Ajax mogelijk tegen Standard Luik in 3e vr CL

BartVeenstra, 23-07-2018 om 14:10, 59871 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax moet eerst nog maar eens de tweede voorronde van de Champions League overleven, maar toch weet de Amsterdamse club al tegen wie het gaat spelen mocht het zich plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League: Standard Luik. Maandagmiddag werd Ajax tijdens de loting gekoppeld aan de Belgische club. Mocht Ajax verliezen, wacht in de derde voorronde van de Europa League Dundalk of AEK Larnaca.

Hierdoor ontloopt Ajax (voorlopig) Fenerbahçe, Spartak Moskou en Slavia Praag. Ajax speelt, mocht het zich plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League, op dinsdag 7 augustus eerst uit tegen Standard Luik. Op dinsdag 14 augustus volgt de return.

Verder werd er ook geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Mocht Ajax namelijk worden verslagen door Sturm Graz moet het kwalificatie zien af te dwingen voor de groepsfase van de Europa League. In dat geval speelt Ajax tegen de winnaar van het tweeluik tussen Dundalk en AEK Larnaca. Deze wedstrijden worden gespeeld op donderdag 9 en donderdag 16 augustus.

De loting voor de derde voorronde Champions League:

Standard Luik - Ajax/Sturm Graz
Benfica - Fenerbahçe
Slavia Praag - Dinamo Kiev
PAOK/FC Basel - Spartak Moskou

Bijzonderheden:
- De vier clubs met het hoogste UEFA-coëfficiënt hebben een geplaatste status. Wanneer een geplaatst team in de tweede voorronde verliest, neemt de winnaar - die een lager coëfficiënt had - de coëfficiënt over bij de loting
- Clubs die in de derde voorronde van de Champions League worden uitgeschakeld kwalificeren zich voor de groepsfase van de Europa League.
- Er wordt maandagmiddag ook geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Mocht Ajax namelijk verliezen van Sturm Graz moet het kwalificatie zien af te dwingen voor de Europa League. Deze loting begint om 14.00 uur.

De rugnummers van Ajax zijn bekend! Bestel nu het nieuwe Ajax-shirt met de naam en het rugnummer van jouw favoriete Ajacied!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gijsje
In de Telegraaf staat als je on 3e voorronde CL wordt uitgeschakeld je toch eerst play-offs EL moet spelen.
0 0
SoAFCA
klopt pas bij 4de voorrondes ben je zeker van groepsfase EL
0 0
jamirosultan
iemand kaarten fside? ik kan 2 kaarten halen en heb zelf al kaarten fside via via geregeld.
0 0
mvdk
Ajax haalt de groepsfase en PSV krijgt Karma op bezoek. Misschien leuk om dan een berichtje naar Lozano te sturen, iets met: Iff you can't beat them, join them...
1 0
mvdk
Jammer dat het weer op Ziggo komt...
1 -1
ddkoning
vind je dat vreemd met zo'n sponsor??
0 0
NouridolbergNeres34
Prima loting, had echt veel zwaarder gekund.
1 0
mickey2602
Zou me kapot lachen als wij wel CL halen met 3 voorrondes en PSV met 1 voorronde uitgeschakeld wordt.
Aan de andere kant,2 Nederlandse ploegen in de CL is al wel een tijd geleden,zou ook wel weer eens mooi zijn.
3 -1
gdwa
Met deze loting is uitgeschakeld worden 100% eigen schuld!!
3 -1
MankeNelis
De pest is dat Sturm Graz hier komt counteren. Die gaan gewoon voor de goal staan. Daarvoor huiveren de meesten met Salzburg (was een goede ploeg met Soreano en Mané) en Rapid in het achterhoofd. Wat een drama wedstrijden waren dat met Frank tikkie breed. Eigenlijk krijg je van hetzelfde met Ten Hag. Als we dit laten glippen moet Ten Hag flink tegen zijn huig gepist worden.
9 -3
DonAdam
Lol. Je pist nog net niet in je broek, he?

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Je durft nog dat Mokums embleem als avatar te nemen? Lachwekkend. Dit is zo niet des Ajax en je krijgt nog bijval ook! Je lijkt net een moedeloze Feyenoordsupporter! Net als al die broekpoepers die je een duimpje omhoog geven.

Dan heb ik het er niet eens over dat onze ploeg niet lijkt op die ten tijde van Salzburg en Rapid Wien, laat staan dat Graz een goede ploeg heeft. De logica achter die vergelijkingen is ver te zoeken.
2 -2
Jappindo
speelt Ajax dan eerst thuisof uit tegen Standard?
1 -6
Ajax27
zucht... Google.
6 -11
Labrador
was mij ook niet duidelijk. Maar bedankt voor je lieve reactie
3 0
GvanderK
Reageer dan gewoon niet...
2 0
DonAdam
Zo'n beetje de mooist mogelijke loting mogelijk, eerst Graz dan Standard, en we hebben een aantal topspelers gekocht om onze toptalenten te begeleiden, maar nog steeds is het allemaal kut op AzijnShowtime.

Ik verheug me alvast op komend seizoen. Ik ga i.i.g. met volle teugen genieten van de komende mooie wedstrijden. Ik heb het volste vertrouwen op een goede afloop; maar, ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die de moeite heeft genomen om Graz eens aandachtig te bekijken. Daarom heb ik geen reden om te veronderstellen dat we zouden gaan sneuvelen de komende week.
7 -7
Piejotter
Ik deel je mening over de vele azijnpissers, gelukkig zijn er nog uitzonderingen. Ik zie het ook positief in al zal het zeker niet gemakkelijk worden maar dat houd het spannend. Hoop op een gelukkige loting in ronde 4. Ajax verdiend wat geluk.
0 0
Nosky
Alstublieft, verlicht me met een geslepen analyse en vertrouwende woorden.
Ik ben bloed nerveus..

Ajax - Graz is een wedstrijd die je normaal gesproken 9 keer wint als je hem 10 keer speelt, maar die kwalificatiewedstrijden.... Ik ben er zo niet gerust op..
1 0
gdwa
Die ene keer was vorig jaar toch? Kan je er nu wel gerust op zijn.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik heb (weliswaar op snelheid 2) ff door de wedstrijd van Sturm gekeken die op youtube stond. Beetje doorgeskipt en de live chat een beetje gevolgd, opstelling beetje uitgezocht of ze wel met de basis 11 speelden (jaja je moet wat op een vrije middag met warm weer in de tuin!), de conclusies:

*Sturm Graz speelde met behoorlijk wat namen die vorig jaar het meerendeel gespeeld hebben dus ik ga ervan uit dat daar zeker 2/3de basisspeler van was.
*Ze speelde een 3-5-2 met hoge backs en speelde op het oog aanvallend, ze speelde tegen een zwakkere tegenstander dus tegen Ajax staan die gewoon de bus te parkeren en gaan ze voor de omschakeling (zoals de trainer al aangaf).
*Op het oog willen ze voetballen, bal achterin rondspelen, naar het middenveld maar dan houdt het op. Alibi-voetbal, kijk ons willen voetballen ... vervolgens vonden ze geen opening en roeien ze hem naar de vleugel of spits die het vervolgens mogen uitzoeken.
*Mager niveau, matige spelers
*De chat van Sturm Graz was nog negatiever dan AzijnShowtime, "alleen als Ajax twee mega off-days heeft dan maakt Sturm een kleine kans".

Je weet in elk geval dat Sturm Graz ons 70% aan de bal laat en dat alleen de omschakeling een gevaar kan zijn. Mogelijk zetten ze ons ff onder druk maar als je dat rustig uittikt zakken ze helemaal terug. Dan is het gewoon simpel, geduldig blijven en vooral niet in de val lopen waar we al jaren in vallen: paniek krijgen als het niet lukt en gekke dingen doen. Want dat kunnen we zeg! Als we domineren maar niet scoren dan komt er paniek, gaan systemen ineens verandert worden, wissels erin, organisatie weg en ineens schieten we van 25 meter. Rustig blijven en lekker die bal laten gaan, Sturm Graz stelt echt niks voor. Lees net dat ze ook nog een ervaren speler missen, moet goedkomen!
3 0
DonAdam
Dank je.

Graz speelt de Belgische aanvallende 5-3-2 variant, waarbij de CV's bij balbezit wijd uit elkaar gaan staan en de backs zeer diep gaan staan. Graz probeert met verzorgt voetbal van achteruit op te bouwen. Men poogt de bal door verplaatsingen vlnr en vrnl een vrije man te vinden. Graz is geen Belgie en heeft geen wonderploeg, is niet goed op elkaar ingespeeld en het heeft geen bijzondere spelers, dus erg snel gaat het spel niet, waardoor er zelfs tegen laagvliegers lastig een vrij man op het middenveld gevonden wordt, waardoor de bal vaak terug moet. Zo nu en dan gaat de bal lang en diep, wat veelal tot balverlies leidt.

In de wedstrijd tegen Kapfenberg creerden ze bijna niets en kwamen tot scoren door een afstandschot, dat via de paal in de voeten van ene Markus Pink terecht kwam, die vervolgens kon scoren.

Ik verwacht dat Ajax in de Arena Graz vroeg druk zet en bij de keel pakt, waardoor het lijkt alsof Graz de bus parkeert, maar dat is zeker niet de filosofie van die ploeg. Er zal dan veel lang worden gespeeld, en het is aan met name Mathijs de Ligt om geen duel te verliezen. Aangezien de spitsen niet groot, niet sterk en niet buitengewoon snel zijn, vermoed ik hier geen problemen.

Ook omdat het publiek van kiet af aan achter de ploeg zal gaan staan, ga ik uit van een simpele overwinning.
1 0
Superjan
Thanks!
1 0
koenos1
Helemaal met je eens. Sturm is een aantal sterkhouders kwijt, alleen ze hebben wel een nette voorbereiding afgewerkt
0 0
amthree
Alleen winst telt!!
0 0
DeBaarsjes
Eerst maar proberen Sturm Graz te verslaan maar Luik scheelt gelijk 3 vrije dagen opnemen....
0 0
koenos1
Ik schat Sturm Graz hoger in dan Standard
2 0
JordyAjacied
Als we het allemaal halen, scheelt het toch 1 zware tegenstander we hadden er ook 2 kunnen hebben. In die play off is het alles of niets, geeft een extra kick mee (Kiev toen). Luik is ook gewoon een mooie tegenstander, vol uitvak, we weten hoe het ging in de EL, dat worden hete potjes.
1 0
Bobbaasje
Dundalk of AEK Larnaca.
1 -1
Vak430
Eerst uit of thuis?
0 0
Bobbaasje
Eerst thuis, daarna uit.

Gewoon winnen van Sturm Graz, dan mogen we eerst uit en daarna thuis tegen Standard Luik en de Europa League ticket is dan al een feit.
2 0
Labrador
Dat wordt een kut combi.
0 0
Dexy
Stel: we verslaan Sturm Graz en we weten ook Standard Luik naar huis te sturen. Moeten we in dat geval nou nog een play-off-ronde spelen?
0 -1
Stamstadam
Ja tegen Dundalk of Larnac
0 -3
Figo
Nee joh... die treffen we als we verliezen van Graz
2 -1
Stamstadam
Heeft zijn post aangepast. Hij vroeg eerst of we play-off moesten spelen als we van Graz zouden verlliezen.
2 0
afca87
Ja
1 -1
Vak430
Ja.
1 -1
Dexy
Oke, thanks.

En hoe zit het als we verliezen van ofwel Sturm Graz, ofwel Standard? Hebben we in beide gevallen dan nog een play-off-ronde voor de EL tegoed?
0 -1
Nosky
Verliezen tegen Sturm Graz is instroom derde vooronde EL, daarna nog playoffs.
Verliezen van Luik (dus winst Sturm Graz) is hoofdtoernooi EL.
2 0
Dexy
Heel erg bedankt voor de uitleg, thanks!
1 0
Vak430
Als we winnen van Graz hebben we al zeker EL volgens mij.
1 0
ossenaar
Klopt.. Bij winst Graz en verlies Luik hebben we sowieso groepsfase Europa League. Als we verliezen van Graz moeten we een playoff tegen Dundalk of Larnac om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Welke ploegen we in de Playoffs kunnen loten na winst op Graz en Luik weet ik eigenlijk niet. Maar dat we gunstig hebben geloot is een feit..
1 0
Dexy
Volgens mij treffen we dan ploegen als Benfica/Spartak/Basel etc.
0 0
Sergevanw
Volgens mij heb je na standard cl
0 0
NotForSale
Nope eerst nog 4e voorronde (ook wel play-offs genoemd)
0 0
Sergevanw
Volgens mij heb je na standard cl
0 0
Sergevanw
Volgens mij heb je na standard cl
0 0
bremovic
naar dundalk of aek moet je nog een ronde spelen hoor
0 0
ErikAjax1983
Prima loting en dus prima vooruitzicht; nu eerst 'ff' focus op Sturm Graz
0 -1
Nosky
Nondeju jongens, de zenuwen gieren nu al door mijn lijf..
'Normaal gesproken' zou Ajax met gemak van Sturm Graz moeten winnen, en ook Standard is verre van een zware tegenstander.

Maar Ajax en voorrondes.... Ik ben er niet gerust op..

Aan de andere kant, áls Ajax de playoffs haalt, groeit mijn vertrouwen wel weer. Dan hebben we er 4 Europese potjes en 2 Eredivisiepotjes opzitten alvorens aan te treden tegen in geen geval onmogelijke tegenstander. Maargoed, de huid en de beer..

Pfff.. ik hoop zo dat er woensdag een goed resultaat komt. In uitgangspositie en in vertrouwen.
2 -1
hakkietjakkie
Ik heb precies hetzelfde haha! Zit ook voor het eerst sinds jaren weer een keer in het stadion (niet gelijk haten dat ik zelden naar het stadion ga, vind wedstrijden thuis op groot scherm kijken gewoon fijner :D) met mijn oom dus extra leuk!
0 -1
AFCAsphere
Ik ga ook weer sinds een lange tijd weer. Pa gaat sinds zijn laatste bezoek aan de Meer en het Olympisch stadion voor het eerst mee naar de JCA. Waar zit je?
0 -1
Nosky
Ik zit niet in het stadion, met dergelijke wedstrijden niet zo'n behoefte aan. Ben er de 11e tegen Heracles weer bij.

Ik hoop wel dat het stadion flink los gaat, dat kan Ajax god gebruiken.
0 -1
Ajax412
Ah mooi dat je erbij bent, geniet van de wedstrijd en de sfeer! Ajaccieden horen met de borst vooruit zo'n wedstrijd in te gaan, zonder onderschatting natuurlijk! Tadic zal nog niet spelen, maar kan wel al invloed uitoefenen in de kleedkamer natuurlijk!
0 -1
Stamstadam
Moet te doen zijn als je de selecties naast mekaar zet
0 -1
Ruudje74
Prima loting, niks mis mee. Play-offs moeten haalbaar zijn. Weet niet wat we dan tegen kunnen komen. Resultaten in oefenpotjes zeggen me niks. Je hebt daarbij altijd rekening te houden met welke spelers er nog niet zijn vanwege WK, hebben ze die dag stevig getraind? Wisselende opstellingen om spelers uit te proberen, etc.
Gelijk tegen Wolverhampton is echt niet verkeerd, gewoon een BPL club. En in die wedstrijd miste je nog wat jongens.
Veel spelers nog met kwaaltjes, toevallig ook de jongens waar transfergeruchten omheen zijn. Frenkie, Ziyech...
Tadic en Blind nog niet wedstrijdfit, dan mis je al 4 belangrijke spelers, althans op het gewenste niveau. Tagliafico zal nog weinig gespeeld hebben. Mis je dus eigenlijk de 5 jongens die de ervaring brengen en een surplus aan kwaliteit hebben. Sturm Graz overleven en daarna knallen.
1 -2
korem
Inderdaad volgens mij hebben wij bij Ajax nog nooit een hele goeie voorbereiding gehad op papier, als je Feyenoord zag tegen Basel 5-0 zou je denken die worden met 2 vingers in de neus kampioen van Nederland maar die worden max 4e snapje het zegt gewoon helemaal niks.
1 0
Bobbaasje
Junior, Luyindama en Ochoa toch wel de sterkhouders van Standard Luik.
0 0
Fritsie81
Junior is verkocht. Gaat voor het geld in Qater ballen. Lestienne is gehaald als vervanger (En Sa in de spits) Geen idee of die nog wat kunnen.
0 0
JesseMKB33
Ochoa kan er niks van. Op het WK 2014 na is het een vreselijke grabbelaar, met heel af en toe een hele goede reflex.
0 0
Nosky
Dat vond ik ook zo'n ontzettende hype toen.
Zijn reflexen zagen er allemaal retespectaculair uit inderdaad, maar men vergat constant op te merken dat 90% van die ballen recht op hem afkwamen.
Prima keeper hoor, maar niet zo bijzonder als toen gedaan werd.
Maar schijnbaar keept ie dus bij Standard.. Dat verklaart genoeg.
1 0
AFCAsphere
Keept hij opeens de wedstrijd van zijn leven tegen ons :p
0 -1
Basvann
Indien men van Sturm Graz weet te winnen, speelt Ajax dan eerst uit of thuis?
0 0
Bobbaasje
Eerst uit, dan thuis.
0 0
Mark11
Lekkere loting hoor! Ook gunstig dat Benfica tegen Fener speelt en bijv. Basel tegen Spartak. Dan vallen er sowieso twee van die clubs af. Maar goed, eerst Sturm Graz pakken!
4 0
Jayq
Ajax heeft in de Play-off ronde (als die bereikt wordt) sowieso een ongeplaatste status.

Als Basel doorgaat ten koste van PAOK

Geplaatst:
Winnaar Benfica - Fenerbahce
Winnaar Basel - Spartak Moskou

Ongeplaatst:
Winnaar Slavia Praag - Dynamo Kiev
Winnaar Standaard Luik - Ajax/Sturm Graz


Als PAOK doorgaat ten koste van Basel

Geplaatst:
Winnaar Benfica - Fenerbahce
Winnaar Slavia Praag - Dynamo Kiev

Ongeplaatst:
Winnaar Standaard Luik - Ajax/Sturm Graz
Winnaar PAOK - Spartak Moskou

In het meest gunstige geval wordt Basel in 2de ronde uitgeschakeld door PAOK. (Mij lijken Slavia Praag en Dynamo Kiev namelijk net iets minder dan Basel of Spartak Moskou)
0 0
Geoffajax06
Als van Basel, Kiev of Benfica maar 1 de play-offs haalt dan heeft Ajax een geplaatste status.
0 -1
Jayq
Nee, want de loting is op 6 augustus, dus voor aanvang van de 3de voorronde.

De winnaars van de wedstrijden met Benfica en Basel (of Kiev als Basel de 2de ronde niet overleeft) zullen de geplaatste status hebben.

(Net als in de loting van vandaag, Sturm Graz ook een geplaatste status heeft omdat ze tegen Ajax spelen)
0 0
Jornnn
En daarna de play offs. De weg is lang, maar we starten top fit aan de competitie.
0 0
behangdelul
Met Edmilson jr, Marin en Ochoa als blikvangers een leuk elftal maar dit Ajax moet daar over heen kunnen knallen. Prima loting en perspectief
3 0
NoMoreMrNiceGuy
In de voorbereiding knallen we al over iedereen heen dus waarom niet Sturm Graz en daarna Standard?
Let op Europa! Ajax komt eraan!!
1 -2
behangdelul
huilie huilie...weet jij waar de nadruk op ligt? Misschien wel het conditionele waardoor ze niet vol kunnen gaan. Maar blijf jij lekker resultaatgericht naar de voorbereiding kijken.
2 0
4xEC1
Pfffff. We weten totaal niet waar Ajax staat op dit moment. Zo'n 3e voorronde zo vlak na het WK is natuurlijk verre van ideaal met al die spelers die pas zo laat instromen en met een trainer van wie niemand nog weet of hij het gaat redden. Bizar eigenlijk dat je nu al de wedstrijden van het jaar speelt voordat de competitie is begonnen.
4 0
AFCZlatan
Dan hadden ze vorig jaar maar beter hun best moeten doen. Nu ondervinden we de nadelen ervan. Ik vind niet dat ze dat als excuus mogen gebruiken.
1 0
WZAWZDB1900
Zo raar is het niet
0 0
Eastwood
Zorg nu eerst maar eens dat je van Sturm Graz wint. Dan praten we daarna wel over de volgende tegenstander. Ondanks dat de selectie zeer goede voetballers heeft, moet ik het allemaal nog zien.
7 0
Redrum
Lijkt me de meest gunstige loting die mogelijk was, maar we moeten ons nog niet met deze smerige club uit België bezig houden natuurlijk. De focus moet volledig op Sturm Graz liggen.
13 0
Redlum
Verstandige teksten!
0 0
tMuurtje
First things first, alsjeblieft.
Sturm Graz zou zomaar eens een hele lastige hobbel kunnen worden.
Pas als die genomen is kun je je druk gaan maken om een gunstige loting.

Trouwens, stel Graz en Standard worden verslagen, moeten we dan niet nog een play-off wedstrijd spelen voor de groepsfase?
8 0
Redrum
Ja dan moeten we nog één tegenstander verslaan om CL te halen. Je zal zien dat we dan het Fenerbahce van Flip Counter treffen.
2 0
tMuurtje
Haha. Met een getergde Gudelj.
0 0
Mathobo
Die gaan echt niet van Benfica winnen
0 0
jaribombari
Jawel.
0 0
didierajax020
Klopt.
0 0
MosesD
Focus op EL, dat is ons podium. In CL hebben we niets te zoeken, bovendien is die veel te voorspelbaar.
5 -12
Michelinho
CL halen helpt wel om spelers voorlopig te behouden. Daarbij prima voor de ervaring, centen en mogelijk marktwaarden. Je moet alleen niet kansloos vierde worden, de rest is win-win.
0 0
GvanderK
Kom op zeg, Ajax hoort altijd vol voor de Champions League te gaan als deze kans zich voor doet! EL is ook hartstikke mooi, maar niet het hoogste podium voor Ajax... Voor clubs als AZ, Feyenoord, Vitesse is de Europa League wel het hoogst haalbare. Ajax moet altijd vol voor het beste gaan, ook in 2018 en dat is kampioen worden en CL spelen. Maar uiteraard moeten ze eerst maar is zien te winnen woensdag.
7 -1
MosesD
Maar wel altijd realistisch blijven. De CL daar hebben Nederlandse clubs helaas weinig te zoeken. De realiteit van nu. Maar EL is hartstikke leuk en stuk minder voorspelbaar. Hoop dat UEFA deze competitie financieel ook wat aantrekkelijker gaat maken.
2 -3
Nosky
Waarom zou Ajax niets te zoeken hebben in de CL? Iets meer dan een jaar geleden waren we nog finalist EL.
We staan op plek 31 op de UEFA ranking, er doen 32 teams mee in het hoofdtoernooi CL.
De laatste keren dat we meededen in de CL hadden we megazware poules, werden steevast derde en een aantal keer op een haar na (en na diverse dwalingen) tweede.

Ajax heeft een zeer degelijke selectie op dit moment. Als die selectie maar een geoliede machine wordt, en bovenal, op tijd.

Waarom zou Ajax niets in de CL te zoeken hebben?
5 0
MelleAfca
Ik snap het probleem niet zo goed.
Dan pakken we toch 6 topwedstrijdjes mee, worden we derde en kunnen we alsnog de Europa League in. Iedereen tevreden.
4 0
GvanderK
Precies dat ja, 8 finales zou prachtig zijn maar tenminste 3e worden en verder gaan in CL moet kunnen.
1 0
GvanderK
Realistisch zijn is zeker belangrijk maar we gaan zien wat de spelers neerzetten de komende tijd. Wie weet loopt het straks als een malle en redden we het wel. Maar als Ajax zijnde zou je eigenlijk altijd CL moeten spelen.
0 0
Michelinho
Als het algehele niveau van de ED niet snel omhoog gaat en daarmee de prestaties van NL clubs in Europa zie ik Nederland eerder kelderen dan stijgen op de Europese ranglijst.
Maar zelfs dan is het hopen dat de UEFA de oren niet laat hangen naar bv. Frankrijk dat vast ook wel standaard vier CL-tickets wil. Een keer met je ogen knipperen en onze landskampioen speelt 2e voorronde CL...
0 0
jaribombari
Ach... vorig jaar deden FK Qarabağ, NK Maribor, Celtic en Olympiakos mee. Daar doen we niet voor onder toch?
6 0
koreem
Why not both? CL, geld pakken en 3e worden en door gaan in de EL.
3 -1
MosesD
Tja, ik vind het allemaal een beetje te hoog gegrepen. EL veel leuker.
0 -2
4xEC1
Wir zegt dat je 3e wordt dan? 4e is ook reëel en dan heb je helemaal niks
1 -1
Aspers73
Voordeel is dan wel dat PSV niet 40 miljoen krijgt, maar 20 samen met Ajax.
1 0
Aspers73
Zullen de burgemeesters blij mee zijn! Naar mijn mening de best mogelijke loting, maar dan zul je zien dat we Sturm niet voorbij komen!
0 0
Finidi en Nwanko
Leuke gelijkwaardige tegenstanders. Volgens mij kunnen het spannende potten worden. Leuk voor de toeschouwers.
1 0
gras
Alles zit mee. Goede aankopen, Ziyech en de grote talenten zijn er nog en een gunstige loting.

Moet het spel alleen wel eindelijk eens gaan lopen.
4 0
Finidi en Nwanko
Geen ongunstige loting maar we zijn zeker niet beter.
0 -1
gras
Mjah, ik denk het wel qua kwaliteiten. We speelden uit tegen Standard onder Bosz met veel reservekrachten een stuk beter dan Standard.

Natuurlijk is de groep niet identiek, maar Ajax weet dat het deze ploeg kan verslaan. Alleen is het spel lichtjaren verwijderd, zowel qua directheid van de opbouw, veldbezetting en intentie, van het spel dat we toen speelden. En dat terwijl de echte hoge druk er nog niet eens in zat.
0 0
Finidi en Nwanko
Weet je, wij Nederlanders zijn er sterk in om naar onze potentie te kijken iov waar dat in uitmondt qua resultaat. Dat brengt een risico met zich mee als je met de neus op de feiten wordt gedrukt, namelijk teleurstelling. Ik ben het dus met je eens, maar weten dat het kan en het ook laten zien zijn dusvtwee verdchillende dingen.
0 0
AFC34
Prima loting, maar laten we niet op de zaken vooruitlopen! Eerst storm gras maar eens opzij vegen. Word nog lastig zat!
3 0
Johnvanessen
7 augustus uit en 14 augustus thuis mochten we doorgaan?
1 0
Afcas20
Is dat al zeker?
0 0
Johnvanessen
Dat was mijn vraag. Vandaar die vraagteken :)
0 0
ambtenaar
Mooi, zijn echte goorlappen het Feyenoord van België.
0 -5
Bobbaasje
FC Den Bosch zul je bedoelen.
2 -1
ambtenaar
Kan me niet heugen dat Fc den Bosch Europees speelde, Feyenoord wel maar dan voor spek en bonen.
0 -2
Bobbaasje
Ajax >< Anderlecht
Feijenoord >< Royal Antwerpen
ADO Den Haag >< Club Brugge
FC Den Bosch >< Standard Luik
2 0
ambtenaar
Weer wat geleerd.
0 0
Johnvanessen
Kunnen we Fener of Spartak nog loten in die ronde daarna?
0 0
tmvde
Ja, de Play-offs zijn met alle teams (niet-kampioensroute) die de derde voorronde doorkomen.
2 0
Dolberg25
We kunnen zelfs tegen Benfica komen...
0 0
Johnvanessen
Dus deze?

Benfica-Fener
Slavia praag - Dinamo
Paok/Basel - Spartak
1 0
JariJari
Onze opties voor de playoff:

zeker: Winnaar Benfica-Fenerbace

Als Basel doorgaat: Winnaar Basel-Spartak
Als PAOK wint: Winnaar Slavia Praag - Dinamo Kiev

Loting voor playoffs is voor het spelen van de derde voorronde (net als nu de derde voorronde wordt geloot voor het spelen van de 2de voorronde).
0 0
RusselWestbrook
Lekker, die app.
0 0
Michelinho
De hele server lag even plat. De desktopversie is net pas weer bereikbaar.
0 0
Michelinho
Meteen een leuke klus voor Urbain Haesaert die TBS kan helpen bij de analyse. Ja nu al, want de heenwedstrijd is al op 7/8 augustus.
0 0
RusselWestbrook
TBS, haha. Arme Tonny
3 0
Stone020island
Tijd voor wraak
1 -3
AFCAsphere
Kansloze zogenaamde hooligan. Mensen zoals jij geven Ajax supporters een slechte naam.
0 -2
Mokumnorth
Je doelt op 2000 neem ik aan?
0 0
Bobbaasje
Beter dan Spartak Moskou of Fenerbahçe, dus het had slechter gekund met de loting.
1 0
koenos1
Zal Standard ook blij zijn? ;)
0 0
ELNINO
Prima lotingkje
0 0
Bky
Dat wordt weer kansloos fakkels over en weer gooien waarschijnlijk.
4 0
MelleAfca
Play-offs zijn nu zeker haalbaar
0 0
Bobbaasje
Prachtige loting! Standard Luik moeten we hebben.
0 0
LS16
Tevreden met Luik
0 0
Jelephi
Prima loting. Lekker dichtbij ook!
0 0
MelleAfca
Standard Luik!
0 0
Kilum
luik it is
0 0
Dolberg25
Standaard Luik is het!
0 0
Toon meer reacties