeds zo'n goed torinstinct hebben. Zlatan, Romario, C. Ronaldo en Batistuta? Dat waren ook wel spitsen van een nog hoger niveau dan Huntelaar. Zelfs Van Nistelrooij had het lastig en scoorde niet zo vaak meer bij Malaga.

Daarnaast hebben veel spelers op een lager niveau gespeeld waardoor ze bleven scoren. Huntelaar speelt wel gewoon op topniveau in z'n eigen land.
0 0
ajaxrulesz
een blunder om hem terug te halen, en al helemaal om te verlengen maar ja het is een echte ajaxied he, dat is belangrijker dan kwaliteit.
0 0
AFCA_OneLove
Maak je de 100% kansen af win je hier 2-5.

De penalty was makkelijk gegeven maargoed, je kan m geven. Afstandschot was slecht van Onana.

Mazroui stond te slapen want gaf erg veel ruimte weg. Maar voorderest heb ik wel een Ajax gezien die in een paar tikken vrij voor de keeper kan staan.
2 0
JehovaGetuige69
Hopelijk volgende week orejuela of eventueel kristensen
0 -2
mickey2602
Ja hoor,1 mindere wedstrijd van Nouss en we willen alweer een andere back? Van deze fouten leert ie juist,als hij nou dezelfde fout in 4 wedstrijden achter elkaar maakt,dan kan je eens gaan denken om te wisselen. Maar niet nu al,kom op zeg.
0 0
Inhartennieren
Inderdaad! Wat een onzin.
Die jonge speelt erg goed.
Laat m n keer n fout maken, Ziyech en Huntelaar hadden de wedstrijd gewoon dood moeten maken, en Tadic had niet zo slap moeten verdedigen.
1 0
chrisjuhhh
90 4 penalty en hier om maakt iedereen zich druk ?

Warmte speelde ook mee tnv verdedigende team ( niet echt excuus).

Fout Ten Hag , Schone te lang laten staan beter is om hem als 12e man in te brengen
Fout Ten Hag , Neres op links je devalueer hem enorm mee .

Conclusie na gisteravond voor Komende woensdag 15 -08 winst 3-1 , want Standaard had die scheids wel heeel erg mee zeg .
6 0
JehovaGetuige69
Klaas-Jan is echt geweldig belangrijk alleen heb ik soms het idee dat hij teveel doet. Als voorbeeld hij speelde af en toe echt op het middenveld voetballend mee , nadat hij had meeverdedigt. Toch zie ik liever dat unser Klaas voorop blijft en dat het middenveld zelf zijn vuile werk opknapt.
EDIT : Dan moet je wel loopvermogen op het middenveld hebben
0 -1
SuaSulejAjax
Ajaxshowtime vorige week na Sturm Graz over Ten Hag: Lekker bezig Ten Hag --> 10 duimpjes omhoog, 1 duimpje omlaag
TenHagOut --> 1 duimpje omhoog, 10 duimpjes omlaag.

Ajaxshowtime na Standard Luik over Ten Hag: Laten we Haggie een kans geven --> 1 duim omhoog, 10 duimpjes omlaag
TenHagOut --> 10 duimen omhoog, 1 duim omlaag

Heerlijk wat voor korte termijn visie velen hier hebben haha. Waaien allemaal mee met de waan van de dag. Ben blij dat jullie het beleid niet bepalen bij Ajax, anders staat er na elk verlies of gelijkspel een nieuwe coach
3 -1
Illegaal
Kan zijn en toch verander je niet een winning team, ik ben overigens wel voor ten hag, maar was het oneens met zijn basisopstelling gisteren
0 0
Red Devil
Waardeloze instelling bij een groot aantal spelers van Ajax in de 2e helft en die overtreding waaruit die penalty kwam sloeg helemaal nergens op.
ten Hag moet ze eens goed duidelijk gaan maken dat er inzet wordt geeëist en wie daar niet in meegaat lekker ken gaan banken.
ook Onana moet eens wakker geschud worden want hij is wel heel erg slordig bezig de laatste weken.
Schöne had er na een half uur al af gemoeten want die was echt slecht gisteren.
Als de mentaliteit niet verandert bij veel spelers krijgen we net zo'n waardeloos seizoen als afgelopen jaar.
Bij 0-2 geloven de dames het wel maar dan moet je gewoon voor meer goals gaan voor de fans die veel geld uitgeven om hun cluppie te volgen maar daar hebben de spelers maling aan.
5 0
ajaxrulesz
Schone is alleen op basis van zijn looks een deense viking, kan totaal niet bikkelen.
0 0
Wereld
Vind ook dat Erik had moeten ingrijpen, want je zag dat de backs continu 1 op 1 stonden en ons middenveld was nergens te zien (en de buitenspelers meestal ook niet). Frenkie en Lasse gingen de hele tijd 1 meter voor Matthijs en Daley staan en ik denk niet dat zij ineens veel betere passes van die positie kunnen versturen dan Daley of 3 man passeren..
1 0
Illegaal
Onze buitenspelers waren bijna niet te zien omdat die backs zo snel waren en veel loopvermogen hadden, ook de snelle Neres werd op snelheid eruit gelopen.

Snelheid en loopvermogen is een must in het hedendaags voetbal.
1 0
Wereld
Overigens vond ik het belachelijk dat de enige actie van Labyad in die invalbeurt een schot van 45 meter was, die ook 45 meter over het doel ging. Dan begrijp je niet waar het om gaat.

Ook maakt Erik Neres zelf onschadelijk door hem op links te zetten (en dat ook nog tegen een snelle rechtsback..), terwijl Tadic ook gewoon op links kan.

En Schöne had je al meteen moeten wisselen toen hij de bal zo eenvoudig verspeelde rond minuut 70, wat niet afgestraft werd. Daarna deed hij het nog eens dunnetjes over en mocht hij nog steeds blijven staan..
5 -1
Illegaal
Van wat ik tot nu toe van Labyad zie is niet goed, hij komt echt tekort.

Niks Schone overal de schuld van geven, Ten Hag is schuld (misschien onder druk van het Ajaxbestuur) hij moet een winnend elftal niet gaan veranderen.

Van de andere kant is 2-2 een goed resultaat, maar je bent thuis zeker nog niet gewonnen van die gasten, die zijn conditioneel en atletisch veel beter dan Ajax.
Alleen in kansen creëren en afmaken daar zijn ze slechter in dan Ajax.
1 -2
Wereld
Als die lange rooie spits er volgende week in staat, zou ik zo spelen:

Onana
Mazraoui - De Ligt - Wöber - Tagliafico
Blind/Eiting
V/D Beek - Ziyech
Neres - KJH - Tadic

Later zet je Frenkie erbij, bijv. voor KJH en dan zet je Ziyech maar een stukje naar voren/vrije rol.
0 0
Illegaal
Ik ben niet 100% met je eens, maar ik ga wel mee met jou omdat je Blind uit die verdediging haalt, het hele voetbal van achteruit was er niet gisteren omdat Frenkie daar niet stond, Frenkie heeft die ruimte nodig en dan is hij op zijn best.
0 0
Bobbaasje
Die lange rooie spits is; Emond.

Ik vond hem met Carcela samen de beste aan Standard Luik kant.
0 0
Illegaal
die heeft maar even meegedaan, een invaller kan je niet als beste man betitelen als hij maar een gedeelte heeft meegedaan want hij heeft het voordeel dat hij zich nog niet leeg had gespeeld in die hitte zoals bij vele anderen wel het geval was.
0 0
NotForSale
Ben al jaren van hem gecharmeerd. Als Klaas-Jan na dit seizoen stopt lijkt Emond mij een prima spits om naast Dolberg te hebben

Carcela zou ik overigens nooit kopen: veel te groot ego, te blessuregevoelig, ruziemaker...
Als hij niet het opperhoofd van de ploeg is is hij echt een enfant terrible
1 0
Illegaal
Oke ik heb hem niet gevolgd en ken hem ook niet.
0 0
Wereld
Ik ook, daarom zou ik Wöber daarop zetten, want Blind is niet kopsterk en geen echte verdediger. Frenkie kan wel koppen, maar denk dat hij toch afgetroefd zou worden door zijn fysiek.
0 0
EuforischeRealist
Die linksbuiten die inviel en de penalty mee kreeg (en vlak daarvoor er ook al bijna 1 versierde) deed het ook niet onverdienstelijk anders.

Zoals voorspeld was het bij hun veel op kracht en opportunisme, maar ik vond Ajax bij vlagen erg onrustig in balbezit.
1 0
Illegaal
Ajax is onrustig omdat die van Luik veel meer loopvermogen hadden, die bleven druk op de Ajacieden zetten en dan verlies je de bal gewoon als je niet de kwaliteit van spelers als Barcelona hebt.
0 0
Illegaal
Iedereen heeft het over de grote kans van Ziyech maar Tadic had er ook nog een in de eerste helft die hij breed geeft op Huntelaar, die moet hij zelf op goal schieten, en bij de 1-2 staat Klaas ook alweer oog in oog met die keeper maar schiet tegen hem op.

Dit Standard was gisteren veel beter dan Ajax, als het loopvermogen en vrijstaan van die gasten volgende week nog is dan is standard de grote favoriet en zeker niet Ajax.

Het winnende elftal had ook nooit uit elkaar gehaald mogen worden, Ten Hag maakt de fout dat hij Blind brengt, een winnend elftal moet je nooit veranderen en zeker in de achilleshiel van het team (de CV) niet.

Door zijn verandering was het voetbal van achteruit weg omdat Frenkie daar niet stond met zijn uitstekende diepgang en voetballend vermogen.
Er was van achteruit nu veel minder voetbal omdat Blind nu eenmaal die kwaliteiten niet heeft die Frenkie daar wel heeft.

Het elftal wat er stond tegen Graz was stabieler, met Frenkie achterin en Eiting op het middenveld. Eiting valt in en dat is op dat moment niet goed, Luik was veel sterker de tweede helft, Eiting is zelfs de aanleiding van de eerste tegengoal met onnodig balverlies en Mazraoui is gewoon de 2e 100% schuld, je zag het aankomen, hij moet gewoon die trapbeweging niet maken, die van Luik hadden daarvoor al een aantal x geprobeerd een penalty te versieren.
2 -1
Mauroafca
Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Het klopt dat het team van vorige week stabiel oogde, maar dat komt zeker ook door het Cafe elftal waar we vorige week tegen speelde. Carel is ook verantwoordelijk voor de 2e tegengoal door een bezopen pass door het midden te geven waar niemand stond. Ik snap dat die jonge gasten fouten maken, maar het is zo vervelend om te zien dat het elk jaar iemand anders is en het elk jaar op een belangrijk moment is.
0 0
Illegaal
ooh was de tweede, ik dacht de eerste.

Nu je het over jonge gasten hebt, Mazraoui is de 2e schuld als jonge gast, dit soort overtredingen maak je niet als je ervaren bent.
0 0
Mauroafca
Helemaal mee eens.
0 0
Godenzoon88
Nooit fan van blind geweest. Passieve speler met af en toe een leuke pass. Te licht voor het middenveld.
3 -3
Mauroafca
Ook niet gezien dat hij gisteren de beste man van het veld was? Won al zijn duels.
2 -5
vasofiets
laat zijn man lopen net als veldman
2 0
Godenzoon88
Dus als je al je duels wint ben je de beste man van het veld?
0 0
Illegaal
De Ligt was met afstand het beste van het veld en zeker Blind niet, ik heb hem niks speciaals zien doen en de Ligt wel, De Ligt was en is de leider in de CV en zeker Blind niet want die heeft de kwaliteiten van de Ligt echt niet, verre van zelfs.

Blind stak er zeker niet bovenuit, ook Tadic niet, van Blind verwachtte ik dat ook wel dat hij er niet bovenuit steekt want hij heeft daarvoor te weinig kwaliteit als verdediger zijnde, hij is dan ook een verzwakking als hij CV speelt.

Je moet ook kijken wat Blind niet doet.

Hij gaat echt niet als een ervaren speler de strijd aan en zich overal in de strijd smijt en opruimt zoals de Ligt wel kan en doet, Blind heeft die vaardigheid gewoon niet.
Hij komt gewoon op veel dingen tekort, in de tweede helft levert hij door zijn traagheid wel een aantal x de bal in bij Luik omdat hij te traag is dat hij zijn tegenstander niet voorbij kan rennen.

Trouwens ik ben ook niet echt kapot van Onana die eerste goal was houdbaar.
1 -1
Mauroafca
Klopt, de Ligt was sterk! ik hoef van Blind ook weinig speciaals te zien. Ik wil dat hij zijn verdediging neerzet en zijn duels wint. Gisteren heeft hij dat vond ik sterk gedaan. Die 2 tegengoals waren zeker niet zijn fout.
2 0
Illegaal
Die verdediging was ook al goed neergezet toen hij niet meedeed, dus daar voegt hij niks aan toe.

Hij komt tekort, hij doet zijn ding en niks extra's want dat kan hij niet.
Ik vind dat als je een 28 jarige speler koopt voor 20 miljoen dat die iets extra's moet toevoegen.
Blind heb je niet veel gezien gisteren en dat komt omdat hij niks extra's heeft, tagliafico heeft het beter gedaan dan hem gisteren, die smijt zich in de strijd.

Zoveel duels heeft Blind niet gehad hoor, de Ligt wel omdat die naar de situaties toeloopt en niet alleen bij zijn eigen man blijft staan, De Ligt zag je overal naar toe gaan waar dreiging dreigde, Blind heeft die kwaliteit niet en is ook geen verdediger.
0 0
De Meer 020
Geweldige kijk op het spelletje. Blind staat positioneel wel goed alleen is dat idd meer gericht op zichzelf terwijl De Ligt het grotere geheel bewaakt. Dat zag je goed toen hij vorig jaar met een middenvelder Frenkie naast hem speelde. Daley heeft daarbij een goede pass maar desondanks twijfelt hij te vaak om deze bal te geven of hij geeft hem net te laat. Je kan een goede pass hebben die altijd aankomt maar als je dit niet in het ritme doet van de combinatie heb je er weinig aan want dan is iedereen alweer gedekt
1 0
DarkDefender
Het was even zuur, maar gelukkig valt de schade nog mee en zijn ze hopelijk weer even wakker geschud. We hebben in elk geval nog steeds de beste uitgangspositie. Volgende week gewoon een fantastisch sfeertje maken in eigen huis en het dan alsnog afmaken. Wel hoop ik dat we Neres dan gewoon op rechts zien. En er moet wat gebeuren op het middenveld, want daar konden ze soms zo makkelijk doorlopen.
0 0
Superman
Middenveld te veel van hetzelfde, geen breker, beter is Ziyech-Blind-Beek.
Nerez op rechts en Tadic op links.
Het is toch niet zo moeilijk Eric.
1 0
gras
Je kunt best met drie aanvallende middenvelders spelen. Kijk eens met welk middenveld Bosz Vitesse liet spelen. Daar speelde Veijnovic controlerend.

Het punt is dat je wel vol druk moet zetten. En daar is ten hag gewoon veel te laf voor. maar als je dan toch afwachtend speelt, bewaak de passlijnen dan beter en zet op het middenveld druk. Hou je linies meer compact kantel naar waar de bal is. Niets van dit alles.

Het was alsof ze voor het eerst samen speelden. Deze man heeft de beste selectie in 15 jaar en doet er werkelijk niets mee. Neres verkrachten op links. Hoe kom je er bij en belangrijker nog, hoe kom je er mee weg.
1 -1
ajaxx123
Kan iemand mij vertellen hoe het drukzetten bij Ajax er op dit moment uitziet? Bij Bosz was een duidelijk plan voor wat betreft het drukzetten. Bij Ajax heb ik de afgelopen wedstrijden dit 0,0 gezien. Sturm Graz uit zag je Huntelaar constant zwaaien met z'n armen en Ziyech liep van links naar rechts de 100 meter. Best zorgelijk dat je 0 lijn ziet, bij Bosz was een lijn te zien. In de voorbereiding al, ook al liep het daar niet goed. Je zag wat Bosz wou. Met Ten Hag zie ik dit nog niet terug..
0 0
blessure
Superman, super zo”n opstelling.
Ten Hag blijft volharden, in 3 aanvallende middenvelders.
Dit is vragen om problemen, als je zonder breker speelt.
Standaard ging met vier middenvelders spelen en AJAX werd overlopen.
Ten Hag heeft een lesje gehad, hoe je tactisch moet wisselen.
Ook in de eerste helft, kon Standard, regelmatig, wel is waar van afstand, op het doel schieten.
1 0
HilversumNoord
nou inderdaad. het is niet zo moeilijk. hij ziet toch ook wel in de 2e helft dat je met Ziyech-Tadic-De Jong heel veel risico loopt? de jongens werden moe, werden totaal overlopen en deden verdedigend ook niets meer...
1 0
MarcoB1971
tjonge tjonge wat een negatieve reacties weer gelijk. 2-2 is niet slecht, hadden het inderdaad niet zover moeten laten komen, maar dit is de derde wedstrijd van Ajax. En waar iedereen lyrisch over Tadic, vind ik dit maar gedeeltelijk. Aanvallend een meer dan uitmuntende toevoeging. Maar let maar eens op hoe vaak hij zijn man laat lopen. Dat eerste doelpunt is zijn schuld.
En iedereen roept nu dat het weer het oude Ajax is een voorsprong weggeven en het te licht opnemen. Maar ik wil de reacties van iedereen van afgelopen week nog weleens nalezen: dat wordt een makkie voor Ajax. Niets is in het voetbal tegenwoordig makkelijk. Steun je club nu eens hou op met bashen van Ten Hag. Vorige week was het allemaal fantastisch en nu was het allemaal niets.Nogmaals ze zijn pas 3 wedstrijden onderweg. Luik heeft al 3 volledige wedstrijden extra in de benen.
6 -1
HilversumNoord
Ik ben het deels met je eens alleen wat ik gewoon vervelend vind, is dat Ajax niet leert. nu hebben we Labyad weer gekocht. Komt fysiek gewoon tekort. We zien toch allemaal dat je fysiek iemand op dat middenveld nodig hebt? en weer na de 2-1 die koppies. Er staat niemand op bij Ajax. Dat had ik wel verwacht met Tadic, Ziyech of Blind. Dit is al 2 jaar zo en het veranderd niet. Daarom baal ik zo dat Bosz weg is. De 5 seconde regel. Knokken. zonder Bosz hadden we het niet gered hoor naar de finale. Baal gewoon van de beslissingen binnen Ajax. En dat is een manke van Overmars en Van der Sar.
1 -1
w86
Ik ben het met je eens dat Tadic die Carcela te makkelijk laat schieten bij de 1-2, maar het is wel vreemd dat hun beste man door ons gedekt wordt door een aanvaller.
0 0
ossenaar
Helemaal mee eens. Men beseft niet dat we pas 3 weken met een volwaardige selectie aan het werken zijn aan een stabiel efltal. Ik zie dit soort wedstrijden als een prima leerschool en deze uitslag zorgt ervoor dat Ajax er volgende week volle bak tegenaan moet.
1 -1
GvanderK
Komt goed, in de Arena winnen we.
0 0
Aspers73
Vond Ajax ook al stonden we 2-0 voor de hele wedstrijd erg matig voetballen. F de Jong op het middenveld vond ik niet veel, zie liever Eiting daar.
2 0
blessure
De Jong heeft het niet laten zien.
Inderdaad Eiting is een betere oplossing, hij versnelt het spel, de Jong blijft maar lopen met de bal en brengt er daardoor geen snelheid in.
0 -1
VivaEspana
Frenkie had een mindere wedstrijd, maar dat kan gebeuren toch. Nico, Neres, Klaas, Labyad, Schone, Blind om er een paar te noemen hadden ook hun dag niet.
Ik geloof wel in Frenkie op het middenveld. Betere keuze dan Eiting.
1 0
HilversumNoord
snap ik ook niet inderdaad. De vorige wedstrijden ging toch goed? als je toch iemand wilt slachtofferen. doe dan Schone. Eiting hoort erin voor de balans...
0 0
w86
Vond Frenkie aan de bal wel sterk, maar dat is hij vanuit de verdediging ook. Voor het middenveld is het inderdaad niet veel toegevoegde waarde.

Overigens wel vreemde wissels: je volledige middenveld eruit..? En ondanks mijn vertrouwen in Eiting vond ik dat 2 minuten voor tijd ook niet heel handig..
1 0
WillyBrokamp
Ten Hag zal toch hopelijk nu wel gezien hebben dat Schone - met alle respect - verdedigend tekort komt. En Neres op links is ook geen weelde. Benieuwd hoe hij dit op gaat lossen. Luik pakte het in de tweede helft anders aan. Daar hadden we geen antwoord op. Nog niets aan de hand maar wel een wake-up call.
3 0
ETM
Nou het moet volgende week veel beter. Luik is echt 2 klassen beter dan Sturm Graz. Ruimte om te voetballen en ze zijn echt minimaal gelijkwaardig aan Ajax. Ajax moet in de Arena vooral velen malen beter staan. En de Arena moet kolken. Dat Ajax thuis dag en nacht kan verschillen zeker in Europa hebben we vaak gezien. Het zal moeten. Die Luikers gaan scoren. Niet op een minimaal gelijkspel spelen, maar vol voor de winst! Meer scoren dan zij. Dat had gisteren qua kansen al gemoeten. Volgens mij is hun laatste linie zeker niet de sterkste.
0 0
Noxin
Alle clubs hebben het nu gezien: zolang je gewoon met de bal aan de voet begint te rennen, staat iedereen bij Ajax naar elkaar te kijken omdat ze niet weten wat ze moeten doen. En ja, zoiets mag je een trainer aanrekenen.
1 -3
Cello
Wat een reaktie's hieronder zeg!. Tuurlijk het is zuur dat we de 0-2 voorsprong weggegeven hebben, maar in een uitwedstrijd scoren (zelfs twee) èn niet verliezen is nog helemaal niet zo slecht hoor.
Er zijn fouten gemaakt, zaak om daarvan te leren!. En nee, ik wil hiervan niet eens Ten Hag de schuld geven, immers zijn mannen deden bijna alles goed de eerste 60-65 minuten. De mannen op het veld maakten wel de fout (niet TH dus) om de duels aan te gaan met de fysiek sterkere tegenstanders en daar verloor je de grip op de wedstrijd.
En in de periode tot de eerste Luik-goal hebben we de kansen niet 'gewoon' afgemaakt. Scoor je de 0-3 dan was de kans groot geweest dat het geloof bij Luik over was. Nu valt de Luik goal en komt het geloof bij Luik terug in combinatie met dat onze mannen de duels aangaan op fysiek die ze verloren en de 2-2 komt ook nog.

Leren van de les en dan in Amsterdam erop en erover, want kom je daar op 1-0 of 2-0 dan zie ik Luik niet meer terugkomen, mits men nu leert van de fouten.
5 -2
hakkietjakkie
Ik wil niks horen over dat het een onterechte penalty was. Ajax verdiende niet eens gelijk te spelen! We mogen blij wezen dat we niet met een giga nederlaag de tv uit gezet hebben.

Standard had zo ongelofelijk veel kansen! 21 schoten hebben ze gevuurd!
Ja Ajax had eerder die derde moeten scoren (Huntelaar had moeten afleggen en Ziyech had em er ook in moeten schieten) maar voor Ajax de 0-1 maakte had Standard al 2/3 moeten scoren.

In minuut 55 riep ik al dat Ajax het nog ging weggeven.

Zo ontzettend jammer! Maarja volgende week weer een nieuwe kans.
3 -3
Meijer3891
Wat een ongelooflijk onzin schrijf je toch..
0 -1
Bky
Ik betwijfel of je in de 55 minuut dat riep. Als je namelijk die statistiek van 21 schoten er bij pakt moet je echt stront in je ogen gehad hebben tijdens de wedstrijd als dat je argument is dat we een "giga nederlaag" moesten lijden. Standard kwam niet door het centrum, die zat namelijk potdicht en ze gingen hierdoor voornamelijk maar wanhoopspogingen van afstand proberen. Van de 21 waren er maar 3 (!) op doel! Afstandsschoten =/= kansen.

Beetje spelen met de statistieken zodat het extreem negatief lijkt. Nergens voor nodig. Dat weet jij ook wel.
4 -2
Bjorn
Kijken de samenvatting nog maar eens terug. Wat hebben we gruwelijke veel mogelijkheden weggegeven vandaag. Op deze manier zijn we de sjaak volgende week.
3 -1
Lagasj
Wat gaan we doen, heren.... consolideren of blijven aanvallen.
Een goede coach maakt dit Ajax duidelijk dat het altijd moet blijven aanvallen en proberen te scoren en nooit maar dan ook nooit met elf man op je eigen helft gaan staan om je kleine voorsprong te verdedigen.
Ten Hag had zijn ploeg in de tweede helft naar voren moeten schreeuwen dan had hij die domme wissels ook niet hoeven te maken.
Ik hoop dat de heren van de staf beseffen dat ze er keihard uitvliegen als Ajax zo blijft aanmodderen na een voorsprong.
Aanval kiezen en nauwkeurig pasen om de bal in de ploeg te houden, klootzakken !
0 -2
PetrusKeizer
is het al pasen?
0 0
Vanzandje
Dikke entrada, alle ajacieden 90 minuten lang. We pakken ze
2 0
AjaxAdam1900
Dit is echt ontzettend klote. Hoe kan je een voorsprong van 2-0 weggeven. Uiteindelijk gaan we gewoon door, maar dit is zo onnodig. Typisch..
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen weten:

Zoals bekend de verhalen over Rapid Wien, na een 0-2 voorsprong te hebben weggegeven.
Ook de interviews staan erin.

transfer nieuws:

Roma directeur Monchi heeft een bod van 40 miljoen uitgebracht op David Neres.
Dit is door Marc Overmars afgewezen, niet te koop.

(Telegraaf van woensdag)
0 0
DeWijsneus
Laat ik voorop stellen dat ik de wedstrijd niet heb gezien. Vraag me echt af waarom niet gewoon met Blind op 6. In de grote wedstrijden is vaak het middenveld om ver geblazen en als ik goed lees was het middenveld wederom niet in balans. En nu niet komen met Blind is niet de ideale zes, dan had Marc iemand anders moeten halen. Gaat steeds fout met de balans op het middenveld en daar plukken we wederom de zure Europese vruchten van. Krijg geen warm gevoel bij een aantal keuzes van Ten Hag.
4 -1
Ajaxfan16
Mensen kap eens met dat gezeik en vooral op Ten hag. Als Ziyech gewoon dee 3-0 maakt is het klaar, laat standard hun koppie hangen en kan je misschien de 4de maken en nee ik geef nu niet Ziyech de schuld, maar om nou ten hag overal weer de schuld van te geven is bullshit. Ik heb bij vlagen een goed ajax gezien. Helaas laat ajax het na 60 minuten een beetje lopen, maar 2-2 is nog prima en ajax maakt dit volgende week gewoon af.
4 -2
Woodenshoe
Hehe.... Man man wat een negatieve tendens... Vooraf iedereen lyrisch over de opstelling, achteraf kan ten Hag er helemaal niks meer van....
2 0
NouriVandeBeek
Dat 2e doelpunt frustreert mij niet zo eens. Had nooit de illusie dat Mazraoui geen beginners fouten ging maken.

Dat eerste doelpunt maakte mij heel zuur. Heel de wedstrijd was het probleem al de zone centraal voor het 16 meter gebied. Standard had daar zoveel ruimte. Onbegrijpelijk dat Ten Hag niet heeft ingegrepen. Ze mochten schieten tot dat er eindelijk eentje invloog.
3 -1
didierajax020
Voelt als een verlies. Baal zo.
3 -2
Paap
Ik snap je. Als wij volgende week verliezen, dán gaat deze wedstrijd pas voor mij als een verlies beschouwd worden. Winnen we of spelen we gelijk (0-0 of 1-1) (waar ik gewoon voor de volle 100% vanuit ga) is er niks aan de hand en zijn we deze wedstrijd alweer gauw vergeten! :-)
4 0
diamanti
Tactisch staat dit elftal verschrikkelijk slecht. Eerste helft kwamen de kansen al te makkelijk, maar Standard was zo onbeholpen dat ze er geen 1 in kregen. Wat Schone nog in dit elftal doet is mij echt wen raadsel.
5 -2
Marcdaan1971
Wat een verschrikkelijk domme actie, een schop naar de poten, van Mazraoui. Een pupil van 14 ziag aankomen dat de bal bij het minste geringste opmde stip zou gaan. Wat een gelul over onervarenheid en dat we daar van moeten leren. Dit kan en mag gewoon nooit gebeuren. Een dieptrieste actie. Helaas kan ik dit voor hem niet goedpraten. Ik vind hem namelijk een prima speler maar met deze actie kan ik hem toch echt nier verdedigen. Je weet toch verdomme onderhand war er op het spel staat.
6 -3
Woodenshoe
Lekker makkelijk lullen... Zelf nooit gevoetbald?
1 0
Ajaxvooraltijd
Spanning gaan jonge gasten heel anders mee om dan oudere ervaren spelers (een enkeling daar gelaten).
1 0
Ajaxvooraltijd
Fout Onana en Mazraoui en dat waren toch weer de jonkies, daarvoor waren het Riedewald, Bazoer en Veltman etc. Het geeft maar aan hoe erg je ervaring nodig hebt in dit soort wedstrijden. Het gaat niet allen om kwaliteit maar ook volwassenheid. Helaas valt dat laatste alleen maar te leren met vallen en opstaan. Ben blij dat ten Hag een trainer is bij wie het glas half vol is ipv half leeg. Sommige gasten reageren hier als een stel gokverslaafden die net hun hele hebben en houden hebben vergokt bij een casino.
7 -2
JOHANisGOD
Mazraoui - de Ligt - Wober - Tagliafico

Ziyech - Blind - de Jong

Neres - Dolberg - Tadic
3 -2
hakkietjakkie
Na vanavond zeg jij nog steeds de Jong op het middenveld? Die speelde echt een dikke onvoldoende vandaag. Speelt hij eindelijk op het middenveld, laat hij dit zien. Alles naar achter, 0 risico genomen, misschien 1 leuk passje. Had je net zo goed Blind op zijn plek kunnen zetten die had net zo risicoloos gespeeld.
0 -1
3*stars*3
Juist.
Blind op het middenveld en Wöber of desnoods Frenkie centraal naast De Ligt.
0 0
JOHANisGOD
In de competitie kan Frenkie makkelijk naast de Ligt.

In Europese wedstrijden zou ik Wober naast de Ligt zetten.
0 0
Pauw
Niets geleerd van zijn reserverol onder Keizer, Donny.
4 0
KVF
Wat een verschil qua fysiek zeg damn echt alle 2e ballen waren voor standard. Echter hebben wij de betere uitgangs positie en weet ik zeker dat het goed gaat komen in een kolkende arena boys!
0 0
Pauw
Frustrerend slechte wedstrijd met dit materiaal.

Overigens vond ik dat lachje van Ziyech na ‘t missen van die enorme kans veel zeggen; Daar droop de urgentie nou niet bepaald vanaf. Hopelijk valt ‘t volgende week dinsdag mee.

Ten Hag zal zich in thuiswedstrijden hopelijk niet aanpassen.
2 0
PetrusKeizer
waarom nou zo balen van dit gekloot? weg met t negatieve denken! ik neem nog ns n lekker stukkie appeltaart bij mn geurige bakkie HAG!!!
1 -1
Suarez16_
Ik zie iedereen weer afgeven op jongens als Blind, Frenkie en Tagliafico, maar zodra iemand kritiek heeft op Mazraoui die de slechtste van het veld was (met Schone) dan krijgt hij 10 minnetjes. Soms snap ik AS echt niet. Mazraoui werd aan alle kanten voorbij gelopen, gaf simpele passes over 5 meter verkeerd en in de laatste minuut geeft hij simpelweg een penalty cadeau. Maar nee toch ligt het aan een Daley Blind die gewoon solide speelde of Frenkie die niet zijn beste wedstrijd speelde maar nog wel een 6 haalde.
7 0
Woodenshoe
Maar het alternatief op RB is helemaaaaaaal verschrikkelijk!
0 0
3*stars*3
Ik vroeg hier laatst al, hoe Mazraoui verdedigend is want hij is nog niet getest.
Nou, vandaag was het een echte test voor hem...
Maar ik zie hem toch veel liever dan Kristensen en ik denk dat hij genoeg in zich heeft om zich door te ontwikkelen.
3 0
Suarez16_
Oh dat ben ik helemaal met je eens. Als we Nous de tijd geven dan zal hij het zeker goed gaan doen op een hoger niveau dan de Eredivisie. Alleen hij wordt hier opgehemeld en verdedigd alsof hij al Dani Alves is terwijl hij op dit moment nog niet klaar is voor zulke wedstrijden.
1 0
3*stars*3
Idd, ik zie hem graag voetballen maar vergelijking laatst met Trabelsi vond ik raar.
Aanvallend ok maar verdedigen hoort er ook bij.
Trabelsi was gewoon een topper.

Maar ok, laten we hopen dat Mazraoui dit snel oppikt en dat we volgende week een ander Ajax zien.
1 0
Suarez16_
Klopt. In zulke potjes mis je gewoon een Tete waar geen muis langs komt. Tegen heracles wint Tete de pot niet voor je, maar in Europa zeer zeker. Mazraoui kan de pot tegen heracles wel voor je winnen, maar in Europa weer niet. Maar goed een rechtsback met de voetballende kwaliteiten van Nous en de verdedigende van Kenny is voor ons ook niet haalbaar.
0 0
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=wT_P6S2TS8A

https://www.youtube.com/watch?v=sAvJARzTFto

Donny verkondigt het wel overal hé, jeetje man. Knok je terug gozer.
4 0
RaynoFischer
Echt he, kom op man 2 wedstrijden vanaf de bank en terecht, want was gewoon niet goed, viel nu prima in

Er zijn veel ergere dingen, dat heeft hij vorig jaar nog zelf meegemaakt en zien gebeuren...
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
mag ik u er nogmaals opwijzen, dat wij GEEN goede verdediging hebben, en GEEN mannetjes van 50 miljoen.

dat hebben de heren opnieuw bewezen als het nivo wat omhoog gaat. het is eerder de zwakte van dit ajax, dan een versterking.
laten we hopen dat ons middenveld en aanval geen off-day hebben volgende week, want dan gaan we gewoon verliezen. onze verdediging is de pressie van het middenveld en de aanval, de rest is opvulling.
1 -4
3*stars*3
Ach gut, nu hebben we geen mannetjes van 50mil meer.
Met zo'n middenveld met Lasse erbij, vraag jezelf om problemen.
Zet Blind op het middenveld en je ziet dat het veel beter gaat lopen en dan gaat niveau wat omhoog...
0 0
ajaxrulesz
voorin is het op neres en mindere mate tadic na ook vrij armoedig. Het is bidden dat tadic of neres niet geblesseerd raakt langdurig want dan zit je voorin dus ineens met een giga probleem.
3 -1
Kunstgrasmaaier
volgende week wel de mouwen omhoog jongens
1 0
Bjorn
Donny godzijdank met een realistische analyse. We lieten ze inderdaad constant schieten rond de 16 en gaven veel te veel ruimte.
0 0
ram
Wat een negativiteit zeg... Dit is wel sport hè! Realiseer je even dat je niet tegen een kutclub speelt maar tegen een team dat vrijwel gelijkwaardig is aan Ajax. Na de wedstrijd tegen Graz was dit Ajax "geil" en nu kunnen ze er niets meer van en is het seizoen verloren. Stel je toch niet zo aan allemaal joh! Ook de kritiek op Lasse - dé pispaal van de afgelopen jaren - vind ik een beetje overdreven.

Natuurlijk was de tweede helft zwak en liep e.e.a. verkeerd. Er is genoeg op aan te merken. En omdat je 0-2 weggeeft heb je een nare nasmaak maar als we terug waren gekomen van 2-0 achter... juist... Dan was het hier één groot feest geweest.

Ik vind dat Ten Hag eerder had moeten ingrijpen en iets had moeten proberen om meer controle terug te krijgen. Ik begreep daarom ook niet dat Labyad kwam voor Ziyech. Labyad is nog aanvallender ingesteld waardoor je Standard alleen maar in de kaart speelde. Ik had eerder Donny gebracht voor Neres, bijvoorbeeld. Maar goed... hopelijk leert Ten Hag daar ook weer van. En ik verwacht ook dat de spelers, vooral de ervaren jongens, iets meer rust brengen als het minder loopt. Ook dat moet beter.
4 -5
ajaxfan4life82
Mooi verhaal, na Sturm Graz was het feest, bij iedereen onder ons.. Het is sport, dus je mag ook zeggen, dat we de 2e helft, ondermaats gepresteerd hebben..

Een 0-2 voorsprong zo weggeven, de 2e helft, en hoe we de 2e helft speelden, dat mag nooit gebeuren..

Het gaat mij om het vertoonde spel, dat ik 2x 45minuten heb mogen aanschouwen, de 2e helft had ten Hag eerder moeten ingrijpen, en geen f de boer wissels moeten doen (wissels die niemand snapt)..

Over Schöne wil ik het volgende kwijt: hij is gewoon een op en top prof, maar gebruik hem als wisselspeler, voor het laatste half uur..
1 -1
ram
Volgens mij zeggen we vrijwel hetzelfde hoor, maar okay...
1 -2
3*stars*3
Als je terugkomt van een 0-2 achterstand en gelijk kan spelen, stap je natuurlijk met een lekker gevoel van het veld.
Maar nu geef je dom een voorsprong weg en voelt het gewoon als verlies.

Lijkt verdomme wel, op wedstrijd van vorig jaar in Enschede en paar jaar geleden in Wenen...
7 -1
ram
Dat is toch precies wat ik zeg...?
1 -2
Patrick78
Vrijwel gelijkwaardig is aan Ajax? Kom op Standard is een ploeg als Sassuolo, Levante of SC Freiburg. Mpoku was een bankzitter bij Cagliari en Chievo, Cavanda een bankzitter bij Lazio, Bastienne een bankzitter bij Chievo....
2 -1
ram
Vind ik niet. Ik schat ze een stuk hoger in en dat hebben ze ook laten zien. Je kunt wel namen noemen maar die Cavanda bijvoorbeeld is echt wel goed hoor.

Vooraf zei ik 60/40 dat Ajax doorgaat. En daar hou ik het bij. Al zou ik nu meer neigen naar 55/45.
0 -1
Patrick78
Ja Cavanda is wel goed voor de bank bij Bari, Lazio en Galatasaray.
0 0
ram
Ja... dan ben je dus ook goed genoeg voor de basis van Ajax of Standard.
0 0
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=sAvJARzTFto

Aiiii.
0 0
NouridolbergNeres34
Duidelijke taal van donny, hoort ook gewoon thuis in de basis.
0 -4
RaynoFischer
Als hij speelt zoals zijn invalbeurt vandaag wel ja...
1 0
Michelinho
Twee keer op de bank beginnen en dan al zo gaan praten. Gudelj had nog meer geduld.
8 0
3*stars*3
Ook weer typisch Ajax toch?
Zo'n Bergwijn gaf na het kampioenschap al aan, dat hij wilt blijven in Eindhoven en zette gister zijn krabbel onder een nieuw contract.

Maar onze jochies lijken te snel te willen vertrekken.
Gewoon knokken voor je plek, prijzen pakken met Ajax en niveau van de Eredivisie ontstijgen.
4 0
lf87
Precies, zou toch enorm zonde zijn
0 0
lf87
Ten Hag jaagt Donny naar de uitgang, zou enorm zonde zijn
3 -8
Paap
Ik vind het eerder kort door de bocht van Donny.
2 0
RaynoFischer
Je bent ook wel een behoorlijke slappe zak als je na 2 wedstrijden vanaf de bank al aan een vertrek denkt....
Wat vooraf gezien gewoon terecht was, viel vandaag overigens niet slecht in, als je nu al vlucht voor concurrentie omdat je te beroerd bent om te knokken voor je plek krijg je het nog zwaar....
4 0
3*stars*3
Had Donny wel wat slimmer verwacht want je geeft media en rest van NL, weer ammunitie om te stoken.
Telegraf gaat weer beginnen over kikkertjes etc.
Gewoon die verslaggever niet geven waar hij naar zoekt en gewoon standaard antwoorden geven.
Rest bespreek je maar intern...
6 0
AFCAsphere
Hij is lang geblesseerd geweest, dus het kan gewoon zijn dat hij rust kreeg. Volgende week start hopelijk hij of Eiting i.p.v. Schöne.
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ongelofelijke kut verdediging, telkens weer door die gasten in dit soort onnodige situaties geduwd worden. sta je 0-2 voor, krijg je een beetje een offensief van luik gelijk ons hele goede uitgangspositie in de stronthoop gedrukt.
dat ongelofelijk trage handelen, tagliafico die continu voorbij word gelopen, balletje richting centraal strafschopgebied die niet worden onderschept.

allemaal verkopen die gasten, ik wil snelle technische verdedigers zien, moderne verdedigers, niet van die slakken ala jaren 50
1 -4
Jeugdtrainer
Bosz was toch wel echt een toptrainer dat hij Schone kon laten renderen als CVM. Is de conclusie na het lezen van de reacties.

Oh ja, je moet er hier natuurlijk bij zetten dat je dit dan niet negatief bedoeld naar Ten Hag maar enkel dat Bosz het gewoon goed voor mekaar had. Simpele zielen
3 -4
A-west
Eiting is voor lul gezet. Zijn goede optreden vorige week had vandaag doorgetrokken kunnen worden. Ten Hag heeft de boot gruwelijk gemist. Schone kan niet meer. Leuk in de eredivisie maar niet in Europa.
5 -5
Freddy Al
Zeg heb jij ook nog iets vervelends te melden, dat mag wel na al deze vrolijkheid.
8 0
ajaxfan4life82
Ff of topic..
AS kunnen jullie die notificatie weer aanzetten als iemand op je gereageerd heeft.. De tering wat is dit ouderwets, om je eigen reactie op te zoeken, om te kijken of iemand er op heeft gereageerd.. Man man man, pfff..
27 -1
Lazell
Ze steken al jaaaaaren geen geld meer in de app en website. Alleen als ze een manier vinden om advertenties nóg irritanter te maken passen ze uberhaupt iets aan.
0 0
Michelinho
De server raakt nu al overspannen zodra het een beetje druk is; laatst zelfs bij een oefenwedstrijd. Zal dus niet gaan gebeuren.
0 0
TontoKarnaggel
Dat we weer eens een voorsprong weggeven kan ik nog wel mee leven, ik ben de laatste jaren eigenlijk niet anders gewend. Wat mij dan wel mateloos irriteert is dat het voor mijn gevoel vaak door een gebrek aan mentaliteit en inzet lijkt te komen. Het laatste half uur is werkelijk waar niet een persoonlijk duel gewonnen en zo'n beetje elke bal werd simpel direct weer ingeleverd. De gemakzucht droop er weer vanaf. Misschien zie ik het verkeerd en ligt het aan hele andere dingen, maar ook in dat geval zou ik graag zien dat ze daar dan eens wat aan doen.
2 0
Woodenshoe
Hadden het af moeten maken! Blunder Onana, heule lichte penalty, kansen missen... Het zat niet mee. Kunnen ze volgende week helemaal tureluurs terug naar België sturen!!!
2 -1
Jeugdtrainer
Tagliafico matig. Mazraoui matig, maar die had het lastiger omdat hij door moest dekken en dit moment nog niet altijd aanvoelt (ruimtes waren op rechts van het blok ook veel groter dan op links). Keuze voor Schone met Frenkie als CVM’s zonder directe ondersteuning aan zijkant dubieus. Plus de wissels om twee dynamische spelers eruit te halen en twee (meer) statische erin te zetten niet best. Geen moment controle gehad in balbezit, maar ook niet zonder bal. Aansluiting ook echt dramatisch om Standard bij eigen doel te houden.

Had verwacht dat TH in de rust wel zou ingrijpen, maar tactisch veranderde er niets. Gemiste kans. Positief: we counteren goed. Nogmaals, we counteren goed. Verder hield het niet over.
0 0
NotForSale
Kom op allemaal! volgende week met z’n allen keihard 90 minuten lang voor onze club in een kolkende ArenA laten we het een Amsterdamse hel maken voor die Belgen!
7 0
Paap
Toch wel een aardig zure nasmaak dit.. Maar we weten allemaal hoe Ajax in een kolkende, uitverkochte JC ArenA tekeer kan gaan! Schöne zie ik aankomend duel liever op de bank. Laten we van het positieve uitgaan: de 0 houden en scoren dan is er niets aan de hand volgende week dinsdag! Ik heb er gewoon het volste vertrouwen in!
4 0
Multi
Het was vandaag verre van sterk, maar degene die me negatief opvielen:
Labyad, die kan dit niveau nog echt niet aan.
Schone, zodra het tempo omhoog gaat kan die het niet belopen. Dit zag je vorig jaar ook al.
Ten Hag, kwam in mijn ogen met wissels die ik niet begreep en kwam er ook nog te laat mee.

Er waren er daarnaast nog wel veel meer die tegenvielen, maar deze sprongen er voor mij toch wel uit. Gelukkig is er nog niks verloren, volgende week de 0 houden en er is niks aan de hand.
8 0
dumperPattiruhu
Naja ajax mist nog een kuitenbuiter a la davids/neeskens/wouters. Blind kan beter op 6.
1 -1
AjaxDude12
Volledig met je eens. Labyad nooit meer inbrengen in CL. Lekker tegen Emmen en Fortuna laten spelen. Geen serieuze wedstrijden
3 0
MáximaZorreguieta
Het enige wat ik mis aan dit team is een keiharde killer voor het doel. Huntelaar doet het lekker hoor maar heeft ook vandaag en tegen sturm graz 100% kansen laten liggen.
11 -3
NouriVandeBeek
Ik ben zo zuur man. Heel de wedstrijd mocht Standard ongekende ruimtes benutten op het middenveld. Natuurlijk vliegt er dan een afstandsschot in. Dat moet Ten Hag toch ook zien?
15 -3
Ajax_026
yup maar vele riepen om F. De Jong op het middenveld maar die was positionerend echt slecht. Zag dat de rest er (mede daar door) ook moeite mee had. En lees mijn woorden goed het lag niet alleen aan hem.
2 0
DarkDefender
Over die ruimtes heb ik me ook zitten verbazen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat is ook al iets wat al een tijdje gaande is.
de positionering bij terugverdedigen is echt heel slecht bij ajax.
maar ook gewoon zeeen van ruimtes bij een crosspass, er staat gewoon helemaal niemand op de backposities.

de backs waren ook ronduit het slechtst vandaag waardoor we in de problemen kwamen. er werden er zelfs een paar gepoort.
1 0
didierajax020
Wat wel duidelijk is: Labyad kan dit niveau in mijn ogen (nog) niet aan. Hij liep er als een hopeloze jongen bij.
11 -5
Paap
Vergeet Schöne niet in de tweede helft. Dat was ook niet om aan te zien. Labyad kan ik eigenlijk (nog) niet beoordelen op een invalbeurt.
2 0
Bky
Vond t wel mee vallen, grip op de linkerkant kwam redelijk terug via zijn wissel.
8 -5
Bky
Als Sinkgraven trouwens vorig jaar een keer zijn man uit zijn rug liet lopen werd hij compleet afgemaakt hier op AS.

Doet Tagliafico dat deze wedstrijd meerdere malen (en is al veel vaker gebeurd) dan hoor je er vrij weinig over.
9 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hee gap, gewoon 8 keer he, deze wedstrijd.
echt lelijk als je als back niet eens mensen kan weghouden van de zijlijn.

maar los van dat vind ik die hele nico niks bijzonders.
2 0
NotForSale
2e helft vorig seizoen was Nico in het merendeel van de potjes gewoon goed.
Vandaag en tegen Sturm was wel heel slecht
Maar al bij al hebben we wel een betere linksback dan de afgelopen jaren (Dijks, Viergever...
0 -2
Bky
Sinkgraven 100 % beter dan Nico.

Sinkgraven is met afstand de beste linksback na Maxwell.
3 -1
NotForSale
Sinkgraven kostte ons de CL tegen Rapid. Die jongen is verdedigend zo zwak, die wordt Europees gewoon omvergeblazen. Als hij überhaupt ooit fit wordt
0 -2
Bjorn
Dat is wel flauw, toen stond hij namelijk op 6. Dat kan hij niet aan. Vanaf de linksback was hij heel sterk in ons spel onder Bosz.
1 0
godenzonenssuper
Nico wordt nu eenmaal met fluwelen handschoenen aangepakt.
2 -2
Bky
Achja, drie keer erin beuken en heel AS zit met zn hand in de broek.

Net als met Poulsen enzo.
3 -2
Ajax_026
Wees blij dat er in ierder geval iemand in beukt. verder deden alleen De ligt en Mazaroui dat.
1 -1
AFCAsphere
Het is nogal kort door de bocht om te zeggen dat hij alleen lof kreeg omdat hij erin beukte. Hij begon goed, al in zijn eerste wedstrijd soort van een assist en in de wedstrijden daarna kwam hij ook goed mee op, twee assist in de wedstrijd tegen Roda JC. Het is niet allemaal slecht wat hij doet. We verwachten wel meer van hem, maar het is niet echt hetzelfde type als Sinkgraven, dus als je dat verwacht dan zal je teleurgesteld blijven.
1 -1
Bky
Eerste drie wedstrijden was ik ook wel enthousiast ja.

Maar die tig wedstrijden daarna hebben mij overtuigen dat die eerste paar gewoon incidenteel waren.
1 -1
AFCAsphere
Zij einde is nog niet in zicht hè. Natuurlijk heeft ook hij zijn beperkingen, maar in dit team kan vrijwel iedereen excelleren. Hij is volwassen maar kan zonder twijfel bijgebracht worden hoe hij een betere linksback voor ons kan worden. Ik probeer het positief te bekijken. En als de situatie er een keer om vraagt, dan kan hij op dat moment hopelijk vervangen worden door een fitte Sinkgraven.
0 -1
AjaxYahudi
Dat kwam doordat het tactisch heel slecht stond op het middenveld, zoals ze na de wedstrijd aangaven creerden zij een mannetje meer op het middenveld waardoor Mazraoui en Tagliafico hele tijd moesten doordekken en de buitenspelers ook te laat waren met mee terug lopen waardoor ze hele tijd overlopen werden. Maar Tagliafico speelde daarbuiten zeker een mindere wedstrijd dan normaal.
3 -2
Bky
Eerste helft had hij echt een gigantische blunder op die manier, waar de ruimtes nog wel kleiner waren.
2 -1
didierajax020
Nico speelde verschrikkelijk slecht vandaag.
2 -1
mallerd
Zeer zwak middenveld dat totaal werd overlopen 2e helft, Ajax heeft een type William Carvalho nodig die gewoon de wedstrijd kan doodmaken. Overigens is het flauw om hier ten Hag de schuld van te geven, hij kan er ook niks aan doen dat Huntelaar en Ziyech kans na kans om zeep helpen.
12 0
Bjorn
Ik reken hem dat middenveld aan. Binnen 10 minuten al twee schoten tegen die net naast gingen. Daarna nog een paar en gelukkig werden die slecht geraakt.

Ten Hag stond erbij en keek er naar. Net als Lasse en Frenkie...
3 0
AFCAsphere
Wat wil je dan dat hij na direct na die eerste tien minuten doet? Meteen wisselen? Lijkt me niet echt logisch. Overigens waren die twee schoten ook het enige echte gevaar in de eerste helft. En ik had liever ook Schöne niet zien starten, maar goed, volgende week begint hij sowieso niet in de basis denk ik.
2 -1
ajaxfan4life82
Gewoon met Donny beginnen, Schöne als wisselspeler gebruiken op het middenveld.. Wat ik bedoel is, de laatste 30minuten kan hij beter mee, dan dan de 1e 60minuten.. Schöne, is op en top prof, maar hij word ook een dagje ouder..
0 0
Bjorn
Zeker niet meteen na 10 minuten een wissel, maar ik heb ook geen omzetting gezien waardoor het beter werd. Het gebeurde echt de hele wedstrijd.
1 0
Juichtoon
Zolang we nog steeds doelpunten in de slotfase tegen krijgen zijn op zn minst 2 zaken niet op orde. A. we weten niet hoe we een tegenstander die va baque gaat spelen moeten bestrijden (echt heel zorgelijk, dit is nu al 5 jaar zo). En B om dit te kunnen heb je technische bagage nodig. De ruimtes worden kleiner door de tegenstander waardoor je sneller moet handelen en hiervoor heb je weer techniek nodig.
Dit was de uitleg van Cruiijff in 2015 toen hem opviel dat Ajax veel late tegentreffers incasseerde. Het goede nieuws is dat dit trainbaar is, het slechte nieuws is dat dit kennelijk niet nog steeds niet gebeurd is. En dan kun je kopen wat je wilt maar het zal niet baten.
6 0
Voetbal1900
Laten we het maar op de temperatuur houden.
1 -2
CruyffFootball
Het is hier altijd kostelijk om te zien hoe “eigen” jongens worden beoordeeld tov aankopen.
Nu is Frenkie weer de kop van jut.
Heeft inmiddels 11 maanden geleden voor het laatst op zijn eigen positie als offensieve middenvelder mogen spelen.

Als Ziyech of Tagliafico weer door het ijs zakken worden er 47 smoesjes verzonnen.
4 -12
Juichtoon
Het probleem zit niet op het niveau van de spelers sec. Wel wat met hen gedaan wordt.
0 -1
HilversumNoord
Mee eens. Ik vind het meer de keuzes van Ten Hag. Frenkie klasse speler. 2e helft zonder Ziyech. Pijnlijk om te zien. Ten Hag mag van Tadic en Blind meer coaching verwachten, meer strijd. Van de Beek had veel eerder het veld in moeten komen. Allemaal foute keuzes in wissels. Ten Hag, wegwezen. Als je met zo’n team nog geen kampioen kan worden!
1 -4
ajaxfan4life82
0-2 voorsprong weggegeven, is wat anders dan "met zo'n team geen kampioen worden" welke competitie kijk jij.. Wij kijken eerst voorrondes voor de champions league, maar jij kijkt al kampioen wedstrijden..
1 0
Ajax_026
"..Als je met zo’n team nog geen kampioen kan worden!"

Er zijn letterkijk 0 competitie wedstrijden gespeeld gap.
1 0
DS
Er moet altijd wat te zeiken zijn op iemand joh.
0 -1
AFCAsphere
Ah ja, Frenkie. Eigen jeugd inderdaad.
0 0
wendoo9
Ik hou mijn hart vast volgende week ! Luik is toch een leuk ploegje. Doe geen gekke dingen, behendige spelers en fysiek ontzettend sterk ! Die linksbuiten is een fantastische speler ! Maar ik blijf zeggen dat het niet benutten van simpele kansen de grootste vijand van Ajax blijft en niet Luik.
5 0
AjaxBaggio
Standard speelde alles behalve goed, maar ze speelde met veel passie en gewoon volle bakkie voor eigen publiek. 2-2 is daarom ook (hoe pijnlijk ook) gewoon een terechte uitslag.

Waarom kan Ajax dat nooit ? Gewoon spelen met passie, wees gvd trots op het shirt dat je draagt en ga zweten voor je geld.

2e helft leek het weer helemaal nergens op. Vrijwel alles ging fout, terwijl je ondanks het slechte spel, makkelijke met 0-3 of 0-4 had kunnen voorstaan.

Altijd maar weer hetzelfde liedje met deze ploeg.
2 0
ajaxrulesz
als we zon santini van anderlecht hadden gekocht he, dan wonnen we vandaag met 4-0. het gaat overal gewoon goed, alleen in de eindfase gaat het steeds fout, huntelaar kan je niet op snelheid wegsteken, je kan hem niet in de diepte aanspelen, combinatie aangaan is ook bijna onbegonnen werk, is ie te traag voor blijft in de in de voeten over. Deze spits is gewoon te beperkt voor dit niveau, huntelaar is op.
5 -3
Bramzel
Sorry dat ik het moet doen maar ik zou graag iedereen willen oproepen om volgende week de Johan Cruijff Arena te laten kolken. Heel Nederland is er vandaag namelijk als de kippen bij om op Ajax te reageren, want tja ze kunnen weer even sneren uitdelen (zie reacties voetbalzone (over hoe arrogant Ajax is en dat de media ons alleen maar omhoog lult)). Dus ik hoop dat iedereen volgende week in het rood-wit gekleed is en dat we de Arena op zijn grondvesten laten trillen. Kijk naar het Europese seizoen in 2016-2017 wat dat met een ploeg kan doen. Eens ajacied, altijd ajacied.
11 -2
Bjorn
Vanavond was ruk maar volgende week gaan we vol gas. Vak 428 hier. :-)
3 0
AFCAsphere
Vak 113 hier, we gaan er een mooie avond van maken.
2 0
Bramzel
Top, hopelijk zijn we niet de enige volgende week.
0 0
AFCAsphere
Is er nu alweer gezeik over arrogantie op Voetbalzone en Voetbalprimeur? Heb geen zin om te kijken.
2 0
Bramzel
Yep waren al heel snel 200 aan reacties en je mag raden hoe de meeste waren.
1 0
Nijmegenaar
Geen tijd aan besteden. Algemeen bekend dat VP dé tokkie voetbalsite pur sang is.
1 0
AFCAsphere
Met een heel hoog calimero gehalte neem ik aan? Als het goed gaat hoor je ze niet, maar zodra het mis gaat dan staan ze vooraan om kritisch te zijn.
2 0
Bramzel
Idd je ziet wat voorbij komen daar.
0 0
komop
En daar komen de jankers weer. Als jullie trollen zijn dan snap ik dat jullie onrust willen stoken. Zo niet, dan vind ik het trieste supporters die beter naar een andere club kunnen overstappen. Als er al geen onrust gestookt wordt door de kranten dan doen onze eigen fans het wel. Lekker slim bezig.
Ja, ook ik ben teleurgesteld over het feit dat je gelijkspeelt, maar realistisch gezien is een 2-2 een hele goede uitslag zeker met een thuis wedstrijd voor de boeg. Europees gaat over 2 wedstrijden uiteindelijk.
9 -4
ajax_janneman
Exact dit. De kansen die er gecreëerd werden waren vele malen groter dan die van Standard. In de thuis wedstrijd gaan we dit echt wel recht zetten.
2 0
AFCSANCHEZ
Weet je wat ik ook zo schattig en zielig tegelijk vind. Dat Schone steeds no look passes geeft. Zo van kijk mij eens goed zijn. Terwijl hij niveau Twente is en er echt he-le-maal niks van kan. En dat weet hij zelf ook dus gaat hij uitsloven. Zielig eigenlijk.
4 -4
Patrick78
Mazraoui als rechtsback is niet goed genoeg voor een basisplats, Schone is over the hill, Ziyech is te wisselvalig, Neres op dit moment is goed voor een ploeg als Vitesse of Groningen. We missen kwaliteit en power.
5 -13
AFCAsphere
Hahaha, AS probeert weer een nieuw dieptepunt te bereiken. Mensen, ga lekker een blokje om of zo. De hitte is echt naar jullie hoofd gestegen.
0 -1
Jelephi
ahahahahahahahahaha. Wordt lekker supporter van Real Madrid of Barca gap
2 -1
Freddy Al
Kom op mensen! Natuurlijk balen we dat we door een penalty in de 95e minuut alsnog gelijkspelen maar even een beetje realistisch blijven.
Het is zeker geen gegeven dat je Europees een uitwedstrijd zomaar wint,het had zeker gekund en vandaar de verbittering maar hoe ging het 2 jaar terug in Luik? Juist ook gelijk; 1-1 daarbij verloren we toen zo goed als alles uit en haalden we alsnog de finale!

We moeten de ploeg volgende week voor 200% steunen en dan komt het goed!
11 -3
ajaxfan4life82
Kijk ff terug wat je toen in het veld had staan, en wat je nu hebt.. Het is en blijft een schande dat je een 0-2 voorsprong weggeeft..

AJAX is mijn alles, maar de 2e helft valt gewoon niet goed te praten..
0 0
Freddy Al
We moeten niets goed praten maar ook niet gaan zwartkijken, we hebben echt een betere uitgangspositie als Standard en we moeten thuis dus...
1 0
ajaxfan4life82
Is gewoon bezopen, dat we een 0-2 voorsprong weggeven.. We maken het ons zelf "weer" moeilijk..
0 0
Knalpot
Toen was je al lekker door naar de volgende ronde dat is lekker makkelijk voetballen en nog makkelijker erover lullen.
0 0
ajaxfan4life82
Nogmaals, wat had je er toen staan, en wat staat er nu.. Een 0-2 voorsprong weggeven, dat mag gewoon niet, een 2e helft niks in te brengen hebben, had de trainer eerder op moeten anticiperen.. Met dit elftal had je een overwinning over de streep moeten trekken.. Dat, bedoel ik..
0 0
Bramzel
Helemaal mee eens. Zoals ik hierboven aangeef laten we de Johan Cruijf Arena volgende week op zijn grondvesten laten trillen. Je ziet aan het Europese seizoen 2016-2017 wat het kan doen met een ploeg (hebben de spelers dat seizoen ook meerdere keren aangegeven dat ze meer energie kregen door de support van de supporters).
0 0
JSTWST
Het was gewoon te warm...
0 -4
ajaxfan4life82
Werkelijk waar, waar heb ik de 2e helft naar zitten kijken.. I.p.v voetballen, waren ze al met de gedachte een ronde verder.. Gvd, het is elk jaar hetzelfde liedje, hoe kan je het elke x voor jezelf, zo verkloten.. Blijf verdomme is voetballen, de 2e helft sloeg werkelijk waar helemaal nergens op.. Ziyech eruit voor Labyad dat sloeg helemaal nergens op, vanavond hebben we ons zelf, een mooie uitgangspositie, door de neus geboord..

Minnetjes prima, maar zeg dan waarom je er niet mee eens bent..
1 -3
ajax_janneman
Ik was nog aan het lachen om het artikel van Dwarswaard vandaag over hoe de stemming ineens kan omslaan als het even iets minder gaat. Laat je niet zo van de zeik brengen. Ik heb een prima Ajax gezien en natuurlijk is het belachelijk dat er 0-2 wordt weggegeven, maar met hetzelfde gemakt scoort Ziyech de 0-3 wel en had iedereen zijn mond gehouden. Ik heb er volle vertrouwen in dat we het volgende week afmaken. Iedereen heeft gezien hoe sterk we waren in de eigen Arena in 16/17. Ik denk dat we daaraan moeten vast houden en we ze dan wel pakken!
10 -4
3*stars*3
Prima niet maar om nou te doen alsof Ajax niks meer is, is idd overdreven.
Zelfs Ten Hag kreeg nog ff complimenten maar het is weer “Ten Hag out”.

Al moet hij natuurlijk beter en sneller wisselen en zo balans weer repareren.
Maar hij beloonde Labyad, terwijl Lasse solliciteerde voor een plek op de bank...
1 0
CruyffFootball
Was Ten Hag trainer van Ajax in het seizoen 16/17?
1 -1
AFCA1510
Hoezo even? Het gaat al sinds januari minder. De stemming sloeg om na een zeldzame vertoning tegen Sturm thuis. Open your eyes.
3 -4
AFCAsphere
Ben je acuut depressief geworden of zo? Jezus, alsof er bij sommigen opeens ongesteldheid is ingeschoten. We spelen 2-2 uit tegen Standard, dat is echt een prima resultaat. Velen hadden hier vooraf voor getekend. Natuurlijk moeten we die wedstrijd beter eindigen, maar het is alsnog een goede uitgangspositie voor een thuiswedstrijd volgende week.
4 -2
ajaxfan4life82
Prima resultaat???? Je staat verdomme 0-2 voor, en de 2e helft verkloten we het gewoon.. Had echt meer ingezeten, en een 0-2 voorsprong moet je niet op deze manier verkloten.. Oftewel, we maken het ons zelf weer lekker moeilijk..
1 -1
AFCAsphere
Ah, nog één die de situatie niet positief kan benaderen. Als iemand vooraf 2-2 aan je had gevraagd, dan had je ervoor getekend. Ik denk dat iedereen dat hier wel had gedaan. Natuurlijk moet je de wedstrijd veel beter uitspelen, maar het resultaat zelf is absoluut niet slecht. Je krijgt gewoon kansen op 0-3 en 1-3 maar je laat het zelf na, en dat is zuur, maar het is niet anders. Gewoon ervan leren en het volgende week afmaken. Standard moet sowieso aanvallen en scoren om door te gaan, dus wij krijgen ruimte.
1 -1
ajaxfan4life82
Vooraf teken ik niet voor een gelijkspel, jij wel dus, calculatorman.. Moet jezelf weten, jij bent er blij mee.. Het is gewoon heel simpel, zo een 0-2 voorsprong verkloten, dat doet me pijn.. Had zo veel meer ingezetenen, maar wij komen weer met zo'n schijt 2e helft aanzetten..
0 0
AFCA1510
Voel je altijd de drang om op mij te reageren ofzo? Ik zie drama voetbal, het resultaat interesseert me daarom geen reet. Met dit voetbal heb je niks te zoeken in Europa. Loop jij maar lekker naar het scorebord te gluren jongen, als dat hetgene is waarom je Ajax kijkt.
0 -1
AFCAsphere
Ja dat voel ik inderdaad want jij bent hier een hoop onzin aan het plaatsen op basis van één slechte helft. Ga lekker wat frisse lucht happen of zo, want wat je zegt slaat echt helemaal nergens op. Als het volgende week goed gaat sta je weer voorraan om de spelers en de staf een veer in hun reet te douwen.

Het voetbal tegen Sturm Graz, de bekerwinnaar van Oostenrijk, was uistekend, het beste dat we zagen sinds Bosz. In beiden wedstrijden waren wij dominant en maakte Graz geen enkele minuut de indruk dat er wat te behalen viel tegen ons. De eerste helft vandaag was ook gewoon prima. Zij schieten veel van afstand, so what. Die Carcela had beter verdedigd mogen worden, maar hij is dan ook de beste speler van hen dus daar kan je dreiging van verwachten. Wij scoren twee mooie doelpunten en kunnen het in de tweede helft drie keer afmaken, maar dat laten Ziyech en Huntelaar na. Het spel was in de tweede helft zeer matig maar er is absoluut geen ramp, hier leren de jongens weer van en dat nemen ze mee naar volgende week. Standard moet sowieso komen om door te gaan, dus wij krijgen meer ruimte.

Maar goed, als jij lekker depressieve teksten over AS wilt verspreiden, ga je gang. Je schiet er toch niets mee op.
1 0
AFCA1510
Je ziet het nog steeds niet, kan aan jou liggen. Je lult los daarvan alleen maar domme dingen. Ben daarom ook gestopt bij 'op basis van één helft' want mijn kritiek is op basis van 8 maanden. Bespaar je de moeite om nog te reageren want je bent net een geitenwollen sokken hippy die alles ongeacht wat, helemaal te gek vindt, ookal is het zorgwekkend kut.
Enorm vermoeiend.
0 -2
AFCAsphere
Ik lul domme dingen? Haha, oke dan. Iets met een pot en een ketel. Lees even terug wat je zegt en maak een screenshot ervan, kan je volgende week terugkijken wat je ervan vind.

Iedereen heeft kunnen zien dat de eerste paar maanden onder ten Hag ondermaats waren, maar ik en anderen willen hem een nieuwe kans geven. Erik stroomde in op een slecht moment. Iedereen zat nog met het drama van Nouri in de gedachten, uitgeschakeld in Europa door Rosenborg, uitgeschakeld in de beker door degradatiekandidaat Twente, een flinke achterstand op PSV dat stoïcijns bleef winnen en als klap op de vuurpijl word Keizer ontslagen. De sfeer was heel slecht bij Ajax en het werd erger omdat Younes niet wilde spelen en Ziyech kreeg het aan de stok met de supporters. Dolberg en Frenkie raakten geblesseerd en Huntelaar was uit vorm. Oftewel een dodelijke mix van omstandigheden voor ten Hag, die niet durfde om veranderingen door te voeren omdat we in de race om het kampioenschap waren. Hij gaf zelf aan dat hij eerst op de plannen van Keizer wilde voorboorduren. Dat liep slecht, maar tegen Sturm Graz ging het veel beter want hij paste zijn eigen ideëen en plannen toe.

En vervolgens loop jij hier hysterisch los te gaan na een prima eerste helft en een matige tweede helft. Dat slaat gewoon nergens op. Dat je mij daarna een hippy noemt is helemaal van de zotte hahaha, ik zie al helemaal voor me hoe je trillend en gefrustreerd op je telefoontje zit te typen. Leer eerst maar even hoe je dit soort situaties moet relativeren voordat je mij een hippy noemt, want je maakt echt een hele slechte indruk zo.
0 -1
Stibba020
Jammer dat we het nog weggeven, maar volgende week voor eigen publiek moet het goed komen.
9 0
Tomajax1990
Ben benieuwd wie er van Ajax nu nog begint over een stap verder, hou toch op. Als je echt top bent allemaal speel
Je zo’n wedstrijd uit en prik je er nog eentje bij. Vanaf Milan uit met inzaghi in die kwartfinale herrinner ik me alleen nog maar zenuwslopende laatste minuten. Je kan nooit eens rustig een wedstrijd kijken, alsof ze het express doen.
1 -1
Jelephi
Los van de uitslag. Die Carcela is een best goede vervanger voor Ziyech mocht hij weggaan. Behendige speler met veel voorwaartse beweging. Goede techniek en prima schot.
2 -1
3*stars*3
Die zorgde constant voor gevaar.
Volgens mij is hij nog van Benfica.
Die linksbuiten was ook gevaarlijk.

Maar ik hoop echt dat hij Blind naar het middenveld schuift en dan Wöber naast De Ligt.
Of desnoods nog ff Frenkie.
0 0
DS
Ik vind Wöber ook geen slager zoals Sanchez.
Gewoon iemand voor het smerige werk en die de bal daarna aan de goede kleur naast hem geeft
1 0
Bobbaasje
Carcela was vorige seizoen gehuurd van Olympiakos en nu definitief overgenomen, omdat er crisis heerst bij de Griekse topclub uit Athene.
0 0
DS
Achteraf is alles makkelijk. Hopelijk hebben ze ervan geleerd en grijpt ten Hag volgende keer eerder en beter in.
De uitgangspositie is goed, volgende week afmaken.
12 0
3sterren
”Fuck” Huntelaar, loopt gewoon Europees 3 uit 3 ...
; )
Mijn held: The Hunter !
11 -2
Bky
Vond m opzich wel goed spelen, maar die kans in de 2de helft moet er gewoon in om deze wedstrijd echt op slot te gooien.
2 0
flithje
Het vervelende zit hem in het feit dat hij gemakkelijk 6 uit 3 had kunnen staan. Met zo'n aanvoer, zou een net iets verfijndere spits met iets meer versnelling dit Ajax veel verder kunnen brengen. Maar zo kan je altijd blijven praten natúúrlijk. Ik mis momenteel het echte koelbloedige bij hem.
0 0
NouridolbergNeres34
Duidelijk dat schone niet meer mee kan op Europees niveau leuke 12e man meer niet .
gewoon donny weer terug in de basis.
Neres op rechtsbuiten waar hij hoort en het beste rendeert, Tadic links.

Frenkie op 6’ dus niet meer met een 10’ spelen, vandaag zag je ook weer dat schone en frenkie elkaar alleen maar in de weg liepen.

Labyad viel ook in als een natte krant, geen hoge pet op van die jongen overtuigt totaal niet de gehele voorbereiding nog niets laten zien. hopen dat Cerny snel weer op niveau komt
1 -1
afcasven1995
Luik was conditioneel echt 10x sterker.
12 0
DS
Niet alleen conditioneel, fysiek waren ze echt heel veel sterker. De eerste helft al.
Al die grote donkere jongens, vooral die ene achterin wat een beest.
3 0
afcasven1995
Ja we hebben serieus alle 50/50 duels verloren
0 0
AFCAsphere
Niet alle, maar wel teveel ja.
0 0
3sterren
En vaardiger met de bal ...
2 -3
DS
Dat gelukkig niet, als ze ook nog hadden kunnen voetballen hadden we dik verloren.
1 -1
Boer Gijs
Dus of we gaan door of we zijn van Hag voetbal af volgende week? Ik vind het zowel qua spel als qua resultaten nog steeds discutabel of hij de juiste man op de juiste plaats is.
5 -4
rafael32
Ziyech tweede helt eigenlijk alle ballen ingeleverd, De Jong niet 1 keer echt balverlies. En Jong bakt er niet van. De Jong en Schone hebben geen Open Huis gehouden maar gaten dichtgelopen die Ziyech en Tadic lieten vallen. Deden werkelijk niets.

Met Ziyech kun je niet normaal voetballen, zodra hij de bal heeft, ben je hem weer kwijt.
1 -8
Jelephi
Ga jij maar korfballen jongen. Je snapt er echt geen moer van
3 0
Knalpot
Toch zie ik liever Tadic en Ziyech omgedraaid, het is het gewoon net niet met hem op het middenveld, teveel verantwoordelijkheid. Voorin kan ie gewoon veel makkelijker pressen, nog steeds zn creativiteit gebruiken en zijn de keren dat ie balverlies heeft een stuk minder gevaarlijk.
0 0
Bjorn
Tadic loopt verschrikkelijk veel dicht. Ging er bij de 1-2 wel te slap in waardoor de kans ontstaat.

Lasse en Frenkie hebben álles fout gedaan op het veld, was echt ontluisterend slecht.
1 0
bugz
Dacht na 5 minuten in de 2e helft, dit wordt geen 0-3 maar eerder 4 of 5. Maar ls je dan in de 65e minuut de schoenen weer in de doos stopt, man man man. Schone kan helaas niet meer vanaf begin. Was samen met Frenkie de Jonge de slechtste man op het veld. De 1e goa; is gewoon een fout van de Jong. Verliest de bal op het middenveld, en laat dan gewoon de man lopen. Gaf wel vaker niet thuis vanavond. Als morgen Barca nog een keer langs komt, laat ze hem alsjeblieft direct mee nemen. Wel gebleken dan Donny altijd moet spelen, geeft in ieder geval wat body op het middenveld. Missen we met Schone en de Jong.
2 -1
korem
ervaring is ook niet alles zie je vandaag ! Ben super blij met deze top aankopen maar ook al die ervaring kan op sommige momenten zon wedstrijd niet killen ! En toch mis ik voorin nog iets bij Ajax, toch doodzonde van bande dat die zo lang eruit ligt maar echte flank spelers zijn wel schaars
0 0
didierajax020
Heb er echt zwaar de pest in. Luik zal vol gas gaan volgende week, die weten namelijk hoe kwetsbaar we kunnen zijn. Werd pijnlijk duidelijk, again.
1 0
Freddy Al
Ja en wij weten ook hoe kwetsbaar zij kunnen zijn , wij spelen thuis en dat helpt.
Daarbij zijn we weer een week verder in de opbouw en zal het fysieke voordeel van Standard minder groot zijn.
1 0
Jelephi
Laten we hier trouwens niet doen alsof we een compleet waardeloze uitgangspositie hebben. Met twee uitdoelpunten en een thuiswedstrijd te gaan is het Luik dat moet komen. De ruimtes die ontstaan kan je met een geconcentreerde Ziyech en Tadic goed benutten.

Ik zie niet zoveel problemen volgende week.
8 -4
A-west
Het scenario Rapid Wien ligt lelijk op de loer. Het zal toch niet he?
6 -1
Mbaku
Déjà vu.. Nice uit veel kansen. Rapid Wien idem..

Wat een misplaatste arrogantie met Schone en Ziyech in de hoofdrol. Ziyech geïrriteerd over rugnr; flikker dan gewoon op met je quasi verongelijkte houding. Schone met zn no look ; waarom ? Onana; altijd een momentje, ook gewoon mentaliteit.

Ten Hag; we zijn zo kwetsbaar met een nr 10. Waarom? Ajax speelt met een ruit , in de geest van Cruijff. Dit Ajax speelt ordinair op de counter. Nul druk op de bal. 5 seconden regel nergens te bekennen.. terwijl je juist met dit materiaal een team uit positie helemaal gek speelt. Ten Hag wordt geroemd om zijn zogenaamde tactische kwaliteiten, ik zie ze niet en ze zijn al helemaal niet in de geest van Ajax.

Desalmietmin wederom onnodige resultaat door een wederom misplaatst arrogant Ajax. Wanneer leren we het ?
5 -4
Freddy Al
Volgens mij heeft het niets te maken met arrogantie maar wel met een nog niet ingespeeld elftal, vergeet niet dat Frenkie en Daley voor het eerst op deze plaats een hele wedstrijd speelden en dat was te zien.
Daarbij speel je gelijk door een ongelukkige penalty in de 95e minuut ,dat is balen maar geeft ook aan dat we op een haar na de winst pakten in een uitwedstrijd.
1 -2
HilversumNoord
Amen! Dit is na Bosz al 2 jaar lang pijnlijk zichtbaar. En je hebt zulke goede voetballers alleen je mist ze op de belangrijkste plekken. Je mist een klootzak. En die no look passes...pffff. Schone kan toch niet meer? Helemaal niet als hij niet meer scoort. Kinderlijk eenvoudig lopen 11 Afrikanen ze voorbij. En nog zegt Blind in een interview: ach, we redden het wel... WTF!
4 0
Sampaoli
Ten Hag zet zichzelf voor lul. Frenkie en Schöne 5 meter voor Daley, zo kan hij zijn voetballende kwaliteiten niet benutten. Bovendien kregen we de druk er niet op als team (mede daardoor, middenveld klopte gewoon niet) waardoor we gewoon weggespeeld werden.
2 -2
Jelephi
Als je in de 60e minuut Schone en/of de Jong eraf haalt dan voetbal je deze wedstijd makkelijker uit. In plaats daarvan haal je je meest creatieve middenvelder eraf voor een nutteloze buitenspeler die letterlijk tien keer de bal heeft gehad. Tot de 60e minuut was er helemaal niks aan de hand.
5 -2
JohnTB
Precies zo is het. Waarom zie jij en vele anderen dat wel en Ten Hag niet..
Dus Ten Hag is gewoon niet goed genoeg. Klaar...
1 0
Mbaku
Eens. Maar ik trek het breder. Bosz deed geen enkele concessies aan zijn speelwijze. Vol erop in de geest van Johan. De geschiedenis wijst ook keer op keer uit dat dit de manier is voor Ajax. Meegaan met de tijd vind ik een dooddoener. Juist door het systeem Cruijff te hanteren zijn we innovatief omdat dit simpelweg bijna niet meer gespeeld wordt. Het voetbal wordt geregeerd door laffe verdedigende counterclubs. Waarom dit kopiëren? Wij zijn Ajax, wij zijn groot geworden door te bluffen op de goede manier, door aan te vallen. Eindelijk hebben we materiaal hiervoor maar we volharden in het spelen van een systeem waardoor niets meer zijn dan een grijze muis.
0 -1
Freddy Al
Niet met je eens dat Ten Hag verdedigend wilde spelen,ik heb wel degelijk prachtige momenten gezien ,tot aan de eerste tegengoal ging het allemaal prima.
Natuurlijk had Standard een aantal kansjes maar dat is inherent aan het spelen van risicovol voetbal en dat maakt het leuk.
Ik heb 10 keer meer zien gebeuren als in de wedstrijd om de JC schaal waar het risicoloze getik hoogtij vierde,
1 0
Mbaku
Dat klopt Freddy maar het voetbal is niet vanuit de Ajaxfilosofie. En ja, we worden wellicht kampioen. Maar is dat genoeg ? We zijn toch Ajacied om de wereld te verbazen? De UEFA cup finale met het voetbal van Bosz is toch mooier dan een kampioenschap onder de Boer ?
0 0
Freddy Al
Ik vind juist dat Ten Hag in de laatste serieuze wedstrijden een vrij offensieve speelstijl hanteert, en dat is prima.
Ik ben het dus met je eens dat we een aanvallend Ajax willen zien , nu vind ik de EL finale geen goed voorbeeld,daar lieten we zo goed als niets zien.
1 0
Toon meer reacties