Cerny traint bij JA: 'Heerlijk vind ik dat, bizar!'

BVeenstra, 20-07-2018 om 15:25, 29641 views, Ajax.nl |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Het gaat de goede kant op met Vaclav Cerny. De Tsjechische buitenspeler is op de weg terug van een zware knieblessure, traint mee bij Jong Ajax en kan weer stralen. 'Ja! Ik voel me eindelijk goed na een hele lange tijd', vertelt hij in een interview met Ajax.nl.

Cerny speelde sinds eind oktober geen wedstrijd meer en zijn herstelperiode was dan ook zwaar. Tijdens zijn revalidatie kon de aanvaller wel werken aan zijn fysiek. 'Zwaarder worden, aan mijn spiermassa werken, voldoende rust inbouwen', zegt Cerny, die het vooral erg vond om afhankelijk te zijn van anderen. 'Ik ben gewend aan mijn zelfstandigheid en vind dat ook heel lekker. Dat er in de beginperiode van mijn herstel constant iemand bij me moest zijn, vond ik heel lastig.'

In die moeilijke periode heeft Cerny veel met zichzelf gepraat en zo min mogelijk met de buitenwereld. Hij wilde zich dan ook volledig focussen op zijn herstel, sleet zijn dagen in de gym en vroeg zichzelf dan ook af of hij nog wel voetballer was. 'Ik was voor mijn gevoel zo weinig bezig met voetballen. Dat waren de zwaarste momenten. De Toekomst lonkte. Ik kon niet wachten om weer met de jongens op het veld te staan en tegen een bal te trappen.'

Deze week was er goed nieuws voor Cerny. De rappe aanvaller trainde de afgelopen zeven weken al buiten, maar sinds maandag traint hij mee met Jong Ajax. 'Heerlijk vind ik dat. Echt bizar! Ik moet nog wat stappen maken voordat ik ook kan aansluiten bij het eerste, maar het begin is er zeker.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een lichamelijke sterkere cerny is altijd welkom in het eerste.
ik vond dat eigenlijk het enige zwakke punt aan hem, net als heel veel jeugdspelers die gewoon veel te slap zijn, omdat ze te lui zijn om het krachthonk in te duiken.(dat idee heb ik tenminste)
hij heeft heeft echt aan zichzelf gewerkt en verdiend een kans
0 0
AJAXTHELEGEND
Cerny klimt uit diep dal ,en gaat er sterker dan ooit uit komen . Dit zal hem dan eindelijk een kans geven in het eerste om zich te bewijzen ,kan volgens mij ook op links . Neres op rechts en Cerny op links .
0 0
BarAjax
Zie hem er niet zomaar Labyad en Tadic uitspelen hoor ;)
0 0
godenzonenssuper
Labyad zeker wel.
0 0
BarAjax
In potentie is Cerny misschien beter dan Labyad maar ik durf er geen stuiver op in te zetten.. Robben is van dubbel glas maar Cerny van enkel (helaas). Laat hem eerst maar gewoon zijn wedstrijdjes bij JA spelen, invalbeurten in AJAX1 krijgen EN fit blijven. Dan praten we daarna wel verder over een eventuele basisplaats.
0 0
TheRiviera
Ook Labyad niet. Hij komt terug van een zeer zware blessure en is volledig uit vorm dus je hoeft niet te verwachten dat Cerny dit seizoen Labyad eruit gaat spelen. Volgend seizoen is het mogelijk.
0 0
TheTruth
Hoop dat hij binnenkort super sterk begint bij Ajax, vooral zodat Neres scherp blijft want hij heeft nu gewoon geen concurentie.
3 0
Vak430
Off: ff een lijstje gemaakt met spelers die nu tranfervrij zijn. We hebben al goed ingekocht, maar als er nog iemand vertrekt staat hier misschien wel een goede optie bij.

Tranfervrije spelers:

- Milan Badelj (29)
- Diego Reyes (25)
- Yaya Toure :) (35)
- Keisuke Honda (32)
- Bakary Sako (30)
- Hatem ben Arfa (31)
- Max Meyer (22)
- Pontus Wermbloom (32)
- Abel Hernandez (27)
- Bernard (25)
7 -1
Balgobind
Max Meijer is echt een goede speler
0 0
ram
Ben Arfa is geen makkelijk ventje maar je zou hem best vast kunnen leggen voor een jaartje, met de optie op meer.

Lijkt me een hele aardige back-up voor beide flanken.
1 0
El-Dorado
top! zien je graag er bij Vaclav!
4 -2
X-RaY
Lekker voor die jongen je gunt het hem gewoon na die ellende.
6 -2
gras
Zekers. En ik verwacht nog steeds wat van hem.
1 -1
De Stift
Ik gun het hem en Ajax dat hij zijn talent waar kan maken. Toch een heerlijke, behendige dribbelaar met een prima schot in beide (!) benen: https://www.youtube.com/watch?v=5GFQ3p4IG1Y

Met Tadic, Neres, Labyad, Bande en Cerny hebben we echt wel een goede mix van ervaring en talentvolle dribbelaars. Cerny mag inderdaad opbouwen bij JA en dan hopelijk in de loop van het seizoen weer aansluiten bij 1. Met zijn 20 jaar zie ik nog voldoende groeimogelijkheden voor hem.
5 -2
NouridolbergNeres34
Hopelijk komt hij weer terug op niveau, een geweldige buitenspeler met veel potentie.
5 -2
433metdepuntnaarlinks
Ik denk dat alle Ajacieden hier hetzelfde instaan: het vertrouwen op een terugkeer op niveau is twijfelachtig maar hij heeft wel de gunfactor.

Ik hoop van harte dat hij terug kan komen en bij de eerste 15/16 spelers kan gaan horen. Talent heeft hij zeker wel alleen na zo'n blessure ... Wordt lastig. Maar met Bandé er nu uit, het feit dat Tadic Labyad geen echte vleugels zijn, Neres eigenlijk geen echte backup heeft en de rest nog veel minder ervaring heeft dan Cerny (Johnson, Lang, Kuhn) heb ik wel vertrouwen in een voorzichtige comeback.
7 -2
ratje
Het vertrouwen op een terugkeer op niveau is niet twijfelachtig.. wat zeg je hier nu eigenlijk?

De rest van je post kan ik volgen en ben ik het mee eens.
0 -1
Ozymandias
Hopelijk laten ze hem het eerste halve seizoen op Jong Ajax richten en kan hij in de winterstop geheel fit en in vorm bij het eerste van Ajax aansluiten. Het is altijd de vraag hoe een speler terugkeert van zo'n zware blessure. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat hij zijn lichtvoetigheid voor een deel kwijt is geraakt. Hopelijk keer Cerny goed terug van zijn blessure want hij was niet voor niets samen met Nouri hét grote talent van zijn lichting. Ik hoop enorm dat Ajax met hem de toekomstige opvolger van Neres al in huis heeft.
10 -3
PetrosQ
Ik kan je zelden betrappen op iets onzinnigs. Realistisch, rationeel en altijd uitgaande van het positieve. Een unicum op dit forum.

Ingaand op jouw bericht, kan ik daarom ook meegaan in je redenering. Cerny is in bepaalde mate iets vergelijkbaars overklommen als Fischer destijds. Na diens blessure was Fischer een schim van zichzelf en kwam hij, ingegeven door angst, niet mee in duels en geen man meer voorbij. Daarnaast komt het inderdaad vaker voor dat een geblesseerde speler aan spiermassa werkt, wat een positief effect kan hebben op zielskracht en balans, maar een negatief effect kan hebben op de behendigheid en flegmaiek van een speler. Cerny heeft zich in de afgelopen maanden buiten de lijnen ogenschijnlijk opnieuw uitgevonden. Hij zou nu hetzelfde moeten doen binnen de lijnen. Een periode met enkel focus op Jong Ajax zou daar ten zeerste aan kunnen bijdragen.
2 -2
DeKenner
Ik ben fan van Cerny vanaf het moment dat hij voor de eerste keer (als proefspeler?) meedeed aan een toernooi met de B1, en meteen drie keer scoorde in één wedstrijd. Daarna was hij er erg snel bij op Social Media, waar hij trots poseerde in een Ajax shirt. Hij begon ook goed, maar had het daarna zwaar, met als dieptepunt dat hij van sommige supporters de schuld kreeg voor het misgelopen kampioenschap in Doetinchem. Heel triest voor die jongen. Bij zijn woning werden ook allerlei verwensingen op de muur gespoten.

Als Ajacied hoop ik dat hij weer helemaal de oude wordt, en het plezier terugvindt. Als realist vrees ik een beetje voor een aftocht zoals Fischer. De tijd zal het ongetwijfeld leren.
4 -1
Van Reenen
Stel dat hij niet meer de oude wordt....dat hoopt 040 van ganser harte. Kunnen ze weer gratis een Ajax speler overnemen.
En ik hoop van ganser harte dat hij voor september weer bij de selectie voor het 1e elftal zit.
0 0
talent020
Cerny moet zich richten op de positie van Linksbuiten, daar liggen veel kansen voor hem, heb nog steeds vertrouwen in Cerny
15 -5
De Stift
Waarom zou iemand hier in godsnaam een duimpje omlaag doen!?
1 -5
talent020
wellicht omdat ze hem liever op rechts zien, echter denk ik dat hij op links meer kans heeft, de concurrentie met Lang, Johnsen en Labyad is makkelijker dan met Neres die hij er niet zomaar uit speelt, dat duimpjes systeem kan mij echter gestolen worden, is en blijft een laffe manier om je tegenstrijdige mening te uiten,
1 0
JesperOlsen74
Misschien omdat ze Cerny liever op rechts zien? Maar dan nog, een min geven slaat idd nergens op. Zeg dan gewoon wat je ervan denkt.
2 -2
Dexy
Topnieuws om zoveel positivisme van hem te lezen!

Cerny heeft nog steeds de potentie om een uitstekende buitenspeler voor ons te worden, mits hij op een goede manier terugkomt uit zijn blessure. Hopelijk gaat hij zijn talent de komende maanden zowel in Jong Ajax als in het 1e elftal laten zien.
6 -1
Wzawzdb1997
Ajax brengt tevergeefs bod uit op Braziliaan Pedrinho'
Ajax zou naar versterking zoeken in Brazilië. Volgens Globo Esporte hebben de Amsterdammers zich gemeld bij Corinthians voor Pedrinho. Ajax zou een bod van 10 miljoen euro hebben uitgebracht op de 20-jarige Braziliaanse aanvaller, maar Corinthians wil pas onderhandelen bij een bod van maar liefst 50 miljoen euro. (Bron: Globo Esporte) nu.nl
0 -3
A-west
Wat een zeverzakken hier. Hele zware blessure. Steun hem dan ook ipv hem te bekritiseren.
Het gaat hem lukken. Goele knul.
16 -3
Ajaxvooraltijd
Man ik was ook weleens kritisch op zijn gedrag maar als ik dan hier om me heen kijk bij AS valt alles reuze mee. Hier zitten pas een stel types met een mentaal probleem.Geef die jongen gewoon een kans en loop niet iedere keer als een ouwe bejaarde te zeiken op alles en iedereen bij Ajax. Het is toch onze club?
12 -1
Redrum
Hier zitten echt extreem veel borderliners, mentaal geretardeerde kleuters (meestal feyenoord fans die hier incognito zijn) en depressieve clowns. Het niveau holt hier achteruit gewoon de laatste weken.
5 -2
JesperOlsen74
Als het waar is wat je zegt, dan bevestigen ze maar weer eens hun (gebrek aan) niveau.
Gewoon gênant als je als F'noord supporter op een Ajaxsite aan het kijken bent, laat staan ook nog een account aanmaakt.
1 -2
SpursAjax
Word de verrassing van komend seizoen! Denk dat de blessure hem alleen maar goed heeft gedaan. Flink wat body erbij waardoor die krachtiger in zijn acties zal worden.
1 0
koenos1
Precies! Zijn fysieke gestel was zijn minpunt, dat zal nu idd beter zijn geworden
0 -1
AFCA.
Qua potentie onze beste buitenspeler. Doelgericht, zeer snel, goede actie, technisch (ook op snelheid) en kan voetballend goed mee in de kleine ruimte.
Gun het deze jongen heel erg!
4 0
NielsKster
Heb nog steeds vertrouwen in deze man.
8 0
ajaxinho
Nieuwe aanwinst!
0 -1
PuurGeluk
Er is hier iemand in dit topic die zijn punt wil maken...
3 -1
afca4eva
Ik gun hem het beste en hoop dat dat ooit als basisspeler zal zijn want het talent is er 100%. Heb alleen het gevoel bij hem dat het niet meer dan eeuwig talent zal zijn.
0 -1
henwildie
Streep erdoor
1 -12
afca12
Top hoop dat hij snelt aansluit want we hebben een goede buitenspelen nodig
4 -2
Leviathan
Ik hoop dat hij de tijd neemt en niks forceerd
0 -1
jaapdijkemasted
hoge gunfactor!
5 -2
ram
Mwah, ik vind het eigenlijk best een irritant egoïstisch huilventje op het veld.

Maar ik zie wel aardig wat potentie in hem en hoop dat ie dit seizoen de back-up van Neres kan worden!
1 -4
hakkietjakkie
Gun deze jongen al het succes van de wereld! Hoop dat je een blessurevrij seizoen hebt jonge! Als hij zijn oude niveau haalt word hij basisspeler!
11 -2