Overmars: 'Tadic en Blind zijn pas het begin'

BVeenstra, 18-07-2018 om 15:10, 81343 views, De Telegraaf, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Directeur spelersbeleid Marc Overmars ziet de komst van Dusan Tadic en Daley Blind bij Ajax 'pas als het begin'. Dat vertelt de beleidsbepaler van de Amsterdammers in gesprek met De TelegraafAjax komt er financieel steeds beter voor te staan en daardoor kon men zich het permitteren om de portemonnee open te trekken.

Overmars, die bovendien vertelt dat RvC-lid Danny Blind geen rol heeft gespeeld in de transfer van zoon Daley, legt uit hoe de transfers van Blind en Tadic tot stand zijn gekomen. 'Wat heel belangrijk is, is dat je er als eerste bij bent en niet in een concurrentiestrijd met heel veel andere clubs komt. Het eerste contact is maanden geleden gelegd. Je moet er ook een beetje geluk bij hebben. Tadic is bijvoorbeeld altijd een Ajax-fan geweest. Ajax is voor hem bijna magisch en dat werkt in ons voordeel', aldus Overmars, die er voor de fans van Ajax tegenover Voetbal International nog een hoopgevende quote aan toevoegt. 'We hebben ook een paar jongens bij Spurs rondlopen, die willen ooit graag terug. Roepen dat ook wel eens. We hebben allemaal contact met die spelers, maar dat moment is nu nog niet. Wat dat betreft, viel het bij Blind wel allemaal net goed.'

Over het aantrekken van Blind wordt door sommigen nu gezegd dat Ajax wel erg veel heeft betaald voor de terugkeer van het voormalig jeugdproduct. 'Als wij zes weken op Daley hadden gewacht, dan was de transfersom fiks lager geweest, maar dat wilden we niet', aldus Overmars, die zijn selectie voor het treffen met Sturm Graz compleet wilde hebben. 'Het bedrag dat wij hebben betaald, is vrij fors. Maar we kunnen dit doen, omdat we dit geld de afgelopen jaren bij elkaar hebben gesprokkeld. Als je weet waar de club zes jaar geleden stond … Hoe dit is gegaan, is een compliment voor de directie en rvc.'

Overmars hoopt dat Ajax het Bayern München van Nederland kan worden, maar hij weet ook dat Ajax nu eerst zelf maar eens kampioen moet worden. Daarvoor moest de voetbalbegroting omhoog, aangezien die van PSV en Feyenoord nagenoeg gelijk waren. 'Daarvoor verdient ook onze commerciële afdeling een groot compliment, want Menno Geelen (directeur, red.) heeft met zijn mensen topwerk verricht. In moeilijke tijden heeft hij een groei bewerkstelligd. Ik zie het aantrekken van Blind en Tadic pas als het begin.'

En ondanks het aantrekken van spelers als Tadic en Blind blijft bij Ajax het geven van kansen aan zelfopgeleide spelers het belangrijkste. 'Het is prettig dat zij er nu ervaren jongens bij krijgen. Dat is ook iets waar onze jonge jongens om vragen. Ik denk dat Matthijs de Ligt bijvoorbeeld blij is dat Daley erbij is. Het zal een extra stimulans zijn om te blijven.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afcatobias
Ik hoop dat zulke aankopen zoals blind en tadic de toekomst is. Geen kristensen, orejuela, of wober. Die voegen niet echts iets toe. Eigen talenten ervaren spelers echte talenten uit het buitenland zoals bijvoorbeeld een neres. imo kan je voor veel minder geld een wober of kristensen vinden maar talenten uit Brazilië kosten meer maar zijn ook vaak spelers met meer potentie.
0 0
FelixjeGassenlicht
De komt van Tadic en Blind zijn pas het begin. Maar ja, als Boca eerder ja had gezegd mbt Magalan was Blind helemaal niet gekomen. Dus dit lijkt een soort plan b of hebben wij het niet helemaal goed begrepen? Maar goed in ieder geval staan wij er beter voor dan een jaar geleden na het vertrek van Sanchez. En nu maar hopen dat er geen 'overval' meer komt in augustus. Ik heb overigens wel het idee dat er achterin nog wat bij moet. RB is matig en centraal bij blessures wat dun bezet.
0 0
Afcatobias
Elk nadeel heb se voordeel
0 0
Noroja
Ajax was al heel lang met Magallan bezig. Terwijl dat zo min of meer sudderde werd duidelijk dat Blind ook een mogelijkheid werd. Vervolgens is Ajax vol voor Blind gegaan.

M.i. was dit een groot geluk bij een ongeluk.
1 0
ETM
Tadic is bijv altijd Ajax-fan geweest. Ik begin het verdorie nog te geloven ook; dat dat echt zwaar heeft gewogen. Prachtig zou dat zijn.
0 0
Jajijdaar
Suarez en Vertonghen zie ik echt nog wel terugkomen.
Hopelijk houdt Ajax die contacten ook warm.
1 0
AFCAHOOLIGAN
En ik hoop op Alderweireld en Eriksen.
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen weten.

In de Telegraaf van morgen

Ziyech is te koop voor het juiste bedrag.

Spelers als Frenkie de Jong, van de Beek, de Ligt (Niemand, behalve Ziyech) zijn niet te koop, ook niet voor 40/50 miljoen of meer.
Ook ziet Ajax(Overmars) het niet zitten iemand te verkopen, en dan terug te huren.
Een transfer is volgend jaar wel bespreekbaar, uiteraard voor de juiste transfersom

Er is gezegt dat Ajax ieder jaar zwarte cijfers wil schrijven, als dat dit jaar niet lukt “het zei zo” waren de woorden van Overmars.

De prijs van Blind was een stuk lager geweest als ze nog 5 weken hadden gewacht.
Dit wilde Ajax niet omdat ze voor de wedstrijd tegen Sturm Graz de selectie rond wilden hebben
De 4,5 miljoen extra die Ajax zou moeten betalen “doet Ajax lachend” letterlijke reactie van overmars.
Dit zijn dus waarschijnlijk clausules ivm kampioenschap/champions Leaque kwalificatie etc (hier worden geen officiële mededelingen over gedaan door overmars).

Ajax is uitgewinkeld, of er moet zich nog een buitenkansje voordoen.

Verder staan er nog een paar dingen in wat al in andere stukken hebben gestaan.
Blind en Tadic pas het begin.
Ajax wil het bayern München van Nl worden.
Door nieuwe sponsors, of verlengingen hiervan is het spelersbudget omhoog gegaan, dit was bijna gelijk aan Feyenoord en psv.
2 0
Johnvanessen
Heel goed Marcie!!!
0 0
Johnvanessen
Rabbiot op voorpagina mundo deportivo! Einde Frenkie geruchten?;)
0 0
GrandMasterFlex
Nou dan moet je Modric ook benaderen Marc.... Groot Ajax fan :)
2 0
Joseph
de Ligt - Blind - Wober
Donny - Eiting- Frenkie
Ziyech
Neres - Dolberg - Tadic

Met Eiting en zonder tagliafico misschien niet de sterkst mogelijke bezetting, maar ik ben toch wel heel benieuwd naar zoiets.
0 -2
niquedegraaff
Volgende is Bosz? :D
5 0
louis60
25 juli is het echte 'begin'. Lampies, Vitesse, 010 en kaasdragers maken NU al indruk in oefenpotjes. En zij hebben nog tijd genoeg. Wij hebben weinig tijd. Ajax NU is nog geen team. Wordt heel kortdag voor Ten Hag.
2 0
JOHANisGOD
Oefenpotjes zeggen helemaal NIETS!!!!!
0 0
3*stars*3
Vitesse won gister maar kreeg vorig week ook pak slaag.
PSV laatst gelijk tegen een Zwitsers clubje, ook verloren van Anderlecht en net van Gala gewonnen.
Fey kansloos tegen Young Boys en daarna van Basel gewonnen maar het is allemaal nog gewoon erg wisselvallig en niet te peilen.

Ik heb alle vertrouwen in dat Ajax volgende week klaar staat.
Beetje vertrouwen kan geen kwaad.
1 0
Joseph
Als PSV nog wat goede aankopen doet en niemand verliest, zou je misschien kunnen spreken over concurrentie, maar anders zie ik geen enkele reden om je zorgen te maken over andere ploegjes in de eredivisie.
0 0
ovdw
Overmars wilde gewoon z'n spierballen laten zien om de ambities van Ajax te tonen aan de spelers waar aan getrokken wordt in de hoop dat deze er nog minimaal een jaar aan vastplakken (denk aan F. De Jong, De Ligt, Onana, evt. zelfs Ziyech nog). Een grote uitloop van kwaliteit lag (en ligt) namelijk op de loer. En wat dan?

Dat is ook de reden dat hij niet te lang heeft gewacht met Blind omdat het risico dat daarvoor iemand of meerderen van degenen die ik noemde zou vertrekken groot was/is. Daar komt nog bij dat een vertrek van een van de kwaliteitsspelers ook nog eens een sneeuwbaleffect zou kunnen opleveren bij de rest van de dragende spelers. De aankoop van Blind na het vertrek van bijvoorbeeld 3 bepalende spelers zou dan mosterd na de maaltijd zijn geweest. Daarom was hij liever nu duurder uit dan later goedkoper. Risico was dus dat goedkoop tegen die tijd dus duurkoop had kunnen zijn.

Ik vind het veel te veel geld voor Blind, maar kan de beredenatie van Overmars volgen.
3 -1
blava
Ik ben nog niet overtuigd. Tadic en Blind zijn zeker goede voetballers maar teveel van hetzelfde. Ik zie liever een goede buitenspeler komen In de selectie zitten nog steeds veel twijfelgevallen.

Waarom nu zoveel geld uitgeven. Vorig jaar had Ajax al de beste selectie maar veel spelers waren te lamlendig om ook maar een meter meer te lopen dan noodzakelijk werd geacht. Eigenlijk een schande dat Ajax geen kampioen werd. Die mentaliteit haal je er niet uit door dure aankopen.

Blind en Tadic moeten gelijk goed presteren anders neemt niemand in de selectie beide spelers serieus. Het gaat erom dat iedereen doet wat hij moet doen en liefst meer. Zo niet wordt Ajax opnieuw geen kampioen en is het leedvermaak nog groter.
1 -8
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de beste selectie van vorigjaar had psv punt.
zo eerlijk moeten we gewoon zijn.
je kan je niet verschuilen achter het excuus dat onze spelers lamlendig speelde, het is een kwaliteit om niet lamlemdig te spelen en elke wedstrijd te knokken.
dat heeft onze selectie nagelaten in alle competities, zelfs die armzalige knvb beker, die wij al tien jaar op rij gewoon hadden moeten winnen. gebrek aan respect voor die prijs is al een grote zwakte. zo zie ik dat je, hoeft er natuurlijk niet mee eens te zijn.

ik ga ook zeker niet roepen dat we met deze selectie met 2 vingers in de neus kampioen gaan worden, dat kan je pas na 3 maanden beoordelen als de ploeg zijn ware aard heeft getoond. mentaliteit.
0 0
JPM
"Veel spelers waren te lamlendig."
(Ajax haalt Blind en Tadic, twee spelers die naast hun uitstekende voetbalkwaliteiten juist bekend zijn om hun professionaliteit.)
"Die mentaliteit haal je er niet uit door deze aankopen"

Ik probeer deze drie zinnen hardop te lezen en het enige wat door mijn hoofd gaat is: horseshit.

"Blind en Tadic moeten gelijk goed presteren anders neemt niemand in de selectie beide spelers serieus."

Ik probeer deze zin hardop te lezen en het enige wat door mijn hoofd gaat is: horseshit.
4 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik heb heel veel ervaring met de psyche van jonge mensen, het is idd zo dat ervaren oudere krachten het goede voorbeeld moeten geven, anders worden ze niet serieus genomen.
er word van ze verwacht dat het leiders zijn waar wat van te leren is, een natuurlijk gedragspatroon bij begin 20ers.
je moet ze inspireren.

je moet er niet aan denken dat tadic of blind met hun koppie omlaag gaan lopen, of gaan lopen klagen. dan is de chemie in een jong elftal gauw weg.
0 0
Redlum
Tadic en blind moeten dat juist gaan oplossen, maar een speler als Blind moet de jonge jongens ook leren het tempo te bepalen. Niet altijd het mooiste om te zien, maar je kunt niet elke wedstrijd 120% geven. Dat hou je geen seizoen vol...
1 0
T.reckveugel
Wat was dat ook weer, zo’n 6 jaar of net iets langer geleden? O ja, toen gaf Cruijff aan dat het zijn Ajax niet meer was. De rest is de spreekwoordelijke geschiedenis.
Dank de commerciële tak Overmars, vergeet niet waar jij je bestaansrecht aan hebt ontleend.
2 -3
godenzonenssuper
Dit.
1 0
Pas
Ik ben wel benieuwd wie komend seizoen de aanvoerder wordt. "Gewoon" verder gaan met De Ligt of zal het misschien Tadic of Blind worden?
0 0
NouridolbergNeres34
Ik zou voor Tadic of Blind gaan, laat de ervaren jongens de jonkies maar leiden.
1 0
Hakkie
Mooi zo, een nieuw businessplan. Geld verdienen met voetballen in plaats van met verkopen van spelers.
Uiteindelijk win je dubbel: Aan de ene kant worden jonge spelers door de ervaring van de routiniers nog beter, de kans op overwinteren wordt groter en daarmee de kans dat zij bij willen tekenen. Aan de andere stijgt de waarde als zij internationaal succesvol zijn, waardoor zij, als zij dan toch weg willen...
0 -1
ajax500
Krijgen we ome Babel nog?
0 0
3*stars*3
Volgend jaar lekker transfervrij, lijkt mij prima. ;-)
1 0
gras
Lijkt me redelijk straightforward verhaal. Hij doet ook niet krampachtig over de hoogte van de transfersom voor Blind, die eigenlijk te hoog is. Hij geeft dat eigenlijk gewoon toe, maar er zit tenminste een gedachte achter.

We zullen zien. Zou wrang zijn als je zulke aankopen haalt en CL voorronde niet overleeft. Het moet gewoon. Dat geeft een enorme boost aan het seizoen.
0 0
Thommy1234
Marcie ouwe topper dat het is!
0 0
MankeNelis
"Ik zie het aantrekken van Blind en Tadic pas als het begin'. Kijk nou we tokking!
1 0
WantAmsterdam
zo, geef ff ook, me mening...
Ja het was soms heel frustreerend dat we in de laatste Jaren zo weinig succes hebben kunnen boeken, en ja inderdaad, sommige dingen hadden vroeger/op een andere manier moeten gebeuren, MAAR, het woordje wanbeleid, wat hier, en ja zeker ook van mezelf, werd gebruikt is gewoon niet toepasselijk. Want er was zo te zien wel een duidelijke Vizie erachter, namelijk heel toekomstgericht, om ooit Nederland echt te domineren. Wij zitten nu in een positie waar we, wie had dat ooit voor mogelijk geacht, ons kunnen permitteren ervarene spelers uit de pl voor bijna 20 mio te halen! Als je een keer naar die provincieclub kijkt, ja ze hebben aardig wat prijzen binnen gesleept, en een Lozano in je ploeg te hebben is top, maar op die manier, op die ze dit alles bewerkstelligt hebben, ga je op duur geen succes hebben. Ze hebben bijna alles moeten verkopen, en hebben bij Lozano een hele vage constructie bedacht, die ik zeker nooit bij onze club hoef te zien.
Kort om, prima dat Ajax zich op de lange termijn richt!!
4 -1
hallo1
Zo, over 2 jaar Toby en Jantje terug?

En laat ze Eriksen dan ook maar meenemen ;)
2 -1
ajaxminimax
Lekker Marc, je bent eindelijk los. Ik heb weer veel zin in het nieuwe seizoen. Gauw het rampseizoen 2017-2018 vergeten en op volle kracht vooruit.
1 0
Bocarra
Goed bezig Ajax! Iedereen is binnen Ajax is er nu van doordrongen dat het basisteam een mix van jong en oud dient te zijn en dat de oudere spelers een zo hoog mogelijk niveau hebben.
2 0
PJSM
Goed bezig Marc en consorten. Dat we idd maar het Bayern van Ned. mogen worden en i.i.g. De nationale concurrentie van ons af kunnen houden. Op termijn ook uiteraard weer een rol in Europa vertolken. Laat het seizoen maar beginnen.
1 0
Dennizzz
Ben wel benieuwd wie komend seizoen aanvoerder is. Wat denken jullie?
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik vind het een lastig punt, het liefste zie ik Blind met die band. Ik zou persoonlijk ook graag zien dat de Ligt hem afstaat aan Blind, niet op een negatieve manier maar meer als een teken van volwassenheid. De Ligt heeft die band niet nodig om een leider te zijn en Blind zou, zeker met zijn leeftijd, ervaring en als kind van de club wel een betere aanvoerder zijn dan een jonkie die ondanks dat hij verschrikkelijk goed is, nog niet zo gehaaid is/kan zijn.

Blijft het de Ligt, ook helemaal prima. Het zou zijn status en prijs met het oog op komend jaar wel aandikken, 19 jaar, international, al jaren basisspeler, Europese finale gespeeld, kampioen geworden en aanvoerder.
1 0
Dennizzz
Zo sta ik er ook in. Tadic lijkt mij ook wel geschikt, gezien zijn gedrevenheid.
0 0
Dennizzz
Zo sta ik er ook in. Tadic lijkt mij ook wel geschikt, gezien zijn gedrevenheid.
0 0
Tscheu
De Ligt. Willen ze koesteren. Vind ik prima.
2 0
Bocarra
Troll allert!
0 0
Web
Goed werk Overmars, nu de financiën op orde zijn, kan Ajax hele mooie dingen doen.
Wat willen wij nog meer, Frenkie, Donny, Kasper, Matthijs, Mazraoui, Eiting, Gravenberch en Neres aan de hand genomen door Huntelaar, Schone , Tadic en Blind
En wie weet volgens seizoen Vertongen en het daar op Eriksen.
1 -1
Vreker
Goed bezig Overmars! Ben benieuwd naar het nieuwe salarisplafond.
0 0
MankeNelis
Die is opgeheven. Anders komen Tadic en Blind niet. Ik zou Ziyech ook openbreken en verlengen.
0 0
Finidi en Nwanko
Het is mooi meegenomen dat we nu geld in kas hebben en de komende jaren financieel ook gaan oogsten met de jonge toppers die dan gaan vertekken. Pluim voor de werkwijze en geduld van de directie.

Het gevolg van dure spelers aantrekken en het salarisplafond opheffen is wel dat er nieuwe jonge toppers uit de jeugd moeten blijven doorstromen én dat er prijzen gepakt moeten worden, Europees overwinteren en verder. Anders kunnen de salariskosten niet meer opgebracht worden.

Dan krijgt je het Twente effect van een paar jaar geleden onder Munsterman en kan je weer helemaal opnieuw beginnen.

Investeren moet, maar wel met beleid.
0 0
MankeNelis
Europees zo lang mogelijk meedoen loont. Ik denk niet dat Ajax op de pof leeft met allerlei vage investeerders en foute belasting aangiftes. Wat uitgegeven wordt komt uit het geldpakhuis. Geen Muntjesman praktijken, want dan schiet Overmars in zijn eigen voetje.
0 0
Finidi en Nwanko
Dat denk ik ook niet. Maar aanwas van echte toppers en meedoen in Europa wordt met dure spelers en afschaffing van het salsrisplafond dus wel steeds noodzakelijker.
0 0
oudzuid2
mooi stuk, grote pluim voor Overmars met deze transfers. en dan te bedenken dat er vorig jaar nog berichten waren dat ie naar Arsenal zou gaan. dit is zeker een positieve ontwikkeling. jong zelf-opgeleid talent met 3 of 4 ervaren krachten. dat laatste ontbrak het de laatste jaren wel eens aan. sloegen we ons op de borst dat we met een piepjong team op het veld stonden. dat is komen seizoen anders hoop ik. nu maar hopen dat Ten Hag er een goed team van weet te smeden.
2 0
DonAdam
Dit hele topic zit boordevol met trollen die met angstschijt in hun broek moeten toezien hoe groot Ajax' financiele voorsprong is; een financiele voorsprong dat niet anders kan dan leiden tot een sportieve voorsprong. Vandaar ook dat misinformatie(fake news) verspreiden en het angstzaaien wat die trollen hier doen.

Aan de echte Ajacied wil ik mededelen dat Marc deze uitgaven kan doen, omdat Ajax door een zes jaar lange keiharde sanering struktureel financieel kerngezond is geworden. Laat je niet gekmaken door notoire domoren, lampjes en kakkies die op AS komen zieken. Overmars is een gewiekste zakenman die weet wat hij doet. Daarnaast zitten er financiele kanonnen in de RvC; die laten dit echt niet op zijn beloop als het niet zou kunnen.
13 -3
BokkieBokstra
Kom op zeg, als je het niets een bent dan ben je een trol, een lamp of een kakkie. Ben benieuwd als de straks de platte kar weer rijdt of de Coolsingel feest hoe je er dan over denkt. Iets met een zak geld en scoren. Al moet Ajax natuurlijk kampioen worden, al wordt het een klus voor Ten hag.
1 -3
DonAdam
Ik ben geprezen met een stel hersens dat plan, uitvoering en resultaat van elkaar kan scheiden.

Ik zie al een tijdje dat waar Overmars mee bezig is, heel goed beleid is; ik heb ook de moeite gedaan elk jaar de jaarrekening te downloaden en te bekijken. Zijn plan, uitvoering en resultaat zijn alle drie positief en daarom kan hij deze aankopen doen. Het is nu aan de trainer. Maar ook daar kan het misgaan, zoals het de afgelopen jaren vaak misging op een klein detail; denk aan de Graafschap op de laatste speeldag, Excelsior uit na een zware Europese wedstrijd. Het kwartje viel net de verkeerde kant op, het was dus allemaal zo slecht nog niet. Ik ben wat ik al zei zo gelukkig dat ik dat kan inzien en ga geen clubiconen die veel voor de club betekent hebben afzeiken; zoals hier schering en inslag is. Jullie weten zelf of ik je bedoel, en jullie moeten je schamen.
0 0
Robinjo1988
Je ziet toch zelf wel het verschil tussen iemand die het niet eens is of iemand die bewust irritant loopt te doen?
0 0
BokkieBokstra
Jawel, dat verschil dat ken ik ook. Maar er is hier toch hele strenge censuur op AS?
0 0
Dit is mijn club
Soms vraag ik me af waarom ik hier nog kom. Alleen maar negatief gezeik op alles en iedereen. Triest.
16 -1
3*stars*3
Vroeg ik mij ook een tijdje af hoor.
Pure frustratie bij sommige mensen en heel veel dingen zijn kut, kut, kut.
Als Ajax weet te plaatsen voor CL en de dubbel pakt, zullen sommige mensen nog steeds wat negatiefs zoeken.
0 0
GvanderK
Klagers blijven klagen omdat ze telkend aandacht krijgen. Gewoon negeren.
0 0
MankeNelis
Dat hou je toch. Negeer de azijnzeikers er waardeer positivo's onder ons.
0 0
Bobbaasje
Off; Las net dat Gregory Van der Wiel ook wilde terug keren naar Ajax.
3 -1
Finidi en Nwanko
Nou ehh moet dat. Vond hem bij ons al niet goed en elders heeft hij het ook niet geed. Lekker muziek laten luisteren, zo af en toe een tattoetje laten zeten, geld uit geven aan bling bling en de Arena binnen laten om een wedstrijdje te laten kijken. Maar zeker géén contract aanbieden.
1 0
Jornnn
Dat snap ik. Maar dan zou ik eerder Anita terug halen. Die kan je als supersub overal inzetten in tegenstelling tot vdWiel. Zelf wil hij ook heel graag.
1 -3
Finidi en Nwanko
Alleen als hij per wedstrijd betaalt wil worden, amateurcontract of zo. Als hij zich als kind van Amsterdam of Ajax ziet, mag salaris geen belangrijke rol spelen lijkt mij. En zeker niet gelet op zijn cv.
0 0
oudzuid2
speelde z'n laatste halfjaar bij Ajax uitstekend op 6. maar daar hebben we nu met Blind, Frenkie en Eiting genoeg mogelijkheden.
0 0
MankeNelis
Twittery heeft zichzelf aangeboden bij Ajax. Er was geen interesse.
2 0
amthree
Eriksen liked bijna elke post die ajax heeft geplaatst over daley, ook maar terug halen:P
5 0
Groengras
Marc Netto wordt nu door velen beschouwd als Marc Bruto?
Ajax heeft ruime financiele mogelijkheden en tevens veel potentiele waarde (bijv De Ligt, De Jong, Onana, Dolberg) op het veld staan. Dit is geen financieel ongezond beleid, maar wel een positieve sportieve ontwikkeling! Dit maakt het ook interessant voor jonge getalenteerde spelers om langer te blijven -> meer ervaring om je heen en Europees ook meer kans om ver te komen en dus te ontwikkelen bij Ajax. Anders vrees ik meer Kluivertjes die denken al zo vroeg uitgeleerd te zijn en extern meer uitdaging te zoeken..
2 0
BokkieBokstra
Of, weinig kansen meer bij Ajax voor jeugdspelers en ga je het elders zoeken.
0 -8
AFCA0492
het is altijd 1 van de 2 ofniet? je speelt genoeg wedstrijden in het seizoen om jonge spelers de kans te geven. wel moet je er niet vanuit gaan dat diezelfde talenten het wel even 40 wedstrijden gaan laten zien. als er in de basis 3-5 (eigen)jeugdspelers staan is dat toch meer dan genoeg ruimte? wel ben ik tegen aankopen als siem de jong ziemling enz. maar zolang de ervaring ook kwaliteiten heeft zie ik het probleem niet.
0 0
koenos1
Volgend jaar Suarez en Jantje Vertonghen!
5 0
De_Realist
Hoeveel salaris krijgen Blind en Tadic elk?
1 0
Jornnn
Marktconform. Dus geen zorgen.
1 -1
De_Realist
Definieer marktconform.
0 0
DonAdam
Twee keer de helft.
2 -1
M.Olsen
Minimumloon, +- 9.60 per uur
3 -1
M.Olsen
Minimumloon, +- 9.60 per uur
2 -1
ajax4ever01
Salarisplafond is bij Ajax omhoog gegaan dus ik verwacht dat meerdere spelers vast een verbeterd contract gaan krijgen
1 -1
Bjorn
Er is nu goed geinvesteerd, maar een grote reden hiervoor is de paniek in de directie en de absolute must om een titel te behalen. Anders is het exit voor zowel directie als trainer.

De kwaliteitsimpuls is prima. Tadic voor een hele goede prijs, Blind een hele goede speler maar in mijn ogen wel voor te veel geld.

Zorgvuldig om blijven gaan met het geld wat er is a.u.b.
4 -5
ajax4ever01
Er is geen paniek maar juist besef dat je het met alleen jeugd niet gaat redden je hebt gewoon een kwaliteitsinjectie nodig en dat is nu eindelijk gebeurd
3 -2
Ajax27
Altijd maar weer het negatieve ergens van inzien.
Nee het is geen paniek, het is iets waar Ajax met haar beleid de afgelopen 7 jaar naartoe hebben gewerkt. Een vette bankrekening, sponsoren die verreweg het meeste betalen in NL, spelers die voor koopjes zijn gekomen en voor recordbedragen zijn vertrokken.

Het heeft er allemaal toe geleid dat we nu in staat zijn om spelers van een dergelijk kaliber te halen. Beter dat we 5 miljoen teveel voor Blind betalen, maar dat er 3 spelers om hem heen beter gaan voetballen waardoor ze 5-15 miljoen meer gaan opleveren, dat we weer eens CL voetbal halen en dat we structureel ver gaan komen in de EL. Dan stellen die miljoenen van nu niets meer voor.
5 -3
Robinjo1988
Goede teksten van Overmars. Maar ik neem aan dat hij nu niet alle spaarcenten erdoor gaat jagen.
2 -3
ajax4ever01
zo stom zal hij niet zijn maar het is opvallend sinds er een aantal mensen bij Ajax weg zijn dat Marc meer vrij spel lijkt te hebben
3 -1
Robinjo1988
Ja precies. En als hij dit soort aankopen blijft doen hoor je mij niet klagen.

Bovendien gaan spelers als De Ligt, De Jong en Ziyech verkocht worden voor tientallen miljoenen. Die spaarpot is niet zomaar leeg.
0 0
GvanderK
Oke ik ga toch gewoon even lekker fantaseren over het Ajax van seizoen 2019/2020 met het idee dat iedereen dan blijft:

4-3-3
------------------------------Onana------------
Alderweireld ----DeLigt-----Vertonghen----Taglia
------------------------------Blind-----------
---------------Vd Beek------------De Jong----
-----------Neres--------Dolberg------------Tadic-----

Als dit elftal in vorm is maken we iedereen af, al heb ik het idee dat wij dat dit seizoen al gaan doen.
4 -4
Ajax27
Als we een sterk seizoen spelen, kampioen worden en Europees mooie dingen laten zien, dan reken er maar op dat de Ligt, Frenkie en Neres vertrekken. vd Beek heeft een groter Ajax hart en is wellicht nog een jaartje te porren, van Dolberg zal het afhankelijk worden hoe zijn vorm komend seizoen is. Anders kunnen we zomaar 5 talenten verliezen.
2 0
GvanderK
Het was dan ook opgemaakt uit mijn eigen fantasie.
0 0
De_Realist
Alderweireld kan op rechtsback spelen als noodverband, maar dit is verre van zijn beste positie. Nee, ophouden met spelers uit positie spelen. Dat is de laatste jaren al te vaak fout gegaan. Gewoon een echte rechtsback aantrekken en Alderweireld als centrale verdediger.
3 -1
Maik
Suárez op de bank? Haha
1 0
GvanderK
Die zit toevallig net aan de onderhandel tafel.
0 0
AFCAHOOLIGAN
vergeet Suarez niet!
1 0
Ruff Rhythim
Knetterleip team !!

Of we dit seizoen al iedereen afmaken? We zullen zien.
Het moet wel allemaal op elkaar ingespeeld zijn en kloppen. Dan is de kans groot dat we erg wreed gaan heersen ja.
1 0
X-RaY
Nou zit me hele scherm onder het kwijl, bedankt ;)
4 0
GvanderK
Sorry man haha
1 0
Ajaxbrl
Ajax over een paar jaar XD

Cillessen
Tete-Alderweireld-Vermaelen-Vertonghen
Eriksen-Blind-Tadic
Babel-Suarez-Fischer
0 -11
AFCAHOOLIGAN
Tete en fischer mag je lekker thuislaten!
2 -1
De_Realist
Vermaelen is nu al aan het aftakelen, over een paar jaar is hij helemaal niks meer.
2 0
Hziyech14
Tete niet, vermaelen ruilen met de ligt en dan vind ik het mooi!
1 -2
Minsc
Zonder Champions League voetbal is het snel afgelopen met de goede voornemens van Overmars, dit wordt een alles of niets seizoen.
14 -4
The
Zolang er nog steeds meer binnen komt dan dat er uit gaat (FFP) en in categorie 3 blijft zitten, is er niets aan de hand.
2 0
BokkieBokstra
Precies, Ajax gaat all in.
2 0
Rinus M.
Wat een onzin, je weet helemaal nog niet welke clubs je tegenkomt als je Sturm Graz verslaat. Kunnen clubs zijn met een begroting die drie of vier keer groter is. Dan valt er weinig te eisen.
4 -3
Daluniz10
mee eens! het enige dat we echt kunnen eisen, is minimaal deelnemen aan Europa League en kampioenschap (in Nederland)
2 0
mickey2602
En eventueel de beker.
0 0
AltijdGelijk
Overmars beschikt niet over de juiste scoutingmogelijkheden of kwaliteiten.

Wanneer PSV bijvoorbeeld 50 miljoen investeerd, dan staan daar opeens 3 supertalenten uit Zuid-Amerika.

Overmars gaat ons geld verneuken!

Kijk maar naar Blind....pfff, goede speler maar Veel en veel te duur!

En waarom liegt hij over dat zijn vader helemaal geen rol heeft gespeeld in de transfer van Dailey Blind! Wie hou je voor de gek, toeval bestaat niet.

Wie gaat Overmars volgend seizoen halen?

Klaassen voor 25 miljoen! Bazoer voor 30 en Riedewald voor 20.
14 -24
Ajax27
Dat geweldige PSV, dat maar 60% van de rechten van Lozano heeft bedoel je? Of die hun aanvoerder en tevens een van de beste Nederlandse middenvelders 3 jaar op rij huurde en daar dus niets aan verdient? Dat geweldige PSV dat ondanks tig kampioenschappen ieder jaar weer moet wachten met spelers halen tot ze iets verkopen? Ajax zal altijd groter blijven, zal altijd meer aanzien blijven hebben, zal nooit met dergelijke onmogelijke constructies meer werken. Het sterke beleid betaald zich nu uit. De komende jaren mag iedereen alleen maar omhoog kijken naar hoe Ajax zowel op het veld als op financieel gebied ver boven alles en iedereen uitsteekt. PSV heeft jaren naar de korte termijn gekeken, Ajax naar de lange termijn.
0 0
GerardAjax26
Je bedoelt PSV dat Dumfries, Angelino, Viergever en Unnerstall heeft gekocht deze zomer?
3 0
AFCA.
Supertalenten als wie dan? Als Pereiro zeker? Lozano is een goede speler maar zeker geen supertalent.
5 0
CR14FF
'Overmars beschikt niet over de juiste scoutingmogelijkheden..'

Laat nou net Ajax enorm gegroeid zijn met nieuwe Nederlandse jeugdscouts, de verbeterde scouting in Zuid-Amerika en de terugkeer van Urbain Haesaert. Bovendien, Milik, Sanchez en Neres waren ook zo slecht gescout he.

'Wanneer PSV bijvoorbeeld 50 miljoen investeerd, dan staan daar opeens 3 supertalenten uit Zuid-Amerika..'

Zoveel hebben ze nog nooit geïnvesteerd, het enige echte talent uit Zuid-Amerika bij hun van de afgelopen 10 jaar is Lozano. Het aankoopbeleid daar in Eindhoven is nou echt niet zoveel beter dan hier.

'Overmars gaat ons geld verneuken!'

Grootste deel van het geld is toch echt verdiend aan de geweldige inkomsten die Overmars aan zijn transfers heeft verdiend. Niet bepaald jouw geld waarmee het mis gaat, en een slecht seizoen verwacht ik ook niet dat het gaat worden met zo'n sterke selectie.

'Gezeur over Blind en zijn vader..'

Laten we eerst maar eens kijken hoe Blind gaat spelen, voordat je al gaat roepen dat het te duur was. Dat gezeur over de rol van zijn vader zijn ook alleen maar verzinsels zonder bewijs en dus onzin.

Je zou een goede sensatiejournalist zijn en dat is niet positief bedoeld ;)
11 0
Jajijdaar
Milik en Sanchez om als voorbeeld te noemen...

Veldmate die afgelopen seizoen is overgekomen... Hoe bedoel je Overmars heeft niet de juiste scoutingsmogelijkheden of kwaliteiten?

Wat heeft PSV wel wat Ajax niet heeft? Onderbouw je reactie eens.
9 0
Sterretje73
Manmanman wat ben jij toch een droeftoeter.
13 -4
JPM
Troll.
14 -4
AFC Ajax
het gooien met geld naar spelers als bandé en labyad is zorgelijker. de eerste weet eigenlijk niemand waarom die gehaald is en zeker voor dat bedrag en de 2e is puur gehaald om de trainer een plezier te doen, waardoor die waarschijnlijk iedere wedstrijd speelt ongeacht prestaties.
12 -7
fc Barcelona_ke
Onzin. Zie je afgelopen weken hoe zakaria goed? Voorlopig is hij een basisspeler als nr 11
1 -1
vvz1917
Zuurpiet... Als Ajax niet koopt heeft iedereen wat te zeggen, nu doen ze wat en is het weer niet goed... Ik mis echt het Ajax hart bij veel mensen hier op AS..... Altijd negatief
7 -9
Rinus M.
Zullen we afspreken dat als Labyad een goede aankoop blijkt jij ons niet meer vermoeit met je suffe opmerkingen?
2 -7
Redrum
Bandé heb ik ook sterk mijn twijfels over, maar als je zo'n jongen een beetje vertrouwen geeft kan het nog wel wat worden. Het voordeel voor hem is dat hij na zijn blessure als het goed is in een goed draaiend elftal terecht komt.
8 -3
MSwertz92
Bande is een flop denk ik ja, maar die zitten er altijd wel tussen bij elke club, ik denk echt wel dat labyad wat kan toevoegen. Is het een droom versterking ? Nee dat zeker niet.
10 -4
fc Barcelona_ke
Dat is wel goed begin maar we moeten ook de selectie opruimen... orejuela sinkgraven johnsen schone siem verhuurd/verkopen

We moeten ook oppassen in rond jaar 2006 2008. We hadden toen ook grotere dure selectie.. daarna kwamen we groot te kort
1 -5
433metdepuntnaarlinks
Beetje off topic maar: voor de mensen die nog twijfels hebben over Blind op LCV ...

https://www.youtube.com/watch?v=dieFBRnqoYI

Luister vooral het commentaar van de BBC bij de intro! Nu hoeven we niet te doen alsof hij een van de betere CV's was in Engeland maar op zijn manier, veel inzicht en goed positioneren heeft hij het prima gedaan tegen niet de minste spitsen in Engeland.

Dat hij geweldig op 6 kan spelen weten we en als je het in Engeland als CV heel behoorlijk doet, dan mag de Eredivisie niet zo'n mega probleem zijn!
8 0
Afca85meer
Filmpjes zeggen niet zoveel:

https://youtu.be/nFPfjv9NMcY
0 -4
433metdepuntnaarlinks
Daarom zei ik dus ook letterlijk "Luister vooral het commentaar van de BBC", omdat alleen film niet zoveel zegt ...
1 0
RedFeather
En dan probeer ik me heel even voor te stellen hoe Marc van Bommel dit vindt.
7 -1
Hasjememaar
Dat is dan best wel jammer. Ajax heeft het niet nodig naar dat soort clubjes te kijken. blik op Ajax en Europa, laat die boeren lekker gaar koken in die lampeboel.
1 -1
RasNaveurre
Klinkt stoer, maar Overmars doet dat in dit artikel nota bene zelf.
1 0
Johnvanessen
Piep piep hallo!
2 -1
Bensco
Erop of eronder dit seizoen. Ten Hag moet niet alleen het kampioenschap binnenharken maar ook Champions League voetbal anders is dit beleid op langere termijn niet vol te houden.

Iets zegt mij trouwens ook dat Bosz op de short list staat om Ten Hag te vervangen zodra het slecht gaat. Elk interview met hem eindigt toch weer over zijn periode bij Ajax en wat hij zou doen. Zal me niks verbazen als hij achter de schermen gewoon benaderd is.
14 -2
Rinus M.
Bosz is zelf vertrokken en in Duitsland hopeloos door de mand gevallenen, nu lijken weinig clubs meer in hem geinteresseerd. Denk dat hij nog regelmatig spijt heeft van zijn overhaaste besluit zeker nu hij ziet wat er allemaal mogelijk is bij Ajax.
0 -2
Bensco
Rinus M, wie niet dan? er is niemand die van het vertrek van Bosz geprofiteerd heeft. BVB niet, Ajax niet, Bosz niet dus dan blijven alleen de zakenwaarnemers over. Ik wil Ten Hag niet afschrijven maar we de keuze krijgen tussen Bosz en Ten Hag is de keuze voor mij snel gemaakt.
0 0
Stuyvesant
Pleur toch op met die wegloper Bosz. Zodra die maar even zijn zin niet krijgt is hij weer weg. Daarnaast als coach nog nooit iets gewonnen.
5 -17
Bensco
Stuyvesant, beter sla je een andere toon als je een discussie wilt starten maat. Je komt zo vrij vijandig over. Gewoon een tippie van flippie ;)

effe terug te komen op je punt. Klopt, heb je helemaal gelijk in. Bosz heeft geen prijzen gepakt maar wist voor het eerst sinds jaren Ajax wel weer op de wereldkaart te zetten door een EL finale te pakken. Bovendien wist die fans terug naar de Arena te lokken met goed voetbal. Misschien zijn dat geen prijzen maar het is wel degelijk succes.
4 -1
Rinus M.
Volgens mij zijn ook dit seizoen alle seizoenkaarten weer uitverkocht dus over welke fans je het precies hebt, is mij niet duidelijk. Prima dat die zuurpruimen en azijnpissers niet meer willen komen. Amsterdam groeit als kool en genoeg nieuwe fans voorhanden.
0 -2
Bensco
de tribunes voor Bosz gezien en tijdens Bosz? de Arena zat overduidelijk voller toen Bosz aan het roer stond.
0 0
godenzonenssuper
Terwijl bij Heracles en Vitesse normaal altijd een prijs wordt gepakt, toch?
0 0
GvanderK
Triest
5 0
Bky
Stel jij bent Bosz, je hebt een eigen visie en je hebt net de EL finale gehaald door een team boven haar kunnen te laten spelen.

Mag je dan 1) niets eisen en 2) moet je dan maar accepteren dat Hennie fucking Spijkerman elke dag over je schouder mee kijkt?
16 -1
pizzapunt
Er vanuit gaan de de Ligt volgend seizoen vertrekt, zou het zomaar kunnen zijn dat Vertonghen zijn 1-jarige contract bij de Spurs niet verlengt en transfervrij terugkeert! Wat een vooruitzicht zou dat zijn!
12 0
pizzapunt
Wat mij betreft is de ideale mix van talent en routine nu wel bereikt. Siem, Lasse, Joël, Klaas, Daley, Dusan en Nico zullen (als ik niemand vergeet) de jochies op sleeptouw moeten nemen.
4 -1
mickey2602
Degenen die daar in mijn ogen echt geschikt voor zijn zijn Klaas,Daley en Dusan. Die hebben tenminste bij topclubs gespeeld(oke Dusan niet maar wel jaren in een topcompetitie).
Die anderen hebben weliswaar ervaring maar niet vanuit het buitenland.
En verder weet ik niet of je hem vergeet maar denk dat Labyad ook bij dat rijtje kan.
0 0
gi0vanni
Nog maar het begin? Dat zijn grootse uitspraken. We gaan er dan maar vanuit dat er volgend seizoen een aantal talenten vertrekken want anders kun je dat niet zeggen.
5 0
RedFeather
Puik werk
Snap overigens wel dat het kampioenschap van belang is.
Maar eigenlijk is daar geen kunst aan, we hebben veruit de meeste mogelijkheden.
Europees succes daarentegen.. daar zet je de club weer mee op de kaart.
Hoop op CL plaatsing, na de winter verder in de EL en dan richting een prijs.
3 -1
gi0vanni
De CL is wat geld betreft mooi maar de tegenstanders zijn met al hun geld niet meer zo leuk.
2 0
Ajaxbrl
Ach de supporters riepen dit pas 4jaar.. Maar goed beter laat dan nooit!
8 -2
Bky
Alle kanonnen en jetski's nog aan toe zeg, wat een heerlijke teksten.
9 -6
Kilum
Nu het kantoor van Marc op slot. Marc lekker op vakantie naar Mongolië zonder internet of telefonie. En volgend seizoen laten we de Ligt en Frenkie naar Barca vertrekken en halen we daar Suarez en Vertonghen voor terug.
1 -1
robbertvd
Prachtig land. Gewoon telefoon en internet daar. Trouwens een goeie back hebben ze. Mijn zoon van 15 lb/rb. Echt powerhouse
1 0
Mart42
Wil wel heel graag jong talent blijven zien bij Ajax.
1 0
masterrr
Jantje Vertonghen is de volgende denk ik :)
11 0
RedFeather
Moet Edwin nog een seizoen met Vertonghen-shirtje in het stadion gaan zitten net als op het wk. Dan komt'ie zeker.
8 0
NouriVandeBeek
Als we maar blijven inzetten op jonge spelers. Dat is onze identiteit.
8 0
stebalk
Met alleen jonge spelers komen er niet op het niveau waar we willen zijn. Daarom is juist het aantrekken van dit soort toppers op zn tijd echt perfect. Twee of drie van dit soort spelers in combinatie met onze talenten lijkt mij de gouden formule voor succes.
0 -1
Mart42
OWaarom is dit nu niet eerder gedaan? Eindelijk zien ze in dat het roer om moest gaan bij Ajax. Respect voor de directie van Ajax!!!!
1 0
Mark03
Overmars legt in het artikel uit waarom het niet eerder kon
5 -1
Mart42
Dat lees ik wel maar sinds Dennis Bergkamp weg is wordt er flink gekocht. Heb het gevoel dat hij veel tegen hield.
2 -1
Mark03
Ah op die manier bedoel je. Zou er zeker onderdeel van uit hebben kunnen maken.
0 0
Mart42
Eindelijk iemand die normaal antwoord. Goed bezig.
1 0
Bobbaasje
'Tadic en Blind zijn pas het begin'...

Dus er komen meer toppers naar Ajax deze zomer?
10 -2
The
Of het begin van een nieuw beleidt.
0 -2
Jelephi
Mensen die proberen dt toe te passen maar compleet de mist in gaan.
0 -1
ajax4ever01
Klinkt best veelbelovend he ;)
4 0
RaynoFischer
Deze zomer lijkt me sterk of er moet nog veel gebeuren..
Volgend jaar ook goed ;)
5 -1
Jessey1981
deze zomer zou ik niet meer op rekenen, maar het geeft wel aan hoe de mindset is bij ons in Amsterdam. je hoort de feyenoord en psv letterlijk schijten in hun broek.
4 0
JPM
Beter lezen. Het liefst ook wat tekst na de titel.
3 -7
Jessey1981
ik hoop oprecht dat Ajax op den duur het stadion koopt. alleen dan kan je begroting fors omhoog. het blijven inversteren in binnen en buitenlandse toptalenten aangevuld met topspelers is iets waar wij 6 jaar geleden niet over durfde te dromen. Top gedaan Marc en consorten !!
0 -1
UltimateKaos
Kun je uitleggen wat het voor voordelen heeft om de Arena te kopen? (behalve dat je er meer een Ajax stadion van kan maken)
0 0
Jessey1981
alle reccettes, commercie en overige inkomsten zijn dan voor Ajax . wat denk je wat concerten opleveren? en de kaartverkoop / seizoenskaarten?
0 0
Mart42
Je bent van de huur af maar verder levert het je niets op.
0 0
Johnvanessen
Dan had er niet vandaag pas een nieuwe grasmat ingegooid hoeven worden ivm concerten!
0 0
BrandjeXL
Door die concerten kom je uit de kosten, lees maak je winst. Dus wanneer Ajax de Arena zou kopen heb je geen fuck als je het niet multifunctioneel zal blijven gebruiken.
0 0
Mart42
Concerten blijven dan ook gewoon doorgaan. Er worden miljoenen verdient met de concerten en andere evenementen.
2 0
Johnvanessen
Zeker waar. Maar dan kan je het meer naar je eigen hand plannen. Week hechttijd voor gras lijkt mij niet ideaal. Vorig jaar wel gezien!
0 0
Mart42
Vorig jaar was het 3 dagen dus de eerste overwinning in de Arena is een feit. Even zonder gekheid de planning van concerten gaat tussen management van de artiesten en concertorganisator als de Arena zegt 'we willen 2 weken voor aanvang van Europees voetbal of competitie geen wedstrijden meer' Dan heb je binnen een paar jaar geen concerten meer.
0 0
amthree
''Tadic is bijvoorbeeld altijd een Ajax-fan geweest. Ajax is voor hem bijna magisch en dat werkt in ons voordeel'' Dachten de eigenopgeleide spelers er maar ook zo over.... (kluivertje) de ligt? frenkie? frenkie dan niet opgeleid maar toch.
5 -1
433metdepuntnaarlinks
De Ligt vind ik een ander verhaal, die heeft zeker clubliedje maar die is, laten we eerlijk zijn, misschien al wel klaar voor een volgende stap. Hij is er zeker bij gebaat om nog een jaartje te blijven maar hij lijkt gewoon te blijven hoor. Hij heeft ook nooit zo shady gedaan als de Jong, die het de laatste tijd toch wel had over "waarschijnlijk blijf ik", "kan het nooit beloven", "de interesse speelt wel" en noem maar op. Daarin is de Ligt toch altijd wat anders geweest qua antwoorden.
1 0
RaynoFischer
De buitenlandse jongens lijken vaak veel meer waardering voor Ajax te hebben dan onze eigen spelers, Suarez, Tadic, Jan en Toby, ook Neres en Dolberg spreken al meer waardering uit dan jongens als Kluivert, De Ligt en Frenkie en zo heb je nog wel meer voorbeelden
1 0
GerardAjax26
Dat gevoel heb ik niet zozeer. Je noemt nu een paar spelers op die inderdaad een goede band hebben met Ajax, maar er zijn ook genoeg spelers zoals bijv een Sanchez die na een goed jaar gelijk de stap hogerop zetten. Ik ben verder altijd fan geweest van Suarez, maar ik moet nog maar zien of hij daadwerkelijk nog voor Ajax gaat spelen.. hij heeft wel over meer clubs geroepen dat hij terug komt. Sowieso kiest iedere speler voor zijn eigen carriere, dat staat volgens mij los van de waardering voor een bepaalde club waar ze hebben gespeeld.
0 0
UltimateKaos
Frenkie is ook een speler van buitenaf he...
0 0
eros
Het terughalen van grote spelers hoeft niet eens veel te kosten. Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Babel en Luis Felipe hebben aangegeven graag terug te keren en volgend jaar lopen de contracten af van deze spelers.

Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen komen in aanmerking voor de plaats van de Ligt. Ik kan mij niet voorstellen dat die nog een jaar blijft. Haal je er 2 van de 3 (of alle 3) kan je Blind doorschuiven naar de '6' om Shöne en eventueel een vertrekkende de Jong op te volgen.
Luis Felipe komt in aanmerking voor de plaats van Tagliafico. Ook bij hem kan ik mij niet voorstellen dat hij na dit seizoen nog voor ajax speelt.
Babel zie ik het liefst als linksbuiten,... maar zou ook Huntelaar kunnen opvolgen in het centrum als pinchhitter.

Suarez heeft nog een contract tot 2021 meen ik, maar ook hij heeft aangegeven graag af te sluiten bij ajax.
Klaasen komt totaal niet voor in de plannen bij Everton, ook iemand om in de gaten te houden.

Spelers als Vurnon Anita en Stekelenburg zullen geen toegevoegde waarde meer hebben.
2 0
afcasven1995
In dat zelfde interview (op Vi.nl) zegt Overmars ook dat de ajacieden bij Tottenham hebben aangegeven ooit terug te willen keren. Vertonghen heeft nog maar een 1-jarig contract, houdt van Amsterdam en heeft al z’n vrienden hier wonen.

1 1 = 2?
17 -1
Johnvanessen
Vertonghen zie ook wel terugkeren. Hij laat vaak zijn liefde voor Ajax zien. Helpt ook wel mee dat zijn maatje Daley er nu ook weer is natuurlijk!
6 0
Bjorn
Vertonghen vind ik echt een koning. Zou het geweldig vinden als hij na dit jaar terug komt.
4 0
Jessey1981
Als wij Verthongen volgend jaar weten terug te halen en wellicht het jaar daarop Suarez ben ik er zeker van dat Ajax een schitterende toekomst tegemoet zal zien.
1 -1
JC14LEGEND
Waar lees je dat?
https://www.telegraaf.nl/sport/2318924/overmars-ik-zie-blind-en-tadic-pas-als-begin
0 0
afcasven1995
https://www.vi.nl/nieuws/overmars-legt-transferbeleid-uit-voor-tadic-is-ajax-iets-magisch
0 0
JC14LEGEND
Dank
0 0
SjaakWolfs
Stel je voor dat Toby en Jan weer kunnen heersen als centraal verdedigingsduo. Als het een beetje meezit zijn ze met 32-33 nog steeds van een alleraardigst niveau.
1 -1
Kilum
Jan mag van mij volgend seizoen gewoon terug komen. Dan zetten we Blind op 6 en Jan LCV. En als de Ligt dan gaat kan Schuurs wel naast Vertonghen staan.
4 -2
Shardo
Overmars hoopt dat Ajax het Bayern München van Nederland kan worden. Dat hopen wij ook. #WZAWZDB
10 -1
trooop
Als het inderdaad lukt om structureel ervaren spelers van hoge kwaliteit aan te trekken / terug te halen, dan kan Ajax definitief de stap omhoog zetten waar al jaren zonder succes zo hard voor geploeterd wordt. Het zou tegelijk dé manier zijn om grote talenten langer hier te houden, simpelweg omdat die zich dan niet meer meteen veel groter voelen dan ze zijn na 1 jaartje in het eerste. Het zou de verhoudingen normaliseren. Het zou veel van het leergeld dat we de afgelopen jaren betaald hebben eindelijk kunnen rechtvaardigen.

Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren. Dit voornemen realiseren op zo’n manier dat het écht goed werkt, zal lastig blijken. Maar alle goeds begint met de juiste intenties.
De leiding heeft een (jaren)lange aanloop genomen. Laat nu maar eens zien hoe ver we kunnen springen.
2 0
Ferd
dat hele "Bayern van Nederland" is de grootst mogelijke onzin. Bayern is top van Europa, zowel sportief als financieel. Spelers gaan er niet veel op vooruit als ze Bayern verlaten, terwijl spelers van Ajax zowel sportief als financieel een enorme stap vooruit kunnen maken.
1 -18
ram
Jij snapt er ook niet veel van hé..! Het is toch duidelijk dat Marc de naam 'Ajax Amsterdam' wil veranderen naar 'Bayern von Nederland'. Kom op man... beetje scherp blijven.
1 0
ajaxxcied4life
Niet alles letterlijk nemen. Het gaat om de binnenlandse dominantie.
4 -1
luiszwaaris
Celtic van NL is een betere.
2 -3
DonAdam
Mensen die niet begrijpend kunnen lezen, spuien de grootst mogelijke onzin :D

Het Bayern van Nederland impliceert klein Bayern; anders was er "een club à la Bayern" geschreven. Er wordt mee bedoelt dat we de Eredivisie in Nederland zouden moeten kunnen gaan domineren zoals Bayern dat in Duitsland doet.
9 -2
Ferd
je spuit inderdaad enorme onzin.
0 -9
RusselWestbrook
Ja maar dat kan dus gewoon niet. De begroting van Bayern is bijna twee keer zo groot als die van de nummer 2 in Duitsland, Dortmund.

Het lijkt mij onmogelijk dat Ajax groeit naar een begroting van 150-170 miljoen euro terwijl PSV blijft steken op 75-85.
4 -7
Bky
Kun je je ook niet afvragen of een klein budgetverschil in de Eredivisie een veel groter effect gaat hebben dan een dergelijk groot verschil in de Bundesliga?

Een extra budget van 10 miljoen geeft je een Tadic. Tadic kan je zomaar kampioen maken in de Eredivisie (bijv. net als Ruiz, Eriksen, Blind, Depay).

Moet dat budget twee keer zo groot zijn om te domineren?
0 0
RusselWestbrook
Om net als Bayern to kunnen domineren: ja

Je maakt een denkfout. 10 miljoen extra voor Ajax is, in termen van Bayern en Dortmund, 70,5 miljoen extra voor Bayern. (waarbij ik de begroting van Bayern voor het gemak op 600 miljoen gezet heb, is in werkelijkheid meer volgens mij)

Bayern heeft niet 75-85 miljoen meer te besteden dan Dortmund, zoals Ajax zou hebben in bij een dubbele begroting tov PSV, maar 300 miljoen euro. (en ja, zo groot is dat verschil echt)

PSV kan ook voor 5 miljoen euro ofzoiets een onbekende speler halen die uitgroeit tot een wereldtopper en dan zou PSV zomaar toch kampioen kunnen worden, want de verschillen tussen Ajax en PSV zijn gewoon te klein. Eén goede speler gaat Dortmund niet ineens kampioen van Duitsland maken, want Bayern heeft zo veel meer te besteden, die zijn op bijna elke andere positie beter.
0 -2
DoorenAFCA
Maar met de enorme transferbudgetten die de afgelopen jaren geïncasseerd zijn, kun je nu wel een kwaliteitsinjectie doen. Hiermee zou je het kampioenschap en eventueel Europees voetbal veilig moeten kunnen stellen. Met deze extra inkomsten moet je wederom slimme investeringen doen die de kwaliteit van de selectie ten goede komen, waarmee je dit riedeltje kunt herhalen. We hebben een hogere begroting dan PSV, dus technisch gezien moeten we ieder jaar een betere selectie neer kunnen zetten, waarmee we meer prijzen winnen en meer geld binnen harken. Ook op internationaal vlak zijn wij met sponsoren en merchandise/marketing etc. velen malen groter. Het gaat allemaal om beleid, maar zolang je dit goed doet moet je steeds verder uit kunnen lopen op de rest van NL.
0 0
MosesD
Jij begrijpt niet helemaal wat daarmee wordt bedoeld. Niet het Bayern van Europa, maar van Nederland dus. Dat betekent veruit de beste, rijkste en succesvolste van het land. Dat heeft dus niets met Europa te maken.
11 -1
Ferd
Jij begrijpt het dus helemaal niet. Bayern kan zijn beste spelers houden omdat er Europees weinig concurrentie is, dat zal bij Ajax nooit kunnen omdat andere landen meer kunnen bieden, zowel sportief als financieel.
0 -7
Dwergje48
Het Bayern van Nederland slaat er op dat we dominant moeten zijn en blijven in Nederland. Er van uit kunnen gaan dat we elk jaar de beste kans hebben om kampioen te worden en er financieel het beste voor staan. Heeft totaal niks te maken met het buitenland.
5 -1
Ferd
Bayern kan de beste spelers behouden, om de redenen die ik al aangaf, en dat lukt Ajax nooit vanwege de verleidingen (sportief en financieel) uit grotere voetballanden.
0 -5
Dwergje48
Maar dan nog moet het wel mogelijk zijn om de beste spelers te kopen en op te leiden en het meeste geld te verdienen etc. Niet op de schaal van Bayern maar ik denk dat je zoiets zeker moet willen nastreven.
0 0
Grummes
Ik denk dat het beter is als je niets meer schrijft... Je snapt er namelijk helemaal niets van en daardoor kom je niet heel intelligent over.
2 -1
Ferd
Jij bent degene die het niet snapt.
0 -4
Grummes
Clown Bassie?
2 0
Dwergje48
Headlines zoals deze zijn altijd een beetje gevaarlijk, omdat er dan de kans bestaat dat mensen niet verder lezen en denken dat er nog meer relatief grote namen bij komen deze transferperiode, maar dat mogen we niet verwachten. Het lijstje spelers wat we hebben binnen gehaald voor dit seizoen is al erg mooi.

Het zijn wel erg mooie signalen voor de toekomst. Als we structureel dit soort ervaren en kwalitatief sterke spelers kunnen kopen, aangevuld met talentvolle jonge spelers en onze eigen jeugd dan ziet het er goed uit voor de toekomst. Ik hoop inderdaad dat we wel oppassen en niet teveel gaan uitgeven.
0 -3
JPM
Marc, fucking held. Zo onterecht verguisd vaak.

Mooi ook dat Tadic altijd een Ajax fan schijnt te zijn geweest (wist ik niet).
13 -4
ram
Helemaal niet onterecht.

Marc moet zorgen dat er tijdig een waardige uitgebalanceerde selectie staat die vrijwel zeker kampioen wordt en kan overwinteren in Europa. Dat is, in mijn ogen, zijn taak in één zin. die taak bestaat uit contractmanagement, aankopen en verkopen.

In mijn ogen is Marc er nog nooit in geslaagd deze hoofdtaak goed uit te voeren. Het zou kunnen dat het dit jaar wel lukt. Al weet ik dat nog niet zo zeker aangezien mijn vertrouwen in Ten Hag niet heel groot is. Maar hij is op de goede weg.
1 -2
Robeerke
Dit gaat echt de goede kant op, lekker hoor
9 -1
3*stars*3
Marc is pissig en hopelijk rest van de selectie ook.
Leven gaat door maar wat er in Eindhoven gebeurde was pijnlijk...
Geen genade en komende jaren Eredivisie slopen en mooie prestaties in EU en verder groeien.
Geen genade meer want rest van NL had lange tijd leedvermaak, game over nu.
16 -1
DonAdam
Overmars legt het hier klip en klaar uit, en pissig zijn en een bepaalde wedstrijd 3-0 verliezen heeft hier helemaal niets mee te maken.

Ik heb het hier wel vaker gezegd, maar niemand op AS wil verder kijken dan zijn neus lang is, Ajax stond in 2010 financieel aan de rand van de afgrond. Er werd 20 miljoen verlies geleden op een begroting van ca 60 miljoen! Die schulden kwamen door wanbeleid van de vorige directies, en de huidige directie heeft snoeihard gesaneerd. Dit is ook de pluim die Overmars, wat mij betreft meer dan terecht in zijn eigen reet douwt, want de directie en de RvC hebben puik werk geleverd, waarvan Ajax nu de vruchten kan plukken.

Overigens heeft met name FdB te lijden gehad onder die saneringen. Ga maar na: Suarez moest verkocht, hij kreeg Sana terug. Eriksen weg, Duarte terug, vertonghen verkocht, v/d Hoorn terug. Daarom is het verschrikkelijk knap dat hij die 4 titels gepakt heeft met het slechtste materiaal dat Ajax in de afgelopen 50 jaar gehad heeft. FdB wordt hier dan ook ten onrechte beschimpt. Hij had te maken met spelers die niet bij machte waren om de bal snel genoeg te verwerken en door te spelen, waardoor het vaak breed ging. Daar kan hij niet zo heel veel aan doen.
1 -6
3*stars*3
Huh????....
Met pissig bedoel ik, Ajax/Marc is er klaar mee en slaan nu hard toe op de transfermarkt.
Ik haalde zelf die 3-0 erbij en had idd niets te maken met Marc maar ik wil gewoon een gretig team zien, die wraak neemt.
Zoals Marc toeslaat op transfermarkt, zo moeten onze mannen op het veld toeslaan en keihard.

Simple as that.
3 0
JPM
Een terugkerend non-argument van FdB lovers.

Laten we voor het gemak vergeten dat toen Frank eindelijk een flink bedrag kon uitgeven aan een speler voor een directe kwaliteitsimpuls, hij koos voor Nemanja fucking Gudelj. Dat zegt alles over Frank zijn spelopvatting en dan is dit nog maar een simpel voorbeeld. Waar iemand zoals Bosz (en ik geloof ook Ten Hag) altijd eerst zou kiezen voor een type Ziyech, zou Frank altijd kiezen voor een type Gudelj. Dat zijn de feiten.

Die vier titels zijn inderdaad knap en verdienen respect, maar het had ook te maken met een bijzonder zwakke concurrentie en het voetbal was (door de zéér bewuste spelopvatting van Frank) werkelijk niet om aan te gluren.
3 -1
Dexy
Ik hoop echt dat we ze op 23 september aanstaande echt keihard gaan vernederen. In ieder geval een dikke revanche nemen op die pijnlijke nederlaag van afgelopen voorjaar.
0 0
gi0vanni
Zo veel noodzaak is er niet bij. Vorig jaar hebben we ze ook in Amsterdam ook afgemaakt dus staan we gelijk. Ze mogen het rustig aan doen. Een 5 - 0 is genoeg. :d
0 0
Patrick78
Lekker Marc! We are really back!
6 -3
AFCA.
Marcie is een koning!
6 -2
koenos1
Hier wordt je vrolijk van. Vd Gijp (die je normaal niet heel serieus kam nemen) zei het ook al: "Aankomende 7 jaar maakt Ajax de dienst uit"
5 -2
afcasven1995
Heel erg blij met Overmars, heeft van z’n fouten geleerd en krijgt nu alle vrijheid. Kan me geen betere TD bedenken op dit moment.
17 -5
NouriVandeBeek
Marc maakt nog steeds aardig wat fouten
1 -2
BrandjeXL
Daar ben je mens voor maar je hebt ook azijnpissers die altijd negatief zijn.
4 0
godenzonenssuper
Ik wel.
2 -5
BRAMHOUTEN
wie?
0 -2
JPM
Hij doelt waarschijnlijk op Sjaak Polak.
0 0
Dwergje48
Wie dan?
1 0
Johnvanessen
Vaste begroting is dus blijkbaar ook omhoog geschroefd. Inkomsten van sponsoren etc. Tenminste dat begrijp ik uit de teksten. Anders kan je niet structureel je salarishuis omhoog gooien. En dat kan nu dus wel. Thumbs up!
10 -1
afcasven1995
Marketing in Azie helpt ook heel erg mee
3 -1
insectenverdelg
T klinkt of ze echt stappen willen maken om bij de Europese subtop aan te haken. Ik juich het toe.
14 -2
Johnvanessen
Precies. En wel doordacht en niet zomaar met geld smijten zoals jaren geleden met Sulejmani en ga zo maar door!
3 0
ram
De aankoop van Sulejmani vond ik helemaal niet zo gek, in tegenstelling tot velen. Sulejmani was bij Heerenveen een belachelijk groot talent. Ik had echt verwacht dat we hem een paar jaar later aan Real Madrid konden verkopen voor een ongelooflijk bedrag. Het pakte allemaal iets anders uit... Al heeft hij het bij ons niet eens zó slecht gedaan trouwens.
2 -1
Redrum
Er is jarenlang gezaaid en nu kunnen we eindelijk gaan oogsten.
13 -2
Johnvanessen
Goede teksten!

Salarishuis dus omhoog. Dat is goed. Wil je verschil met Feyenoord en Psv gaan creeeren moet dat wel. En als je wil concurreren met het buitenland moet je wel. Blij dat we in de situatie zitten dat we deze stap kunnen nemen. Jarenlang sparen en investeren werpt dus nu zijn vruchten af.

Zoals Marc zegt, we zijn er nog niet. Maar ik ben wel positief gestemd!
12 -3