[Update] Bevestiging: De Jong start achterin

BVeenstra, 19-07-2018 om 13:35, 30353 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Frenkie de Jong begint donderdagmiddag in het duel met Wolverhampton Wanderers als linker centrale verdediger. Dat meldt De Telegraaf donderdagmiddag.

De krant geeft aan dat mocht aanwinst Daley Blind niet fit genoeg zijn voor het duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League De Jong mogelijk op deze positie zal spelen.

De overige namen van de opstelling van Ajax zullen zo snel mogelijk volgen. Ajax speelt om 15.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Wolverhampton Wanderers.

Update - 14.05 uur (19 juli 2017)

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Frenkie de Jong inderdaad als centrale verdediger gaat spelen. Hij vormt het centrum met Matthijs de Ligt. Op de flanken staan Rasmus Kristensen (rechts) en Nico Tagliafico (links) opgesteld. Op doel staat uiteraard André Onana.

Op het middenveld kiest trainer Erik ten Hag voor Carel Eiting, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. Voorin is er plaats voor David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Noa Lang. Het duel met Wolverhampton Wanderers begint om 15.00 uur.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Frenkie als LCV......wie bedenkt het. Daar is hij simpelweg niet snel genoeg voor. Waarom die jongen neerzetten op een positie waarin hij zeker beslissende fouten zal gaan maken wanneer hij er weer eens zal worden uitgelopen. Wanneer je voor Frenkie kiest als LCV wordt meteen bevestigd hoe matig Wöber wel presteert op die positie.
0 0
NotForSale
Frenkie zn talent wordt verneukt zo
2 0
tonny
bosz direct weer halen anders kunnen we weer een jaar met een waardeloze trainer verliezen
de jong hoort op het middenveld
3 0
Simon1
Dat dit vorig jaar als noodgreep werd gedaan was al vreemd. Maar dat we er dit jaar mee doorgaan is echt bespottelijk. Alsof Guardiola Iniesta ooit naast Puyol of Pique zou neerzetten! We hebben Wöber en Blind (schijnbaar niet fit en zou eigenlijk op de '6 moeten staan), dus haal er nog één bij.

-----------------------Onana
Mazraoui - De Ligt - Wöber - Tagliafico
------------------------Blind
----------Van de Beek - De Jong
Neres--------------Dolberg------------Tadic

Ik zet Ziyech er niet tussen omdat ik verwacht dat hij verkocht gaat worden.
4 0
gi0vanni
Na het WK is de kans kleiner geworden dat ze 30 miljoen gaan aftikken. Dus nu is er een aardige kans dat hij een jaar blijft.
0 0
Simon1
Daar heb je zeker een goed punt. Vraag me echter wel af of hij in de basis moet staan ten koste van Van de Beek. Met Donny heb je de toekomst en Ziyech zit, in mijn ogen, toch al behoorlijk tegen z'n top aan en ik vind hem daarin niet erg veel beter dan Van de Beek.
0 0
geDaante
Ja joh, duw ‘m naar de uitgang. Of ze houden er sterk rekening mee en laten liever een ander middenveld ingespeeld raken.

Het middenveld is de belangrijkste linie, moet dus zo snel mogelijk staan, en dus moet Frenkie daar meteen spelen. Heel wat belangrijker dan de LCV positie in een oefenwedstrijdje even invullen, wat Bakker ook kan, of Eiting. Je mist nu duidelijk de kunde en creativiteit van Frenkie op het middenveld. Wöber zit hier ook niet bij, dus men was al van plan Frenkie achterin te zetten.

Misschien allemaal puur voor de wedstrijden tegen Sturm, en dat men daarvoor te weinig vertrouwen heeft in Wöber (zoveelste miskoop dan?). Maar dan moet Ziyech of Tadic wel op het middenveld komen te spelen.
2 0
Oliveira
Ook maar eens proberen om Neres als back neer te zetten dan maar. Het lijkt alsof het niks meer uit maakt waar je spelers neer zet.
1 0
hakkietjakkie
Nou dit zal dan wel de laatste wedstrijd zijn van Frenkie. Speelt 1 wedstrijd en word dan weer achterin gezet. Ookal is het in nood gaat die jongen hier niet blij mee zijn natuurlijk en zo duw je hem wel richting uitgang. Die jongen heeft al vaak geboeg aangegeven dit jaar niet achterin te willen staan.
2 0
33AFCA020
ik snap alle negatieve reacties niet, dit is toch duidelijk alles een beetje uitproberen voor het volgende seizoen.. Ja, Mazraoui staat nu een keer middenveld en Frenkie speelt achterin, dus??? geef een trainer alsjeblieft even de tijd en heb een keer vertrouwen en goede hoop in je cluppie!!
0 -4
Simon1
Prima, gaan we ook Messi, Ronaldo en Neymar in de verdediging te zetten om vanuit achter te voetballen. Neuer zetten we in spits met naast hem Kompany en Hummels. Scheelt energie voor ze, want anders moeten ze steeds heen en weer lopen. Het middenveld zal bestaan uit hardlopers, want het is de motor van het elftal. Zijn wellicht ook minder duur, en het is toch maar een oefenduel. Proberen mag toch? Hebben we gelijk een excuus als ze tegen Sturm Graz niet ingespeeld zijn op elkaar. Om maar even voorbeelden erbij te pakken.
1 0
33AFCA020
Mazraoui stond bij jong Ajax en in de jeugd altijd al middenveld en Frenkie de Jong heeft knder keizer erg sterk gespeeld centraal achterin. ik vind je antwoord dus een beetje vaag en overdreven... maar ieder zijn eigen mening toch??
0 -1
Oliveira
F de Jong heeft al vaker als CV gespeeld. Dit is niet uitproberen, dit is een dom idee doordrammen om jezelf het idee te geven dat er potentie in zit.
3 0
Fairsquare
Precies. Daarnaast.. een trainer werkt dag in dag uit met deze jongens. Zit er kort bovenop. Heeft verstand van voetbal, want anders word je geen trainer en al helemaal niet in de top van Nederland. Dus als hij zoiets neer zet zit daar een gedachte achter die misschien later nog toegelicht zal worden. Kritiek mag je hebben, maar kom op.. het seizoen is nog geen eens begonnen. Laten we eerst een paar officiële wedstrijden zien en dan pas oordelen.
0 -2
Simon1
Jouw redenering klopt niet. Net zoals niet iedereen met een rijbewijs goed kan autorijden kan ook niet iedereen die voetbalcoach is goed coachen. Dat er dan een gedachte achter zit is in dit geval niet relevant, daar die gedachte voortkomt uit het gebrek aan kwaliteit van de desbetreffende persoon.

Iedereen roept al dat het hart van de defensie Ajax open ligt. Dit komt doordat Keizer en Ten Hag met een inschuivende LCV speelt in de persoon van Frenkie de Jong. En voordat iedereen gaat roeptoeteren over Guardiola met opbouwende verdedigers, die speelt niet met een inschuivende CV, maar met een hoge lijn. Dat is een fundamenteel verschil.

Anders bijkomend nadeel is dat er ruimte achter in het middenveld moet worden vrijgemaakt om de LCV te laten inschuiven. Daardoor wordt de punt naar achter veranderd in de punt naar voren waardoor je veel statischer speelt en makkelijker te verdedigen bent.

Oplossing is makkelijk, speel met een hoge defensieve lijn met de punt naar achter op het middenveld met een '6 die tussen de centrale verdedigers speelt. Hiermee omsingel je de tegenstander en kan je sneller druk zetten en de bal heroveren en zodoende dominant voetballen. Dat gekoppeld aan attractief voetbal door middel van loopbewegingen, ruimte creëren voor de ander en 1-op-1 situaties uitspelen en je speelt weer des Ajax.
0 0
Fairsquare
Niet iedereen die zijn trainersdiploma haalt is een goede voetbaltrainer, nee. Maar iemand die het in de subtop van Nederland erg goed heeft gedaan kun je niet zomaar afschrijven. Jouw vergelijking met het rijbewijs slaat nergens op. Ten Hag heeft al bewezen dat hij een goede trainer is die iets op kan bouwen. Dus geef hem de tijd en dan kunnen we de balans op maken. De rest van wat je zei.. dit is een oefenwedstrijd waar nog niet alle spelers beschikbaar en/of fit zijn. We gaan zien hoe het in de officiële wedstrijden gaat.
0 -1
gras
Ik vond het concept van Keizer echt prima met Frenkie in deze rol. Groot verschil was wel dat Keizer geen opkomende backs had. TH wel en dat maakt dat Frenkie vaak achterin moet blijven, omdat er anders teveel mensen voor de bal komen. Dan haal je hem uit zijn kracht en kan hij beter op het middenveld staan.

Benieuwd of dat nu anders gaat.
1 0
de-Ajacied
Ja hadden we Keizer maar weer. Het ging toen steeds beter
0 0
Remark
Een net van een zware blessure herstelde Frenkie de Jong als centrale verdediger opstellen tegen Engelsen, of all people. Willen ze hem soms weer in de ziekenboeg, zodat Barca afhaakt? Die Ten Hag is echt een volstrekte idioot, maar wel consequent.
1 0
Tyronetjonaloi
Blind speelt straks op de positie van de Jong. Deze positie zal tijdens de wedstrijd doorschuiven naar een 6 positie. Zodat Ajax bij aanvallende situaties 3-4-3 speelt. De Jong is straks dus waarschijnlijk gewoon veel op het middenveld te zien. Daarnaast verwacht ik dat Frenkie en Blind beide 45 minuten gaan spelen
0 0
Robinjo1988
De Jong moet als aanvallende middenvelder spelen en Blind als 6. Dan zijn ze op hun best. Maar ik vrees dat onze trainer dat niet inziet..
2 0
Simon1
Onze trainer ziet helaas wel meer dingen niet. Echter is er geen haar op zijn hoofd die dat wilt toegeven.
1 0
Redlum
Jongens er zijn 2 wedstrijden vandaag, en het is oefenen. Dat betekent dat er patronen moeten worden ingeslepen. Misschien is dit wel een oefening om in de wedstrijd iets om te kunnen zetten tijdens een officiële wedstrijd. Met Blind en de Ligt als verwacht centraal duo, kun je daar toch geen samenwerking inslijpen vandaag.
2 -1
Simon1
Ja en oefenwedstrijden speel je om in te spelen op je medespelers. Als je daarna ineens alles gaat omgooien, dan heb je voor niks geoefend.
1 0
Ajax#1900
Je speelt ook oefenwedstrijden om spelers aan het werk te zien en om bepaalde dingen uit te proberen. Je hebt niet voor niks geoefend als je dingen omgooit. Zo gaat het iedere voorbereiding, en nu al helemaal door de situatie (WK en blessures).
0 0
Redrum
Gelukkig iemand die ook niet meteen in paniek raakt.
0 0
Dexy
Die is op deze manier heel snel weg naar Barça...
3 -2
stefanzob
Wöber en Schuurs niet bij de selectie en Daley op de bank want niet wedstrijdfit. Volkomen logisch dus.
2 0
Dexy
Maar waarom zit Wöber er niet bij? Oké, hij speelde tegen Anderlecht niet goed, maar is die ene slechte wedstrijd al reden om hem niet meer op te stellen bij de beoogde basiself?
0 0
Redrum
Ja dat lijken de mensen hier niet te begrijpen. Meteen totale paniek hier hahaha
1 0
hakkietjakkie
Ja zet hem op die positie, volgende dag maakt dan transfer naar Barca.
Please niet doen!!
0 -1
Toekomst1900
Wat een gekloot! Snap er echt geen hout van! Mazraoui op het middenveld, volgende week rechtsback. De Jong op 4, volgende week op middenveld? Ziyech geblesseerd. Kan gebeuren. Lang in de basis boven Labyad? Als je volgende week met Blind, Tadic, Ziyech kan spelen, wijzigt je opstelling op 5 plaatsen..

Zet Frenkie lekker op het middenveld. Mazraoui rechtsback en zet Schuurs of Wober gewoon op 4! Werk nou naar vastigheid toe man. Sjonge jonge jonge!
5 -4
ELMagico
Maak je geen zorgen. Ten Hag is voor de kerst alweer vertrokken.
1 -1
RedFeather
Kristensen gaat rechtsback spelen, dat is nu wel duidelijk.
Blind en Tadic hoeven we de eerste wedstrijd tegen Sturm niet op te rekenen: beiden natuurlijk niet wedstrijdfit.
Dolberg en Ziyech zijn niet fit, dat zijn dus twijfelgevallen voor volgende week.
En blijkbaar krijgt Lang de voorkeur boven Labyad. Dat vind ik het enige opmerkelijke.
3 0
Ajax412
Ik vind dit ook niet zo gek inderdaad. Het zou pas gek zijn als hij een half-fit elftal het veld op stuurt. Zowel vandaag als volgende week. Dat is toch waar het begint, fitheid. Prima keuze dit dus. Lang is inderdaad een beetje apart.
2 0
RedFeather
Misschien dat Ajax overweegt Bandé te vervangen. Dat TH daarom Lang wil zien op de linksbuiten positie.
0 0
Ajax412
Dat zijn inderdaad meer dezelfde types dan dat Labyad is. Waarschijnlijk wil hij kijken hoe de rest om dit type flankspeler heen fungeert, om van daaruit een beslissing te maken. Labyad gaat ook echt wel een helft spelen waarschijnlijk.
0 0
KlaasJanDolberg
Vreemd dat Lang de voorkeur boven Labyad toch?
1 -1
luiszwaaris
Pff nog meer reden om weg te gaan :’(
1 -3
Johnvanessen
Echt.. waarom geen Wober achterin naast de Ligt. En Frenkie lekker op het middenveld. Nu speel je met Mazraoui op het middenveld?
1 0
stefanzob
Wober niet bij de selectie vandaag, Schuurs ook niet
1 0
RedFeather
Denk dat ten Hag liever Eiting op het veld heeft staan dan Wöber. Eiting maakt ook een hele goede indruk. Frenkie heeft vorig seizoen centraal gespeeld. Hij kiest op dit moment voor die ervaringen boven de gok Wöber-Ligt. En ik kan me er eerlijk gezegd wat bij voorstellen. Uiteindelijk komt alles wel op z'n plekkie te staan.
0 0
Ajax412
Precies, nu kun je dit nog proberen om even de vastigheid in te slijpen voor volgende week. Daarna kun je voor de return al gaan kijken naar een meer natuurlijke opstelling. Fitheid is altijd de basis waarmee je begint en de planning van het WK en vroege begin doen dat niet veel goeds natuurlijk. Als mensen nu zeggen dat hij een flut-coach is op basis van deze opstelling, dan snappen ze blijkbaar niet heel veel van hoe topsport werkt.
0 0
CruyffFootball
Wober, de op niets gebaseerde bewierookte cv afgelopen seizoen, weet waar hij staat.
0 -10
MelleAfca
Op niets gebaseerd..? Heeft voor zijn blessure louter goede wedstrijden gespeeld. Dat hij nu geen minuten krijgt zorgt er ook niet bepaald voor dat hij zijn niveau weer kan oppakken of wel?
2 -1
Saanchez
Je bent dus vergeten dat hij voor de winterstop een prima indruk achter liet? Was zelden op fouten te betrappen en dat terwijl hij nieuw bij de club was.
Na zijn blessure heeft hij dat niveau nog niet aangetikt nee, verre van zelfs. Maar die jongen heeft meer dan voldoende talent in huis om van waarde te zijn voor ons.
5 -1
AFCA-B93
Sturm Graz speelt toch met 2 spitsen? 3-5-2?
0 -1
koenos1
off topic. Sturm Graz is er wel echt op achteruit gegaan t.o.v. de gewonnen wedstrijd tegen R.B Salzburg in mei voor de beker. Centrumspitsen Deni Alar, Bright Edomwonyi zijn vertrokken (waren één van de betere spelers). Verded is de linksback Marvin Potzmann naar Rapid vertrokken en linksbuiten Thorsten Röcher. Hebben jullie nog wat te melden van Sturm Graz zelf?
0 0
Johnvanessen
Twee of drie dagen geleden zag ik sturm graz op een youtube streampje. Vond het niet heel erg best!
2 0
KlaasJanDolberg
Wanneer meldt Tadic zich ookalweer?
0 0
trodat4030
Sluit zondag aan volgens TH.
2 0
Joseph
Ik begreep zaterdag.
2 0
Johnvanessen
Zaterdag is hij er. Zondag traint hij voor het eerst mee!
3 0
RedFeather
Vrijdag komt hij aan.
0 0
AJAIXIXIXI
Na het trainingskamp in Engeland.
0 0
Johnvanessen
Misschien is het wel 3-4-3 dat ten Hag wil spelen vanmiddag? Dan is Frenkie meer een '6' dan een verdediger! 4-3-3 bij terugzakken en 3-4-3 bij aanvallen!
5 -1
ram
Hmm... Ik ben hier toch niet zo happy mee.

idealiter zie ik Wober gewoon achterin maar vond hem tegen Anderlecht zó extreem slecht dat ik daar niet zo zeker van ben. En Blind zie ik het liefst op het middenveld, samen met Frenkie.

Maar goed.. Misschien is dit puur uit nood geboren. Ik ben toch erg benieuwd hoe Ten Hag het zou neerzetten als iedereen fit is. Eigenlijk heb ik geen idee hoe hij het ziet.
4 -1
Johnvanessen
Denk dat Sturm uit ten Hag met basiselftal gaat starten. Dan heeft Tadic anderhalve week training en wellicht deel mee gedaan met oefenwedstrijd!
0 -1
AFCA1510
Oh god... free frenkie.
3 0
Joseph
Wat is er met Wober gebeurt? Was tegen Anderlecht niet best, maar dat had ook met Schuurs te maken, ik vond het samen met de Ligt altijd een sterk duo vormen.

Daarnaast zou ik een speler die terug komt van een blessure in zijn natuurlijke positie zetten, daar is de kans op blessures toch het kleinste.

Maar goed, als Wober niet fit is, is dit een logische keuze.
0 0
godenzoon92
Wöber is sinds zijn blessure echt rampzalig bezig.
3 0
Joseph
Was ook niet makkelijk naast Schuurs, ik wil het wel zien naast de Ligt, speelde gewoon goed samen.
0 0
KlaasJanDolberg
Waarom is de kans op blessures groter op zijn niet natuurlijke positie?
0 0
Joseph
Omdat hij dingen moet doen die hij normaal niet zou doen, dat zijn dus nieuwe prikkels voor zijn lichaam en daar gaan we doorgaans minder goed mee om dan bekende prikkels.
Frenkie is geen centrale verdediger.
0 0
Dwergje48
Waarom niet Schuurs of Wöber? Dat heb ik 100% liever. Frenkie is een middenvelder.
0 -1
DeKenner
Vorig seizoen speelde Ajax haar beste wedstrijden toen Frenkie de Jong als inschuivende linker centrale verdediger speelde.
1 -1
Rujar
Het is geen verdediger! Bovendien is hij zo weg als hij misbruikt wordt en ik geef hem groot gelijk.
0 0
Van Reenen
Misschien spelen die vanavond wel
0 0
RaynoFischer
Heb je ze zien spelen tegen Anderlecht?, Frenkie doet het op die positie vast beter
0 -1
Amsterdamsetrots
Frenkie was tegen Anderlecht anders ook niet om aan te gluren.
2 -1
CruyffFootball
Terwijl je zou verwachten van iemand die invalt na 5 maanden blessureleed dat hij wel even de pannen van het dak speelt.
0 0
Amsterdamsetrots
Dat zeg ik niet. Op basis van de wedstrijd tegen Anderlecht heb je geen reden om Frenkie boven Schuurs of Wober te kiezen, ze waren alle drie belabberd. En ja dat kwam bij Frenkie door een blessure.
0 0
Saanchez
Zal vast alleen te maken hebben met de spelers die nog niet (wedstrijd)fit zijn op dit moment. Niet de positie die Frenkie het liefst bezit maar hij zal vast wel snappen dat het voor nu even noodzakelijk is. Ben ervan overtuigd dat Ten Hag hem zsm naar t middenveld overhevelt.
1 0
SoAFCA
Noodzakelijk? Bakker is er ook nog.
0 0
RaynoFischer
Gewoon logisch kan het prima invullen.
Blind traint net een paar dagen mee en Wober draait een dramatische voorbereiding...
5 -2
SoAFCA
Daar is niks logisch aan. Bakker is gewoon fit. En dit betekend dat ze Blind als LB willen gebruiken?
1 0
RaynoFischer
Bakker is een linksback...
1 0
Amsterdamsetrots
Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat Blind als CV gebruikt gaat worden.
0 0
SoAFCA
dus het is eigenlijk de bedoeling om blind op die positie te zetten tegen Graz. Waarom niet gewoon Bakker?
0 0
ram
Bakker? Waar heb je het over?
0 0
voorkennis
Logisch, speelde hij vorig jaar ook vaak.
Uitstekende stand in voor Blind, kan Frenkie daarna doorschuiven naar middenveld
2 0
Afstandsschot
Die start daar gewoon omdat hij het meest lijkt op blind qua speelstijl op die positie, en Blind is zelf nog niet klaar voor 90 minuten.
5 0
Johnvanessen
Dit is toch uit te leggen. Blind is nog niet wedstrijdfit, net paar keer mee getraind. Meer middenvelders fit dan verdedigers, prima.
9 0
Joseph
Wober? was een goed duo met Matthijs..
0 0
Johnvanessen
Wil eerst wel volledige 11 zien zometeen. Misschien speelt de Ligt wel niet vanaf het begin?
0 0
FWAjacied
Die is dus weg. Bij el Mundo Deportivo hebben ze zo gelukkig wel weer wat inspiratie gekregen om wat te kunnen schrijven over Frenkie.
2 -6
koenos1
Waar slaat dit nou weer op! Werk jij soms voor die Spaanse krant? Hij kan deze positie prima invullen en dit zal niet voor altijd zijn, dit weet hij
1 0
FWAjacied
Waarom zou ik voor die Spaanse krant werken? Als je een beetje op deze site komt, zie je dat ze zo'n beetje elke dag wel iets schrijven over Frenkie de Jong en Ajax.

Ik vind het vooral een onnodig bericht van de Telegraaf voor een oefenpotje en ook van de redactie van Ajaxshowtime om hier zo snel op te springen. De titel en een zin stond er: alsof het breaking news is.
0 0
KlaasJanDolberg
Boze Frenkie incoming
1 -6