Van der Sar: '15 maanden met Kluivert bezig geweest'

BVeenstra, 23-07-2018 om 15:45, 35734 views, Voetbalzone |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft laten weten dat men er bij Ajax alles aan heeft gedaan om Justin Kluivert langer binnenboord te houden. De rappe aanvaller besloot uiteindelijk zijn in 2019 aflopende contract niet te verlengen en maakte een transfer naar AS Roma.

'Justin Kluivert was een interessante zaak', vertelt Van der Sar in een video op Voetbalzone. 'We hadden graag met hem een nieuw contract getekend. We hebben vijftien maanden lang gesprekken met hem en zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) gevoerd, maar we kwamen niet tot elkaar.'

Van der Sar was in de veronderstelling dat het voor Kluivert goed zou zijn om nog een jaar of twee bij Ajax te blijven, zodat hij ook met zijn vrienden kon blijven spelen. 'Hij zat hier in de jeugdopleiding, heeft hier negen of tien jaar gespeeld', aldus de voormalig goalie, die ziet dat Kluivert nu een volwassen speler wordt. 'Dit jaar spelen we Europees voetbal (mits Ajax zich kwalificeert, red.), dus we dachten dat hij nog wel een jaar zou blijven.'

Dat gebeurde uiteindelijk niet en zodoende vertrok Kluivert voor een bedrag van ruim zeventien miljoen euro naar Italië. Van der Sar baalt van het vertrek van de buitenspeler, maar besluit sportief: 'Hij is een sterke speler, maakt doelpunten en geeft assists. Ik wens hem het beste toe in Rome.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suurendonk
Die heeft alles en iedereen in de zeik genomen. Hoeft zich in de ArenA niet meer te vertonen. Die hoeven ze van mij geen afscheid te geven.
1 0
PuurGeluk
Ik mis niks aan dat arrogante schoffie!!
1 0
Joseph
Nu maar hopen dat ze daar iets van geleerd hebben, met Gravenberg gaat precies hetzelfde gebeuren.
0 0
Hagmag
Roma heeft vandaag een nieuwe linkspoot gecontracteerd voor 37 miljoen.
Hij kan spelen als linker aanvallende middenvelder en linker vleugel aanvaller.
Hij wordt de concurrent voor Kluivert . En... die zal niet echt blij zijn.
Hij voelt de bui al hangen.
Dat wordt een dikke lederen fonteuil op de reservebank Justin.
succes daar in Rome.
2 -1
BarAjax
Dat gaat nog even niet door hoor ;)
0 0
Genant
Ze hebben Justin even aangekeken en toch geconcludeerd dat hij wellicht nog wat tijd nodig heeft.
0 0
geendagsvlieg
Malcom heeft bij Bordeaux drie seizoenen vrijwel alles als rechtsbuiten gespeeld. Maar goed, Barcelona schijnt een hoger bod gedaan te hebben en de transfer naar Roma lijkt van de baan.
2 0
kaashaas
:-) er is geen beter vermaak dan leedvermaak
0 0
Jantjeajax
Het beste jong heeft een paar leuke wedstrijden laten zien.
Maar ook drama potjes met name tegen de betere clubs in de subtop.
Dus waarop het gebaseerd is dat hij geweldig is vraag ik me ook af.
Het was niet iemand die er met kop en schouders boven uit stak

Dus 17 miljoen voor een ventje dat zijn naam mee heeft een goede deal.
Mist ajax niks aan
1 0
Lories
Maak voor Justin niet uit, links of rechts op de bank.
Over een jaar zal hij wel vertekken naar een middenmoter uit Duitsland en zal hij zeggen ' een droom die uitkomt ''
0 0
BarAjax
Telkens als hij een paar euro meer kan verdienen komt er een droom uit. Ik gok Championship, China of het MO na Roma. Daarbij gok ik dat het Roma tijdperk slechts 1 a 2 seizoenen duurt.
1 0
Inhartennieren
Het is erg triest hoe hij zijn Moerder, en Raiola het hebben gespeeld.
0 0
behangdelul
Lekker gerekt tot je nog een contract voor een jaar hard Justin! Laffe tak
8 0
Radie125
lekker man
0 0
Robinjo1988
Geeft maar weer aan hoe zwak vd Sar is als directeur. Je laat je toch niet piepelen door zon vetzak en een snotneus die nog niks heeft laten zien.
0 -13
L8
Integendeel zelfs. Erg sterk gehandeld. Hij heeft zich niet gek laten maken. Uiteindelijk beslist de speler zelf om wel of geen handtekening te zetten, daar kan hij dus niks over zeggen. Als iemand niet voor de club wilt spelen, kan hij beter vertrekken.
1 0
kaashaas
Na 5 maanden had je hem in de etalage moeten zetten en dan gelijk moeten doorschakelen naar zijn vervanger.

Nu hebben ze met je ballen gespeeld ... Sar
0 0
jarenfan
Mee eens.
0 0
DeWijsneus
Hij liet zich toch juist niet piepelen?!
5 0
Jornnn
Dat hebben ze niet gedaan. Anders was Kluivert nu de best betaalde selectie speler.
8 -1
Rentokill
Was ie dat waard dan?
1 -1
jarenfan
Begrijp niet,dat daar zoveel energie is ingestoken.
1 0
Ajax_026
Omdat de opleiding de "aorta" van Ajax is. Daarbij was Kluivert een jaar later waarschijnlijk voor meer vertrokken. Daarbij heeft Kluivert bijna 10 jaar bij Ajax van een opleiding genoten dus hij is ook een reclame bord voor Ajax.

Als hij het niet waar maakt > ....TJa hij was te vroeg vertrokken.
Als hij het wel waar maakt > ...Kijk dat is nou de AJax opleiding.

Maar in de ideale vorm wil je dat ze minstens 2 jaar als basis speler in het eerste presteren.
0 0
gi0vanni
2? Minimaal 3 jaar maar eigenlijk is minimaal 4 een betere norm. Maar de realiteit is dat sommige nog veel jonger als Kluivert vertrekken.
0 0
blava
Na zes maanden besprekingen afkappen, op de transfer lijst zetten en niet meer laten spelen. het lijkt mij sterk dat partijen na zes maanden nog met nieuwe voorstellen komen.
Dit beleid geeft duidelijkheid en voorkomt een hoop gezeur. Ook geen bemiddelings fee betalen aan zaakwaarnemer in die gevallen. Ik neem aan (en hoop) dat Ajax niets heeft betaald aan R.
0 0
Jaridebeste
Ondankbaar mormel.
3 0
OntlastendeMiddenvelder
Je zou natuurlijk kunnen zeggen: vanaf 1 juli 2020 werken wij niet meer met Raiola. Eens kijken welke jeugdspeler dan nog bij hem tekent.
6 0
RusselWestbrook
Ajax heeft net zoveel te zeggen over zaakwaarnemers van spelers als jouw werkgever te zeggen heeft over je tandartskeuze: helemaal niets.
1 -1
Tecmessa
Maar wat doe je dan als bijvoorbeeld een Frenkie of De Ligt dan wel bij Mino tekent? Ga je die speler dan niet meer opstellen? En zijn volledige contract uitdienen op de tribune? Dat is dan toch enorme kapitaalvernietiging? En wat voor signaal geef je daarmee af aan je jeugdspelers, willen dan die niet lever naar PSV of Feyenoord als ze weten dat ze daar 'eerder stappen kunnen zetten in hun carrière'. Ik snap het sentiment en vind Raiola ook verschrikkelijk, maar ik denk niet dat dit zo eenvoudig op te lossen is.
4 0
Boer Gijs
Spelers van Psv en Feyenoord kan Mino echt niet zo makkelijk wegbrengen. Dus wie dat als jeugdspeler denkt verpest zijn eigen carrière
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Vandaar dat de regel pas in de toekomst in moet gaan. Ik noem 2020, maar dat is misschien nog te vroeg. De volgende Justin Kluivert zal niet bij Raiola gaan als dat betekent dat hij later nooit een contract gaat krijgen. Dan kan hij voor PSV of Feyenoord kiezen, maar ja, als hij al in de jeugdopleiding bij Ajax zit en hij doet het goed, mag door naar het volgende jaar, lijkt het me waarschijnlijker dat zo'n knul (of zijn ouders) gewoon een van de talloze andere zaakwaarnemers kiezen.
0 0
Tecmessa
Nee, maar neem bijvoorbeeld Frenkie als voorbeeld, die is natuurlijk pas later naar ons gekomen. Stel dat een vergelijkbaar talent weer bij Willem II zit en kan kiezen tussen ons of PSV. En hij weet dat hij bij ons geen zaakwaarnemer mag kiezen a la Mino Raiola die een speler vroeg weg kan brengen naar een grote club, terwijl dat bij PSV wel mag. Kiest zo'n jongen dan nog voor ons. Je moet er als Ajax wel voor waken dat je aantrekkelijk blijft voor jeugdspelers en dat ze niet de indruk hebben dat Ajax jou zal 'gijzelen' met een langdurig contract waarbij ze je geen transfer laten maken.

Ik vind dit dus ook echt een waardeloos systeem, maar hopelijk begrijp je mijn punt dat ik denk dat je Mino niet zomaar kan verbieden zonder dat dat consequenties heeft voor je aantrekkingskracht als opleidingsclub.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik begrijp je en zou je zorgen delen als Ajax inderdaad Raiola zou boycotten. Toch lijken de mogelijke nadelen me niet opwegen tegen de duidelijke voordelen.
0 0
Danos
Ja tot je grootste talenten alleen bij Mino zitten ;-)

Ik denk vooral dat ouders en de spelers zelf beter moeten nadenken of het goed is om zo jong weg te gaan ? En als ze dat doen naar wat voor club en competitie neem bijv een City daar komt bijna tot niet een jeugdspeler door. En natuurlijk snap ik het geld stuk ook wel en eventuele blessures maar volgens mij begint begint ieder kind met voetbal omdat hij het leuk vindt en niet vanwege het geld.
0 0
Genant
Met Raiola als zaakwaarnemer willen ze gewoon niet bijtekenen. En al helemaal niet op een moment dat het Ajax goed uitkomt. Dat is een terugkerend patroon. Het zij zo, niets aan te doen. Zolang er spelers zijn die naar Mino luisteren sta je machteloos.
4 0
OntlastendeMiddenvelder
Zeventien miljoen is een schijntje.

Verder prima dat hij weg is.
1 -1
trainerdv
Tsja, dit geeft wel een inkijkje in de rare werkelijkheid die je als directeur hebt. 1.5 jaar onderhandelen met een snotneusje en zijn walgelijke zaakwaarnemer. Ik ken geen enkele bedrijfstak waar zoiets mogelijk zou zijn,
1 0
Ferd
Hetzelfde gebeurde al met Tete. 15 maanden onderhandelen, het begon al toen hij nog basisspeler was onder De Boer. Precies hetzelfde patroon.
1 0
MickS
en dan nog eens een snotneusje wat nauwelijks wat heeft gepresteerd en neergezet bij het 1e.
4 0
trainerdv
Haha, ja dat ook nog eens ja
0 0
JanTa
Kluivert is weg en die zien we nooit meer terug in de J.C. Arena, meer woorden maak ik er niet over vuil.
5 0
3*stars*3
Ik hou nu al mijn hart vast voor de gesprekken over 2 jaar, met zo’n Gravenberch...
Maarja veel gezegd en geschreven over ratjes Mino en Kluivert, fuck them.
12 -1
ajax4ever01
Daar sluit ik me bij aan.
1 0
GvanderK
15 maanden is ook zijn mentale leeftijd zoals hij overkomt voor de camera's. Van mij part is hij de nieuwe Ronaldo, hij komt wat mij betreft niet meer binnen bij Ajax.
4 0
Ruff Rhythim
15 maanden bezig geweest met een mannetje waarvan zn balletjes nog maar nauwelijks ingedaald zijn...man man wat een enorme energieverspilling is dat dan geweest zeg dat je na zo'n lange tijd nog niet tot elkaar kan komen. Alsof je met Ronaldo aan het onderhandelen bent geweest...

Hij bekijkt het maar lekker...
12 -2
AjaxPassion
Achteraf wellicht, maar dat is wel heel simpel. Ajax valt iig niks kwalijk te nemen hieromtrent.
2 0
Ruff Rhythim
Nee de blaam ligt wat mij betreft volledig bij Kluivert en zijn staf die hem van alles heeft ingefluisterd
0 0
MarkGroothuis
Edwin gaat er blind van uit dat we dit seizoen europees spelen?
1 -5
JordyAjacied
Er staan al 2 europese potjes op het programma en daar gaan er sowieso nog 4 bijkomen.
0 0
Tinus
Is tegen Graz een oefenpotje dan?
1 0
Johnnie
We spelen toch Europees? Toch minimaal 4 wedstrijden. Is aan Ajax om minimaal tot de winterstop Europees te spelen.
4 -1
433metdepuntnaarlinks
Je kan veel zeggen over vd Sar en zijn gematigde uitstraling zo af en toe, maar in de zaak Kluivert kun je Ajax niks kwalijk nemen. Raiola en Kluivert wilden belachelijke eisen en als je hem een jaar lang pampert en beloftes maakt ... het houdt een keer op. Als je er dan een kleine 20 mil voor krijgt na een paar degelijk potjes tegen Roda enzo, helemaal niet slecht gedaan.
9 0
Ajax#1900
Helemaal mee eens!
1 0
stefanzob
Eerst nog maar even plaatsen voor minimaal EL Edje.....
3 -2
wendoo9
Wat moest hij dan zeggen dat we geen Europees gaan spelen of zo !
2 0
stefanzob
Nou ja, het is natuurlijk wel te hopen. Maar hij brengt het als argument voor Kluivert om te blijven dat we sowieso Europees spelen. En dat is gewoon niet zo.
0 0
The Kaiser
Juist! Iets met de huid van een beer of zo....
1 -1
atalantanio
Dundalk-uit, you never know.
0 -2
AjaxAmsterdam
Precies! hij zegt hier dat Ajax al Europees speelt, maar dat is nog geen feit. Uit ervaring weet ik dat er niet op de zaken vooruit moet worden gelopen. Europees voetbal spelen is absoluut geen zekerheid
1 -2