Overmars: 'Duidelijk geweest: not for sale'

BVeenstra, 19-07-2018 om 07:10, 24321 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Als het aan directeur spelersbeleid Marc Overmars ligt zijn Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt niet te koop. 'Nee, ook niet voor absurde bedragen', vertelt Overmars in gesprek met De Telegraaf. De beleidsbepaler vindt dat die spelers dit seizoen eerst maar eens veertig wedstrijden voor Ajax moeten spelen.

In de Spaanse media wordt bijvoorbeeld veel gesproken over een transfer van De Jong naar FC Barcelona. Er wordt zelfs al een bedrag van vijftig miljoen euro genoemd. 'Ik ben duidelijk geweest. Not for sale. En dat heb ik naar alle partijen toe gecommuniceerd', vertelt Overmars, die ook niets ziet zitten in een verkoop met de optie om een speler nog een jaar terug te huren.

Ook wat betreft Matthijs de Ligt ziet Overmars geen reden om nu al tot een verkoop over te gaan. 'We staan nu op een punt waarop we zeggen: jongens, we verkopen niet. Ze zijn 19, 20 jaar. We willen een zo sterk mogelijk team. En daar kan geen geld tegenop', aldus Overmars, die wel gesprekken voert met die spelers. Wat hij dan zegt? 'Dat een transfer na dit seizoen voor het juiste bedrag bespreekbaar is, is wel iets dat in zulke gesprekken de revue passeert.'

Op dit moment lijkt ook Hakim Ziyech in het komende seizoen nog altijd bij Ajax te spelen. 'Hakim heeft een bepaalde wens uitgesproken. Maar als hij die niet kan realiseren, dan houden we hem met alle plezier hier. Ik denk dat we hem hard nodig hebben dit seizoen, want hij kan op verschillende posities spelen', zegt Overmars, die daarmee 'ja' zegt op de vraag of - op mogelijk Ziyech na - niemand meer vertrekt.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjakie80
Als Ziyech ook nog blijft dan hebben we echt een topteam. Op alle posities topspelers staan met goede vervangers. Ajax Kampioen met attractief voetbal.
1 0
Hagmag
Dit standpunt van Ajax/Overmars, stemt mij zeer tevreden.
100% eens.
Echter ik ben wel razend benieuwd of dit standpunt gehandhaafd blijft tot 1 september a.s.
In de voetballerij weet je het nooit.
Vandaag functioneert de trainer nog goed en morgen krijgt hij ontslag.
Het zou fantastisch als Ajax de daad bij het woord voegt.
Ik ben benieuwd.
0 0
amthree
Barca fans worden boos en noemen ons “selfish” zegt een “fan” uit zuid afrika.....
3 0
Redrum
Ja wij zijn degene die selfish zijn ja..
1 0
RayJordaan
Barca supporters zijn zo fake als ik weet niet wat, toeristen club..
2 -1
AFCA-B93
Haha mooi man, over die bonussen in de transfersom van Daley zegt Marc: “Laat ik het zo zeggen: als we die 4,5 miljoen moeten betalen, dan doen we dat lachend”.

Is natuurlijk omdat er dan sportieve prestaties zijn geleverd, maar het lijkt een beetje zo van: we hebben geld zat, wat maakt die 4,5 miljoen nou uit haha
5 0
Leprechaun
Prima houding van Overmars. Ook goed om als TD gewoon de dialoog aan te gaan met die gasten.

Overigens, ik word wel echt moe van die Frenkie de Jong. Ik weet dat een hoop gebaseerd is op speculaties vanuit de kranten, maar hoe is het mogelijk dat zo'n jongen het idee heeft dat hij uitgeleerd is in de Eredivisie? Zowel bij Willem II als bij Ajax heeft hij nog geen volledig seizoen in het eerste gespeeld, laat staan een dragende kracht geweest.

Bizar...
5 -3
CruyffFootball
Ik word moe van mensen die Frenkie woorden in de mond leggen.
0 0
Bky
Nergens zegt Frenkie dat hij uitgeleerd is, hij heeft alleen gezegd dat je in het voetbal niet weet of je blijft. Kun je wel zeggen, maar is toch niets waard.
4 -2
afcasven1995
We zitten nu in een financiële positie dat we én grote bedragen kunnen neerleggen, én hogere salarissen kunnen betalen, én grote bedragen op onze spelers kunnen weigeren. Nu tijd om die prijzen binnen te harken.
0 0
Rdk1983
Ik moet bijna kotsen bij t idee dat talent van rond 19/20 nog maar net voor 1 seizoen binnen te houden zijn. Over t paard getilde gastjes zeg. Ajax en Eredivisie is er echt niet zo slecht aan toe dat je niet tot je 23/24e kan blijven. Bewijs het eerst maar.
Ander punt: als een club 5-10 jaar in jou steekt om jou prof te kunnen laten wirden en je speelt maar 1-2 seizoen in t eerste, dan ben je een ondankbaar ettertje.
11 -1
Joseph
Volgend seizoen heeft de Ligt rond de 100 wedstrijden gespeeld voor het eerste en eigenlijk allemaal op een hoger niveau dan bijvoorbeeld iemand als Veltman van 26. Die heeft voor mij dan zijn opleiding wel terug betaald, zeker als hij daarnaast ook nog eens 50m in het laatje brengt.

Je moet hopen dat dit een goed seizoen wordt en dat die jongens willen blijven, ze moeten perspectief zien bij Ajax en daarnaast moet Ajax ze gaan betalen.

Ajax zou met een vaste sleutel moeten werken, 5% van je transfer bij 100 wedstrijden, 10% bij 150 wedstrijden en ga zo maar door. Zo kun je enige compensatie geven voor het mindere salaris.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik vind de Ligt wel de grote uitzondering. Wat Rdk1983 zegt is wel waar en kijk naar het verschil tussen een Donny Neres Dolberg en Ziyech vs een Kluivert en in mindere mate ook de Jong. De eerste 4 hoor je nauwelijks over transfers, ook niet na een reeks goede wedstrijden terwijl Kluivert gelijk vertrekt en de Jong toch ook wel een hard plassertje krijgt van de aandacht uit Spanje.

De Ligt hoor je nauwelijks over transfers maar om hem te houden/verlengen moet je idd een percentage van de transfersom aan de Ligt gaan geven. Hij is wel echt iemand die zich al bewezen heeft, zeker op een plek waar ervaring zo belangrijk is als CV. Fysiek volgroeid, Europese finale gespeeld, international, aanvoerder en heeft een skillset die tegenwoordig gevraagd wordt: snelheid, duelkracht en kan voetballen.
0 0
Ajaxtrouw
Ik vraag mij af wat de meesten van ons gedaan zouden hebben als het grote geld lonkt
0 0
Ozymandias
Inderdaad, Eriksen verliet Ajax als 21 jarige maar was toen eigenlijk al twee seizoenen de beste speler van Ajax. Daarbij was hij drie seizoenen een vaste waarde in de basis geweest en had hij meer 110 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam. Dat is niet te vergelijken met iemand als Frenkie die pas 28 wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld en nog geen moment een vaste basisplaats heeft gehad op het middenveld. Als Frenkie echt klaar voor een transfer naar Barcelona was geweest hadden Bosz, Keizer en Ten Hag hem allen wel een vaste basisplaats op het middenveld gegeven.
2 0
AjaxDude12
Amen
1 -1
433metdepuntnaarlinks
Credits naar Overmars! En dan heb ik het NIET over deze uitspraak, ik heb het over hoe hij de laatste jaren Ajax wel kapitaalkrachtig heeft gemaakt. De hand op de knip maar wel Klaassen, Milik, Sanchez, Cillessen en ga zo maar door verkopen.

We zien nu het profijt van die magere transferjaren, we hebben een immense buffer en de lichting van Jonk en plan Cruijff is nu de kar aan het trekken. En deze lichting/basis 11 vertegenwoordigt zonder te overdrijven een miljoen of 200 als ze dit seizoen lekker spelen, zeker als we kampioen worden.

Overmars kan nu daadkrachtiger handelen, hij gaf al aan de stap te willen maken voorbij PSV en Feyenoord als het gaat om salaris. Dit is langzaam wel hoe je het Bayern van Nederland kan worden. Natuurlijk zullen er mensen vallen over Cassierra, Orejuela, Kristensen (die ik alle drie nog zeker niet afschrijf!) maar ook Bande, Labyad en ga zo maar door. Niet elke aankoop kan gelijk de impact van Ziyech en Sanchez hebben, dat had Neres ook niet.

Geduld, scouting, doorgaan met het doorselecteren in de jeugd zoals dat nu gebeurd met de leegloop van Jong en vooral een stap proberen te zetten in Nederland. Ga je echt een stap maken voorbij PSV dan gaat je dat meer kampioenschappen opleveren, meer status en als je dan nog meer kan betalen dan zijn aankopen als Tadic en Blind ook weer makkelijk haalbaar.
4 0
Leprechaun
De volgende stap is dat wij gewoon zo'n Lozano bij PSV ophalen ;) Net als Lewandowski, Hummels en Götze Dortmund verruilden voor Bayern.
3 0
Bky
Doe Lozano maar gewoon niet. Leuke counterspeler, perfect voor het spel van PSV. Bij ons weet ik het nog zo niet.
2 -2
Duif63
Was hij vorig jaar maar zo duidelijk over Sanchez geweest.
1 -2
Truth
Ja, of over Bosz
3 0
RedFeather
Was hij ook.
Hij ging er alleen niet als enige over.
7 0
NotForSale
Wist ik al
0 -5
Truth
Gefeliciteerd!
0 0
Figo
De transfermarkt is nog ruim 5 weken open. Mooie woorden maar die horen we nu al een aantal transferperiodes en dan komt er toch weer een bod wat niet te weigeren valt en dat de speler echt weg wil.
1 -4
JordyAjacied
Het verschil met andere jaren is dat de hunkering naar geld groter is dan nu, er moest wel ja gezegd worden, dat is nu niet het geval.
2 -2
Bacta
Heel mooi om zulke teksten te lezen!
5 0
JordyAjacied
Dit jaar wordt ons jaar. ❌❌❌
5 -1
FU
Hier word ik nou echt blij van!
5 0
Ruff Rhythim
Ajax lijkt echt bijzonder goed gebruik te maken van zijn ijzersterke financiële positie.
Go Marc !
6 0
ajax4ever01
Marc als je voet bij stuk houdt dan mag jij door de supporters wat mij betreft in het zonnetje gezet worden na alle shit die je voorheen over je heen kreeg.
7 0