De Ligt: 'Wil nog meer ervaring opdoen'

FinnDekker, 18-07-2018 om 22:10, 22593 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Matthijs de Ligt heeft vertrouwen in volgend seizoen en heeft geen moeite zijn ambities uit te spreken. Zowel met Ajax als persoonlijk hoopt de verdediger de nodige doelen te bereiken.

'In alles waar je meedoet, heb je een paar doelen', opent De Ligt in gesprek met Ajax TV. 'We willen natuurlijk kampioen worden, de beker winnen en daarbij willen we Champions League spelen. Maar bovenal is het belangrijk om als team te verbeteren.'

Het team is voorafgaand aan het seizoen al verbeterd met de komst van Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Daley Blind. 'Individueel hebben we goed ingekocht. Ik denk dat we een goede mix van talent en ervaring hebben, waarmee we goede resultaten kunnen boeken. Of ik verrast ben? Ja, het is toch wel een onverwachte stap. Ajax behoort qua naam nog tot de topclubs van Europa. Maar je gaat niet snel van de Premier League naar de Eredivisie, denk ik. Daarom ben ik verrast, maar het is des te mooier dat ze ons gaan helpen.'

'Persoonlijk wil ik nog meer ervaring opdoen, nog meer wedstrijden spelen', beantwoordt de captain vervolgens een vraag over zijn individuele doelstellingen. 'Daarnaast ook kleine details aanscherpen die beter kunnen. Situaties herkennen en weten wat je wel en niet moet doen. Ik denk dat er nog genoeg te leren valt. Op elk gebied valt winst te boeken. Niemand is perfect.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Niels.
Offtopic:

Blind wordt gezien als verdediger en Tadic als aanvaller.
Er is een nieuwe update op onze officiële website met daar de selectie en de posities.
Tadic dus voor de aanval, hopen dat Ziyech blijft!
0 0
Johnvanessen
Daar staat Mazraoui ook als middenvelder! Staar daar dus niet blind op ;)
0 0
BarAjax
Logisch toch?

Blind is ook gewoon een verdediger en in de ED zou hij ook nog wel op 6 kunnen. Ik hoop dat wij 343 gaan spelen en hij daar dus ook komt. Echter kan je uit TH zijn woorden op maken dat Blind als CV is gehaald en zal het dus 433 worden.

Tadic zou je als aanvallende middenvelder kwijt kunnen maar gezien je Frenkie en Ziyech tot je beschikking hebt kan je hem beter in de aanval plaatsen waar hij ook gewoon beter is dan op het middenveld.

Kwestie van spelers op de plekken zetten waar ze het best renderen. Daar had AJAX het lastig mee, vooral onder FdB. Hopelijk gaat dat beter nu.
0 0
Leviathan
Dat zou goud zijn. Zou er niet eens van staan te kijken, want als Ajax dit team weet te behouden zijn er echt mogelijkheden en waar ook Ziyech zich kan bewijzen om volgend jaar wel zijn droomtransfer te maken.
0 0
Afca85meer
Dat zou perfect zijn. Dan is Labyad gewoon een reservespeler.
0 0
Pheadrus
En zo is het. Het maakt niet uit welke club zich meld met hoeveel transfermiljoenen. De speler bepaalt bij welke club en in welke competitie hij het best tot zijn recht komt. Het heeft ook met het karakter van de persoon te maken. Kluivert is onrustiger en avontuurlijker dan Mathijs. Zo iemand kun je 5 keer uitleggen dat het beter is om nog ervaring op te doen bij Ajax; zijn persoon wil gewoon avontuur en verandering. Hij laat zich verleiden door het onbekende. Is ook prima.
0 0
Ajax27
Blijf nog 2 jaar de Ligt, speel 2 jaar alles, pak een deel Europese potten mee, maak een mooi EK mee als basisspeler en vertrek dan wanner je net 21 bent geworden naar de absolute top met een hoop bagage en een deel prijzen.
2 0
Ajaxbrl
Precies dat
0 0
masterrr
Blijf lekker een jaar en vertrek niet zonder titel. Simpel zat!
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
goed besluit van mathijs. hij is geen steek opgeschoten in dat jaartje eredivisie.
hij moet meer internationale wedstrijden spelen, falen, opstaan en leren.
0 0
GvanderK
Ik vind hem wel een echte prof en zeer volwassen voor zijn leeftijd, hij komt er echt wel maar kan beter nog 1 a 2 jaar vlammen bij Ajax en kampioen worden of meer.
2 0
Pauw
Nouja Matthijs, wel iets meer dan details:
- Je lange bal is niet strak en niet consistent genoeg
- Je pass is vaak niet hard en strak genoeg
- Je moet nog altijd beweeglijker worden
- Je moet dominanter worden in de lucht
5 0
Joseph
Ik denk dat het moeilijk zal worden, maar ik zou de Ligt een verbeterd contract aanbieden met een verlenging tot 2023. 2 jaar met Blind spelen en na een goed EK de stap maken.
Dan is hij nog steeds pas 20 jaar, slaat werkelijk nergens op. Dan heeft hij op die leeftijd meer dan 150 wedstrijden voor het eerste gespeeld, een EL finale gespeeld en hopelijk 2 landstitels gepakt en wat Champions League ervaring opgedaan.
Hij komt dan met een mooi CV binnen en Ajax kan zijn record transfer maken met hem, beloof hem ook maar 10% als hij 2 jaar blijft.
2 0
3*stars*3
Nog minimaal 1 of jaar blijven kan geen kwaad en als hij zelfs over 3 of 4 jaar vertrekt, is hij nog erg jong!

Mooie van die 2 aankopen is dat het toch een bevestiging en signaal is, dat Ajax gewoon een grote club is en blijft.
Daar veranderen die 4 jaren zonder prijs niets aan.

Je merkt toch dat er licht paniek heerst bij fans van andere clubs, als je sommige reacties leest op sommige voetbalsites.
Ook AS is een paar trolletjes rijker! ;-)
2 0
afcasven1995
Gewoon aanvoerder laten, goed voor de status van Ajax en zijn eigen ontwikkeling.
1 -1
Joseph
Ik zou het bij hem neerleggen, het kan ook zijn dat hij zich er niet prettig bij voelt met een speler als Blind die terug komt.

Ik denk dat we in beide gevallen een geweldige aanvoerder hebben.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
aanvoerder moet je gewoon tadic maken, complete onzin om een verdediger op zon leeftijd aanvoerder te maken, en tadic met premier league ervaring ondergeschikt te maken.
los van dat vind ik geen een speler van het afgelopen seizoen geschikt, vind het allemaal maar timide spelers, die hun bek niet opentrekken of aansturen.
dat is wat mij opvalt aan ajax van de laatste pak en beet 2 jaar, er word helemaal niet meer gecommuniceerd
1 -2
Leviathan
Blind? En de ligt trekt juist wel zijn bek open dat is wel een leider in het veld hoor.
1 0
Bjorn
De Ligt aanvoerder laten lijkt mij de beste optie. Iemand als Blind hoef je geen band te geven om zijn stempel te kunnen drukken. Komt binnen als hele grote meneer.

Bij vertrek De Ligt zal Blind de band wel overnemen natuurlijk.
0 -3
Timoajax14
Zal De Ligt aanvoerder blijven of wordt het toch Daley Blind?
0 0
AJAIXIXIXI
Ik verwacht wel dat Daley aanvoerder wordt.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
lijkt mij verstandiger.
vind de ligt niet capabel voor die functie(leeftijd)
zie liever tadic aanvoerder trouwens.
een middenvelder met ervaring als aanvoerder is beter, die kan alle linies makkelijker bereiken.

het is iig een verademing om uberhaubt een ervaren leider te hebben. er zal veel druk van de schouders vallen bij die jonge kereltjes.
1 0