Van de Beek: 'Pijn is nog niet helemaal weg'

BVeenstra, 18-07-2018 om 12:25, 10312 views, Ajax TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Donny van de Beek is op de weg terug van een slepende liesblessure, maar het is nog maar de vraag of Ajax volgende week in het belangrijke duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League over hem kan beschikken. Nog altijd kampt het talent namelijk met pijn in zijn lies.

'Er zit veel verbetering in, maar het is nog niet helemaal weg', vertelt Van de Beek in gesprek met Ajax TV. De middenvelder kreeg vlak na de winterstop van het vorige seizoen last van zijn lies. 'Daar heb ik wel echt last van gehad. Ik heb dan ook met pijnstillers gevoetbald. Tijdens de trip met Oranje na afloop van het seizoen werd het wat erger. Toen heb ik gezegd: ik wil nu dat het echt klaar is.'

Van de Beek had tijdens het voetballen veel last van zijn lies en voelde zich niet helemaal vrij meer. 'De pijn is nog niet helemaal weg, maar daar werken we hard aan. Het zal nog wel even duren ook voordat het pijnvrij zal zijn. Je speelt weleens met een pijntje, dat doet iedereen, maar het moet niet zo zijn dat het je spel belet.'

Afgelopen vrijdag speelde Van de Beek 45 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht en dat beviel hem prima. Echter, tijdens de trainingen heeft hij nog weleens mindere dagen. Of hij daardoor tegen Sturm Graz van de partij is, valt nog te bezien. 'Het zal moeten blijken. Donderdag hebben we weer een wedstrijd, dan kijken we. Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn.'

Hunkering naar kampioenschap

Voor Van de Beek is de hunkering naar een kampioenschap met Ajax groot. De middenvelder werd immers nog nooit kampioen met de hoofdmacht van de Amsterdamse club. 'Vier jaar zonder is voor Ajax ook te lang. En persoonlijk heb ik de drive ook echt wel', aldus Van de Beek, die ook persoonlijke doelen heeft.

'Ik wil nog belangrijker worden voor het team, nog dominanter zijn', zegt hij. 'Er waren wedstrijden bij waarvan ik denk: ik kan wel meer doen dan dit. Ik heb wel veel goals gemaakt en goede assists gegeven, maar ik kan veel meer doen dan ik heb laten zien.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Tsja, Ik heb het zelf ook. Op een gegeven moment moet je pijn gaan accepteren als een kwaaltje. Als een arts aangeeft dat er verder niets stuk kan, maar dat het gevoelig kan blijven, moet je op een gegeven moment een stap verder en de pijn uit je systeem verwijderen. Pijn heeft soms ook een grote psychische component.
0 0
shachalnur
het gaat hier meer om ontstekingen en het niet volledig en erg langzaam herstellen van spieren,banden en pezen bij jonge spelers(21-22 jaar).

beetje te bleek ,veel pukkeltjes.

Oorzaak zou dus ook bijvoorbeeld immuunsysteem kunnen zijn.

Blessure Frenkie duurt te lang,en nog steeds peesontstekingen klinkt niet goed.
1 0
Joseph
Vrij zorgelijk als spelers op die leeftijd niet goed herstellen en al een half jaar met ontstekingen zouden zitten. Dan moet je toch wat kritischer naar de begeleiding gaan kijken.

Het verschil met het haast blessurevrije jaar onder Bosz vind ik ook te groot voor toeval.
1 0
DonAdam
Als het over spierblessures zou gaan, zou je een punt hebben. Daar gaat het niet over, dus er is geen sprake van overtraining.
0 0
Redrum
Ik wil de euforie niet teveel temperen, maar zoals het er nu uitziet kunnen wij ondanks de vele goeie aankopen volgende week maar met heel veel moeite een fatsoenlijk elftal op de been brengen. Zou natuurlijk wel heel erg schraal zijn als we dan alsnog voorronde Europa League moeten gaan spelen ook. Zo'n Sturm Graz is gewoon weer zo'n taaie kutploeg die levensgevaarlijk is op de counter. Ik ben er nog niet zo gerust op helaas.
4 0
DonAdam
Ik denk dat Ajax het volgende elftal kan opstellen:

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Taglafico, Schone, Ziyech, V/d Beek, Labyad, Dolberg en Neres.

Het zal lastig worden door gebrek aan ritme, maar als we niet al teveel risico in het spel leggen, moet het te doen zijn op individuele kwaliteit. Graz is een stugge, maar ook kleurloze ploeg, die zijn topspelers kwijtgeraakt is. Gewoon op zijn Real Madrid's spelen en dan komt Ajax deze ronde wel door.

Het hoeft in de voorronde CL nog niet mooi en goed te zijn; we hoeven alleen maar te winnen.
0 0
Duif63
Hij had natuurlijk nooit met het Nederlands elftal mogen spelen. De medische staf van Ajax had hem dat gewoon moeten verbieden. Maar ja, onze medische staf maakt wel meer fouten. Bovendien had hij zelf ook wijzer moeten zijn. Getuigt niet van professionaliteit en is zeer onfatsoenlijk naar zijn werkgever toe. Ajax betaald hem tenslotte ieder maand een flink salaris en daar hoort ook verantwoordelijkheid tov je club en supporters bij.
0 -3
Joseph
Onterecht die minnetjes, Ajax slaat hier gewoon een flater.
1 -1
Dexy
Geen risico mee nemen, stel Eiting maar op. Kan Frenkie ook wat aanvallender spelen.
4 0
Gonzo
Veel goals gemaakt?
1 -4
OKP-AFCA
11 in de competitie is voor een middenvelder best veel hoor.
2 -1
Gonzo
klopt, ik zat in verkeerde topic. Daarin heeft hij Klaassen goed opgevolgd
0 0
AFC34
Niet opstellen, eerst 100% fit worden. Vd beek missen is nog op te vangen, gewoon frenkie, ziyech en labyad opstellen. Donny pas weer minuten laten maken als hij fit is, anders blijf je bezig.
9 0