Schöne en Ziyech lijken fit voor Sturm Graz

BVeenstra, 23-07-2018 om 07:10, 29994 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax lijkt woensdag in het duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League 'gewoon' te kunnen beschikken over middenvelders Lasse Schöne en Hakim Ziyech. Beiden lieten het oefenduel met Wolverhampton Wanderers wegens lichte klachten aan zich voorbijgaan, maar een dag later (vrijdag) hervatten zij de groepstraining alweer, zo meldt De Telegraaf.

Het thuisduel met Sturm Graz komt waarschijnlijk nog wel iets te vroeg voor aanwinst Dusan Tadic. De Serviër trainde zondag in afwachting van zijn werkvergunning voor zichzelf. Nu het papierwerk in orde is, kan hij vandaag (maandag) beginnen aan de groepstraining. Volgens De Telegraaf lijkt een basisplaats voor Tadic na twee weken vakantie een te groot risico.

Ook achter de naam van de andere miljoenenaanwinst, Daley Blind, staat nog een vraagteken. De verdediger annex middenvelder is een maand later begonnen met trainen dan de spelers van Ajax, waardoor hij nog niet topft is. Wanneer Blind niet fit is, lijkt Frenkie de Jong links centraal achterin zijn logische vervanger.

De wedstrijd tussen Ajax en Sturm Graz begint aankomende woensdag om 20.30 uur en is - op enkele kaarten op de F-Side na - helemaal uitverkocht. Een week later, op woensdag 1 augustus, volgt de return in Oostenrijk.

Van €20,00 voor nog maar €12,50! De laatste exemplaren van het originele WZAWZDB-shirt!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Trainer21
Onana, mazraoui, De ligt,Blind, Tagliafico, Vd beek, f de jong, Ziyech, Neres,Dolberg,Tadic
0 0
Van Reenen
Misschien Ziyech linksbuiten, Dolberg ernaast en rechts voorin Neres. Kan Frenkie linkshalf en Tadic rechtshalf en Schöne erachter. Of Eiting, maar Schöne heeft veel meer internationale ervaring en we kunnen ons geen nederlaag permitteren.
0 0
ElBlanquito
Noa Lang gaat donderdag starten. Ik denk voor hem een lastige wedstrijd om officieel te debuteren, maar laten we hem het voordeel van de twijfel geven.

Zin in!
1 0
DulceDesde
Donderdag!! ik weet niet welke wedstrijd jij bedoelt maar de wedstrijd tegen Sturm Graz is as Woensdag hoor.
0 0
Bocarra
Vanmorgen had ik iets geschreven dat de Ajax supporters zich mogelijk woensdagavond niet als 1 blok achter het team ging scharen... Dat zij bij de minste of geringste tegenslag zich tegen de ploeg zouden kunnen keren.

Dit is waarom:
Forse kritiek op 'Baby Schol' Blind en Overmars: 'Ongehoorde massa misleiding' Zondag 22 juli 2018 om 21:37
De meeste fans zijn blij met de terugkeer van Daley Blind, maar Ajax-fansite AFCA.nl is behoorlijk kritisch. Er is niet alleen kritiek op Blind, ook directeur spelersbeleid Marc Overmars komt er niet goed vanaf.

'Alsof Jezus terug op aarde is gekeerd', zo valt er te lezen. 'De hysterie kent geen grenzen. Dat Knotje Piepelotje een zeer matige verdediger is telt niet. Dat-ie dus op de posities van Schöne, De Jong en Eiting ingezet gaat worden ook niet. Dat-ie bij United simpelweg niet meer aan de bak kwam is ook geen issue. (...) We gaan zien of Baby Schol de enorme verwachtingen waar kan maken. Gezien zijn laatste bijzonder zwakke optredens in Oranje zijn grote reserves echter op zijn plaats.'

AFCA.nl moet nog maar zien of Ajax tegen Sturm Graz goed voor de dag komt. Er klopt 'nog niets van' in Amsterdam. 'Wat wel loopt als een trein is de Ajax-propagandamachine. De transfers van Tadic en vooral die van Blind zijn door het eigen media-apparaat en vooral ook via huisroeptoeter De Telegraaf, lees Mike Verweij (Ajax-watcher, red.), dermate gehyped dat het lijkt alsof de meeste prijzen alleen nog maar opgehaald hoeven worden.'

Dan komt Overmars ter sprake. De technische man kondigde deze week aan dat de miljoenentransfers van Blind en Tadic slechts 'het begin' zijn en dat Ajax het Bayern München van Nederland moet worden. 'Het begin...De zes jaar hiervoor waarin de teller op zo'n zeventig (!) aankopen kwam te staan en die de afgelopen vier jaar geen enkele prijs opleverden worden we even geacht te vergeten. Een staaltje ongehoorde massa misleiding.'

'Je staat aan het einde van jouw doodlopende B-weg. CL-deelname kan je een afslag bieden waarop enige tijd wat ademgehaald kan worden. Meteen alweer falen smoort alle goede bedoelingen echter direct. En dan is je tijd gewoon op', aldus AFCA.nl over Overmars.
0 -1
Jelephi
Houd toch op met Schone man.
1 -1
BarAjax
Rustig. Schöne is onze Pirlo.
0 0
JHM
Schone brengt in zo'n wedstrijd nog steeds meer ervaring en rust dan bijv. Eiting. We mogen blij zijn dan Lasse erbij is, zeker tegen die 5-mans verdediging. Dan kan zijn trap het verschil nog wel eens gaan maken.
2 0
Ajaxsupzuidned
Schone valt in dergelijke wedstrijden altijd door de mand: is te traag en wordt totaal overlopen.
1 0
Redrum
Ja we zullen wel moeten deze wedstrijd. Als Blind en Tadic aansluiten dan is Lasse zijn plek echt wel kwijt hoor, maak je geen zorgen.
0 0
Johnvanessen
Onana
Maza- de Ligt - Blind - Taglia
vd Beek - de Jong - Ziyech
Neres - Dolberg - Lang

Mocht Blind het niet volhouden, Frenkie naar achter, Schone op het middenveld. Tadic tweede helft voor Lang. Geloof nooit dat hij niet heeft getraind voor zichzelf. En zo'n speler geeft alleen maar een boost aan het team en het stadion!
1 0
AJAIXIXIXI
Hopelijk is Blind fit genoeg om te starten anders krijg je dit :
Onana
Mazraoui - De ligt - De jong - Tagliafico
Vd beek - Schone - Ziyech
Neres - Dolberg - Lang

Europees kan je denk ik niet meer met Lasse in de basis beginnen en wanneer Blind kan spelen kan hij de plek van Frenkie overnemen en dan kan Frenkie naar het middenveld.
0 0
TheTruth
Liever niet met Lang, vervelend ventje die denkt dat hij een Marokkaan is.
0 0
john67
Weet iemand of alleen Ziggo de wedstrijd uitzend?
0 0
Ajax412
Je kunt het wel riskeren om met 1 zekere wissel te starten. Dan zou ik altijd met Blind beginnen, hij bracht zoveel rust achterin. Dan kan Frenkie een linie naar voren en heb je meer voetbal op het middenveld, wat je zeker nodig hebt als ze zich ingraven. Zorg dat je in de eerste helft op voorsprong komt, dan kun je Blind wisselen en een verse kracht inbrengen op het middenveld. Het is zo ontzettend belangrijk om goed voor de dag te komen, als je de flow te pakken hebt kun je zoveel makkelijker voetballen.
1 0
AFCA1510
Aah Frenkie weer in de verdediging, die vertrekt dus nog.
2 -2
Sampaoli
Benieuwd of Noa Lang het niveau aankan. Hij heeft wel iets, maar vond hem tegen Wolves nog te kort komen.
2 -3
altijdwelwat
Ik heb wel vertrouwen in Lang , niet vergeten dat hij tegen Wolves pas zijn eerste 90 minuten in 4 maanden speelde. Aanvallend kwam het er nog niet helemaal uit , maar hij viel ook niet uit de toon tegen Wolves. Was van de 3 voorin het meest balvast en toch betrokken bij de enige goal. Heeft gif in zijn spel en wil hard werken, gewoon 60 minuten zich leeg laten spelen en dan 30 minuten Tadic.
0 0
Ajax412
Ik miste een bepaalde bewijsdrang in die wedstrijd, het leek wel alsof hij een gearriveerde speler was. Hopelijk heeft hij dat woensdag wel als het ergens over gaat, maar toch zegt het wel iets over een jeugdspeler.
2 0
EersteAanname
Eigenlijk geef je dan toch zelf al het antwoord? hij komt (nog) te kort
2 -1
NouridolbergNeres34
Hoe staat Sinkgraven er eigenlijk voor, tegen Wolverhampton had hij nog lichte klachten?
0 -1
petwes
Ieder jaar is het gezeik met die vroege wedstrijden. Echter nu heb je een prima elftal staan. Het middenveld is toch het belangrijkst als je wil dat er van automatismen sprake is. In dit geval kan je met Schone, Van de Beek en Ziyech spelen, en dan weet de rest van het elftal ook meteen wat het moet doen, heerlijk. Of ze 100% fit zijn of niet, dat is minder belangrijk. Je moet maar 45 minuten doortrekken tot de rust, dan 15 minuten rusten, nog 15 minuten spelen, en bij minuut 60 moet je dan het verschil al gemaakt hebben. Verder heb je met Frenkie de Jong, Mouzroui en de Ligt, Onana al heel snel een prima verdediging. Neres en Dolberg lijken me ook twee zekerheidjes.

Natuurlijk de Jong, Dolberg zullen nog niet helemaal in vorm zijn, maar ze weten wel wat ze moeten doen, dat is het belangrijkst nu. Wie de derde positie van voren in neemt gaan we zien.

Weet iemand of de kans aanwezig is dat Tagliafico speelt?
0 -2
Ajacied0343
Onana, Noussie, de Ligt, de Jong, Nico of Bakker, Eiting, ziyech, Donny, Noa, Kasper en David
0 -2
EersteAanname
ik zou niet gek opkijken als Schone en Huntelaar spelen ipv Eiting en Dolberg
0 -1
Ajacied0343
Schone kan toch echt niet meer..
1 -1
Sampaoli
Dit gaat 'm waarschijnlijk worden. Wellicht met Kristensen voor Mazraoui en met Huntelaar voor Dolberg.
0 -2
Ajacied0343
Kristensen is inderdaad misschien nuttiger. Iets meer body. Maar, als je manier van drukzetten van Graz leest dan is een goed voetballende back handig en mazraoui kam dat toch wat beter. Huntelaar is een goede pinchitter maar Dolberg moet het gaan doen dit seizoen
1 -1
Ajacied0343
Onana, Noussie, de Ligt, de Jong, Nico of Bakker, Eiting, ziyech, Donny, Noa, Kasper en David
0 -1
stefanwillem
Gezien de weersverwachtingen denk ik dat we ons eerder druk moeten gaan maken over de omstandigheden om in te gaan voetballen. Het zal echt een enorme bakoven zijn woensdag.
3 -1
Sampaoli
Hopelijk is het in de avond een klein beetje afgekoeld.
0 -1
MSwertz92
Als blind al zolang vakantie had had hij toch ook voor zichzelf kunnen trainen en zichzelf op die manier fit houden ? Of zeg ik nu wat heel verkeerds.
2 -1
Michelinho
Het gaat voor een groot deel om wedstrijdritme . Alle voetballers doen tijdens de vakantie heus wel e.e.a. aan hun fitheid, sommigen nemen een personal trainer, maar wedstrijdfit gaat echt niet lukken in je eentje.
0 0
Tecmessa
Blind (en Tadic) hebben beide geen winterstop gehad hè? Dus die hadden ook wat langer vakantie nodig.
4 -1
NouridolbergNeres34
Maar Blind speelde geen WK en zat vooral op de bank bij Man U, en Tadic speelde bijna alles bij Southampton en daarna nog een WK.
0 -1
Michelinho
Ah, hij speelde niet veel dus hoefde hij ook niet topfit te zijn?
1 0
JordyAjacied
Wat een pech heb je dan ook, dan heb je 3 linksbuiten spelers en alle 3 niet inzetbaar..
1 -1
masterrr
Blazen met die handel woensdag, ik wil de absolute honger zien. Publiek erachter zien te krijgen en dan maakt dat Graz natuurlijk geen enkele kans.

Het enige lichtgewicht wordt waarschijnlijk Lang en misschien Mazraoui, dat is allemaal nog wel te overzien.
1 -1
DS
Het maakt niet zo heel veel uit wat hij precies opstelt uit de selectie, als het stukje Europese Ajax magie er maar in zit.
Dat die Oostenrijkers aan het eind van de avond uit schaamte hun profvoetbal licentie in willen leveren.
2 -1
gwn_rj
tagliafico - Blind - de ligt - mazraoui achterin, Ziyech op 10, frenkie op 6, Donny rechtshalf, voorin Lang, Dolberg, neres.

blind is bikkel, die kan vast wel 90 min spelen en anders kan je hem wisselen. Tadic kan je brengen voor Lang, maar die heeft nog helemaal niet gespeeld in de voorbereiding, dus bank beginnen. Huntelaar stormram mocht het nodig zijn.
0 -1
X-RaY
Enfin, het ijsberen is begonnen. Nog twee nachtjes slapen, tering wat heb ik er een zin pff
Hoop dat iedereen scherp en fit is en dat de JCA een onneembare vesting gaat worden dit seizoen, elke supporter zich laat horen en achter de mooiste club van Nederland gaat staan alsof er 100000 supporters zitten in het stadion.
1 -1
GvanderK
------------------------Onana-----------------
--Mazraoui--De Ligt---Wöber--Tagliafico----
---------------------F. De Jong---------------------
----------Vd Beek----------------Ziyech-------------
----Neres------------Dolberg-----------Labyad-------

Afhankelijk van de stand breng je in de 60e minuut Tadic en in de 70e Blind in het veld voor de ook nog niet geheel fitte Vd Beek en De Jong.
0 -1
PeterVKV
Labyad geschorst, Wober niet helemaal fit volgens mij
1 -2
GvanderK
Jammer dat Tadic dan niet fit genoeg is. Maar anders Johnson maar een kans geven ofzo, of gewoon Sinkgraven weer in de aanval zetten.
0 -1
NouriVandeBeek
Laat Frenkie de Jong toch op het middenveld spelen. Daar liggen zijn kwaliteiten. Lasse heeft nog geen enkele minuut gespeeld in de voorbereiding. Heel raar dat hij dan waarschijnlijk gaat starten.
2 -1
DS
Als blind niet fit genoeg is om te spelen gaat hij met Frenkie achterin en schone op 6 spelen, let maar op.
Dat systeem zit erin bij het team en daar hebben ze vorig seizoen de beste wedstrijden mee gespeeld.
0 -1
JariHeijden
Eens. Bovendien, zijn laatste wedstrijd was 1 juli. Die is het allemaal niet gelijk kwijt.
0 -1
BarAjax
Lachwekkend dat Frenkie nog als CV gebruikt word terwijl je weet dat hij al meerdere malen heeft aangegeven liever op het middenveld te spelen, daar ook veel beter rendeert uiteraard EN je gewoon voldoende opties hebt voor je CV positie.

Zet de poppetjes nou eerst eens op de juiste plek Erik. Daar begint het bij. Wöber is basismateriaal en anders zeker de 1e CV op de bank. Ja, na zijn blessure heeft ie vrijwel alles bagger gespeeld maar voor zijn blessure speelde hij zeer zeker naar behoren. Is nog jong, is de toekomst. Geef die jongen het vertrouwen. Wöber naast de Ligt en je kan je op 1 na beste middenvelder gewoon opstellen waar hij hoort te spelen.

Niet huilen als Frenkie straks de deur uit loopt, AJAX.
5 -5
Ajax27
Wat denk je, dat Ziyech, Frenkie en de Ligt niet worden verkocht voor 1 september? Ik denk dat Ajax nu nog de boot af houdt omdat ze zich Europees willen kwalificeren. Als dit gelukt is zullen ze nog een keer in gesprek gaan met de 3 heren. Als we CL halen heb je natuurlijk een mooier gesprek met betere vooruitzichten. Maar heel eerlijk... Ziyech heeft bij het tekenen van z'n contract al gezegd dat ie max 2 jaar wilde blijven. De Ligt
0 -2
433metdepuntnaarlinks
Niet zo janken, Sturm Graz speelt met 5 man achterin dus de Jong speelt in balbezit gewoon op 6. Iedereen weet dat Blind de LCV wordt en dat de Jong dus op 6 komt te spelen maar omdat Blind nu nog te weinig getraind heeft en te weinig minuten in de benen heeft speelt de Jong nog ff op LCV.

En hoezo gaan we janken als de Jong de deur uitloopt? Met alle respect, als die vertrekt krijgen we meer dan 40 mil voor een speler die meent het zo maar bij Barca ff te redden en bij ons nog geen heel jaar fit in de basis op het middenveld heeft gespeeld. Niks dan lof voor het talent de Jong maar kom op zeg. In balbezit spelen we woensdag fijn 3-4-3 of zelfs 3-3-4 tegen een ploeg die de bus gaat parkeren. Arme de Jong dat hij nog ff moet wachten tot Blind fit is, wordt Frenkie een grote jongen van!.
8 -3
EuforischeRealist
Juist! De tijd van De Jong komt echt wel, waarschijnlijk al volgende week als Blind en Tadic wel kunnen starten, maar voor nu schikt hij (en ieder ander) zich maar in het teambelang.
1 -1
Robinjo1988
Dan staan ze beide alsnog op de verkeerde positie.. Blind hoort op 6 en De Jong op 8.

Onze trainer snapt er niks van.
1 -3
BarAjax
Toch nog niemand die het snapt. Fijn.
0 0
BarAjax
''Niet zo janken, Sturm Graz speelt met 5 man achterin dus de Jong speelt in balbezit gewoon op 6. Iedereen weet dat Blind de LCV wordt en dat de Jong dus op 6 komt te spelen maar omdat Blind nu nog te weinig getraind heeft en te weinig minuten in de benen heeft speelt de Jong nog ff op LCV.''

Frenkie is geen 6 maar een LAM. Je haalt alsnog niet alles eruit als je hem op 6 zet. Iets met poppetjes op de juiste plek zetten. Daarom zie ik liefst Blind op 6 straks en Frenkie LAM, Ziyech RAM. Dit is het meest ideale middenveld. Hoe moeilijk kan het zijn. Blijkbaar best moeilijk dus.

Best mogelijke middenveld zet je dus Frenkie en Blind beide erin zoals hierboven beschreven. Dus een ideale wedstrijd dit, voor Wöber, om ritme op te doen gezien wij 'toch' veelal in balbezit zijn. Laat die jongen minuutjes maken. Die wil je straks naast de Ligt, en niet Blind. Die rendeert het best op 6 in ons systeem en gezien onze selectie.
3 -2
EuforischeRealist
Ja hoor jij hebt gelijk. Barca wil hem als opvolger van Busquets en dat is immers ook een LAM toch?
3 -3
BarAjax
Waar heb jij gelezen dat ze hem als opvolger van Busquets zien? Wat ik wél heb gelezen is dat ze hem als potentiële opvolger van Iniesta en/of Gomes zien. Dat lijkt me ook een stuk logischer aangezien ze in Barcelona verstand van zaken hebben (lees; Zij plaatsen Frenkie niet op 6. Verneukerij ten top).

Dus laat maar zien waar je die info vandaan haalt en anders kan dit weer naar het rijk der fabelen.
0 0
X-RaY
Wijze woorden!
1 -1
Redrum
Zo is het en niet anders.
2 -1
Dennisjez
Ik heb toch weer een partij zin in een echte pot van Ajax!
6 -1
433metdepuntnaarlinks
Haha eigenlijk toch erg, een WK is super maar als je eigen clubje weer begint dan ga je er pas echt voor zitten. Helemaal na de afwezigheid van Oranje de laatste jaren, dan is het echt aftellen tot wij weer mogen!
1 -1
afcasven1995
Lang - Huntelaar - Neres
Ziyech - Eiting - vd Beek
Nico - De Jong - De Ligt - Mazraoui/Kristensen
Onana

Dit zal hem wel worden kijkend naar de laatste oefenwedstrijd (misschien Schöne ipv Eiting). Blind en Tadic gedurende de tweede helft brengen. Hopenlijk de laatste wedstrijd van De Jong in de verdediging.

Ik ben wel blij dat we eerst thuis spelen, anders hadden we een probleem.
0 -2
Jaridebeste
Ik denk dat Ten Hag dan kiest voor Kristensen en Mazraoui op de plek van Eiting.
Voor de rest denk ik dat hij idd. voor genoemde jongens kiest. Tenzij Blind toch nog fit genoeg wordt bevonden. Dan De Jong i.p.v. Eiting/Mazraoui en Mazraoui misschien alsnog rechtsback :-)
0 -1
Jappindo
dolberg
0 -1
afcasven1995
Denk dat Huntelaar speelt. Denk dat TH gaat kiezen voor ervaring nu Blind en Tadic nog niet spelen. Huntelaar speelde ook in de basisploeg laatste oefenwedstrijd.
3 -1
Bky
Als Ten Hag in zulke wedstrijden voor Huntelaar gaat kiezen omdat "ervaring" mag hij van mij direct oprotten.
2 -2
Johnvanessen
Geen twee, maar drie weken vakantie heeft Tadic gehad AS. 27 juni was knock out tegen Brazilie!
4 -1
Montana
Schone op de bank en Ziyech wel laten spelen. Schone is te statisch en heeft niets gespeeld in de voorbereiding. Wellicht wel inbrengen voor zn vrijetrappen etc. Ziyech is denk ik qua creativiteit op het middenveld wel nodig als Frenkie en Tadic niet spelen.
0 -1
JariHeijden
Schöne heeft op 1 juli zijn laatste wedstrijd gespeeld en inmiddels alweer een tijdje getraind. Hij kan prima spelen.
0 -1
PeterVKV
Schone en Ziyech worden dus woensdag heel belangrijk als Blind en Tadic niet meedoen. Ik denk niet in hun oude rollen (6 en 10) vanwege hun late instromen. Het grote gevaar tegen een 5-3-2 of 5-4-1 is dat je de strijd op het middenveld verliest, dus ook Ajax zal met veel middenvelders spelen in deze fase. Ik verwacht in de praktijk deze opstelling:

Onana
Mazraoui - de Ligt - Tagliafico
----Schone - de Jong - Eiting----
Neres ------ vd Beek-----Ziyech
---------------Dolberg---------------

met Frenkie dus als inschuivende 4.
3 -2
Barra
Schone en Eiting kun je niet in een 3-4-3 als halven opstellen, want die komen dan in veel te grote ruimtes te lopen. Zijn beide geen spelers die enorm dynamisch zijn en kunnen ook niet goed uitwijken naar de flanken.
2 -1
PeterVKV
Eens, maar dit is ook geen 3-4-3 met een ruit maar een compact 3-3-3-1 waarbij Schone, Frenkie en Eiting dicht bij elkaar spelen. Als Frenkie verder doorschuift wordt het een 3-2-4-1 zoals de laatste wedstrijd tegen Excelsior.
0 -1
ElBlanquito
Ik heb uit betrouwbare bornnen vernomen dat indien Ziyech blijft, hij aan de linkerkant gaaf spelen in een vrije rol. Tadic- de Jong- Donny op het middenveld. Blind linker centrale verdediger..
0 -6
433metdepuntnaarlinks
Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat als we Suarez en Vertonghen kunnen strikken dat die twee komend jaar in de basis komen!

Je hebt uit betrouwbare bron de opstelling van ten Hag gehoord, een opstelling die zeker niet vaststaat omdat ten Hag, terecht, nog wat plekken en samenstellingen gaat testen. Tadic/Labyad linksbuiten of op de plek van Ziyech. Misschien wel Frenkie op de plek van Ziyech en Blind op af en toe op 6. Zijn genoeg mogelijkheden, jij hebt niks gehoord, maximaal geruchten.
2 -1
ElBlanquito
Heb het niet over woensdag. Deze opstelling valt en staat met blijven Ziyech. En dit komt niet uit het geruchtencircuit.
0 -1
PeterVKV
Tadic dus op 10 in een 4-2-3-1 met Ziyech en Neres naast hem. Lijkt me ook logisch.
1 -1
ElBlanquito
Ja. Moet Ziyech natuurlijk nog wel blijven. Ajax laat kans lopen om Klaassen terug te halen. Klaassen wilt heel graag terug naar Ajax. Wolfsburg wilt net als Werder klaassen nu overnemen.
0 -1
ajax4ever01
Wie is die bron?
1 -1
BarAjax
De ex van de halfzus van zijn bovenbuurman
0 -1
Bocarra
Het gaat as woensdag heel zwaar worden. Hopenlijk weten we er een resultaat uit te slepen waarbij het initiatief voor de return bij de Oostenrijkers komt te liggen. Maar ik zie het somber in. Te veel belangrijke spelers zijn niet fit of missen wedstrijdritme. Het is eigenlijk krankzinnig deze agenda. Ook de supporters lijken zeer verdeeld waardoor je geen kolkende Arena hoeft te verwachten die als 1 blok achter het thuis team gaat staan. Als ik de AFCA geluiden beluister dan hoef je daar niets van te verwachten. Zij zullen zich als het een beetje tegen zit tegen Ajax keren. De AFCA kan woensdag avond de grootste tegenstander van Ajax worden.
2 -10
Bil
Praat niet zo raar.

Ik zit zelf bij de harde kern.

Blijkbaar wil je gewoon de boel opstoken

Veel van onze jongens zijn op vakantie. Dat kan wel invloed op de sfeer hebben.
5 -3
Bocarra
Schijnbaar ben je niet op de hoogte van wat jouw maatjes vinden....
1 0
AFCAsphere
Kan je uitleggen wat je precies bedoeld? Ik volg de AFCA supportersgroep verder niet.
0 0
Beachboy
Waar baseer je dat op?
2 -2
Bocarra
Forse kritiek op 'Baby Schol' Blind en Overmars: 'Ongehoorde massa misleiding' Zondag 22 juli 2018 om 21:37
De meeste fans zijn blij met de terugkeer van Daley Blind, maar Ajax-fansite AFCA.nl is behoorlijk kritisch. Er is niet alleen kritiek op Blind, ook directeur spelersbeleid Marc Overmars komt er niet goed vanaf.

'Alsof Jezus terug op aarde is gekeerd', zo valt er te lezen. 'De hysterie kent geen grenzen. Dat Knotje Piepelotje een zeer matige verdediger is telt niet. Dat-ie dus op de posities van Schöne, De Jong en Eiting ingezet gaat worden ook niet. Dat-ie bij United simpelweg niet meer aan de bak kwam is ook geen issue. (...) We gaan zien of Baby Schol de enorme verwachtingen waar kan maken. Gezien zijn laatste bijzonder zwakke optredens in Oranje zijn grote reserves echter op zijn plaats.'

AFCA.nl moet nog maar zien of Ajax tegen Sturm Graz goed voor de dag komt. Er klopt 'nog niets van' in Amsterdam. 'Wat wel loopt als een trein is de Ajax-propagandamachine. De transfers van Tadic en vooral die van Blind zijn door het eigen media-apparaat en vooral ook via huisroeptoeter De Telegraaf, lees Mike Verweij (Ajax-watcher, red.), dermate gehyped dat het lijkt alsof de meeste prijzen alleen nog maar opgehaald hoeven worden.'

Dan komt Overmars ter sprake. De technische man kondigde deze week aan dat de miljoenentransfers van Blind en Tadic slechts 'het begin' zijn en dat Ajax het Bayern München van Nederland moet worden. 'Het begin...De zes jaar hiervoor waarin de teller op zo'n zeventig (!) aankopen kwam te staan en die de afgelopen vier jaar geen enkele prijs opleverden worden we even geacht te vergeten. Een staaltje ongehoorde massa misleiding.'

'Je staat aan het einde van jouw doodlopende B-weg. CL-deelname kan je een afslag bieden waarop enige tijd wat ademgehaald kan worden. Meteen alweer falen smoort alle goede bedoelingen echter direct. En dan is je tijd gewoon op', aldus AFCA.nl over Overmars.
0 0
Michelinho
Met zulke fans heb je geen rivalen nodig. Woensdag de trappen weer gebarricadeerd en de opdracht om vooral niet te juichen?
1 0
trodat4030
Op de (inmiddels verwijderde) column van Jimmy Hill denk ik (getiteld: presteren of oprotten). Die ging uit naam van alle supporters ff uit z'n dakplaatje, maar gezien het is verwijderd kreeg ie waarschijnlijk toch wel wat kritiek van z'n maatjes..
8 -1
afcasven1995
Heb die column ook gelezen, te gek voor woorden. Begin gewoon het nieuwe seizoen met een schone lei. Positiviteit.
7 -1
korem
Ik snap Frenkie de jong wel als die weg wil, ze blijven hem maar achterin opstelen. Ik snap daar echt helemaal niks van ! In potentie de allerbeste middenvelder die we hebben en een speler die de wereldtop kan halen !
2 -10
Web
Als Blnd niet speelt, moet je met Frenkie naast De Ligt spelen
Ben ik zo wie zo een voorstander van.
Bepaald Frenkie waar hij wil spelen?
Frenkie en iedere speler moet in dienst spelen voor het team.
3 -2
ajaxxcied4life
Wat een onzin. De situatie is nu eenmaal zo dat hij een van de weinig fitte spelers die daar kan spelen nu Wöber ook niet okselfris is. Daarnaast bepaalt een ventje van 19 niet de opstelling maar de trainer. Als hem dat al zou wegjagen, indien zich een noodsituatie aandient, dan heeft hij helemaal niets bij Barca te zoeken.
11 -1
insectenverdelg
Exact. Hoewel ik zou startten met Blind en Ziyech geen basis en dan in minuut 60 de wissel Ziyech voor blind en Frenkie dus naar de verdediging.
1 0
iammike
Dolberg
Lang, Ziyech, Neres
Eiting, Van de Beek
Taglifico, F. De Jong, De Ligt, Mazraoui
Onana

Lamprou, Kristensen, Blind, Schöne, S. De Jong, Tadic, Huntelaar

Dit lijkt mij op dit moment de sterkste opstelling. Eiting en Lang doen het goed in de voorbereiding. Blind en Tadic zijn nog niet fit voor een basisplaats en Schöne heeft nog geen minuut in de voorbereiding gespeeld. Wöber is ook veel geblesseerd en uit vorm en Schuurs is ook nog niet echt in vorm. Geef die nog maar even wat tijd om te wennen.
2 0
insectenverdelg
leuk. alleen zijn ze ook wedstrijdfit?
Je kan niet spelers opstellen die niet voldoende miniten gemaakt hebben. veels te groot risico.
0 0
atouba19
Maar wat is er met Wöber? Lijkt me toch de ideale man naast De Ligt als Blind niet fit is. Wil Frenkie op ‘t middenveld zien. Achterin met Frenkie te kwetsbaar
4 0
gwn_rj
zou zeggen kijk de oefenwedstrijden nog eens. die is niet zo best teruggekomen van ze blessure en vakantie zeg maar...
0 0
iammike
Liever met Frenkie achterin tegen een 3-5-2 systeem
2 -1
Toekomst1900
Waarschijnlijk is die nog niet fit!
1 0